15.11.10

ο Μπουτάρης ο νικητής των εκλογών

Με 329 ψήφους διαφορά από τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ο Ιωάννης Μπουτάρης από το Νυμφαίο είναι ο νέος Δήμαρχος στην Θεσσαλoνίκη.Η φωτογραφία είναι από φιάλη Ι. Μπουτάρη του 1982 (τελευταία φορά που εκλέχθηκε μη δεξιός Δήμαρχος στην πόλη) από τον Κρούπη Ηλία, ενώ το κείμενο που ακολουθεί και αφορά την εκλογή Ι. Μπουτάρη και την Θεσσαλονίκη από τον απίστευτο πιτσιρίκο.

...Η εκλογή του κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη ήταν σίγουρη επειδή ο αντίπαλός του ήταν ο κ. Γκιουλέκας και οι Θεσσαλονικείς θα ντρέπονταν να έχουν δήμαρχο κάποιον που ονομάζεται Γκιουλέκας, επειδή το "Γκιουλέκας" είναι εντελώς τουρκαλβανικό και δεν ταιριάζει καθόλου με την ευρωπαϊκή πόλη στην οποία νομίζουν ότι ζουν. Η μόνη περίπτωση να κέρδιζε ο κ. Γκιουλέκας θα ήταν αν ο αντίπαλός του δεν λεγόταν Μπουτάρης αλλά Τσογλάνογλου ή Σακαφλιάς.

Η νίκη του κ. Μπουτάρη σημαίνει πως ο μητροπολίτης Άνθιμος είναι του θανατά και θα τον χάσουμε σύντομα, αφού είχε δηλώσει πως όσο ζει, ο Μπουτάρης δεν πρόκειται να γίνει δήμαρχος. Βέβαια, ο νέος δήμαρχος αναλαμβάνει στην αρχή του νέου έτους, οπότε δεν αποκλείεται μέχρι τότε -αντί να τα κακαρώσει ο Άνθιμος- να τα τινάξει ο Μπουτάρης...