20.7.11

Ταξιτζήδες, οι μάγκες, οι αφορολόγητοι...


Κάπου το 1985 που έπιασα δουλειά οι ετήσιες αποδοχές μου έφταναν περίπου στο 1.000.000 δρχ. Την εποχή εκείνη ένας γνωστός μου ταξιτζής οικογενειάρχης με... 2 παιδιά με φώναξε να του κάνω τη φορολογική του δήλωση, δηλώνοντας ως τεκμαρτό εισόδημα με βάση το νόμο, 300.000 δρχ. από το οποίο προέκυπτε ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ.

Εκατό χιλιάδες θα πλήρωνα εγώ ο πρωτάρης εργαζόμενος για φόρο και ΜΗΔΕΝ ο επί 15ετίας ταξιτζής που κείνη την περίοδο έχτιζε τριώροφο σπίτι!

Η συνέχεια είναι απλή. Πάντα το εισόδημά του προσδιορίζονταν τεκμαρτά και πάντα ο φόρος ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ. Έτσι τελείωσε το τριώροφο και σπούδασε τα παιδιά του χωρίς να πληρώσει ούτε μια δραχμή φόρο στο δημόσιο. Και φυσικά την άδεια ταξί την πήρε επί χούντας με ένα χαρτόσημο των 10 δρχ. Το πως φτάσανε να τις πουλάνε μέχρι και 180.000 ευρώ, μόνο το συνάφι τους το ξέρει.

Τώρα ζητούν τα ρέστα από το κράτος, δηλαδή από μας που δε ρωτηθήκαμε ποτέ αν συμφωνούσαμε με όλα αυτά, γιατί τους μείνανε οι άδειες στο χέρι, γεγονός λίγο πολύ αναμενόμενο και μας απειλούν, μας εκβιάζουν, μπας και την ξαναγλυτώσουν.

Η κοινωνία σας βαρέθηκε κύριοι με όλα τα δεινά που της επιφυλάξατε τα χρόνια της παντοδυναμίας και της άκρατης κονόμας, τώρα μόνο ζημιά μας προκαλείτε, καυσαέρια και ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα, μακάρι να απεργείτε συνεχώς, δε θα μας λείψετε.

Θυμάστε που διαλέγατε κούρσες στα λιμάνια, στα τρένα και στα αεροδρόμια παρατώντας τους επιβάτες, ακόμα και τους ανήμπορους, στη τύχη τους;

Θυμάστε πως γδέρνατε και κλέβατε τους επιβάτες και ειδικά τους τουρίστες με τις κολοταρίφες σας;

Θυμάστε τις μάχες σας για να μη βάλετε ταμιακές μηχανές που σας γυρνούσαν τάντερα;

Και όλα αυτά για να τα κονομάτε άνετα και αφορολόγητα, αφήνοντας την πληρωμή των φόρων σε όλους εμάς τους πλούσιους. Τα τριώροφα με τις 300.000 δρχ. που δηλώνατε τα φτιάξατε;

Το ότι πληρώνατε ΤΣΑ, αφορούσε τη σύνταξη και την ασφάλισή σας, δραχμή δε δώσατε για φόρους όπως όλοι μας. Μόνο ξέρατε να κάνετε κριτικές για τους δρόμους και τις λακκούβες γιατί χαλάγανε οι μερσεντές σας, αλλά να πληρώσετε φόρους από την τσέπη σας για όλα αυτά ούτε λόγος.

Καταντήσατε τα ταξί σας μέσα πολιτικής προπαγάνδας λέγοντας παπαριές στους αδαείς επιβάτες με αντάλλαγμα τη συνεχή σας κάλυψη από πολιτικούς χώρους που τώρα τρέχετε εκεί για να σας σώσουν.

Σας χρειάζεται σκληρή και αναδρομική φορολόγηση για τα πραγματικά σας εισοδήματα που επί 10ετίες αποκρύπτατε και κοροϊδεύατε, έχοντας ως προστάτες πολιτικούς του συναφιού σας που πασχίζουν ξεδιάντροπα ακόμα και τώρα για τα δήθεν δίκαια αιτήματά σας.

Εμείς έχουμε πιο συμπαθείς τάξεις να ασχοληθούμε που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της κατεστραμμένης οικονομίας, γεγονός που συμβάλατε και σεις με τα καμώματά σας, όπως είναι οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα που επί χρόνια δούλευαν σα σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί και τώρα τους το στερούν και αυτό.

πηγή: τρομακτικό