17.9.10

Το ταξίδι ξεκίνησε

Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε μια πολιτική συγκέντρωση χωρίς να ξέρω καθόλου τι ακριβώς θα συναντήσω. Ακόμα και η επιλογή του χώρου μου έκανε εντύπωση. Η ομιλία του Γιώργου Καμίνη ξεκίνησε με την ανάλογη εξήγηση:

«Σκέφτηκα να συναντηθούμε απόψε εδώ, στο αίθριο της Βαρβακείου Αγοράς, σε ένα σημείο της πόλης που, μαζί με τον ευρύτερο χώρο του, περιγράφει αρκετά αντιπροσωπευτικά αυτό που σήμερα είναι η Αθήνα. Μια πόλη εγκαταλελειμμένη, που σταθερά παρακμάζει, που περιθωριοποιείται πολεοδομικά, οικονομικά, πολιτιστικά. Πόλη που ασφυκτιά - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μια πόλη σε κρίση. `Η μάλλον, για να ακριβολογούμε, μια πόλη που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης»

Η ομιλία κράτησε περίπου 30 λεπτά, ακόμα και η διάρκεια της αποδεικνύει τη διαφορετικότητα του εγχειρήματος Καμίνη. Η πρώτη γνωριμία του υποψηφίου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ με τους δημότες της Αθήνας δεν θύμιζε σε τίποτα τις εκδηλώσεις του παρελθόντος. Περισσότερο έμοιαζε με μια ζεστή παρουσίαση βιβλίου, ελπίζω να αποδειχθεί best-seller. Οι βάσεις ήδη μπαίνουν...

Αν κρίνω από το κοινό της πρώτης συνάντησης, η υποψηφιότητα Καμίνη καταφέρνει να διατηρείται μακριά από...

...τους κομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Από το ΠΑΣΟΚ ξεχώρισαν οι παρουσίες του Κώστα Σκανδαλίδη, της Φώφης Γεννηματά και της Άννας Διαμαντοπούλου, η αμηχανία τους όμως ήταν εμφανής.

Τέλος, να σημειώσω και την παρουσία αρκετών bloggers στο κοινό. Φαντάζομαι ότι θα διαβάσουμε και τις δικές τους εντυπώσεις από την πρώτη του Γιώργου Καμίνη. Το ταξίδι ξεκίνησε, η Αθήνα ελπίζει ξανά...