17.1.11

Δελτίο Τύπου από τον Δήμο Κορυδαλλού. Ειρωνεία ή Φάρσα;

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

17 Ιανουαρίου 2011,
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Κορυδαλλός για άλλη μια φορά αστυνομοκρατείται! Για πολλοστή φορά η πόλη μας, οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά μας βρίσκονται αντιμέ-τωποι με το πρόσωπο του φόβου και της αστυνομοκρατίας. Η πολιτεία ,αγνοώντας τις εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες μας έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή της δίκης μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων τη φωτιάς» στην αίθουσα των γυναικείων φυ-λακών Κορυδαλλού.

Σήμερα ο Κορυδαλλός ζει μέρες αστυνομοκρατίας. Ο φόβος είναι και διάχυτος και ορατός αφού σε κάθε γωνιά βρίσκονται φανερά ή συγκαλυμμένα αστυνομικές δυνάμεις.
Δίπλα στις φυλακές, σε απόσταση λίγων μέτρων, βρίσκεται ο κύριος όγκος των εκπαιδευ-τηρίων καθώς και τα δύο Γυμναστήρια της πόλης. Χιλιάδες παιδιά, μαθητές και αθλούμε-νοι «εκπαιδεύονται και αθλούνται» ανάμεσα σε πάνοπλους αστυνομικούς. Η απειλή ανε-ξέλεγκτων καταστάσεων παραμένει, ενώ το αίσθημα ανασφάλειας είναι αυτό που κυριαρ-χεί ανάμεσα στους κατοίκους.

Ο Κορυδαλλός, μια πόλη ζωντανή, ανοιχτή, με μεγάλη δη-μοκρατική παράδοση και διαρκή ανάπτυξη, είναι και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής λόγω γεγονότων και αποφάσεων που βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση των κατοίκων του εδώ και δεκαετίες.
Δεν είναι δυνατόν συχνά – πυκνά οι αστυνομικές δυνάμεις να επιβάλλουν νέους όρους λειτουργίας στην πόλη κόβοντας στα δυο τον κεντρικό της ιστό, εξαιτίας της αδυναμίας της Πολιτείας να διασφαλίσει όρους ασφάλειας και ομαλής διεξαγωγής εκδίκασης υποθέσεων στο φυσικό τους χώρο, στα δικαστήρια.

Οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκονται οι Φυλακές είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν το καθημερινό τους δρομολόγιο, ενώ τα παιδιά μας περπατούν ανάμεσα στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Αυτό που τελικά για άλλους αποτελεί εξαίρεση είναι για τους κατοίκους του Κορυδαλλού είναι μια θλιβερή καθημερινότητα. Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της πόλης δεν θα σταματήσουν τις διαμαρτυρίες και τους αγώνες για την οριστική και αμετάκλητη απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό.

Η παραμονή τους προσβάλλει βάναυσα κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη και θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή στην πόλη μας.