30.11.11

Εκλογές Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Την συνδρομή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την καλύτερη εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ Λεωνίδας Αθανασιάδης στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Συνδυασμού Βιοτεχνική Συνεργασία, λίγες ημέρες πριν τις Επιμελητηριακές εκλογές.

Από τη πλευρά του ο επικεφαλής του Συνδυασμού για τις εκλογές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Σπύρος Αλεξόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αθανασιάδη επεσήμανε ότι και αυτός με τη σειρά του θα βοηθήσει ώστε οι βιοτέχνες να αποκτήσουν έγκαιρα εικόνα και στη συνέχεια ευκολότερη πρόσβαση στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Ο αντιπεριφεριάχης μιλώντας σε περισσότερους από 100 βιοτέχνες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΒΕΠ, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των προγραμμάτων εδώ στη χώρα μας, και κάλεσε τους φορείς να συνδράμουν αποφασιστικά ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποροφιτικότητα. «Η συμβουλή των Επιμελητηρίων είναι ουσιαστική για την επίτευξη των στόχων της απορρόφησης των κονδυλίων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, το εμπόριο και τον τουρισμό. Πρόγραμμα για το οποίο οι βιοτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.