10.1.10

Δήμος Κορυδαλλού (2010 το ξεκίνημα!!!)

Ακολουθεί αυτούσια, η ιδιαίτερα καθυστερημένη και με κατασκευασμένα ψέματα "Ανακοίνωση" του Δήμου Κορυδαλλού σχετικά με τα δέντρα που εξαφανίσθηκαν οριστικά στις 27/12/2010:

Ανακοίνωση για την ..."κοπή" δέντρων στην Αγ. Γεωργίου (8/1/10)

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετικά με την “κοπή δέντρων” και τις υποτιθέμενες ευθύνες της δημοτικής αρχής για το συμβάν, δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα εξής :
Στις 26-12-09 και ώρα 11.30 το βράδυ έσπασε ο κεντρικός αγωγός (όχι σωλήνας) της ΕΥΔΑΠ στον πεζόδρομο της Αγ. Γεωργίου. Λίγο μετά τα μεσάνυκτα παύει η υδροδότηση σε μια εκτενή περιοχή από την οδό Κρήτης προς τα επάνω και σε έκταση πολλών οικοδομικών τετραγώνων. Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, ο οποίος ειδοποίησε και την ΕΥΔΑΠ για τη βλάβη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρασίνου και εργαζόμενοι των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου.

Τελικά η ΕΥΔΑΠ διακόπτει την παροχή νερού στις 8.30 το πρωί της 27-12-09 και για 10 τουλάχιστον ώρες μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης. Η υδρορροή είχε δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της βλάβης και μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας. Συγκεκριμένα είχαν σηκωθεί πλάκες, είχε πλημμυρήσει η παρακείμενη στο σημείο πολυκατοικία και είχαν απλωθεί λάσπες σε μεγάλη έκταση. Στο σημείο της βλάβης ειδικά δημιουργήθηκε λόγω της πίεσης του νερού λάκκος έκτασης 2μ Χ 6μ και βάθους 2 μ. Τα δύο δέντρα για την «κοπή» των οποίων γίνεται λόγος είχαν ήδη γύρει και είχαν απολέσει τη στήριξη τους. Τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο της βλάβης του αγωγού αναγκάστηκαν αφού «έσπασαν» τις μπάρες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος, να σύρει προς τα έξω τα ήδη καταστρεμμένα από την πίεση του νερού δέντρα και να πραγματοποιήσει σκαπτικές εργασίες σε βάθος 2 τουλάχιστον μέτρων.
Τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών με την παρουσία των Αντιδημάρχων ειδικά συνεργεία του Δήμου αποτελούμενα από δεκαπέντε εργαζόμενους και συνεπικουρούμενα από τα αντίστοιχα τεχνικά μέσα (υδροφόρα, φορτηγό αποκομιδής υλικών κλπ) συνέβαλαν αποφασιστικά στον ταχύτατο καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής που όπως προαναφέρθηκε είχε κυριολεκτικά πλημμυρήσει από νερά και λάσπες.
Αυτή είναι η αλήθεια για το συμβάν. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή σχόλιο είναι στην καλύτερη περίπτωση καθαρή ανευθυνότητα. Είναι κατάφορα άδικο διάφοροι «περιφερόμενοι φωτογράφοι» να στρέφονται στην ουσία κατά των εργαζομένων που μέρες γιορτής μέσα στα μεσάνυχτα υπερέβαλαν εαυτόν για να αποκαταστήσουν τις σοβαρές ζημιές. Η περιβαλλοντικής ευαισθησία είναι όχι απλά κατανοητή αλλά και επιβαλλόμενη. Αρκεί όμως να μη γίνεται πρόφαση για την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών και άλλων αδιεξόδων αυτών που την επικαλούνται και την προβάλλουν τόσο ερασιτεχνικά και άκομψα φθάνοντας στο σημείο να δημοσιεύουν φωτογραφίες αυτοκινήτων του δήμου να μεταφέρουν κλαδιά δέντρων την στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι σε όλους τους δήμους της χώρας τα κλαδέματα πραγματοποιούνται το διάστημα Νοεμβρίου- Μαρτίου και βεβαίως αυτά δεν μπορούν να μένουν στους δρόμους.