25.3.08

Κορυδαλλός-25η Μαρτίου

Πόσα χρόνια το ίδιο κουρέλι να στέκι εκεί στον ίδιο ιστό;
Χτίστηκε νέο σχολείο και το ίδιο κουρέλι στην ίδια θέση, ο ίδιος Διευθυντής στην ίδια θέση, όλα στην θέση τους, παρακμή . . .

Αλλά και στην φούρια της ζωής λάθη . . .

Στον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού (πρώην 1ου ΤΕΕ) κ. Γουρδομιχαλη Γρ. αφιερώνουμε το τραγούδι των Active Member, "Με το ζερβό".
Με το Ζερβό

Γεννήθηκα και πήγα σχολείο πάνω στη Χούντα
με δασκάλους και παπάδες δοχεία συγκοινωνούντα,
ψυχές σαβανωμένες, θεόρατες σκιές
στου έθνους του αθάνατου τις μυρμηγκοφωλιές.
Μαζική παραγωγή, κρέατα ντόπια στο τσιγκέλι,
όμως, μας φύλαγαν εξόριστοι αγγέλοι.
Ρόζοι στα παιδικά μας χέρια απ' του δασκάλου το ξύλο
που έβγαζε μίσος στον εχθρό και περηφάνια στο φίλο.
Η γραφή με το ζερβό άνοιγε τραύματα,
'ξομολογήσεις σε δοσίλογους παπάδες και θυμιάματα.
Τα προσκοπάκια με τα μπλε σωβρακάκια
γινήκαν μπάτσοι που ξεσπούσαν σε προσφυγικά σπιτάκια.
Είναι όλα ίδια, παππού, κι ας αλλάξαν όψη·
ντροπή μεγάλη στου σπαθιού την τρομερή την κόψη
που όσο κι αν κόψει κεφάλια, γλώσσες και χέρια
ποτέ του δε θα φτάσει να κόψει από τ' αστέρια.
Είναι όλα εδώ, παππού, τον ίδιο κύκλο κάνουν,
πλανιούνται οικτρά πως ποτέ δε θα πεθάνουν.
Σκέψη κοινόχρηστη, θαμμένη σε τόπο επώνυμο
κι έτσι το χώμα που έχεις μπει, δεν είναι γόνιμο.

Κάνε με σου 'χα πει μεγάλη μπόρα
να τους πνίξω όλους μέσα στη δικιά τους σαπίλα.
Σου' πα να με κάνεις δράκο
να σας φυλάω απ' τους φασίστες, μονάχα εγώ.
Πάντα σου ζήταγα να φτιάξεις ένα ασπρόμαυρο σακάκι
να φοράω με της "Αυγής" τα φύλλα.
Παππού, μάθε με, σου 'λεγα για να τους τη σπάω,
να γράφω με το ζερβό.

Είναι όλα ίδια, μαστρο Μίκη, ίδια γελάνε οι φοβισμένοι.
Ίδιος ο λήθαργος, ίδιοι κι οι πλανεμένοι.
Ίδια κι εύκολα το τίποτα ακόμα αλλάζει χρώματα.
Ο χρόνος ράβει μ' ίδια λόγια τα στριφώματα.
Στα χώματα για λίπασμα οι πρώτοι νεκροί,
ζωντανοί οι πονηροί, βαλσαμωμένοι καιροί.
Ίδια ακούνε οι γειτόνοι τη φωνή σου.
Θα ξέχναγα ό,τι σκάρωσα για ένα κρασί μαζί σου.
Στο ίδιο μέρος που ξερνάν, πάνε και στέκονται,
δεν αντιστέκονται, τα πάντα δέχονται, τα ίδια φίδια έρπονται.
Αφορισμένοι οι άτακτοι κι οι πρόσφυγες
από τους άπληστους, νευρωτικούς αυτόχθονες.
Ίδια όπως τ' άφησες παππού, σφιχτά και αποπνικτικά,
ίδιο συμπεθεριό, ίδια ελαφρυντικά.
Μάτια στραμμένα σ' αποκλίνοντες κυκλώνες,
σάπιοι αιώνες με μπουντέλια αρχαίες κολώνες.
Τρελοί χειμώνες, κι αυτή εδώ η πιο παράξενη ράτσα
κάνει την ίδια ειρωνική και βαριά γκριμάτσα
- δήθεν καπάτσα - τη βλέπω, και την είδες από παιδί·
ψάχνω ό,τι έψαχνες μια πορφυρένια γη.

Κάνε με σου 'χα πει μεγάλη μπόρα....
Σου 'πα να με κάνεις δράκο...
Πάντα σου ζήταγα να φτιάξεις ένα ασπρόμαυρο σακάκι
να φοράω με της "Αυγής" τα φύλλα.
Παππού, μάθε με, σου 'λεγα να τους τη σπάω,
μάθε με να γράφω με το ζερβό.

15.3.08

Αθλητικό Κέντρο Σχιστού Κορυδαλλού

Στον Κορυδαλλό με τη στάση του Δήμου, της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και της Άμεσου Δράσης μάλλον έτσι θα μοιάζει το Αθλητικό Κέντρο Σχιστού Κορυδαλλού . . .
Απολαυστικό διαφημιστικό της ΕΑ Sports.

12.3.08

Αλλοτρίωση vs Απαλλοτρίωση

Τα 115 στρέμματα γης στα πρώην λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού έχουν απαλλοτριωθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 2003 (λεπτομέρειες στο άρθρο 7) για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό Δήμου Κορυδαλλού.Εσύ Δήμαρχε στις 09/07/2007 μας έλεγες και σε εμάς και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ότι δεν έχει γίνει τίποτα με το Αθλητικό Κέντρο στο Σχιστό. Όμως σερφάροντας (τι παλιόπαιδα που είμαστε) στο γούγλη και στα μπλόκια διαπιστώνουμε ότι υπάρχει έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης από τις 09/12/2005, δύο χρόνια νωρίτερα, που περιγράφει σειρά από αυτά που εσύ χαρακτηρίζεις «τίποτα».Επίσης ρε γαμώτο σε πρόσφατη απάντηση σε επερώτηση της Βουλευτής του ΚΚΕ Βέρας Νικολαϊδου σχετικά μαθαίνουμε πως παρά την εκτόξευση 6 φορές πάνω του τιμήματος απαλλοτρίωσης, ήδη από το από το 2005 είχαν κατατεθεί 9.343.950 ευρώ . . .Δήμαρχε κάποιος δεν λέει αλήθεια, κι εγώ όπως κατάλαβες ούτε λέω ούτε εννοώ, απλά παραθέτω στοιχεία (από επίσημες κρατικές ιστοσελίδες) στους Κορυδαλλιώτες για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.Με την ευκαιρία να σου γνωρίσω κάτι: σύμφωνα πάλι με την κρατική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η 1η εργολαβία του Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό Δήμου Κορυδαλλού είχε ημερομηνία έναρξης 03-08-06 και ημερομηνία λήξης 18-09-06. Θυμάσαι ποιος ήταν ακόμη Δήμαρχος στον Κορυδαλλό; Εσύ όχι, αλλά τότε και για μήνες ως τις εκλογές θυμάσαι τι μας έλεγες για τα λατομεία;
Δεν πειράζει αν δεν θυμάσαι, θυμόμαστε εμείς. Τι μας έλεγες και τι βλέπουμε τώρα.

Βλέπουμε στους χώρους των λατομείων τον Μάρτιο του 2008 να κατασκευάζονται νέα κτίρια χωρίς άδεια από ιδιώτες!!!

Βλέπουμε τον Δήμο Κορυδαλλού παρά τις πάμπολλες οχλήσεις προς την Δημοτική Αστυνομία να αδιαφορεί και επιπλέον επειδή γίναμε φορτικοί να μας απαντά πως δεν έχει αρμοδιότητα.

Βλέπουμε τη Δημοτική Αστυνομία να περνά δύο φορές στο υπό κατασκευή μεταλλικό κτίριο μετά από καταγγελίες πολιτών και να φεύγει χωρίς καν να σταματήσει να δει, έστω, αν υπάρχει άδεια κτλ (λέμε τώρα …).

Βλέπουμε καθημερινά τις οχλούσες δραστηριότητες να μετακομίζουν στην απέναντι πλευρά από τα λατομία της Ποταμού, σε περιοχή, εκτός σχεδίου και αμιγούς κατοικίας. Να σκάβουν με μπουλντόζες, να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και να φτιάχνουν νέες μάντρες οικοδομών και γκαράζ για νταλίκες, φορτηγά κτλ!!!

Βλέπουμε πολλά, μέλλον καλό δεν βλέπουμε . . .

Ο Κορυδαλλός χωρίς τον Βαγγέλη Καζάν

Φτωχός στην ύλη, πλούσιος σε ψυχή και πνεύμα ο Βαγγέλης Καζάν αποχωρίστηκε σήμερα Τετάρτη τον αγαπημένο του Κορυδαλλό. Η κηδεία τελέστηκε το πρωί στο νεκροταφείο του Σχιστού στο Κερατσίνι.

Με πενιχρά εισοδήματα παρέμεινε σε πείσμα τον καιρών ως την τελευταία του πνοή απλά ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Ο Βαγγέλης Καζάν τα τελευταία χρόνια ήταν ένας καλοσυνάτος γεράκος που παρά τα χρόνια του κουβαλούσε νερό σε μπιτονάκια όσο μακριά κι αν χρειαζόταν για να ποτίσει τα δέντρα που διψούσαν στον Κορυδαλλό. Κάποιοι μάλιστα τον χλεύαζαν που πότιζε τα δέντρα του Δήμου για να μην ξεραθούν. Κρίμα Βαγγέλη, δεν μπόρεσαν όλα σου τα δέντρα να μεγαλώσουν όσο χρειαζότανε για να μην σε χρειάζονται άλλο . . .

Να σαι καλά κει πάνω, σ’ ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες. Από δω σου δίνουμε υπόσχεση να «Φυτεύουμε Δέντρα στον Κορυδαλλό για τον Βαγγέλη Καζάν» εμείς, όπως εσύ μας έμαθες και να τα φροντίζουμε σαν σένα και να τα ποτίζουμε ως να μεγαλώσουν όπως έκανες Εσύ παρά την ηλικία σου μέσα στην θέρμη του καλοκαιριού.

Υ.Γ. Ο Βαγγέλης Καζάν γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1938. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1953 και στο Εθνικό Θέατρο το 1960. Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και ήταν από τους σημαντικότερους έλληνες του κινηματογράφου. Το 1972 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το ρόλο του στην ταινία του Θ. Αγγελόπουλου Θίασος, του οποίου υπήρξε και αγαπημένος ηθοποιός.

11.3.08

Χωρίς λόγια . . . στην αρχή . . . μετά . . .

Το πορτοκαλί χρωματάκι στο κτίριο της Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κορυδαλλού το βάλατε πέρσι τέτοια εποχή (ήταν της φθήνουσας μόδας από την πορτοκαλί επανάσταση στην Ουκρανία). Φέτος, εδώ και βδομάδες, στο ίδιο κτίριο βάλατε μπάζα. Ας βάζατε άλλο χρώμα καλύτερα . . .

Μεταξύ μας, αν σας είναι εύκολο καθαρίστε το πεζοδρόμιο διότι είναι ανόητο να κινδυνεύει κόσμος (το ΕΠΑΛ, εκεί δίπλα δεν είναι κι αυτό) και μαθητές από τις πράξεις σας. Με την ευκαιρία επίσης, πέρσι την άνοιξη που τοποθετήσατε την τριγωνική (ΚΙΝΔΥΝΟΣ) ταμπέλα του ΚΟΚ της φωτογραφίας είχα δύο απορίες:
1. Σε ποιον κίνδυνο αναφέρετε η συγκεκριμένη σήμανση &
2. Ποιος άσχετος την τοποθέτησε δίπλα στην κολώνα ώστε να μην μπορούν να διέρχονται καροτσάκια (παιδιά, ανάποιροι) πάνω από πεζοδρόμιο.

Να δώσω απαντήσεις;
1. Προφανώς και ξέρατε τις προθέσεις σας και φροντίσατε να σημανθείτε από μόνοι σας. ok, να σας δώσουμε συγχαρητήρια είναι η μόνη εύστοχη σήμανση που βάλατε ως σήμερα &
2. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που έχει δώσει ρεσιτάλ ασχετοσύνης!!!

Υ.Γ.1 Η πινακίδες και ως υλικό και ως τοποθέτηση έχουν κόστος (σε € αρχικά και εκ των υστέρων και άλλο), σας είπε κανείς ότι μπορείτε να σπαταλάτε δημόσιο χρήμα στον βρόντο; έτσι απλά ίσως για να μας μπείτε στο μάτι;
Υ.Γ.2 Βλέπουμε και την άσχετη και πολύ κακή σήμανση αλλά βλέπουμε και τα μπάζα εδώ και βδομάδες, το πεζοδρόμιο δεν βλέπουμε.

4.3.08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Όχι άλλος χαμένος χρόνος
Ν' απομακρυνθεί τώρα το Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ από τα Λατομεία
------------------------------------

Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε

που η ΔΕΗ, το Υπουργείο Ανάπτυξης,η Κυβέρνηση και η πλειοψηφία του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού,στην οποία συμμετείχε και ο νύν Δήμαρχος,συνεργάστηκαν με απόλυτη σύμπνοια για να εγκαταστήσουν το Κέντρο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση από το έτος 1934 πανέμορφο,ανοιχτό χώρο των Λατομείων του Σχιστού,δίπλα σε σχολεία και νηπιαγωγεία,κοντά σε κατοικίες.

Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε

που η Συντονιστική Επιτροπή των ενεργών πολιτών του Σχιστού και Άνω Κορυδαλλού ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις, γιά να μην εγκατασταθεί το Κέντρο Διανομής στα Λατομεία, κόντρα στις κεντρικές και τοπικές εξουσίες.

Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε

που οι αγώνες και οι επιβεβλημένες αντιστάσεις των ενεργών πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της αριστεράς στον Κορυδαλλό λοιδωρήθηκαν από την πλειοψηφία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από τότε

που η απόφαση με αριθμό 1889/2006 της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας δικαίωσε τους αγώνες και τις σθεναρές αντιστάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και των ενεργών πολιτών του Σχιστού και του Άνω Κορυδαλλού, κρίνοντας ότι το Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ είναι παράνομο και αυθαίρετο.

Μέχρι σήμερα όμως, Κυβέρνηση, αρμόδια Υπουργεία,ΔΕΗ και Νομαρχία Πειραιά δεν εφαρμόζουν τα νόμιμα,αλλά κάνουν κάθε τι γιά να διατηρηθεί η λειτουργία του Κέντρου

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ «Πάμε Αλλιώς»

που συμμετέχει και στηρίζει τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής και των ενεργών πολιτών,απαιτεί να μην χαθεί άλλος χρόνος. Μόνο με τους αγώνες όλων μας θα απομακρυνθεί το Κέντρο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που είναι επικίνδυνο για την υγεία μας και εξαφανίζει έναν ελεύθερο χώρο απείρου φυσικού κάλλους που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού

*Απαιτούμε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ.
*Ζητάμε οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο των Λατομείων να μην αποτελέσει δικαιολογία για την παραμονή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ στην περιοχή ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες.
*Ζητάμε οι Κορυδαλλιώτες να αποφασίσουν ενεργά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις , αφού ενημερωθούν για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ανάπλαση της περιοχής των Λατομείων.
*Ζητάμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο πολιτών και Δημοτικής Αρχής οι πολίτες του Δήμου να αποφασίσουν με τοπικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την ανάπλαση της περιοχής των Λατομείων
27 Φεβρουαρίου 2008


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
« Πάμε Αλλιώς»

2.3.08

Στον Κορυδαλλό μοιράζουν μαντολάτο κι αμα δεν το θες στο βάζουνε στον πάτο II (σύνθημα των γηπέδων στον Κορυδαλλό)

Αυτή είναι ετοιμότητα!!!
Μπράβο Δήμαρχε, βγάλατε την μπουλντόζα και την βάλατε στην μέση του δρόμου για να την βλέπουν όλοι, αλλά δεν καταλάβατε πως το μόνο που κάνετε είναι να δυσχεραίνετε την κυκλοφορία; Και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες;Θα μου πεις ρε μάγκα αν ήταν να ασχολούμαι μαζί σου, θα ασχολιόμουν πρώτα με τον Δήμο, την κατανόηση μου την έχεις εδώ, όλα κι όλα σε καταλαβαίνω.
Πάντως τρομερή η ιδέα να βγάλετε τις μικρές σκούπες για εκχιονισμό!!! Παγκόσμια πρωτοπορία να σας βάλουμε στο Guinness ΑΞΙΟΙ!!!

Καλά και να πούμε τώρα πως καθάριζε η σκούπα (λέμε ανοησίες κι εμείς), αφού έχει 90cm πλάτος τι θα πέρναγε από κει μέσα ποδήλατο; Καταλάβατε έστω και τώρα ότι βγάζοντας κάτω από τέτοιες συνθήκες αυτά τα μικρά οχήματα (σκούπες) κινδύνεψαν οι χειριστές τους χωρίς λόγο; Η πολιτική προστασία τέτοια σας μαθαίνει;Εντάξει για να δώσουμε και μερικά εύσημα, ο Λιάκος καθάρισε αρκετά καλά την περιοχή γύρω από το σπίτι του. Ο άνω και κάτω Κορυδαλλός μες τα χιόνια και η γειτονιά του Λιάκου ολοκάθαρη.

Τρίτη απόγευμα ευτυχώς ο ήλιος μας έκλεισε το μάτι με 16 βαθμούς Κελσίου και έτσι καθαρίσαμε από την Μερκάτη ως την Δεξαμενή. Αληθεύει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν άνοιγαν δρόμους σε έταιρους δημ. Συμβούλους & αντιδημάρχους αφήνοντας του δύο μέρες εγκλωβισμένους, γιατί ένας από όλους ονειρεύονταν να καρπωθεί (την αποτυχία στην συγκεκριμένη περίπτωση) την όλη επιχείρηση ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΣ;