31.8.08

Εικόνες εγκατάλειψης

Φραγμένα και χορταριασμένα φρεάτια στον Κορυδαλλό και μάλιστα ακριβώς στην είσοδο σχολικού κτιρίου. Έχει σκοπό ο Δήμος να κάνει τα αυτονόητα; ή θα πρέπει κάθε φορά από εδώ να τον στηλιτεύουμε για να κουνηθεί;Άντε και καλή σχολική χρονιά.Οι φωτογραφίες είναι από το βράδυ του Σαββάτου 30/08/2008.

Εδώ κι εδώ διαβάστε και δείτε τα του Δήμου και των φρεατίων πέρσι!!!

27.8.08

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ . . .

Η επαναλαμβανόμενη και περίεργη εμμονή του Δήμου να παρουσιάζει τον ΚΑΡΑΒΑ ως ΣΧΙΣΤΟ μας τρομάζει πλέον ενώ παράλληλα αναρωτιόμαστε εκ νέου: «Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κάποιος; πόσο άσχετος; πόσο αδιάφορος; πόσο άχρηστος; Πόσο ανίκανος; Πόσοι είναι όλοι αυτοί μαζί; και πως κατάφεραν και βρέθηκαν όλοι μαζί;»Για πιο λόγο γίνεται η συντονισμένη όπως όλα δείχνουν, αυτή, προσπάθεια να παρουσιάζεται ο «ΚΑΡΑΒΑΣ» ως «ΣΧΙΣΤΟ»;Την ανησυχία αυτή επιτείνει επίσης η αλήθεια ότι η περιοχή «ΚΑΡΑΒΑΣ» είναι σαφώς παλαιότερη συνοικία του Κορυδαλλού από ότι το «ΣΧΙΣΤΟ» κι δεν νοείτε με κανέναν τρόπο τέτοιο λάθος και μάλιστα επαναλαμβανόμενο.

Οι Εγγλέζοι λέγαν, από παλιά μάλιστα, πως ένα ψέμα αν το πεις χίλιες φορές γίνεται αλήθεια. Το συγκεκριμένο ξεκίνησε από την εφημερίδα του Δήμου και ακολούθησαν μετά, η ιστοσελίδα του Δήμου και φυλλάδια του Πνευματικού Κέντρου (παραστάσεις Καραγκιόζη κτλ).Βέβαια δυσκολεύεται κάποιος να κατανοήσει γιατί μπορεί να επιχειρείται κάτι τέτοιο καθώς πρόκειται για δυο συνοικίες αντίστοιχης θέσης, ομορφιάς και αξιοποίησης. Η μόνη διαφορά που έχουν είναι στο συντελεστή δόμησης, φαντάζεστε πλάκα που θάχε να μπερδεύουν τις περιοχές και να ξεφυτρώσουν και στο ΚΑΡΑΒΑ μεγαθήρια 20μέτρων και πλέον σαν αυτά που κατέστρεψαν το ΣΧΙΣΤΟ; . . .

25.8.08

Κορυδαλλός "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2008". Εκδηλώσεις σε πλατείες.

Ο Κορυδαλλός στα πλαίσια του "Πολιτιστικού Σεπτέμβρη" διοργανώνει εκτός των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» και εκδηλώσεις σε Πλατείες του Δήμου μας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

12 Σεπτεμβρίου, 20:30 στην Πλατεία Ελευθερίας: Καλωσόρισμα μαθητών Γυμνασίου- Λυκείου με hip- hop συγκροτήματα.
13 Σεπτεμβρίου, 20:30 στην Πλατεία Ελευθερίας: Καλωσόρισμα μαθητών Δημοτικού με την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Αγησίλαος» του Δημήτρη Μπασλάμ. Επί σκηνής ο Αντώνης Καφετζόπουλος και πέντε μουσικούς.
14 Σεπτεμβρίου, 21:00 στο γηπεδάκι μπάσκετ στο Σχιστό (Αθ. Διάκου & Δερβενακίων): Αφιέρωμα στα τραγούδια της Μικράς Ασίας.
19 Σεπτεμβρίου, 21:00 στην πλατεία Μέμου: Γιορτή Μπύρας με έθνικ μουσική από τους Quilombo.
20 Σεπτεμβρίου, 21:00 στην πλατεία Μέμου: Γιορτή Μπύρας με έντεχνη- ροκ μουσική από τους Κωνσταντίνο Μάτσικα, Αντιγόνη Γαρυφάλλου, Μυρτώ Ναούμ.
21 Σεπτεμβρίου, 21:00 στην πλατεία Μέμου: Γιορτή Μπύρας με το συγκρότημα «Τα Παιδιά από την Πάτρα».
24 Σεπτεμβρίου, 21:00 στην πλατεία Μερκάτη: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό & τη Γιώτα Νέγκα.
26 έως 28 Σεπτεμβρίου, 21:00 στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου: 2ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων.

Φωτογραφία: korydallos.eu
πηγή: korydallos.gr

24.8.08

Άλλαξε κάτι τώρα τελευταία;

Κάτι γίνεται στον Κορυδαλλό με την ΔΕΗ τώρα τελευταία. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καίγονται η μία μετά την άλλη. Η τάση που φτάνει στα σπίτια είναι ασταθής και καταστροφική.Έτσι όπως πάει το πράμα δεν θα μείνει tv για tv στην πόλη.Ως τώρα υπήρχε η εντύπωση πως η ΔΕΗ σε θέματα διακοπών, τροφοδοσίας κτλ αντιμετώπιζε τον Κορυδαλλό αρκετά ποιοτικά. Προφανώς θέλοντας να μετριάσει την αντίδραση και την οργή των κατοίκων για τη λειτουργία του παράνομου σταθμού ΚΥΤ (απόφαση 1889/2006 της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας).

Άλλαξε κάτι τώρα τελευταία;

21.8.08

Κορυδαλλός "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2008". Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».

Ο Κορυδαλλός έχει και φέτος «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη». Ξεκινάει στις 30 Αυγούστου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» και φτάνει έως την 28 Σεπτεμβρίου 2008.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

30 Αυγούστου, «Νεφέλες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
31 Αυγούστου, «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα» από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ταύρου.
2 Σεπτεμβρίου, «Ματωμένος Γάμος» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.
3 Σεπτεμβρίου, «Του Κουτρούλη ο Γάμος» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.
5 Σεπτεμβρίου, «Καρδιά από Σαντιγύ με Άρωμα Κανέλλας» από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αιγάλεω.
6 Σεπτεμβρίου, «Blood Brothers- Δεσμοί Αίματος» από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.
7 Σεπτεμβρίου, «Σήμερον- Έγχρωμο», Χρωματιστές ιστορίες με ασπρόμαυρα πλήκτρα, Κοντραμπάσο, Κλαρινέτο και Φωνή.
8 Σεπτεμβρίου, «Ξυλένια κούκλα». Παιδική θεατρική παράσταση.
9 Σεπτεμβρίου, «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου.
10 Σεπτεμβρίου, «Ορχήστρα Σαξοφώνων» εκδήλωση της Νομαρχίας Πειραιά.
11 Σεπτεμβρίου, «Δόνα Ροζίτα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.
15 Σεπτεμβρίου, «Το Τρανόν Μυστικόν» Σύλλογος Ποντίων Αργοναυτών- Κομνηνοί.
16 Σεπτεμβρίου, «Το μεγάλο μας τσίρκο» από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού.
17 Σεπτεμβρίου, «Διονύσης Σαββόπουλος και Θανάσης Παπακωνσταντίνου».
18 Σεπτεμβρίου, «Σαμία» του Μενάνδρου.
22 Σεπτεμβρίου, «Gala Λυρικού Τραγουδιού» Family Voices.
23 Σεπτεμβρίου, «Το παιχνίδι της σφαγής» από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Κορυδαλλού.
25 Σεπτεμβρίου, «Η προξενήτρα» του Θόρντον Ουάϊλντερ από το ΕΠΛ Κορυδαλλού.

Φωτογραφία: korydallos.eu
πηγή: korydallos.gr

18.8.08

Όρος Αιγάλεω (Κορυδαλλός) Οικολογικό έγκλημα ΙΙ.

Οι ντροπιάστηκες εικόνες του Κορυδαλλού από το όρος Αιγάλεω τα πρώην λατομεία και το Σχιστό στο διαδύκτιο ξανά. Ακολουθεί κι δεύτερο βίντεο. Ο Δήμος, το Δασαρχείο, η Αστυνομία, ο ΠΕΣΥΔΑΠ, ο ΑΣΔΑ και η Νομαρχία δεν βλέπουν ούτε διαδύκτιο ούτε την πραγματικότητα;Ο Δήμος Κορυδαλλού έβαλε μπάρα και φύλαξη κλείνοντας το δρόμο για το όρος Αιγάλεω στους Δημότες, ώστε να μην μπορούν να δουν τι συμβαίνει!!!

Την ίδια στιγμή που κει πάνω οι κεραίες, τα μαντριά, τα μπαζώματα και τα σκουπίδια κάνουν πάρτυ!!!

15.8.08

Η παιδεία ύψιστο αγαθό.

Η παιδεία είναι το ύψιστο αγαθό για την κοινωνία και τον άνθρωπο, λυπούμαστε πολύ που ο Δήμαρχος Κορυδαλλού στο πρόγραμμά του συμπεριέλαβε την δημιουργία γυμνασίου όχι στον τομέα της παιδείας (εκπαίδευση) αλλά αλλού.

Ευχαριστούμε πολύ τον αναγνώστη μας που μας ενημέρωσε γι αυτό, σχετικά με το άρθρο μας της 29 Ιουλίου 2008, και φυσικά από την ίδια θέση διορθώνουμε. Σας γνωρίζουμε λοιπόν πως ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Κασιμάτης είχε τελικά στο πρόγραμμά του την υλοποίηση Αθλητικού Γυμνάσιου το οποίο και σύμφωνα με τον Δήμο θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο αλλά ιδιότροπος δεν το είχε συμπεριλάβει στον τομέα της παιδείας (εκπαίδευση) του προγράμματος του.

Λυπούμαστε πάρα πολύ για όλα αυτά, όπως επίσης λυπούμαστε που έχει κατέβει το μεγαλύτερο μέρος της ιστοσελίδας του συνδιασμού ¨Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση¨ του κ. Κασιμάτη όπως και το πρόγγραμα του συνδιασμού για το οποίο εκλέχθηκε στερόντας την δυνατότητα να μπορεί από μόνος του ο κάθε Κορυδαλλιώτης να βλέπει και το πρόγραμμα και την κάθε αλήθεια.

Υ.Γ. Οι εικόνες του προηγούμενου post είναι με print screen κι όχι από φυλλάδιο.

14.8.08

κόκκινη ζώνη της Παναγίας

για τους νεκρούς εργάτες της 25ης Ιουλίου 2008 στην κόκκινη "ζώνη" στο Πέραμα από τους Active Member που γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν στην κόκκινη ζώνη του Πειραιά.

Υ.Γ. όταν η μνήμη όταν χαθεί, ανδρείκελα χαλκεύουν την ζωή μας.

8.8.08

Όρος Αιγάλεω (Κορυδαλλός) Οικολογικό έγκλημα.

Ντροπιάστηκες εικόνες του Κορυδαλλού από το όρος Αιγάλεω τα πρώην λατομεία και το Σχιστό στο διαδύκτιο από πολλούς Κορυδαλλιώτες. Ο Δήμος, το Δασαρχείο, η Αστυνομία, ο ΠΕΣΥΔΑΠ, ο ΑΣΔΑ και η Νομαρχία δεν βλέπουν ούτε διαδύκτιο ούτε την πραγματικότητα;Μόνο ο Δήμος Κορυδαλλού ενέργησε σχετικά κι έβαλε μπάρα κλείνοντας το δρόμο για το όρος Αιγάλεω στους Δημότες, ώστε να μην μπορούν να δουν τι συμβαίνει!!!

Την ίδια στιγμή που κει πάνω οι κεραίες, τα μαντριά, τα μπαζώματα και τα σκουπίδια κάνουν πάρτυ!!!

1.8.08

Καλό μήνα, 1η Αυγούστου 2008

Καλό μήνα, 1η Αυγούστου 2008, εδώ και αρκετές μέρες και ως σήμερα βρίσκονται πάλι δεκάδες κυβικά οικοδομικής ξυλείας ντανιασμένα στο δάσος στο Σχιστό Κορυδαλλού επί της οδού Καρόλου Κούν, παρά την περσινή φωτιά παρά τα όσα παράγγειλε η Πολιτική Προστασία εδώ κουμάντο κάνουν προφανώς οι κατασκευαστικές εταιρίες.Την ίδια στιγμή στην περιοχή πραγματοποιούν δεκάδες εποχούμενα και πεζοπόρα περίπολα: από το Α.Τ. Κορυδαλλού μέρα και νύχτα, υπάλληλοι του Δήμου, οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, ο ΠΕ.ΣΥ.ΔΑΠ, ο Α.Σ.Δ.Α, κάτι σε Ε.ΣΕ.ΠΑ, εθελοντές, δεθελοντές κτλ

Εσείς βλέποντας την παραπάνω εικόνα σήμερα 1η Αυγούστου νιώθετε πως αυτοί προστατεύουν το Δάσος;

Εσείς βλέποντας την παραπάνω εικόνα σήμερα 1η Αυγούστου πιστεύετε πως μπορεί να είναι δυνατόν να μην έχουν δει όλη αυτή τη ξυλεία στο Δάσος τόσες πολλές μέρες;