24.11.09

Oικιακή κομποστοποίηση από τον Δήμο Κορυδαλλού

Ξεκίνησε πιλοτικά στον Κορυδαλλό πριν από λίγες μέρες και ήδη τοποθετούνται δωρεάν οι πρώτοι ειδικοί κάδοι σε δημότες που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση (ανάρτηση της 24/11/2009). Η οικιακή κομποστοποίηση είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος διαχείρισης οργανικών απορριμμάτων, την οποία μπορεί να εφαρμόσει ο κάθε ένας από εμάς στο χώρο του, με βασική προϋπόθεση να διαθέτει ένα μικρό κήπο.

Με την τοποθέτηση του ειδικού κάδου στελέχη της υπηρεσίας πρασίνου ενημερώνουν αναλυτικά τους δημότες για τα απορρίμματα και τον τρόπο που κομποστοποιούνται, δίνεται φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και συσκευασία με ειδικούς μικροοργανισμούς, που επιταχύνουν τη διαδικασία της κομποστοποίησης.

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα γίνονται στο γραφείο Αντιδημάρχου Πρασίνου και Καθαριότητας (τηλ. 2104990515) & στην Υπηρεσία Πρασίνου (τηλ. 2104990474-5 & 2104990483).

πληροφορίες για την κομποστοποίηση εδώ κι εδώ

Υ.Γ. μεταξύ μας, πάτε να κάνετε κάτι κάλό και τα κάνετε και πάλι σκατ... Ροπή στο σφάλμα έχετε αποκτήσει, πάει και τελείωσε. Σήμερα 24/11/2009 βγαίνει η ανακοίνωση για το κομπόστ κτλ, πως λοιπόν είναι δυνατόν κάποιοι Δημότες να έχουν κάνει αίτηση από πριν για κάτι που ως χθες δεν υπήρχε και να τους έχετε και προμηθεύσει κιόλας με τους ειδικούς κάδους; Ή τα λόγια σας δεν είναι εντάξει ή οι πράξεις σας...

χαλάλι, όμως για την κομποστοποίηση...