27.12.07

το 2007 είδαμε τι μας έφερε, το 2008 . . .


Μια εικόνα χίλιες λέξεις . . .
Χρόνια πολλά σε όλους.
Μαμάδες με καροτσάκια και ευτραφείς Κορυδαλλιώτες να κάνετε κύκλο να δείτε και την πλατεία, από εδώ δεν χωράτε.
Υ.Γ.1 Τα πεζοδρόμια είναι κοινόχρηστα σύμφωνα με τον Νόμο.
Υ.Γ.2 Το Υ.Γ.1 δεν εννοεί δηλαδή πως ανοίκουν σε κοινούς (κοινές κτλ) αλλά είναι για όλους μας, κουτσούς, στραβούς και ok.

12.12.07

Κάποιος να μας προστατέψει από τους προστάτες μας

Με ειδική τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, που κατατέθηκε στις 05/12/2007 προωθήθηκε η ρύθμιση και αποσαφήνιση για τα όρια και τις προϋποθέσεις λειτουργίας «καμερών» σε δημόσιους χώρους.
Οι κάμερες εξωτερικά του μαντρότοιχου στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού (εκτός των άλλων που συνυπάρχουν) και οι οποίες τοποθετήθηκαν εδώ και λίγους μήνες από το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι σύμφωνες-σύννομες με την τροπολογία του Υπουργείου που τις τοποθέτησε ή όχι; Τόσο καιρό ήταν νόμιμες ή παράνομες αυτές οι κάμερες; Σήμερα είναι νόμιμες ή παρά την τροπολογία αυτές είναι παράνομες;

Υ.Γ. οι κακοί (παρανομούντες) βρίσκονται μέσα από την μάντρα, οι κάμερες κοιτούν όμως έξω κι όχι μέσα, τελικά μήπως οι κακοί (παρανομούντες) βρίσκονται απ' έξω και τελικά σωστά οι κάμερες κοιτούν αυτούς και τα παιδιά μας που περπατούν την Σολωμού για να πανε στο σχολείο τους;

5.12.07

Ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ "ο γιάννης"



Κάτω στον τόπο της φυγής άμα τύχει και περάσεις μπορεί να δείς πολλά που να θες να τα ξεχάσεις, αν συναντήσεις, έναν τύπο που αλλιώτικος σου μοιάζει μίλα του μπορεί λίγο ζωή να σε κεράσει. Έχει στα χέρια το δικό του τ’αμάξι, τρελό για μας ,γι’ αυτόν εντάξει κάνει τράκα μπαταρίες κάν’ του λίγο αγάπη τράκα μην τον λυπηθείς γιατί θα σε πάρει για μαλάκα. Κι αν είσαι χρόνια σκυφτός και θες να φτάσεις ψηλά αυτός περήφανος του φτάνουν τα ψιλά κι αν μιλήσεις για τιμόνι μπροστά του όλο εφφέ πρόσεχε άνετα οδηγάει και κρατάει κι ένα καφέ. Έχει οργώσει τις πλατείες του ανήκουν όλοι οι δρόμοι κι αν θα σ’ ενοχλήσει ωραίος θα πεί και μια συγνώμη, δεν κορνάρει, και μπροστά σου δεν θ’ αράξει και ποτέ δε βάζει ο Γιάννης γκόμενες στ’ αμάξι. Εκεί βάζει την ψυχή του η ψυχή μας δεν χωράει τηνε βλέπει που πηγαίνει και από πίσω προχωράει δεν πληρώνει εφορία τέλη κυκλοφορίας δεν ξέρει απ’ αυτά ο άρχων της αδιαφορίας. Πάρ’ του μια καλημέρα να σου πάει καλά η μέρα κι αν σου βρώμησαν τα χνώτα και ζητάς αέρα, κανόνισε από τώρα που θα πας την Κυριακή, μπορεί να μην γυρίσεις αλλά αυτός θα ’ναι εκεί.

Όταν κάτι παράξενο με πιάνει δεν 'ναι τυχαίο που συναντάω πάντα τον Γιάννη κι απ’ της ζωής μου τα ψηλά με ξελαφρώνει δώσ’ του θεέ μου να κρατάει για πάντα το τιμόνι.

Γιατί είναι τίμιος και βασίζεται σε σένα φοβάσαι τη ζωή του και ψάχνεις τα κλεμένα ζητάει ό,τι του λείπει και λύπηση δε θέλει - ψυχή πιο κυριλέ και σώμα σε κουρέλι. Αυτός τσέπη δεν έχει στο χέρι ό,τι έχει ζητάς ό,τι δεν έχει και τσέπη που ν’ αντέχει για reality show ωραίο θα ήτανε θέμα θα τρέχαν οι φιλάνθρωποι να του χαρίσουν ψέμα. Θα ’βρισκε δουλειά λεφτά και μια ευκαιρία φτάνει να συμμάζευε την τόση αδιαφορία μην εκτεθούν οι ανθρώποι εδώ είναι τώρα Ευρώπη για να χαθεί το αλλιώτικο υπάρχουν τώρα τρόποι. Μα εσείς μωρέ γειτόνοι τώρα που θα ’στε μόνοι θα χάσετε για πάντα της ζωής σας το τιμόνι μαζί κι οι αρχοντάδες κι όλοι οι χαρτογιακάδες θα χάσουνε το νοήμα να βγάζουνε παράδες. Και τότε η αδιαφορία σα δίκαιη τιμωρία θα πάρει μία θέση κι αυτή στην ιστορία μαζί με την «Ηρώων» και την «Ελευθερίας» θα φτιάξετε του Γιάννη μια πλατεία «Αδιαφορίας».

ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ - ACTIVE MEMBER
(Warner/ Freestyle Productions, 1998)
(Παραγωγή: Xray, στίχοι- παρουσίαση: B.D.Foxmoor, κιθάρα: Άκης Θεοτοκάτος)

ΓιΑ τον ΓιΑννη της πλΑτείας ΕλευθερίΑς που μΑς ξελΑφρωνε Από της ζωής μας τα ψηλΑ. Στους φιλΑνθρωπους & ΑρχοντΑδες μΑς που δεν τον γνώρισΑν ποτέ.

3.12.07

Κάηκε το Δάσος στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Φωτιά μέρα μεσημέρι στις 30 Ιουλίου του 2007 στο Σχιστό Κορυδαλλού έκαψε μεγάλο τμήμα του πευκοδάσους. Το μάθατε από πουθενά; το διαβάσατε κάπου; η σελίδα του Δήμου έχει τρεις ανακοινώσεις σχετικά με το δάσος (1), (2) & (3) κι έναν αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος (Σσσσ, σιγά η πατρίδα κοιμάται).
Δεν αφορά τους Κορυδαλλιώτες αυτή η καταστροφή; Ποιοι επέλεξαν το πέπλο απόκρυψης της πραγματικότητας από τους Κορυδαλλιώτες; Είναι δυνατόν να το μαθαίνουν από εδώ, και από πουθενά αλλού; Αν δεν υπήρχε αυτό το blog θα το μάθαιναν ποτέ;
Τα έχουμε όλα έχουμε και το ΠΕΣΥΔΑΠ που με δελτία τύπου μας τσαμπουνά δήθεν επιτυχίες του στην πυρόσβεση. Δεν μας αναφέρει κι αυτός κουβέντα για το καμένο πευκοδάσος, γιατί ρε παιδιά ταμπού είναι;

Δηλαδή για να καταλάβω, πόσο μαλάκα με θεωρούν, τι σημαίνει κ. ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ η ανακοίνωση σας: "Κινδύνεψε από φωτιά το όρος Αιγάλεω . . . Αφορμή για τη φωτιά ήταν ατύχημα που συνέβη σε βαρύ ερπυστριοφόρο. . . Τη φωτιά εντόπισε έγκαιρα η πυρασφάλεια του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά, που σήμανε συναγερμό. . .".

Δηλαδή για πες μας, δεν τηλεφώνησε ο χειριστής του μηχανήματος την Π.Υ. για την φωτιά;

Εσείς την εντοπίσατε όπως λέτε;

Τι ήταν το ερπιστριοφόρο; ρομποτικό ήταν; ή alien;

Μήπως ο χειριστής καθόταν άπραγος εκεί, έβλεπε την φωτιά, ως που την εντοπίσατε εσείς της ΠΕΣΥΔΑΠ;


ΜΠΡΑΒΟ σας ρε μάγκες, σας χρωστάμε την ζωή μας!!! Ρε ζαγάρια, εδώ δεν μπορείτε να γράψετε ένα ψεματάκι, θα εντοπίζατε και την φωτιά;

Δελτίο τύπου για τα καμένα πεύκα ο ΠΕΣΥΔΑΠ δεν γουστάρει να βγάλει;

Ενώ για τους θάμνους που δεν κάηκαν αυθημερόν . . . το έβγαλε . . .