31.10.11

κ. Διαμαντίδη, στο βάθος πατερίτσες!!!

Συνέντευξη στον ANT1 & MEGA έδωσαν χθες η κα Καίτη Κυλάκου μαζί με την κα Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου οι οποίες είναι και οι μοναδικές "δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι" του ΣΥΡΙΖΑ (Πάμε Αλλιώς) στον Κορυδαλλό.

Να θυμίσουμε πως αφορμή είναι οι χαρακτηρισμοί από τον Βουλευτή Γιάννη Διαμαντίδη: «χυδαιότητες» & «αποβράσματα» που πρόσαψε στους «οργανωτές» διαμαρτυρίας πως όπως είπε ο ίδιος είναι γνωστοί δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό.

Κι επειδή όπως είπαμε δύο Δημοτικούς Συμβούλους έχει στην πόλη μας ο Σύριζα... κι επειδή η μία εκ των δύο έχει και σπασμένο πόδι... τι είχες γιάννη τι είχα πάντα, που λέει ο λαός μας...

29.10.11

Απάντησή στον κ. Διαμαντίδη

Δήλωση της Καίτης Κυλάκου και της Ιφιγένειας Γεωργακοπούλου, δημοτικών συμβούλων του "Πάμε Αλλιώς": Χθες, επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,ενώ οι πολίτες αυθόρμητα σε όλη την Ελλάδα, από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Ηράκλειο και από την Σύρο μέχρι τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό,ζητούσαν να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β΄Πειραιά,κ. Διαμαντίδης, συνυπεύθυνος και συμμέτοχος μιας κυβέρνησης που έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες, μέσα από ένα ρεσιτάλ συκοφαντιών,ύβρεων,ανακριβών και ψευδών γεγονότων, με προφανή την πρόθεσή του να βλάψει την τιμή και υπόληψή μας, με κατ΄επανάληψη και κατ΄εξακολούθηση δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια και σταθμούς ανέφερε επί λέξει "... για «χυδαιότητες» από «αποβράσματα» και είπε ότι αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κορυδαλλό..." Φαίνεται ότι η αγανάκτηση και η αυθόρμητη αντίδραση των απλών καθημερινών ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας στον Κορυδαλλό και στην Β΄Πειραιά, ενδεχομένως και πολλών πρώην ψηφοφόρων του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ,τον οδηγούν σε ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές δηλώσεις.
Η απάντησή μας στα ψεύδη και τις συκοφαντίες του είναι άμεση και σαφής: Προσφεύγουμε στα ποινικά και αστικά δικαστήρια και καταθέτουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη με τη δέσμευση το ποσό που θα επιδικαστεί να διατεθεί στους/στις ανέργους του Κορυδαλλού.
Θα συνεχίσουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω στην κοινωνία και την πόλη να αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες γιά αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ "Πάμε Αλλιώς"
Καίτη Κυλάκου & Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου
To Γραφείο Τύπου

Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ:
Καλώς ή κακώς και ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Διαμαντίδης, έγινε στόχος αποδοκιμασιών από αγανακτισμένους πολίτες μετά τη λήξη της παρέλασης.

Αργότερα, έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι, (αντιγραφή από εδώ) τα παρακάτω,
«Αποβράσματα» χαρακτήρισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, όσους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του στον Κορυφαλλό. Ο κ. Διαμαντίδης στοχοποίησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητές της συγκέντρωσης ενώ τόνισε πως αναγνώρισε πρόσωπα δημοτικών συμβούλων που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός Θαλάσσσιων Υποθέσεων και Ναυτιλίας, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «χυδαιότητες» τις πράξεις τους ενώ τους αποκάλεσε «αποβράσματα». Τέλος, σημείωσε πως οι «οργανωτές» της διαμαρτυρίας είναι γνωστοί δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό.


Και όπως λέγεται πλέον στον Κορυδαλλό: Φιρί φιρί το πάει ο Διαμαντίδης, να τη φάει την καμπάνα. Γιατί εχει προκαλέσει δικαίως την οργή της αξιοπρεπέστατης κυρίας Καίτης Κυλάκου, (επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ" και επίσης υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά) η οποία -προφανώς φωτογραφίζεται- και ασφαλώς θίγεται από τη δήλωση αυτή.

Ταυτόχρονα από το μεγάλο κανάλι, δεν κλήθηκαν όπως έγινε με τον κ. Διαμαντίδη οι δύο κυριές (Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορυδαλλού) που φωτογραφήθηκαν μέσα από την δημόσια συχνότητα του ως «Αποβράσματα»...

Η Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού με ανακοίνωση και βίντεο απαντά για τις δράσεις της και για τις δηλώσεις του κ. Διαμαντίδη.


Ο κ. Διαμαντίδης σε γραπτή δήλωση του την ίδια μέρα δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και επανέλαβε όσα ο ίδιος "κατηγγειλε" μέσα από δημόσια συγχνότητα μεγάλου καναλιού το πρωί της 28 Οκτωβρίου 2011.

Είναι ξεκάθαρο πως η πόλη είναι αρκετά μικρή, κάθε Κορυδαλλιώτης έχει και μνήμη και αντανακλαστικά. Τη Δευτέρα θα δούμε αν το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης θα λάβει θέση για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

Το Αντάρτικο στην Ήπειρο 1941-1944 - Κώστας Μπαλάφας

Η Αντίσταση είναι έργο του ελληνικού λαού και της φιλοπατρίας...

...κι αν στεκόμαστε σε ορισμένα ονόματα είναι γιατί η μοίρα και η ιστορία τα διάλεξαν να υποστούν και την μαρτυρική θυσία...

Κώστας Μπαλάφας 1917 - 2011. Έφυγε απο κοντά μας ο φωτογράφος της αυθεντικής Ελλάδας, άλλωστε δεν υπήρχε πια τίποτα αυθεντικό για να φωτογραφίσει.

Καλό ταξίδι.

28.10.11

Παρέλαση στον Κορυδαλλό

Εικόνες από την παρέλαση στον Κορυδαλλό της 25ης Μαρτίου. Ανάλογες ή διαφορετικές εικόνες θα δούμε σήμερα;

ΣΠΙΚΑΖ: Η παρέλαση ξεκινάει με ήρωες μαχητές κατά των Γερμανών, ακολουθούν πρόσκοποι, ΕΔΟΚ_ΕΣΕΠΑ εποχούμενοι και ίσως και λαθραία οχήματα... μετά αφού έχουμε βγάλει υποχρεώσεις και έχουμε κάνει και μαύρη διαφήμιση κ.α. ίσως δούμε και τα παιδιά της πόλης μας.

Υ.Γ. Φήμες θέλουν να κάνουν ακόμη παρέλαση: ΠΑΜΕ, Δεν Πληρώνω, Χρυσή Αυγή, Αυγά και Γιαούρτια...

27.10.11

ο Ηλίας Μαμαλάκης ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού


Τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Ο συμπαθής "εθνικός μας μάγειρας" σύμφωνα με το crimesonair, επισκέπτεται αρκετά συχνά τις συγκεκριμένες φυλακές για να παραδώσει μαθήματα μαγειρικής στις κρατούμενες. Με τον τρόπο αυτό δείχνει την ευαισθησία του και τάσσεται φανερά ενάντια του κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες.

Η πράξη του αυτή θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συναδέρφους του-επώνυμους και μη.

50

και τώρα αρχίζουν τα υπόλοιπα...

25.10.11

ο ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ζει?


Παλαιά γνωστή φωτογραφία και δίπλα πρόσφατη φωτογραφία από την Λατινική Αμερική...

πλατείες και χώροι πρασίνου της πόλης μας...

24.10.11

Στο αυτόφωρο σήμερα για την κακοποίηση ζώων στο Σχιστό.

Στα Δικαστήρια του Πειραιά στην Σκουζέ σήμερα, Δευτέρα 24/11/11, το μεσημέρι η δίκη κατά την αυτόφωρη διαδικασία για τους κακοποιητές αθώων ζώων.

Το κουτάβι της φωτογραφίας αγοράστηκε χθες Κυριακή. Φυσικα δεν υπηρχε περιπτωση αγοράς ζώου από εκεί αλλά αυτό επιβλήθηκε για να υπάρξη η απόδειξη και τέλεση, το πειστήριο, για όσα λαμβάνουν χώρα στο Σχιστό που ολοι ξερουν και κάνουν τα στραβα ματια.

Παράνομες αγοραπωλησίες ψυχών... φυλακισμένα άγρια ζώα...

Υ.Γ. "Το κουταβακι που ¨αγοράστηκε¨ απο τον ¨ζωέμπορο¨ δεν είναι ουτε 30 ημερών, ταλαιπωρημένο και με δερματικά προβλήματα...

Μαθήματα υπολογιστών και δημιουργίας αφίσας

Απο αυτήν την Τρίτη 25/10 και κάθε Τρίτη στις 7 θα γίνονται μαθήματα υπολογιστών και δημιουργίας αφίσας. Ο κυκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει με μαθήματα δημιουργίας μπλογκ. ''Πως φτιάχνουμε ένα ιστολογιο''.

Τα μαθήματα είναι αυτοοργανωμενα και βασίζονται στην ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών, χωρίς τους καταναγκασμούς της σχέσης δάσκαλου-ειδικού και μαθητή.

23.10.11

οδικό ατύχημα για τον Σιμοντσέλι ή τον πρόδωσε η καρδιά του;

Η Ιταλία θρηνεί το χαμό του επόμενου παγκόσμιου πρωταθλητή. Και ο κόσμος της μοτοσικλέτας ένα αστέρι που έλαμπε και έσβησε μόλις στα 24 χρόνια του.

Το τρομερό ατύχημα του Σιμοντσέλι by MotionCrew
Όλοι μιλούν οτι παρασύρθηκε από τις δύο μηχανές που τον ακολουθούσαν, όμως η καμπή που διέγραψε η μηχανή του στην στροφή στην οποία ήδη τον προσπέρσαν δύο άλλες μηχανές, δεν θύμιζε καθόλου την οδήγηση του "SUPER SIC", επίσης το σώμα του που κρεμμόταν έρμαιο δεξιά της μηχανής δείχνουν πως δεν οδηγούσε πια. Οι δύο επέμενες μηχανές έπεσαν πάνω του αλλά μήπως ήδη είχαν όλα τελειώσει για τον "SUPER SIC";

Μάρκο Σιμοντσέλι ατύχημα Μαλαισία Σεπάνγκ by axristone

21.10.11

ΞΥΠΝΑ,ΠΕΘΑΙΝΩ!

οι Κορυδαλλιώτες χωρίς ρεύμα, ο Δήμος χωρίς τσίπα...

Την στιγμή που νοικοκυριά στον Κορυδαλλό απειλούνται ή έχουν μείνει χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ο Δήμος Κορυδαλλού σε μία ανευ προηγουμένου πρόκληση και κατάδειξη αδιαφοριας αφήνει ανοικτά όλη την νύχτα τα φώτα να καίνε "τσάμπα" στο γήπεδο του τέννις δίπλα στις φυλακές...

Επίσης, αυτό το γήπεδο είναι πάντα κλειδωμένο κι ας τα φώτα είναι ανοικτά. Μπορεί κάποιος Κορυδαλλιώτης να το χρησιμοποιήσει ή δεν είναι Δημοτικό; Μήπως είναι, ας πούμε ιδωτικό, μήπως μόνο για τους φίλους σας ή μήπως, τελος πάντων, συμβαίνει κάτι που θα έπρεπε να το ξέρουν και οι Κορυδαλλιώτες που πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτό το γήπεδο;

20.10.11

Στα σκοτεινά οι Κορυδαλλιώτες, ο Δήμος δεν αναρτά και δεν ανακοινώνει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας του Δήμου στην ιστοσελίδα του!!!

Θέλετε να σας πω πόσο κοστολογώ, για παράδειγμα, την ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού (για την οποία ξοδεύτηκαν 354.000 ευρώ); Θα τη χρέωνα στον πελάτη το πολύ…2.500 ευρώ!» λέει στα «Επίκαιρα» ο Α. Παπαγεωργίου, προγραμματιστής και κατασκευαστής ιστοσελίδων ούτε δύο χρόνια πριν...

Και σήμερα αυτή η μέτρια ή τελικά κακή και αδιανόητα πολυακριβοπληρωμένη ιστοσελίδα του Δήμου μας δεν αναρτά ούτε αναφέρει τίποτε για τις θέσεις εργασίας που προκύρηξε ο Δήμος Κορυδαλλού.

Από την άλλη η diorismos.gr αναφέρει 26 θέσεις εργασίας στο Δήμο Κορυδαλλού, το ethnos.gr για συμβάσεις έργου με 57 υπαλλήλους που θα συνάψει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορυδαλλού και dimosio.gr

33 θέσεις γυμναστών στον Κορυδαλλό...

Τελικά αν είναι να ξοδεύουμε 354.000,00 ΕΥΡΩ για μία ιστοσελίδα που δεν μας ενημέρωνει ούτε για τα φλέγοντα και τα επιτακτικά τότε γιατί την έφτιαξε ο κ. Κασιμάτης και ξόδεψε και τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ αντί για μολις 2.500 που χρειάζεται ένα τέτοιο δημιούργημα;
Και τέλος, οι θέσεις εργασίας δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου από ανικανότητα ή από επιλογή;

18.10.11

γιατί έτσι γουστάρουν...

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις...

Θέμα παρανομίας ή θέμα νοοτροπίας;

Το περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας Κορυδαλλού έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο και πάνω στην διάβαση πεζών.

Ακόμη χειρότερα έχει και κοτσαδόρο ο οποίος επίσης απαγορεύεται...

Ο δρόμος λοιπόν έξω από το Δημοτικό Αμφιθέατρο ¨Θανάσης Βέγγος¨ είναι μονόδρομος , οπότε είτε έτσι είτε κανονικά να είχε παρκάρει το όχημα πάλι ένα όχημα θα έκανε διέλευση πό την οδό...

Τελικά η χώρα έχει πτωχεύσει παντού, ιδιαίτερα στην νοοτροπία, καθώς μία σειρά από απίθανες παραβάσεις χωρίς κανέναν λόγο αλλά και χωρίς αιτία από ταγμένους κρατικούς υπαλλήλους οι οποίοι πληρώνονται για την διαφύλαξη του αντίθετου μας δείχνει κατάφωρα που έχουμε περιέλθει...

17.10.11

ο Θανάσης Βέγγος και ο Κορυδαλλός

ο Κορυδαλλός και ο Θανάσης Βέγγος. Σκηνές από την ονοματοδοσία το 2002 του Δημοτικού Αμφιθέατρου της πόλης μας με το όνομα του καλού μας Άνθρωπου "θανάσης Βέγγος", παρουσια του, αλλά και σκηνές του 1980 από την περιοχή των 88 στρεμμάτων δίπλα στις φυλακές όπου σήμερα βρίσκεται το συγκεκριμένο αμφιθέατρο, τα σχολεία της πόλης και τα γήπεδα από την ταινία "Βέγγος ο τρελός καμικάζι"...

Ανδρείκελα

Ανδρείκελα του Κώστα Καρυωτάκη από τον δίσκο "Ο Μάγος Κοιτάζει την Πόλη" από τα Υπόγεια Ρεύματα.

15.10.11

Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης

Με την πρότασή στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων αποδείξαμε ότι μπορούμε να βάλουμε ξανά το Δήμο, μετά το πέρας των τεσσάρων ετών, σε τροχιά πλεονάσματος, χωρίς και επιπλέον χρηματοδότηση και χωρίς να ενταχθούμε στο πρόγραμμα εξυγίανσης.
...Μέσα στους εννέα αυτούς πρώτους μήνες που είμαστε στο τιμόνι του ενιαίου Δήμου, μειώσαμε το λειτουργικό κόστος περίπου 30% και με συνεχείς διακανονισμούς παλαιών οφειλών οπως μας επιτρέπει να πράξουμε ο νόμος 3858 του Καλλικράτη για εξώδικους συμβιβασμούς έχουμε φτάσει σε μια εξοικονόμηση περίπου 1.000.000 με 1.200.000€. Από την άλλη πλευρά για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν εργαζομένους αλλά και παλιές οφειλές, ο Δήμος έχει πληρώσει περίπου 1.200.000€. Ουσιαστικά με την τακτοποίηση των δαπανών μας, προ- σπαθούμε σιγά - σιγά να τακτοποιήσουμε και τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου, που μας κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση. Σε αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί και η οικονομία που έχουμε από την τακτοποίηση των χώρων που αλόγιστα νοίκιαζε ο Δήμος. Πολλές δραστηριότητες μεταφέρονται σε ιδιόκτητους χώρους του Δήμου που είτε δεν είχαν αξιοποιηθεί, είτε δεν υπήρχαν λόγω κακής κατανομής και αυτό πρακτικά συνεπάγεται άλλα 250.000€ που μέχρι πρότινος δίνονταν σε ενοίκια...

διαβάστε όλη την συνέντευξη του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη εδώ

Υ.Γ.1 Υπήρξαν και υπάρχουν και στον Κορυδαλλό περίεργα και υψηλά ενοίκια που σχετίζονται με την Λαική Συσπέιρωση του ΚΚΕ;
Υ.Γ.2 Αληθεύει και πάλι πως τα συγκεκριμένα ακίνητα που σχετίζονται με την Λαική Συσπέιρωση ξενοικιάστηκαν για τεχνικούς - οικονομικούς λόγους (όχι προς όφελως του Δήμου) για να ενοικιαστούν εκ νέου απο τον Δήμο Κορυδαλλού κι έτσι δεν μπορεί επί αυτών να γίνει η ευνοϊκή, για τον Δήμο Κορυδαλλού, εφαρμογή του Νόμου όπως σε Νίκαια- Ρέντη;;;

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού

πηγή: ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ

14.10.11

ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία-εκδήλωση από το 9ο Δημοτικό Σχολείου Κορυδαλλού. Σε μία εποχή που τα περιθώρεια στενεύουν επικίνδυνα ας κάνουμε κουμάντο τουλάχιστον το περίσευμα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού
Αρ. Πρωτοκόλλου 213
Αισχύλου & Ησιόδου 25 Κορυδαλλός
Τηλ.- Fax 210-4972036 4 Οκτωβρίου 2011

Σας προσκαλούμε στο ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ που διοργανώνουμε για την διάδοση της ιδέας “Μην το πετάς , xariseTo” την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 10 πμ. – 1μ.μ στο προαύλιο του σχολείου μας.

Ας ψάξουμε τα πατάρια μας , την αποθήκη και την ντουλάπα μας και να μαζέψουμε ότι δεν θέλουμε και δεν χρησιμοποιούμε και να τα χαρίσουμε αντί να τα πετάξουμε και να καταλήξουν στις χωματερές μπορούμε να δώσουμε χαρά σε «νέους» ιδιοκτήτες.

Όλα τα αντικείμενα θα στηθούν σε υπαίθριους πάγκους και θα χαριστούν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος. Δεν σημαίνει φιλανθρωπία ή απλά άδειασμα της αποθήκης ή της ντουλάπας μας , αλλά αλληλεγγύη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ό,τι τους φανεί χρήσιμο, χωρίς να δώσουν χρήματα, απλά με την προϋπόθεση πως θα το χρησιμοποιήσουν.

Φέρτε αντικείμενα, Ρούχα, Παπούτσια, Βιβλία, cd, Παιχνίδια και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε στο παζάρι του Xariseto.Gr και πάρτε ό,τι σας είναι χρήσιμο! Τα αντικείμενα θα μαζεύονται στις τάξεις από τις 10 Οκτωβρίου (θα μπορεί κάποιος να φέρει ό,τι θέλει να χαρίσει και την ημέρα της εκδήλωσης).

«Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου…..
Όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου………..»

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΝΙΗΛ ΜΑΡΙΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

13.10.11

κλειστα στόματα


Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και στην πόλη μας;


Κλειστα στόματα στην πολή!!!

εργαζόμενοι επί μήνες απλήρωτοι...

μη εργαζόμενοι που πληρώνονται κανονικά...

η Διοίκηση του Δήμου δεν μιλά και δεν λειτουργεί για τίποτα ...

μόνον κλειστά στόματα,

σωπάστε, η εκατέροθεν σιωπή σας: της πρασινομπλέ Διοίκησης Κασιμάτη και του κόκκινου ΠΑΜΕ σωματείου εργαζομένων είναι τυχαία ή εδράζει κάπου;

Σωπάστε, τόσα χρόνια μας εκπαιδεύαν όλοι τους...

ΑΙΣΧΟΣ !!! ΤΟ ΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΘΟΥΝ 150μ. ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ

Με οργή και απογοήτευση διαβάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα καταχωθούν 150μ. της αρχαίας Ιεράς οδού στην Αφαία Σκαραμαγκά.
Το ΚΑΣ στην απόφαση του α) απορρίπτει την πρόταση να καταχωθούν τα 150μ. για να γίνουν πάρκινγκ β) εγκρίνει την ανάδειξη 140μ. (ανατολικό τμήμα) του αρχαίου δρόμου γ) δίνει την άδεια να ΘΑΦΤΟΥΝ 150μ. (δυτικό τμήμα) της αρχαίας Ιεράς οδού και δ) ορίζει επιβλέπουσα την Γ΄ΕΠΚΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝOΗΤΟ : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ - ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ;

2η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα την «Ανεργία»

Τo Σάββατο 15 Οκτωβρίου ξεκινά η 2η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας στον Φ.Ο.Υ., στον Υμηττό με θέμα την «Ανεργία».

111 Γελοιογράφοι Έλληνες και ξένοι από 41 χώρες εκθέτουν 233 έργα.

Μια πανδαισία σάτιρας από τα δεκάδες έργα που δίνουν το παρόν στην Έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι την επισκεφθούν. Η Έκθεση θα λειτουργεί για δυό βδομάδες (15 – 29 Οκτωβρίου 7 – 10 μ.μ.).
Είναι έργα που προκαλούν προβληματισμό και συνδυάζουν συναισθήματα όπως αγανάκτηση, οργή, λύπη χωρίς να λείπει το γέλιο. Φυσικά κυριαρχεί η σάτιρα.

Την Έκθεση διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας και την υποστήριξη της Feco Hellenic Group Levadeia.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού:
Ανδρέα Λεντάκη – Αμισσού – Σμύρνης (Πλ. Υμηττού)
ΕΘΕΛ 856 (Υμηττός- Αιγάλεω), 212, 213 από ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗΣ

e-mail: cartoon2foy@gmail.com

12.10.11

Αν πρόκειται να κόψουν δέντρα εργάζονται, για σκουπίδια και φρεάτια όχι...

Από την βροχή της Δευτέρας τα φρεάτια έχουν σφραγίσει και δεν υπάρχει ούτε Δήμος ούτε πολιτική προστασία ούτε τίποτα στον Κορυδαλλό...

αλλά αν βρεθεί κανένα δέντρο στην ρότα τους, το ροκανίζουν στο πι & φί εδώ στον Δήμο Κορυδαλλού... φωτογραφία της 12/10/11 από το μπασκετάκι στον Άνω Κορυδαλλό...

αλλά δεν τα χθες 12/10/2011 καλά με το ξεπάστρεμα δέντρων μόνο στον Ανω Κορυδαλλό αλλα και κατάκεντρα και συγκεκριμένα όπως έγραψε και το tromaktiko (δεν ήταν πεύκο αλλά ήταν άλλο δέντρο 15 ετών) για χθες 12/10/11 στην Ταξιαρχών 88 όπου ο χοντρός κορμός εξαφανησθει ενώ τα κλαδια μπήκαν πάνω από το πτώμα και το σκεπάσαν!!!

Υ.Γ.1 Οι κορμοί των δέντρων (καύσιμη ύλη) που και πότε θα εκποιηθούν ή προβλέπει άλλη διαδικασία η Νομοθεσία;

11.10.11

Tony Pashos, ο κορυδαλλιώτης γίγαντας του NFL

O Αντώνης Πάσχος μεγαλώνοντας στο Σικάγο σε οικογένεια Ελλήνων λάτρεψε από πολύ μικρός τη μυθολογία. Ο ήρωας των παιδικών χρόνων του ήταν ο Ηρακλής και από αυτόν λέει ότι παίρνει δυνάμεις πριν μπει στο γήπεδο για να... τσακίσει τους αντιπάλους του.

Ο Πάσχος παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο στους Cleveland Browns και είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NFL, της μεγαλύτερης επαγγελματικής λίγκας των ΗΠΑ. Μίλησε αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής».
Γνωστός στην Αμερική ως Tony Pashos αγωνίζεται στο NFL από το 2003 και δηλώνει υπερήφανος Έλληνας. Αμφότεροι οι γονείς έχουν ελληνική καταγωγή, οπότε σε παιδική ηλικία ο Πάσχος βρισκόταν στην χώρα μας κάθε καλοκαίρι, όπως εξηγεί στην «Espresso της Κυριακής»:
«Ο πατέρας μου είναι από τον Κορυδαλλό. Κοντά στις φυλακές είναι το πατρικό μου. Η μητέρα μου είναι από την Κρήτη. Τις Καλύβες. Εκεί πηγαίναμε πιο συχνά. Στην Αμερική δεν βλέπεις θάλασσα, οπότε τα καλοκαίρια καθόμασταν δυο-τρεις εβδομάδες στην Αθήνα και μετά στην Κρήτη για το υπόλοιπο καλοκαίρι. Στο χωριό του παππού».

«Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν το μεγάλο πρότυπο μου. Μεγαλώνοντας στο Σικάγο, το μόνο που άκουγες ήταν για τον Μάικλ. Πριν ασχοληθώ με το φούτμπολ έπαιζα μπάσκετ στην ορθόδοξη εκκλησία. Εκεί μας έστελναν οι γονείς μου. Έπαιζα και ποδόσφαιρο, και μπέιζμπολ. Όμως όταν πήγα στο γυμνάσιο, είδαν ότι είμαι αναπτυγμένος και με ρώτησαν αν θέλω να παίξω φούτμπολ. Έτσι άρχισε η επαφή μου με το άθλημα. Δεν ήμουν ο καλύτερος, αλλά είχα όρεξη για δουλειά».

Και εξήγησε γιατί οι Έλληνες του Σικάγο βρίσκονται πάντα στο πλευρό του:
«Αντιπροσωπεύω όλους τους Έλληνες. Την Εκκλησία μου. Το καταλαβαίνω κάθε φορά που γυρνάω στο Σικάγο για να δω τους γονείς μου. Βλέπω πόσο περήφανοι είναι αυτοί, αλλά και η ελληνική κοινωνία της πόλης. Βροντοφωνάζω παντού ότι είμαι Έλληνας. Οι συμπαίκτες μου ξέρουν ότι είμαι Έλληνας. Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου».

Τέλος, μοιράστηκε τις… πανηγυρικές του εμπειρίες, οι οποίες προκλήθηκαν από την νίκη των Ελλήνων σε βάρος των Η.Π.Α. στο Μουντομπάσκετ του 2006:
«Έκανα πλάκα στους Αμερικανούς, όταν έχασαν από την Ελλάδα στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας. Μπήκα στα αποδυτήρια, έπαιζα στους Ρέιβενς τότε, και τους τρέλανα στο δούλεμα. Δεν κρύβεται η περηφάνια του Έλληνα».

Πηγή κι όλο ο άρθρο στην espesso

10.10.11

Η Ελλάδα πεθαίνει...


Σε ένα τσίρκο εγκλωβισμένοι να κοιτάμε σαν χαμένοι
τα κοράκια που πετάνε δυνατά χειροκροτούμε
Μα το τέρας δεν χορταίνει θέλει όλη την οικουμένη
να είναι πάντα γερασμένη σιωπηλή και υπνωτισμένη..
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ........

που είναι το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού;

που είναι το Δημαρχείο Κορυδαλλού;

που πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ που έχουν δοθεί για τα έργα αυτά της πόλης μας τα οποία και δεν γινονται;

Με βόμβα έτοιμη να εκραγεί μοιάζει ο Κορυδαλλός


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 24ωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα, και για την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου ενώ στάσεις εργασίας για αύριο Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι στάσεις εργασίας και τις τρεις ημέρες θα γίνουν μεταξύ 8:00πμ - 11:00πμ και μεταξύ 3:00μμ - 6:00μμ.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην ανακοίνωσή της περιγράφει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%».

Παράλληλα, αναφέρει η Ομοσπονδία, ότι «ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων και ο συνωστισμός τους μέσα στις φυλακές δημιουργεί στην κυριολεξία μία αποπνικτική κατάσταση και θέτει το επίπεδο της ασφάλειας σε χαμηλό επίπεδο».

Ενδεικτικά, αναφέρει ότι υπάρχουν 12.500 κρατούμενοι ενώ οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 9000 και υπογραμμίζει ότι «κινδυνεύει η ασφάλεια των κρατουμένων και η ασφάλεια του προσωπικού»
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

8.10.11

Επικίνδυνη Ποίηση, ΜΕΓΑΣ, Η Συμμορία Επιστρεφει


Επικίνδυνη Ποίηση
ΜΕΓΑΣ, Η Συμμορία Επιστρεφει

7.10.11

Τα σκουπίδια, οι φωτιές, οι ΕΔΟΚ και ο Δήμος Κορυδαλλού

Δύο φωτογραφίες, πρωταγωνιστές οι ΕΔΟΚ Κορυδαλλού και η Διοίκηση του Δήμου...

Το μέρος είναι ιδιο και είναι το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού...

Κι ενώ όπως βλέπουμε βολτάρουν κι μέσα όπου για να μπεις πρέπει να ανοίξουν τα λουκέτα του Δήμου και των εργολάβων δεν βλέπουν τίποτα τριγύρω...

6.10.11

ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Την Κυριακή από τις 11.30 το πρωί στην πλ. Ελευθερίας χαριστικό παζάρι

Κάτι που σας περισσεύει κάποιος το χρειάζεται
Κάτι που σας λείπει κάποιος το προσφέρει...

5.10.11

Καταμέτρηση πουλιών στη Λίμνη Κουμουνδούρου

Την Πέμπτη 29/9/11, η Ελληνικη Ορνιθολογική Εταιρεία πραγματοποίησε την καθιερωμένη καταμέτρηση πουλιών στη Λίμνη Κουμουνδούρου - Λίμνη Ρειτών, για το μήνα Σεπτέμβριο.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το δοκιμαζόμενο υγρότοπο, μιας και καταμετρήθηκαν - πριν αρχίσει, ουσιαστικά, η κύρια μετανάστευση των πουλιών- σημαντικοί πληθυσμοί.

Ανάμεσά τους, βέβαια, για τρίτη χρονιά και 26 Βαλτόπαπιες (παγκόσμια απειλούμενο είδος) ! Η μεταναστευτική περίοδος ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις...και εις ανώτερα!!!
διαδάστε λεπτομέρειες με κλικ εδώ

4.10.11

Κρούπης Ηλίας: έκθεση φωτογραφίας "εκεί που γεννήθηκα"

Δύο χρόνια πριν έκανα τις δύο πρώτες και ως σήμερα μόνες φωτογραφικές εκθέσεις μου, στην Ευρώπη.

Την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2011 ξεκινά στον Κορυδαλλό στο "Ελληνικόν" η πρώτη μου έκθεση στην Ελλάδα, με τίτλο "εκεί που γεννήθηκα".

Κορυδαλλός, Τρίκαλα και Ελαφόνησος θα υπάρξουν στην έκθεση μέσα από φωτογραφίες, "εκεί που γεννήθηκα" λοιπόν μιας και γεννήθηκα στον Κορυδαλλό έχοντας την καταγωγή μου από την Νότια Πίνδο στα Τρίκαλα από τον Πατέρα μου κι από την Ελαφόνησο στην Λακωνία αντίστοιχα από την μητέρα μου.

Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος στο καφέ "Ελληνικόν" (πλατεία Ελευθερίας & Διαμαντίδη 1, Κορυδαλλός) θα στεγάσει την έκθεση για δύο βδομάδες.

κρούπης ηλίας

04/10..HMEΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ

Η 4η Οκτωβρίου ορίστηκε σαν Παγκόσµια Ηµέρα των Ζώων σε ένα οικολογικό συνέδριο στη Φλωρεντία το 1931. Η ηµέρα αυτή επιλέχθηκε τιµώντας παράλληλα τη µνήµη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης, προστάτη των ζώων, µε σκοπό να τονίσει τη δεινή θέση των ειδών υπό εξαφάνιση. Με τον καιρό όµως, στη µέριµνα του οργανισµού της 4ης Οκτωβρίου συµπεριλήφθηκαν όλα τα είδη και σήµερα πλέον γιορτάζεται παγκοσµίως σαν ηµέρα όλων των ζώων.

Έτσι, τα ζώα του κόσµου µπορεί να απέκτησαν τη δική τους µέρα, όµως 80 χρόνια αργότερα, δεν κατέκτησαν ακόµα τα βασικά τους δικαιώµατα στη ζωή, την ελευθερία και την ευζωία. Κι αυτό γιατί η ανθρωπότητα συνεχίζει να τα αντιµετωπίζει σα σκλάβους, καταναλωτικά αντικείµενα και παραγωγικές µηχανές, ενώ σαν ένας σύγχρονος Λεβιάθαν εξακολουθεί:

-να σφάζειι ετησίως πάνω από 60 δισεκατοµµύρια ζώα και να αλιεύει 75 έως 145 εκατοµµύρια τόνους ιχθυηρών (από τους οποίους τα 2/3 γίνονται ιχθυάλευρα και ιχθυέλαια για την εκτροφή των ζώων φάρµας) για να ικανοποιήσει τους γευστικούς της κάλυκες,

-να γδέρνει πάνω από 60 εκατοµµύρια ζώα για να οικειοποιηθεί τη γούνα τους,

-να κυνηγάει άµετρα ζώα του αέρα, της στεριάς και της θάλασσας στο όνοµα της ψυχαγωγίας, της άθλησης και της τόνωσης της «ανδρικής» της δύναµης,

-να σκοτώνει και βασανίζει 150 έως 180 εκατοµµύρια ζώα για ερευνητικούς, στρατιωτικούς, ιατρικούς και κοσµετολογικούς σκοπούς,

-να κακοποιεί, βασανίζοντας, δηλητηριάζοντας, πολτοποιώντας και κρεµώντας καθηµερινά χιλιάδες ζώα για να εκτονώνει τις χονδροειδείς και βίαιες ορµές της.

Μια έρευνα που πραγµατοποιήθηκε το 2007 από το «Ευρωβαρόµετρο», έδειξε ότι το 93% των Ευρωπαίων θεωρεί ηθική υποχρέωση τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Όµως, για να φτάσουµε από τη θεωρία στην πράξη χρειάζεται να αφυπνίσουµε τη συνείδησή µας για να απελευθερώσουµε τα αδερφά προς εµάς πλάσµατα, χρειάζεται να αναθεωρήσουμε , να απορρίψουμε ιδεοληψίες ετών για την σχέση μας με τα ζώα.

ΣΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΕΠΑΖ, με αφορμή δε τα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στο σκλαβοπάζαρο του ΣΧΙΣΤΟΥ, όπου χρόνια τώρα επικρατεί πλήρης ασυδοσία από παράνομους εμπόρους ζώων και πτηνών, όπου χιλιάδες ζώα κακοποιούνται βάναυσα, με την Πολιτεία αδρανή και θεατή αυτών των καταστάσεων και όσα λαμβάνουν χώρα στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων- ΔΙΚΕΠΑΖ- όπου επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια, ετσιθελισμός εκ μέρους των υπευθύνων, όπου τα ζώα μπαίνουν υγιή και καταντούν άρρωστα, δηλώνουμε οτι στηρίζουμε τις εθελοντικές πρωτοβουλίες απλών πολιτών και Σωματείων και θα κάνουμε ο, τι μπορούμε, συγκροτημένα και μελετημένα, προκειμένου να σταματήσουν οι αθλιότητες τόσο στο Σχιστό όσο και στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

*Η Παγκόσμια Ημέρα των ζώων την Τρίτη (04/10/2011) θα γιορταστεί από την συντονιστική των φιλόζωων του Σχιστού, με διαμαρτυρία που θα γίνει μπροστά στην είσοδο του ΔΙΚΕΠΑΖ, στις 13:30 το μεσημερι. Οι φιλόζωοι διαμαρτύρονται για να γίνει το ΔΙΚΕΠΑΖ χώρος ανακούφισης ζώων και όχι κλειστή ''μάντρα'' με πολλές επιχορηγήσεις και ακόμα περισσότερα ερωτηματικά, αναφέρουν στο event που δημιούργησαν στο Facebook. Παρακαλούν τα Φιλοζωικά Σωματεία των Δήμων του ΔΙΚΕΠΑΖ (κ οχι μονο), που θα παραστούν, να δηλώσουν συμμετοχή στο email: ksmeusa@hotmail.com & πληροφοριες:6983156769 *

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα αγωνιστούν , και ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες , για την Συνταγματική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων, εκτιμώντας οτι είναι εξαιρετικά σημαντικό στο Σύνταγμά μας να υπάρχει η κατοχύρωση αυτή. Επίσης, ζητάµε η 4η Οκτωβρίου να είναι ηµέρα αποχής από την αγορά και κατανάλωση κρέατος και όλων των ζωικών προϊόντων, είτε αυτά προέρχονται από τις κτηνοτροφικές µονάδες και τη βιοµηχανία κρέατος, είτε από τις παραδοσιακές και βιολογικές φάρµες.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, 25 ΣΩΜΑΤΕΙΑ & Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 115 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Καλημέρα μπάζα!!!

Το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί στην χώρα και συνεχίζει βρίσκεται στην κεντρική Διοίκηση ή περιφερειακά;

Εσύ αποφασίζεις...

3.10.11

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΘΙΑΣΟΣ (ΒΑΡΚΙΖΑ 1945)


και λίγο Βρεττανικά στρατεύματα στο Νέο Φάληρο, στο Σύνταγμα και σε όλη την Αθήνα την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί ακόμη κρατάνε Μήλο και Κρήτη...
Τριάντα τρεις ολόκληρες μέρες κράτησε η σκληρή μάχη του Δεκέμβρη, όπως ονομάστηκε εκείνη η περίοδος. Από τη ματωμένη Κυριακή, 3ης του Δεκέμβρη 1944, έως τις 5 Γενάρη 1945. Ήταν ολοφάνερα ένας ελληνο-αγγλικός πόλεμος. Μεταξύ του ΕΛΑΣ και του λαού της Αθήνας και του Πειραιά, που πάλευε στο πλευρό του πρώτου και των μέχρι εκείνη τη στιγμή τυπικών συμμάχων τους στον αντιφασιστικό αγώνα, των Εγγλέζων, που είχαν στο πλευρό τους, τους ακροδεξιούς και τους πρώην συνεργάτες των Γερμανών φασιστών. Στις τριάντα τρεις αυτές μέρες κορυφώθηκαν στο χώρο της Αθήνας και του Πειραιά οι πόθοι ενός ολόκληρου λαού, τα όνειρα που έκανε στη διάρκεια της τετράχρονης ηρωικής Εθνικής Αντίστασης, για τη λεύτερη και λαοκρατούμενη Ελλάδα. Τριάντα τρεις ολόκληρες μέρες, που είναι σφραγισμένες από το μεγαλείο της μαζικής λαϊκής αυτοθυσίας και πρωτοβουλίας, της μαχητικότητας και του δυναμισμού. Και ήταν αυτή ακριβώς, η μαζική λαϊκή συμμετοχή - μαζί με τον ηρωικό αγώνα των μαχητών του ΕΛΑΣ - που απέτρεψε τη στρατιωτική ολοκληρωτική νίκη των σαφώς πολλαπλάσιων αγγλικών δυνάμεων και υποχρέωσε τον Τσόρτσιλ στην αναζήτηση και πάλι πολιτικών λύσεων.

Kαι μετά ήρθε η στημένη διάσκεψη της Βάρκιζας.
Η Διάσκεψη της Βάρκιζας άρχισε στις 2/2/1945, ημέρα Παρασκευή και τελείωσε στις 12 του μηνός, ημέρα Δευτέρα με την υπογραφή της πιο πολυσυζητημένης και πιο ακριβοπληρωμένης από το λαό συμφωνίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία...