31.8.10

Φωτιά στην Αφαία, στο όρος Αιγάλεω

Γύρω στις 17:30 ξέσπασε φωτιά στο όρος Αιγάλεω, κοντά στο ύψος της Αφαίας. Επιχειρούν 15 οχήματα της πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο και 2 πεζοπόρα τμήματα. Στις 18:00 η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

πηγή: διαρκής κίνηση Χαϊδαρίου

εξωραϊσμός ή λαίμαργα στην πλατεία ελευθερίας;

Όταν ο Δήμος Κορυδαλλού αναφέρει σε ΔΤ: "αν και οι γεωπόνοι της υπηρεσίας πρασίνου είχαν προβεί σε εξωραϊσμό και κλάδεμα μετά από αίτημα της Διεύθυνσης των Φυλακών."και από την άλλη βλέπει κανείς στο τέλος του Αυγούστου στην πλατεία Ελευθερίας την εξωραϊσμένη και κλαδεμένη και περιποιημένη νεραντζιά της φωτογραφίας, τι να πιστεύει άραγε με τόσα λαίμαργα στην κεντρική πλατεία του Δήμου;

χέστηκε η φοράδα στο αλώνι

Μαριονέτες συμφερόντων σε αναζήτηση ρόλουΗ αξιοπιστία και εγκυρότητα των Ελλήνων δημοσιογράφων είναι πια αδύνατον να κερδηθεί, γιατί εξαρχής παραδόθηκε στην οικονομική εξουσία. Και ο πλέον αδαής πολίτης στη λειτουργία και το σύστημα δεσμεύσεων των δημοσιογράφων στον Τύπο ή τα ηλεκτρονικά Μέσα, κατανοεί πως πίσω από τις καλά βαλμένες φράσεις κρύβεται κάποιο αθέατο συμφέρον, συνήθως πολιτικό. Είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμο γιατί είναι το κραυγαλέο.

όλο το άρθρο της Ματίνας Παπαχριστούδη εδώ.

Ταξίδι στα Κύθηρα

Εικόνες από την πρυμνοδέτηση του Ε/Γ- Ο/Γ "ΘΗΣΕΥΣ" στην Αγία Πελαγία στα Κύθηρα.

Έτσι απλά για να καταλάβουν ορισμένοι τι πάει να πει νησί στο Αιγαίο τον χειμώνα και πόσο σημαντική είναι η συγκοινωνία τους...

30.8.10

volts & υγρασία

Εκρηκτική είναι η ατμόσφαιρα κι έντονος ο θόρυβος από τους πυλώνες υπερυψηλής τάσης στον Κορυδαλλό. Μοιάζει σαν το θηρίο του τεχνητού κεραυνού να θεριεύει...

Ίσως και πάνω από δέκα χρόνια πάνε όπου το παραμελημένο δίκτυο της ΔΕΗ υπό τέτοιες συνθήκες σχημάτιζε τόξα (γη) και έκανε τρομερές καταστροφές ενώ σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Το αστείο, κάποιες από τις ζημιές η ΔΕΗ δεν τις έχει αποκαταστήσει ακόμη στον Άνω Κορυδαλλό!!!


φωτογραφία: ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΡΟΣ

Αυτός είναι άνθρωπος, αυτός είναι δήμαρχος!!!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στους χειρισμούς των "άγονων γραμμών" και ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν αφορούν τις ναυτικές εταιρείες των ακριτικών νησιών Σύμης και Τήλου, είναι πασιφανές ότι ορισμένοι θύλακες, Κυβερνητικοί και Υπηρεσιακοί, αντιλαμβάνονται την Εθνική προσπάθεια για σωτηρία της Χώρας από τη Δημοσιονομική συγκυρία, που ευρέθη, ως ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων (πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματικών), ανεξάρτητα αν αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις παραμεθόριες περιοχές.

Εδώ και ένα χρόνο αντιληφθήκαμε ότι η συμβατική μας υποχρέωση ανανέωσης των πλοίων μας ήταν ασύμβατη με τις υποχρεώσεις του Μνημονίου, αφού η πρώτη προέβλεπε αύξηση της δαπάνης κατά 30%, ενώ η δεύτερη μείωση κατά 10%. Συνολική απόκλιση δηλαδή 40%.
Αυτό θα οδηγούσε τις εταιρείες μας, που αποτελούν τους πνεύμονες για τα νησιά μας, σε καταστροφή.

Γι' αυτό ζητήσαμε εγκαίρως 8 μήνες πριν, να προβλεφθεί αυτή η κατάσταση με ανάλογη ρύθμιση.

Με διάφορες μεθόδους και διαδικαστικές μεθοδεύσεις φτάσαμε στην τελευταία μέρα, Χωρίς λύση, στερούμε το οξυγόνο από την ακριτική Ελλάδα, επειδή μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Μνημόνιο για να κόβουμε τη σύνταξη των 500 ευρώ, αλλά όχι για να προσαρμόσουμε συμβάσεις, όπως επιτάσσουν οι υποχρεώσεις μας από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Όσο υπάρχουν αυτοί οι θύλακες, που στο όνομα των πολιτικών, στρατηγικών και μεγαλοσυμφερόντων αντιστέκονται στο αίτημα για προσαρμογή, εγώ δε θέλω να είμαι μέρος αυτού του Πολιτικού προσωπικού και ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από το Αξίωμα του Δημάρχου της Τήλου, ελπίζοντας με αυτή την πράξη να αφυπνιστούν μερικοί και κάποιοι να ενημερωθούν για τα τρωκτικά, που λυμαίνονται την υπερπροσπάθεια του Πρωθυπουργού της Χώρας.

Υ.Γ.1 ο Dr. Τάσος Αλιφέρης, ιατρός, άφησε τον Πειραιά πριν πολλά χρόνια και "αυτοεξόριστος" σε μία κουκίδα στα Δωδεκάνησα έκανε το θαύμα. Κατάφερε και μετέτρεψε ένα νησί που αργά αλλά σταθερά ξεψυχούσε χωρίς τίποτα σε ότι είναι σήμερα η Τήλος. Όποιος είδε το θαύμα της Τήλου γνωρίζει ξεκάθαρα τι σημαίνει Τάσος Αλιφέρης.

Υ.Γ.2. δες την ιστοσελίδα του Δήμου Τήλου για να καταλάβεις την διαφορά μίας δουλειάς που πληρώνεις και συντηρείς ως δημότης για να προωθεί και να προβάλει τον τόπο της σε αντίθεση με τις περισσότερες ιστοσελίδες αυτοπροβολής και αυλοκολακίας των ίδιων των Δημάρχων τους...

ΔΗΜΑΡΧΕ: εδώ θέλω τη διαφήμιση μου...

Με τις υγείες σας!!! Μία παράνομη διαφημιστική πινακίδα φεύγει, δύο έρχονται στο Κορυδαλλό!!!Η πίσω η κόκκινη είναι λίγων μόλις μηνών (εσοδείας Μαϊου 2010) ενώ μπροστά η λευκή είναι ολόφρεσκια!!!!

Ναι, Δήμαρχε, λίγο μετά την φιέστα σας για την αποξήλωση των παράνομων πινακίδων στην πόλη μας όπου συνέπεσε (τυχαίο; δεν νομίζω) παράλληλα και από μία ακόμη αξιοθρήνητη επίθεση από τα βρομολόγια της πόλη σε όσους έχουν ανάστημα απέναντι στην ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, αλλά και στο «ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ… και γεμίζει ο Κορυδαλλός με ακόμη πιο νέες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που έχουν και ονοματεπώνο και τηλέφωνο...

Υ.Γ.1 το χώμα στο τριγωνάκι με τα πεύκα είναι πιο σκληρό από την άσφαλτο... το μόνο μαλακό χώμα είναι στις δύο βάσεις της λευκής πινακίδας (πρόσφατο σκάψιμο!!!). Η κόκκινη μπήκε με μπετό.

Υ.Γ.2 Τα συγκεκριμένα πεύκα εκεί Δήμαρχε, πόσο πολύ τα έχετε περιποιηθεί;

Μέρα μεσημέρι, αναμμένοι οι προβολείς στο Κατράκειο Θέατρο στην Νίκαια!!!

Η φωτογραφία είναι της 26/8/2010 στις 17:00 περίπου. Εκεί, τότε, βρεθήκαμε φωτογραφίζοντας την φωτιά στην Αμφιάλη, απέναντι στο όρος Αιγάλεω.Για όποιον δεν βλέπει καλά, οι μεγάλοι περιμετρικοί προβολείς στο Κατράκειο Θέατρο στην Νίκαια που φέγγουν τα βράχια είναι αναμμένοι...

στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!!

Στην πόλη μας, τον Κορυδαλλό, εδώ και καιρό και για δεκάδες περιπτώσεις δέντρα χάνονται... αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμος Κορυδαλλού άδραξε ως επικοινωνιακή ευκαιρία....

Το σίγουρο είναι πως η Αστυνομία θα πρέπει να κάνει δικογραφία γι αυτή την περίπτωση όπως και για τις δεκάδες άλλες περιπτώσεις κι οχι γαργάρες...

Από Δ.Τ. της 26/8/10 του Δήμου Κορυδαλλού.

Στη διάρκεια της νύχτας η εξωτερική φρουρά των φυλακών στο πλαίσιο «πάταξης» της τρομοκρατίας, προχώρησε αυθαίρετα σε κοπή δέντρων και θάμνων (προύνοι, πικροδάφνες, λιγούστρες, διβούρνοι και ιβίσκοι) επί της Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη έξω από την μάντρα των κενών γυναικείων φυλακών. Χωρίς να ζητήσει την άδεια ή να ενημερώσει τον Δήμο Κορυδαλλού, όπως είχε υποχρέωση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη στην αυθαίρετη αυτή πράξη, αν και οι γεωπόνοι της υπηρεσίας πρασίνου είχαν προβεί σε εξωραϊσμό και κλάδεμα μετά από αίτημα της Διεύθυνσης των Φυλακών.

Η δημοτική αρχή καταγγέλλει το γεγονός και προχωρά στην άσκηση όλων των νόμιμων ενεργειών, υποβάλλοντας το ανώτατο δυνατό πρόστιμο, ενώ καταθέτει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δηλώνει δε ότι η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου θα προχωρήσει άμεσα σε νέες φυτεύσεις για να αποκαταστήσει το τοπίο.

Υ.Γ.1 Τι ενννοεί ο Δήμος Κορυδαλλού για το Υπουργείο Δικαιοσύνης "Χωρίς να ζητήσει την άδεια ή να ενημερώσει τον Δήμο Κορυδαλλού, όπως είχε υποχρέωση";;; Οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τα δέντρα είναι η πολεοδομία Νομαρχίας Πειραιά και το Δασαρχείο Πειραιά ή δεν είναι κ. Κασιμάτη;

Υ.Γ.2 Ενώ έχουν κοπεί δέντρα ο Δήμος συνόδεψε το Δ.Τ. με φωτογραφίες μόνο από κομμένους θάμνους, λέτε τέτοιες να συνοδέψουν και την μήνυση!!!

Υ.Γ.3 Τι ενννοεί, πάλι, ο Δήμος Κορυδαλλού "αν και οι γεωπόνοι της υπηρεσίας πρασίνου είχαν προβεί σε εξωραϊσμό και κλάδεμα μετά από αίτημα της Διεύθυνσης των Φυλακών" διότι τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν άλλα (και είναι κι από το φιλικό περιβάλλον του Δήμου)...

Επιβεβαίωση του korydallos.blogspot από ΠΕΣΥΔΑΠ για το Κερατσίνι

Προβληματισμός για τον συντονισμό πυροσβεστικής και αστυνομίας

Φωτιά εκδηλώθηκε στο όρος Αιγάλεω, στον δήμο Κερατσινίου - περιοχή Αμφιάλης, τη Πέμπτη 27 Αυγούστου το απόγευμα. Δυστυχώς πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω της δύσβατης περιοχής όπου εκδηλώθηκε, των ανέμων που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση, αλλά και ορισμένων προβλημάτων συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών. Να σημειωθεί ότι ήταν η πιο δύσκολη και επικίνδυνη πυρκαγιά στο όρος Αιγάλεω, στα 9 χρόνια που ο ΠΕΣΥΔΑΠ που εκτελεί το πρόγραμμα πυροπροστασίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 4 το απόγευμα, ωστόσο η κατάσβεσή της φωτιάς επιτεύχθηκε μόλις στις 8 το βράδυ...

Διαβάστε την ανάρτηση μας για την φωτιά στο Κερατσίνι και δείτε και το ως τώρα παρελθόν του ΠΕΣΥΔΑΠ (και την συμπεριφορά του σε αναρτήσεις μας)!!!

η ανακύκλωση των μπάζων

Να ανακυκλώνουν τα μπάζα από οικοδομικές εργασίες υποχρεώνει τους υπεύθυνους, από εργολάβο μέχρι κατασκευαστή, Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Βαγγέλης Τερζής, ειδικός συνεργάτης της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, είπε ότι τα απόβλητα από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και άλλες εργασίες είναι περισσότερα από τα οικιακά απορρίμματα.

Ο κ. Τερζής πρόσθεσε ότι μερικές φορές τα πετάνε σε ΧΥΤΑ (κ. Τερζή, εδώ στον Κορυδαλλό πετάνε εδώ και τέσσερα χρόνια τα μπάζα στο Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού, λέτε αυτό να επιτρέπεται;), κάτι που απαγορεύεται.

Έως το 2012, σύμφωνα με την ΕΕ, θα πρέπει να ανακυκλωθεί το 30% των μπαζών

29.8.10

Πέραμα στην αιωνιότητα

Τα Περάματα, κλασσικά Ελληνικά σκαριά, παλαιότερα ήταν τα φορτηγά πλοία της εποχής, που ακόμα δεν υπήρχαν ferry boat για να μεταφέρουν εμπορεύματα στα νησιά. Ήταν ιστιοφόρα πλοία με διαφόρων τύπων ιστιοφορίες.
Η “Φανερωμένη” κατασκευάστηκε το 1945 και ήταν από τα τελευταία περάματα που ναυπηγήθηκαν επειδή εξέλιπε πλέον η ανάγκη για τέτοιου είδους φορτηγά πλοία.Η αποκατάσταση-συντήρηση της Φανερωμένης έγινε σταδιακά - με σεβασμό στην παράδοση - και για να ολοκληρωθεί πέρασαν αρκετά χρόνια. Η κυρίως ανακατασκευή της όμως διήρκεσε τρία χρόνια.

28.8.10

μικρόν διάλειμμα από μία μεγάλη υπερπαραγωγή

Μια μεγάλη υπερπαραγωγή της Dr.SeenG Films σε πανblogική πρεμιέρα. Ο ακαταμάχητος, ο μέγας γόης της μεταπολίτευσης, ο άνθρωπος που με ένα βλέμμα μπορεί να μαγνητίσει ακόμα και μπεκάτσα, ο αειθαλής Κώστας Καραμανλής, μάς βάζει τα γυαλιά.

Έχεις… πανιάσει το μωράκι απέναντι και δεν ξέρεις πώς να το προσελκύσεις; Δεν βρίσκεις λόγια για να το μαγνητίσεις; Δεν έχεις το θάρρος για να το πλησιάσεις και να του αποκαλύψεις τον εσωτερικό σου κόσμο; Η λύση είναι μία και μας την προσφέρει απλόχερα ο γητευτής των ξανθών. Κώστα Καραμανλή το ανάγνωσμα.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι 2010 (Κορυδαλλός, Νίκαια, Νομαρχία, Πειραιάς, Ελευσίνα, Χαΐδάρι, Ρέντης, Πέραμα, Αιγάλεω, Πετρούπολη...)

Κορυδαλλός "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2010"
25 Αυγούστου έως 24 Σεπτεμβρίου.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2010
24 Αυγούστου έως 14 Οκτωβρίου.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Νομαρχίας Πειραιά 2010
6 Αυγούστου έως 7 Οκτωβρίου.

"ΝΙΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010" (β΄ κύκλος)
1 Σεπτεμβρίου έως 24 Σεπτεμβρίου.

Αγ. Ι. Ρέντης, Θεατρικός Σεπτέμβρης 2010
30 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Φεστιβαλ Πειραιά 2010 Βεάκειο Θέατρο
01 Ιουνίου έως 25 Σεπτεμβρίου

Πέραμα, Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2010
28 Αυγούστου έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Χαιδάρι "Βήματα Πολιτισμού 2010"
28 Αυγούστου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, διεθνές φεστιβαλ Πέτρας
15 Ιουνίου έως και τις 21 Σεπτεμβρίου.

Αιγάλεω, Πολιτιστική Διαδρομή 2010
27 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου

Πέραμα, Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2010

Σάββατο 28/8/10 και ώρα 20:30
Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Α. Αθανασίου
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Γενική Είσοδος: 5€

Τρίτη 31/8/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι
με τους Ρένια Λουϊζίδου & Κώστα Κόκλα.
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Γενική Είσοδος: 15€

Πέμπτη 2/9/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Θέλει Τέχνη ο Έρωτας» του Βιτόριο Κανούτσι
με τους Βασίλη Τσιβιλίκα και Γιώργο Ματαράγκα
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Γενική Είσοδος: 10€

Παρασκευή 3/9/10 και ώρα 20:30
Παιδική Θεατρική Παράσταση «Το φάντασμα του Κάντερβιλ»
του Όσκαρ Ουάιλντ από το θίασο «Μαγική Αυλαία»
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Γενική Είσοδος: 10€

Κυριακή 5/9/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου
από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 6/9/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη
με τη Λυδία Κονιόρδου.
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Γενική Είσοδος: 15€

Τετάρτη 8/9/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης»
με τους Γ. Τσιμιτσέλη, Β. Ανδρίτσου, Σ. Βογιατζάκη, Π. Μπουσουλόπουλο
Σκηνοθεσία: Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Γενική Είσοδος: 15€

Πέμπτη 9/9/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Τέσσερα Ζευγάρια Εξομολογούνται»
των D. Fo, F. Rame, Κ. Μουρσελά, T. Williams, W. Saroyan
από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Μοσχάτου
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 11/9/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Αγκά…Σφί…και Φί» της Χ. Σπηλιώτη
από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αιγάλεω
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 12/9/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή
με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη & Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.
Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Γενική Είσοδος: 15€

Δευτέρα 13/9/10 και ώρα 21:00
Μοναδική Συναυλία - Παράσταση με τον Κώστα Χατζή
στο Δημοτικό Στάδιο Ελ.Βενιζέλος (πρόνοια)
Η εκδήλωση αποτελεί προσφορά της Νομαρχίας Πειραιώς
Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 15/9/10 και ώρα 21:00
Θεατρική Παράσταση «Ιππείς» του Αριστοφάνη
με τους Γιώργο Αρμένη και Παύλο Χαϊκάλη
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Γενική Είσοδος: 15€

Πέμπτη 16/9/10 και ώρα 20:30
Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κούτρα
Δημ. Στάδιο «Ελ. Βενιζέλος» (Πρόνοια)
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 18/9/10 και ώρα 20:30
Θεατρική Παράσταση «ΗΡΑΚΛΕΙΔΑΙ» του Ευριπίδη
από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Μαραθώνα
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 19/9/10 και ώρα 20:30
Θεατρική Παράσταση «Η Τύχη της Μαρούλας» του Δ. Κορομηλά
από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Περάματος/ΔΗ.Π.Ο.Π
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 20/9/10 και ώρα 21:00
Συναυλία με τους Goin’ Throught, NEBMA, Professional Sinners,
ΘΗΡΙΟ, ΚΟΜΗΣ Χ

Τετάρτη 22/9/10 και ώρα 20:00
«ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ 2010» από την Πολιτιστική Ένωση Περάματος
Δημ. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Τέρμα Περάματος
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 24/9/10 και ώρα 20:30
Ψαράδικο Πανηγύρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων
«Ο Αγ. Νικόλαος» στο Τέρμα Περάματος, αφιερωμένο στον Στέλιο Καζαντζίδη

Αγ. Ι. Ρέντης, Θεατρικός Σεπτέμβρης 2010

Δευτέρα 30/08/10. Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ρέντη «Ρένδια Λέξις» παρουσιάζει το έργο του Μανόλη Κορρέ «Το Διπλανό κρεβάτι»- ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

Τρίτη 31/08/10. Η Θεατρική ομάδα του Δήμου Ταύρου «Εν δράσει» παρουσιάζει το έργο του Σωτήρη Σαμπάνη «Ηλιθιότητας εγκώμιο» -ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

Κυριακή 5/09/10. Η θεατρική ομάδα του Δήμου Μοσχάτου «Σχοινοβάτες» παρουσιάζει μονόπρακτα των Dario Fo και Franka Rame «Ελεύθερο ζευγάρι» του Κώστα Μουρσελά «Η μπουχάρα» του Tennessee Williams «Μίλα μου σαν τη βροχή...» και του William Saroyan «Ε...εσείς, οι απ' έξω» με το γενικό τίτλο Τέσσερα ζευγάρια εξομολογούνται... -ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

Δευτέρα 6/09/10 «Γυναικείες μορφές στο αρχαίο δράμα» με αποσπάσματα από τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη- ερμηνεύει η πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου Έλλη Βοζικιάδου. Διοργάνωση: Νομαρχία Πειραιά-ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

Τετάρτη 8/09/10 Η Θεατρική ομάδα του Δήμου Αιγάλεω «Πράξις» παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Αγκά...Σφί... και Φί» -ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15
Ο Σύλλογος Ποντίων «Τα παιδιά του Εύξεινου Πόντου» διοργανώνει βραδιά με τραγούδια και χορούς από τον Πόντο, στην κεντρική πλατεία- ώρα: 19:30.

Παρασκευή 10/09/10 Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού παρουσιάζει το έργο του Ζαν Ζενέ «Οι δούλες» -ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

Κυριακή 12/09/10 «Η Θεατρική Διαδρομή» παρουσιάζει το έργο «Ιππείς» του Αριστοφάνη, με τους Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αρμένη -ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15

Δευτέρα 13/09/10 Η θεατρική ομάδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει το έργο «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου -ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

Τετάρτη 15/09/10 Η θεατρική ομάδα του Δήμου Περάματος παρουσιάζει το έργο «Η τύχη της Μαρούλας» του Δημήτρη Κορομηλά- ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

Παρασκευή 17/09/10 Η Θεατρική ομάδα του Δήμου Μαραθώνα παρουσιάζει το έργο του Ευριπίδη «Ηρακλειδαί» -ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

Σάββατο 18/09/10 Συναυλία με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μύρωνα Στρατή στο πρώην οικόπεδο της ΕΤ ΜΠΕΤΟΝ (Μακρυγιάννη και 28ης Οκτωβρίου)- ώρα έναρξης: 20:15.
Διοργάνωση: Νομαρχία Πειραιά.

Κυριακή 19/09/10 Οι Υπέρ Θεαμάτων παραγωγές παρουσιάζουν την κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» σε διασκευή Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Πρωταγωνιστούν Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βασιλική Ανδρίτσου, Πέτρος Μπουσουλπόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Λασκαράκη κ.α -ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης- ώρα 20:15.

"ΝΙΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010" (β΄ κύκλος)

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9/2010 ώρα 21:00
Εθνικό Θέατρο "Ορέστης"
ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΕΙΣΟΔΟΣ 20 €, 15 €

ΠΕΜΠΤΗ 2/9/2010 ώρα 21:00
"Μια Πόλη στα Σύννεφα
Διασκευή για παιδιά από τους"Όρνιθες" του Αριστοφάνη
Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πετρούπολης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/9/2010 ώρα 21:00
Θέατρο Μεταξουργείο
"Το Γάλα" Με την Άννα Βαγενά
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 18 €, 15 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/9/2010 ώρα 21:00
"Ο Γάμος του Μπαρμπα-Γιώργου"
"Σκιών Καμώματα - Ξυπόλητο Τάγμα"
Του Ευγένιου Σπαθάρη - Με τον Τάκη Βαμβακίδη
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΡΙΤΗ 7/9/2010 ώρα 21:00
"Το Καταραμένο Φίδι"
Μουσικοθεατρική παράσταση του Μάνου Χατζηδάκι
Με το κιθαριστικό σύνολο "GUITARTE"
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/9/2010 ώρα 21:00
Εθνικό Θέατρο "Λυσιστράτη"
ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΕΙΣΟΔΟΣ 20 €, 15 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9/2010 ώρα 21:00
"Τα Μαγικά Μαξιλάρια" του Ευγένιου Τριβιζά
Παιδική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12 €, 10 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9/2010 ώρα 21:00
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
"Η Δικαιοσύνη του Κάλχα"
ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/9/2010 ώρα 21:00
Συναυλία λαϊκού & έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με το Σπύρο Αρσένη
Συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιά
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9/2010 ώρα 21:00
"Ο Μικρός Πρίγκηπας" σε διασκευή Μ. Κουγιουμτζή
Θεατρική Παράσταση Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Πειραιά
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9/2010 ώρα 21:00
"Δον Καμίλλο" του Σωτήρη Πατατζή
Θεατρική Σκηνή Πολ. Οργ. Ελευσίνας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9/2010 ώρα 21:00
Συναυλία Κρητικής Παραδοσιακής Μουσικής
με τον Γιάννη Κακλή & τον Γιώργο Χαλκιαδάκη
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9/2010 ώρα 21:00
"Ηλέκτρα" του Σοφοκλή
Πολιτιστικός Σύλλογος "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΡΙΤΗ 21/9/2010 ώρα 21:00
Συναυλία σε ροκ & έντεχνο ύφος με το Στέργιο Νταουσανάκη
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9/2010 ώρα 19:00
Εγκαίνια Εργαστηρίου Χαρακτικής (Π. Ράλλη 182), θα ακολουθήσει συναυλία με Σμυρναίικα και Μικρασιάτικα τραγούδια με την Άννα Τσουκαλά
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 23/9/2010 ώρα 21:00
Συναυλία με το Θανάση Παπακωνσταντίνου
ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/9/2010 ώρα 21:00
"Wall Jazz Μελωδίες" από το Quarteto του Αλέκου Βρέτου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (www.polisnikaia.gr)
Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια - 213 2075311, 210 4278100
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
Γανοχώρων 1Β, Νίκαια - 210 4919947, 210 4906021

27.8.10

οι ποδηλατοβόλτες επιστρέφουν από σήμερα όπως και κάθε Παρασκευή στην πόλη!!!

Οι Παρασκευές που ένωσαν μικρούς και μεγάλους επιστρέφουν από ΣΗΜΕΡΑ!!! Μετά από μια μικρή παύση διακοπών. Το ραντεβού είναι στις 21:30 στο σταθμό του Θησείου.
Ο προορισμός δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

πηγή: κορυδαλλoς ποδηλατωντας

Το νυχτερινό ποτάμι "ζενίθ" της πόλη μας...

Αν τον Απρίλη που οι θερμοκρασές ήταν πιο χαμηλές κι η εξάτμιση μικρότερη υπήρχε ίσως κάποια δικαιολογία να πει κανείς...

Τώρα όμως, τι μπορεί να πει κανείς όπου η ζέστη του Αυγούστου είναι στο ζενίθ και η εξάτμιση επίσης; Τα νερά τρέχουν κάθε νύχτα στην οδό Ποταμού εδώ και μήνες, αφού πρώτα αφέθηκε να ξεραθεί η νησίδα, και πλέον εδώ και πολλούς μήνες η κατασπατάλιση υδάτων και χρημάτων από τον Δήμο Κορυδαλλού βρίσκεται κι αυτή στον ζενίθ.

Υ.Γ.1. Για κάποια, αρκετά, ατυχηματάκια που συμβαίνουν στο πάντα την νύχτα βρεγμένο κομμάτι της οδού τι έχει να πει η τροχαία κι ο Δήμος για στατιστικά, λέμε, τώρα...

Υ.Γ.2. Όποιος έχει χρόνο και κουράγιο ας διαβάσει (μοβ γράμματα) πως χάνονται παιδιά 18 ετών από "άγνωστη αιτία" και πως κάποιοι με τσαπατσουλιές και γυφτιές προπσαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα...

91 προσλήψεις από τον Δήμο σε έναν μήνα εν ΔΝΤ καιρούς!!!

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, είναι 91 οι προσλήψεις που προκήρυξε αν και με πολλές μηχανοραφίες και νόθευση ο Δήμος Κορυδαλλού μέσα σε διάστημα 31 ημερών!!!

Όμως "Ας μην κοροϊδευόμαστε. Γνωριζόμαστε..." καθώς έχει επιστρέψει, στο πρόσφατο παρελθόν και προ ΔΝΤ, το ΑΣΕΠ προσλήψεις εργαζομένων στον Δήμο Κορυδαλλού επί διοίκησης Σταύρου Κασιμάτη.

Πολύ καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μαθαίναμε την αλήθεια για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μεταξύ Κορυδαλλού και Νίκαιας.

Και τελικά πόσοι είναι πλέον οι εργαζόμενοι στον Δήμο Κορυδαλλού των 48.177 εγγεγραμένων; Διότι το και καλά δίνουμε δουλειά στο κοσμάκη, είναι μία κακή φάρσα και μόνο, καθώς τα χρήματα δεν τα δίνει κανείς σας από την τσέπη του και το χρέος του Δήμου είναι πλέον υπερβολικό. Επίσης η πολύ πρόσκερη κι επισφαλή εργασία που προσφέρει αυτή η κατάσταση δεν αποφέρει θετικά ούτε στον οργανισμό του Δήμου ούτε στις ζωές ανθρώπων.

Την Κυριακή στο Όρος Αιγάλεω έγινε πότισμα κανονικό ή φωτογράφιση για τις εντυπώσεις;

O ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ Χαϊδαρίου πρόβαλε και συμμετείχε στις μαζικές δενδροφυτεύσεις που διοργάνωσαν ραδιοφωνικοί σταθμοί, δήμοι κ.λπ.

Στην φωτογραφία της ανάρτησης όλοι είναι ντυμένοι με ρούχα περιπάτου, ανοιχτού χρώματος, κάποιοι με σανδάλια και τα μωρά τους! Είναι από το πότισμα του Όρους Αιγάλεω την Κυριακή που μας πέρασε!!!

Τελικά ποιο βουνό και τι φυτά πότισαν, ντυμένοι σα γαμπροί οι κ.κ. της φωτογραφίας; Γι αυτό τα βουνά μας παραμένουν ξερά!!! Μήπως πηγαίνουν για τη φωτογραφία;

Αποδείχτηκε όμως ότι η περιβαλλοντική οργάνωση Green Attack και το ΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS είχαν δίκιο.

Περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν αυτού του είδους οι αναδασώσεις.

Υπάρχουν αναδασώσεις πρότυπα, στην περιοχή μας, που έγιναν από την υπηρεσία αναδασώσεων του πρώην Υπουργείο Γεωργίας στο Σχιστό Κορυδαλλού σε καμμένη περιοχή το 1995, στο Άλσος Δαφνίου το 1975. Στο Δαφνί μάλιστα περιέφραξαν με συρματοπλέγματα την αναδασωμένη περιοχή για να την προστατεύσουν.

Όσον αφορά τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Πειραιά που καλεί και συμμετέχει σε τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού ας απομακρύνει τα μπάζα και τα σκουπίδια που υπάρχουν έξω από τα γραφεία του στο Σχιστό.

26.8.10

Η φωτιά στο όρος Αιγάλεω στο Κερατσίνι καίει τα λιγοστά πεύκα που είχαν απομείνει...

Φωτιά εκδηλώθηκε στο Κερατσίνι σήμερα το μεσημέρι δίπλα στην οδό Βλαχάκου ξέφυγε προς το όρος Αιγάλεω. Παρότι ο άνεμος φυσούσε από την πλευρά του όρους η φωτιά κατάφερε και σκαρφάλωσε το βουνό πάνω από τον υπάρχον χωμάτινο δρόμο!!!Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η ουσιαστική απουσία του Δήμου Κερατσινίου αλλά και της ΕΛΑΣ. Ισχυρή παρουσία είχε η Π.Υ. με δύο ελικόπτερα και αρκετά οχήματα ενώ επικεφαλής βρίσκονταν ανώτατος αξιωματικός της Π.Υ.Απαράδεκτη και λανθασμένη προφανώς ήταν η ενημέρωση-πληροφόρηση που δόθηκε από τους ιθαγενείς στην Π.Υ. σχετικά με τους δρόμους και τα περάσματα στο βουνό αφού τα οχήματα της καθηστέρισαν να πλησιάσουν την εστία της φωτιάς παρά το ευνοικό του ανέμου (κατεύθυνση) αλλά και η θέση που βρέθηκαν δεν ήταν η ιδανική μετατρέπωντας τους πυροσβέστες σε θεατές ελικοπτέρων...Άνωθεν, από το googlearth οι δρόμοι κι η συγκεκριμένη περιοχή.

Υ.Γ. ΠΕΣΥΔΑΠ;;;

«Όχι» του ΣτΕ σε αίτημα της Εκκλησίας για αποχαρακτηρισμό αναδασωτέας έκτασης στο όρος Αιγάλεω.

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτημα της Εκκλησίας να αποχαρακτηριστεί έκταση 3.500 στρεμμάτων στη θέση Λακκώματα Σχιστού, της περιφέρειας του Δήμου Περάματος του Νομού Αττικής, κρίνοντας τη συγκεκριμένη περιοχή αναδασωτέα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας πως η έκταση αυτή ανήκει στον ΟΔΕΠ (Οργανισμός Διοίκησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας) και ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής τον Οκτώβριο του 2006, σύμφωνα με την οποία η περιοχή είχε κηρυχθεί αναδασωτέα. Ειδικότερα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Βήμα», το Ε' Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της Εκκλησίας, βασιζόμενο κατά κύριο λόγο στην έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας δασοπόνου τον Ιούλιο του 2006, σύμφωνα με την οποία:

Η συγκεκριμένη έκταση των 3.500 στρεμμάτων α) εμπίπτει στη ζώνη Α' απόλυτης προστασίας του όρους Αιγάλεω, β) αποτελεί τμήμα ευρύτερης δασικής έκτασης του Νομού Αττικής που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα με παλαιότερη υπουργική απόφαση (του 1934) και γ) έχει περιληφθεί στην έκθεση περί προσωρινής διαχειρίσεως του μοναστηριακού δάσους «Σκαραμαγκά» της περιόδου 1936-1941, γεγονός που αποτελεί τεκμήριο του δασικού της χαρακτήρα.

Από την πλευρά της, η Εκκλησία της Ελλάδος υποστηρίζει πως στην ευρύτερη περιοχή έχει επανειλημμένως αρθεί η αναδάσωση για την εγκατάσταση διαφόρων χρήσεων (βιομηχανική ζώνη, Νεκροταφείο Σχιστού, χώρος αποθήκευσης απορριμμάτων).

Το ΣτΕ, ωστόσο, έκρινε ως αόριστο τον παραπάνω ισχυρισμό, επειδή η Εκκλησία δεν προσκόμισε στοιχεία που να αφορούν ειδικά την περιοχή για την οποία επικαλείται έννομο συμφέρον.

πηγή: TVXS

Το όρος Αιγάλεω στις φλόγες

Φωτιά ξεσπασε πριν λίγη ώρα και πάλι στο όρος Αιγάλεω, αυτή τη φορά προς την πλευρά του βουνού στο Κερατσίνι.

εκτός από ποτάμι κι αφισορυπανση, τώρα και συντριβάνια!!!

Αυτό δεν είναι δρόμος, το korydAllou Fun Park είναι!!!

Φυσικά πρόκειται για την πολύπαθη οδό Ποταμού στον άνω Κορυδαλλό, η οποία πλέον έχει και συντριβάνια στην νησίδα της...

Ασυμφωνία στην δια-παραταξιακή συνάντηση Κορυδαλλού;

Πολλά είναι τα προβλήματα στην συνεννόηση των τοπικών παρατάξεων για μια κοινή συμφωνία σε ότι αφορά τους όρους διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Με αυτό ακριβώς το αντικείμενο, ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Καλούδης κάλεσε στις 18 Αυγούστου τους εκπροσώπους των παρατάξεων.

Η συνάντηση αυτή, ήταν γενική και άτυπη, είχε χαρακτήρα προεργασίας, αφού και χρονικά έγινε εξαιρετικά νωρίς. Όμως, παρά το διερευνητικό πλαίσιο, προέκυψαν εξαρχής σημαντικά «αγκάθια» από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων.

Την συνάντηση αυτή, καλεί και πάλι σήμερα ο κ. Καλούδης, που εκπροσωπεί ταυτόχρονα την δημοτική παράταξή του κυρίου Κασιμάτη αλλά και την Δημοτική Αρχή.

Στην συνάντηση έχουν κληθεί και πάλι να συμμετέχουν (ή να ορίσουν εκπρόσωπο):
Η κυρία Μερόπη Κατσάνου,
επικεφαλής της παράταξης «Κορυδαλλός – 16χρονη πόλη
Ο κύριος Βασίλης Βουγιουκλάκης,
επικεφαλής της παράταξης «Κορυδαλλός – Πρώτη Πόλη»
Η κυρία Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα»
Η κυρία Καίτη Κυλάκου,
επικεφαλής της παράταξης «Πάμε αλλιώς».

Στην πρώτη συνάντηση, ο κύριος Καλούδης προσήλθε χωρίς πλήρη εισήγηση, διατύπωσε την γενική βούληση της δημοτικής αρχής για «εκλογές φιλικές στο περιβάλλον» και διατύπωσε επίσης μια πρόταση για ισότιμη διάθεση των διατιθέμενων χώρων προβολής (διαφημιστικές πινακίδες).

Από τις παρατάξεις τέθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
-Το νομοθετικό πλαίσιο είναι διαφορετικό πράγμα από την δια-παραταξιακή συμφωνία. Σε ότι αφορά τον νόμο, η κάθε παράταξη και ο κάθε υποψήφιος αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη. Η συνεννόηση των παρατάξεων όμως, γίνεται προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιοι και ισότιμοι κανόνες στην προεκλογική περίοδο.
-Είναι υποκρισία να αρχίζει μια συζήτηση για το που θα μπουν οι αφίσες, όταν συνεχίζει η μονομερής ενημέρωση από έντυπα και μηχανισμούς ενημέρωσης που ελέγχει αποκλειστικά η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα:
Αμφισβητήθηκε το δικαίωμα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην έκδοση του «δημοσκοπίου», το οποίο από εκπρόσωπο παράταξης χαρακτηρίστηκε ως «προπαγανδιστικό έντυπο του κυρίου Κασιμάτη».

Αμφισβητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας των δημοτικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, όπου επισημάνθηκαν πολλά προβλήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η ιστοσελίδα του κ. Κασιμάτη, προσφέρει δυναμικό σύνδεσμο (λινκ) σε δυο διαδικτυακούς τόπους της παράταξής του, κάτι το οποίο είναι αντιδεοντολογικό εφόσον η λειτουργία και συντήρηση της σελίδας αυτής πληρώνεται από τα δημοτικά ταμεία. Εάν πάλι ο κ. Κασιμάτης διατηρεί την σελίδα ως προσωπική (δηλαδή εκτός της επικοινωνιακής στρατηγικής του Δήμου, ιδιωτικά), τότε θα έπρεπε να δίνεται από την ιστοσελίδα του δήμου σύνδεσμος προς όλες τις παρατάξεις και προσωπικότητες της πόλης.

Ο κύριος Καλούδης, παρά την επιμονή σε αυτό το ζήτημα, όχι μόνο αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, αλλά αρνήθηκε να αποσαφηνίσει εάν η σελίδα εντάσσεται ή όχι στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Δήμου Κορυδαλλού.

Κατόπιν αυτών, το θέμα της αφισοκόλλησης και της διάθεσης χώρων, δεν συζητήθηκε και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ζήτησαν να επαναληφθεί η συνάντηση, έχοντας εισηγητικό πλαίσιο εκ μέρους του κ. Καλούδη.
Ένα επίσης θέμα που τέθηκε είναι η διάθεση τοπογραφικής απεικόνισης των προτεινόμενων χώρων για την προβολή των μηνυμάτων.

(Σημειώνεται ότι οι περισσότερες από τις διαφημιστικές πινακίδες της πόλης λειτουργούν υπό καθεστώς παρανομίας).

Με τα ίδια θέματα, ο κ. Καλούδης, κάλεσε και πάλι για σήμερα το απόγευμα, 26 Αυγούστου, τους εκπροσώπους των παρατάξεων, ενώ απομένουν μόνο 70 μέρες για την κάλπη των δημοτικών εκλογών.

Από τις πληροφορίες μας και πάλι δεν υπάρχουν εισηγητικά σημεία.

Από τις παρατάξεις είχε ζητηθεί γραπτή εισήγηση, η οποία να τεθεί στη διάθεσή τους πέντε ημέρες νωρίτερα.

Χαιδάρι "Βήματα Πολιτισμού 2010"

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 20:30
στο Παλατάκι εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάχη του Χαϊδαρίου

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 20:30
στην Πλατεία Σκαμπά, Συναυλία της Φιλαρμονικής

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στην πλατεία Άνω Δάσους, θεατρική παράσταση
"Με φασόλια και φακές πάμε για δημοτικές"

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο θεατράκι Γρηγορούσας, Παράσταση Καραγκιόζη

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο θεατράκι Γρηγορούσας, Θεατρική παράσταση "Μήδεια" του Μπόστ από ΚΑΠΗ.

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στην Πλατεία Άνω Δάσους, Συναυλία της Φιλαρμονικής

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010 12:00
στη Στέγη Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ), παιδικό θέατρο (βιωματική, περιβαλλοντική παράσταση με κούκλες)

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβάλλοντος),
Θεατρική παράσταση "Μαλλιά Κουβάρια"

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στην Πλατεία Αφαίας Παράσταση Καραγκιόζη

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβάλλοντος),
θεατρική παράσταση "Θέλει τέχνη ο έρωτας" με τον Β.Τσιβιλίκα

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στην Πλατεία Αιγίνης Παράσταση Καραγκιόζη

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβάλλοντος)
"Ένας βλάκας και μισός" έργο του Δ. Ψαθά από την θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβάλλοντος)
μουσική "Θύμισες ψυχής της καθ' υμάς ανατολής Πόντος-Μ.Ασία"

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
3ήμερο φεστιβάλ νεολαίας
στο Νέο Δημαρχείο, μουσική με μουσικά σύνολα του Χαϊδαρίου


Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
3ήμερο φεστιβάλ νεολαίας
στο Νέο Δημαρχείο, συναυλία με τους ROUS

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
3ήμερο φεστιβάλ νεολαίας
στο Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβάλλοντος)
συναυλία με τον Νίκο Οικονομόπουλο

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 18:00
στη Στέγη Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ)
Παράσταση Καραγκιόζη

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβάλλοντος)
"Αντιγόνη" του Σοφοκλή.

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβαλλοντος)
το θεατρικό "Φαίδρα" του Ρακίνα.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
στο Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβάλλοντος)
Συνάντηση χορωδιών σε συνδιοργάνωση με τη χορωδία "Αμφίων"

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010 20:30
γλέντι με την 3η ηλικία
στην Πλατεία Ηρώων συναυλία με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη αφιέρωμα στον Βαγγέλη Περπινιάδη.

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 8:30 μμ
στην Πλατεία Αφαίας, "Μήδεια" του Μπόστ, Θεατρική παράσταση του ΚΑΠΗ.

Αιγάλεω, Πολιτιστική Διαδρομή 2010

κλικ στο πρόγραμμα, άνωθεν, με την Πολιτιστική Διαδρομή 2010 (27 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου) του Αιγάλεω για να μεγαλώσει και να είναι ευανάγνωστο.

25.8.10

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κίνδυνο πυρκαγιών

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε εφαρμογή το προληπτικό μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε περιοχές υψηλού κινδύνου για το τριήμερο που μας πέρασε 21-23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με την υπ’ αρ. 752/ 29-6-2010 απόφαση Νομάρχη Ανατ. Αττικής, βάσει της οποίας εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών".Στο όρος Αιγάλεω τι συμβαίνει συνεχώς από πέρυσι;
(για κλικ αποπάνω να δείτε με τα ματάκια σας τι γράφει το έγγραφο της Νομαρχίας μας...)

Γιατί περεμποδίζουν στους πολίτες για πολλούς μήνες την άνοδο στο βουνό;

Τελικά υπάρχει σχετική απόφαση (η Άμεση Δράση έκανε γαργάρα) κι αν ναι τότε γιατί περνούν φορτηγά οχήματα χωρίς πινακίδες από την μπάρα; γιατί περνούν ιδιωτικά οχήματα εκτός δρόμου; γιατί περνούν οι κάποιοι διάφοροι κι όχι όλοι;

Υ.Γ. είπαμε φορτηγά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα από την μπάρα (ΠΕΣΥΔΑΠ & Δ. Κορυδαλλού) η οποία δεν επιτρέπει πρόσβαση σε περιπατητές...

Αφισορύπαντες της γειτονιάς μας...

Φυσικά η αφισοκόλληση δεν επιτρέπεται (άρθρο 57, παρ.2 του Ν.1416/84, άρθρο 8, παρ.5 και άρθρο 10 του Ν.2946/01) εκτός από ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Και φυσικά δεν εφαρμόζεται αυτή η νομοθεσία, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Αλλά το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει κι αν εφαρμόζεται ο νόμος για… το αυτονόητο: την καθαριότητα και την αξιοπρεπή εμφάνιση των δημόσιων χώρων και των κτηρίων...

Μικρή η διαφορά οταν ο αφισορυπαντής είναι ο ίδιος ο Δήμος ή κάποιος άλλος;;;

Υ.Γ. στις προηγούμενες εκλογές ο Συνδιασμός του κ. Κασιμάτη τα είχε κάνει όλα ίσιωμα με τις αφίσες, για όποιους έχουν ασθενή μνήμη (χώρια τα χιλιάδες sms από δήθεν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), σήμερα τι έχει να μας πει;;;

Στα "τρυφερά" της διοίκησης Κασιμάτη και η Περιφέρεια;

Θα απαντήσει ποτέ η δημοτική αρχή Κασιμάτη;Αρχίζουν να μαζεύονται στοιχεία:
η αίτηση της κυρίας Κατσάνου (εδώ)

ο Δήμαρχος κ. Κασιμάτης, δεν κατανοεί το ΥΠΕΣ (εδώ)

Εδώ, το ΥΠΕΣ δεν κατανοεί τους χαρακτηρισμούς του κ. Κασιμάτη..."

Η περιφέρεια ΜΕ ΤΟ 07/ΔΤΑ/6158 ζητά την υπηρεσιακή ενημέρωση και υποδεικνύει την ενημέρωση της ενδιαφερόμενης .

Μέχρι στιγμής καμία απάντηση της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει.
Η Δημοτική Αρχή, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εγγράφως.

Εδώ ο κορυδαλλός, η νίκαια και οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι

24.8.10

Πετρούπολη, Φεστιβάλ Πέτρας 2010

Κυριακή 25/8/10 «Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ»
των Χρήστου και Γεώργιου Γιαννακόπουλου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Κωστής κ.α.
Ώρα έναρξης 21:30.
Γεν. είσοδος 25€, Φοιτητικό-μαθητικό 17€


Τετάρτη 28/8/10 «ΟΡΕΣΤΕΙΑ»
του Αισχύλου
Σκηνοθεσία: Λουκάς Θάνος
Παίζουν: Γιάννης Βόγλης, Μαρία Κατσανδρή κ.α.
Ώρα έναρξης 21:30
Γεν. είσοδος 20€, Φοιτητικό-μαθητικό 15€

Τετάρτη 1/9/10 «ΙΠΠΕΙΣ»
του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαίδης
Παίζουν: Παύλος Χαικάλης, Γίώργος Αρμένης κ.α.
Ώρα έναρξης 21:00 μ.
Γεν. είσοδος 20€, Φοιτητικό-μαθητικό 15€

Πέμπτη 2/9/10 “ΤΡΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ
ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ”
του Οσκαρ Ουάιλντ
Παιδική παράσταση
Παίζουν: Γιώργος.Παπαευσταθίου, Αυγερινός Σουλόπουλος
Ώρα έναρξης 21:00
Γεν. είσοδος 10€

Παρασκευή 3/9/10 ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ-ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ
Ώρα έναρξης 21:00
Τιμές εισιτηρίων :20€

Κυριακή 5/9/10 «ΤΡΩΑΔΕΣ»
του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Τσορτέκης κ.α.
Ώρα έναρξης 21:00
Γεν. είσοδος 22€ Φοιτητικό-μαθητικό, ανέργων, συνταξιούχων άνω των 65 - 15€

Δευτέρα 6/9/10 «ΜΙΚΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κορίλης
Παίζουν: Γιάννης Τότσικας, Χρυσούλα Αλεξίου κ.α.
Ώρα έναρξης 21:00.
Γεν. είσοδος 15€, Φοιτητικό-μαθητικό 10€


Τετάρτη 8/9/10 “Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ”
του Οσκαρ Ουάιλντ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκκινος
Παίζουν: Ελενα Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος κ.α.
Παραγωγή: ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗ
Ώρα έναρξης 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 12€

Σάββατο 11/9/10 «ΑΧΑΡΝΗΣ»
του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Παίζουν: Σταμάτης Κραουνάκης, Γρηγόρης Βαλτινός Κώστας Βουτσάς κ.α.
Ώρα έναρξης 21:00

Δευτέρα 13/9/10 «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ»
του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος
Παίζουν: Κων/νοςΜαρκουλάκης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Ώρα έναρξης 21:00

Τετάρτη 15/9/10 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Ώρα έναρξης 21:00.
Γεν. είσοδος 20€, Φοιτητικό-μαθητικό 15€

Πέμπτη 16/9/10 «ΤΟ ΓΑΛΑ»
του Βασίλη Κατσικονούρη
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Παίζουν: Άννα Βαγενά, Δημήτρης Πατσής
Ώρα έναρξης 21:00
Γεν. είσοδος 22€, Φοιτητικό-μαθητικό 15€

Σάββατο 18/9/10 “ΤΑ 2 ΜΑΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ”
Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ
Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
του Όσκαρ Ουάιλντ
Παιδική παράσταση
Ώρα έναρξης 21:00

Κυριακή 19/9/10 “ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ"
Διασκευή από του “Όρνιθες” του Αριστοφάνη
Παιδική Παράσταση
Σκηνοθεσία-διασκευή: Γιώργος Σουξές
Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης
Ώρα έναρξης 21:30
Είσοδος Ελεύθερη

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2010
Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

Μας κλέβουν ως 20% σε πρατήρια καυσίμων!!!

Αγοράστε την βενζίνη με δοχείο από εδώ και πέρα, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Μόνο έτσι θα δείτε το ποστοστό κλοπής καυσίμων!!!
Τον Ιούνιο αναρτήσαμε το "Μας κλέβουν στην βενζίνη!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω..." και διαπιστώσαμε 20% κλοπή. Τώρα τσεκάραμε δύο άλλα πρατήρια κι είδαμε 20% και 8%!!!
Η μέση τιμή της αμόλυβδης δεν είναι 1,50ΕΥΡΩ αλλά φτάνει το 1,80ΕΥΡΩ για πραγματική ποσότητα 1 λίτρου!!!

Το κράτος έβαλε ταμειακές μηχανές στα πρατήρια κι η κάστα αυτή θεωρεί πως έτσι κι αλλιώς άλλοι πρέπει να υποστούν την φορολογία τους, οι Νομορχίες και το ΥπΑνάπτυξης μάλλον κοιμούνται.

Το δοχείο της ανάρτησης είναι διαβαθμισμένο 5lt της durostick από πρόσμεικτο υλικό!!!

23.8.10

μηχανοραφίες και νόθευση εγγράφου Δήμαρχε;

Ακολουθεί προσφατο εικονογραφιμένο μικρό χρονικό της νοοτροπίας και "λειτουργίας" της διοίκησης Κασιμάτη στον Δήμο ΚορυδαλλούΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ οφείλει να έχει υπογραφή (παράδειγμα του 2009 με υπογραφή).

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ της 9ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2010, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Κορυδαλλού (Print Screen) τελειώνει με την αρ. αποφ. 214/2010 (ορθά καθώς ταυτίζεται απόλυτα με την ημερήσια διάταξη της 7ης Ιουλίου 2010) και μετά έχει την υπογραφή του Προέδρου ΔΣ Αγιώτατου Σπυρίδωνα.

Και τώρα, μετά την αποκάλυψη στις 19 Αυγούστου του περίεργου αυτού συμβάντος από το neagenia, δείτε την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ της 9ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2010 πως άλλαξε αλλά και συνάμα έμεινε και χωρίς υπογραφή από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αγιώτατο Σπυρίδωνα!!! αλλά και πως δεν ταυτίζεται με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Και τώρα να έρθει παρακαλώ ο γούγλης.γρ να ξεβρακώσει κόσμο που λένε και στα χωριά, με αναζήτηση λοιπόν της φράσης:

Κορυδαλλός 9 Ιουλίου 2010 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ

ο γούγλης λοιπόν μας βρίσκει την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ της 9ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2010 σε pdf στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού παρότι πλέον δεν υπάρχει σε αυτό το αναζητούμενο "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ" αλλά αυτό συμβαίνει ξεφτλερια μου διότι κι αν το αφαιρεσατε εσείς ο γούγλης θυμάται καλά που και τι υπήρχε...

Δήμαρχε, πριν από όλα αυτά στις 20 Αυγούστου μηνύσαμε για τα συγκεκριμένα: ελπίζουμε πως ο Δήμος θα ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς συμβαίνει ο ίδιος αντί να αμολυθούν για μία ακόμη φορά τα υβρεολόγια της πόλης μας για να προσβάλλουν και να χυδαιολογούν... κι αντί αυτών τρεις μέρες μετά βρισκόμαστε μπροστά σε μηχανοραφίες και προφανώς νόθευση εγγραφου.

Υ.Γ. για όσους βαριούνται να την ψάξουν οι ίδιοι, το βραδάκι θα αντικατασταεί με εικόνα υψηλής ανάλυσης η υπάρχουσα... Τώρα οκ?

Αλήθειες και Ψέμματα: Η Ημερήσια Διάταξη, η Απόφαση και η Προκήρυξη

Από Πάμε Αλλιώς

H ημερήσια διάταξη της 7ης Ιουλίου 2010


Η προκήρυξη γιά ΠΡΟΣΛΗΨΗ 26 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ενώ αναφέρεται στην 215/2010 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, κατά την η συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 2010 του Δημοτικού Συμβουλίου , το θέμα αυτό , ως 25ο Η.Δ.(28ο με τα τρία έκτακτα), δεν υπήρχε κάν στην ημερήσια διάταξη, όπως φαίνεται στην αναρτώμενη Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη με υπογραφή του Προέδρου του Δ.Σ.
28Ο ΘΕΜΑ : (25ο Η.Δ.)

Απόδειξη η αναρτώμενη από το Δήμο Κορυδαλλού ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ 9ης/07.07.2010 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σε συνδυασμό της από μας αναρτώμενης ημερήσιας διάταξης με υπογραφή του Προέδρου του Δ.Σ.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 26+30 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δύο προκηρύξεις γιά πρόσληψη προσωπικού στο Δήμο Κορυδαλλού με ελαστικές σχέσεις εργασίας για 26 και 30 άτομα η κάθε μία. Αιτήσεις ως 27/8 για την μία και ως 30/8 για την δεύτερη.

Υπάρχει όμως κάτι πολύ περίεργο σχετικά με την προκήρυξη...

22.8.10

Φεστιβαλ Πειραιά 2010 Βεάκειο Θέατρο


Φωτογραφία από το Βεάκειο Θέατρο της mariaeyes

23/08 Συναυλία
«Η φωνή μέσα από το τραγούδι» του Μίμη Πλέσσα με τους Klaudia Delmer κ.α.

28ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΦΩΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 22‐26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
τιμή εισιτηρίου : 25 € (περιορισμένη διαθεσιμότητα)

24, 25 & 26/08 Θεατρική παράσταση «Ο Μπακαλόγατος» των Χρήστου & Γιώργου Γιαννακόπουλου με τους Πέτρο Φιλιππίδη κ.α.
τιμή εισιτηρίου : 24 € / φοιτητικό 18 €

29/08 Επιθεώρηση «Οι αγαπητικοί της Βοσκοπούλας» σε κείμενα των Λάκη Λαζόπουλου, Μιχ. Ρέππα‐Θαν. Παπαθανασίου, Άννας Χατζησοφιά, Κ. Τσιάνου
τιμή εισιτηρίου : 15 € / φοιτητικό 10 €

30/08 Θεατρική παράσταση «Η Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι με τους Ρένια Λουϊζίδου, Κώστα Κόκλα κ.α.
τιμή εισιτηρίου : 20 € / φοιτητικό 15 €

Σεπτέμβριος 2010
01/09 Θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
τιμή εισιτηρίου : 20 € / φοιτητικό 15 €

02 & 03/09 Θεατρική παράσταση «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη και 12μελή θίασο
τιμή εισιτηρίου : 20 € / φοιτητικό 17 € / παιδικό (έως 12 ετών) 12 €

04/09 Παιδική θεατρική παράσταση «Το φάντασμα του Καντερβίλ» του Όσκαρ Ουάιλντ
τιμή εισιτηρίου : 10 €

05/09 Θεατρική παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου
σε μετάφραση –σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι
τιμή εισιτηρίου : 15 € / φοιτητικό 8 €

06 & 07/09 Θεατρική παράσταση «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου με τους Δημ. Πιατά κ.α.
τιμή εισιτηρίου : 20 € / φοιτητικό 15 €

08/09 Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Αυγερινός και η Πούλια» σε κείμενο‐σκηνοθεσία Δ. Αδάμη
τιμή εισιτηρίου : 12 €

09/09 Θεατρική παράσταση «Ο έμπορος της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
με τους Νίκο Δαφνή, Κ.Κλάδη, Ν. Ανθοπούλου, κ.α.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

10/09 Θεατρική παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη με τους Λυδία Κονιόρδου κ.α.
τιμή εισιτηρίου : 22 € / φοιτητικό‐ άνεργοι 15 €

12/09 Παιδική θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια» της Κάρμεν Ρουγγέρη
τιμή εισιτηρίου : 13 €

13‐]/09 Θεατρική παράσταση «Πλούτος‐Πενίας‐Θρίαμβος» του Αριστοφάνη
τιμή εισιτηρίου : 20 € / φοιτητικό 15 €

18/09 Συναυλία Κρητικής παραδοσιακής μουσικής με τον Μιχάλη Τζουγανάκη
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

19/09 Συναυλία για τα εκατό χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού.
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

24/09 Συναυλία με το Ωδείο «Αναγέννηση»
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

25/09 Εκδήλωση «Η γυναίκα της Ηπείρου» με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, ενδυμασίες
από τον Ηπειρωτικό Σύνδεσμο Πειραιά
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Δημ. Κιν/φος «Αττικόν» Αγ. Κων‐νου 9, κέντρο Πειραιά, 210 4175897 ώρες 09:30‐13:30 (Δευτ.‐Παρ.)
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά Λόφος Προφ. Ηλία, Καστέλα, 2104194520 μόνο το απόγευμα της ημέρας της παράστασης

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Νομαρχίας Πειραιά

Παρασκευή 30 Ιουλίου
Hip Hop Συναυλία
Βοτσαλάκια –Πειραιά

AΥΓΟΥΣΤΟΣ
Κυριακή 1 Αυγούστου
Συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων του Δήμου Πειραιά Σαλαμίνα

Παρασκευή 6 Αυγούστου – Λιμάνι Μεγαλοχωρίου - Αγκίστρι
Συναυλία με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη

Παρασκευή 6 Αυγούστου – Ρωσικός Ναύσταθος – Πόρος
Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση «Από το Βυζάντιο στο Σήμερα».

Δευτέρα 9 Αυγούστου – Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Φλαμίνγκο) – Σαλαμίνα
Συναυλία με τη Νάντια Καραγιάννη, Νίκο Καραγιάννη και Μαρία Σταφυλοπάτη. Φιλική συμμετοχή Θάνος Καληώρας.

Τετάρτη 18 Αυγούστου – Πολυχώρος Απόλλων – Πειραιάς
Συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων του Δήμου Πειραιά

Παρασκευή 20 Αυγούστου – Γυμνάσιο Σκάλας – Αγκίστρι
Συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη

Παρασκευή 20 Αυγούστου- Παραλία Πόρου (Γοργόνα)- Πόρος
Συναυλία με την Πόπη Αστεριάδη

Κυριακή 22 Αυγούστου – Λιμάνι Μέθανα
Συναυλία με τον Γιώργο Φλαμπούρη, Βασίλη Μακρυγιάννη και Ηλία Πασχάλη. Πρόκειται για μια συναυλία – αφιέρωμα ξένο έντεχνο και ροκ τραγούδι.

Τρίτη 24 Αυγούστου – Μόλος Αγίας Πελαγίας – Κύθηρα
Θεατρική παράσταση «Ο έμπορος της Βενετίας»

Παρασκευή 27 Αυγούστου – Αγ.Μαρίνα – Αγκίστρι
Συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων του Δήμου Πειραιά

Σάββατο 28 Αυγούστου – Κάστρο Κάβου – Ύδρα
Συναυλία « Cargo» με τις Πέμη Ζούνη και Ελένη Πέτα

Κυριακή 29 Αυγούστου – Ευριπίδειο Θέταρο – Σαλαμίνα
Μουσικοθεατρική παράσταση «Μusical» με τη Λόρνα.

Δευτέρα 30 Αυγούστου – Παραλία Μεταμόρφωσης (Ψηφτά) – Τροιζήνα
Συναυλία με τον Κωνσταντίνο Μάτσικα. Έ

Δευτέρα 30 Αυγούστου – Πλατεία Νεράιδας – Π.Κοκκινιά – Πειραιάς
Συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Κόυτρα. Ο Θάνος Μικρούτσικος μάς «ταξιδεύει» φέτος το καλοκαίρι σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, περιστοιχισμένος από δύο αγαπημένους ερμηνευτές. Ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που έχει πει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τη νεολαία. Σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιάννης Κούτρας, ο πρώτος ερμηνευτής του ιστορικού έργου «Σταυρός του Νότου» του Νίκου Καββαδία.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου – Πέτρινο Θεατράκι - Παραλία Σεληνίων – Αμπελάκια
Συναυλία με τη Νάντια Καραγιάννη, Νίκο Καραγιάννη και Μαρία Σταφυλοπάτη. Φιλική συμμετοχή Θάνος Καληώρας.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου – Δημοτικό Στάδιο Αίγινας – Αίγινα
Θεατρική παράσταση « Μαλλιά Κουβάρια». Πρωταγωνιστούν: Γ.Παρτσαλάκης, Ε.Καστάνη.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου-Θέατρο Πάρκου Ανδρέας Παπανδρέου– «Σελεπιτσάρι» - Κερατσίνι
Θεατρική παράσταση «Θέλει τέχνη ο έρωτας» του Βιτόριο Καρνούτσι. Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Τσιβιλίκας, Πέτρος Ξεκούκης, Γ.Ματαράγκας κ.ά.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου- Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Δήμος Ρέντη
Θεατρική παράσταση «Γυναικείες μορφές στο Αρχαίο δράμα» με την Έλλη Βαζακιάδου. Μια συρραφή αποσπασμάτων από τραγωδίες του Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, καθώς και αναφορά στον Αριστοφάνη.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Καμινίων –Πειραιάς
Συναυλία με τους Μανώλη Ρασούλη και Ορφέα Περίδη

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Ποσειδωνίου – Σπέτσες – Αρμάτα 2010
Συναυλία με τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελλο.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου – Δραπετσώνα
Συναυλία με θέμα «Μουσικοί Ορίζοντες». Αθηναϊκή και Βιεννέζικη οπερέτα. Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα, με άρωμα μάλιστα παλιάς Αθήνας.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Κοραή – Πειραίας
Συναυλία με τους Παντελή Θαλασσινό και Γιώτα Νέγκα. Συμμετέχει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου – Κηποθέταρο Νίκαιας
Συναυλία με τον Σπύρο Αρσένη. Έντεχνα τραγούδια σε ποίηση Σικελιανού, Μπουρμπούλια, Χριστοδούλου.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου – Σινέ Πέραμα – Πέραμα
Συναυλία με τον Κώστα Χατζή

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου – Δημοτικό Στάδιο Αίγινας – Φεστιβάλ Φιστικιού 2010
Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα. Φιλική συμμετοχή Αναστασία Μουτσάτσου.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου – Οικόπεδο ΕΤΜΠΕΤΟ – Δήμος Ρέντη
Συναυλία με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μύρωνα Σρατή.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου – Θέατρο Θανάσης Βέγγος – Κορυδαλλός
Συναυλία «Aroma Mediteraneo» αφιερωμένη στα παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου με τις Λαμια Βεδιούη και Εύα Ψυλλάκη.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου – Ευριπίδειο Θέατρο – Σαλαμίνα
Συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα. Συμμετέχει η Βασιλική Καρακώστα.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου – Βεάκειο Θέατρο – Πειραιάς
Συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τους Δημήτρη Μπάση και Παναγιώτη Πετράκη.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου – Πολυχώρος Απόλλων – Πειραιάς
Ο Μανώλης Μητσιάς σε μια μελωδική περιπλάνηση στους δρόμους που χάραξαν οι μεγάλοι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, όπως οι ποιητές Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης κ.ά.

Αισχύλεια 2010, Ελευσίνα.

Τρίτη 24/8 ΤΡΙΦΩΝΟ
Αρχαιολογικός Χώρος (Πανσέληνος)
21:00 - Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 25/8
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΙΠΠΕΙΣ του Αριστοφάνη
20:30 (είσοδος 15€)

Κυριακή 29/8
Εθνικό Θέατρο - ΟΡΕΣΤΗΣ του Ευριπίδη
20:30 (είσοδος 12€ - φοιτ. 5€)

Οικολογικό Διήμερο - Προβολές Ντοκιμαντέρ
Δευτέρα 30/8
Οικολογικό Διήμερο - Ντοκιμαντέρ
"Out of balance"
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 31/8
Οικολογικό Διήμερο - Ντοκιμαντέρ
"Gambit"
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 1/9
RAINING PLESURE
20:30 (εισοδος 12€ - Φοιτ. 5€)

Πέμπτη 2/9
Χοροθεατρική ομάδα “συν+εργασία”
«Δυτικά Βήματα – στα βήματα της Ιεράς Οδού»
(εισοδος 10€ & Φοιτ. 5€)

Παρασκευή 3/9
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
20:30 (εισοδος 12€ & φοιτ. 5€)

Κυριακή 5/9
Εθνικό Θέατρο - "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ"
20:30 (εισοδος 12€ & φοιτ. 5€)

Τετάρτη 8/9
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ
ΕΡΩΦΙΛΗ άσκηση 2
20:30 (εισοδος 12€ & φοιτ. 5€)


Παρασκευή 10/9
ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ - ΠΑΣΠΑΛΑ - ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ
20:30 (εισοδος 12€ & φοιτ. 5€)

Κυριακή 12/9
Κ.Θ.Β.Ε. - ΑΧΑΡΝΗΣ
20:30 (εισοδος 12€ & φοιτ. 5€)

Δευτέρα 13/9
ΚΕΠΕΑΕΔ - ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ημερίδα: «Το Θεατρικό Προσωπείο στο Αρχαίο Δράμα»
Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 15/9
"Με αφορμή τη σκηνή, το Musical, το φιλμ"
Πιάνο: Έλενα Χριστοδούλου
Τραγούδι: Παναγιώτης Πετράκης
20:30 (εισοδος 5€)

Πέμπτη 16/9
ΟΜΑΔΑ "ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ"
ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΜΠΑΜΙΕΣ του Ευγένιου Τριβιζά
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 17/9
ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΒΕΛΙΩΤΗΣ
20:30 (εισοδος 12€ & φοιτ. 5€)

Σάββατο 18/9
Θεατρική Σκηνή Π.Ο.Δ.Ε.
ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ του Σωτήρη Πατατζή
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

5ήμερο κινηματογράφου - "Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη"
Κυριακή 19/9
Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππα Τσίτου
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 20/9
Χρυσόσκονη της Μαργαρίτας Μαντά
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 21/9
Ακροβάτες του κήπου του Χρήστου Δήμα
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 22/9
ΟΜΙΛΙΑ
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 23/9
Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου
20:30 - Είσοδος ελεύθερη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Διοχάντη - ΕΛΕΥΣΙΣ 2010
Σεπτέμβριος 2010
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία ελευσίνας

«Ερυσίχθων» η σύγχρονη ανάγνωση του μύθου»
5/7 - 3/10/2010
Πολ. Κέντρο "Λ. Κανελλόπουλος"

πληροφορίες, εισιτήρια, χάρτες δρομολόγια κτλ

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης Κορυδαλλού 2010

Πληροφορίες γαι το Δημοτικό Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος"

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
25/8 Κουκλοθέατρο «Της μουσικής … τα νήματα», Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού

26/8 Τραγωδία «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη από τη Θεατρική Διαδρομή σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Εκάβη Λυδία Κονιόρδου. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 18 ευρώ )

27/8 Λαϊκή Συναυλία με τους: Γεωργία Γρηγοριάδου, Βασίλη Κορακάκη, Παναγιώτη Τσίτσικα στην Πλατεία Μερκάτη (είσοδος ελεύθερη)

28/8 Θεατρική Παράσταση «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ» του Αλέκου Σακελλάριου. Διασκευή- σκηνοθεσία Ρέππα- Παπαθανασίου. Πρωταγωνιστεί Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βασιλική Ανδρίτσου, Πέτρος Μπουσουλόπουλος. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 17 ευρώ ).

29/8 «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ» στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου (είσοδος ελεύθερη)

31/8 Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη από τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
1/9 Θεατρική Παράσταση «ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ», από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Μετάφραση- διασκευή Γιάννης Καλατζόπουλος. Πρωταγωνιστού: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ)

2/9 Κουκλοθέατρο «ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ» στην Πλατεία Μέμου (είσοδος ελεύθερη)

3/9 Σεργιάνι στην Ήπειρο από τον Πετρολούκα Χαλκιά. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

4/9 Θεατρική Παράσταση «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένια Λουιζίδου, Κώστας Κόκλας. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 17 ευρώ)

5/9 Αφιέρωμα στη Έντεχνη και Ροκ Σκηνή από τρία συγκροτήματα της πόλης: Mea culpa, Banda & παντού, Groove therapy. Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος ελεύθερη)

6/9 Παιδικό Θέατρο «ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ & Η ΠΟΥΛΙΑ» και παιδικό event από τις ¨Μαγικές σβούρες». Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

7/9 Κωμωδία «ΙΠΠΗΣ» του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική Διαδρομή σε συ-νεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Παύλος Χαικάλης. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ)

8/9 «Μια βόλτα με τους φίλους». Συναυλία με τους Μπάμπη Στόκα, Δημήτρη Σταρόβα και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ)

9/9 Μουσικό Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο και στον τελευταίο μεγάλο του ελληνικού κινηματογράφου Θανάση Βέγγο με συναυλία υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλκάνη. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

10/9 Θεατρική Παράσταση « Η ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη. Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 23ευρώ το κανονικό και 18 ευρώ το φοιτητικό)

11/9 «Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» στην Πλατεία Μερκάτη

11/9 & 12/9 4ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

12/9 «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ» στην Πλατεία 25ης Μαρτίου

13/9 Θεατρική Παράσταση «ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ» από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με την Αττική Αυλαία. Πρωταγωνσιτούν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Ελένη Καστάνη στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ)

14/9 Αφιέρωμα Σμύρνη- Μικρά Ασία στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

15/9 Τραγωδία «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή. Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος. Πρωταγωνιστούν: Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ)

16/9 Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση, Γεράσιμο Ανδρεάτο στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

17/9 Θεατρική Παράσταση «ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ Ο ΕΡΩΤΑΣ» του Βιτόριο Κανούτσι. Πρωταγωνιστεί Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Ματαράγκας. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ)

18/9 & 19/9 Γιορτή Μπύρας με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα στην Πλατεία Μέμου (είσοδος ελεύθερη)

20/9 Aroma Mediteraneo με τις Lamia Bediui και Εύα Ψυλλάκη. Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

21/9 Θεατρική Παράσταση «ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΩΦ», θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

22/9 «ΜΗΔΕΙΑ» του Μποστ από την θεατρική ομάδα «ΈΦΕΣΟΣ» στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

23/9 «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» από την εφηβική θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)

24/9 «ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ» από την θεατρική ομάδα των ΕΔΑΠΕ στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (είσοδος ελεύθερη)


Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων 9 μ.μ.
Ώρα έναρξης των παιδικών εκδηλώσεων και του Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων 20:30.
Έναρξη έντεχνης και ροκ συναυλίας Πλ. Ελευθερίας: 8:30

Ιατρικά κλιμάκια για ποδοσφαιριστές

Τη Δευτέρα 23/8/10 στις 18:00 Ιατρικά κλιμάκια της Nομαρχίας Πειραιά σε συνεργασία με την ΕΠΣΠ και τους αθλητικούς οργανισμούς των δήμων Κορυδαλλού και Κερατσινίου ξεκινούν τον σχεδιασμό της προληπτικής εξέτασης των ποδοσφαιριστών των σωματείων, των παραπάνω περιοχών στα γήπεδα του Κορυδαλλού και Σιταποθηκών Κερατσινίου.
πηγή: sportactive.gr

21.8.10

Δώστε Μου Μόλυνση


Δώστε μου μόλυνση και πάρτε την ψυχή μου,
ραδιενέργεια ποτίστε το κορμί μου,
κόψτε τα δέντρα που μου κρύβουν τα ντουβάρια...

Χάρρυ Κλυνν

Η Δυτική Αττική κι ο Πειραιάς πνίγηκαν στα τοξικά αερια και πάλι

Γι άλλη μία φορά όπου η Δυτική Αττική (Πετρούπολη, Χαιδάρι) κι ο Πειραιάς (Κορυδαλλός, Νίκαια, Κερατσίνι και Πέραμα) πνίγηκαν στα τοξικά αέρια από την μεγάλη φωτιά, χθες, στην χωματερή σκουπιδιών στα Άνω Λιόσια...

η φωτογραφία είναι χθεσινή από την ΕΟΑΛ στο ΣΕΦ με θέα Δυτικά, ας ελπίσουμε να σβήσει η φωτιά μέσα στην μέρα...

Νικήτα!!! Οριστικά Πάρκο, το πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Δικαίωση για τους κατοίκους της Κυψέλης, που υπερασπίστηκαν από την πρώτη στιγμή το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, αποτελεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία αναστέλλεται οριστικά η ισχύς της οικοδομικής άδειας για το υπόγειο παρκινγκ.

Η απόφαση, που δημοσιοποιήθηκε χθες, αφήνει έκθετο τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος με μια πραξικοπηματική ενέργεια τον Ιανουάριο του 2009 κάτεστρεψε στέλνοντας τις μπουλντόζες του Δήμου το παλιό παρκάκι, κόβοντας δεκάδες δέντρα προκειμένου να αποδώσει το "οικόπεδο" στον ιδιώτη-επιχειρηματία του υπόγειου παρκινγκ.

Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτών των καταστροφικών σχεδίων.

και στα Μέγαρα, μόδα το, κόψιμο δέντρων!!!

...αυτά τα τραγικά συμβαίνουν σε μια πόλη με άναρχη δόμηση, με έλλειψη πρόνοιας και μακρόχρονου προγραμματισμού..

Έρχεται μια στιγμή που τα δέντρα μεγαλώνουν. Όπως η φύση τα έχει προστάξει. Στο ζωτικό τους χώρο βρίσκουν τα ανθρώπινα δημιουργήματα: μπετόν και σίδερα! ...και η λύση γρήγορη και αποτελεσματική: πονάει χέρι κόβεις χέρι!

Όπως όμως βλέπουμε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της τελευταίας περιόδου η φύση αντιδρά βίαια στον βιασμό της. Ας το ξανασκεφτούμε! Είναι τα Μέγαρα αυτά που θέλουμε να ζούμε; Αυτά που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;

Όταν το “ιερό” δεν έχει ιερό και όσιο

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, λένε πως είναι το αποτέλεσμα ενός θαύματος. Σίγουρα είναι το αποτέλεσμα του θαύματος της ανθρώπινης πίστης. Και της ανάγκης των ανθρώπων να δώσουν στο μεταφυσικό ερώτημα για την ύπαρξή τους, μια υλική, πολύ υλική απάντηση. Δεν ξέρω αν ο Θεός θέλει κάτι τέτοιο, αλλά η άνθρωποι έτσι βολεύονται.

συνέχεια στο "Το Κουτί της Πανδώρας"

20.8.10

Πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι 2010 (Κορυδαλλός, Νίκαια, Νομαρχία, Πειραιάς, Ελευσίνα, Χαΐδάρι, Ρέντης, Πέραμα, Αιγάλεω, Πετρούπολη...)

Κορυδαλλός "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2010"
25 Αυγούστου έως 24 Σεπτεμβρίου.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2010
24 Αυγούστου έως 14 Οκτωβρίου.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Νομαρχίας Πειραιά 2010
6 Αυγούστου έως 7 Οκτωβρίου.

"ΝΙΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010" (β΄ κύκλος)
1 Σεπτεμβρίου έως 24 Σεπτεμβρίου.

Αγ. Ι. Ρέντης, Θεατρικός Σεπτέμβρης 2010
30 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Φεστιβαλ Πειραιά 2010 Βεάκειο Θέατρο
01 Ιουνίου έως 25 Σεπτεμβρίου

Πέραμα, Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2010
28 Αυγούστου έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Χαιδάρι "Βήματα Πολιτισμού 2010"
28 Αυγούστου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, διεθνές φεστιβαλ Πέτρας
15 Ιουνίου έως και τις 21 Σεπτεμβρίου.

Αιγάλεω, Πολιτιστική Διαδρομή 2010
27 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου

αλλεπάλληλες αποδράσεις και απόπειρες αποδράσεων...

Ανησυχίες δημιουργούν οι πρόσφατες αλλεπάλληλες αποδράσεις και απόπειρες αποδράσεων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού και Μαλανδρίνου στο Yπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς, με βάση σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, θεωρείται ότι «η επανάληψη των περιστατικών αυτών δεν μπορεί να είναι τυχαία». Eκφράζεται έτσι η υποψία πως «κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του σωφρονιστικού συστήματος, πιθανόν εν όψει σχεδιαζόμενων από ορισμένους κύκλους αναταραχών στα καταστήματα κράτησης της χώρας».

Για τον Κορυδαλλό και το περιβάλλον του, τώρα που Δήμαρχος είναι ο Σταύρος Κασιμάτης, ο Μεξικάνος προχθές δεν "απέδρασε" από την δικ. φυλακή Κορυδαλλού αλλά απλά "έφυγε"...

Μερικοί άνθρωποι με άσπρες μπλούζες

Το εφετείο της Πάτρας καταδίκασε δύο γιατρούς σε ποινές κάθειρξης 10 και 12 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφήσεις κατά την διάρκεια μιας μακράς σειράς παρανόμων στιγμιογραφήσεων, με θύματα γυναίκες που έπρεπε να «πειστούν» να κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση με την αντίστοιχη «θεραπεία» και τα ταμεία τους, που δεν χρειάστηκε να πειστούν για να πληρώσουν. Αυτά τα διαβάσατε στις ειδήσεις, σε άλλα ιστολόγια. Εδώ θα διαβάσετε αυτά που δεν γράφτηκαν:

-Ο βοηθός, που δεν είχε καν άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος καταδικάστηκε και στην πρωτόδικη δίκη και στην εφετειακή, σε ποινή μεγαλύτερη του καθηγητή της μαιευτικής Βασιλείου Τζιγγούνη.

-Ο καθηγητής Τζιγγούνης επειδή δικάστηκε με ψήφους 2 προς 1 στην πρωτόδικη απόφαση (ο Πρόεδρος του δικαστηρίου Μέξας τον αθώωσε) έφερε βεβαίωση από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, μετακόμισε στην Αθήνα και αν και το 2007 είχε απολυθεί από το πανεπιστήμιο της Πάτρας, εξακολουθούσε να κάνει ιατρείο σε έγκυες γυναίκες, μέχρι την καταδίκη του από το Εφετείο, οπότε και φυλακίστηκε.

-Το δικαστήριο απεφάνθη μόνο για συνταγές που αφορούσαν το πρώην ΤΕΒΕ αλλά τη «νύφη» είχαν πληρώσει και άλλα ταμεία (π.χ. ΙΚΑ, ταμεία Δημοσίων υπαλλήλων ) που δεν έψαξαν, ούτε και κυνήγησαν την υπόθεση.

-Το αρχικό πόρισμα από το Πανεπιστήμιο ήταν απαλλακτικό. Η αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ήταν διαγραφή μερικών εβδομάδων.

-Οι φαρμακοποιοί που αθωώθηκαν εκτελούσαν συνταγές που ανέγραφαν όλες την ίδια πάθηση στην οποία, κατά σύμπτωση, δεν υπάρχει συμμετοχή του ασθενούς.

-Η πρωτόδικη δίκη διήρκεσε 13 μήνες μέχρι να καταδικαστεί ο Τζιγγούνης και να περάσει την πόρτα της φυλακής. Από τις πρώτες καταγγελίες πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια.

-Οι εταιρείες των οποίων τα ακριβά φάρμακα γράφονταν κατά κόρον ήταν η Abbot, η Serono και η Ipsen Biokap.

Η δουλειά «βγήκε στον αέρα» χάρη στο ένα πόρισμα ενός καθηγητή ανατομίας (Βαράκης ) και το θάρρος ενός γυναικολόγου που συνεργαζόταν με το πρώην ΤΕΒΕ (Ανδρέας Καρναρής).

του Τάσου Τέλλογλου από το protagon.gr

υπάρχει η απόφαση 215 ή όχι στον Κορυδαλλό;

Δήμαρχε, υπάρχει ή δεν υπάρχει η απόφαση 215 στον Κορυδαλλό;

Διότι δεν είναι καθόλου αστείο, κι έχει ξανασυμβεί, ο Δήμος να χρησιμοποιεί ανύπαρκτους "κανόνες" κι από πάνω να του περισεύει και θράσος...

Διαβάστε λεπτομέρειες και δείτε στοιχεία επί αυτού εδώ, ελπίζουμε πως ο Δήμος θα ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς συμβαίνει ο ίδιος αντί να αμολυθούν για μία ακόμη φορά τα υβρεολόγια της πόλης μας για να προσβάλλουν και να χυδαιολογούν...

18.8.10

Εδώ είναι ο Κορυδαλλός, εδώ είναι και το παιχνίδι.

Εδώ είναι το παιχνίδι 18.V.10Εδώ είναι ο Κορυδαλλός, εδώ είναι και το παιχνίδι.

Γιώργο παλαιότερα ο Αρχιφύλακας των Δικαστηκών Φυλακών Κορυδαλλού είχε πει πως: ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΩΡΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...

Αλλά Γιώργο η φυλακή έχει εκτός από την μικρή μπροστινή πόρτα και μία άλλη πίσω, πολύ μεγάλη. Αυτήν εννοούσε ο Αρχιφύλακας κι όχι την μπροστινή που νομίζαν όλοι.

Βέβαια Γιώργο, είναι κατανοητό, πως όπως γύρω από το μελίσσι μαζεύονται οι μέλισσες έτσι και γύρω από τις φυλακές μαζεύονται υπόκοσμος και σχετιζόμενοι τους.

πηγή: The Korydallos Times

Υ.Γ. κι ότι μπαίνει βγαίνει κιόλας...

Απόδραση από τον Κορυδαλλό


Τι ελικόπτερο, τι απορριμματοφόρο, τι ...

τελικά, μία απόδραση είναι πάντα επίκαιρη!!!