28.9.09

ΓΙΑΝΝΗΣ Θ. ΚΟΥΡΑΚΟΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής ΓΙΑΝΝΗΣ Θ. ΚΟΥΡΑΚΟΣ απάντα σε τέσσερα βασικά θέματα για την πόλη μας, ακολουθεί σύντομο βιογραφικό.

1. Η απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη μας ήταν πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας, το οποίο γίνεται πια πραγματικότητα. Η δημοπράτηση για το γκρέμισμα των γυναικείων φυλακών έγινε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και στο προσεχές διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθεί.
2. Χρόνια περιμέναμε την αξιοποίηση των λατομείων του Κορυδαλλού. Υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε το έργο, ώστε να είναι έτοιμο για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έργο έμελλε να ξεκινήσει από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ήδη εκταμιεύτηκαν 16.000.000 ευρώ, που δόθηκαν για απαλλοτρίωση και έχει υπογραφεί σύμβαση έργου μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ανάδοχου εργολάβου (ας μου επιτραπεί να πω και με δική μου παρέμβαση) για την έναρξη των εργασιών Αθλητικού Κέντρου.
3. Η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται. Στόχος του έργου, προϋπολογισμού 610.000€, είναι η κάλυψη 637 στρεμμάτων με είδη της ελληνικής χλωρίδας καθώς και η εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος για την επιβίωση και σωστή ανάπτυξη των φυτών. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν συναφθεί προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και μνημόνια συνεργασίας με περιβαλλοντικούς φορείς.
4. Γνωρίζω ότι μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, για τη βελτίωση των υποδομών, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειάς μας. Η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους πολίτες της Β΄ Πειραιά.

Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Κερατσίνι του Πειραιά με καταγωγή από το χωριό Γαρδενίτσα της Μάνης.
Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Σαμπατακάκη - Πολιτικό Μηχανικό
Επάγγελμα: Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός
Σπουδές: Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά
Διεύθυνση: Αθηνάς 38, 181 20 Κορυδαλλός
τηλ.210 4950950 – 210 4950033 φαξ 210 4970106,
e-mail: kourakos@ath.forthnet.gr
Οικία, Λέσβου 38, 187 58 Κερατσίνι

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Β' Πειραιά από το 2000. Εξελέγη βουλευτής την περίοδο 2004 - 2007.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΤΕΙ Χαλκίδας και Πειραιά το 1984. Μέλος της Ομοσπονδίας εκτάκτων εκπαιδευτικών ΤΕΙ Ελλάδος από τον 1986 έως το 1990. Στα σπουδαστικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις τάξεις της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Το 1983 ίδρυσε την Ο.Ν.Ν.Ε.Δ Αμφιάλης και εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας. Το 1984 ίδρυσε την Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Αμφιάλης και διετέλεσε 3 χρόνια Πρόεδρός της. Το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν.Δ. Β΄ Πειραιά και παρέμεινε στη θέση αυτή για 8 χρόνια. Το 1994 η περιφέρεια της Β' Πειραιά τον εξέλεξε εκλέκτορα για την ανάδειξη Προέδρου της Ν.Δ. Από το 1994 έως σήμερα εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Εκλεγμένο μέλος στην πρώτη Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. το 1994. Εκλέκτορας της Β΄ Πειραιά για δεύτερη φορά και μέλος της εφορευτικής επιτροπής στην εκλογή Προέδρου της Ν.Δ. το 1996. Ήταν αν. γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές το 1998 καθώς και αν. συντονιστής του εκλογικού αγώνα για την υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιά με αρμοδιότητα την περιφέρεια του Πειραιά. Συμμετείχε στην επιτροπή εκλογικού αγώνα Λεκανοπεδίου για τις Ευρωεκλογές το 1999. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου "ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ" την περίοδο 1990-1992. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος των Αθλητικών Γυμναστικών Συλλόγων Κορυδαλλού "ΑΡΤΕΜΙΣ" & ΗΡΑ. Συμμετείχε στις ΟΚΕ Υγείας, Αθλητισμού, Ναυτιλίας, Παιδείας.

Επιτροπές της Βουλής
•Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
•Μέλος της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια των: Η.Π.Α., Ισραήλ και Σλοβενίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων