30.11.08

Στις φυλακές Κορυδαλλού, 18χρονη, προσπάθησε να περάσει ηρωίνη.

Ηρωίνη συνολικού βάρους 92,5 γραμμαρίων προσπάθησε να περάσει στις φυλακές Κορυδαλλού μια 18χρονη κοπέλα η οποία συνελήφθη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όταν παρέδιδε ένα ταξιδιωτικό σάκκο μέσα στον οποίο ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά, σε κρατούμενο των φυλακών τον οποίο είχε επισκεφθεί. Η 18χρονη κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από τη δίωξη ναρκωτικών.

πηγή: vendeta

29.11.08

Ω, Μεγάλα μαύρα Ράσα, Χρυσοί Σταυροί και Πετραχήλια . .

Ο B.D Foxmoor (Μιχάλης) από τους Active Members και το Πέραμα συνεχίζει τα τραγουδά τη ζωή . . .
Ιερές διακδικήσεις και στα μέρη μας; στο βουνό μας;

Μια γεύση από τα Βόρεια μας.

Αναμονή για την άλλη στα Νότια . . .

Υ.Γ. Κυκλοφορεί περιοδικό της Εκκλησίας με φωτογραφία . . .

28.11.08

ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ

Έχει παραγίνει το κακό με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που έχουν έλλειψη αυτοκυριαρχίας και αδυνατούν να σεβαστούν τους υπόλοιπους. Καμία τους όμως δήθεν ‘απόλαυση’ δεν μπορεί να καταστεί δικαιολογία ή και πραγματικότητα που καταστρέφει την υγειά και την ζωή των υπολοίπων. Εκτυπώστε και αναρτήστε σήμανση απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους του δημόσιους χώρους.

Υ.Γ. Το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους διώκεται αυτεπάγγελτα στα πλαίσια του αυτοφώρου.

27.11.08

Πειραιάς, μια τρύπα στο δρόμο (νερό)

Μία τρύπα στον Πειραιά.Πειραιάς, επί της Ακτή Μιαούλη μετά τον Ι.Ν. Άγίου Νικόλαου στο λιμάνι όπως πηγαίνουμε για την Νομαρχία υπάρχει αυτή η επικίνδυνη τρύπα επί του οδοστρώματος.
Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως έχει αφεθεί-δημιουργηθεί μια τέτοια παγίδα θανάτου στην καρδιά του Πειραιά. Μάλιστα Προχθές, Δευτέρα, η Νομαρχία Πειραιά με καλεσμένους τους Δήμους κτλ είχε και φιέστα στην περιοχή για νέα βυτία, έλα που αυτά έχουν τεράστιες ρόδες; Αλίμονο στις μοτοσικλέτες και τα SMART . . .

25.11.08

Σε τραγική κατάσταση το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ"
ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΙΩΤΕΣ/ΣΣΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.
Το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας εκπέμπει SOS. Οι τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και σε υποδομές, έχουν σαν αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες οι οποίες διαρκώς πολλαπλασιάζονται. Συνέχεια . . .

φωτογραφία: neagenia

24.11.08

Στον αέρα, Τεχνικό Πρόγραμμα και έργα για το 2009 στον Κορυδαλλό.

Από παράληψη ασκήσεως καθηκόντων των εκλεγμένων μας αρχόντων στον αέρα βρίσκεται το ‘Τεχνικό Πρόγραμμα’ και τα έργα του 2009 για το Κορυδαλλό.

Σήμερα, τελικά, Δευτέρα 24/11/2008 ο Δήμος καταθέτει εκπρόθεσμα προς ψήφιση το ‘Τεχνικό Πρόγραμμα’ καθώς το Άρθρο 208 (Ν.3463/2006) αναφέρει στην παράγραφο 1:
«Τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων οφείλουν, δύο (2) τουλάχιστον μήνες πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους, να αποφασίζουν για το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει με σειρά προτεραιότητας τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν και που η δαπάνη τους πρέπει . . .»

Και για μην εκτεθεί και κανείς περισσότερο, ξεκαθαρίζουμε πως σύμφωνα πάλι με το Δημοτικό Κώδικα και συγκεκριμένα με το άρθρο 156 έχουμε ακόμη πως:
«Το οικονομικό έτος της διαχείρισης των Δήμων και των Κοινοτήτων αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.»

Υ.Γ. Αφού είναι που είναι εκπρόθεσμη η κατάθεση για το ‘Τεχνικό Πρόγραμμα’, γιατί τόσο βιαστική η κατάθεση τώρα; Γιατί τόσο μικρή προθεσμία χρόνου μελέτης-ελέγχου τεσσάρων ημερών για τους Δημοτικούς Συμβούλους; Μάλιστα πρόκειται και για συμβούλιο μαζί με άλλα 28 θέματα συνολικά!!! Γιατί άραγε;

23.11.08

Όρος Αιγάλεω, αφημένο στην κακή μας μοίρα.

Μακάρι να αφήναμε το Όρος Αιγάλεω στην μοίρα του, αλλά του τάξαμε την δική μας την κακή την ανάποδη. Το καλοκαίρι κάηκε η περιοχή της φωτογραφίας και η φύση μονάχη αναβλάστησε ότι μπορούσε.

Οι χαρτογιακάδες που βγάζαν ανακοινώσεις και δελτία τύπου πάνω στα αποκαίδια του βουνού και των πεύκων στη φωτιά του καλοκαιριού γιατί δεν κάνουν αυτά που πρέπει τώρα που είναι η σωστή εποχή;

Πότε περιμένουν να λειτουργήσουν; Όταν δεν θα έχει μείνει χώμα; ή όταν θα έχει καλοκαιριάσει και ότι φυτέουν θα ξεραθεί και πάλι;

20.11.08

Εθελοντική αιμοδοσία στον Κορυδαλλό

Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 διενεργείται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας ΑίματοςΔιεύθυνση: Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, πλησίον της πλατείας Μέμου. Ώρες: 09:00 με 14:00.

18.11.08

Εικόνες εγκατάλειψης & κοροϊδίας (3 μήνες τώρα)

17η Νοέμβρη στον Κορυδαλλό, χθες, κι όλοι αδιάφοροι την ίδια στιγμή που η χειμωνιάτικη βροχή δημιουργούσε ζημίες και προβλήματα σε όλη την Αττική. Ο Κορυδαλλός σε μια νωθρότητα εγκατάλειψης και κοροϊδίας καμάρωνε για τρίτο συνεχή μήνα τα φραγμένα του φρεάτια. Παράδειγμα οικτρό, το φρεάτιο πρωταγωνιστής, του blog μας από τον Αύγουστο ως και σήμερα.Τότε τέλη Αυγούστου αλλά και στα μέσα Σεπτέμβρη στηλιτεύαμε το Δήμο για: "Φραγμένα και χορταριασμένα φρεάτια στον Κορυδαλλό και μάλιστα ακριβώς στην είσοδο σχολικού κτιρίου λέγοντας: Έχει σκοπό ο Δήμος να κάνει τα αυτονόητα; ή θα πρέπει κάθε φορά από εδώ να τον στηλιτεύουμε για να κουνηθεί;Μπράβο σας, είστε άξιοι για όσα κανετε.

Μετά τα φετινά εδώ κι εδώ διαβάστε και δείτε τα του Δήμου και των φρεατίων πέρσι. Τουλάχιστον παρουσιάζει ο Δήμος μια σταθερότητα . . .

Αύριο Τρίτη στις 6 μμ από Πλατεία Ελευθερίας Κορυδαλλού προς τις φυλακές η διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων.

Εκκωφαντική η σιωπή του Δήμου Κορυδαλλού και του Δημάρχου,ενώ οι κραυγές αγωνίας των κρατουμένων γιά ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ακούγονται στην πόρτα του.
Το Πάμε Αλλιώς συμμετέχει στην αυριανή διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων στις 6μμ από την Πλατεία Ελευθερίας προς τις φυλακές Κορυδαλλού,εκφράζει την συμπαράστασή του στα αιτήματα των κρατουμένων και καλεί τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Δήμαρχο ν΄αρθεί στο ύψος των περιστάσεων,να δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή του στα αιτήματα των κρατουμένων και να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στον εξανθρωπισμό των σωφρονιστικών καταστημάτων της πόλης.

Αναδημοσίευση από: Πάμε Αλλιώς

16.11.08

Εδώ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ-χνείο

Χρόνια πολλά, 17 Νοέμβρη.

Σύντομο ανέκδοτο (εικονογραφημένο):

Απομακρύνονται οι επικίνδυνοι πυλώνες και το παράνομο κι αυθαίρετο Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ από τον Κορυδαλλό και το όρος Αιγάλεω.

13.11.08

Νίκαια-Κορυδαλλός χωματερή.

Στα σύνορα της Νικαίας με τον Κορυδαλλό, μέσα στο αστικό ιστό, υπάρχει Χωματερή. Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη ούτε η μόνη περίπτωση για τον Κορυδαλλό τουλάχιστον.Από τον τεράστιο όγκο των υλικών που είχαν συσσωρευτεί εκεί υποχώρησε η μάντρα που έκρυβε την χωματερή κι έτσι έγινε η αποκάλυψη!!! Θαύμα που δεν τραυματίσθηκαν διαβάτες στο πεζοδρόμιο. Υπάρχει και στάση λεωφορείου λίγα μέτρα πιο κάτω στο ίδιο πεζοδρόμιο!!!Ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενούσε το κοιμητήριο Νεαπολέως παλαιότερα και τώρα τον χρησιμοποιεί ο Δήμος Νικαίας.Ενώ οι Δήμοι Κορυδαλλού και Νίκαιας ερίζουν σε ποιον ανήκει ο χώρος, για τα σκουπίδια δεν βλέπουμε να ενδιαφέρεται κανείς, άσχετα που αυτά έχουν βγει βόλτα στο δρόμο εδώ και τόσες μέρες.

Κύριε Νομάρχη πρόστιμα και ποινές όχι μόνο σε ιδιώτες, αλλά σε όποιον το αξίζει και πολύ περισσότερο σε αυτούς που θα ΄πρέπε να δίνουν και το παράδειγμα.

12.11.08

Αντί για το 2013, το 2015 και βλέπουμε το ΜΕΤΡΟ

Η επέκταση της ‘Γραμμής 3’ του ΜΕΤΡΟ από το Χαϊδάρι έως τον Πειραιά θα εξυπηρετεί την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, την Νίκαια, τα Μανιάτικά και τέλος τον Πειραιά.Είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει ως έργο από το περασμένο καλοκαίρι αλλά τώρα η έναρξη μετατίθεται για τουλάχιστον δύο χρόνια μετά, όπως όλα δείχνουν. Οπότε μάλλον η γραμμή των 7,6 χλμ θα φτάσει με το καλό στο Λιμάνι το όχι και τόσο κοντινό 2015.

Σχετική ενημέρωση από την 'ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ' "εδώ".

Απ' της φτιάξης μας τα λάθια

B.D.Foxmoor
21/11/2008 Gagarin-live
Αθήνα, Λιοσίων 203-205
ο μπάρμπα Γιάννης κι η Απολησμονιά, Active Member

Στου μπαρμπα Γιάννη τη βεράντα μυρίζει γιασεμί
φέρμα κουβέντα στριφτάρι κι αβέρτα οι στοχασμοί.
Των ματιών το βούρκωμα θυμάμαι και τα γέλια,
τις μνήμες για σπουδαίους και για κενά βαρέλια.
Την βύθισή του στα μαύρα περασμένα
(τα για όλους ξεχασμένα) την 'εκανε για μένα
στα χαρτογραφημένα απ' τους αποθηριωμένους
με πήγε από μέρη λεύτερα τόπους ξεσφραγισμένους.

Πάμε Ακροναυπλία γι’ αρχή μ’ αψηφισιά
για κάποιους μοναξιώτες μ’ ένα φεγγίτη μοιρασιά.
Θυμάμαι από τη Θήβα έναν λεβέντη γιατρό
η «ΟΠΛΑ» του ‘χε τάξει να τον βρούνε μισερό.
Τον βρήκαν κρεμασμένο θα ‘βγαινε σε έναν μήνα
και κλέψαν το τεφτέρι του που θα δινε στον Στίνα.
Να σε πάω Ικαρία, Μακρόνησο ή Γιάρο
για τη σιωπή μου εκεί κάποιοι με λέγαν «Χάρο».
Δεν ήμουν στα κοπαδιαστά, στους κωλοπετσωμένους
ήμουνα ήδη στους νεκρούς τους κατασταλαγμένους.
Ξέρεις, απ’ τα κοπάδια κάποιους τους είδα υπουργούς,
κυβερνήτες πατεράδες και γυιούς.
Μα φτου στο διόλο, σκατά στο στόμα μου
στην ψυχή ο παραδαρμός κι όχι στο σώμα μου.
Εμάς, του «τίποτα» μας σκοτώναν με το γάντι
ή ύστερα απ’ το πετσόκομα μας δίναν πασαβάντι
και την στάμπα τους σε κάθε τρισκατάρατο,
γιατί η ιστορία στον τόπο αυτό είναι κατουροκάνατο
και αυτή που λες εσύ, μικρή κοσμογωνιά,
μια χαμηλοβλεπούσα είναι στην απολησμονιά.

Θα σου πω στα γρήγορα (πράγμα δυσκολοκάμωτο)
για κάθε προτάτο πλανερό και ατσαλάκωτο.
Το ΕΑΜ, τη Βάρκιζα, τα μαζεμένα «Yes»,
το κόμμα και την αποχή από τις εκλογές.
Τον Παπάγο, τον Πλαστήρα και τον βασιλιά,
τους αποστάτες και της Χούντας τη ληστοφωλιά,
το ΠΑΚ, την αντίσταση απ’ το παράνομο κόμμα
- οι εκλεκτοί στα Παρίσια κι οι άτυχοι στο χώμα.
Για το νόμιμο κόμμα, το δώρο του εθνάρχη,
την αλλαγή, το καθεστώς του όπως λάχει,
τους κοσκωτάδες και το ροζέ ’89
σερί πάει η γεννοβολιά μέχρι τούτη τη γενιά.
Θα ‘θελα να με ρώταγες ποιος σκότωσε τον Άρη,
ποιος έδωσε τον Ράπτη και τον Καστοριάδη,
ποιος τον Λαμπράκη σκότωσε και ποιος τον Παναγούλη,
ποιος κρυβόταν πίσω από το μάυρο κουκούλι.
Τίνος Ρέμβη ήτανε η χουντομορταρία
και ποιοι οι ανθρωποφύλακες στα κελιά τα κρύα.
Ποιοι λοιδωρούσαν τα παιδιά στο Χημείο
και ποιοι της λευτεριάς δεν περάσαν το πορθμείο.
Ρώτα με λεβέντη μου, μέρες να σου λέω,
γι’ άλλα θα βλέπεις να γελώ και γι’ άλλα ίσως να κλαίω.
Κοντεύω τα εκατό – μεγάλη σερμαγιά
μα έξω απ’ το μνημούρι μου η απολησμονιά.

11.11.08

Εθελοντική αιμοδοσία στον Κορυδαλλό

Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 διενεργείται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. Διεύθυνση: Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, πλησίον της πλατείας Μέμου. Ώρες: 09:00 με 14:00.

πηγή: korydallos.gr

7.11.08

Κορυδαλλός-Χαϊδάρι, δρόμος γκιλοτίνα

Εικόνες και video από τον δρόμο που ενώνει τον Κορυδαλλό με το Χαϊδάρι.Είναι ένα από τους πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής και γι αυτό κάθε πρωί μας ενημερώνει και το ελικόπτερο του ΣΚΑΙ για την κυκλοφορική κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη οδό, δείτε όμως από κοντά . . .Η απόλυτη αδιαφορία. Μπάρες πιασμένες με σύρματα δήθεν για να συγκρατήσουν ολόκληρα οχήματα !!! ένα σύρμα για ένα όχημα.Μπάρες πεταμένες στο χώμα και μπάρες σαν σπαθιά στην άκρη του δρόμου.Τμήματα οχημάτων πιασμένα σαν παράσημα επί των δήθεν προστατευτικών . . .Αυτές οι μπάρες είναι άκρως επικίνδυνες για όλους, μηχανές αυτοκίνητα και επιβαίνοντες σε αυτά.Όχι μόνο δεν προσφέρουν ασφάλεια και προστασία αλλά εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

4.11.08

κόβουν τα Πεύκα στο όρος Αιγάλεω

Στο όρος Αιγάλεω τώρα και συγκεκριμένα στο Δάσος του Σχιστού στον Κορυδαλλό κόβουν Πεύκα.
Λέξεις να περιγράφουν τέτοια εγκλήματα δεν ξέρουμε κι αφήνουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους:





Το γεωγραφικό στίγμα της περιοχής είναι:
37 59 51B (Νorth)
23 38 48A (East)

Ένα τραγούδι για ένα "Δέντρο".

Αφιερωμένο στην Υπηρεσία Πρασίνου και Πετιβάλλοντος του Δήμου μας.

Η ημιορεινή Ελλάδα έχει κυρίως ένα δέντρο που ονομάζεται "Δέντρο", έτσι απλά, και καλύπτει τεράστιες εκτάσεις . . . Υπάρχει τεχνητή συστάδα του δέντρου "Δέντρο" και στο όρος Αιγάλεω. Ακριβώς στο φανάρι όπως κατεβαίνουμε από Σχιστό Κορυδαλλού και συναντάμε την Ιερά οδό, στ' αριστερά μας.

3.11.08

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο . . .

Ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Κοσμίδης Ηλίας με ένα έγγραφο χωρίς ημερομηνία (έχει και συνέχεια . . .) στο οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως Αντιδήμαρχος «Πρασίνου και Πετιβάλλοντος» (ναι με «τ» κι όχι με «ρ») προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει ενώ παράλληλα κομπάζει λέγοντας πως δεν είναι ‘Πεύκα’ τα συγκεκριμένα δέντρα αλλά ‘Καζουαρίνα’.Στα βόρεια, ο Κορυδαλλός συνορεύει με τον ‘Βοτανικό Κήπο’. Ο παράδεισος αυτός δέχεται επισκέπτες καθημερινά τις ώρες 08:00 με 14:00. Μια βόλτα από κει θα βοηθήσει πολλούς αλλά και συγκεκριμένους να μάθουν και να δουν τα 90 περίπου είδη της οικογένειας «Πευκίδες» (κοινός πεύκα).

Το θέμα με τη κοπή πεύκων (δείτε εδώ I, II, III & IV) ανέβασε το blog μας (ο Δήμος το ονομάζει κλάδεμα) και ακολούθως η κίνηση πολιτών «16χρονη πόλη» και ο κ. Φωτεινόπουλος Προκόπης κατέθεσε αίτηση σχετικά.

Ο κλασικός Όσκαρ είχε πει : Μην λογομαχείς ποτέ με έναν βλάκα, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε κερδίσει λόγο πείρας.

1.11.08

Καλό μήνα, από τον Κύκνο στο όρος Αιγάλεω

Ο νεαρός κύκνος λικνίζεται στα νερά της λίμνης Κουμουνδούρου και μας θυμίζει το μεγαλείο και τον πλούτο της φύσης. Ευχόμαστε κι ελπίζουμε να μην είναι η τελευταία φορά . . .

βίντεο: Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου