10.1.11

η εκκλησία διεκδικεί το Περιβαλλοντικό Πάρκο Περάματος

Από τη Διαρκή Κίνηση Χαϊδαρίου
Στο νότιο ορεινό όγκο του όρους Αιγάλεω βρίσκεται η παλιά χωματερή Σχιστού, έκτασης 500 στρεμμάτων. Η περιοχή ''αποκαταστάθηκε'' με επεμβάσεις ύψους 3,5 δις δραχμών με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, όπως αναφέρουν οι σχετικές ταμπέλες που υπάρχουν στο χώρο.Επισκεφτήκαμε λοιπόν την '' Όαση Ζωής και Πρασίνου '' και είδαμε μια τεράστια, περιφραγμένη, έκταση του βουνού γεμάτη δρόμους, παιδικές χαρές, ξύλινα κτήρια, πάρκινγκ με πέργολες, κιόσκια, λίμνες, αντλιοστάσια, περιφράξεις και ένα σωρό άλλες εγκαταστάσεις με κυρίαρχο στοιχείο, όμως, την εγκατάλειψη και την απουσία του κόσμου!!!

Στο ψηλότερο σημείο της πλαγιάς υπάρχει ένας άλλος περιφραγμένος χώρος όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων. Η Μονή καταλαμβάνει (κακώς βέβαια) χώρο που οριοθετείται στο χάρτη του ισχύοντα νόμου του 1999 με σαφή όρια.

Τι σημαίνει όμως η ταμπέλα που βρίσκεται στην είσοδο του περιφραγμένου πάρκου των 500 στρεμμάτων και αναγγέλλει την ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;

Ποια αρμόδια υπηρεσία έχει ελέγξει τη νομιμότητα των όσων υποδηλώνει η ταμπέλα; Τα 500 στρέμματα είναι ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ και αφορούν την '' Όαση Ζωής και Πρασίνου '' που προέκυψε από τη δαπάνη 2,5 δις δρχ και έγινε σε δημόσια δασική έκταση.
Με δεδομένη την αποσάθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την αυξανόμενη απαξίωση του φυσικού περιβάλλοντος, ποιος θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον;

Διαβάστε εδώ, λίγο από το χρονικό κατασκευής της Ι. Μ. Αγίων Πατέρων.