31.7.10

Η προίκα της Χούντας

Την ίδια στιγμή που Έλληνες έπαιρναν "άδεια" από την ζωή κάνοντας διακοπές δεμένοι μέσα στο ίδιο σακί με γάτες στα κρύα νερά του Αιγαίου, άλλοι Έλληνες έπαιρναν άδεια για Βυτιοφόρα και ΤΑΧΙ από την Χούντα...

Σήμερα λοιπόν τόσα χρόνια μετά, δεκαοχτάχρονοι, ευγενικοί με Αγγλικά, Γαλικά κτλ νέοι δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία αλλά μπορούν ίσως να εργαστούν και να είναι κι ευγνώμων, με μαύρη εργασία συνήθως, ως οδηγοί σε κάποιους κοιλαράδες, πάντα αγενείς αλλά κι άξεστους τύπους που επειδή ανταλλάσσαν αγγαλιές και φιλιά με την χούντα θεωρούν ως δικαίωμα τους να εργάζονται άλλοι αντί για τους ίδιους.

Αυτοί βέβαια αισθάνονται δεδομένο πως μπορούν να καρπώνονται (π.χ. €1.800 μαύρα τον μήνα για ΤΑΞΙ) τον κόπο τρίτων οφέλεια δική τους με ανάχωμα την Άδεια Δημοσίου Συμφέροντως που του έχει παραχωρησθεί!!!

Η παραχωρημένη άδεια λοιπόν τους ανήκει όπως με την ίδια λογική ανήκει η θέση του Δικαστή στον γιό του...

Επίσης ενώ τα ποσά που ειπράτουν είναι εμφανώς πολαπλάσια από έναν μισθωτό, οι φόροι που πληρώνουν δεν είναι αντίστοιχοι με τα εισιδήμα τους αλλά οριζόμενοι από ένα Αντισυνταγματικό πλαφόν αστείοι...

Υ.Γ. Οι άδεια εργασίας ήταν μία απλή εφεύρεση ώστε να αποκλειστούν από κάθε εργασία, αλλά και την κοινωνία αντίστοιχα οι αντιφρονούντες σε κάθε καθεστώς. Μετέπειτα μεταλλάχθηκαν σε ένα νομότυπο ανάχωμα κατά της κοινωνίας και της υγιούς παραγωγής αλλά και σε σύμμαχο της κερδοσκοπίας συντεχνειών κ.α.

Σκίτσο: Ανδρέας Πετρουλάκης

δεν κανω διακοπες...

Οι παράνομες διαφημιστικές ταμπελες έρχονται τα δέντρα φεύγουν...

Δεν έχουν stop οι νέες παρανομες διαφημιστικές πινακίδες στον Κορυδαλλό...

Τοποθετούνται παντού, στα πεζοδρόμια, στις διασταυρώσεις, σε πλατείες, νησίδες στο δάσος...

Ενώ από την άλλη, κουφάλα, τα δέντρα φεύγουν και χάνονται και ξεραίνονται...

Μεγάλη κουφάλα σας λέμε...

Υ.Γ. Λέλας Καραγιάννη & Φώτη Αγγουλέ στο σύνορο με το Χαϊδάρι.

Αιγάλεω όρος, Ποικίλο όρος και Λίμνη Κουμουνδούρου, περιοχή προστασίας της φύσης!!!

Πρόταση για τον χαρακτηρισμό του οικοσυστήματος Αιγάλεω - Ποικίλο και Λίμνης Κουμουνδούρου ως περιοχής προστασίας της φύσης.

Την Πέμπτη 29/7/2010 κατατέθηκε η πρόταση για τον χαρακτηρισμό του οικοσυστήματος Αιγάλεω - Ποικίλο και Λίμνης Κουμουνδούρου ως περιοχής προστασίας της φύσης προς το ΥΠΕΚΑ (αρ.πρωτ, 7655 - Γραφείο Υπουργού) και στον ΟΡΣΑ (αρ,πρωτ. 2881).

Την πρόταση συνέταξε ο Τάσος Λύτρας την με την συνδρομή των περιβαλλοντικών οιργανώσεων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ - ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ (Χαιδάρι) , "ΠΟΙΚΙΛΟ" (Πετρούπολη) , ΠΣΦΠ (Περιστέρι).

Το κείμενο κατατέθηκε σε φάκελο, τα δε παραρτήματα σε ΗΝ μορφή. Η κατάθεση συνοδεύτηκε με επιστολή προς την Υπουργό και στον Πρόεδρο του ΟΡΣΑ με την οποία ζητάμε συνάντηση.

Το κείμενο που κατατέθηκε μπορείτε(με κλικ εδώ) για να το δείτε.

Τα παραρτήματα που στηρίζουν την πρόταση παρουσιάζουν παράλληλα ιδιαίτερο και "συλλεκτικό" ενδιαφέρον.

30.7.10

Οι δεμεύσεις του κ. Κασιμάτη ξεράθηκαν...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού Τετάρτη 13/1/2010, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε, ότι όπου κόβεται δέντρο, θα φυτεύεται ένα άλλο.Η επόμενη μέρα, Πέμπτη 14/1/2010, τέσσερα πέυκα κομμένα κι ένα όρθιο ακόμη... στο τρίγωνο (πρώην πρασίνου) οδών Καραολή & Δημητρίου, Ναυάρχου Νοταρά και Κ. Βάρναλη...Αφού λες ότι θα τα φυτέψεις γιατί τα κόβεις;

Τελικά στην θέση των πέντε πεύκων που έκοψε παράνομα ο Δήμος Κορυδαλλού φυτεψε τρεις πλατάνους και που άφησε να ξεραθούν μόνοι τους...

Άγρια παρανομία στον Δήμο Κορυδαλλού!!!

Την στιγμή που θα έπρεπε να έχουν αποξηλώθει οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, ο Δήμος Κορυδαλλού γεμίζει με νέες!!! Μάλιστα οι δεκάδες νέες αυτές πινακίδες που γενμίσαν την πόλη μας τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έχουν σχεση με εκδοτικά συμφέροντα και το ΛΑΟΣ.Έχουμε την βούληση να προστατέψουμε το αναφαίρετο δικαίωμα σου να απολαμβάνεις τον δημόσιο χώρο και να κυκλοφορείς σε αυτόν με ασφάλεια.
Η διαδικτυακή σελίδα «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες» (illegalsigns.gov.gr) δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού και αποτελεί μέρος των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την οδική ασφάλεια.Μέσα από αυτή την σελίδα μπορείς με την συμμετοχή σου να συμβάλλεις αποφασιστικά στην αποξήλωση των επικίνδυνων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Υ.Γ. Για την Άγρια αυτή, νέα παρανομία έχουμε ενημερώσει τον Δήμο Κορυδαλλού από την 12η Μαϊου 2010...

Η ιστορία του Σωκράτη

Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε από τη Σέχτα Επαναστατών, η οποία είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Κι εγώ είμαι η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Είμαι ακόμα στη ζωή και θα σας πω ένα παραμύθι.
Ακούστε τώρα την ιστορία του Σωκράτη, ενός νεαρού Έλληνα δημοσιογράφου, συνεργάτη του Μάκη του Ζούγκλα, που νόμισε ότι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του. Αλλά πικρές οι βουλές του Θεού και σκοτεινές οι ψυχές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας νεαρός δημοσιογράφος που τον έλεγαν Σωκράτη και εργαζόταν για έναν μεγαλοδημοσιογράφο που τον έλεγαν Μάκη.

Ο Σωκράτης ήταν πολύ εργατικός και, όταν έμαθε όλα τα κόλπα, θέλησε να ανοίξει τα φτερά του, να φύγει μακριά από το αφεντικό του και να στήσει τη δική του δουλειά.

Βέβαια, πάνω στον ενθουσιασμό του, ξέχασε πως δεν είναι εύκολο να φύγεις από μια συμμορία, γιατί είσαι επικίνδυνος για τους άλλους συμμορίτες, αφού αφενός ξέρεις όλα τα μυστικά της συμμορίας και αφετέρου θα τους φας τις δουλειές.

Ο Σωκράτης τα κατάφερε πολύ καλά και δημιούργησε ένα μπλογκ –το troktiko- που έγινε μεγάλο και τρανό. Τα μέλη της πρώην συμμορίας –αλλά και των άλλων συμμοριών- κατηγορούσαν το μπλογκ του Σωκράτη αλλά το διάβαζαν πρωί, μεσημέρι και βράδυ, για να μη χάσουν ούτε λέξη.

Η κυριότερη κατηγορία για το μπλογκ του Σωκράτη ήταν πως ήταν «κίτρινο», ενώ οι εφημερίδες τους, τα περιοδικά τους, τα κανάλια τους και τα ραδιόφωνά τους δεν είναι κίτρινα – είναι όλα από BBC και πάνω.

Κίτρινο-ξεκίτρινο, το μπλογκ του Σωκράτη έγινε το πρώτο ΜΜΕ της χώρας και είχε εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ οι δικές τους εφημερίδες πήγαιναν καρφί για λουκέτο. Από την άλλη, μια χρεοκοπημένη χώρα με αμόρφωτους και αποβλακωμένους κατοίκους κίτρινα θα διαβάζει. Τι θέλετε να διαβάζει; Την Κική Δημουλά;

Οι δουλειές του Σωκράτη πήγαιναν πολύ καλά. Έγινε διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Ρέμα και ήταν σύμβουλος του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Μακρυμηνά, ο οποίος είχε κάτι προβληματάκια με τη Δικαιοσύνη, γιατί μάλλον δεν είχε λαδώσει τους σωστούς ανθρώπους όπως κάνουν οι υπόλοιποι.

Ο Σωκράτης αισθανόταν πια πολύ δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του. Αισθανόταν τόσο δυνατός, που αποφάσισε να εκδώσει και εφημερίδα. Τι την ήθελες την εφημερίδα Σωκράτη μου;

Οι άλλες συμμορίες εξοργίστηκαν, όταν έμαθαν πως ο Σωκράτης ετοιμαζόταν να εκδώσει εφημερίδα. Όχι, βέβαια, για τον Σωκράτη, αλλά για τον μεγαλοεπιχειρηματία που κρυβόταν πίσω από τον Σωκράτη. Έπρεπε να του στείλουν αμέσως ένα ξεκάθαρο μήνυμα…

Το τέλος του παραμυθιού δεν το γράφω. Το αφήνω στη φαντασία σας.

(Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε άλλα μπλογκ. Για την ακρίβεια, το κάνω μόνο όταν έχω να γράψω κάτι θετικό - κριτές των μπλογκ είναι οι αναγνώστες τους, όχι οι άλλοι μπλόγκερ. Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο troktiko και σίγουρα είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στον Σωκράτη Γκιόλια. Μακάρι να ήταν στη ζωή και να μην υπήρχε λόγος να γραφτεί αυτό το κείμενο. Νικημένο μου ξεφτέρι, δεν αλλάζουν οι καιροί.)

29.7.10

Έχουν άδεια, η εσκαφή και οι κατασκευές από οπλισμένο μπετόν στην κορυφή του όρος Αιγάλεω;;;

i) Η εσκαφή του βουνού έγινε νόμιμα με άδεια εσκαφής;
ii) Τα κτίρια από μπετό κατασκευάστηκαν νόμιμα με άδεια;
iii) Αν δεν υπάρχουν αυτές οι άδειες είναι δυνατόν να είναι νόμιμη η κεραία που εδράζει πάνω σε προηγούμενα και να λειτουργεί και να ρευματοδοτείται;
Από τις 6 Ιουλίου ζητήσαμε από την Νομαρχία Πειραιά του κ. ΜΙΧΑ και τον Δήμο Κορυδαλλού του κ. Κασιμάτη να μας πληροφορίσουν για τα τρία ανωτέρω συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά απάντηση δεν λαβαμε...
Εσκαφή 400τ.μ. στην κορυφή του όρους Αιγάλεω σε δασική έκταση και κατασκευές από οπλισμένο μπετόν ζητούν απάντηση!!!

Δυό πολιτισμοί στην πόλη μας

Για ορισμένα επίκαιρα και ενδιαφέροντα ζητήματα το korydallos.blogspot φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του υπεύθυνου επικοινωνίας της δημοτικής κίνησης 16χρονη πόλη Προκόπη Φωτεινόπουλου.
Κοντά 3 μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές, πόσο έτοιμοι είστε και τι περιμένει η 16χρονη πόλη ως «καλό αποτέλεσμα»;
Όλες οι βασικές θέσεις, ακόμη και προβλέψεις, που διατυπώσαμε, επιβεβαιώνονται από τα πράγματα. Συνεχίζουμε. Και όσο συνεχίζουμε δικαιωνόμαστε. Νομίζω ότι αναπτύσσοντας την απαραίτητη προσπάθεια θα υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη στην κάλπη. Καλό αποτέλεσμα πλέον είναι μόνο η νίκη και η ανατροπή της σημερινής αυτοδιοικητικής ομάδας.

Με ποια δύναμη θα πάτε στον δεύτερο γύρο;
Αυτό είναι κάπως νωρίς για να το γνωρίζουμε από τώρα, γιατί η παράταξη του κυρίου Κασιμάτη υποχωρεί καθημερινά. Λογικά θα είναι ή ο κύριος Κασιμάτης ή ο κύριος Βουγιουκλάκης.

Ο κύριος Κασιμάτης θα έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ;
Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από τη σοβαρότητα του ΠΑΣΟΚ!

Δηλαδή;
Το χρίσμα δεν το ζήτησε ούτε ο ίδιος. Ζήτησε την στήριξη, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής, από αυτά που γνωρίζουμε, πήρε μόνο την στήριξη της μικρής ομάδας που εκφράζει ο κύριος Μερεντίτης, ως επικεφαλής της τοπικής Νεοδημοκρατικής παράταξης, ενώ φαίνεται ότι το μεγάλο κομμάτι των συντηρητικά προσκείμενων πολιτών θα εκφραστεί από τον κύριο Βουγιουκλάκη. Στο ΠΑΣΟΚ, όπως γνωρίζουν όλοι, υπήρξε και υπάρχει ισχυρή εσωτερική σύγκρουση, αλλά υπάρχουν και διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι η σύγκρουση αυτή δεν είναι και δεν μπορεί να περιοριστεί - να επιλυθεί σε κλειστά γραφεία. Είναι μια σύγκρουση που έχει βαθύνει εξαιρετικά στην τοπική – κοινωνική βάση. Θα έλεγα όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο για μια πολιτικού χαρακτήρα διαφορά. Είναι δυο πολιτισμοί. Στο τέλος, πιστεύω, ότι είτε υπάρξει η λέξη «στήριξη» είτε δεν υπάρξει, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει πρώτα με κριτήριο την αξιοπρέπεια! Το σύστημα αξιών κάθε αληθινά προοδευτικού ανθρώπου, σήμερα του επιβάλλει να αρνηθεί επειγόντως τους περίεργους προσωπικούς μηχανισμούς, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία. Άλλωστε, δεν μπορούν να μιλούν για κομματική πειθαρχία, σε κανέναν, όσοι λειτούργησαν ως διασπαστές αλλά και ως λαθρεπιβάτες οχημάτων το 2006, με αποκλειστικό αυτοσκοπό την εξουσία. Πιστεύω, ότι πλέον δεν έχει καμιά σημασία ποιοί θα δώσουν «στήριξη» στον κύριο Κασιμάτη. Εκείνος, ίσως, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τον στηρίζει και ο Βούδας. Αλλά και να κατεβεί ό ίδιος ο Βούδας στον Κορυδαλλό, αυτό είναι εντελώς αδιάφορο στους υποψιασμένους πολίτες.

Στις προτάσεις όμως που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ είναι και η κυρία Κατσάνου.
Πιστεύω, ότι για την κυρία Μερόπη Κατσάνου αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη τιμή η πρόταση αυτή. Αυτό όμως, είναι ανεξάρτητο από τη θέση μας για τα πράγματα... Πολύ εγκαίρως, από την ίδρυσή μας, το 2008, έχουμε τοποθετηθεί καθαρά: Όπως είναι πλέον τα πράγματα και όπως έγιναν τα κόμματα, καλό θα είναι να μην δίνουν χρίσματα. Πως είναι δυνατόν μια Συντονιστική ή μια Νομαρχιακή Επιτροπή που δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο, δεν συμμετέχει καν στην πραγματικότητα της καθημερινής ζωής της πόλης δεν βγάζει ούτε μια ανακοίνωση επί τρία χρόνια, μαζεύεται μόνο για να χειροκροτήσει τους βουλευτές σε καμιά κοπή πίτας ή σε καμιά τελετή με σουβλάκια να λαμβάνει ξαφνικά Θείον Φως και να ξέρει να μας πει και τι θα προτείνουμε για Δήμαρχο; Αυτά είναι αστειότητες...

Τι απέγινε η ανοιχτή πρόταση που είχατε διατυπώσει τον Μάιο;
Τα συμβάντα των τελευταίων δυο μηνών επιβεβαιώνουν ότι κινηθήκαμε στην ορθή κατεύθυνση. Η πρόταση μάλιστα αυτή –και με τον τρόπο που έγινε- είμαι απολύτως πεισμένος ότι βρήκε ισχυρό έδαφος στη βάση των πολιτών, που βρίσκονται πιθανότατα αυτή τη στιγμή ένα βήμα πιο μπροστά και από τις ηγεσίες των τοπικών κινήσεων. Οι πολίτες τελικά, σε πείσμα όλων, εξακολουθούν να παρακολουθούν και να ενδιαφέρονται, όποτε η πολιτική σκέψη και δράση κινείται επί της ουσίας.

Δεν υπάρχει όμως καμιά ανακοίνωση...
Η πρόταση που κάναμε δεν είχε ούτε προεξοφλημένη κατάληξη ούτε εύκολο διαδικαστικό. Παρ όλα αυτά, είναι σαφές, ότι παρήγαγε άμεσες και δραστικότατες εξελίξεις, που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί. Επειδή όμως, είναι αναγκαίο να σεβόμαστε τους συντελεστές ενός διαλόγου, όπου συμμετέχουν ισότιμοι συνομιλητές, περισσότερες λεπτομέρειες, ευχαρίστως και αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο.

Κλείνετε την παράταξη για διακοπές και ξεκινάτε πάλι τον Σεπτέμβριο δηλαδή;
Καθόλου. Εντός ολίγων ωρών θα υπάρξουν ανακοινώσεις αποφάσεων και κινήσεων. Τις επόμενες μέρες μπαίνουμε σε λεπτομέρειες συζήτησης του προγράμματος, διαβάζουμε πολύ και δουλεύουμε πολύ. Θα υπάρξει και εγκύκλιος για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Τα ιστολόγιά μας θα κάνουν ελάχιστες διακοπές και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Η παράταξη του κυρίου Κασιμάτη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», έδωσε χτες "νέα διακήρυξη" για τις εκλογές. Ποιές βασικές διαφορές προκύπτουν σε επίπεδο αρχών με την 16χρονη πόλη;
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι την διακήρυξη του κυρίου Κασιμάτη δεν θα την διαβάσουν καθόλου οι πολίτες. Οι πολίτες, έχουν δείγμα γραφής από την διοίκηση του κυρίου Κασιμάτη και δεν χρειάζονται καμιά διακήρυξη. Διάβασαν και την προηγούμενη πριν από τέσσερα χρόνια. Θα συγκρίνουν αυτήν με τα έργα του.

Στην πρακτική τι διαφορετικό θα κάνετε; Που είναι η διαφοροποίηση;
Η κρισιμότερη διαφορά μιας αυτο-οργάνωσης, από μια παράταξη σαν του κυρίου Κασιμάτη είναι απλώς: ότι εμείς είμαστε κίνηση πολιτών ενώ εκείνη είναι η παράταξη του αυτοδιοικητικού κατεστημένου.
Συνεπώς οι διαφορές είναι παντού. Στον σχεδιασμό, στον τρόπο της δημοκρατικής συμμετοχής και λήψης αποφάσεων, στο θέμα της διαφάνειας, στο θέμα της αξιοποίησης των ανθρώπων, στην ορθολογιστική αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και στην ικανότητα ενεργοποίησης όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει η πόλη μας.

Έχετε βρει κεντρικό σύνθημα;
Όχι ακόμα αλλά πιστεύω κάτι όπως
«Οι Κορυδαλλιώτες αρπάζουν την ευκαιρία»
θα ήταν καλό...

28.7.10

η Τζούλια στις φυλακές Κορυδαλλού



Η τζούλια βρίσκεται πλέον στην παράνομη διαφημιστική πινακίδα της φωτογραφίας μας στην Ανατολική γωνία των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού επί της Γρ. Λαμπράκη.

Υ.Γ. διαβάστε εδώ από το ΠΡΕΖΑ TV έναν γαμημένο λόγο και αιχμές "Μαύρου Χρήματος" πίσω από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Στ. Κασιμάτης: 1500 δέντρα για τον Κορυδαλλό!!!

Αυτός ξερός πλάτανος είναι προφανώς ένα από τα 1500 δέτρα που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για την πόλη μας.

Διαβάστε και δείτε στις 6/6/2010 γιατί και πως "Αυτό κρεμάστηκε εδώ και θα μείνει εδώ, ΈΤΣΙ, για να βλέπουν τα παιδιά σας ποίοι είστε..."

αλλά και το "όσο μπορείς"...

Εδώ όλο το απίστευτο χρονικό για το πως κοπήκαν από τον Δήμο Κορυδαλλού του Δημάρχου κ. Κασιμάτη και αρμόδιου Αντιδήμαρχου κ. Χουρσαλά 5 (ΠΕΝΤΕ) μεγάλα πεύκα όπου μετά την κατακραυγή του κόσμου φυτεύθηκαν εκεί, τρεις πλάτανοι, που αφέθηκαν απλά να ξεραθούν παρά τις φωνές...

Φάτσα για σπίτι!!!

Αυτή η απίθανη φάτσα βρέθηκε σε μία παραλία της Σαλαμίνας την Δευτέρα 19/07/2010. Τον πήραμε σπίτι γιατί κινδύνευε από τα αυτοκίνητα και τον αποπαρασιτώσαμε. Άμεσα θα ξεκινήσει και εμβόλια. Είναι περίπου δυόμιση μηνών και θα γίνει σχετικά μεγάλος. Είναι πανέξυπνος, μαθαίνει πολύ γρήγορα και είναι τρομερά αγαπησιάρης!!

Δεν λερώνει ούτε καν στην βεράντα όταν έχει χώμα κοντά του, και όταν δεν έχει χώμα πάει για την ανάγκη του στην πάνα!!!

Αυτές τις ημέρες κοιμάται στο μπαλκόνι και δεν κλαίει την νύχτα, του αρκούν μερικά χάδια και αγάπη για καληνύχτα!

Τον χαρίζουμε γιατί έχουμε ήδη ένα σκύλο και μας είναι πολύ δύσκολο, λόγω υποχρεώσεων, να κρατήσουμε και δεύτερο.

Σας ευχαριστώ Μαίρη Δολαπτζή τηλ: 6936640309

Αγρίεψαν...

Στις περασμένες δημοτικές εκλογές, είχε φροντίσει να περιμαζέψει όλα τα αδέσποτα και να διαφυλάξει την ακεραιότητα των δημοτών.

Τώρα γιατί τα εγκαταλείπει και καλεί την κυβέρνηση να τα περισυλλέξει; Αγρίεψαν περισσότερο και δεν ξέρει τι να κάνει;

Διαβάστε για τα αδέσποτα της Δραπετσώνας το ΔΙΚΕΠΑΖ και την ερώτηση του ΚΚΕ...

άστοχη και άσχετη σύγκριση...

Δύο πολύ διαφορετικές γεφυρες όπως βλέπει οποισδήποτε και στην φωτογραφία. Του Ρίου είναι αναρτόμενη σε όλο της το μήκος και "ακουμπά" τα πέδιλα της σε βάθος 75 με 80m, σε θαλάσσια περιοχή όπου τα 8BF είναι συνήθεια και μάλιστα πάνω σε σεισμικό ρήγμα!!! (σεισμός Αιγίου 1995).

Από την άλλη η Κινέζικη είναι "θεωρητικά γέφυρα" 35χλμ καθώς το αναρτώμενο μήκος της δεν ξεπερνά τα 150 με 200 μέτρα (δες φωτογραφία). Επίσης είναι πολύ ευκολο να διακρίνει κανείς πάλι στην φωτογραφία τα πέδιλα πάκτωσης του απλά υπερυψωμένου αυτού δρόμου στο πλατύ αλλά ρηχό ποταμι όπου σαφως δεν υπάρχουν οι δυνατοί άνεμοι και τα μελτέμια.

Πρόκειται για μία άστοχη και άσχετη σύγκριση μίας μοναδικής ακόμη και σήμερα γεφυρας (Ρίου) με έναν απλά υπερυψωμένο δρόμο πάνω από λάσπες στην Κίνα με ένα μικρό μόλις τμήμα γέφυρας200 μέτρων περίπου μέσα του...

το ΚΚΕ με την ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ στον Κορυδαλλό

Υποψήφια Δήμαρχος στον Κορυδαλλό με το ΚΚΕ είναι η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973, σπούδασε δημοσιογραφία και γράφει στον Ριζοσπάστη. Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ το 2004 & στις Ευρωεκλογές το 2009 πάλι με το ΚΚΕ. Έχει διατελέσει μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Γραφείου Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, ενώ σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Αντικαθιστά τον πολύ αμφιλεγόμενο Απ. Συρίγο, ως τώρα, επικεφαλή του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην πόλης μας σχετικά με τον οποίο δεν έχουν δοθεί απαντήσεις αν υπάρχουν ή υπήρξαν ακίνητα ιδιοκτησίας του τα οποία ενοικίασε για ΚΕΠ η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη και τα οποία δεν χρησιμοποιούνται... όπως επίσης και η θέση του για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους κ.α.

Εφιάλτης οι Ρύποι

Οι ρύποι από τις βιομηχανίες σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο βρίσκουν ως «κερκόπορτα» το Δαφνί (σύνορο Χαιδάρι με Κορυδαλλό) και σε συνδυασμό με τους δυτικούς ανέμους που πνέουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου διαχέονται στην πρωτεύουσα και επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα... συνέχεια εδώ

Αν και βέβαια από το korydallos,blogspot είχαμε επισημάνει αυτά από 2008 όταν επί ΥπΑνάπτυξης Φώλια ο Δήμος Κορυδαλλού σφύραγε αδιάφορα....

ΛΑΟΣ & παράνομες πινακίδες

Από το Κορυδαλλλός Ανω Κάτω: Πολιτευτής του ΛΑΟΣ και ιδιοκτήτης Πειραιώτικης εφημερίδας, η οποία προβάλλει και στηρίζει σχεδόν εργολαβικά τον Δήμαρχο , έχει γεμίσει την πόλη με δικές του κατασκευές -πινακίδες , στις οποίες έχει μονίμως διαφήμιση του ραδιοσταθμού του.Το ερώτημα δεν είναι, άν και πόσα πληρώνει ο εν λόγω επιχειρηματίας και οι διάφορες εταιρείες που θησαυρίζουν κυριολεκτικά στον καταχρεωμένο Δήμο Κορυδαλλού,που κινδυνεύει άμεσα να κηρύξει πτώχευση, αλλά πότε επιτέλους θα ευαισθητοποιηθούν ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του.

Οι "κύριοι" που με πρόσχημα το περιβάλλον δεν αφήνουν κανένα να σηκώσει ούτε κάν ένα πανώ ή να βάλει ένα πλαίσιο, όπου θα αναρτά ανκοινώσεις ή θα δημοσιοποιεί τις δραστηριότητές του. Αυτοί που δεν έχουν κάνει τίποτα επί 4 χρόνια, που αφήνουν το Όρος Αιγάλεω να αποψιλώνεται, που επιτρέπουν να γεμίζει η πόλη με νέες αυθαίρετες κατασκευές, που επιτρέπουν να κόβονται τα δέντρα στο Λόφο της Χωροφυλακής, αλλά και μέσα στην πόλη, που ετοιμάζονται να παραδώσουν τις πλατείες, που είναι πνεύμονες πρασίνου, σε ιδιώτες γιά υπόγεια γκαράζ, που φυτεύουν λουλουδάκια σε πανάκριβες μπετονένιες κατασκευές, συνεχίζουν το "έργο" τους.

Ήρθε ο καιρός να κάνουμε το θυμό μας δύναμη, να δώσουμε απάντηση στις εκλογές του Νοέμβρη.Αυτοί που γεμίζουν με παράνομες πινακίδες και πράσινα άλογα τον τσιμεντοποιημένο οριζόντά μας αντί γιά πράσινο, πρέπει να τιμωρηθούν.

Υ.Γ. Τι μας φέρνει στο μυαλό...

27.7.10

Ά μπε μπα blog, του κείθε blog, μπλιγκ blog!!!

Αρνούμαι να γράψω (πάλι) για τα blogs και τη blogoσφαιρα, με αφορμή ότι συνέβη τις τελευταίες μέρες! Τα έχω γράψει δεκάδες φορές χρόνια τώρα! Και τώρα ξαφνικά, γίναμε πάλι όλοι "ειδικοί" και "παντογνώστες". Τώρα ξαναθυμηθήκαμε δήθεν τα "ελληνικά blogs".

Λες και το Τρωκτικό ήταν Blog! Γιατί ? Επειδή ήταν πάνω στην πλατφόρμα του Blogger?

Είστε για γέλια όλοι εσείς που γράφετε απίστευτα πράγματα αυτές τις μέρες! Είστε πραγματικά για γέλια! Αλλά είμαστε και εμείς για κλάμματα. Που σας αφήσαμε να "επιβάλλετε" να φτάσουμε να μιλάμε για το Τρωκτικό και να εννοούμε τα ελληνικά blogs. Ώρες ώρες σκέφτομαι τι κάνω εδώ πέρα ? Γιατί δεν το κλείνω και εγώ? Τι προσφέρω? Ποιος διαβάζει? Προλαβαίνει να διαβάσει κανείς όταν σέρνεται από τις "αποκαλύψεις-αναρτήσεις" του κάθε Τρωκτικού?

Black Picture λοιπόν από το "Θέλω να πω μια γνώμη"

οι δρόμοι του λιμανιού

Κι όμως η εικόνα είναι από την οδό Αιγάλεω στο λιμάνι του Πειραιά!!!

Οι ταμπέλες με τις πύλες του λιμανιού διαλυμένες, το πεζοδρόμιο εξολοκλήρου κατελειμένο από τον σταθερό κάδο του Δήμου Πειραιά κι οι ταξιδιώτες και οδοιπόροι στα τρυφερά όλων τους...

24.7.10

Η Μόρφωση

Από το πολύ ενδιαφέρον blog: Οικογένεια και Οικογενειακές σχέσεις Συμβουλευτική - Ψυχοθεραπεία
Ο Montaigne παρομοιάζει τους ανθρώπους με τα στάχυα: στέκονται όρθια και υπερήφανα όσο καιρό είναι άδεια από καρπό , όταν ωριμάσουν και γεμίσουν στάρι, τότε αρχίζουν να γέρνουν ταπεινά από το βάρος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους όταν, αφού έχουν δοκιμαστεί και αιτιολογήσει τα πάντα, ότι σε αυτή την πληθώρα της γνώσης δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει και να έχει διάρκεια. Τότε εγκαταλείπουν την αλαζονική τους στάση και αντιλαμβάνονται ποιοι πραγματικά είναι” Μόρφωση λοιπόν σημαίνει για τον Montaigne σε πρώτη γραμμή ευρύτητα και εσωτερική ελευθερία του πνεύματος.

Όποιος είναι πραγματικά μορφωμένος είναι ελεύθερος από κάθε δογματισμό,κάθε ισχυρογνωμοσύνη, πνευματική στενότητα και μισαλλοδοξία, έχει κερδίσει εκείνη την ελαφρότητα του πνεύματος, που δεν απέχει πολύ από την ειρωνεία: χαίρεται για τα πράγματα του κόσμου, δεν τα παίρνει όμως και τόσο σοβαρά. Τρέφει επίσης μεγάλη δυσπιστία απέναντι σε βιβλία και σχολεία με μάθηση σταθερή που θέλει να προβάλλεται ως απόλυτη, δεν θέλει να “πουληθεί” ούτε σε θεωρίες, ούτε σε ανθρώπους.

Δεδομένου ότι ο κόσμος και οι άνθρωποι υπάρχουν εδώ όχι ως πάγια πράξη πραγμάτων, αλλά μόνον ως πληθώρα αστάθμητων ανθρώπινων χαρακτήρων και μορφών ζωής, οφείλει ο καθένας να διαμορφώνει ως κέρδος για τον εαυτό του την δική του θεώρηση των πραγμάτων και την προσωπική του κρίση πάνω σε αυτά. Γι' αυτό το λόγο η μόρφωση είναι δυνατόν να κατακτηθεί κυρίως μέσα από την πρακτική επικοινωνία με τους ανθρώπους και τον κόσμο, μέσα από ταξίδια, εμπειρίες και χειρισμούς των ζητημάτων της ζωής και λιγότερο μέσα από τα βιβλία ή συστήματα.

Η σχολική αγωγή “στουπώνει” την μνήμη και δρα με τρόπο που επιβάλλει την ομοιομορφία-την στιγμή που στην μόρφωση πρόκειται ακριβώς για την διαμόρφωση της ατομικότητας!

το είδαμε ως "Άνθρωποι όρθιοι σαν τα στάχυα" στον ντενεκέ.

Γεννήθηκε ο γιός του Ν. Μαζιώτη

Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε στο "Αλεξάνδρα" η Παναγιώτα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη που βρίσκεται σε απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή οι αρχές δεν του διακαιολογούν μεταγωγή για να επισκεφθεί το μαιευτήριο. Το πρωί οι γιατροί έκριναν σκόπιμο και υπέβαλαν τη μητέρα σε καισαρική τομή. Η Παναγιώτα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης έχουν προφυλακιστεί για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ". Και οι δυο τους ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη μέσα απο τις φυλακές.

πηγή: crimes on air

23.7.10

Απάτη με ρολόγια ΔΕΗ και καταναλώσεις

Εντοπίζουν υποψηφια θύματα (βιοτεχνίες, οικοδομές κτλ) και τους αποσπούν από μερικές εκατοντάδες ευρώ ως και λίγες χιλιάδες ΕΥΡΩ την φορά!!!

Δηλώνουν τεχνικοί της ΔΕΗ και με αληθινούς μετρητές της ΔΕΗ στα χέρια προβαίνουν στην διακοπή ρευματοδότησης για την αντικατάσταση του μετρητή!!!

Τρομάζουν τους ανηποψίαστους καταναλωτές πως έχουν κάνει ήδη τεράστια κατανάλωση χιλιάδων ΕΥΡΩ κι έτσι αλλάζουν τα ρολόγια για την δήθεν προστασία τους ενώ σε συνεργασία με τους δήθεν διευθυντές που επικοινωνούν για την εξυπηρέτηση μεριμνούν για το σβήσιμο της χρέωσης...

Αποσπούν τελικά από εκατοντάδες ΕΥΡΩ ως λίγες χιλιάδες ΕΥΡΩ κι ακολούθως φεύγουν κύριοι αφήνοντας χώρις ηλεκτροδότηση τα θύματα!!!

Τελευταία δραστηριοποιούνται και στον Κορυδαλλό, την υπόθεση έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ και το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ καθώς οι μετρητές που χρησιμοποιούν οι απατεώνες είναι αυθεντικοί.

Αν. Νερατζης: «σκευωρία ΠΑΣΟΚ» εις βάρος...

Για σκευωρία σε βάρος της ΝΔ με σύσταση εξεταστικών επιτροπών και ψήφιση νόμων κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο κ. Αναστάσιος Νεράτζης, βουλευτής και υπεύθυνος τομέα δικαιοσύνης της ΝΔ, με αφορμή την έκδοση διατάξεως σε βάρος του κ. Γιάννη Αγγέλου για το σκάνδαλο ΒΑτοπεδίου.

Για το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού, κ. Νεράτζη, μιας κι είστε και βουλευτης της περιφέρειας μας, παρά τα 120.000.000 με 140.000.000 ΕΥΡΩ κόστος τι έχετε να μας πείτε;Οι εικονες δείχνουν πως αντί για έργα έγινε μία τεραστια χωματερή, επί ημερών σας, της ΝΔ, και του Δημάρχου κ. Κασιμάτη που στήριξε το κόμμα και τωρα ζητά στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.

22.7.10

Εδώ το πράμα το παράνομο, ψρέσκο ΠΡΑΜΑ!!!

(Ατταλειας και Γρ. Λαμπράκη, στην ΒΑ πλευρά της διασταύρωσης )
Κλικ εδώ για μία ατέρμονη βόλτα σε παράνομες καταστάσεις με πλάτες...

Η απάντηση του ΑΣΔΑ στην διαμαρτυρία του "ΠΟΙΚΙΛΟΥ"

Απαντώντας ο ΑΣΔΑ στο θέμα που αναρτήσαμε με τον τίτλο "Θα ξεραθούν όλα" (κι εμείς αναδημοσιεύσαμε ως δέντρο δεν θα μείνει) αμφισβητεί την εκτίμηση ότι μέχρι σήμερα έχει ξεραθεί το 80% των δενδρυλίων και υποστηρίζει ότι όλα προχωρούν βάση προγράμματος. Διαβάστε την απάντηση και θα επανέλθουμε αφού προηγουμένως κάνουμε νεότερη καταμέτρηση των φυτών που έχουν επιβιώσει.ASDA-ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Υ.Γ.1 λίγες μόνο μέρες μετά "χαθήκαν τα δέντρα και τώρα καταμερίζουν ευθύνες..."

Υ.Γ.2 δείτε και το "ΑΣΔΑ και γέλα!!!" για να κατανοήσετε πως λειτουργούν ΟΤΑ και σία στην πατρίδα μας. Δίχως ίχνος τσίπας, σεβασμού κτλ

"Καταρρέουμε"

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το Peter Pan και διαδραματίζεται στην οδό Ταξιαρχών.
Ειλικρινά, είναι κάποιες στιγμές που διαπιστώνεις σε τί σήψη έχει φτάσει η νοοτροπία αυτού του λαού.Πριν μισή περίπου ώρα, στην αρχή της οδού Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό, ήταν παρκαρισμένο ένα αμάξι Peugeot αν δεν κάνω λάθος, το οποίο στο σημείο που ήταν εμπόδιζε τη διέλευση του λεωφορείου, με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα να έχει φτάσει πολλά στενά πιο κάτω, σχεδόν μέχρι τη Γρηγορίου Λαμπράκη. Είχε μαζευτεί πάρα πολύς κόσμος από τα γύρω αυτοκίνητα αλλά και περαστικοί όπως εγώ - οι κλασσικοί περίεργοι. Μετά από ένα δύο λεπτά από την ώρα που σταμάτησα να δω τι γίνεται, βγήκε μια γυναίκα από ένα μαγαζί λίγο πιο εκεί και μπήκε μέσα στο αμάξι. Κι ενώ περίμενα ότι θα τη βρίσουν, με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ αντίκρυσα ένα μπούγιο άγνωστους μεταξύ τους άντρες - αρχικά πήγε ένας μετά ένας άλλος από την άλλη και ούτω καθεξής - να ορμάνε στο αμάξι, να το κλωτσάνε, να δίνουν γροθιές στα τζάμια, να το σπρώχνουν σε σημείο που σε λίγο θα αναποδογύριζε και όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα το πλήθος γινόταν όλο και πιο επιθετικό!!! Μερικοί προσπάθησαν χλιαρά να μπουν στη μέση, ένας πετάχτηκε από μπροστά της και της πέταξε ένα μπουκάλι νερό στο παρμπριζ, ένας άλλος είχε βάλει το χέρι του μέσα από το παράθυρο και η γυναίκα όλη αυτή την ώρα προσπάθουσε να βάλει μπρος το αμάξι. Δε λέω, έχω ζήσει πολλές παρόμοιες στιγμές και ειλικρινά για την τόσο έκδηλη ανεγκεφαλιά κάποιου είναι τρομερά εκνευριστικό να περιμένεις τόση ώρα ακινητοποιημένος κάπου - ήταν προφανές ότι δε θα χωράει το λεωφορείο εφ' όσον άφησε το αμάξι σε εκείνο το σημείο - αλλά ΩΣ ΕΚΕΙ; Θα φτάσουμε να λιντσάρουμε ο ένας τον άλλο; Άντρες να βαράνε το αμάξι και κανείς να μη μπαίνει στη μέση; Να της πετάνε μπουκάλια νερό; Πού ζούμε;; Βρίσε, φώναξε, αλλά όχι να ΕΠΙΤΕΘΕΙΣ σε έναν άνθρωπο έτσι!!! Και δη τόσοι άντρες σε μία γυναίκα μόνη της.

Κατά τα άλλα ζητάμε ομοψυχία, όταν για κάτι τόσο γελοίο φτάνουμε σε αυτά τα επίπεδα κοινωνικής σαπίλας."

21.7.10

Όταν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν κατανοεί τον Δήμο Κορυδαλλού...

Όταν το Υπουργείο Εσωτερικών φτάνει σε σημείο να αποτυπώνει στο χαρτί φράσεις όπως "Στο Δήμο Κορυδαλλού επισημαίνουμε... δεν κατανοούμε τους χαρακτηρισμούς που διατυπώνετε... καταγγέλοντας μας ότι ενεργήσαμε εντός πλαισίων αρμοδιοτητάς μας." φαντάζετε κανείς από εσάς πως μπορεί να φέρεται ο Δήμος ΚΟρυδαλλού προς Δημότες;

Λέτε να είναι δύσκολο να βρίζουν και να προπυλακίζουν υπάλληλοί του δημότες ετσί τσαμπουκά και μόνο;

Λέτε να είναι δύσκολο να επικαλούνται στην Άμεσο Δράση Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος έγγραφα για να καλύψουν παράνομες πράξεις και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια
δήθεν ότι πάνε να φέρουν τα σχετικά έγγραφα (κούκου!!!).

Λέτε να τους είναι δύσκολο να κατασκευάζουν ανύπαρκτες αιτήσεις για να καλ΄πυψουτν παράνομες πράξεις εκ των υστέρων;

Λέτε να τους είναι δύσκολο να κατασκευάζουν και ανύπαρκτους δημότες και ανθρώπους;;;

Μέχρι πόσο αδίστακτοι...

Υ.Γ. Στην Σκουζέ στον Πειραιά αν θιγεί κανείς, κι έχει και τα κότσια...

Το φιδάκι του ΙΚΑ

20.7.10

Αν το χει η κούτρα σου, να κατεβάζει ψείρες...

Γεμάτος παράνομες πινακίδες είναι ο Δήμος Κορυδαλλού και συνεχίζει...

Άδειος από χρήματα είναι επίσης ο Δήμος Κορυδαλλου και συνεχίζει...

Υ.Γ. διαβάστε εδώ από το ΠΡΕΖΑ TV για έναν γαμημένο λόγο και αιχμές "Μαύρου Χρήματος" πίσω από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Σαν τα κοκόρια;;;

Η συνύπαρξη περιέχει απίστευτο πολιτικό κλωτσίδι και ορισμένοι μου λένε ότι δεν αποκλείεται να έχουμε "αποκόλληση".
Στοιχεία που μου έρχονται για την ευγενή αυτή αντιπαράθεση, θα αποφύγω να δημοσιεύσω από "ανώνυμους", μέχρι επαληθεύσεως από δικές μου πηγές.

Αυθόρμητα κανείς αναρωτιέται ποιο το αντικείμενο της φαγωμάρας, αφού την επόμενη μέρα θα υπάρχει μόνο το χάος...

Η συνέχεια στον Ντενεκέ που κάτι ξέρει...

Τσιφλίκι των δημάρχων

Ως εργαλείο προσωπικής προβολής των δημάρχων φαίνεται πως χρησιμοποιούνται οι επίσημες ιστοσελίδες των δήμων. Μια περιήγηση σε αυτές καταδεικνύει ότι σε σημαντικό βαθμό αντιμετωπίζονται ως προσωπικό τσιφλίκι του κάθε δημοτικού άρχοντα.

Διαβάστε από την ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ στην Ελευθεροτυπία όλο το άρθρο:Τσιφλίκι των δημάρχων οι δημοτικές ιστοσελίδες.

18.7.10

Δευτέρα. Πάμε Αλλιώς

Δευτέρα, 19-7-2010 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Στέκι, Αγ. Γεωργίου 45 ,1ος όρ.

Αντιστεκόμαστε στην αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και των συνεργατών της στον Κορυδαλλό, Πάμε Αλλιώς με επικεφαλής την Καίτη Κυλάκου

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην ζωή

Συμμετέχουμε για ν΄αλλάζουμε τους συσχετισμούς

17.7.10

Τομέας Καθαριότητας

Παρασκευή πρωί η κ. Μερόπη Κατσάνου επίσκεφτηκε τους δυο τομείς της καθαριότητας του Δήμου Κορυδαλλού μαζί με δυό συντονιστές της κίνησης "16χρονη πόλη", Φωτεινόπουλος Προκόπης και Αρβανίτης Γιώργος.

Η Μερόπη Κατσάνου, συζήτησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναφέρουν θέματα που τους αφορούν.

"Εργάζεστε σε έναν ευαίσθητο και σημαντικό τομέα για την πόλη. Όλοι μας γνωρίζουμε, ότι με τη δική σας συνεπή και διαρκή προσπάθεια η υπηρεσία της καθαριότητας διατηρείται σε ένα ικανοποιητικό σημείο. Μπορούμε ακόμα περισσότερα. Από την πλευρά μας, πιστεύουμε σε ένα αξιοκρατικό και αποτελεσματικό σύστημα διοίκησης, που θα σέβεται όλους τους ανθρώπους αλλά και θα αξιοποιεί σωστά όλα τα υλικά μέσα δράσης που έχει στη διάθεσή της η πόλη..."

Η επίσκεψη ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί από τον τομέα των αυτοκινήτων.

16.7.10

Αστυνομική επιχείρηση στον Κορυδαλλό

Πρίν από λίγο κάτοικοι της περιοχής του Σχιστού, μας ενημέρωσαν ότι στην περιοχή των "πρώην λατομείων" εισήρθαν πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περιπολικά, τζιπ του λιμενικού και "ειδικές δυνάμεις", οι οποίες από ότι φαίνεται κάτι ψάχνουν να βρούν, ερευνώντας πιθανόν κάποια σοβαρή καταγγελία. (Περισσότερα δεν γνωρίζουμε).Εμείς γνωρίζουμε μόνο ότι σε μια δημόσια έκταση όπου θα έπρεπε τώρα να υπάρχει το σύγχρονο αθλητικό κέντρο της πόλης, εξακολουθούν να μπαιζοβγαίνουν φορτηγά, εξακολουθούν να γίνονται παράνομες και προβληματικές δραστηριότητες με σκοπό το κέρδος και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

(παραπομπή)

πηγή: Εικόνες από τον Κορυδαλλό

προστασία για το Ποικίλο Όρος

13 Φορείς αντιτίθεται στην επαναλειτουργία του Copa Copana και προτείνουν μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του Ποικίλου Όρους

Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού

Από την Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού και την Πρωτοβουλία Αγώνα στη Νικαια πρόσκληση για παρέμβαση στο Βασιλόπουλο στην πλ. Μέμου ως διαμαρτυρία στις 2 αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ που καθιστούν τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης απλησίαστες για τον καθέναν από μας.

Ρίξτε τώρα τις τιμές

Δεν μπορούμε πια να περιμένουμε από αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα. Αν δεν το κάνουμε τώρα δε θα γίνει ποτέ. Αν δεν το κάνουμε εμείς δε θα το κάνει κανείς

Ραντεβού την Παρασκευή 16/07 στην πλ. Ελευθερίας στον Κορυδαλλό στις 6 το απόγευμα για να πάμε όλοι μαζί στο Σουπερμάρκετ

Οργανωθείτε στις γειτονιές σας, στην πόλη σας πείτε το σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς.

Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

15.7.10

Ὅσο μπορεῖς

Κι ἂν δὲν μπορεῖς νὰ κάμεις τὴν ζωή σου ὅπως τὴν θέλεις,
τοῦτο προσπάθησε τουλάχιστον ὅσο μπορεῖς:
μὴν τὴν ἐξευτελίζεις μὲς στὴν πολλὴ συνάφεια τοῦ κόσμου,
μὲς στὲς πολλὲς κινήσεις κι ὁμιλίες.

Μὴν τὴν ἐξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνὰ κ' ἐκθέτοντάς την
στῶν σχέσεων καὶ τῶν συναναστροφῶν
τὴν καθημερινὴν ἀνοησία, ὡς ποὺ νὰ γίνει σὰ μία ξένη φορτική.

Κωνσταντῖνος Καβάφης, 1913


Πριν από έναν μήνα (6/6/10) γράψαμε στην αναρτησή μας:
Αυτό κρεμάστηκε εδώ και θα μείνει εδώ, ΈΤΣΙ, για να βλέπουν τα παιδιά σας ποίοι είστε...Κι ενώ τα δέντρα συνεχίζουν να χάνονται από την πόλη μας γοργά, εσύ εσπεύσες τώρα, μετά τρία χρόνια, με πολλές κινήσεις να διαλαλείς καλοκαιριάτικα πως 1.500 δέντρα θα φυτέψεις...

Πόσο μπορείς τελικά;

Σινέ Κατερίνα, Κερατσίνι

ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΓΟΥΝΤΣΤΟΚ
TAKING WOODSTOCK


Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Ιουλίου

Βύρωνος & Χιλής, Κερατσίνι
2104317270

Γενική είσοδος 6 ΕΥΡΩ
Παιδικό 4 ΕΥΡΩ

"TOY STORY 3"

Στον Κορυδαλλό στο
Σινέ Παράδεισος,

κινούμενα σχέδια από τους δημιουργούς της PIXAR
H TAINIA ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ

Πέμπτη 15 έως Δευτέρα 19 Ιουλίου
μία προβολή 21:00

14.7.10

Σαλαμίνα, από το χθες στο σήμερα

16 με 25 Ιουλίου 2010, έκθεση φωτογραφίας στα πανέμορφα Σελήνια Σαλαμίνας, στο "Πέτρινο θεατράκι" από τους Βαγγέλης Διπλαρίδης, Σοφία Ζωγραφίδου, Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης, Ερμής Κασάπης και Francesco Saverio.
Χρειαστήκαν κοντά στα 2 χρόνια, αρκετές συναντήσεις, αλληλογραφία που ξεπέρασε τα 200 e-mail, άνθρωποι από τη Σαλαμίνα, την Αθήνα, το Φάληρο, την Ιταλία, την Αυστραλία, σύλλογοι κ.α.

Τελικά γίνεται! Μας περιμένουν στα Σελήνια Σαλαμίνας

Δρομολόγια απευθείας για Σελήνια με το "Μπομπ ο Σφουγγαράκης" από Κεντρικό Λιμάνι Πειραια: καθημερινές 07:15, 08:30, 09:45, 12:30,14:30, 15:30,16:30,17:30 & 19:00. Σαββατο και Κυριακή, λιγότερα δρομολόγια.

που πατούν και που βρίσκονται δεν γνωρίζουν...

Στις 29 Απριλίου 2010 είχαμε γράψει: Αυτή είναι η ταμπέλα για το 6 ΕΔΑΠΕ του Δήμου Κορυδαλλού!!! Ρε σεις τα ΕΔΑΠΕ πρώην ΚΑΠΗ είναι για ηλικιωμένους ανθρώπους δεν για μπάζα...(κλικ για να δείτε)

Και να σου που τώρα ο Δήμος Κορυδαλλού βάζει νέα ταμπέλα για το 6 ΕΔΑΠΕ και το ονομάζει 6 ΚΑΠΗ!!!

Ρε ζαγάρια θυμάστε από πότε τα ΚΑΠΗ δεν ονομάζονατι ΚΑΠΗ αλλά ΕΔΑΠΕ;;;

Και καλά η ασχετοσύνη σας δεν έχει όρια αλλά το κόστος από τις απερίγραπτες κοτσάνες σας ποιος το επωμίζεται; Ποιος πληρώνει για τις χρυσοποίκιλτες, νέες, ανόητες και λάθος ταμπέλες σας;

περί εκμετάλευσης ο λόγος (κοινόχρηστοι χώροι)

Σε απλά ελληνικά από το Πάμε Αλλιώς περί της εκμετάλευσης κοινόχρηστων χώρων...

πρώτη ανάρτηση εδώ

δεύτερη ανάρτηση εδώ

και τρίτη εδώ.

Κάτι μας θυμίζει...

Το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιανουάριο και ο χαμός έγινε αυτές τις ημέρες, μόλις 6 μήνες μετά.

Στις 14 Φεβρουαρίου έγινε γνωστή η εκδήλωση-φάντασμα του Υπ.Αθλητισμού που κόστισε 14 εκατ.ευρώ. Διαβάστε εδώ: (Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και η εκδήλωση φάντασμα 14 εκατομμυρίων).

Σήμερα, 5 μήνες μετά ο Γερουλάνος έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Μήπως να πηγαίναμε λίγο πιο γρήγορα;

Σημ: Εδώ ο άλλος, ο κ. Ιωαννίδης, (στις 22 Σεπτ. 2009)

που ρωτήθηκε για το υπερσύγχρονο Αθλητικό κέντρο φάντασμα αλλά δεν απάντησε ποτέ, ενώ ο φίλος του ο κύριος Κασιμάτης (Δήμαρχος Κορυδαλλού), τον ευχαρίστησε για την προσπάθειά του...

δείτε σε ένα παραστατικό βίντεο τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής (κλικ)

ο κύριος Γερουλάνος, πρέπει τώρα να αναζητήσει πόσο κόστισε αυτό το "έργο" που δεν έγινε ποτέ;

Δυσκολεύεται;;;

Είναι λίγο μακριά ο Πειραιάς, το αθλητικό κέντρο σήμερα:
πηγή: Νέα Γενιά

Σινέ Πάνθεον, Αγία Βαρβάρα.

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
(WHEN IN ROME)

του Μαρκ Στίβεν Τζόνσον με τους Κρίστεν Μπελ, Γουίλ Άρνετ, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζος Ντιχαμέλ, Άλεξις Τζιένα, Αντζέλικα Χιούστον, Ντον Τζόνσον

σήμερα Τετάρτη 14 κι αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010
μία προβολή στις 21:00

στην Αγία Βαρβάρα στον Δημοτικό κινηματογράφο "Πάνθεον"
Δεληγιάννη Τέρμα & Παύλου Μελά
τηλ. 2105698855

Σινέ Κατερίνα, Κερατσίνι

"9" των Tim Burton και Timur Bekmambetov

Σήμερα Τετάρτη 14 κι αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 21:00

Βύρωνος & Χιλής, Κερατσίνι
2104317270

Γενική είσοδος 6 ΕΥΡΩ
Παιδικό 4 ΕΥΡΩ

13.7.10

ξέρω που θα πεθάνεις φέτος το καλοκαίρι.

Ξανθά ανέμελα μαλλιά. Ο μικρός στο καρότσι, ενώ ο μεγάλος, όρθιος πλάι στον πατέρα του. Η πρωινή βόλτα ως το Παλατάκι ξεκινάει. Η Βορειοευρωπαϊκή τους κουλτούρα τους οδηγεί στην διάβαση πεζών έξω από το camping που καταλύσανε το πρωί. Πλησιάζουν ανέμελα και πατούν στον ασφαλτοτάπητα, διασχίζουν τα πρώτα μέτρα ήρεμα ως την στιγμή που στα δεξιά τους ακούγονται σαν δαιμονισμένα λάστιχα υπό πέδηση. Καπνοί, κόρνες, κλάματα και πανικός.Η δολοφονική διάβαση πεζών "χωρίς φανάρια" βρίσκεται στην Λεωφόρο Αθηνών (πρώην Καβάλας). Σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με οχτώ λωρίδες κυκλοφορίας και για τα δύο ρεύματα!!!

Επίσης, δε, βρίσκεται ακριβώς έξω από το CAMPING ATHENS όπου διαμμένουν κυρίως αλλοδαποί τουρίστες.

Τα πράγματα είναι απλά. Στην διάβαση πεζών προτεραιότητα έχει πάντα ο πεζός. Κάτι που στην Ευρώπη ισχύει και ισχύει στο ακέραιο, στην Ελλάδα όμως έχουμε άλλες δικές μας μεταξύ μας συνήθειες.

Όμως πουθενά δεν μπορεί να υπάρχει, διότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με όποια νοοτροπία κι αν έχει κανείς, διάβαση πεζών χωρίς φανάρια σε τόσο φαρδύ δρόμο και μάλιστα ταχείας κυκλοφορίας επειδή δεν υπάρχει ούτε η ορατότητα ούτε η απόσταση πέδησης που χρειάζεται ούτε τίποτα λογικό και συνετό.

Αυτή η δολοφονική διάβαση πρέπει να καταργηθεί άμεσα κι αν είναι να επανέλθει αυτό μπορεί να γίνει μόνο με φανάρια.

Αν δεν κοπούν Νομότυπα τα πεύκα στον Κορυδαλλό, ξεραίνονται μόνα τους...

Με την Αποφαση της 03/02/2010 Δημοτικού Συμβουλίο Κορυδαλλού: το πεύκο της φωτογραφίας (γωνία Επαμεινώδα και Μιλτιάδου) πρέπει να κοπεί...Όμως αυτή η απόφαση θα έπρεπε να επικυρωθεί από την Περιφέρεια για να εκτελεστεί Νόμιμα...

Τελικά απορίφθηκε ή επικυρώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού διότι περιέργως (όπως με τόσα άλλα πεύκα) το συγκεκριμένο μεγάλο πεύκο έχει ξεραθεί σε ποσοστό περίπου 50%!!!Πάνω φωτογραφία: Ιούλιος 2010
Κάτω φωτογραφία: Φεβρουάριος 2010

Υ.Γ. Αν απλά έχει ασθενήσει, τι έχει κάνει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου ως σήμερα;