16.3.09

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, μέλη της ΤΚ Οικολόγων Πράσινων Κορυδαλλού, έδωσαν τον παρόν τους στο “ανοικτό” Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού, με θέμα την απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη μας.

Παρέλασαν όλοι… Από βουλευτές οι Νιώτης, Λιντζέρης, Διαμαντίδης του Πασόκ έως τους Νεράτζης της ΝΔ, Λαφαζάνης από το Σύριζα, Νικολαϊδου α;πό το ΚΚΕ και Αράπογλου από το ΛΑΟΣ. Ακόμη ο Μίχας, Νομάρχης Πειραιά, ο Καλογερόπουλος, Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρο ΤΕΔΚΝΑ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας, έως και ο ανεκδιήγητος Μίχος, Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας και Πρόεδρος του ΑΣΔΑ.

Όλοι τους “μαχητικοί”, όλοι τους “παρόντες” όπως πάντα, στην εκφώνηση δεκάρικων προεκλογικών λόγων που οδήγησαν στην πρόωρη αποχώρηση της πλειοψηφίας των παρευρισκόμενων πολιτών, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών και αντεγκλήσεων. “Πόλη και φυλακές είναι έννοιες αντίθετες και δεν μπορούν να συνυπάρχουν” βροντοφώναξε ο Νομάρχης Μίχας για να περάσει γρήγορα σε μια μακροσκελή ανάπτυξη του “οράματος” του κόμματος του που προβλέπει για την περιοχή μέχρι και κατασκευή γήπεδου μπίτς-βόλλευ… στους πρόποδες του Αιγάλεω!

Καμία εμπεριστατωμένη τοποθέτηση, ούτε μία εμπεριστατωμένη “ιδέα” μεταξύ ιστορίας και καινοτόμου προοπτικής. Ούτε για το σωφρονιστικό σύστημα ούτε για τον χώρο των φυλακών, σπουδαιότατο αστικό κόμβο σαφούς υπερ-δημοτικής κλίμακας. Όλοι τους “τυφλοί”, όλοι τους φυλακισμένοι της τυφλής ιδεολογίας του τυφλού παλαιοκομματισμού τους.

Θα το κάνουμε εμείς, με την βοήθεια του Μιχάλη Μιχελή, τις προσεχείς ημέρες… Θα το αρθρώσουμε με την μορφή ΔΤ και θα το στείλουμε σε όλους… Μήπως και “αποφυλακιστούν”.
ΠΚ Οικολόγων Πράσινων Κορυδαλλού