18.4.07

Η ομορφιά θα σώσει όσους μπορούν να την δουν.

Χρόνια τώρα τα λουλούδια και τα δέντρα βρίσκονταν μακριά από την πόλη μας. Αν έβλεπε ο Στέφανος και σεις μαζί (μαζί δεν ήσασταν τόσα χρόνια;) πως αντιλαμβάνονται οι νέοι άνθρωποι του Κορυδαλλού αυτό το θέμα θα αλλάζατε τρόπο. Βέβαια για να βλέπεις τα πράγματα όπως τα παιδιά των σχολείων του Κορυδαλλού πρέπει:

α) Να μην νομίζεις πως είσαι ο Ιούλιος Καίσαρας και σε πιάνει μόνο το δηλητήριο στο φαγί,
β) Να έχεις γεννηθεί εδώ, ώστε να πονάς το χώμα τούτο (σαν την αρχαία Αθήνα με την Ρήνεια και Δήλο, ένα πράγμα . . .) και
γ) Να κατανοείς πως τα παιδιά δεν μένουν για πάντα παιδιά αλλά μεγαλώνουν περνούν τα 17 και στα 18 ψηφίζουν και δαύτα.

Μπορεί να διανύω την τέταρτη δεκαετία της ζωής μου και να μην είμαι παιδί αλλά τα λουλουδάκια που μπήκαν στην πόλη μας φέτος πολύ μου άρεσαν. Λίγα κι όχι παντού.
Αλλά τουλάχιστον πρώτη φορά είμαστε σε καλό δρόμο. Φυτά αντίστοιχα για το κλίμα και τις συνθήκες της πόλης μας, χαμηλού κόστους αγοράς και συντήρησης. Μπράβο, βάλτε και μερικά στις περιφερειακές πλατείες να γίνει Άνοιξη.

6.4.07

Που είναι τα χρήματα; οεο;

Τα λατομεία κατάρα για τον Κορυδαλλό, στοιχειώνουν το βουνό και την πόλη δεκάδες χρόνια τώρα.

Πολλά χρόνια πριν όταν, όλοι οι δήμοι της Αττικής με νόμο πήραν τα νταμάρια και τα αξιοποίησαν ο Μαλαγαρδής με τον Θεμελή τα έκαναν δώρο στους Σιαμπλήδες & Σια. Το Κατράκειο στη Νίκαια, το Terra Petra & το θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, το Μελίνα Μερκουρη στις Πλαγιές του Υμηττού και πάρα πολλά άλλα σε όλη την Αττική.

Μόνο στον Κορυδαλλό τα νταμάρια αντί για θέατρα και αθλητικούς χώρους έγιναν παράνομες δεξαμενές πετρελαίου και βενζίνης, διαλυτήρια αυτοκινήτων, συνεργεία, σπαστήρας αδρανών υλικών αλλά και χώρος απόθεσης τοξικής-καρκινογόνου άμμου που ήρθε νύχτα από τον Ασπροπυργο μέσα σε containers και κρύβεται ακόμη εκεί.

Κι όταν μετά από πολλά χρόνια και κόπους ήρθε η στιγμή να δούμε το χώρο με αθλητικά πάρκα , είδαμε κι ακούσαμε αντιδήμαρχο σου Σταύρο να βάζει πλάτη για να μην δοθεί η δεύτερη δόση των χρημάτων καθώς και να απειλεί τον Υπουργό κ. Παπαληγούρα σχετικά με την απόδοση των φυλακών και την σχετική παρουσία του.

Γιατί σταματήσατε τα χρήματα τον Σεπτέμβριο του 2006;

Δεν σας ανήκαν, του λαού του Κορυδαλλού ήταν και είναι.

Τώρα γιατί μιλάτε για κινητοποιήσεις για τα χρήματα που με φροντίδα σας χάθηκαν;

Τα κόψατε προεκλογικά για να δείξατε κάτι; τώρα δήθεν κάνετε αγώνα;

Ή ακόμη χειρότερα σας εγγυήθηκαν από την κυβέρνηση ότι θα δοθούν τώρα (αντί για τον 09/06 που ήταν καθορισμένο και μετά την παρέμβαση του Γιαννάκη κόπηκαν) και θα μπεις στην πόλη καβαλάρης πάνω σε λευκό άλογο σαν ελευθερωτής;

Σταύρο μάζεψε τον Γιαννάκη (ξέρω δύο χρόνια συμβόλαιο έχεις αλλά καλό είναι μην γίνουν αλλά δύο με την καταβολή των χρημάτων) γιατί μιλάει πολύ και για πολλά και γίνεστε ρόμπα. Ξέρεις στην Μάνη έλεγαν «ξέρεις να κλέψεις; ΞΕΡΩ, ξέρεις να κρυφτείς;»