15.9.11

Ευχάριστα νέα στο όρος Αιγάλεω

Ειρήνη Βαλλιανάτου & Τάσος Λύτρας: Δύο σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις για τη χλωρίδα του Όρους Αιγάλεω στο 12ο συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας.
Δύο σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις για τη χλωρίδα του Όρους Αιγάλεω στο 12ο συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας (Ρέθυμνο 29/9-2/10/2011)
Στο 12 Συνέδριο της ΕΒΕ έχουν σταλεί περιλήψεις δύο σημαντικών ανακοινώσεων που σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Δυτικής Αθήνας:

α) Συμβολή στη μελέτη της χλωρίδας του Όρους Αιγάλεω
β) Νέος πληθυσμός της Consolida tenuissima (Sm.) Soó.
Τις ανακοινώσεις υπογράφουν η Dr. Ειρήνη Βαλλιανάτου (Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ο κ. Αναστάσιος Λύτρας (Νομικός Περιβάλλοντος, Ορειβάτης, ερασιτέχνης βοτανικός).

Οι δύο ανακοινώσεις στο επιστημονικό συνέδριο της ΕΒΕ παρουσιάζουν νέα και περισσότερα στοιχεία για το οικοσύστημα τους Όρους Αιγάλεω και αναδεικνύουν την βιοποικιλότητά του. Μερική περιγραφή της χλωρίδας είχε δημοσιευτεί από την κα Βαλλιανάτου στο περιοδικό ΦΥΣΗ τ.132. Διαβάστε λεπτομέρειες και στοιχεία από την καταπληκτική προσφορά αυτών των ανθρώπων εδώ.