30.6.08

Θλίψη και ανομία στον Κορυδαλλό . . .

Θλιβερή επέτειος για τον Κορυδαλλό. 30 Ιουνίου 2007 – 30 Ιουνίου 2008, ένα χρόνος μετά την φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού. Το Δάσος κραδαίνονται ότι προστατεύουν: Δήμος Κορυδαλλού, Δασαρχείο Αιγάλεω, ΑΣΔΑ & ΠΕΣΥΔΑΠ. Η πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί είναι το σημείο ακριβώς που ξεκίνησε πέρσι τέτοια μέρα 30 Ιουνίου 2007 η φωτιά. Σήμερα 30 Ιουνίου 2008 στο ίδιο ακριβώς σημείο η εικόνα της εγκατάλειψης . . .Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να νικήσουν την δύναμη της εικόνας, δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να σε κάνουν να δεις κατάματα την αλήθεια όσο οι εικόνες που ακολουθούν. Τα λόγια που θα συνοδέψουν τις εικόνες θα είναι λίγα κι απλά, τα συμπεράσματα δικά σας . . .Φυλάμε το Δάσος ή φυλάμε τσίλιες;Διάνοιξη δρόμου μέσα στο δάσος επιχειρήθηκε το προηγούμενο Σάββατο το μεσημέρι στο Σχιστό Κορυδαλλού. Ειδοποιήθηκε η Άμεσος Δράση, και σταμάτησε την μπουλντόζα. Για ποιανού λογαριασμό εκτελέστηκε το Δάσος; Κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία ή έγινε γαργάρα; Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και τι διέταξε; Αν υπάρχει άδεια γιατί οι συνέχιση των εργασιών συνεχίζεται κρυφά; Αν όχι γιατί συνεχίζονται και μάλιστα λίγα μέτρα μακριά από το επανδρωμένο πυροφυλάκιο του Δήμου Κορυδαλλού οι εργασίες αυτές;Λίγο πιο κοντά για να είμαστε σίγουροι τι βλέπουμε . . .
Όταν ο Δήμος ανακοινώνει: "έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία φυσικής αναδάσωσης θάμνων και δέντρων . . . έχουν ήδη εμφανιστεί μικρά πεύκα, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία . . ." εννοεί αυτό που βλέπουμε στις εικόνες πάνω και κάτω;
Επίσης όταν ο Δήμος ανακοινώνει:"Αύξηση των δεξαμενών νερού στο εσωτερικό της έκτασης από τρεις σε πέντε" εννοεί την εικόνα που ακολουθεί; ή κάτι άλλο; (με την ευκαιρία κάποιοι πράπει να πάνε ξανά πρώτη Δημοτικού για να μάθουν να μετράνε με τα δαχτυλάκια τους ώστε να μην κάνουν λάθη αριθμητικής ).Κι επειδή όπως προείπαμε "έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία φυσικής αναδάσωσης θάμνων και δέντρων . . . έχουν ήδη εμφανιστεί μικρά πεύκα, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία . . ." βλέπουμε τις ενέργειες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες για να υποδεχθούμε τα νέα πέυκα.
Οι επόμενες δύο φωτογραφίες είναι μια αφιέρωση από εμάς στην αυτοψία της 16 Απριλίου 2008 που διενέργασαν από κοινού ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ο Δασάρχης Αιγάλεω και ο Διοικητής του 1ου κλιμακίου Πυροσβεστικής Πειραιά στο Δάσος στο Σχιστό ΚορυδαλλούΤέλος το καλύτερο όλων, οι βοσκοί έξουν μεταρέψει τις πινακίδες του Δασαρχείου σε ταμπέλες που οδηγούν στα μαντριά τους!!! Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;Καταπληκτικός όλων ο ΠΕΣΥΔΑΠ που εντοπίζει όπως και πέρσι τα πάντα από μακριά και άμεσα αλλά τα μαντριά και τα μπαζώματα μέσα στο Δάσος δεν τα βλέπει.

Υ.Γ.1 Το παρόν απεστάλη σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008, μέρα κακής επετείου, στον Δήμο Κορυδαλλού, Νομαρχία Πειραιά, ΑΣΔΑ, ΠΕΣΥΔΑΠ καθώς και σε Μ.Μ.Ε.
Υ.Γ.2 Κάθε σχετικό νέο ή απάντηση θα αναρτηθεί στο blog μας.

28.6.08

Απέκτησε Μητροπολίτη ο Κορυδαλλός

Με υπέρτιτλο «Απέκτησε Μητροπολίτη ο Κορυδαλλός» τιτλοφορήθηκε η έκδοση της εφημερίδας ‘ΑΥΡΙΑΝΗ’ το Σαββάτο 21 Ιουνίου 2008. Ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής και πλέον Κορυδαλλιώτης, τουλάχιστον μέχρι να φύγουν οι φυλακές από την πόλη μας. Ο πρώην Μητροπολίτης είχε απασχολήσει εκτενώς και ποικιλοτρόπως τα ΜΜΕ.Είναι θλιβερό ο Κορυδαλλός πλέον να γίνεται είδηση μόνο για ροζ θέματα, γουρούνια-αγελάδες και για τις φυλακές.

26.6.08

Όταν οι εικόνες έχουν φωνή . . .

Στις 16 Ιουνίου ανεβάσαμε το θέμα με τα βόδια και τα γουρούνια στον Κορυδαλλό το οποίο έκανε αίσθηση και κύκλο στο πανελλήνιο.Δύο μόλις μέρες μετά και η Νομαρχία Πειραιά ενέργησε ως έπρεπε, δείχνοντας το τρόπο που πρέπει να λειτουργεί το κράτος προς όλους. Ακολουθεί το από 18/05/2008 Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Πειραιά:Έλεγχος από τη Νομαρχία Πειραιά σε παράνομους και απαράδεκτους υγειονομικά χώρους σταυλισμού στο Σχιστό Κορυδαλλού
Έλεγχο σε χώρους σταυλισμού πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι μετά από εντολή του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στην περιοχή του Σχιστού Κορυδαλλού μικτό κλιμάκιο ελεγκτών της Νομαρχίας Πειραιά αποτελούμενο από υπαλλήλους των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Υγειονομικών Ελέγχων με επικεφαλής τον αναπληρωτή νομάρχη Πειραιά κ. Σταύρο Μαρκάτο και με συνοδεία αστυνομικής δύναμης από το Α.Τ. Κορυδαλλού.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς κατά τη διάρκεια πρόσφατων ελέγχων οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά είχαν παρεμποδιστεί από τον ιδιοκτήτη κτηνοτρόφο, γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί το Α.Τ. Κορυδαλλού.
Κατά την επιτόπια αυτοψία, στη διάρκεια της οποίας ο ιδιοκτήτης - κτηνοτρόφος απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι οι πρόχειροι χώροι σταυλισμού είναι παράνομοι καθώς λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, τα ζώα (κατσίκια) δεν εμβολιάζονται, περιφέρονται στα σκουπίδια, ενώ δεν φέρουν και τα ειδικά ενώτια που προβλέπονται από την κτηνιατρική νομοθεσία. Όλα τα παραπάνω εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Ο σημερινός έλεγχος πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ενημέρωση για ανάρτηση καταγγελίας με φωτογραφικό υλικό σε διαδικτυακό τόπο σύμφωνα με την οποία, ζώα που προφανώς διατηρεί ο εν λόγω κτηνοτρόφος έχει διαπιστωθεί ότι κινούνται ανεξέλεγκτα στις παρυφές του οικιστικού ιστού της πόλης του Κορυδαλλού.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ενημερώνονται σχετικά ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο αρμόδιος εισαγγελέας, καθώς και οι κτηνιατρικές και υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών λόγω γειτνίασης με τον δήμο Χαϊδαρίου.

Από το Γραφείο Τύπου


Ως διαχειριστές του korydallos.blogspot.com και ως πολίτες του Πειραιά νιώθουμε ευχάριστα και ικανοποιημένοι για τα γρήγορα και εξαιρετικά αντανακλαστικά του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα. Λυπούμαστε που βρεθήκαμε στην θέση να καλύψουμε εμείς οι ιδιώτες το κενό του Δήμου μας και λοιπόν κρατικών λειτουργών αλλά θεωρούμε πως ήταν επιβεβλημένο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Θα επισημάνουμε όμως πως οι φωτογραφίες που αναρτήσαμε είχαν γουρούνια και βόδια και όχι κατσίκια που εντόπισε το κλιμάκιο της Νομαρχίας.

Τέλος, σκιά στην εξαιρετική αντίδραση της Νομαρχίας μας προκαλεί το περιεχόμενο κείμενο "Στη Νομαρχία Πειραιά αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο της - όχι από εσάς όπως αναφέρετε στην ιστοσελίδα σας, αλλά μέσω τρίτων - προχωρήσαμε άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης σύμφωνα και με την ανακοίνωση που σας επισυνάπτεται." που τόσο άστοχα γράφτηκε από την Νομαρχία στο διαδιβαστηκό που μας στείλατε την 25 Ιουνίου 2008.Η παραπάνω εικόνα δείχνει πολύ καθαρά πως ξημέρωμα της 17 Ιουνίου 2008 στάλθηκε από εμάς mail στο προσωπικό mail (nomarhis@nomarhiapeiraia.gr) του κ. Μίχα αλλά και στο mail της Νομαρχίας (press@nomarhiapeiraia.gr) από το οποίο συγκεκριμένα και μας απαντήσατε . . .

Κύριε Νομάρχη μήπως με την ευκαιρία πρέπει να ερευνήσετε και το γεγονός: πως δεν ήρθαν σε γνώση σας τα mail που σαφώς σας στείλαμε από 17/06/08; ενώ παράλληλα αναίτια και άσκοπα δεχθήκαμε και επίθεση ως προς το κύρους του blog μας μέσο του διαβιβαστικού της Νομαρχίας;

25.6.08

Την Δευτέρα 30/07/2008 έχουμε επέτειο με θλιβερό απολογισμό

Δυστυχώς τα άρθρα του korydallos.blogspot.com τον τελευταίο καιρό φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες, σε έντυπα αλλά και τηλεοπτικά κανάλια. Ειδικά την βδομάδα που μας πέρασε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha είχαν πάμπολλες παρουσιάσεις θεμάτων μας. Επίσης υπήρξε και ζωντανό ρεπορτάζ το Σαββάτο πρωί από τον Κορυδαλλό με κατοίκους οι οποίοι μιλούσαν στην κάμερα για όσα λέμε στα θέματα μας στο blog.

Ευτυχώς με την τροπή αυτή και την ευρεία δημοσιότητα ο Δήμος Κορυδαλλού αναγκάστηκε να ξεκινήσει κάνει όσα έπρεπε, τα αυτονόητα, αυτά για τα οποία εκλέχθηκε και για τα οποία πληρώνουμε φόρους και τέλη. Αυτά τα οποία τόσο καιρό δεν έκανε παρά τις δεκάδες οχλήσεις και καταγγελίες δημοτών και κατοίκων.

Μετά το ζωντανό που έδειξε ο Alpha το Σάββατο 21/07/08 επιτέλους ο Δήμος απομακρύνανε τα σπασμένα και ξερά πεύκα αλλά μόνο από την Σαλαμινομάχων. Την Δευτέρα 23/07/08 τα ξερά και παρατημένα από τον ίδιο το Δήμο χόρτα της αποψίλωσης, μία μέρα μετά τα μπετόνια και τα ξύλα για τα οποία φωνάζουμε κι εμείς κι οι κάτοικοι από τον Γενάρη στην Καρόλου Κούν κ.τ.λ.

Σαν blog ευχαριστούμε τις όλες τις ιστοσελίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, κοινωνούς της αγωνίας μας και του δίκιου του κορυδαλλιώτη, για την βοήθεια τους, χάρη στην οποία ο μηχανισμός του Δήμου εξαναγκάστηκε ώστε έστω και τώρα μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει να κάνει αυτά που έπρεπε να είχε τελειώσει από την Άνοιξη.

Κλείνοντας γείτονα θέλω να σου πω δύο λόγια:
Μην στέκεσαι απαθής σε όσα συμβαίνουν γύρω σου, νοιάσου. Στηλίτευσε κάθε τι κακό και κάθε έναν, μην χαρίζεις το μέλλον της ζωής σου και των παιδιών σου σε μάντρες οικοδομών, μαντριά και καφετέριες. Μην αφήσεις κανένα να εξανεμίσει την περιουσία σου σε ένα περιβάλλον που κάθε μέρα υποβαθμίζεται.

24.6.08

ο Τσίπρας στον Κορυδαλλό

Στον Κορυδαλλό θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η πολιτική συγκέντρωση έχει θέμα: «Με την Αριστερά για τις μεγάλες ανατροπές».

Αλέξη με την ευκαιρία, μιας και πρώτη φορά έρχεσαι στην πλατεία, τουλάχιστον ως Πρόεδρος, να σου μιλήσω για τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ώστε να κατανοήσεις για ποιο λόγο και πως η πρώην πλατεία κατέληξε ένα παράνομο μεταλλικό θερμοκήπιο. Χρόνια πριν ήταν Τεχνικός Αντιδήμαρχος του Δήμου Κορυδαλλού ο σημερινός Δήμαρχος μας Σταύρος Κασιμάτης. Τα κτίσματα αυτά κατασκευάστηκαν τότε κι είναι παράνομα και κατεδαφιστέα και φυσικά έχει παγώσει οποιαδήποτε εργασία πέρα της κατεφάφισης επί αυτών.Τώρα που ο πρώην Αντιδήμαρχος μας είναι Δήμαρχος και παρά του πλήθους των αποφάσεων της Πολεοδομίας Πειραιά καθώς και των δικαστικών ομοίως, ένα Σάββατο στις 29/03/2008, μέρα μεσημέρι είδαμε να μετατρέπεται η πλατεία σε εργοτάξιο. Τεράστιοι γερανοί κατέλαβαν το κατάστρωμα της πλατείας και διενεργήθηκε μία μεγάλη μετακόμιση επί ώρες με δεκάδες εργάτες κ.α..

Παρά τις καταγγελίες στην Αστυνομία δεν ήρθε κανείς, βέβαια χρειάστηκαν κανά δεκάλεπτο κάθε φορά για να καταλάβουν που βρίσκεται η πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και πια είναι η κάτω πλευρά της!!! Ο Δημοτική Αστυνομία κατά τις συγκεκριμένες αυτές ώρες δεν σήκωνε τα τηλεφωνά της!!!Από την άλλη κάποιοι αλήτες, από αυτούς που σουλατσάρουν ως αδέσποτοι στην πλατεία έλεγαν πως το υπάρχων μεταλλικό κτίσμα μετακομίζει από το ένα μαγαζί στο άλλο και ότι το πρώτο θα κατασκευάσει νέο (φυσικά παράνομο κι αυτό) μεταλλικό κτίσμα. Μετά τα παλιόπαιδα ξέρετε τι άλλο είπαν; Πως και τα δύο καταστήματα είναι συμφερόντων δύο δημοτικών συμβούλων της πόλης μας και μάλιστα του συνδιασμού του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη. . . φαντάζεστε να μην τα βρήκαν και έτσι από καπρίτσιο να μην πήγε και στο επόμενο Συμβούλιο ο ένας από τους δύο ή κι οι δυό;

23.6.08

Κορυδαλλός 23/07/2008, αυτή είναι η εικόνα του Δάσους στο Σχιστό σήμερα!!!.

Δεκάδες είναι τα τηλέφωνα καταγγελίας, αγωνίας, προτροπής κ.α. που πραγματοποιούν οι κάτοικοι προς τον Δήμο για αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση. Επώνυμες καταγγελίες και ανώνυμες όλες καταλήγουν στο τίποτα.Οι κάτοικοι σε απόγνωση: Κινδυνεύει ο μοναδικός πνεύμονας της περιοχής, κινδυνεύουν οι παρακείμενες περιουσίες τους, κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Αφηγούνται με κάθε λεπτομέρεια τις δεκάδες επώνυμες καταγγελίες τους ο καθένας καθώς και την άρνηση των υπαλλήλων του Δήμου που λαμβάνουν την καταγγελία να δώσουν τα στοιχεία τους μέσα σ’ έναν πρωτόγνωρο παραλογισμό πέρα από κάθε όριο.

Υπάρχουν μπετόνια μέσα στο δάσος!!! Το περιεχόμενο άγνωστο, ο Δήμος και η Αστυνομία πρέπει να έρθουν γι’ αυτά, λένε πως περιπολούν, τρίχες. Οι κάτοικοι φοβούνται να τα πλησιάσουν, δεν είναι και πολλές μέρες εδώ λένε, πολύ θέλει να έχουν τίποτα και να κατηγορηθούμε ότι εμείς τα βάλαμε εμείς; αναρωτιούνται και ψάχνουν να δουν μέχρι που πρέπει να φτάσουν για να γίνει το αυτονόητο.Δεν είναι πια δάσος, χωματερή το έκαναν, παίρνω τηλέφωνο για τα ξύλα, τα σκουπίδια τα μπετόνια κι αντί να έρθουν να τα μαζέψουν μου λένε βάλαμε πρόστιμο!!! Δεν με νοιάζει το πρόστιμο εγώ θέλω το Δάσος να παραμείνει ζωντανό, από τον Γενάρη έφερε κι έβαλε τα ξύλα η κατασκευαστική στο Δάσος και μπαίνουμε στον Ιούλιο κι ακόμη είναι εδώ, ντροπή και αίσχος. Ο Θεός να βάλει το χέρι είπε η ηλικιωμένη κυρία και δάκρυσε.Μια άλλη κυρία μας λέει, ήρθαν πριν λίγες μέρες και αποψίλωσαν ίσα ίσα δίπλα στην άσφαλτο, τους ζητήσαμε να πάρουν τα σπασμένα κλαδιά των πεύκων και τα οικοδομικά ξύλα. Μας απάντησαν «δεν είναι δική μας δουλεία» και μάλιστα οι σακούλες με τα ξερά χόρτα που έκοψαν είναι ακόμη εδώ κάτω από τα πεύκα τόσες μέρες μετά, ούτε απέναντι στην πλατεία ή στο πεζοδρόμιο δεν τις πήγαν. Λες και τις άφησαν στο Δάσος για προσάναμμα . . .

Σχετικά προγενέστερα uploads του blog για το ίδιο μέρος:
Το από 12 Ιουνίου 2008 upload.
Το από 20 Ιανουαρίου 2008 upload

22.6.08

Όλοι έξω από το διυλιστήριο!

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Ολονύκτια πολιτιστική διαμαρτυρία, με την συμμετοχή Δήμων του Θριάσιου πεδίου αλλά και του ΑΣΔΑ (δηλαδή και ο Κορυδαλλός συμμετέχει αλλά μάλλον δεν του το έχουν πει) κατά της επιπλέον περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής μας.Το blog μας από 10/04/08 με το "Εφιάλτης οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στον Κορυδαλλό" έχει κρούσει των κώδωνα, ο Δήμος μας τι κάνει και πάλι; η μάλλον γιατί δεν κάνει τίποτα;

21.6.08

Σινέ Παράδεισος, η μαγεία μιας προβολής κάτω από τ’ αστέρια

Ο κινηματογράφος του Κορυδαλλού «Σινέ Παράδεισος» βρίσκεται στην οδό Ζάππα 4 & Αγίου Γεωργίου μεταξύ της πλατείας Ελευθερίας και τον γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό. Τηλέφωνο: 2104960955.
Τιμές εισιτηρίων:
Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη €5
Πέμπτη έως Κυριακή €7
Παιδικό & Νεανικό εισιτήριο €4.Η ιστορία ξεκινά το 1989 όπου ο κινηματογράφος βίωνε έντονη παρακμή, οι αίθουσες έκλειναν η μία μετά την άλλη και τη θέση τους έπαιρναν σκυλάδικα, super market και πολυκαταστήματα.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τον κινηματογράφο ο Κορυδαλλός με Δημάρχο τότε τον Νίκο Θεμελή και την πρωτεργάτρια του πολιτισμού, την αείμνηστη Μαρία Μάνου αγόρασαν ένα παλιό και φθαρμένο κινηματογράφο και ξεκίνησαν το «Σινέ Παράδεισος» που αποτέλεσε το πρότυπο για δεκάδες κινηματογράφους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εδώ η Ελλάδα ξαναγάπησε τον κινηματογράφο.

Νονός του «Σινέ Παράδεισος» ο Τζουζέπε Τορνατόρε, ο δημιουργός της ομώνυμης και βραβευμένης με 4 Όσκαρ ταινίας την ίδια χρονιά, ο οποίος και τον εγκαινίασε σε μια πολύ συγκινητική βραδιά για τον Κορυδαλλό.

Πριν τρία χρόνια το γέρικο κτίριο αδυνατεί να υποστηρίξει πλέον το έργο του κι ο τότε Δήμαρχος Στέφανος Χρήστου ευτυχώς ξεκινά την πλήρη αναδόμηση του κτιρίου διατηρώντας την πρόσοψη και την ευχάριστες μνήμες μας. Χάρη σε αυτή την αναδόμηση σήμερα ο Κορυδαλλός έχει έναν από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους με Dolby surround αλλά και τα διάσημα κεφτεδάκια του καθώς και μία επιπλέον χειμερινή αίθουσα. Σύγχρονες και λειτουργικές και οι δύο θα μεγαλώσουν τις απόμενες γενιές του Κορυδαλλού με το όνειρο του Τορνατόρε.

17.6.08

Γουρούνια και Βόδια του Αγίου Πνεύματος στον κορυδαλλό (update)

Κορυδαλλός, στην πόλη με τις χιλιάδες φυλακισμένους ανθρώπους τα γουρούνια και τα μοσχάρια (βόδια;) είναι λεύτερα.Συχνάζουν σε πλατείες, δρόμους και νησίδες της πόλης μας. Fast food για αυτά είναι τα σκουπίδια.Τα γουρούνια επιτίθενται σε σκυλιά και γάτες ενώ τα ταυριά κουτουλάνε κέρατα μεταξύ τους για την εξασφάλιση των σκουπιδιών προς τροφή.Καλή η ελευθερία αλλά ως ένα σημείο, διότι αν κάνεις μετωπική με χοίρο ή με βόδι (κάποια είναι κατάμαυρα να τα βάψει κάποιος φωσφοριζε) θα σε πάνε όσοι και τα πόδια του ζωντανού . . .Τώρα βέβαια και σε κανένα γεύμα αν συναντηθείς μαζί τους (τούμπανο στις διοξίνες μου φάνηκαν εμένα) πάλι τέσσερις θα σε πάνε, γιατί δεν νομιζω να τα έχει για παρέα τα οικόσιτα αυτά κανείς . . .

Υ.Γ. Το παρόν στάλθηκε (17 Ιουνίου 2008) και στον Νομάρχη Πειραιά. Περιμένουμε κάθε νέο και εξέλιξη τα οποία και θα δημοσιοποιήσουμε.

UPDATE: 21/06/2008, κανένα νέο από τον Νομάρχη Πειραιά και την Νομαρχία γενικότερα αλλά το συγκεκριμένο θέμα δημοσιοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή στον ιστοχώρο του katagelies.gr στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ , στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και αλλού . . .

13.6.08

Το ΔΑΣΟΣ σε κίνδυνο!!!

Από τον Ιανουάριο 2008 έχουμε ανεβάσει άρθρο και φωτογραφία που το Δάσος στο Σχιστό είναι πλέον μάντρα οικοδομών.Τι κι αν αναδημοσιεύτηκε εδώ και κει, τι κι αν η κουβέντα του απλώθηκε παντού;

Ακόμη και σήμερα οικοδομικά ξύλα στοιβαγμένα μέσα στο Δάσος μας ΦΩΝΑΖΟΥΝ: πως παρά την καταστροφική φωτιά το καλοκαίρι του 2007 για το Δάσος μας, φέτος φροντίσαμε κι έχουμε βάλει και προσανάμματα (όχι εμείς)!!!

Είναι τραγικό έχουμε φτάσει μέσα στο καλοκαίρι, και τώρα προσπαθεί ο Δήμος να κάνει πως κάνει αποψίλωση. Δηλαδή, ότι βλέπει η πεθερά. όπου έχει άσφαλτο κι εκεί δυο-τρία μέτρα μπροστά μπροστά.Χάλια, το δάσος είναι γεμάτο σκουπίδια και σπασμένα-ξεραμένα δέντρα ακόμη από τα χιόνια του χειμώνα. Όταν έκαναν αυτοψία ο Δήμαρχος με τον Δασάρχη και τον Διοικητή της Π.Υ. γιατί δεν τα είδαν όλα αυτά; Που έκαναν αυτοψία;
Οι κάτοικοι έχουν απελπιστεί κι ο Δήμος κάνει αποψίλωση στα χόρτα γύρω γύρω από ντανιασμένα οικοδομικά ξύλα (το τέλειο προσάναμμα, δεν σβήνει κιόλας με τέτοιο ντάνιασμα)!!!Αυτά τα ξύλα βρίσκονται στην οδό ‘Κάρόλου Κουν’ με ‘Παπαφλέσσα’ γωνία απέναντι μάλιστα κι από την πλατεία με τις παιδικές κούνιες. Μπράβο σας, καλά καταλάβατε στην από κάτω πλευρά της πλατείας 40μ πιο πέρα είναι η ταβέρνα που στήσατε τις κάμερες και δώσατε το σώου σας με τον Δασάρχη και τον Διοικητή της Π.Υ. για το Δάσος.Τώρα πηγαίνετε να μαζέψτε τα ξύλα (εμπρηστικούς μηχανισμούς θα έπρεπε να λέω καλύτερα) γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία δεν καταλάβαμε, δεν τα είδαμε, δεν τα βρήκαμε όπως λέτε στα τηλέφωνα και στα δύσκολα, διότι αποψίλωση γύρω γύρω από αυτά δεν νομίζω να έκανε τυφλός . . .

5.6.08

Κορυδαλλός 5 Ιουνίου 2008, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τόπος: οδοί Ατταλειας και Χαρ. Τρικούπη πλησίον πλατείας Αγίου Γεωργίου και της οικίας του Δημάρχου μας. Ώρα 08:00 με 11:00.

Λίγο καιρό πριν ο Κορυδαλλιώτης blogger “Shades” έγραφε «συνήθως οι εικόνες έχουν φωνή!!!» κι έτσι δεν γράφουμε τίποτα παρά μόνο παραθέτουμε φωτογραφίες από σήμερα το πρωί 5 Ιουνίου 2008.







Υπήρξε άδεια από την πολεοδομία Πειραιά για την κοπή των τριών δέντρων (καλώδια ΔΕΗ δεν παίζανε, μην πεταχτεί πάλι κανείς...).

Ηιδιωτική εταιρία λειτούργησε αυτόνομα ή για λογαριασμό του Δήμου;

Πριν λίγο καιρό είχαμε τα ίδια με πεύκα πάλι στην γειτονιά του Δημάρχου, ακριβώς δίπλα στο σπίτι, ξέρει κανείς γι αυτό ή θα περιμένετε λίγες μέρες να δείτε από εδώ;

Φυλακές «ανοικτών θυρών»

ημερίδα που αφορά την πόλη μας σαν πόλη όσο καμιά άλλη.

05/06/2008, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς οργανώνει ημερίδα για τις συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές, με τίτλο:
Φυλακές «ανοικτών θυρών»;
Ελευθερίες κρατουμένων ανθρώπων

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008
ώρα: 18:00 - 21:00

Αμφιθέατρο Δρακόπουλου, κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια)Υπερπληθυσμός, ανεπαρκής ιατρική περίθαλψη, απουσία δομών εκπαίδευσης, απαγορεύσεις στην κυκλοφορία βιβλίων και εντύπων αλλά και άσκηση σωματικής βίας είναι κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές.
Ο Σωφρονιστικός Κώδικας εφαρμόζεται επιλεκτικά. Η φυλακή συνιστά σήμερα ένα «στεγανό διαμέρισμα» κρατικής εξουσίας όπου η ανέλεγκτη περιοχή της σωφρονιστικής δραστηριότητας διευρύνεται επικίνδυνα.
Σωρεία παραβιάσεων του σωφρονιστικού κώδικα οδηγούν τους κρατούμενους σε απόγνωση καθώς δεν έχουν πού να απευθυνθούν (οι αρμόδιοι γνωρίζουν αλλά κωφεύουν) ενώ ο έλεγχος και η προστασία των δικαιωμάτων τους δεν μπορεί να ασκηθεί αφού δεν επιτρέπεται στους βουλευτές ή σε θεσμικούς φορείς όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος ή ο Συνήγορος του Πολίτη να επισκεφθούν τις φυλακές.
Οι κρατούμενοι είναι πολίτες τα δικαιώματα των οποίων δεν πρέπει να αναστέλλονται ή να καταπατώνται.
Οι φυλακισμένοι κρατούνται επειδή τιμωρήθηκαν και όχι για να τιμωρηθούν.

Θεματικές ενότητες ημερίδας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών): «Ελευθερίες», τάξη και ασφάλεια. Το ειδικό συνταγματικό καθεστώς των δικαιωμάτων των κρατουμένων και τα όρια των περιορισμών τους.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (νομικός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ): Θεσμικές «ελευθερίες» κατά το Σωφρονιστικό Κώδικα. Βασικά δικαιώματα των κρατουμένων. Γιατί προστατεύονται, πώς ασκούνται.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΧΙΝΑΣ (μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) & ΕΥΤΥΧΗΣ ΦΥΤΡΑΚΗΣ (βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη): Έλεγχος και προστασία των «ελευθεριών». Σε περίπτωση παραβιάσεων του δικαιώματος ή κατάχρησης εξουσίας πώς, ποιος και πότε κινεί τη διαδικασία ελέγχου των παρανομούντων οργάνων; Η δημοσιοποίηση των καταγγελιών λειτουργεί υπέρ ή κατά των κρατουμένων;

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (καθηγητής ΑΠΘ)& ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΤΟΥ (Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ): «Ελευθερίες» μετά την αποφυλάκιση. Θεσμοί, φορείς, μέτρα κοινωνικής επανένταξης μετά την αποφυλάκιση. Εμπειρίες, δυσκολίες, προβλήματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), ΣΠΥΡΟΣ ΦΥΤΡΑΚΗΣ (δικηγόρος), ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ (εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων),
ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ)) & ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Kατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

5 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον

Σήμερα 5 Ιουνίου είναι παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε μόνο σήμερα αλλά θα αφιερώσουμε όλη την βδομάδα στο περιβάλλον και συγκεκριμένα στο Δάσος στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Πέρσι χάσαμε ένα μεγάλο μέρος από το Δάσος μετά από φωτιά και φέτος ενώ έχει μπει ήδη Ιούνιος ο Δήμος πέρα από μια κάκιστη φιέστα δεν έχει κάνει και πάλι τίποτα.Τι εννοούσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού όταν έγραψε «Αξίζει να σημειωθεί ότι για οποιαδήποτε παρέμβαση, ακόμα και για τον καθαρισμό μιας δασικής έκτασης από την υποβλάστηση που είναι επικίνδυνη για πυρκαγιές, αρμόδιο είναι το Δασαρχείο. Ήδη ο Δήμος έχει καταθέσει σχετική αίτηση στο δασαρχείο του Αιγάλεω, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο Δασύλλιο προκειμένου υπάρχει πλήρης εικόνα και να αποφασιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης»
Στην σελίδα του στις 08/04/08 και πάλι στην σελίδα του Δήμου στις 10/04/08;Λοιπόν στις16 Απριλίου 2008, ο Δήμαρχος, ο Δασάρχης Αιγάλεω και ο Διοικητής του 1ου κλιμακίου Πυροσβεστικής Πειραιά διενέργησαν την αυτοψία που διαφημίζαν αλλά πουθενά δεν είπαν ούτε τι είδαν ούτε τι θα πράξουν.Βέβαια και την αυτοψία την διενέργησαν πολύ μακριά από το δάσος και προφανώς δεν είδαν ούτε τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί ούτε τα οικοδομικά υλικά που έχουν αποθέσει κατασκευαστικές εταιρίες μέσα σε αυτό.
Το χειρότερο δε όλων: το χειμώνα με 60εκατοστά χιόνι δεκάδες πεύκα έσπασαν και παραμένουν σπασμένα και ξερά πλέον μέσα στο Δάσος αποτελώντας μέγιστο κίνδυνο για φωτιά.

Τελικά βγάλατε άδεια να καθαρίσετε το Δάσος ή όχι; Αν όχι γιατί; Αν ναι ποτέ περιμένετε τον Οκτώβρη;

Αν τώρα νομίζεται πως επειδή αποψιλώσατε μια ελάχιστη λουρίδα ξερών χόρτων επί της οδού Σαλαμινομάχων (έτσι για καμιά φωτογραφία) θα σας αφήσουμε έτσι είστε γελασμένοι.

Το Δάσος είναι ο πλούτος του Κορυδαλλού και πέρσι χάσαμε μεγάλο μέρος του με όλα όσο δεν κάνετε για να το προστατέψετε αρχικά και εν συνεχεία με την ανυπαρξία σας κατά την φωτιά που το έκαιγε.Φροντίστε να μπείτε στο δάσος και να απομακρύνεται τα δεκάδες σπασμένα, ξερά και εύφλεκτα πεύκα (αν είχατε κάνει αυτοψία στο δάσος κι όχι σε ψαροταβέρνα θα τα είχατε δει) και να κάνετε την αποψίλωση παντού όπως γινόταν παλιά κι όπως συνεχίζει και κάνει το Χαϊδάρι.Δηλαδή ο Μαραβέλιας είναι πιο μάγκας ή οι Χαϊδαριώτες καλύτεροι;

4.6.08

(Σκια)..γράφημα μέσα απ' τα μάτια ενός Κορυδαλλιώτη

λίγα απ' τη πόλη μου..

Οι φυλακές σε πρώτο πλάνο σαν αξιοθέατο.. με τις γνωστές επισκέψεις ελικοπτέρων..

Με πολλά επεισόδια συχνά πυκνά..

Πολλές φορές ανάμεσα στα παιδιά μας..

Τα λιγοστά δέντρα γίνονται εύκολα μάντρες οικοδομών..

Τα πεζοδρόμια μεταμορφώνονται σε εργοτάξια..

..μιά απ' τα ίδια!!!

Οι κολώνες έτοιμες για μια βόλτα στο δρόμο..

Βγάζω το κόσμο απ' τις πλατείες..

..για να παρκάρω άνετα!!!

..φτιάχνω βέβαια και υποδομή τα αμορτισέρ κοστίζουν!!

..συνήθως οι εικόνες έχουν φωνή!!!

ΥΓ. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από το blog "http://korydallos.blogspot.com/" τις βρήκα τυχαία ενώ έψαχνα διάφορα για την πόλη μου.

Πηγή: "http://skiagrafima.blogspot.com/2008/04/blog-post_1545.html"