13.12.11

Που θα πάτε χωρίς λεφτά...

Στη «χώρα του τίποτα» δεν υπάρχει κανείς άλλος παρά μόνο ο βασιλιάς και η κόρη του. Η απόλυτη σιωπή και αταραξία όμως είναι βαρετά για το μικρό κορίτσι. Θέλει να συμβεί κάτι διαφορετικό, επιζητά την συντροφιά και τους ανθρώπους. Ο βασιλιάς έχει τον τρόπο να διώχνει κάθε ίχνος ζωής, κάθε χρώμα, κάθε ήχο. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα φυλακίζει όλα σε κλουβιά που βάζει να τα επιτηρεί η κόρη του. Ώσπου με την βοήθεια ενός ξένου που εισβάλει στον άχρωμο κόσμο της η μικρή ανακαλύπτει πως ξεκλειδώνονται όλα τα κλουβιά..

Ένα έργο με πολλαπλές αναγνώσεις που μπορεί να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Η παράσταση έχει βασιστεί στο βραβευμένο έργο της Ναταλί Παπέν Η χώρα του Τίποτα, το οποίο παίχτηκε πολλές φορές στο εξωτερικό και παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρική δραστηριότητα των παιδιών με άξονα τις θεματικές του έργου: απαγόρευση, μοναξιά, ποινή, κραυγή, φιλία, διαφορά, πληρότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδι, θεατρικό αυτοσχεδιασμό, δραματοποίηση και δημιουργική σύνθεση των παιδιών ανάλογα με την ηλικία και των αριθμό των συμμετασχόντων.

Η παράσταση είναι δυνατόν να γίνεται σε σχολείο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς

Κάθε Κυριακή στις 11 η παράσταση είναι δωρεάν για όλους.

Θέατρο Κνωσός
Κνωσού 11 & Πατησίων 195
Τηλ:210-8677070, 8624463
Κιν:6973432760-6946404897