30.9.11

Μονάδα χορήγησης μεθαδόνης στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.


Κάτοικοι της Νίκαιας βγήκαν στον δρόμο και απέκλεισαν την Νότια πύλη του Γενικού Κρατικού Νικαίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λειτουργία μονάδας χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ.

«Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στον Κορυδαλλό

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού συνεχίζουν τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων στον τομέα της ανακύκλωσης.

Για το σκοπό αυτό φιλοξενείται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 10.00 μέχρι τις 14.00, στην Πλατεία Ελευθερίας το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να ταξιδέψει τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία στον όμορφο και γεμάτο οφέλη κόσμο της ανακύκλωσης συσκευασιών και του μπλε κάδου.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι μαθητές των σχολείων, οι οποίοι μέσα από γνωστά παιχνίδια που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης και έχουν εμπλουτιστεί με ακόμα πιο διασκεδαστικές ενέργειες, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να κάνουν νέους φίλους, αλλά κυρίως να ενημερωθούν για το πως η ανακύκλωση των συσκευασιών μπορεί να «αγκαλιάσει» την καθημερινότητά τους.

29.9.11

Τότε ΕΑΜ, σήμερα; (28/09/11)

συνέχεια...

Η ίδρυση του ΕΑΜ, έγινε σαν χτές 27 Σεπτέμβριου του 1941, σε ένα σπίτι της Αθήνας, και γρήγορα ξεχύθηκε σε όλη την χώρα, σώζοντας τον πληθυσμό από την πείνα, αλλά και δίνοντάς του προοπτική και αξιοπρέπεια.

Χτές σταθήκαμε στην αντίδραση του τότε πολιτικού κόσμου. Μια φοβική αντίδραση, γεμάτη πανικό, από την τεράστια συμμετοχή του λαού.

Σήμερα θα σταθούμε στην άλλη πλευρά. Η απόφαση για την ίδρυση του ΕΑΜ, ανήκει στο ΚΚΕ. Στο τότε ΚΚΕ, με τα περισσότερα στελέχη του στην φυλακή, ή στην καλύτερη περίπτωση στην παρανομία. Στην 7η ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, κεντρικό θέμα ήταν η ίδρυση του εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου.

«Είναι καιρός να περάσουμε από την φιλολογία σε πρακτική δράση… Η πλατιά βάση συνεργασίας στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο θα είναι καταρχήν αγώνας για το διώξιμο του ξένου κατακτητή και για την αποκατάσταση στη χώρα μας, μιας κατάστασης ειρήνης και των λαϊκών ελευθεριών, που να κάνει το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του και θα του εξασφαλίσει ψωμί, δουλειά και τα κυριαρχικά δικαιώματα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την τύχη και το μέλλον της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην απόφαση του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκαλεί, σε όποιον έχει το κουράγιο να μπει σε λεπτομέρειες, η αντιμετώπιση της πείνας. Στην απόφαση διατυπώνονται πρακτικά βήματα, όπως: Διακανονισμός δελτίων τροφίμων. Ιδιαίτερο δελτίο, πιο πλούσιο σε είδη, για μωρά, τα άρρωστα παιδιά και τις μητέρες.

Η παροχή των ειδών σε τιμές σταθερές ανάλογες με την αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων. Το σταμάτημα του πλιάτσικου της παραγωγής από τα στρατεύματα κατοχής. Η λειτουργία λαϊκών συσσιτίων καθώς και σχολικών για μαθητές φοιτητές.

Έχει επίσης ιδιαίτερη αξία να αναφερθεί, ότι αυτές τις κολοσσιαίες αποφάσεις για την ζωή των ελλήνων, που διατυπώθηκαν στην 7η ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, τις πήραν 10 (!!!) άτομα. Τα 6 ήταν μέλη της κεντρικής επιτροπής και τα άλλα 4 στελέχη της Αθήνας και του Πειραιά. Η υπόλοιπη κεντρική επιτροπή στα μπουντρούμια… των γερμανών όπως παραδόθηκαν από το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά.

Αν κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά, δεν είναι για να παραδώσουμε μαθήματα ιστορίας. Αλλά για να τονίσουμε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον.

Ένα κόμμα σε σκληρό διωγμό, με τα στελέχη του φυλακισμένα, χωρίς μέσα και τρόπους επικοινωνίας, αφουγκράστηκε τις διαθέσεις της κοινωνίας, αλλά και τις άμεσες ανάγκες της (πχ πείνα).

Πήρε την σωστή απόφαση, διατύπωσε καθαρά αιτήματα, τα διέδωσε στην φοβισμένη κοινωνία και τα υλοποίησε με κάθε κόστος. Και όλα αυτά με τόλμη, αλλά και παράτολμο πνεύμα, στα όρια της «τρέλας» . Ζητήματα του τότε αλλά και του σήμερα.

Θύμιος Καλαμουκης

ΒΗΤΑπεις

Εκεί που ήσουν δεν είμουνα, κι εδώ που είμαι δεν θα ρθεις...

28.9.11

Το ντοκυμαντέρ “Το Μπλόκο της Κοκκινιάς” απόψε στο Μπλόκο!

Βασιλη Αρχιτεκτονιδη-Γιαννη Κακουλιδη αφηγηση Μανος Κατρακης ερμηνεία Αλεξης Μιχελουδακης-Ελενη Τσαγκαρακη ηχογράφιση 1980.

Αναδημοσίευση από ¨Χαλκηδόνα¨ Σήμερα Τετάρτη 28 Σεπ. 2011 στις 19:00, στο εσωτερικό της Μάνδρας του Μπλόκου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης 40 μέρες μετά, ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη θα προβάλει το ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ με τίτλο: “Το Μπλόκο της Κοκκινιάς” σε σκηνοθεσία Διονύση Γρηγοράτου.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ περιγράφει το Μπλόκο της Κοκκινιάς, τον Αύγουστο του 1944. Μέσα από μαρτυρίες επιζώντων και συγγενών των θυμάτων, φωτογραφίες κ πλάνα, ζωντανεύει η ατμό- σφαιρα της κατεχόμενης Αθήνας και των ημερών πριν και μετά το Μπλόκο, ενώ περιγράφεται παραστατικά και άμεσα η τραγική εκείνη ημέρα.

Συντελεστές
Αφηγήσεις και προσωπικές παρουσίες από τους αυτόπτες μάρτυρες και πρωταγωνιστές στα γεγονότα: Δημήτρης Διαμαντίδης, Πέτρος Κάπης, Αλεξάνδρα Κάπη, Μήτσος Καραπιπέρης, Αρετή Κρεμμύδα, Κώστας Κρεμμύδας, Σωτήρης Κύβελος, Αντώνης Κωνσταντίνου, Δημήτρης Λιάτσος, Τασία Μεταξά, Μιχάλης Νικολινάκος, Θόδωρος Ξηροτάγαρος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Παπάναγλου, Χρυσόστομος Πανάρας, Αλέκος Σαριδάκης, Δημήτρης Χάρος, Στρατής Τζαβούρης, Μαρία Χατζηαγγέλογλου, Μάριος Χατζηθεοδοσίου

Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Κατερίνα Καραγιάννη και τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Νίκαιας

Εκτέλεση Έρευνας και Βοηθός Σκηνοθέτη: Θόδωρος Πανάγος
Διευθυντής Φωτογραφίας: Κώστας Παπαγιαννάκης
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Διονήσης Γρηγοράτος

Μάνδρα Μπλόκου Κοκκινιάς
Τηλ: 210 4922 587
Ηλιουπόλεως & Κιλικίας, Νίκαια (κλικ για χάρτη)

Υπό κατάληψη τα σχολεία της πόλης, χωρίς χρήματα και με γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε απόγνωση...

Υπό κατάληψη βρίσκονται όλα τα Λύκεια αλλά (από χτες) και τα περισσότερα από τα Γυμνάσια στον Κορυδαλλό όπως μας πληροφορεί ο ντενεκές της πόλης ενώ η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» κα Καίτη Κυλάκου με επιστολή της προς τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους κ. Αντιδημάρχους και τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕΠ θέτει τη σημερινή κατσατση τστην πραγματική της βάση και ερωτά τους προαναφερθέντες κυρίους κυρίες για πολύ σοβαρά θέματα τα οποία αν μείνουν έστω και τα τμήμα αναπάντητα σημαίνει πως υπάρχει διακριτή μεταχείριση για κάποια παιδιά σε σχέση με κάποια άλλα...

27.9.11

ΕΑΜ, 27 Σεπτεμβρίου 1941, 70 χρόνια μετά

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο

Σαν σήμερα 70 χρόνια πριν, σε ένα σπίτι της Νεάπολης στην Αθήνα, υπογράφτηκε η ίδρυση του ΕΑΜ, από εκπροσώπους του ΚΚΕ, του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΚΕ), της Ένωσης Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ) και του Αγροτικού Κόμματος (ΑΚ). Κάπως έτσι ξεκινούσε ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, του 20ου αιώνα.Εκατομμύρια Έλληνες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, που ενδιαφέρονταν για την εθνική απελευθέρωση της χώρας, την πλήρη εθνική ανεξαρτησία και την λαοκρατία, αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια.Με αυτό το σημείωμα θέλουμε να σταθούμε σε μια πτυχή άκρως επίκαιρη και σήμερα. Την αντίδραση του τότε πολιτικού κόσμου.

Οι ηγέτες των τότε κομμάτων, χαρακτήρισαν την σκέψη για αντίσταση κατά του κατακτητή, ως «τυχοδιωκτική», ή στην καλύτερη περίπτωση «πρόωση και επικίνδυνη αντίδραση», και γι αυτό απέρριψαν κάθε συνεργασία. Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Θεμιστοκλής Σοφούλης δήλωσε, «η σαραντάχρονη πολιτική μου πείρα με έχει πείσει πως τέτοιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία». Ο αρχηγός των Προοδευτικών Φιλελευθέρων Γεώργιος Καφαντάρης είπε: «αρνούμαι να συμμετάσχω ως πρωτεργάτης και θα περιμένω». Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Γεώργιος Παπανδρέου (ο γνωστός παππούς της οικογενείας), όχι μόνο αρνήθηκε να πάρει μέρος, αλλά συμβούλευε και τους άλλους, να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή, με τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει στην ίδρυση του ΕΑΜ.

Όσο για τους υπόλοιπους , μεγαλοαστούς , βιομήχανους και επιχειρηματίες, μια μερίδα συνεργάστηκε ανοιχτά με τους κατακτητές και στήριξε τις κατοχικές κυβερνήσεις, και μια άλλη συνεργάστηκε στην πορεία μαζί τους… Για την στάση του τότε πολιτικού κόσμου, απέναντι στην εθνική αντίσταση είναι χαρακτηριστική η κοινή δήλωση των ηγετών του, που στάλθηκε τηλεγραφικά στην εξόριστη κυβέρνηση στο Κάιρο, στις 19 Ιανουαρίου του 1944, υπογεγραμμένη από τους Σοφούλη, Παπανδρέου, Καφαντάρη, Γονατά, Μυλωνά, Ράλλη και Σοφιανόπουλο.

Χαρακτήριζαν την Εθνική Αντίσταση «αναρχούμενην αντάρτικην κίνησιν» και αποφαίνονταν ότι «η κίνησις αυτή, η χρησιμοτάτη, παρεξέκλινε του προορισμού της και τείνει να μεταβληθεί, αν δεν μετεβλήθη ήδη, από απελευθερωτικήν εις κίνησιν εξοντώσεως του ελληνικού πληθυσμού»!!!

Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα και πάνω από τις φοβικές δηλώσεις του τότε πολιτικού κόσμου, το ΕΑΜ θέριεψε, αγκαλιάστηκε από τον λαό, μεγαλούργησε, αφήνοντας εκτεθειμένες τις τότε «φωνές της λογικής και της σύνεσης», τις φωνές «της συναλλαγής και της υποταγής», αλλά και τις τότε αντιλήψεις, ότι «ο εχθρός είναι πανίσχυρος και καλά θα κάνουμε να συμβιβαστούμε μαζί του…»

Θύμιος Καλαμούκης, αύριο η συνέχεια….

οργιάζουν στο Σχιστό Περάματος με τα ζώα

Συλλήψεις, πρόστιμα, διαμαρτυρία... ζώα χωρίς άδεια, εκμετάλευση, βαρβαρότητα... για άγρια και μη... στο Σχιστό Περάματος.

Εν τω μεταξύ, από το καλοκαίρι ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε έγγραφό του στο Δασαρχείο Πειραιά, με το οποίο ζητεί εξηγήσεις για την ολιγωρία των αρχών στο Σχιστό, μετά από σχετική καταγγελία της Ορνιθολογικής και της ΑΝΙΜΑ. Για να δούμε…

26.9.11

η ΧΩΡΑΦΑ στο όρος Αιγάλεω!!! θυμάστε ποιοι την φύτεψαν;;;


Λίγο ΧΩΡΑΦΑ λίγο Ι.Μ. Αγίων Πατερων κι εδώ δείτε κι άλλη μία πίστα απένταντι...
Αν  τελικά οι μηχανόβιοι τρέχαν με μηχανάκια της kawasaki (πράσινο είναι το αγωνιστικό χρώμα της kawasaki) θα είχε όντως πρασινίσει το βουνό στην ΧΩΡΑΦΑ...

24.9.11

το Freeday της Παρασκευής κτύπησε κορυδαλλό.

Χιλιάδες ποδήλατα και ποδηλάτες έφτασαν και χθες στον Κορυδαλλό με το freeday της Παρασκευής!!!

Σε μία πόλη που ο Δήμαρχος από το 2006 υποσχέθηκε για τα ποδήλατα και ενώ ψηφίστηκε δεν έχει κάνει τίποτα!!! Μόνο μπλα μπλα μπλα...

Λάθος, έκανε και κάτι, έβαλε αυτήν την κακόγουστη ρεπλίκα ποδήλατο - γλάστρα!!!

Υ.Γ. 6 χρόνια Δήμαρχος, για 12 χρόνια πριν Αντιδήμαρχος και πρώτης γραμμής στέλεχος και από τα μπλα μπλα μπλα του για τα ποδήλατα δεν έχει κατάφερει μετά από 18 συνεχή χρόνια στην Διοίκηση του Δήμου να κάνει ούτε μία λέξη του, δική του, πραγματικότητα - αλήθεια...

Ημιμαραθώνιος στα Σαλαμίνεια 2011

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 15,2 χλμ. ενταγμένος στις εκδηλώσεις «ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ 2011» στη Σαλαμίνα
Διοργάνωση: Δήμος Σαλαμίνας
Ημερομηνία: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα εκκίνησης 10.00 π.μ.
Τόπος: Σαλαμίνα
Αγώνισμα: Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, επί ασφάλτου.

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι κυκλική με συνολικό μήκος 15,2 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση θα γίνει στον Αρχαίο Λιμένα, στο Αμπελάκι. Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου, λεωφ. Δημοκρατίας, ακτή Ιατρού Βεργή, οδός Σαλαμινομάχων, ακτή Σαλαμινομάχων, λεωφ. Σαλαμίνας, λεωφ. Φανερωμένης, οδός Σαλαμίνας-Βασιλικών, Γαλαξιδίου, Αγίου Νικολάου, ακτή Καραϊσκάκη, λεωφ. Σαλαμίνας, λεωφ. Ιπποκράτους, οδός Παπαφλέσσα, οδός Σαλαμινομάχων, ακτή Ιατρού Βεργή, λεωφ. Δημοκρατίας, λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου Ο τερματισμός θα γίνει στον Αρχαίο Λιμένα. Δέστε και τον χάρτη.

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους. Κάθε αθλητής - αθλήτρια και μη, κάθε ηλικίας, έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες. Οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την έγκριση του κηδεμόνα τους.

Δηλώσεις συμμετοχής: Oι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 14.00 το μεσημέρι, στο 6984464615 και στο email jag@hol.gr. Στην συνέχεια, επί τόπου στην αφετηρία του αγώνα, όπου θα λειτουργεί γραμματεία. Οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως για την εγγραφή τους στον αγώνα.

Έπαθλα: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές των δρομέων και αναμνηστικό συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οικονομικά: Η επιτροπή Οργάνωσης των Σαλαμινίων 2011 θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα.

Ιατρική εξέταση: Όλοι οι συμμετέχοντες, οφείλουν να έχουν περάσει ιατρικές εξετάσεις με δική τους ευθύνη (θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στην Γραμματεία του αγώνα).

Διάφορα: Θα διοργανωθούν Γραμματεία στην εκκίνηση - τερματισμό, δύο ομάδες ελέγχου-χρονομέτρησης, τρία σημεία υδροδοσίας των αθλητών και στον τερματισμό θα υπάρχουν νερό και χυμοί.

Καιρός: Ο καιρός προβλέπεται αίθριος με θερμοκρασίες 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου για την ώρα του αγώνα.

Ασφάλεια: Η Οργανωτική Επιτροπή έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη ασθενοφόρου και γιατρού, standby στην διαδρομή. Η Τροχαία Σαλαμίνας θα φροντίσει την περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, όπου αυτό απαιτείται. Περίπου 30 εθελοντές θα φροντίσουν την επάνδρωση της γραμματείας, των σημείων υδροδοσίας και των σημείων ελέγχου. Οι Εθελοντικές Οργανώσεις "Φίλοι του Δάσους - Ομάδα Σαλαμίνας" και "Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών", θα φροντίσουν για την ασφάλεια της διαδρομής αλλά και οτιδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει. Τέλος, δύο μοτοσυκλέτες, σε ρόλους leader και follower, θα συνοδεύουν διαρκώς τους αθλητές στην διαδρομή.

Κάθε Κυριακή στο Σχιστό Περάματος, διαμαρτυρία!!!


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή και καθε Κυριακή μεχρι να εξαληφθεί το φαινόμενο του παράνομου ζωοεμπόριου και της κτηνοδίας απέναντι στα ζώα, τουλαχιστον για αρχή στο όρος Αιγάλεω και στο Σχιστό Περάματος.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: Moving Planet και στην Αθήνα


ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Αύριο στην Ακαδημία Πλάτωνος!
Το πρόγραμμα μέχρι στιγμής (εμείς "βγαίνουμε" στις 6μμ):

-Γύρω στις 12:00 οι πρώτοι απο μάς θα είναι στην Ακ.Πλάτωνα για να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε τον χώρο και να ετοιμάζουμε την κουζίνα.
-Κατά τις 14:00 θα ξεκινήσει Συλλογική Κουζίνα. Θα φάμε, θα πιούμε κανά κρασάκι κτλ
-Στις 18:00 θα ξεκινήσουν δραστηριότητες για παιδιά (και γι’αυτούς που αισθάνονται παιδιά) με θεατρικό παιχνίδι, βιωματικές δραστηριότητες με εμψυχωτές απο τον σύλλογο προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ.
... -Με την δύση του ήλιου η θεατρική ομάδα elanadistikanoume θα παρουσιάσει μια απο τις δουλειές τις με τίτλο: ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

-Κατά τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μάθημα και πρακτική Tango απο το εργαστήρι χορού Danzarin.
-Ακολουθεί γλέντι με χορό και παραδοσιακά όργανα απο τον σύλλογο ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ.
-Απο πιο νωρίς φίλοι μας θα απαγγέλουν ποίηση (μετά μουσικής) μέσα στο πάρκο.

Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό άλσος της Ακ.Πλάτωνα και στο συνεργατικό καφενείο (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους).

Κάποιες σημειώσεις:

-- Στόχος μας είναι αυτή την ημέρα να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις εγχρήματες συνναλαγές και να λειτουργήσουμε στα πλαίσια του μοιράσματος και του αντιπραγματισμού. Έτσι το καφενείο δεν θα πουλήσει τίποτα αλλά θα προσφέρει για την γιορτή φαγητό και ποτό. Οπότε φέρτε κάποιο φαγητό και ποτό για να φτάσει για όλους . (γενικά η σκέψη είναι να αποφύγουμε τα «βαριά» ποτά και τα αναψυκτικά που τα συνοδεύουν συνήθως και να δώσουμε έμφαση στο κρασί, ρακί και μπύρα)
-- Επίσης μπορείτε να φέρετε παλιά ρούχα, βιβλία ή παιχνίδια για παιδιά τα οποία θα προσπαθήσουμε μετά να τα δώσουμε σε συμπολίτες μας.
-- Η γιορτή γίνεται με σεβασμό προς την γειτονιά και τους κατοίκους της γι’αυτό και το καφενείο θα κλείσει γύρω στις 01:00. Η γιορτή μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο πάρκο όπου δεν ενοχλούμε και κανέναν.

Περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία ΕΔΩ και γενικότερες πληροφορίες για τους διοργανωτές ΕΔΩ

Θα περάσουμε μια βόλτα....

23.9.11

Δεν υπάρχει ΚΟΚ για τα φορτηγά στον Κορυδαλλό.


Χωματουργικά φορτηγά κυκλοφορούν στον Κορυδαλλό είτε γεμάτα μπάζα είτε άδεια χωρίς το κάλυμμα που προβλέπει και υποχρεώνει ο ΚΟΚ για τα φορτηγα.

Βρείτε που άδειασε τα μάζα και κερδίστε!!!

22.9.11

Πάρτε όλοι τα ποδήλατά σας


Κάλεσμα σε όλους τους δημότες να πάρουν τα ποδήλατά τους και να διεκδικήσουν μια πόλη περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη... απευθύνει ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, διοργανώνει την ημέρα αυτή, σειρά εκδηλώσεων για όλες τους δημότες κάθε ηλικίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ποδηλατάδα από το δημοτικό στάδιο Σιταποθηκών στο Κερατσίνι, στις 18:30 μ.μ. Οι λιλιπούτειοι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μπορούν εναλλακτικά να ξεκινήσουν με αφετηρία την πλατεία Κύπρου ή το δημαρχείο της Δραπετσώνας.

Ραντεβού στο δημαρχείο της Δραπετσώνας στις 19:00 μ.μ., θα δώσουν πεζοπόροι με τελικό προορισμό το Καστράκι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 8 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει κλήρωση ποδηλάτων για όλους τους πολίτες.

«Οραματιζόμαστε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στοχεύοντας σε λιγότερη ρύπανση και περισσότερη υγεία και ευεξία» τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.

21.9.11

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ

κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...

...Λόγους υγείας, καθώς και λόγους οικογενειακούς και επαγγελματικούς, είχε προβάλει ο επιχειρηματίας και πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Ψωμιάδης, αιτούμενος αποφυλάκισης. Είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 12 χρόνια κάθειρξη για «πλαστογραφία μετά χρήσεως», ύστερα από μήνυση του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη. Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή την αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και διέταξε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, του επέβαλε καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα...

...δεν μιλάμε για τώρα εμείς, χρόνια είναι που κρατάει αυτή η κολώνια...

σκέρτσα φωτογραφίας

Αναδομημένες περιοχές, διάφορη εστίαση στο ίδιο βάθος, κλήσεις...

φωτογραφία: newsit.gr

20.9.11

Τι κοιτούν οι γυναίκες...

Δεν ήξερε και θέλησε να μάθει τι κοιτούν οι γυναίκες σε έναν άνδρα.

Τοποθέτησε τέσσερις κρυφές κάμερες στο σώμα του, για να πραγματοποιήσει αυτή την περιέργεια: α)ανάμεσα στα πόδια, στο επίμαχο σημείο β) στα γυαλιά γ) στα μπράτσα και δ) στο πισινό του. Όλα με καταγραφή στο σακίδιο που κουβαλούσε στη πλάτη του.

Ο Anthony άρχισε τις βόλτες γύρω από τη Νέα Υόρκη και πλησίασε διαφορετικά κορίτσια, ρωτώντας τα κάποια τοποθεσία.

Σχολή Γονέων (αιτήσεις ως σήμερα)

Η στήριξη των γονέων, η απόκτηση γνώσεων και η δημιουργία ευκαιριών για προβληματισμό στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον είναι ο στόχος των προγραμμάτων επιμόρφωσης και εκπαίδευσης γονέων, που διοργανώνουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου και Θρησκευμάτων. Οι θεματικές ενότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

1) Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή- Διάρκεια 50 ώρες.
2) Συνεργασία εκπαιδευτικών και οικογένειας- Διάρκεια 25 ώρες.
3) Συμβουλευτική Γονέων παιδιώνμε ειδικές ανάγκες- Διάρκεια 50 ώρες.
4) Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια- Διάρκεια 25 ώρες.
5) Διαφυλικές σχέσεις- Διάρκεια 25 ώρες.
6) Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία- Διάρκεια 25 ώρες.
7)Ψυχολογική Υποστήριξη και Αγωγή Υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων- Διάρκεια 25 ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία ενότητες. Αιτήσεις υποβάλλονται στην Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα 3ος όροφος (πλατεία Μέμου) έως και σήμερα την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου (Ανακοινώθηκε 16/9/2011). Πληροφορίες: Μπερνιδάκη Χρυσάνθη και Σιφάκη Μαρίνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2104977708, 2104960790, 2104955422, 2104990556.

19.9.11

Αυτό κόστισε 55.350,00€;;;

Δεν πάει βδομάδα που αναρτήσαμε τα χάλια με την διάβαση στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού όπου βάψανε την μία από τις δώδεκα γραμμές και μαθαίνουμε πως τα βαψήματα αυτά κόστισαν 55.350,00€!!!Το ΖΥΜΩΤΗΡΙΟ λοιπόν έβγαλε στον αέρα τα πρακτικά της αριθμ. 15ης / 31- 08- 2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την Αριθμ. Απόφ. 237/ 2011 περί «Λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου: «Ανακαινίσεις χρωματισμών σε διαζώματα, κράσπεδα και παρτέρια του Δήμου (έτους 2011)», συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 55.350,00€». Διαβάστε όλο το πρακτικό εδώ από το Ζυμωτήριο

16.9.11

Νταβατζίδες ζωών...

Έχουνε τινάξει την μπάνκα στον αέρα και ζητούν νταβατζοσημο από τους μελλόνυμφους!!!

Από το Νομοθετημένο τέλος {15Ευρώ (+3 κάτι περίεργα των ΔΟΥ!!!)}Χ 2 = 36 οι Δήμοι της χώρας ο ένας μετά των άλλο βάζουν νταζατζόσημο συνήθως με απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής που φτάνει ή και ξεπερνά και τα 170 ΕΥΡΩ. Για τον Κορυδαλλό το ποσό αυτό είναι στα 70 ΕΥΡΩ.

Η δικαιολογία που επικαλούνται συνήθως οι Δήμοι είναι πως: "η αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους οφείλεται και λόγω της μεγάλης αύξησης των πολιτικών γάμων απόρροιας της οικονομικής κρίσης που περνά ο λάος της χώρας μας" και φυσικά μοιάζει αηδιαστική, καθώς είναι σαν να λένε πως επειδή δεν έχει χρήματα ο λαός οι Δήμοι ζητούν επιπλέον κι άλλα... ενώ δεν και λίγοι αυτοί που θεωρούν πως αυτό συμβαίνει από τους Δήμους σε μία προσπάθεια να ωθήσουν την πελατεία να επιστρέψει πίσω στην Εκκλησία...

Ένας παπποΟΤΑρισμός χωρίς όριο δηλαδή...

Προιόντα Ομορφιάς

Θέλετε να κάνετε όμορφα δώρα με προιόντα ομορφιάς;
Create your own banner at mybannermaker.com!
Μία Μαμά 2 παιδιών από την γειτονιά μας ασχολείται με το blogging & διατειρεί ένα όμορφο και πλήρες ιστολόγιο το "the blog of Beauty" σχετικά με καλλυντικά, των εταιρειών Avon & Oriflame.

Μπορείτε να συμπληρώσετε φόρμα να δώσετε παραγγελία και εύκολα και γρήγορα να έρθουν τα προιόντα σπίτι σας!!!

15.9.11

ο αφαντοαντιδήμαρχος....

Στην πρόσφατη φιέστα ανόδου της Προοδευτικής απαίτησε να τον αναγγείλουν από τα μεγάφωνα του γηπέδου ως αντιδήμαρχο Κορυδαλλού και εκπρόσωπο του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη.

Αντιδήμαρχος δεν είναι που δεν είναι, αλλά με την ευκαιρία: που βρισκόταν ο "Άφαντος" όταν η Προοδευτική μας είχε τα ζόρια της και χρειαζόταν ενίσχυση; Τώρα; α, τώρα ε;

Ευχάριστα νέα στο όρος Αιγάλεω

Ειρήνη Βαλλιανάτου & Τάσος Λύτρας: Δύο σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις για τη χλωρίδα του Όρους Αιγάλεω στο 12ο συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας.
Δύο σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις για τη χλωρίδα του Όρους Αιγάλεω στο 12ο συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας (Ρέθυμνο 29/9-2/10/2011)
Στο 12 Συνέδριο της ΕΒΕ έχουν σταλεί περιλήψεις δύο σημαντικών ανακοινώσεων που σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Δυτικής Αθήνας:

α) Συμβολή στη μελέτη της χλωρίδας του Όρους Αιγάλεω
β) Νέος πληθυσμός της Consolida tenuissima (Sm.) Soó.
Τις ανακοινώσεις υπογράφουν η Dr. Ειρήνη Βαλλιανάτου (Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ο κ. Αναστάσιος Λύτρας (Νομικός Περιβάλλοντος, Ορειβάτης, ερασιτέχνης βοτανικός).

Οι δύο ανακοινώσεις στο επιστημονικό συνέδριο της ΕΒΕ παρουσιάζουν νέα και περισσότερα στοιχεία για το οικοσύστημα τους Όρους Αιγάλεω και αναδεικνύουν την βιοποικιλότητά του. Μερική περιγραφή της χλωρίδας είχε δημοσιευτεί από την κα Βαλλιανάτου στο περιοδικό ΦΥΣΗ τ.132. Διαβάστε λεπτομέρειες και στοιχεία από την καταπληκτική προσφορά αυτών των ανθρώπων εδώ.

14.9.11

Με ρέγουλα τις λευκές γραμμές στον Κορυδαλλό

Από τις έξι λευκές διαγραμμίσεις της σχολικής διάβασης πεζών στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού ο Δήμος φρόντισε κι έβαψε μόνο την μία (αριθμός 1)!!!

Αν σε κάθε επόμενο μήνα βάφει κι από μία ακόμη γραμμή τότε του χρόνου θα έχει ολοκληρώσει την διάβαση και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (2Χ6=12).

Υ.Γ. Δήμαρχε, Σταύρο Κασιμάτη, χρόνια πολλά!

Γιορτάζουν μαζί, τυχαίο; Δεν νομίζω...

Χρόνια πολλά στον Καραμανλή, γίνεται 55 σήμερα. Χρόνια πολλά και στον Κασιμάτη, σήμερα είναι του Σταυρού.

Είναι οι δύο άνθρωποι όπου, μαζί, ο πρώτος στο τιμόνι της Κυβέρνησης και του Υπ. Πολιτισμού ενώ ο δεύτερος στο τιμόνι του Δήμου μας χάρισαν αντί για το "Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού" μία τεράστια χωματερή και μπάζα δηλαδή το μεγαλύτερο φιάσκο της διακυβέρνησης της ΝΔ στο Νομό Πειραιά!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω...

13.9.11

Στάση στην Ά πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Σε στάδη προχώρησαν οι κρατούμενοι της Α' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους για συμμετοχή στη ΣΠΦ Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού, που ξυλοκοπήθηκαν στις φυλακές Δομοκού. Παραθέτουμε τα κείμενα των δύο κρατουμένων, μελών της ΣΠΦ και των κρατούμενων της Α' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.
Γράμμα από το μπουρδέλο του Δομοκού των μελών της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού... συνέχεια και ολο το κέμενο σχετικά με τις φυλακές Δομοκού εδώ.

Το κείμενο των κρατούμενων της Α' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.
ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Α΄ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΉ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Σ.Π.Φ.

Στις 12-9-2011 γίνεται μεταγωγή των κρατούμενων μελών της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Τσάκαλου Γεράσιμου και Αργυρού Παναγιώτη από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Δομοκού.
Οι δύο συγκρατούμενοί μας φτάνοντας εκεί αρνούνται να υποβληθούν στον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο που ήθελαν να τους επιβάλλουν οι δεσμοφύλακες. Καθώς περίμεναν στο κελί νεοεισερχομένων, τους επιτίθενται ο αρχιφύλακας Χρήστος Κλιάρης και ομάδα υπαλλήλων που τον συνόδευαν.

Ο Γεράσιμος Τσάκαλος και ο Παναγιώτης Αργυρού αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο ένας με χειροπέδες και ο άλλος σηκωτός στο χώρο της έρευνας που τα τσογλάνια – ανθρωποφύλακες τους σκίζουν τα ρούχα. Παράλληλα ο θρασύδειλος αρχιφύλακας Κλιάρης που διεύθυνε και συμμετείχε στην επίθεση, πούλαγε τον δήθεν τσαμπουκά του απειλώντας και λέγοντας: «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ και δεν φοβάμαι κανέναν». «Κάθε φορά που θα έρχεστε εδώ το ίδιο θα συμβαίνει» κ.α.

Φυσικά οι συγκρατούμενοί μας του απάντησαν ανάλογα δείχνοντας ότι όλοι οι φυλακισμένοι δεν είναι πρόβατα και η φυλακή δεν είναι τσιφλίκι του κάθε αρχιφύλακα.Για όσους δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα , εδώ μέσα η σωματική έρευνα με τον τρόπο που γίνεται αποτελεί ένα ψυχολογικό βασανιστήριο για τους κρατούμενους που σκοπό έχει να τσαλακώσει την αξιοπρέπειά τους.

Απέναντι στον τσαμπουκά τους, μπορούμε να απαντήσουμε κι εμείς με τσαμπουκά. Γιατί το έργο παίζεται κι αλλιώς κι όλες οι φυλακές μπορούν να σηκωθούν στον αέρα.Άλλωστε οι κομμένες άδειες και οι αναστολές, τα εκδικητικά πειθαρχικά, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το άθλιο φαγητό και πολλά άλλα, κάνουν αυτή τη στιγμή τις φυλακές ένα καζάνι που βράζει. Αυτό που συνέβη στο Δομοκό ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Αρχιφύλακα Κλιάρη εσύ και τα πατσαβούρια σου μαζέψτε τα ξερά σας, γιατί θα σας τα κόψουμε από τη ρίζα. Φυλακή είναι και γυρίζει. Κι αν « έχουν γνώση οι φύλακες» έχουν γνώση και οι κρατούμενοι. Ο νοών νοείτω.

Γι’ αυτό σήμερα 13 του Σεπτέμβρη εμείς οι κρατούμενοι της Α΄ πτέρυγας Κορυδαλλού προχωράμε σε τρίωρη στάση και αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά το μεσημέρι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Γεράσιμο Τσάκαλο και στον Παναγιώτη Αργυρού, αλλά και σε όλους τους κρατούμενους που έχουν ταλαιπωρηθεί και βασανιστεί από τους ανθρωποφύλακες επειδή διεκδίκησαν την αξιοπρέπειά τους.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Υ.Γ. Κλιάρη να γνωρίζεις εσύ και ο μέντοράς σου, ότι έχετε ανοίξει κάρτα σε πολλές φυλακές και η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Το παρόν κείμενο υπεγράφη από 275 κρατούμενους από την Α΄ πτέρυγα Κορυδαλλού.

Ξημέρωμα στο Ποικίλο όρος

Ξεκινήσαμε πριν ξημερώσει την ανάβαση του βουνού. Στα 80 μέτρα υψόμετρο, σκοτάδι ακόμα, μας έπιασε η μυρουδιά από το διυλιστήριο των ΕΛ.ΠΕ.

Στα 150 μέτρα, άρχισαν να αναδεικνύονται η μυρωδιές του βουνού και να αχνοφαίνονται τα πρώτα δέντρα και ο ορίζοντας. Η συνέχεια κι άλλες πολλές ακόμη φωτογραφίες εδώ από τη Διαρκή Κίνηση Χαϊδαρίου

12.9.11

Ετήσια συνάντηση Αποφοίτων ΕΠΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει η 2η Συνάντηση Αποφοίτων του Ε.Π.Λ. Κορυδαλλού, στο χώρο του σχολείου Σολομού 2-4

Πρόγραμμα:
18.30 Προσέλευση
Από τις 18.30 το σχολείο θα είναι ανοικτό και τα πάντα θα είναι έτοιμα για την υποδοχή των αποφοίτων.

21.00 Έναρξη καλλιτεχνικού προγράμματος
Φέτος την εκδήλωση θα ανοίξει το ροκ συγκρότημα <ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ>, και θα ακολουθήσει live party με τον Νασο Καββαθά και τους .

Στο χώρο θα λειτουργεί το κυλικείο του σχολείου με πολύ χαμηλές τιμές.

Καλούνται όλοι οι απόφοιτοι, να εντείνουν τις προσπάθειες τους διαδικτυακά, με τηλέφωνα κλπ. ώστε να γίνει γνωστή η εκδήλωση σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και παλιούς συμμαθητές μας.

Η οργανωτική επιτροπή θα είναι από τις 12 το μεσημέρι στο σχολείο, για την οργάνωση της βραδιάς, και παρακαλούνται όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, να το δηλώσουν στο email eplkorydallou@gmail.com, και στο τηλέφωνο 6944149240

Καλώς να (ξανα)βρεθούμε...
Για την Οργανωτική Επιτροπή
Παντελής Πασπαλάς

11.9.11

Freedom Of Speech feat Αθηνά Ρούτση «ΣΥΓΧYΣΗ»

Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη @ ΤΩΡΑ Κ44 (event FB)

Οι Freedom Of Speech λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους Video Clip για το τραγούδι «Σύγχυση», ανοίγουν την αυλαία του φθινοπώρου παρέα με την Αθηνά Ρούτση με ένα ανανεωμένο live στη σκηνή του ΤΩΡΑ Κ44 στο Γκάζι, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ηλεκτρονικοί ήχοι, ζωντανή μπάντα, visuals που προγραμματίζονται on stage και το trip hop υλικό των Freedom μαζί με νέες διασκευές, αλλά και μια γεύση από το νέο δίσκο της Αθηνάς, έρχονται να δώσουν το έναυσμα της νέας σεζόν.

Το βράδυ της Πέμπτης 15/9 οι Freedom παρέα με την Αθηνά σας περιμένουν στο stage του ΤΩΡΑ Κ44 για ένα οπτικοακουστικό trip «Σ’ άλλη χώρα».

ΤΩΡΑ Κ44 - Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ Kεραμεικός)
Ώρα Έναρξης: 22.00, Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

9.9.11

ΕΔΟΚ ΕΣΕΠΑ

Ένας άντρας κινδυνεύει στα βράχια στο Σχιστό Κορυδαλλού το 2007, οι ΕΣΕΠΑ οργανώνουν την διάσωση του; οι ΕΔΟΚ σήμερα είναι οι ΕΣΕΠΑ του χθες; υπάρχει ΜΚΟ εδώ; άλλαξαν όνομα; τα λαθραία οχήματα ποιανού είναι; μήπως είναι άλλοι οι ΕΔΟΚ και άλλοι οι ΕΣΕΠΑ η απλά αλλάξανε όνομα για να ξεχαστεί το παρελθόν; τα βράχια στο βιντεο είναι εκεί που μαύρα μεσάνυχτα όλοι μαζί δεν παίζατε τα μπάζα;

8.9.11

12.161.605 + 19.481.587 = ?

Αδικαιολόγητα τεράστια ποσά αποτελούν τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων όλης της χώρας, όπως προκύπτει από αναλυτικά στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του Υπουργείου (η οποία πάντως ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων, οπότε και δεν είναι σίγουρο πως καθρεπτίζουν την πραγματική και αληθινή τους κατάσταση). Τα στοιχεία αυτά όπως τα δήλωσαν οι ίδιοι οι Δήμοι διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον Υπουργό προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τα χρέη των δήμων.

Για τον Κορυδαλλό λοιπόν έχουμε:
161. Κορυδαλού του Ν. Αττικής: 12.161.605 ευρώ και 19.481.587 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.

Υ.Γ. Οπότε Δήμαρχε στα 31.643.192,00ΕΥΡΩ είναι όλα μέσα; γιατί επί διοίκησης σου έχουν παίξει κάτι τρελές αλχημίες, έχετε παρουσιάσει άλλα για άλλα, έχετε εξαφανήσει άλλα και έχετε υποστηρίξει τα ανύπαρκτα... και που' σαι δεν πιστεύω να θίχτηκες, αλλά αν ναι ζήτα άρση και προχώρα...

Και φαληρημένος και σκανταλιάρης...

«GOLDEN BOYS» ΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ» ΔΗΜΟΥΣ
εργάτης με 56.703,89
μηχανολόγος με 83.767,13
γενικός διευθυντής με 78.947,70

γράφει ο ντενεκές...

Τα «golden boys» ζουν και βασιλεύουν στις δημοτικές επιχειρήσεις και παίρνουν, ακόμα και σε δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» ή στο «πορτοκαλί», σε χρεοκοπία ή στα όρια της χρεοκοπίας δηλαδή, «golden μισθούς». Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από την προσπάθεια αποτύπωσης -για πρώτη φορά- του μισθολογικού κόστους των υπαλλήλων στις δημοτικές επιχειρήσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενόψει της κατάρτισης του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου.
(περισσότερα στο aftodioikisi.grhttp://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/13896)

Οι ακόλουθοι Δήμοι δεν απέστειλαν μισθολογικά στοιχεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ενδέχεται να υποστούν κυρώσεις:

Αγίου Ευστρατίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγράφων, Άκτιου-Βόνιτσας, Αλμυρού, Αμάριου, Αμοργού, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Άνδρου, Αντιπάρου, Αργιθέας, Αριστοτέλη, Αρριανών, Αρταίων, Βέλου-Βόχας, Βισαλτίας, Βορείων Τζουμέρκων, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γορτυνίας, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Δυτικής Αχαΐας, Ελευσίνας, Εορδαίας, Ερυμάνθου, Ευρώτα, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζωγράφου, Θάσου, Θερμαϊκού, Θέρμου, Ιάσμου, Ιητών, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καισαριανής, Καντάνου-Σέλινου, Καρπενησίου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κιμώλου, Κόνιτσας, Κορυδαλλού, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μεγίστης, Μετσόβου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Νέας Σμύρνης, Νέστου, Νικολάου Σκουφά, Νότιας Κυνουρίας, Νοτίου Πηλίου, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παξών, Παπάγου-Χολαργού, Πάργας, Περάματος, Περιστερίου, Πύλης, Πύργου, Πωγωνίου, Ραφήνας-Πικερμίου, Ρήγα Φερραίου, Σαλαμίνας, Σερβίων-Βελβεντού, Σερίφου, Σίφνου, Σκιάθου, Σκύρου, Στυλίδας, Σύμης, Τανάγρας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Φλώρινας, Φυλής, Χαλκηδόνος, Χάλκης, Χίου, Ωραιοκάστρου, Ωρωπού.

Ο Δήμος μας, που συμμετέχει πανηγυρικά στο κλαμπ των υπερχρεωμένων Δήμων, όπως φαίνεται παραπάνω συμμετέχει και στους σκανταλιάρηδες που δεν δίνουν τα στοιχεία...

7.9.11

Η μεγαλύτερη μπούρδα που ακούστηκε στη Βουλή...

ACTIVE MEMBER live


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου οι ACTIVE MEMBER σε συναυλία στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στις 21:00.

Τιμές εισιτηρίων : προπώληση 12€ στο δισκοπωλείο «Τζίνα» (Πανεπιστημίου 57, τηλ. 2103251271) και στο ταμείο του Θέτρου Πέτρας 15€.

Θέατρο Πέτρας
Πρόποδες Ποικίλου Όρους, Τ.Κ. 132 31 Πετρούπολη
τηλ: 2105062166 @ 2105012402 fax: 2105062166
E-Mail: petrasfestival@petroupoli.gr

6.9.11

δεν κάναμε κοτσάνα εμείς καρδιά μου...

Παράπονα, mail, και γκρίνια...

18€ αντίτιμο για είσοδο κλήθηκαν να καταβάλουν οι θεατές στο Δημοτικό Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος" για την παράσταση "ΟΘΕΛΛΟΣ" την Κυριακή που πέρασε. Όμως σύμφωνα με το πρόγραμμα το εισιτήριο είχε 17€ (και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού και στο έντυπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου) κι όχι 18€!!!

Οπότε κυρία .... τα σχόλια σας και τη συμπεριφορά σας να την στρέψετε στον Δήμο κι όχι σε εμάς... διότι δεν κάναμε εμείς την κοτσάνα καρδιά μου...

Δήλωση Γιάννη Στ. Διάκου

Για την εκλογή του ως εκπροσώπου στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής(Π.Ε.Δ.Α.).
Φίλες και φίλοι Κορυδαλλιώτες,

Σε μία κρίσιμη πολιτικά διαδικασία, την εκλογή εκπροσώπων από το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού, στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, για την ανάδειξη των νέων συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), η δημοτική μας παράταξη πήρε (με την εκλογή μου) τη μία από τις τέσσερις συνολικά έδρες.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία θετική εξέλιξη για την κεντροδεξιά παράταξη στην πόλη μας, που δεν ήταν καθόλου αναμενόμενη, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί ενιαία και στο σύνολό της ,από το πρόσωπό μου, χωρίς ηγεμονισμούς, στην εκλογή των κορυφαίων οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Προκύπτει όμως, αβίαστα, από την ‘’ανάγνωση’’ του γεγονότος αυτού, ένα πολιτικό συμπέρασμα, το οποίο οφείλουμε να αναδείξουμε και να επισημάνουμε, γιατί στην πολιτική τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Η κεντροδεξιά παράταξη στον Κορυδαλλό δεν θα είχε εκπροσώπηση στη διαδικασία εκλογής των νέων αρχών της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ, εάν ο συνδυασμός "Κορυδαλλός-Πρώτη Πόλη" δεν κατέρχονταν στις δημοτικές εκλογές του 2010,με τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ,
αλλά και ανένταχτων ενεργών πολιτών.

Όμως, παρά τις δυσμενείς πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν και τελικά επικράτησαν για το συνδυασμό, με τις γνωστές σε εσάς ανίερες πολιτικές συμμαχίες, που απέτρεψαν την ‘’αλλαγή σελίδας’’ στην πόλη μας, εξέλεξε 5 δημοτικούς συμβούλους. Έχοντας διανύσει ως δημοτικός σύμβουλος μία εικοσαετή πορεία αυτοδιοικητικής διαδρομής στον Κορυδαλλό και 8 χρόνια συμμετοχής στα δρώμενα της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., θέλω, την ώρα αυτή, να καταθέσω ταπεινά την ευγνωμοσύνη μου στον επικεφαλής και στους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης, που μου έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσω εκ νέου , με την εκλογή μου ως εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού, την ενεργό παρουσία μου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).

Γιάννης Στ. Διάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού
Συνδυασμού: "Κορυδαλλός-Πρώτη Πόλη"

5.9.11

τα τούβλα (τσιμεντότουβλα)!!!

Από μέσα η παιδική χαρά γεμάτη ξερά και σπασμένα δέντρα (πόσους μήνες άραγε;) κι απέξω σκουπίδια και τσιμεντοδοκοί...

Και καλά τα σκουπίδα είναι κάποιοι παλιοάνθρωποι που τα πετούν απέξω κτλ κτλ τους ντανιασμένους όμως τσιμεντοδοκούς που χρησιμοποιεί ο Δήμος στις άκρες του ασφαλτόδρομου ποιοι παλιοάνθρωποι τους ντάνιασαν πάνω στο πεζοδρόμιο της παιδικής χαράς;;;

Κορυδαλλός, νεκροταφείο δέντρων η παιδική χαρά...


Ο Δήμος Κορυδαλλού αγαπά τα παιδιά και το πράσινο... ά και τα πράσινα άλογα!!!

Αυτή η εικόνα είναι 643 λέξεις (1.000 ήταν αλλά η περικοπή πήρε σβάρνα κι αυτή).

Κορυδαλλό, Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2011...

Μέρες Πολιτιστικού Σεπτέμβρη στον Κορυδαλλό...

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης στον Κορυδαλλό...

Εικόνες πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, Σεπτέμβρης 2011...

2.9.11

σας έχουμε γραμμένους από χρόνια...

Με ψήφισμα που εξέδωσε η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) προτείνεται στα μέλη της να μην καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του Δημοσίου και μάλιστα να μην εισπράττουν για λογαριασμό του κράτους τον ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ Γ. Τσάκος μιλώντας παντού αυτές τις μέρες τονίζει ότι "προχωρούμε σε στάση πληρωμών. Δεν θα εισπράττουμε τον ΦΠΑ", λέει χαρακτηριστικά.... χωρίς όμως να εξηγεί πως θα το κάνει αυτό...

Ο κ. Τσάκος για εμάς προσπαθεί να εμφανίσει την φοροδιαφυγή ως πράξη γενναία και από καταστροφική για την κοινωνία την εμφαίνει ως πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης!!!

Στις 16/6/09 το korydallos.blogspot αναρτούσε το ερώτημα: Υ.Γ. Είναι αλήθεια πως η Πειραϊκή μένει χωρίς λεωφορειακή σύνδεση κάποιες μέρες κατά τις οποίες οι θαλασσοταβέρνες τις περιοχής χρησιμοποιούν τις δημόσιες οδούς για παρκινγκ αυτοκινήτων των πελατών τους;

Σήμερα επανερχόμαστε προς τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ κ. Γ. Τσάκο και ρωτάμε ξεκάθαρα: κ. Τσάκο συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Πειραϊκή ΝΑΙ ή ΟΧΙ και δεύτερον βρίσκεται ή όχι το καταστημα σας στην συγκεκριμένη περιοχή;

Επίσης για εσάς είναι σω στό, λογικό και δίκαιο να μένουν χωρίς δημόσια συγκοινωνία κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πειραιώτες και να αναγκάζονται να πληρώνουν ΤΑΧΙ για να την όποια μετακίνηση τους ή θα έπρεπε η αστυνομία να βεβαιώνει παραβάσεις στους παρανόμους;

Τέλος πόσο λογικό σας φαίνεται εσάς η ΕΘΕΛ να παύει τα νόμιμα δρομολόγια της ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ - πελάτες;

1.9.11

Οι κάφροι από το Κερατσίνι...

Αυτό είναι ένα όχημα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Βρίσκεται, στην φωτογραφία, σταθμευμένο απέναντι από το παλιό Δημαρχείο δραπετσώνας.

Η ποδοσφαιρική γνωστή καφρίλα, λοιπόν, έφερε μερικούς τύπους στο να φτάσουν στο σημείο να χρωματίσουν και να σβήσουν το όνομα της Δραπετσώνας από το όχημα... κα να αφήσουν μόνο το όνομα Κερατσίνι...