29.9.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντα σε τέσσερα βασικά θέματα για την πόλη μας, ακολουθεί σύντομο βιογραφικό.

Η Β’ Περιφέρεια Πειραιά, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι, ίσως, η πλέον εγκαταλειμμένη, κακοποιημένη, περιθωριοποιημένη και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη περιοχή του Λεκανοπεδίου.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προχωρήσει άμεσα, έστω και τώρα, διότι από εδώ θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει, είναι η σχεδιασμένη επέκταση του Μετρό ώστε μαζί με τους απαραίτητους χώρους στάθμευσης να καλύψει όλους τους Δήμους της Β’ Περιφέρειας. Ο χρόνος και ο σχεδιασμός που υπάρχει για να έρθει το Μετρό στη Β’ Πειραιά, είναι απαράδεκτος και το παραπέμπει στις καλένδες.
Οι φυλακές, συνολικά, πρέπει, επιτέλους, να απομακρυνθούν με σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ ο χώρος να αποδοθεί στους πολίτες ως δημόσιος χώρος πρασίνου και αναψυχής.
Τα παλιά λατομεία οφείλουν να απομακρυνθούν, ο χώρος να αναπλαστεί και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις για τη διαμόρφωση πολυαθλητικού κέντρου και χώρων πρασίνου.
Το όρος Αιγάλεω, χρόνο με το χρόνο, πλήρως εγκαταλειμμένο, κακοποιείται και καταπατείται. Το ιστορικό αυτό όρος, θα έπρεπε να είχε αναπλαστεί, προστατευτεί και αναδασωθεί. Έστω και τώρα, μπορούν αυτά τα πράγματα να γίνουν, και από τοπίο εγκατάλειψης, το όρος Αιγάλεω να καταστεί ένα καταπράσινο στολίδι για την περιοχή κι ένας χώρος πράσινης ανάσας, ζωής και πολιτισμού για τους κατοίκους.
Τέλος, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την απομάκρυνση του Κέντρου Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ, το οποίο δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά καταστρεπτικό, αλλά και αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία των περίοικων και πρώτα απ’ όλα των μαθητών των διπλανών σχολείων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά ως Βουλευτής του στην περιφέρειά μας, αναδείξαμε και προωθήσαμε όλα αυτά τα προβλήματα και φυσικά πολλά άλλα, στο πλευρό των ευαίσθητων πολιτών και των κινημάτων της πόλης, ενάντια στις επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων και συχνά και των δημοτικών αρχών.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι στον Κορυδαλλό και συνολικότερα στη Β’ Πειραιά υπάρχουν πρόσθετοι και ιδιαίτερα σημαντικοί λόγοι για να αποδοκιμαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως η κατεξοχήν ριζοσπαστική, κοινωνική και οικολογική δύναμη, χρήσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την ανάδειξη ενός άλλου οράματος για τη χώρα και τις πόλεις μας.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951. Είναι έγγαμος και έχει τρεις κόρες.
Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Πειραιά με το Συνασπισμό στις εκλογές του 2000, και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007. Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Στέλεχος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος.
Έλαβε μέρος στο φοιτητικό Αντιδικτατορικό Κίνημα και υπέστη διώξεις για τη δράση του. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973.
Τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.