30.11.10

Απεργία στο Λιμάνι

Παιδιά και μεγάλοι για μέρες κοιμούνται στην άσφαλτο, δίπλα στα πλοία που δεν σαπλάραν...Χαρτόνι, από κάτω και ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να κόβει υγρασία και κρύο...Ακόμη και μέσα στα παρτέρια στο λιμάνι του Πειραιά οι ταξιδιώτες ξεκουράζουν τα κορμιά τους...

Τα σπήλαια στο όρος Αιγάλεω...

Στο Αιγάλεω όρος (και στο Ποικίλο) υπάρχουν πολλά σπήλαια και βάραθρα. Μία πρώτη καταγραφή και παρουσίαση υπάρχει από τον Κώστα Φωτεινάκη από το Χαιδάρι ενώ η φωτογραφία είναι του Κρούπη Ηλία από τον Κορυδαλλό.

Φόβοι για εκρυθμία στις φυλακές της χώρας, μεγάλη δύναμη της ΕΛΑΣ στην φρούρισή τους.

Από τις 33 συνολικά φυλακές της χώρας μας, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στις φυλακές Κορυδαλλού, Πατρών, Γρεβενών και Πάτρας αρκετοί κρατούμενοι απέχουν από το συσσίτιο.

Εδώ και βδομάδες υποβόσκει μέσα κι έξω από την μάντρα των φυλακών Κορυδαλλού μία περίεργη κατάσταση ενώ παράλληλα οι Αστυνομικές Δυνάμεις γύρω και κοντά στις φυλακές είναι ισχυρότατες αλλά και πολύ διακριτικές μαζί...

Καμία ενημέρωση για τα νέα δρομολόγια του ΟΑΣΑ από 1/12/2010!!!

Ανακοινώθηκε πριν μέρες ότι καταργούν τις άχρηστες γραμμές Α17 & Β17 (Κορυδαλλός-Αθήνα) ενώ αντίστοιχα, πολύ σωστά, ενισχύουν τις γραμμές 806 & 807 (Κορυδαλλός - ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω) του ΟΑΣΑ.

Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα νέα επίπλέον δρομολόγια πύκνωσης των οφέλιμων γραμμών 806 και 807...

29.11.10

Άγιος Νικόλαος Κορυδαλλού

Εθιμικά όπως κάθε χρόνο τις μέρες του Αγίου Νικολάου η ομώνυμη περιοχή στον Άνω Κορυδαλλό στολίζεται με σκουπίδια και μπάζα.

Προσοχή στην λεπτομέρεια: τα μπάζα στην φωτογραφία του 2009 όπως και στην άνωθεν είναι ολόφρεσκα, και πέρυσι και φέτος... αν ήταν τα ίδια θα είχαν χορταριάσει φέτος!!! Οπότεν αποθέτει κάποιος μπάζα συνέχεια?

μπαράζ από ληστείες και κλοπές

Από το πέσιμο αγνώστων σε κοσμηματοπωλείο τις προηγούμενες ημέρες στους δύο άγνωστους και την ληστεία στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου προχθές πήραν 1.500€ από τις εισπράξεις και 2.000€ από την τσάντα υπαλλήλου.

Σχεδόν καθημερινά, διαρρήξεις σε σπίτια, μέρα και νύχτα, υπνωτισμένα σκυλιά, αυτοκίνητα, μηχανές, ποδήλατα που χάνονται..

Μια περιήγηση στο χώρο του υποκόσμου και της πορνείας του Πειραιά, ΒΟΥΡΛΑ - ΤΡΟΥΜΠΑ.

175 Χρόνια Πειραιάς.

Οι εκδόσεις ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗ & ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά μας προσκαλούν σήμερα 29/11/2010 στην παρουσίαση δύο Βιβλίων για την πόλη του Πειραιά:

ΒΟΥΡΛΑ - ΤΡΟΥΜΠΑ Μια περιήγηση στο χώρο του υποκόσμου και της πορνείας του Πειραιά (1840 - 1968) του Βασίλη Πισιμίση και ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ του Γιώργου Μπαλούρδου

Στις 19:30 στην αίθουσα του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Πραξιτέλους 236, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, τηλ. 2104180948).

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι συγγραφείς τους και ο Πειραιώτης συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης. Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

αντιγραφή: Πάμε Αλλιώς

«Τορπίλες και συρματόπλεγμα… Έλληνες ναυτικοί αιχμάλωτοι πολέμου»

«Τορπίλες και συρματόπλεγμα… Έλληνες ναυτικοί αιχμάλωτοι πολέμου» του Νίκου Πηγαδά, παρουσίαση σήμερα 29 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, στο πρώτο όροφο.

«Από τώρα και εις το εξής αρχίζει η ζωή των μαρτυρίων της πείνας, του ξυλοκοπήματος μέχρι αναισθησίας και των εξ’ ασιτίας… θανάτων. Δηλαδή μας έδιδαν τόση τροφή ώστε να λιώνουμε σιγά-σιγά και να περιμένουμε ο καθένας τη σειρά του να πεθάνει...
Οι δουλειές που δουλεύαμε ήσαν πάρα πολύ βαριές. Άλλοι εδούλευαν εις τα εργοστάσια σιδήρου, άλλοι εις τα ελαιουργεία, άλλοι εις τα εργοστάσια του γραφίτου, που γινόσουνα μαύρος σαν τον αράπη μόλις πατούσες το πόδι σου μέσα, δίχως να δίδουν σαπούνι για να πλυθείς. Σ’ αυτό το εργοστάσιο, όσοι εδούλευαν τον χειμώνα, τα 80 τοις εκατό απέθνησκον από φυματίωσιν... Από την ημέραν που εσυστήθη το στρατόπεδο συγκεντρώσεως μέχρι τον Μάιον 1944 είχαν αποθάνει τα 45 τοις εκατό Αγγλο-Αμερικάνοι και Αυστραλο-Καναδοί».

Οι συγκλονιστικές ιστορίες των Ελλήνων ναυτικών που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ζωντανεύουν μέσα από την έρευνα του δημοσιογράφου Νίκου Πηγαδά. Ένας φόρος τιμής στους άγνωστους ήρωες του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού.

Συντονισμός παρουσίασης Κώστας Βαξεβάνης, θα μιλήσουν Στάθης Γιώτας τ. ΥΕΝ, Πάνος Σόμπολος πρόεδρος ΕΣΗΕΑ & Σάββας Τσιμπόγλου πρόεδος ΠΕΜΕΝ.

εκδόσεις Μπατσιούλιας

28.11.10

Αλλαγές δρομολογίων

Αλλαγές στις δρομολογιακές γραμμές θερμικών λεωφορείων για τον Κορυδαλλό ανακοίνωσε από την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, επιτέλους, καταργούνται οι γραμμές Α17 & Β17 (Κορυδαλλός - Αθήνα) και πάλι, επιτέλους, ενισχύονται οι γραμμές 806 & 807 (Κορυδαλλός - ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω).

27.11.10

Στην σπέκουλα πάμε καλά;

Λάστιχα και φρένα που γρυλίζουν παρά την μουσική επένδυση στο video...

Παράλληλα μία αγέλη που γρυλίζει σε όσους δεν συμπορεύονται μαζί τους, σε όσους βλέπουν τα δέντρα που κόβει ο Δήμος Κορυδαλλού, σε όσους βλέπουν τα μεγάλα φορτηγά να πετουν τα μπάζα στο Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού, σε όσους βλέπουν την χωματερή αστικών σκουπιδιών του Δήμου δίπλα στα Σχολεία, σε όσους...Ιστορική σπέκουλα του Δήμου Κορυδαλλού (11/1/2010) κατά της 16χρονης πόλης : "Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο και θέλουμε να το μάθουμε Δήμαρχε, πέρα των πολλών αλλά και των συγκεκριμένων εξαφανίσεων δέντρων στο Δήμο μας, είναι: πως δικαιολογείται μέσα από την Ανακοίνωση Τύπου σας η τόσο προσβλητική και απαξιωτική επίθεση προς τον άνθρωπο που απλά αποτύπωσε την πραγματικότητα;

Το ερώτημα το δικό μας είναι ξεκάθαρο: γνωρίζατε τα στοιχεία αυτά και κάνατε την προσβλητική και απαξιωτική αυτή επίθεση ή μήπως οι παρών συνεργάτες σας τα απέκρυψαν ή και σας ενημέρωσαν εσφαλμένα; "

26.11.10

Εγκληματίες στην πόλη

Έκοψαν πέντε πέυκα γιατί έτσι γούσταραν.

Οι υπάλληλοι που σταλθήκαν εκεί γι αυτό δεν έκοψαν τα πέντε πέυκα και αρνήθηκαν. Έτσι το έγκλημα αυτό το έκανε με τα χέρια του προιστάμενος της Υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Κορυδαλλού (επί Δημαρχίας Στ. Κασιμάτη και αρμόδιου Αντιδήμαρχου Χουρσαλά).

Το δικαίωµα στην εργασία στον ∆ήµο Κορυδαλλού ή πώς να υπηρετήσεις τη θητεία σου…

Ασφαλιστικά μέτρα, σήμερα, στα δικαστήρια στον Πειραιά από εργαζόμενους κατά του Δήμου Κορυδαλλού, κλειστό ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί που υπολειτουργούν, οχήματα χωρίς οδηγό...

Το επίκαιρο κείμενο που ακολουθεί είναι από την "Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού" συνδυασμό του Στ. Κασιμάτη το 2006. Να θυμίσουμε εδώ πως τότε ο κ. Κασιμάτης παρέλαβε τον Δήμο με περίπου 600 εργαζόμενους από τον Στέφανο Χρήστου ενώ τέσσερα χρόνια μετά, τώρα στις εκλογές, οι εργαζόμενοι στον Δήμο Κορυδαλλού είναι περίπου 1200!!!

Το δικαίωµα στην εργασία στον ∆ήµο Κορυδαλλού ή πώς να υπηρετήσεις τη θητεία σου…

"Είσαι άνεργος; Ψάχνεις για δουλειά; Εξασφάλισε εργασία. Κατατάξου στη Μονάδα Εργαζοµένων Σε ∆ιαρκή Ανασφάλεια ∆ήµου Κορυδαλλού (ΜΕΣ∆Α∆Κ). Γίνε µέλος του πιο επίλεκτου στρατού οπαδών- οµήρων µετ΄ αµοιβής. ∆εκτές όλες οι ειδικότητες. Γραφείο ∆ηµάρχου: πληροφορίες εντός.

- Μα γίνονται σήµερα αυτά τα πράγµατα άνθρωπέ µου;
- Γιατί δεν γίνονται; Ξέρεις πόση ανεργία υπάρχει άνθρωπέ µου;
- Μα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι αυτή που βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο; Που νοιώθει τα προβλήµατά του; Ο ∆ήµος Κορυδαλλού δεν είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα σε θέµατα κοινωνικής πολιτικής; Μ΄ έναν ∆ήµαρχο που φροντίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές οµάδες;

- Ε! Φυσικά γι αυτό φροντίζει! Σου βρίσκει δουλειά µε προοπτικές… Συµβασιούχος…
- Συµβασιούχος; Τι θα πει αυτό; ∆εν εργάζεσαι ρε παιδί µου και αµείβεσαι ανάλογα;
- Κοίτα να δεις… Εργάζεσαι αλλά σε µια άλλη βάση… Λίγο ελαστική… Πώς να στο πω… Πώς είναι τα λύκρα υφάσµατα; Κάτι τέτοιο. Τα τεντώνεις, τα τεντώνεις αλλά αντέχουν… ∆εν µπαίνουν στο πλύσιµο, δεν ξεθωριάζουν…. Αντέχουν γενικώς… Έτσι και οι συµβασιούχοι στο ∆ήµο Κορυδαλλού. Τους ψήνεις σε θερµοκρασία προεκλογική. Τους τσαλακώνεις λίγο την αξιοπρέπεια σε εσωκοµµατικές εκλογές. Τους ταλαιπωρείς πριν από τις εκδηλώσεις δηµοσίων σχέσεων... Αλλά εκείνοι εκεί! Αντέχουν !!

- Τι εννοείς; Ασχολούνται οι υπάλληλοι του ∆ήµου µε τέτοιες δουλειές;
- ∆ουλειές… Ε, όχι και δουλειές… Αυτές είναι ευχαρίστηση… Πώς λέµε υγιεινός περίπατος… ∆ηµιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου… Για να µην βαριούνται οι άνθρωποι τους φωνάζουν, όταν χρειαστεί, απογεύµατα, Σαββατοκύριακα, σχόλες -εκτός ωραρίου για να µην στερήσουµε και από τον φορολογούµενο ελληνικό λαό που πληρώνει τις υπηρεσίες τους- και κάνουν διάφορες δουλειές εθελοντικώς…

- ∆ηλαδή θέλουν και το κάνουν…
- Ε, βέβαια! Πώς σε καλούσαν παλιότερα "δι υπόθεσιν σου" στην Ασφάλεια. Ένα τέτοιο πράγµα. ∆εν θα πας; Μη πας και σου λέω εγώ…Κάθεσαι µια χαρά και κάνεις τη δουλίτσα σου στο γραφειάκι σου… Και δέχεσαι ένα ωραίο τηλεφώνηµα που σου λέει ότι, επειδή έχουµε µια σπουδαία γιορτή του ∆ηµάρχου µας… ε! συγγνώµη του ∆ήµου µας ήθελα να πω- έχουµε να ενηµερώσουµε τηλεφωνικώς 10.000 δηµότες…
- ∆έκα χιλιάδες; Καλά πού θα βρεθούν τόσοι άνθρωποι; Καλέ αυτές είναι ώρες
τηλεφωνηµάτων…

25.11.10

Ετοίμαζαν απόδραση με αιματοχυσία...

Δύο βαρυποινίτες είναι οι εγκέφαλοι που ετοίμαζαν απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και η οποία θα «συνοδευόταν» από αιματοχυσία!!!

Ενα τρομερό μακελειό με θύματα τους δεσμοφύλακές τους, που... θα τους χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες...

Αυτό είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν σε τσάντα, καμουφλαρισμένη πίσω από θημωνιές, δίπλα στον τοίχο του προαυλίου του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας.

Γραφείο Πρωθυπουργού, Ανοικτή Διακυβέρνηση

Μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση λειτουργεί στο OpenGov.gr, στόχος της είναι η άμεση ενημέρωση του πολίτη μόλις αναρτάται μια νέα δράση ανοικτής διακυβέρνησης ώστε να μπορεί να συμμετέχει άμεσα.

Για να εγγραφείτε συμπληρώστε το email σας και επιλέξτε εδώ τα υπουργεία για τις δράσεις ανοικτής διακυβέρνησης των οποίων θέλετε να ενημερώνεστε.

Με την εγγραφή στην υπηρεσία θα λαμβάνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίγο μετά την ανάρτηση νέων διαβουλεύσεων, προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δράσεων ανοικτής διακυβέρνησης από τα υπουργεία που εσείς επιλέξατε.

Η ενημέρωση για τις νέες διαβουλεύσεις θα περιέχει, για παράδειγμα, τη βασική πληροφόρηση για το θέμα της διαβούλευσης, το φορέα, τη διάρκειά της και φυσικά την ιστοσελίδα.

Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
του Γραφείου του Πρωθυπουργού

Έργα και τροποποίηση δρομολογίων στο λιμάνι του Πειραιά

Στην προβλήτα "Λεμονάδικα" απέναντι από το σταθμό του Ηλεκτρικού δημιουργήθηκε εργοτάξιο για τα έργα διαπλάτυνσης προβλήτας, κατασκευής 2ου καταστρώματος προβλήτας αλλά και νέας πεζογέφυρας.

Τα πλοία Blue Star Ithaki, Paros & Naxos αναχωρούν και καταπλέουν πλέον στην προβλήτα Τζελέπη στα 370 μέτρα αριστερά από την πεζογέφυρα.

190 μέτρα πριν το Δημαρχείο δεξιά...

Τα σκουπίδια της φωτογραφίας είναι ολόφρεσκα, αλλά μία βόλτα στα σκουπίδια είναι ότι πρέπει για καλημέρα...

Παιδικά Έπιπλα "Ματιάδης"

e-shop παιδικά επιπλα, βρεφικα δωματια cilek "Ματιάδης".

Γραφεία - αποθήκες, Πυθαγόρα 5 Κορυδαλλός και έκθεση, Δημ. Διαμαντίδη 56 Κορυδαλλός. Τηλ. 2104953698, 6944986949 & 6944522462.

DNA

Την Κυριακή 28 Νοέμβρη στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού "Μελίνα Μερκούρη" στην αίθουσα "Πλειάδες" (Γρ.Λαμπράκη & Ταξιαρχών) σχετικά με τις σύγχρονες πολιτικές διώξεις όπως αυτές σε μεγάλο βαθμό συμπυκνώνονται στο πρόσωπο του κοινωνικού αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη. Θα παρέμβει δικηγόρος σχετικά με την υπόθεση, βιολόγος για το ζήτημα του DNA και μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης. Ακολουθεί εισηγητική τοποθέτηση για την εκδήλωση.

Ανατολάκης Γεώργιος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Παραβλέψεις και διακρίσεις μαθητών στο σύστημα εισαγωγής στις Τριτοβάθμιες σχολές». Κοντά στους υποψήφιους μαθητές και τους γονείς τους, που προετοιμάζονται σκληρά για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, βρίσκεται ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, με δύο Ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή. Συγκεκριμένες κατηγορίες μαθητών έρχονται αντιμέτωποι με αδικίες και παραβλέψεις του κρατικού μηχανισμού.

1. Μεγάλη διάκριση υφίστανται οι μαθητές με Ειδικές Ανάγκες, οι οποίοι αποκλείονται από την εισαγωγή τους σε κάποιες Σχολές. Υπάρχουν ακριβώς ίδια Τμήματα διαφορετικών ΑΕΙ, που στο ένα αποκλείουν μαθητές με κάποιες χρόνιες παθήσεις, ενώ στο άλλο δεν τους αποκλείουν. Αυτό αντιτίθεται εμφανώς στο πνεύμα του Νόμου, που ορίζει πως μπορεί να υπάρξει αποκλεισμός λόγω της φύσης της Επιστήμης και πάντα με αιτιολογημένη απόφαση. Επίσης, υπάρχουν παρεμφερή Τμήματα στο ίδιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, που άλλα αποκλείουν κάποια πάθηση και άλλα όχι. Έτσι, δημιουργείται το αίσθημα της προκατάληψης και του ρατσισμού από τα μέλη της Εκπαιδευτικής κοινότητας προς τα ΑμεΑ, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις. Ο Γιώργος Ανατολάκης, ερωτά την Υπουργό Παιδείας:
α) Πως είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διάκριση εναντίον των Ατόμων με ειδικές ανάγκες; β) Υπάρχουν αιτιολογημένες αποφάσεις των Τμημάτων που έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις; και γ) Τι πρόκειται να πράξετε έτσι ώστε να διορθωθούν τυχόν αδικίες και να αποκατασταθεί το αίσθημα διάκρισης που νιώθουν τα άτομα αυτά;

2. Ανιση μεταχείριση αντιμετωπίζουν και οι μαθητές Λυκείων της Θεσσαλονίκης, που θα εξετασθούν στις Πανελλήνιες στο μάθημα ‘’Αρχές οργάνωσης διοίκησης επιχειρήσεων’’. Σε αντίθεση με όλην την υπόλοιπη Ελλάδα, στους μαθητές της Θεσσαλονίκης δεν έχει σταλεί ακόμα το βιβλίο, την στιγμή μάλιστα που βρίσκεται στις προθήκες κεντρικών βιβλιοπωλείων της Αθήνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές αυτοί να υστερούν στην προετοιμασία τους, έναντι των άλλων που αποκτούν έτσι πλεονέκτημα στις Εξετάσεις. Ο Γιώργος Ανατολάκης αναγνωρίζοντας αυτήν την αδικία, ερωτά την Υπουργό Παιδείας: α) Τι προτίθεται να πράξει άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα άνισους μεταχείρισης που δικαιολογημένα διακατέχει τους μαθητές των λυκείων αυτών; β) Πότε επιτέλους θα παραδοθεί το συγκεκριμένο βιβλίο στην Θεσσαλονίκη; και γ) Θεωρείται ότι είναι επαρκής ο ισότιμος χρόνος προετοιμασίας των μαθητών στο συγκεκριμένο μάθημα ή μήπως πρέπει να εξετάσετε την μείωση της ύλης του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις;

Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, ΤΚ:181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 2104945982, 2104945986 Fax: 2104945987
Email: g.anatolakis@parliament.gr

Sex shop. Private sexy boutique

Στον Κορυδαλλό (Παπακυριαζή 52 και Αθηνάς 124 δίπλα από το Δημαρχείο Κορυδαλλού.) άνοιξε το Sex Shop Mania, κατάστημα, Private Sexy Boutique. Ωράριο: Δευτέρα - Σάββατο: 12:00-22:30 Κυριακή :Kατόπιν ραντεβού στο τηλ:6978643706

Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το sex shop εκτός του ωραρίου λειτουργίας με προσωπικό ραντεβού στα τηλ. 6978643706 & 2114062189.

24.11.10

Στάσεις εργασίας αύριο 25/11 στα ΜΜΜ

Στάσεις εργασίας εξήγγηλαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς για αύριο Πέμπτη 25/11/2010. Συγκεκριμένα: ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ στάση εργασίας 12:00 – 16:00, ΗΛΠΑΠ στάση εργασίας 12:00 – 15:00, ενώ τα "μπλε" της ΕΘΕΛ θα λειτουργήσουν από τις 07:00 έως και τις 22:00.

Βρέθηκε Μικρόσωμο Σκυλάκι

Ημίαιμος, μικρόσωμος, ενός ετους, περίπου 6 κιλά βρέθηκε στο Σχιστό Κορυδαλλού και φιλοξενείται στο κτηνιατρείο του κυριου Τραγκα στην Νίκια. Αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτητης του χαριζεται σε φιλοζωο. Τηλέφωνο 6948257095.

φωτογραφία: αρχείου (δεν είναι το συγκεκριμένο σκυλάκι.

Ωραία, προεκλογικά κάνατε πως κάτι κάνατε εκεί, τώρα;

Πάνω από ένα μήνα είναι σε αυτή την απίστευτη κατάσταση το πεζοδρόμιο στην γωνία Ταξιαρχών και Σερρών, το κεντρικότερο εμπορικό σημείο της πόλης, στον Κορυδαλλό.

Ο Δήμος χάλασε πάνω από ένα μήνα το πεζοδρόμιο όπου έβαλε αυτή την "βάση" χωρίς σκοπό και λόγο και μετά την άφησε να χάσκει και να καραδοκεί για αθώα πόδια...

Σε εκατοντάδες ανέρχονται όσοι έχουν σκοντάψει πάνω της ενώ αρκετοί είναι αυτοί που τραματίστηκαν ευτυχώς ως τώρα ελαφρά.

Υ.Γ. Να ναι καλά το εκάστοτε ΙΧ που έχει παρκάρει πάνω στην γωνία και πέφτει ο κόσμος στο κάπό του κι όχι στο οδόστρωμα που περνούν οχήματα...

Τα Computers Στην Αρχαιότητα


από τους Ράδιο Αρβύλα.

Μαθήματα flamenco

To Σαββάτο 27/11 στις 13:00, ξεκινούν δωρεάν μαθήματα flamenco για όσους και όσες ενδιαφέρονται... στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινονικό χώρο pasamontana που λειτουργεί από το Μάιο του 2010 στο κέντρο του Κορυδαλλού (Δημητρακοπούλου 23) Τετάρτες & Παρασκευές από τις 20:00 και ΣαββατοΚύριακα από τις 18:00. Παράλληλες λειτουργείες: Δανειστική Βιβλιοθήκη, Μουσικό Εργαστήρι, Ελεύθερο Σινεμά, Δωμάτιο Υπολογιστών-Internet & Ελεύθερα μαθήματα.

23.11.10

23/11/1985, Egypt Air 648, 25 χρόνια μετά.

Το δεύτερο μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα αεροπειρατείας, μετά αυτό της 9/11 στην Νέα Υόρκη, συνέβει 25 χρόνια πριν στις 23/11/1985 η πτήση 648 της Egypt Air από Αθήνα για Αίγυπτο με 25 Έλληνες επιβάτες σε αυτή κατελήφθη από αεροπειρατές καταλήγοντας στην Μάλτα.
Αιγύπτιοι "κομάντος" επιχείρησαν κατά των αεροπειρατών, αποτέλεσμα, ο θάνατος 57 ατόμων είτε από ασφυξία, είτε από εγκαύματα είτε από βολίδες...

Οι 25 έλληνες επιβάτες (ναυτικοί) δεν στάθηκαν όλοι τυχεροί. Ο Κορυδαλλός, η πόλη των ναυτικών, πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στην Μάλτα 25 χρόνια πριν στις 23/11/1985.

Αναστολή απεργίας στην καθαριότητα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αναστολή της απεργίας στην εργασία καθαριότητας ανήγειλε πριν λίγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Υ.Γ. Στον Δήμο Κορυδαλλού, χθες και σήμερα, χρησιμοποιήθηκε κρατικό μικρομεσαίο φορτηγό αποκομιδής σκουπιδιών χωρίς διακριτικά...

Απλήρωτοι εργαζόμενοι κι αυτοί σπαταλούν τα χρήματα σε λουλούδια καταδικασμένα να ξεραθούν!!!

Χειμώνα καιρό, προεκλογικά, ο Δήμος Κορυδαλλού σπατάλησε χρήματα για λουλούδια (ούτε μήνα δεν άντεξαν, παρά την καλοκαιρία, ήδη ξεράθηκαν) ενώ την ίδια στιγμή έχει απλήρωτους εργαζόμενους και πάμπολα χρέη!!!Υπάρχει, σωματείο εργαζομένων στον Δήμο Κορυδαλλού; Υπάρχει Επίτροπος;

Χώρια που είναι και καρακιτσαριό!!!

Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού

ΑΤΑΛΑΝΤΗ
(L ' ATALANTE)
του του Ζαν Βιγκό
στον Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό

με τους: Μισέλ Σιμόν, Ντιτά Παρλό, Ζαν Νταστέ

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει εισήγηση από την Κιν/φική Λέσχη Κορυδαλλού και συζήτηση με το κοινό

προβολή 21:00
είσοδος: 5€

Δικαστήρια Κορυδαλλού: ΠΛΗΡΕΣ!!!

Τον τόπο που θα γίνει η δίκη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" ψάχνουν από κοινού ο εισαγγελέας του Αρείου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ καθώς η κλασική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού είναι RESERVE από το "συνδικάτο του εγκλήματος".

Έτσι λοιπόν η λύση που αναζητούν έχει πιθανότητα 75% να επιβαρύνει και πάλι την πόλη μας ενώ μόλις 25% όχι... καθώς σχετικά με την αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης τα ενδεχόμενα είναι τα εξής:
1) Να βρεθεί δεύτερη αίθουσα εντός των φυλακών Κορυδαλλού,
2) Να διεξάγεται μία ημέρα η μία δίκη και την άλλη η δεύτερη δίκη,
3) Η μία δίκη να διεξάγεται το πρωί και η άλλη μετά το μεσημέρι &
4) Να βρεθεί αίθουσα σε ένα από τα δικαστικά μέγαρα της Αθήνας.

Υ.Γ. ο Δήμαρχος θεατής και πάλι;

Βάφοντας τη διάβαση πεζών!

Πώς να βάψεις μια διάβαση πεζών με ασφάλεια :Οι σβησμένες διαβάσεις πεζών είναι ένα φαινόμενο τόσο συχνό, που περνά απαρατήρητο. Ο οδηγός δε σέβεται τη διάβαση, αφού δε φαίνεται καν, και ο πεζός περνάει το δρόμο από όπου μπορέσει (αφού δεν έχει πουθενά εμφανή διαβαση), δυσκολεύοντας έτσι ο ένας τη μετακίνηση του άλλου, και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αφού λοιπόν κάναμε μια πρωτοκόλληση στην αντίστοιχη αρχή (ο δρόμος μπορεί να υπάγεται στην αρμοδιότητα του δήμου\ της περιφέρειας\του υπουργείου μεταφορών) με την οποία ζητήσαμε να βάψουν τις διαβάσεις της περιοχής/της περιφέρειας/της χώρας(!), αφού μετά από 50 ημέρες (όπως ο νόμος ορίζει), δεν είχαν απαντήσει, κάναμε μια νέα πρωτοκόλληση με την οποία ενημερώνουμε την αρμόδια αρχή πως θα βάψουμε τη διάβαση μόνοι μας!

Χρησιμοποιήσαμε ειδική μπογιά που να καλύπτει τις απαιτήσεις του υπουργείου, φορέσαμε ανακλαστικό γιλέκο, και βάφαμε όσο οι πεζοί έχουν πράσινο. Τυπικά,ο Νόμος μιλά για αλλοίωση του σήματος οδικής κυκλοφορίας, ενώ εμείς κάνουμε βελτίωση!Δείτε εδώ τις σχολικές διαβάσεις στον Κορυδαλλό κ.α.

22.11.10

κλειστό το ΚΕΠ Κορυδαλλού σήμερα κι αύριο

Σαν σε γενική απεργία είναι οι Υπηρεσίες στον Δήμο Κορυδαλλού σήμερα κι αύριο. Το ΚΕΠ Κορυδαλλού βρίσκεται κλειστό σήμερα κι αύριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει στην πόρτα λόγω "απεργίας ΠΟΕ-ΟΤΑ".

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ όμως σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 17/11/2010 είχε αναγγείλει απεργία για την Παρασκευή 19 Νοεμβίου και απεργία ή αποχή εργασίας για τις 20 & 21 Νοεμβρίου.

Σήμερα έχουμε 22 κι αύριο 23 Νοεμβίου... τι ακριβώς συμβαίνει τελικά;

Αστερόπαιδο στο "Σινέ Παράδεισο" στον Κορυδαλλό

Μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένα λαμπερό αστέρι, όμοιο με κομμάτι από χρυσάφι, πέφτει από τον ουρανό, αγγίζοντας κι άλλα αστέρια στην τροχιά του. Φωλιάζει στο χιονισμένο δάσος. Ένας ξυλοκόπος σκύβει να πιάσει το θησαυρό. Σηκώνει το χρυσαφένιο μανδύα που είναι καμωμένος από αστέρια, αλλά δεν υπάρχει θησαυρός. Ούτε χρυσάφι, ούτε ασήμι. Μονάχα ένα παιδί που κοιμάται, ένα αστερόπαιδο...

Tο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού μας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ στον κινηματογράφο "Σινέ Παράδεισος", την Κυριακή 28 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00 το πρωί και στις 15:00 το μεσημέρι.

Μετάφραση - Διασκευή: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσω Θωμά
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Σκηνικά - Κουστούμια: Μιμίκα Καπούλα
Χορογραφίες: Μαρίας Βαρούμα
Βοηθός Σκηνογράφου: Αναστασία Δεκαβάλλα
Κατασκευή Κουστουμιών: Παρασκευή Θοεδωρίδου

Τιμή εισιτηρίου 8,00 ΕΥΡΩ.

Σταύρος Κασιμάτης: η επόμενη μέρα...

Η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει τον Δήμαρχο Κορυδαλλού να κερδίζει ξεκάθαρα με πάνω από 50% όσων πήγαν και ψήφισαν έγκυρα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010...

Η σημερινή μέρα βρίσκει την πόλη γεμάτη σκουπίδια στα στενά κάτω από το Δημαρχείο...

Ακόμη βρίσκει τους παιδικούς σταθμούς σε απεργία...

Schutt ist überall

Schutt...

21.11.10

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Το εικονοστάσι της φωτογραφίας, δεν έχει 24 ώρες και βρίσκεται στην οδό Ποταμού.

Δείτε και το φρεάτειο γκιλοτίνα από το 2007 ως το 2009...

οκτώ μηνών μωρό της σε κελί-τεκέ!!!

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ κ. Μάριο Φελίτσε εξηγεί σε αποκλειστική συνέντευξή του προς το «Βήμα» γιατί θα καταγγελθεί η Ελλάδα για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές. Φωτογραφία: Σκηνή από το «τηλεφωνείο» στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού (Βήμα).

Επίσης: Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης καταγράφει περιστατικά εξευτελιστικών σωματικών ερευνών εις βάρος των κρατουμένων γυναικών, με δράστες τους δεσμοφύλακες, στα καταστήματα του Κορυδαλλού και της Θήβας.

Εμείς θα τα πούμε κορυδαλλιώτικα: κύρ Μάριε Φελίτσε αυτα που μας τσαμπουνάς να τα πάρεις πίσω αφού από τις 19/5/2008 οι γυναικείες φυλακές στον Κορυδαλλό είναι άδειες και όσα λέτε εσείς από την ΕΕ με το συμπάθειο είναι μπαρούφες!!! Γιατί εσύ μπορεί να μην ξέρεις αλλά εμείς εδώ ξέρουμε καλύτερα αφού αλαμπρατσέτα ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μαζί με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Χατζηγάκη Κωστή έκαναν και βόλτα εντός των άδειων γυναικίων φυλακών Κορυδαλλού...

"Όλα είναι Δρόμος" του Παντελή Βούλγαρη

Δευτέρα 22/11/2010 Προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Χαϊδαρίου: "Όλα είναι Δρόμος" του Παντελή Βούλγαρη. Θα παραστεί ο σκηνοθέτης. Η προβολή θα γίνει στην καφετέρια Catty Shark στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη 55 - Χαϊδάρι. Ώρα προβολή 8:30μ.μ. Για όσους έχουν FB ας ρίξουν μια ματιά...

20.11.10

Καλα Που Εγινα Σπουδαιος Και Τρανος

Γιάννης Αγγελάκας, τα αποσπασματα στην αρχη και στο τελος είναι από την ταινια του Νικολαιδη "Ο Χαμενος Τα Παιρνει Ολα".

19.11.10

και πάλι μαζί, αντί για δέντρα τσιμέντο!!!

Όχι απλά εξαφανίζονται τα δέντρα στον Κορυδαλλό αλλά και τσιμεντώνουν τις θέσεις τους μην και ξαναφυτρώσει κάποιο από αυτά. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι απο τον Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών!!!ΠΡΟΣΟΧΗ: η εικόνα άνωθεν είναι βλάσφημη και προκλητική καθώς σύμφωνα με τον Δημαρχο μας κ. Κασιμάτη και τον Αντιδήμαρχο μας περιβάλλοντος τον κ. Χουρσαλά μέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Κορυδαλλού φύτευσε 1500 δέντρα στην πόλη!!! έτσι;

Το εικοσιτετράωρο μιας μάνας στρίπερ...

...Δεν ντρέποναι για την δουλειά μου. Πλέον η κόρη μου γνωρίζει το επάγγελμά μου.

Κάποτε είχα διλλήματα σχετικά με την δουλειά μου ώσπου. Ένας πολυταξιδεμένος ναυπηγός, μου είπε μία ιστορία για έναν ανήθικο νηογνώμονα που τα΄ παιρνε χορηγώντας άδειες σε ακατάλληλα καράβια. Και εδώ σε ρωτώ ποιος είναι ο ανήθικος;...

όλη η ιστορία και οι φωτογραφίες από την Μάρω Κουρή

Αιγάλεω-Ποικίλο, βουνό-έκλπηξη

H Ειρήνη Βαλλιανάτου είναι Βιολόγος, Δρ. Συστηματικής Βοτανικής – Φυτοκοινωνιολογίας, Προϊσταμένη του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου. Με κλικ εδώ θα δείτε το κείμενο "το Αιγάλεω-Ποικίλο: Η κρυμμένη βιοποικιλότητα σε ένα βουνό-έκλπηξη" το οποίο υπογράφει και προορίζεται να δημοσιευθεί στο περιοδικό της «Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης» «Η Φύση».

Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και η εκπόνηση επιστημονικής μελέτης της ίδιας για την χλωρίδα του Αιγάλεω – Ποικίλου που θα δημοσιευθεί σε διεθνές βοτανικό περιοδικό.
Η συμβολή της, στην επιστημονική τεκμηρίωση της πρότασής μας για τον χαρακτηρισμό του ορεινού όγκου και της λίμνης ως περιοχής προστασίας της φύσης και την υπαγωγή της σε νομικό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας, είναι ανεκτίμητη.

Η υποστήριξη των δράσεων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινήσεων από ειδικούς επιστήμονες (δασολόγους, βιολόγους, βοτανικούς, νομικούς, πολεοδόμους, ιστορικούς, γεωλόγους κ.α.) τις καθιστά πιο ποιοτικές και πιο αποτελεσματικές.

Σ’ έναν σύνθετο κόσμο που μεταβάλλεται με ταχείς ρυθμούς και σ’ ένα περιβάλλον όπου επικρατούν οι χυδαίοι κανόνες της αγοράς, όπου εμπορευματοποιούνται ακόμη και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, όπως ο αέρας, το νερό, η φύση, οι δημόσιοι χώροι, η γνώση, η πληροφορία κ.α. οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι δεν μπορούν να παραμένουν παθητικοί παρατηρητές των καταστροφών που συντελούνται γύρω τους.
Ας είναι το σημείωμα αυτό δημόσια πρόσκληση για να ενώσουν και άλλοι μαζί μας τις φωνές τους.

Συντονιστικό Φορέων για την Προστασία του Αιγάλεω – Ποικίλου και λίμνης Κουμουνδούρου.

πηγή: διαρκής κίνηση Χαϊδαρίου

ΠΟΕ-ΟΤΑ "ΑΠΕΡΓΙΑ"

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν 24ωρη Πανελλαδική απεργία. Στις 10.00 το πρωί το προσωπικό των Ο.Τ.Α. θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προγραμματίσει 48ωρη αποχή ή απεργία ανάλογα την υπηρεσία των Ο.Τ.Α. Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στις 3.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σε ένα δυσμενές κλίμα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο των απολύσεων, κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και τη λήψη νέων οικονομικών και φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν και ξεκινούν ένα νέο αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξόντωσης τους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται για :
• Άμεση υπογραφή της Σ.Σ.Ε., αυξήσεις και επέκταση της εφαρμογής της σε όλους τους εργαζόμενους (Δημοτικές Επιχειρήσεις).
• Νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο.
• Επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.
• Αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος τους.
• Αναβαθμισμένες Δημόσιες Υπηρεσίες. Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.
• Προάσπιση του δικαιώματος των συμβασιούχων για πλήρη και σταθερή απασχόληση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Άμεση επίλυση των χρόνιων κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων.
• Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

18.11.10

Φωτιά σε οικία στον Κορυδαλλό

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα σε διώροφη κατοικία, στην οδό Ιθάκης 39 απέναντι από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στον Άνω Κορυδαλλό.
Η κατάσβεσή συνεχίζεται όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με αρκετά οχήματα.
(φωτογραφία φωτιάς: αρχείου)

πλιάτσικο, δεν έχει απομείνει τίποτα...

Μετά το εκκλησάκι κολαούζος πάνω στην δημόσια πλατεία δίπλα στον Ι.Ν. στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά τώρα ήρθε η ώρα και για περίπτερο-ιδιωτικό σκεπαστό πάρκινγκ στην ίδια πλατεία.Δείτε εδώ το χρονικό με το γαλάζιο θαύμα και πως ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε άλλων συμφερόντων... (1), (2) & (3).

Μίμης Ανδρουλάκης

"η έβδομη αίσθηση"
από τον Μίμη Ανδρουλάκη

Ασπρόπυργος: ο Άσπρος Πύργος στην Ιερά Οδό (Λ.Αθηνών)

Ο τάφος του Στράτωνα και ο Άσπρος Πύργος στην Ιερά Οδό (Λ.Αθηνών)«Βαδίζοντας» ή οδηγώντας προς Ελευσίνα επί της Λ.Αθηνών, μετά τη Λίμνη Κουμουνδούρου, αν δεν ανέβουμε τη γέφυρα, αλλά συνεχίσουμε στις δεξιές λωρίδες του δρόμου, θα περάσουμε το φανάρι και θα δούμε το ΙΚΑ του Ασπροπύργου.

συνέχεια στο "ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ"

17.11.10

ποτέ δεν ξέρεις...

Από την Νέα Ζηλανδία..

Copyright: Τμήμα Πληροφορικής Δήμου Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού κάνει πως κάνει την δουλειά του και νομίζει πως παράγει πνευματικό έργο ιδιοκτησίας του!!!

Πόσο λογικό είναι να θέτει Copyright πάνω στα αποτελέσματα των ψήφων μας και τι μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό;;;

Αν λοιπόν τα αποτελέσματα είναι, αυτά των ψήφων μας δεν μπορεί να θέτει πάνω τους κανείς Copyright, αν όμως τα αναγραφόμενα είναι δημιούργημα διαφορετικό από το αληθινό, ας πούμε φαντασίας, τότε είναι λογικό να τεθέι σε αυτό Copyright...

Οι κακές γλώσσες της πόλης προτρέπουν τους υποψηφίους και άλλους να ψάξουν λίγο ώστε να δουν τα παιδαριώδη λάθη που υπάρχουν στα αποτελέσματα αλλά και σημαντικές αποκλήσεις σε αυτά που εξέδωσε ο Δήμος Κορυδαλλού σε σχέση με αυτά που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Πειραιά...

Υ.Γ.1 Η ξεκάθαρη νίκη του κ. Κασιμάτη δεν σχετίζεται με τα λάθη που υπάρχουν αλλά από κει και μετά τα πράγματα είναι κάπως όπως να΄ ναι.

Υ.Γ.2 Με πορτοκάλι χρώμα ο δήθεν ανεξάρτητος κ. Κασιμάτης!!! ενώ ο συνδυασμός της ΝΔ με μπλέ, του ΚΚΕ με κόκκινο κτλ...

Νοέμβρης 1973

Εσύ, ο πενηντάρης...

Πήρες σήμερα το παιδί σου από το χέρι να το πας μια βόλτα στο Πολυτεχνείο;

Να περπατήσεις μαζί του, να του μιλήσεις για την δημοκρατία, την ελευθερία, τα δικαιώματα...
Για την ατομική αξιοπρέπεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική ευθύνη...

Είπες ;;; ότι ο κόσμος, πηγαίνει μπροστά, όχι με υπολογισμούς, αλλά με ανιδιοτέλεια...
Είπες ;;; ότι απέναντι σε όποιον σκληρό μηχανισμό, μπορεί να ορθώνεται το ανάστημα της αξιοπρέπειας...
Είπες ;;; ότι τα πιο απρόβλεπτα, σημαντικά, ξεχωριστά, λαμπερά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας των κοινωνικών αγώνων, είχαν στη βάση τους την αυτο-οργάνωση...

Αν είσαι μόνο πενήντα χρονών,
είτε είσαι ηττημένος είτε συμβιβασμένος είτε βολεμένος είτε...
δεν τα έχασες όλα!! Προλαβαίνεις, ακόμα, να πάρεις ένα παιδί από το χέρι. Να πάρεις ένα παιδί από το χέρι και να πας!!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ζει, όσο θα υπάρχει Νεολαία

από το ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

16.11.10

Καλωσήλθατε στους atenistas

Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της.Καλωσήλθατε στους atenistas. Μια ομάδα που θέλει να δράσει για την Αθήνα!

e-Lawyer: "atenistas: η ανάκτηση του δημόσιου χώρου"

Παράνομες Ταμπέλες στους δρόμους με φόντο πολιτισμό...

Είμαστε τόσο πολιτισμένοι όσο δείχνουμε. Το Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού "Μελίνα Μερκούρη" δεν μπορεί να επισκιάσει παρά το μέγεθώς του, το πλήθος των παράνομων κι επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων που έχουν κατακλήσει την πόλη μας.

Σε ένα τμήμα ούτε δύο μέτρων μήκους διαχωριστικής νησίδας τρείς πινακίδες μαζί!!!