30.9.08

ως που; (τεύχος 1)

Την ίδια στιγμή που ΑΣΔΑ και Δήμος Κορυδαλλού κραδαίνονται για το Περιβάλλον οι μπουλντόζες αλωνίζουν στο Δάσος στην περιοχή του Σχιστού Κορυδαλλού.Συγκεκριμένα, χθες, 29 Σεπτέμβρη 2008. Την ίδια ακριβώς μέρα που διενέργησαν από κοινού και με άλλους μαζί την «Ελευσίνια Πορεία Περιβάλλοντος» προς την Βουλή των Ελλήνων την ίδια μέρα ακριβώς, χθες, μπουλντόζες δούλευαν και συνεχίζουν ως σήμερα να δουλεύουν μέσα στο δάσος και μάλιστα στην περιοχή ακριβώς που κάηκαν πέρυσι περίπου 5 στρέμματα δάσους.
Φέτος, πάλι, μέσα στο καλοκαίρι στην ίδια περιοχή που κάηκε πέρσι μια άλλη μπουλντόζα ενεργώντας για λογαριασμό του Δήμου Κορυδαλλού κατέστρεφε το δάσος ως την στιγμή που κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ από τους κατοίκους.

Λίγες πάλι μέρες πριν κάτοικοι εντόπισαν και παρέδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ μηχανικό του Δήμου να τοπογραφεί οικόπεδο απογευματινές ώρες εντός του Δάσους και να επικαλείται μάλιστα με στόμφο την ιδιότητα του Υπαλλήλου του Δήμου Κορυδαλλού.

Τα κάνουν ίσιωμα όλα και συνεχίζουν, κάθε φορά και λίγο πιο πέρα και λίγο πιο πολύ . . .

28.9.08

κορυδαλλός 1975, η δίκη της χούντας

Ένα εξαιρετικό ιστορικό video 100 λεπτών για την δίκη της χούντας στον Κορυδαλλό. Ξεκινά με πλάνα του 1975 έξω από τις γυναικείες φυλακές, στην Γρ. Λαμπράκη . . .

αυτο-οργάνωση στον Κορυδαλλό

Όταν ένας Δήμος κινείτε σε πλαίσια ανυπαρξίας και ανικανότητας αφήνει χώρο και βάζει ιδέες, «ιδρύθηκε στον Κορυδαλλό αυτο-οργάνωση για μια δεκαεξάχρονη πόλη».Διαβάστε εδώ την διακήρυξη της 16χρονης πόλης.

Σημείωση: Οι εικόνες είναι από το φυλάδιο της αυτο-οργάνωσης που κυκλοφορεί στην πόλη μας. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι pixelιασμένα επειδή δεν συνοδεύοναι από όνοματεπώνυμο.

24.9.08

ποιόν να πιστέψω;

Μία περίεργη σχέση μεταξύ Δήμου Κορυδαλλού και Νομαρχίας Πειραιά παίζει εδώ και καιρό, αστάθμητη που θα’ λεγε κι ο Βύρων.Για δύο εκδηλώσεις επί Κορυδαλλού φέτος τον Σεπτέμβρη ισχυρίζονται Δήμος από την μία και Νομαρχία από την άλλη, ο καθ’ ένας χωριστά ότι είναι δική του.

Ποιόν να πιστέψω; Γιατί αν μπορούν κάποιοι για κάτι τόσο απλό και ξεκάθαρο να συμπεριφέρονται έτσι απροκάλυπτα, χεράκι-χεράκι στα μούτρα μας, τρομάζουμε στη σκέψη για το που θα μπορούσαν να φτάσουν για κάτι άλλο . . .Να μην υπήρχαν μεταξύ τους δεσμοί και κανάλια επικοινωνίας να πούμε ‘ασυνεννοησία’ ή ‘κάτι άλλο’, όμως η Νομαρχία Πειραιά δεν μας έχει μάθει σε ερασιτεχνικές πρακτικές άσε που ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορυδαλλού επί Δημαρχίας Στέφανου Χρήστου (δηλαδή: τότε που ο σημερινός Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ήταν Αντιδήμαρχος επί Χρήστου) είναι σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Πειραιά.Λέει κάποιος αλήθεια κι αν ναι ποιος από τους δύο;

23.9.08

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ . . .

Μέσα στο ΠευκοΔάσος στο Σχιστό Κορυδαλλού οι κάτοικοι εντόπισαν πολιτικό μηχανικό με θεοδόλιχο (total station) να μετράει οικόπεδο σήμερα το απόγευμα 23/09/2008 και παρέδωθει στην αστυνομία μαζί με τον τεχνικό εξοπλισμό που έφερε.

Τι επικαλέσθηκε όταν εντοπίσθηκε από τους κατοίκους; ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!!!

Στο Δάσος κατέφθασαν και δύο Αντιδήμαρχοι του Κορυδαλλού.

Υ.Γ. Αναμένουμε ανακοίνωση από τον Δήμο για το σοβαρό αυτό θέμα.

Μαθητές σε κίνδυνο!!!

Σχολική διάβαση που εξυπηρετεί 6 σχολεία (2 δημοτικά, 2 γυμνάσια, 1ΤΕΕ & 1 ιδιωτικό) μετατράπηκε σε θέσεις parking στην οδό Καραολή & Δημητρίου στον Άνω Κορυδαλλό.
Ο Δήμος παραχώρησε τις θέσεις επάνω ακριβώς στην σχολική διάβαση; ή ο επιχειρηματίας διαγράμμισε από μόνος την περιοχή μετατρέποντας την σε parking ιδιοχρησίας του;

Υπάρχει σχολική τροχονόμος στην συγκεκριμένη διάβαση και αν ναι, ενημέρωσε ποτέ γι αυτό κανέναν;

Τέλος, επειδή τα οχήματα που σταθμεύουν εκεί ξεπερνούν σε ύψος κατά πολύ το ανθρώπινο ανάστημα οι κίνδυνοι ατυχήματος και δυστυχήματος πολλαπλασιάζονται δραματικά.

Ποιος είναι αυτός που έχει εκθέσει σε τέτοιο κίνδυνο τους μαθητές του Κορυδαλλού και γιατί;

21.9.08

Εικόνες εγκατάλειψης & Κοροϊδίας (μέσα σε 20 μέρες)

Τέλη Αυγούστου στηλιτεύαμε το Δήμο για: "Φραγμένα και χορταριασμένα φρεάτια στον Κορυδαλλό και μάλιστα ακριβώς στην είσοδο σχολικού κτιρίου. Έχει σκοπό ο Δήμος να κάνει τα αυτονόητα; ή θα πρέπει κάθε φορά από εδώ να τον στηλιτεύουμε για να κουνηθεί;"Την επόμενη ο Δήμος έκοψε τα χορτάρια από τα δύο συγκεκριμένα φρεάτια χωρίς ποτέ όμως ως και σήμερα να τα καθαρίσει. Τα φρεάτια παραμένουν φραγμένα παρά τις βροχές και καταιγίδες που έδωσε η ΕΜΥ εδώ και μία βδομάδα, άσε που φύτρωσαν και νέα χόρτα!.Δείγμα τις αδιαφορίας και της πρακτικής τους το ακόλουθο: Δεν μπήκαν ούτε στον κόπο να ξεχωρταριάσουν το φρεάτιο απέναντι από τα σχολεία κι απέναντι από τα δύο της φωτογραφίας της 21 Αυγούστου!!!!Τελικά θα πρέπει να σας λέμε και να σας δείχνουμε εμείς ένα προς ένα τι πρέπει να κάνετε;

Εδώ κι εδώ διαβάστε και δείτε τα του Δήμου και των φρεατίων πέρσι!!!

19.9.08

Ο ΑΣΔΑ οργανώνει και πάλι "θεαματική" πορεία για το περιβάλλον στις 29/9/08

Τα θερμά μας συγχαρητήρια δίνουμε στον ΑΣΔΑ για αυτή την πρωτοβουλία. Δεν είναι η πρώτη φορά, το έκανε ξανά στις 14/5 για το λιμάνι του Σκαραμαγκά.

Ο ΑΣΔΑ αποτελείται από άξιους Δημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους της Δυτικής Αθήνας.
Αυτοί λοιπόν, ανοίγουν δρόμους σε δασικές εκτάσεις, μετατρέπουν τα βουνά σε χωματερές και οικόπεδα, κόβουν δέντρα για να περάσουν τρένα, δίνουν άδειες λειτουργίας σε λιμάνια και εργοστάσια, σαλαμοποιούν τα στρατόπεδα.
Αυτοί είναι οι λειτουργοί του κράτους που εκμεταλλεύονται τους φόρους των πολιτών και τσιμεντοποιούν κάθε πιθαμή πρασίνου, για το καλό όλων μας.


Αυτοπροβαλλόμενος
Σύλλογος
Διαπλεκόμενων
Αντιπροσώπων

Ανάρτηση από: ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΣΩΝ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

18.9.08

Λατομείο με φόντο την Ακρόπολη

Λατομικές εργασίες και λειτουργία σπαστήρα μέσα στο Λεκανοπέδιο Αττικής και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό το έτος 2008, δηλαδή σήμερα !!!Σε αυτή την εικόνα, λόγια δεν χωράνε . . .

15.9.08

Χρόνια πολλά Σταύρο.

Βρε μπαγάσα, περνάς καλά κει πάνω; που γράψε κι ο Άσημος κάποτε, καλά καλά, βρε μπαγασάκο πολύχρονος, χρόνια σου πολλά με υγεία. Να σου πω την αλήθεια, δεν είχα σκοπό να σου ευχηθώ διότι είχα πει: όπως θα τελειώσει το καλοκαίρι να τελειώσει και το blog. Έλα όμως που δέχθηκα κάτι ηλίθια e-mail και σκέφτηκα να κρατήσω κανα δυο μήνες και σου κάνω μερικά δωράκια για την γιορτούλα σου. . .

Α με την ευκαιρία τρία τέσσερα νέα blogs που ξεπρόβαλλαν εκ του Κορυδαλλού ορμώμενα αυτόν τον καιρό τα ελέγχουμε ή αδέσποτα είναι;

4.9.08

Ως πότε στον Κορυδαλλό;

Σήμερα Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στις 16:50 περίπου διεξήχθη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Κορυδαλλό και το όρος Αιγάλεω. Με τη συνδρομή του Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και πολλών οχημάτων στήθηκαν μπλόκα στο βουνό και σε δρόμους. Έγίναν πάμπολλοι έλεγχοι σε κάθε διάβαση, ενώ το ελικόπτερο συνέχιζε σε χαμηλό ύψος να χτενίζει την περιοχή.Άξιο αναφοράς (τυχαίο ή μη) είναι ότι ακριβώς πριν την έναρξη και ως την λήξη της επιχείρησης υπήρξε διακοπή ρευματοδότητσης (μας χάλασε κι ένα pc) της περιοχής!!!

Ζητάμε να μάθουμε τι συμβαίνει στην γειτονιά μας, στην αυλή μας, στο σπίτι μας. Οι κάτοικοι στον Κορυδαλλό έχουμε βιώσει δεκάδες αποδράσεις και εξεγέρσεις ως τώρα παράλληλα με όσους κινδύνους και συνέπειες συνεπάγεται αυτό.

Ας γνωρίζουμε τουλάχιστον πότε και πόσο κινδυνεύουμε όσο ζούμε με τις φυλακές στην καρδιά μιας πόλης με 120.000 κατοίκους. Ας μας ενημερώσει κάποιος . . .