2.10.10

1910 - 2010 «100 Χρόνια Alfa Romeo»

Συνάντηση φίλων της Alfa Romeo στις 10 Οκτωβρίου 2010Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της Alfa Romeo, ο Ελληνικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Alfa Romeo με τη συμμετοχή της λέσχης των alfisti.gr σας προσκαλεί στο Ζάππειο στις 10 Οκτωβρίου, να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι από το παρελθόν μέχρι σήμερα, ανακαλύπτοντας μερικές από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας του αυτοκινήτου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Fiat Group Automobiles Hellas.

Η κληρονομιά μιας μάρκας με μεγάλη ιστορία σάς περιμένει να την ανακαλύψετε μέσα από τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο χώρο του Ζαππείου. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά μοντέλα ιστορικής σημασίας όπως: 6C, Duetto, Montreal, GTA, Giulia GT, Giulia Ti Super, Alfetta, GTV, καθώς και τα νέα μοντέλα, όπως τη νέα Giulietta, τη νέα ΜιΤο και 159.

Καθένα από αυτά τα μοντέλα υποδεικνύουν την προσήλωση, τη δέσμευση, την επαγγελματική υπερηφάνεια χιλιάδων ανθρώπων -στελεχών, μηχανικών και εργατών- που έχουν διαδεχθεί ο ένας τον άλλο με το πέρασμα των χρόνων, από τα εργοστάσια μέχρι και τις αγωνιστικές πίστες.

Ωστόσο μια μιλανέζικη μάρκα δεν θα μπορούσε παρά να δημιουργήσει μοντέλα άριστου σχεδιασμού και κομψότητας όπως αρμόζει σε μια ιταλική φίρμα. Η Alfa Romeo δεν αρκέστηκε μόνο στη δημιουργία στιλάτων αυτοκινήτων, αλλά εφάρμοσε μια τακτική σχεδίασης και κατασκευής αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να προσφέρουν οδηγική ευχαρίστηση, ξεχωριστή μηχανολογία και άριστες επιδόσεις.

Τα στοιχεία αυτά έγιναν συνώνυμα της μάρκας και η πρακτική αυτή μετεξελίχθηκε σε παράδοση, γράφοντας έτσι με χρυσό μελάνι στο βιβλίο της ιστορίας του αυτοκινήτου. Από το πρώτο μοντέλο των μόλις 24hp έως και τη σημερινή Giulietta, αποδεικνύεται πως η Alfa Romeo δεν είναι απλά μια μάρκα, αλλά φιλοσοφία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αίγλης του Zάππειου στις 10 Οκτωβρίου, από τις 10:30 έως τις 14:30. Οι λάτρεις της οδήγησης θα απολαύσουν ένα ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου με ξεναγό την Alfa Romeo.

Είσοδος ελεύθερη.