30.11.11

Χριστουγεννιάτικο βοήθημα από τον Δήμο Κορυδαλλού

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Χριστουγεννιάτικο βοήθημα.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής ο Δήμος Κορυδαλλού και η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών χορηγούν και φέτος το «Χριστουγεννιάτικο βοήθημα».
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας (Ξενοφώντος & Πελοπίδα, Πλ. Μέμου, στον 3ο όροφο) από Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, 9:00 -12:00.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν δηλώσει εισόδημα έως 6.000 € (εκκαθαριστικό σημείωμα 2011).
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
2. Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος έτους 2011
3. Έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ (ή ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ)
4. Απόδειξη ενοικίου
5. Κάρτα ανεργίας
Πληροφορίες στα τηλέφωνα, 2104949154 ,2104990556,2104955422.

εμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς της ελληνικής χαλυβουργίας

Πολλοί Κορυδαλλιώτες και Κορυδαλλιώτισσες (και όχι μόνο) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς.

Τα 510 ευρώ μαζί με μεγάλο αριθμό τροφίμων παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στο σωματείο εργαζομένων στην Χαλυβουργία Ελλάδος Ασπροπύργου, όπου βρεθήκαμε μαζί με δεκάδες άλλους αλληλέγγυους που περνούν από το εργοστάσιο να δείξουν την συμπαράστασή τους.

Καλή συνέχεια στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών και σε κάθε αγωνιζόμενο,

Καλή δύναμη σε όλους μας στον αγώνα για ταξική ενότητα και αλληλεγγύη...

Εκλογές Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Την συνδρομή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την καλύτερη εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ Λεωνίδας Αθανασιάδης στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Συνδυασμού Βιοτεχνική Συνεργασία, λίγες ημέρες πριν τις Επιμελητηριακές εκλογές.

Από τη πλευρά του ο επικεφαλής του Συνδυασμού για τις εκλογές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Σπύρος Αλεξόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αθανασιάδη επεσήμανε ότι και αυτός με τη σειρά του θα βοηθήσει ώστε οι βιοτέχνες να αποκτήσουν έγκαιρα εικόνα και στη συνέχεια ευκολότερη πρόσβαση στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Ο αντιπεριφεριάχης μιλώντας σε περισσότερους από 100 βιοτέχνες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΒΕΠ, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των προγραμμάτων εδώ στη χώρα μας, και κάλεσε τους φορείς να συνδράμουν αποφασιστικά ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποροφιτικότητα. «Η συμβουλή των Επιμελητηρίων είναι ουσιαστική για την επίτευξη των στόχων της απορρόφησης των κονδυλίων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, το εμπόριο και τον τουρισμό. Πρόγραμμα για το οποίο οι βιοτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

29.11.11

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Η Αυτοψία Ενός Θρησκευτικού Εγκλήματος

Η Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας μας προσκαλεί αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νικαίας- Αγ.Ι. Ρέντη (οδός Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια).

Όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα:
«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Η Αυτοψία Ενός Θρησκευτικού Εγκλήματος»

Ομιλητής: K. Kρις Σπύρου, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, π. Γερουσιαστής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας New Hampshire

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλεχθούν υπογραφές για την επαναλειτουργία της Αγ. Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Τα σκουπίδια στον αέρα

Από σήμερα …. εκτίθεται στο διαδίκτυο το blog της «Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων». Με τη φιλοδοξία να συνεισφέρει στην προσπάθειά της για μια ευρύτερη συνεννόηση και συσπείρωση δυνάμεων στο «μέτωπο» της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε μια στιγμή, μάλιστα, που επιχειρείται να επεκταθεί και να παγιωθεί ένας αντικοινωνικός και αντιπεριβαλλοντικός τύπος διαχείρισης, σε πλήρη διάσταση με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Για το λόγο αυτό δεν είναι μια τυπική διαδικασία παρουσίας στο διαδίκτυο, ούτε μια επιλογή «από μόδα». Το ότι καθυστέρησε να γίνει πράξη, οφείλεται και στον ορυμαγδό των εξελίξεων, που η παρακολούθησή τους μόνο ξεπερνά πολλές φορές τις δυνατότητές μας, αλλά και στην προσπάθειά μας το όποιο αποτέλεσμα να μπορεί να ανταποκριθεί, πρώτα απ’ όλα, στις δικές μας απαιτήσεις και προσδοκίες.

Το αν θα τα καταφέρουμε μένει να κριθεί στην πράξη και όχι στο μακρινό μέλλον. Και σε αυτό θα παίξει ρόλο η συλλογική προσπάθεια όλων μας, καθώς και η ικανότητά μας να λειτουργήσει αυτό το blog σαν (ένα) σημείο επαφής, επικοινωνίας, ανταλλαγής εμπειριών και τεκμηρίωσης μιας εναλλακτικής λύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν θέλουμε ένα τυπικό blog αναπαραγωγής ειδήσεων, αλλά ένα ζωντανό - δυναμικό βήμα προβολής των κινηματικών δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα, καθώς και των επιστημονικών θέσεων και απόψεων, που τις τεκμηριώνουν.

Σε αυτούς τους δύο τομείς θα ρίξουμε το βάρος μας, προσπαθώντας, ταυτόχρονα, να συντηρούμε μια λειτουργικά επαρκή, στο πλαίσιο ενός ιστολογίου, βάση δεδομένων, που θα αναπτύσσεται στις ενότητες: «αρχείο της πρωτοβουλίας» και «βιβλιοθήκη». Η πρώτη ενότητα έχει περιλάβει, ήδη, ένα πρώτο βασικό υλικό. Το ίδιο θα γίνει και με τη δεύτερη ενότητα, στις επόμενες μέρες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, προσδοκούμε στη συνεισφορά όλων των προσώπων και των συλλογικοτήτων, που έχουν εμπλακεί σε αυτό το δύσκολο αγώνα.

Καλή αρχή, λοιπόν!

Πειρατές των Νόμων και των λέξεων.


Το ΥΠτΠ εβγαλε σχεδιο Νομου για ενοπλους φρουρους σε Ελληνικα πλοια για την προστασια τους απο Πειρατες.

Ο Υφ. Ναυτιλιας Αδωνις Γεωργιαδης, η Ενωση Ελληνων Εφοπλιστων, η Ενωση Πλοιάρχων μαζι και το ΜΕΓΑ καναλι αντιδρουν για το σχετικο παραβολο κυριως αλλα για τους αυστηρους κανονες και τις αυστηρες ποινες στα περι οπλοφοριας και οπλοχρησιας...

(Υ.Γ. χωρις καθολου τονους, ετσι για σπασιμο!!!)

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σωματείο "ΚΑΛΥΨΩ"


Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση "ΚΑΛΥΨΩ" στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά το Σαββάτο 3 & Κυριακή 4 Δεκμβρίου 2011.

Η παρουσία σας θα δώσει δύναμη και υποστήριξη για να συνεχίστει το έργο του Σωματείου ΚΑΛΥΨΩ.

Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών ΚΑΛΥΨΩ
Έβρου 1, 115 28 Αθήνα
τηλ: 2107212002 fax: 2107212003
email: info@kalipso.gr

28.11.11

Γοργοπόταμος, ένα εντυπωσιακό σαμποτάζ


25.11.1942. To Συμμαχικό Αρχηγείο Μ. Ανατολής αποφασίζει ένα εντυπωσιακό σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ελλάδα: δυνάμεις του ΕΛΑΣ (150 άνδρες υπό τον Άρη Βελουχιώτη), του ΕΔΕΣ (60 άνδρες υπό τον Ν. Ζέρβα) και μια 14μελής ομάδα Άγγλων σαμποτέρ μ’ επικεφαλής τους Έντυ Μάγιερ και Κρις Γουντχάουζ, ανατίναξαν την γέφυρα του Γοργοπόταμου δημιουργώντας προβλήματα στον ανεφοδιασμό των γερμανικών δυνάμεων της Β. Αφρικής. Στη σύντομη μάχη που δόθηκε με την ιταλική φρουρά της γέφυρας, σκοτώθηκαν 25 στρατιώτες, και οι Ιταλοί σε αντίποινα συνέλαβαν και εκτέλεσαν 16 πολίτες από την Υπάτη.





Γοργοπόταμος 1964: Μία επέτειος που έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία...

Το τρένο των Ευχών!


ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Επιβιβαστείτε και φέτος στο Τρένο των ευχών!

6, 7 & 8 Δεκεμβρίου 2011, Χριστουγενιάτικο Bazzar & Παιδικά Δρώμενα. Σταθμός Μετρό ¨Σύνταγμα¨ 09:00-21:00.

17 & 18 Δεκεμβρίου στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Κλεισόβης 18, Πειραιάς, 10:00-20:00.

Επεισόδια και συλλήψεις στην Προοδευτική

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τα επεισόδια ξεκίνησαν, χθές, πριν τις 3 το μεσημέρι έξω απο το γήπεδο της Προοδευτικής στη Νίκαια όταν οπαδοί μας, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, φορώντας κράνη και κουκούλες πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν ζημιές σε λεωφορείο που μετέφερε φιλάθλους της Καλαμάτας καθώς και σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Με το τέλος του αγώνα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, περίπου 100 οπαδοί της Προοδευτικής επιτέθηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και ξύλα εναντίον αστυνομικών.

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα απο τους οποίους οι 9 αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Προϊστάμενου Εισαγγελείας Πειραιά, καθώς είναι ανήλικοι.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, ηλικίας απο 18 έως 21 χρόνων, θα οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα, στην Εισαγγελεία.

26.11.11

Το Μεγάλο μας Τσίρκο (σπάνιο απόσπασμα)


Στις 22 Ιουνίου του 1973, η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανεβάζουν στο θέατρο "Αθήναιον" το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη "Το Μεγάλο μας Τσίρκο". Στο έργο, μέσα από σατιρικά και δραματικά νούμερα και τραγούδια γινόταν μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα και τους υπόλοιπους κυβερνήτες της ανεξάρτητης Ελλάδας ως την Μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο του '40 και το τότε σήμερα...

Η μουσική του έργου ήταν του Σταύρου Ξαρχάκου και τα τραγούδια της παράστασης απέδιδαν ο Νίκος Ξυλούρης και τα μέλη του θιάσου. Τα σκηνικά της παράστασης ήταν του Ευγένιου Σπαθάρη και στο θίασο πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Στέλιος Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Κούρος, ο Τίμος Περλέγκας και ο Χρήστος Καλαβρούζος.

Το "μεγάλο μας τσίρκο" είχε μεγάλη απήχηση στο αθηναϊκό κοινό, και λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών οι παραστάσεις στο "Αθήναιον" χαρακτηρίστηκαν εκ των υστέρων ως οι " μαζικότερες μέχρι το Πολυτεχνείο πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας".

Σύντομα οι λογοκριτές της χούντας κατάλαβαν ότι το έργο δεν ήταν μια απλή κωμωδία αλλά περνούσε στον κόσμο αντιδικτατορικά μηνύματα και -αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν- σταμάτησαν τις παραστάσεις.

Οι πρωταγωνιστές του έργου συνελήφθησαν και η Τζένη Καρέζη κλείστηκε στη φυλακή για τρεις μήνες...

Το έργο ανεβαίνει ξανά από τον ίδιο θίασο μετά την πτώση της χούντας σε Αθήνα και επαρχία και γνωρίζει και πάλι τεράστια επιτυχία.

25.11.11

οικονομικής ενίσχυσης των απεργών εργατών της Ελληνικής χαλυβουργίας

Το κοινωνικό καφενείο του Σαββάτου θα έχει χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης των απεργών εργατών της Ελληνικής χαλυβουργίας.
Κάθε Σάββατο από τις 19.00 λειτουργεί αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο για συνεύρεση και επικοινωνία, χωρίς τους εμπορικούς καταναγκασμούς του κέρδους και της lifestyle διασκέδασης. Τις ώρες του "καφενείου" θα λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη - ταινιοθήκη, θα υπάρχει το αρχειακό υλικό του χώρου (αφίσες και άλλες εκδόσεις) και βιβλιοπωλείο κινηματικών και αυτόνομων εκδόσεων. Τα υλικά έξοδα καλύπτονται από την εθελοντική συνεισφορά όλων μας. Επίσης συχνά θα οργανώνονται μικρές θεματικές προβολές, μαγειρέματα και δημιουργικές συμπράξεις.

Όσοι δε σκύβουμε, ούτε θέλουμε να διατάζουμε, να συναντηθούμε, να κουβεντιάσουμε, να δημιουργήσουμε, να σχεδιάσουμε, να οργανωθούμε...

τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας χέσει ο κώλ...

πηλάλα!!!

τρεχάτε ποδαράκια μου...


Υ.Γ. βγάζει πορτοκάλια η Μυτιλήνη;;;

24.11.11

Ψαρόνια στη Λίμνη Κουμουνδούρου

Από την Διαρκής κίνηση Χαϊδαρίου: Κάθε φθινόπωρο η λίμνη Κουμουνδούρου κατακλύζεται από εκατοντάδες χιλιάδες ψαρόνια.
Ο απειλούμενους, από κάθε μορφής ρύπανση, υγρότοπος, αποτελεί σημαντικό μεταναστευτικό σταθμό για πάρα πολλά είδη πουλιών, υδρόβιων και μη.

Δείτε την παρέμβαση του Αιγιαλού και πολλές εικόνες με τα ψαρόνια της Λίμνης Κουμουνδούρου

Ο Μεσσιανισμός

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης από το Κουτί της Πανδώρας

Ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας άγνωστος Έλληνας. Έγινε γνωστός μερικά 24ωρα πριν αναλάβει την πρωθυπουργία. Όχι εξαιτίας της πρότασης στο πρόσωπό του, όσο της πίστης που είχαν διάφοροι, πως αυτός είναι ο σωστός. Αυτή η πίστη εξπλώθηκε με δεκάδες δημοσιεύματα που τον εμφάνισαν σχεδόν ως Μεσσία. Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή.
Δεν γνωρίζω τι κάνει τον κύριο Παπαδήμο τόσο κατάλληλο. Αν είναι τα πτυχία του, τότε να θυμίσω πως όλοι όσοι επιστημονικά μας οδήγησαν στην καταστροφή, το έκαναν με αρκετά πτυχία. Χάρβαρντ, London School of Economics, Καίμπτριτζ, Ταφτς και ούτω καθ εξής. Τι κάνει λοιπόν τόσο κατάλληλο έναν άνθρωπο που δεν βγήκε από καμιά πολιτική διαδικασία, καμιά κοινωνική τριβή αλλά από τον συγχρωτισμό κάποιων σαλονιών, τραπεζών και υπερατλαντικών πτήσεων; Ίσως αυτό ακριβώς λένε κάποιοι, το γεγονός ότι είναι έξω από το πολιτικό σύστημα.
Ο κύριος Παπαδήμος, αν και μη πολιτικός, δεν είναι έξω από το πολιτικό σύστημα. Είναι εντός του και το υπηρέτησε εκ των πραγμάτων μέσα από τη σύγχρονη διασύνδεσή του με την οικονομία. Οι αγορές καθόριζαν πολιτική. Και ο κύριος Παπαδήμος ήταν στην κορυφή τους.
Τι σημαίνει όμως αυτός ο Μεσσιανισμός που αναπτύχθηκε στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού; Συμφέροντα, λένε ήδη κάποιοι. Ας μην κάνουμε δίκη προθέσεων. Μπορεί ακόμη και αν δεν αποδειχθεί ένας καλός πρωθυπουργός, να δώσει τη δυνατότητα για τον απεγκλωβισμό του πολιτικού συστήματος από τους συνήθεις ύποπτους που το καθορίζουν.
Το θέμα ωστόσο δεν είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά ο Μεσσιανισμός που δημιουργείται γύρω από το πρόσωπό του. Η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά τους σωτήρες. Σε μια σοκαρισμένη κοινωνία, που πιστεύει μάλιστα πως η Δημοκρατία την ξεγέλασε, η εμφάνιση ενός σωτήρα με καλές προθέσεις που προβάλλεται από τα κόμματα, φαίνεται μια ιδανική λύση. Η κοινωνία ανταλλάσει αυτόματα τον προβληματισμό της, την κρίση της με μια προτεινόμενη και κοινά αποδεκτά λύση. Ο Μεσσίας που προέρχεται από τους “επίλεκτους” απαλάσσει από τις ενοχές μιας αντιδημοκρατικής επιβολής. Τον προτείνουν άλλωστε τα κόμματα, επιστήμονες, επιφανείς προσωπικότητες.
Ο Μεσσιανισμός όμως είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά μιας αντιδημοκρατικής λύσης. Στην περίπτωση της δικτατορίας όλα επιβάλλονται. Στον Μεσσιανισμό όλα φαίνονται αναγκαία. Και στις δύο περιπτώσεις η κοινωνία παρακολουθεί, χάνει την κρίση της και μπορεί και τη συνείδησή της.
Ο κύριος Παπαδήμος έχει ήδη τεράστια ποσοστά δημοφιλίας. Πώς συνέβη αυτό για ένα εντελώς άγνωστο πρόσωπο; Το άγνωστος σημαίνει και άφθαρτος. Θεωρητικά, στα μάτια του κόσμου δεν έχει σχέση με το πολιτικό σύστημα που θέλει να αποτάξει. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές. Ο κύριος Παπαδήμος θα ήταν ένας συμπαθής άγνωστος, αν δεν γινόταν “βίαια” γνωστός μέσα από μια επικοινωνιακή επίθεση των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.
Η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε, γιατί η Δημοκρατία της λειτούργησε με διαπλοκή, ατιμωρησία, διαφθορά,εξαπάτηση. Αν κάτι χρειάζεται, είναι να λειτουργήσει σωστά αυτή ακριβώς η Δημοκρατία. Όχι να χειροκροτηθούν Μεσσίες.
Η αντικειμενικότητα της αλήθειας του καθενός δοκιμάζεται από την πράξη. Αυτό ισχύει και για τον Λουκά Παπαδήμο. Όσο πιο γρήγορα βγάλει τον μανδύα του Μεσσία, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει ένας άνθρωπος που θα βοηθήσει τη χώρα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Από Δημοκρατία μόνο. Αληθινή.

23.11.11

μην κόβεις τα δέντρα εσύ, μπορούν κι άλλοι να το κάνουν αυτό...


μην κόβεις τα δέντρα εσύ, μπορούν κι άλλοι να το κάνουν αυτό...

Τράπεζες: μετά από μία τριετία

του Τάσου Τέλλογλου από το protagon.gr

Όταν το φθινόπωρο του 2008 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάσιζε να «σώσει» τις τράπεζες με 28 δισ. εκατομμύρια ευρώ, το σύνθημα του ήταν να «σώσουμε τον Χ», ο μεγαλομέτοχος μιας απ' τις 4 συστημικές τράπεζες, είχε χάσει πολλά έμμεσα και άμεσα στην αμερικανική κρίση έστω και αν η ελληνική του τράπεζα δεν είχε, όπως μας ζαλίζουν έκτοτε οι ειδικοί, έκθεση σε τοξικά προϊόντα. Τον σώσαμε λοιπόν. Η τράπεζά του ήταν «συστημική τράπεζα» (με άλλες τρείς Εθνική, Alpha και Πειραιώς) και η επιβίωσή του είχε σχέση με την επιβίωση όλων μας.

Από τότε, από το πρώτο πακέτο διάσωσης με το οποίο είχε διαφωνήσει ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι χωρίς ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα της αριστεράς να μας προστατεύσουν με τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες από τις αιτίες που προκάλεσαν την κρίση του 2008 και την ανάγκη να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος για μετόχους που είχαν «παίξει» τα χρήματά τους σε προϊόντα της αμερικάνικης αγοράς από τα οποία το μόνο που αντιλαμβάνονταν –παραλλάζοντας τον Ουώρεν Μπάφετ -ήταν το ποσοστό του κέρδους του προϊόντος.

Το 2007 οι τέσσερεις «συστημικές» τράπεζες διαφήμιζαν κέρδη +73%(η Εθνική), +50%(η Πειραιώς), +34,7%(η Alpha), +32,1%(η Eurobank). Είναι εξαιρετικά προβληματικό για κάποιον που «τρώει» μόνος, με τους μετόχους του, τέτοια ποσοστά κερδών, να «μοιράζεται» με την κοινωνία τις ζημιές. Το φετινό φθινόπωρο, 3 χρόνια μετά, οι τράπεζες παίρνουν χρήματα από το 4ο παρόμοιο πρόγραμμα. Το ελληνικό δημόσιο έχει φθάσει να έχει εγγυηθεί εκδόσεις 86 δίσ. σε ομόλογα που έχουν εκδώσει οι Τράπεζες, η εξάρτηση των τραπεζών μας από την ΕΚΤ έχει προσεγγίσει τα 78 δισ. ενώ 26,5 δισ. έχουν «τραβήξει» από το European Liquidity Assistance μέσω της ΤτΕ.

Για ποια κρατικοποίηση μιλάνε ακριβώς; Αυτή που έχει ήδη γίνει; Πριν από δύο εβδομάδες μία από τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες βγήκε στην «γύρα» για λίγα «ψιλά» από τις άλλες που ήταν απρόθυμες να της δανείσουν. Δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να «αντλήσει» χρήματα από τον ELA διότι δεν είχε τίποτα να δώσει. Αν δεν έχει η Τράπεζα να δώσει γιατί να της δώσει το κράτος χωρίς να διασφαλίσει τα δικαιώματά των φορολογουμένων που θα πληρώσουν;

ο άνθρωπος γεννιέται, ο καταναλωτής κατασκευάζεται...

Ο καταναλωτής "κατασκευάζεται".... Ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε για να καταναλώνει ότι του "πασάρουν" τα ΜΜΕ και τα Lifestyle περιοδικά...
Άλλες αξίες, άλλες προτεραιότητες.... Σεβασμός στη Φύση και στον άνθρωπο...

22.11.11

ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΔΕΗ, ΑΓΩΝΕΣ & ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ

ΤΩΡΑ ξεκινάει έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στα Καμίνια μία από τις δράσεις ενάντια στα άδικα χαράτσια της ΔΕΗ «Δεν πληρώνουμε» τα χαράτσια! Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Ο Δήμος Κορυδαλλού πήρε τελικά θέση στο θέμα αυτό και την επιβολή μέσα απο αντικανονικότητες φόρου και ζητά από τους Κορυδαλλιώτες να υπογράψουν την ακόλουθη ΔΗΛΩΣΗ:
Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 τουάρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:
Με προσωπική μου ευθύνη δεν κατέβαλα προς τη ΔΕΗ το περιεχόμενο στον υπ’ αριθμ. ……………. λογαριασμό ειδικό τέλος ακινήτου (Ε.Ε.Τ.Η.ΔΕ) του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, αλλά μόνο την αξία της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ανερχόμενη στο ποσό των ……………… Ευρώ. Εξουσιοδοτώ τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη ή τον εντεταλμένο αυτού νομικό συμπαραστάτη να προβεί κατόπιν και της με αριθμό 282/9-11-2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού, σε οποιαδήποτε νόμιμη για λογαριασμό μου ενέργεια προς τη ΔΕΗ (εξώδικη όχληση – διαμαρτυρία και ενημέρωσή της) προκειμένου να αποτραπεί κατά το δυνατό κάθε δυσμενής σε βάρος μου συνέπεια, ιδιαίτερα αυτή της διακοπής της ηλεκτροδότησης του ακινήτου μου.

Υ.Γ. έρε γλέντια!!!

21.11.11

ΑΣΔΑ, κάποιος να μας πει τι συμβαίνει!!!

Ο ΑΣΔΑ στην σελίδα του μας ενημερώνει πως "Τελευταία και ο Δήμος Κορυδαλλού είναι μέλος του ΑΣΔΑ" αλλά από την άλλη ο Δήμος Κορυδαλλού με την απόφαση αριθ.150/2011 και θέμα «Λήψη απόφασης για την αποχώρηση του Δήμου Κορυδαλλού από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) μας ενημερώνει για το αντίθετο...

οι πρόσφατοι χάρτες με θέμα "Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας" που διακινεί και αφισοκολλάει ο ΑΣΔΑ δείχνουν ως μέλη του και τον Κορυδαλλό και το Περιστέρι.

Είναι τελικά μέλη του ή ο ΑΣΔΑ δεν ξέριε τι του γίνεται;

τηλεκατευθυνόμενα - μοντελισμός "Gamers Club"

Κατάστημα ειδών μοντελισμού με τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα Gamers Club στον Κορυδαλλό. Οδός Αγίου Γεωργίου 42, Τ.Κ. 18120, με τηλέφωνο το 2104967076.

Η εσωτερική mini πίστα υπό κλίμακα είναι μοναδική στην Ελλάδα.

19.11.11

η Μικρή ΠΗΓΗ θέλει την βοηθειά μας

Επειδή τίποτα δεν τελείωσε , επειδή τώρα αρχίζουν τα δύσκολα , επειδή η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο μας , επειδή πάνω απο όλα είμαστε Ανθρωποι
Παρτε τα παιδιά και ελάτε .Αυριο στο σινεμά Τιτάνια στην Αθήνα μια παράσταση καραγκίοζη για την μικρή μας φίλη.

Η μικρή Πηγή μεταφέρθηκε στην παιδονευρολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης... λεπτομέρειες από το "ο πατέρας"

Αυτός είναι ο καινούριος λογαριασμός της Eurobank που μπορεί να χρησιμοποιείται και να διακινείται ελεύθερα, αφού δεν δεσμεύεται παρά τις καταθέσεις κυρίως από τρίτους.
Eurobank 0026-0024-13-0101961029
Τσιουμπέκου Φανή του Σταύρου
Γεωρνταμιλής Βασίλειος του Σταύρου
Ευχαριστούμε και πάλι για όλα!!!!

18.11.11

Μαθήματα σωματικής έκφρασης- μιμικής- θεάτρου δρόμου

To σώμα... κινείται, μιλα, σιωπά,αδρανεί, εκφράζεται, επικοινωνεί, παραμορφώνεται, μεταμορφώνεται, παίζει, συστρέφεται, συρρικνώνεται, συσπάται, πυκνώνει, αιωρείται, κυλά...

Το σώμα σε σχέση με το σώμα... άλλο σώμα... το αντικείμενο... το περιβάλλον... Το σώμα ένας ολόκληρος κόσμος μεταμόρφωσης...

Μαθήματα σωματικής έκφρασης- μιμικής- θεάτρου δρόμου.
Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός
Εγγραφές καθημερινά 2104970911
Διδασκαλία Αγγελική Ματοπούλου

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ! Δελτίο Τύπου των Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.

Το θέμα αρχίζει και παίρνει τεράστιες διαστάσεις! Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, καταγγέλλουν ξεκάθαρα θεσμική εκτροπή και διαδικασίες «μαϊμού», οι οποίες διεκπεραιώθηκαν από εν ενεργεία Υπουργούς προκειμένου να θεσμοθετηθεί το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών.

Εκτός από όλα τα άλλα που καταγγέλλουν οι ΜΚΟ, προσέξτε ειδικά το εξής: δηλώνουν ξεκάθαρα ότι το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας ΔΕΝ ολοκλήρωσε τις εργασίες του και δεν εξέφρασε γνώμη. Ωστόσο η ΚΥΑ που υπέγραψαν οι Υπουργοί επικαλείται την με αριθμό 26 / 4.11.2011 γνώμη του Συμβουλίου ! ! !
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

17.11.11

17 Νοέμβρη...


Έξω από τα δόντια...

16.11.11

KARATZA ferries, να το βυθίσεις...

Απίστευτο αλλά είναι πάρα πολλοί αυτοί που συμφωνούν πως πρέπει κάποια πλοία να βυθιστούν...

σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

1975, η δίκη της χούντας

Ένα εξαιρετικό ιστορικό video 100 λεπτών για την δίκη της χούντας στον Κορυδαλλό. Ξεκινά με πλάνα του 1975 έξω από τις γυναικείες φυλακές, στην Γρ. Λαμπράκη . . .

15.11.11

τράπεζες, Νόμοι και βόμβες!!!

Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη στο ρ/σ «REAL FM». Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «REAL FM » (N. Χατζηνικολάου), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Για την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για την φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία
Ενώ ο κ. Βενιζέλος έως πρόσφατα άφηνε να εννοηθεί ότι είμαστε λίγο πριν από την υπογραφή μιας συμφωνίας η οποία θα εξασφάλιζε σημαντικά πρόσθετα έσοδα για το δημόσιο, χθες το θέμα απουσίαζε πλήρως από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Αυτό είναι κακό σημάδι. Το Spiegel, που θεωρείται έγκυρο περιοδικό, λογαριάζει ότι θα μπορούσε να εισπράξει έως και 2 δις ευρώ ετησίως το ελληνικό κράτος από αυτούς τους έλληνες μεγαλοκαταθέτες που έχουν τα λεφτά τους παρκαρισμένα στην Ελβετία, όταν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία λένε ότι τα έτη 2008 και 2009 – επί ΝΔ – εισπράχθησαν από τόκους από τις ίδιες καταθέσεις περίπου 10 εκατ. ελβετικά φράγκα. Δηλαδή εκατοντάδες φορές λιγότερα. Θα μπορούσαμε με τα χρήματα αυτά – τα 2 δις ευρώ – να αποφύγουμε νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικό κράτος που ετοιμάζονται από αυτή την κυβέρνηση μέσω του νέου προϋπολογισμού.

- Έχετε την υπόνοια ότι πάνε να το πνίξουν το θέμα; Γι’ αυτό κάνατε την ερώτηση στη Βουλή;

Βλέπω ότι το θέμα προχωράει σαν τον κάβουρα γιατί πέντε χρόνια τώρα, έξι χρόνια τώρα, δεν έχει γίνει τίποτα. Η δυνατότητα να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία υπάρχει νομικά – θεσμικά από το 2005. Έχουμε αφήσει, 4 χρόνια η ΝΔ και 2 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, περίπου άπρακτα. Οι δε Ελβετοί, αν δεν τους πιέσει κανείς δεν θα σπεύσουν να φορολογήσουν τους πελάτες τους. Επιπλέον οι Ελβετοί εφαρμόζουν μέχρι τώρα από τις διαθέσιμες πληροφορίες που έχω το εξής δίλημμα: ή ονόματα ή λεφτά. Για την Ελλάδα αρκετά από αυτά τα ονόματα που έχουν βγάλει πολλά λεφτά δεν είναι νόμιμα χρήματα, έχει σημασία εκτός από τα λεφτά και το θέμα των ονομάτων για να ελεγχθεί ένα εκεί πέρα υπάρχουν καταθέσεις που είναι προϊόν οικονομικού εγκλήματος, μαύρου χρήματος, μαύρο πολιτικό χρήμα.

Ένα δεύτερο θέμα που θέτω με την ερώτηση μου, όπου επίσης δεν υπήρξε καμία αναφορά χθες στις προγραμματικές δηλώσεις από τον κ. Παπαδήμο, είναι οι μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου. Η λίστα των οποίων δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ο κ. Βενιζέλος. Υπάρχει σε ένα χρηματοκιβώτιο στην Βουλή. Δεν μπορούν ούτε καν οι βουλευτές να την πάρουν. Είσαι υποχρεωμένος εκεί να πάς με έναν ταπεινωτικό τρόπο και πρακτικά ατελέσφορο να δεις και να φύγεις.

Αυτό είναι κοροϊδία. Αυτή η λίστα πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα, αφού και η αρχή προσωπικών δεδομένων έχει πει το ναι με κάποιες προϋποθέσεις που είναι εφικτό να εξασφαλιστούν, και κυρίως πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση, και από τον κ. Παπαδήμο και από τον κ. Βενιζέλο: πόσα, από ποιους, και πότε. Ξετίναγμα και δραστικός έλεγχος. Διότι αλλιώς αν είναι να γδέρνουμε τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, τα οποία πια δεν αντέχουν, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος υψηλού επιπέδου οικονομολόγος για εφαρμόζει κάποιος αυτή την συνταγή που στο κάτω-κάτω μας έχει ρίξει και στα βράχια.

Για την μαφιόζικη ενέργεια κατά του κ. Γούσιου ελεγκτή της ΤτΕ
Ανέφερα στην ομιλία μου στην Βουλή και είδα να το σημειώνει ο κ. Πρωθυπουργός, ότι ο κ. Γούσιος, ελεγκτής στέλεχος της ΤτΕ που έκανε τον τεχνικό, οικονομικό έλεγχο για την υπόθεση της Proton Bank, και ο οποίος βρήκε εκεί τεράστιους σκελετούς, λεηλατήθηκε αυτή η τράπεζα με θαλασσοδάνεια προς εταιρείες του ομίλου Λαυρεντιάδη χωρίς καμία εγγύηση. Όλα αυτά έρχεται και τα δίνει ο φορολογούμενος μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για να καλύψει την μαύρη τρύπα. Ο κ. Γούσιος λοιπόν ξημερώματα Παρασκευής δέχθηκε επίθεση με ένα μασούρι δυναμίτη στην πιλοτή της πολυκατοικίας που μένει. Αυτό είναι μαφιόζικη ενέργεια για να κλείσουν στόματα. Ζήτησα λοιπόν από τον κ. Παπαδήμο εκτός από το να δίνει λεφτά στις τράπεζες – και άλλα 30 δις δίπλα στα 100 δις που έχουν δοθεί – να ελέγξει όχι μόνο την συγκεκριμένη τράπεζα αλλά όλες τις τράπεζες για να δει εάν υπάρχουν και άλλοι σκελετοί στα ντουλάπια τους και εάν μεγαλομέτοχοι τραπεζών λεηλατούν τις τράπεζες τους δίνοντας δάνεια σε εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβονται οι ίδιοι σε βάρος των καταθέσεων των φορολογούμενων και του κρατικού προϋπολογισμού.

Αγιαβαρβάρα Νίκαια ή Κερατσίνι... διαλεξε τόπο, για ΚΕΠ να πας...

Πριν μια βδομαδα πηγα στα ΚΕΠ Κορυδαλλού για μια αιτηση και μου απάντησαν οτι δεν μπορουν να την διεκπεραιώσουν, επειδη τους...
έκοψαν το φαξ, λογω μη υπαρξης χρηματων, και αν μπορω να παω στα ΚΕΠ της Νικαιας.
Η απορία μου ειναι ποιος ο λογος υπαρξης του συγκεκριμένου ΚΕΠ;

ΥΓ Ένα τηλέφωνο δεν βλάπτει για να είστε σίγουροι ότι είναι ανοιχτά όπως έχει ορθά επισημανθεί εδώ. (Αν το τηλέφωνο κάνει τουτ - τουτ ξεκινάτε κατευθείαν για Νίκαια)

Εκδήλωση ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Η Λ.Σ. Κορυδαλλού διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού..Ως Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού στηρίζουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση με τις δυνάμεις μας. Οργανωνόμαστε για να αντιπαλέψουμε αυτή την άδικη και βάναυση επίθεση.

Κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς ρεύμα Όλοι μαζί μπορούμε

12.11.11

φωτογραφίες από την Νίκαια




πηγή φωτογραφίας

Δακρυγόνα και ένταση στην Νίκαια

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και χρήση δακρυγόνων στην Νίκαια αυτή τη στιγμή σε στενά γύρω από το περιβολάκι και στην Πέτρου Ράλλη.

Σήμερα στην πόλη είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις. Στον Άγιο Νικόλαο Νίκαιας από την Χρυσή Αυγή με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα της και Δημ. Σύμβουλο Αθήνας Ν. Μιχαλολιάκο η μία ενώ στο Περιβολάκι αντιδιαδήλωση της όπου ήδη υπήρξε και η επέμβαση της Αστυνομίας.

Το γεγονός της εκδήλωσεις της Χρυσής Αυγής στην Κοκκινιά του μπλόκου και των εκτελέσεων κινητοποίησε από μέρες τις δημοτικές κινήσεις, τοπικούς φορείς και αντιρατσιστικές οργανώσεις της Νίκαιας και του ευρύτερου Πειραιά όπου μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο της Νίκαιας αποφάσισαν και διοργάνωσαν την σημερινή αντιφασιστική πορεία στο Περιβολάκι.

Για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση και ο δήμαρχος Νίκαιας κ Γ. Ιωακειμίδης χαρακτηρίζοντας τη "πέρα για πέρα ανεπιθύμητη για εμάς". Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νίκαιας, "η πόλη του Μπλόκου η ηρωική Κοκκινιά, δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιες απαράδεκτες προκλήσεις. Έχει απαντήσει με τους αγώνες της και το αίμα των παλικαριών της, απέναντι στον φασισμό. Σήμερα η πόλη μας και ο λαός της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επιβίωση και την προάσπιση της λειτουργίας των θεσμών της Δημοκρατίας μας".

Ο κ. Ιωακειμίδης κάλεσε, τέλος, "τους πολίτες της Νίκαιας να απομονώσουν την εκδήλωση και τους διοργανωτές της, να καταδικάσουν κάθε ενέργεια που θέλει να γυρίσει πίσω τη χώρα μας σε σκοτεινές εποχές".

μεγάλες αγάπες

11.11.11

Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή

Το πολιτικό κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» καλεί όλους τους Έλληνες πατριώτες στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα κυβέρνηση του Μνημονίου. Η εκδήλωση του Σαββάτου, σε μία περιοχή λαϊκή, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα αντεθνικά μέτρα του ΔΝΤ, θα έχει ξεκάθαρο αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί πλέον τη μοναδική πολιτική δύναμη ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ενάντια στη νέα τρόικα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που μοναδικός της σκοπός είναι η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της χώρας.

Σάββατο 12/11 5μ.μ. Πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαια
Κεντρικός ομιλητής: Νικόλαος Μιχαλολιάκος

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ

Στη Νίκαια της προσφυγιάς, των αγώνων, του μπλόκου της Κοκκινιάς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους δοσίλογους συνεργάτες τους, οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών δεν είναι απλά ανεπιθύμητοι είναι εχθροί.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ το Σάββατο 12 Νοέμβρη, 12:00 στο Περιβολάκι (Πλ. Δαβάκη) Νίκαια

Αντιφασίστες/στριες από τις περιοχές του Πειραιά
Τρόπος πρόσβασης από Αθήνα (στάση περιβολάκι, επί της Πέτρου Ράλλη)
Λεωφορείο B18 από Μενάνδρου-Ομόνοια
Λεωφορείο 820 & 851 από μετρό Αιγάλεω
Τρόλεϊ 21 από Ομόνοια

Δύο πεταλούδες "γιατροί" των αρχαίων Ελλήνων στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο



Papilio Machaon: Η πεταλούδα έχει το όνομά της από τον Μαχάωνα. Ο Μαχάων ήταν γιατρός των Αχαιών στην εκστρατεία κατά της Τροίας.

Αριστερά νύμφη της ανωτέρω πεταλούδας Papilio machaon.

Iphiclides Podalirius: To όνομα της πεταλούδας έχει το όνομα του δεύτερου γιατρού των Αχαιών, του Ιφικλείδη που ήταν και αυτός γιατρός των Αχαιών.

πηγή: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

ο Μητσοτάκης κι ο Παπαδοπουλος

10.11.11

Εθελοντική Αιμοδοσία

H Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, μας προσκαλεί στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει την Κυριακή 13 & Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, Πλ, Μέμου από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο ισόγειο των ΕΔΑΠΕ.

Στο Δήμο Κορυδαλλού λειτουργεί Τράπεζα αίματος που είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει όλους τους Κορυδαλλιώτες και τους συγγενείς τους στις περιπτώσεις αυτής της ανάγκης. Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα έλλειψης γι αυτό και η αιμοδοσία της 13ης & 14ης Νοεμβρίου, είναι πολύ μεγάλης σημασίας για όλους μας!

Επειδή το ανθρώπινο αίμα δεν παράγεται, επειδή το ανθρώπινο αίμα δεν πουλιέται, προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες, όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο μας, να προσφέρουν λίγο από το δικό τους αίμα και να σώσουν έτσι μια ανθρώπινη ζωή.

και λίγο Βουλή...

9.11.11

ξεφτύλα δίχως όρια!!! (έχει και Υ.Γ.)

Αυτή η ξεφτύλα δεν έχει ούτε όρια ούτε τέλος. Ο Δήμος Κορυδαλλού προσπαθεί και φροντίζει να ικανοποιεί με κάθε τρόπο κάθε απίθανη παρανομία οποιουδήποτε "πελάτη".

Ο ΚΟΚ προβλέπει 400ΕΥΡΩ πρόστιμο για κάθε παράνομο εμπόδιο στο οδόστρωμα. Δηλαδή για τα δύο εμπόδιο στην οδό Καραισκάκη 29 προβλέπει 800ΕΥΡΩ πρόστιμο. Και μην βιαστεί κανέις να μιλήσει για σκληρότητα και αυστηρότητα από τον Νομοθέτη διό τι πέρα από τον κανόνα που πρεέπι να ισχυεί αυτού του είδους οι παρανομίες έχουν οδηγήσει σε μαχαιρώματα, εμπρήσμους οχημάτων, απίστευτους καβγάδες κ.α.

Ε, λοιπόν, ναι για άλλη μία φορά ο Δήμος Κορυδαλλού αγνοεί κατάφορα την κοινή λογική και την Νομιμότητα και προωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα ώστε να νομιμοποιήσει την παρανομία αυτή αντί να επιβάλεί τα πρόστιμα που ορίζει ο Νόμος!!!

Και όπως όλα δείχνουν, ενώ ο Δήμος δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από κανένα Νόμο να πάρει τέτοια απόφαση έτσι ώστε αυτή να είναι και νόμιμη συνεχίζει ακάθεκτος σε ένα γνώριμο του πλαίσιο αυθαιρεσίας που διασφαλίζεται από το απίστευτο και Αντισυνταγματικό Αρθρο 150 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων του 2005... το οποίο χρησιμοποιεί το σύστημα που μας έφτασε ως εδώ ως χώρα και θα τους καλήψει ως ακολούθως...

αρθρο 151. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΟΤΑ-ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ- Γ Γ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Άσκηση και εξέταση προσφυγών

1 .α. Οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί ....
β. Η προσφυγή μπορεί να ...
2. Ο Γενικός Γραμματέας αποφαίνεται επί της προσφυγής, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την υποβολή της. Αν παρέλθει η ανωτέρω προθεσμία χωρίς να εκδοθεί απόφαση θεωρείται ότι η προσφυγή έχει απορριφθεί.

Οπότε επείδη η δημόσια οδός δεν είναι ¨¨ιδιοκτησία σας¨¨ δύσκολα θα μπορέσει κανείς να πάερι "έννομο συμφέρον" από την Εισαγγελεία αλλά ακόμη κι αν τα κατφέρει μπορεί να τον γράψει ο διορισμένος Γ.Γ. της Περιφέρειας (όχι αυτός που ψήφισες, ο διακοσμιτικός, ο άλλος!!!) στα τρυφερά του για έναν μήνα κι έτσι απλά και Αντισυνταγματικά την επόμενη μέρα καθαρίσανε...

Υ.Γ. κουφαλίτσες, το "υ" αντί για "ι" το είδατε στο τίτλο "ξεφτύλα δίχως όρια!!!" αυτά που συμβαίνουν στους δημόσιους χώρους και στα Δημόσια έγγραφα, όχι!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: παιδικοί σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού

Οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κορυδαλλού, από τις 25/10/2011 βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας. Διεκδικούμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας από το β΄ δεκαπενθήμερο του Ιουλίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Η διοίκηση επανειλημμένα υποσχέθηκε ότι θα δώσει διέξοδο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα μας καταβάλλει τα δεδουλευμένα και θα προχωρήσει στην τακτική καταβολή της μισθοδοσίας μας. Μάταια όμως περιμέναμε δείχνοντας την μέγιστη υπομονή και την καλή πίστη μας, σε αντίθεση με τους ιθύνοντες οι οποίοι αγνόησαν κάθε προφορικό και γραπτό αίτημά μας. Σε όλο αυτό το διάστημα σαν απάντηση πήραμε απειλές και εκβιασμούς σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, που είχαν ως στόχο την διάσπαση της συνοχής μας. Η διοίκηση προχώρησε σε επιμέρους πληρωμές καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματά μας, όπως την αρχή της μη διάκρισης και ισότιμης μεταχείρισης. Έγινε κατάχρηση εξουσίας με την δημοσιοποίηση και τοιχοκόλληση εγγράφων στους Παιδικούς Σταθμούς, με ψευδή στοιχεία, και παραβιάστηκαν κατάφορα προσωπικά δεδομένα. Έγιναν και γίνονται παράνομες μετακινήσεις προσωπικού (Συμβάσεις και Ασφαλιστικά) και καταστρατήγηση αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα την παράνομη και επικίνδυνη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Η διοίκηση προσπάθησε την δυσφήμηση της εργασίας μας, την υποβάθμιση του επιστημονικού μας κύρους και την παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, υποσκάπτοντας έτσι την μετέπειτα εύρυθμη λειτουργία τους.

Η απάντησή μας σε όλα τα ανωτέρω είναι η συνέχιση του αγώνα μας έως ότου και ο τελευταίος εργαζόμενος εξοφληθεί και διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στα πλαίσια της νομιμότητας.

Υ.Γ. αυτό το Δελτίο Τύπου, όπως και κανένα άλλο έως τώρα από τους εργαζόμενους δεν στάλθηκε στο korydallos.blogspot. Προφανώς δεν επιθυμούν την δημοσιοποίηση των θεμάτων τους και την ενημέρωση του κάθε Κορυδαλλιώτη που πληρώνει για την μισθοδοσία τους;

πηγές: Νέα Γενιά
Πάμε Αλλιώς
Τενεκεδούπολη

8.11.11

2011, όταν τα ΜΜΕ αντικατέστησαν τα τανκς

Μείωση μισθών, κομμένα δώρα, η ανεργία καλπάζει, φόροι που πέφτουν σαν καρπαζιές στον λαό...

Όλα πηγαίνουν προς το χειρότερο, ο λαός πλήρωνει και ξαναπληρώνει για τους υπόλοιπους, τους άλλους, τους ελάχιστους.

Και φτάνουμε στο "κούρεμα", που συνοδεύεται με επανακεφαλαίωση των τραπεζών (ουσιαστικά μιλάμε για εθνικοποίηση των τραπεζών η οποία αποτελεί και μονόδρομο μιας και όλοι θυμόμαστε που πήγαν ή πιο σωστά που δεν πήγαν τα χρήματα που έλαβαν οι τράπεζες ως λευκή επιταγή από την κυβέρνηση Καραμανλή).

Η "αναμόχλευση" περιορίζεται (τουλάχιστον εδώ οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε αποδεκτή κατάσταση) αλλά η περιουσία τους σε ακίνητα είναι ξεκάθαρα εικονική (μιας και η πραγματική αξία τους βρίσκεται δύο ή και τρεις φορές κάτω από την "αναγραφόμενη", αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που έχουν παγώσει τους πλειστηριασμούς, όχι για τον λαό).

Η κρατικοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να αποφευχθεί μιας και οι ίδιες δεν δείχνουν να εχουν σκοπό ή δεν μπορούν να στηρίξουν την οντότητα τους.

Μετά την πολύ κακή κατασταση που έχει πριέλθει η χώρα τίποτα δεν δείχνει ικανό να προστατέψει το καθεστώς των τραπεζών εκτός από μία "ανατροπή".

Σε άλλες εποχές οι ανατροπές γίνονταν με τανκς (αν και η ιδιαίτερη συμπεριφορά της Αστυνομίας την Κυριακή και την Δευτέρα που μας πέρασε καθώς και η ξαφνική αλλάγη στις ένοπλες δυνάμεις ξυπνούν θυμισες), αλλά για το 2011 και μάλιστα σε κράτος της ΕΕ αυτό φαντάζει αδύνατο...

Κι όμως τα ΜΜΕ που ως τότε κοιμούνται αλλά και πατρονάραν, θα μπορούσε να πει κανείς, τα ως τώρα αντιλαικά μέτρα ξυπνούν και ξεσπούν με τρομερή μανία κατά του πρωθυπουργού και μόνον όταν συμφώνησε στην επανακεφαλαίωση. Αιτία του κακού και ρίζα για όλα σε αυτή την χώρα σε μία και μόνο στιγμή ένας άνθρωπος! Έφυγε χθες, σήμερα;

Σήμερα λοιπόν, τα ΜΜΕ, μας τάζουν να παρακαλλάμε έναν άνθωπο των τραπεζών να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας μας. Οι πολιτικοί πετούν την καυτή πατάτα ο ένας στον άλλο και κάνεις δεν δείχνει πρόθυμος αλλά ούτε και συζητά την επανακεφαλαίωση των τραπεζών που θα διασφάλιζε τις καταθέσεις των "μικροελλήνων"...

Κάποιοες αποφάσεις θέλουν να πάρουν, αλλά κανείς πολιτικός δεν θέλει να συνδεθεί με αυτές. Ο ΓΑΠ θα προχωρούσε στην επανακεφαλαίωση των τραπεζών αλλά ανατράπηκε η επιλογή και η ρότα του.

Τι είναι αυτό που θα προχωρήσουν άλλοι πολιτικοί μας αλλά δεν θέλουν όπως φαίνεται κανείς τους να χρεωθεί τις επιλογές αυτές;;;

Είναι ξεκάθαρο πως όπως κάποτε υπήρχε το κώνειο, τα άρματα κτλ εμείς ζήσαμε μία ανατροπή προιόν των ΜΜΕ (και τα οποία μάλιστα κατάφεραν ότι κατάφεραν στην δύση τους μιας και πλέον αποτελούν παρελθόν καθώς η μία εφημερίδα κλείνει μετά την άλλη και οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν χάσει τα πρωτεία της ενημέρωσης από τα νέα ηλεκτρονικά μέσα!!!).

Υ.Γ. Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας

7.11.11

CATASTROΪKA

CATASTROIKA greek teaser trailer from ThePressProject on Vimeo.


Ήταν αρχές του 1989 όταν ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ρουπνίκ κάθισε μπροστά στον υπολογιστή του προκειμένου να ετοιμάσει μια έκθεση για την πορεία των τελευταίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Σοβιετική Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Και ο όρος που σκαρφίστηκε για να περιγράψει τον επιθανάτιο ρόγχο μιας αυτοκρατορίας άκουγε τότε στο όνομα Καταστρόικα. Στα χρόνια του προέδρου Γιέλτσιν, όταν η Ρωσία πραγματοποιούσε ίσως το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο πείραμα ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας, δημοσιογράφοι του Γκάρντιαν έδωσαν άλλο νόημα στον όρο του Ρουπνίκ. Η καταστρόικα έγινε συνώνυμο της ολοκληρωτικής διάλυσης μιας χώρας από τις δυνάμεις της αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Μονάδα μέτρησης της Καταστρόικα ήταν πλέον η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, η μείωση του προσδόκιμου ζωής αλλά και η δημιουργία μιας νέας κάστας ολιγαρχών που αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας. Λίγα χρόνια αργότερα η αντίστοιχη επιχείρηση μαζικών ιδιωτικοποιήσεων στην ενοποιημένη Γερμανία, που σήμερα παρουσιάζεται ως πρότυπο για την Ελλάδα, δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους και ορισμένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Αυτή ακριβώς η καταστρόικα έρχεται τώρα και στην Ελλάδα, την «τελευταία σοβιετική δημοκρατία της Ευρώπης», όπως αρέσκονται να την χαρακτηρίζουν οι βουλευτές και οι υπουργοί της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης. Είναι η λογική συνέπεια και συνέχεια της «χρεοκρατίας» και ως εκ τούτου η λογική συνέχεια του πρώτου μας ντοκιμαντέρ που αναζητούσε τις αιτίες που δημιούργησαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα και ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Η Καταστρόικα όμως δεν είναι μια ασθένεια που χτυπά μόνο όσες χώρες αλλάζουν ριζικά το οικονομικό τους σύστημα, όπως η Ρωσία, ούτε χώρες που τελούν υπό άτυπη οικονομική κατοχή. Ίσως μάλιστα οι πιο αποτυχημένες μορφές ιδιωτικοποιήσεων να συνέβησαν σε οικονομικές υπερδυνάμεις που θεωρητικά είχαν την οικονομική ισχύ να ελέγξουν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Την Καταστρόικα τη συναντάς στη μεταθατσερική Βρετανία, που έβλεπε τους πολίτες της να σκοτώνονται σε δυστυχήματα στα ιδιωτικοποιημένα δίκτυα σιδηροδρόμων. Τη βρίσκεις στα ιδιωτικά ταχυδρομεία της Ολλανδίας, όπου οι ταχυδρόμοι σου χτυπάνε την πόρτα δυο και τρεις φορές τς ημέρα. Κατά μια έννοια την εντόπιζε κανείς ακόμη και στην Καλιφόρνια, που άφησε τους κατοίκους της χωρίς ρεύμα όταν απελευθέρωσε την αγορά ενέργειας αφήνοντας το δίκτυο χωρίς κεντρικό δημόσιο έλεγχο.

Σε καμία περίπτωση όμως οι επιπτώσεις δεν είναι τόσο άμεσες και τόσο τρομακτικές όσο στις χώρες που έχουν πέσει στην παγίδα ξένων δανειστών και υποχρεώνονται να προχωρήσουν σε μαζικές αποκρατικοποιήσεις. Η διαδικασία ξεπουλήματος που θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που αναλάμβαναν το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν στήσει σήμερα τα γραφεία τους σε χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας – και οι καλύτεροι από αυτούς βρίσκονται εδώ και μήνες στην Αθήνα.

Η διαδικασία ακολουθεί πάντα τα ίδια ακριβώς βήματα: Αρχικά οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ξεκινούν μια άγρια επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι για όλα τα οικονομικά δεινά της χώρας. Ο μύθος του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα συχνά βασίζεται στη διαστρέβλωση στοιχείων από οργανισμούς που στηρίζονται (σε) και στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση. Παράλληλα συγκεκριμένοι δημόσιοι οργανισμοί εγκαταλείπονται συνειδητά στη μοίρα τους, εξοργίζοντας τους πολίτες με την αναποτελεσματικότητά τους. Και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πώληση ακόμη και των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών σε ένα κλάσμα της αξίας τους.
Η ομάδα της Καταστρόικα ταξιδεύει ήδη σε αρκετά σημεία του πλανήτη συλλέγοντας εικόνες, πληροφορίες και υλικό για τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθήθηκαν στις πιο αναπτυγμένες χώρες της γης. Ο απολογισμός δεν είναι ποτέ άσπρος ή μαύρος. Το παλιό σχήμα του «κοινωνικού χαρακτήρα» του δημοσίου τομέα απέναντι στον απάνθρωπο πρόσωπο της ελεύθερης αγοράς είναι εξίσου απλουστευτικό με τις θεωρίες του Μίλτον Φρίντμαν για την ανάγκη να ιδιωτικοποιήσουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Η περίπτωση της Ελλάδας όμως ξεπερνά την απλή θεωρητική συζήτηση για το ρόλο του κράτους στην οικονομία.

Για άλλη μια φορά το ντοκιμαντέρ, θα κυκλοφορήσει στο Ιντερνετ χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης. Η δωρεάν διάθεση της Catastroika δεν αποτελεί απλώς «υποχρέωσή» μας απέναντι στους συμπαραγωγούς μας. Είναι βαθύτερη ιδεολογική και, αν θέλετε, φιλοσοφική πεποίθησή μας ότι κάθε προϊόν πνευματικής δημιουργίας πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε όλους. Το σημερινό οικονομικό σύστημα, ενώ στηρίζεται όλο και περισσότερο στην παραγωγή και τη διαχείριση πληροφορίας, αδυνατεί από τη φύση του να βρει έναν τρόπο για να εξασφαλίσει την ανταμοιβή των δημιουργών πληροφορίας. Πρόκειται, ίσως για ένα ακόμη ένα αδιέξοδο στη διαδικασία ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων της οικονομίας, που σύντομα θα απειλήσει τα θεμέλια του κυρίαρχου συστήματος. Γιατί, ως γνωστόν, κάθε σύστημα που εμπόδισε την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων κατέρρευσε –ρωτήστε και τους φεουδάρχες.

Χωρισmoney


Οι χωρισmoney δεν γιορτάζουνε ποτέ...
από την σελίδα του facebook korydallos

5.11.11

4.11.11

3.11.11

φωτιά σε οίκημα στο όρος Αιγάλεω

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα, νωρίς τη νύχτα, οίκγμα στις παρυφές του όρους Αιγάλεω στον Κορυδαλλό.

Στο οίκημα και στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχαν εύλεκτες και τοξικές ύλες που κατά την καύση τους σε συνδιασμό με την άπνοια και την αυξημένη υγρασία δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρά με εντονη οξύ και δυσάρεστη οσμή που κάλυψε τον Άνω Κορυδαλλό.

Η φωτιά κατασβέστηκε από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα.

η Μικρή ΠΗΓΗ θέλει την βοηθειά μας

Η μικρή Πηγή μεταφέρθηκε στην παιδονευρολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης στις 4.7.2011 μετά από πολλαπλά επεισόδια ανεξέλεγκτων βρεφικών σπασμών σε ηλικία 4 μηνών. Εκεί νοσηλεύτηκε μέχρι και τις 7.9.2011.

Υποβλήθηκε σε όλες τις θεραπείες αντιμετώπισης επιληπτικών κρίσεων, δυστυχώς όμως δεν παρουσίασε καμία βελτίωση. Στις 7.9.2011 μεταφέρθηκε στην παιδονευρολογική κλινική του Παπαγεωργίου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, παραμένοντας σε μόνιμη κατάσταση επιληπτικών κρίσεων και με σοβαρή ψυχοκινητική καθυστέρηση.

κοινοποιήστε το όπου νομίζετε ότι μπορούν να βοηθήσουν , η κατάσταση που περιγράφω έιναι πραγματική και δεν έχει να κάνει με διάφορα που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο κατά καιρούς .
Κώστας Παπαδόπουλος

2.11.11

Δημόσια έκταση του Υπουργείου Πολιτισμού προβάλλεται ως ιδιωτική!!!

Το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού θα ήταν το μεγαλύτερο έργο στον Νομό Πειραιά τα τελευταία χρόνια αλλά κατέληξε ως μία ανοικτή χωματερή 115 στρεμμάτων με μπάζα και σκουπίδια.

Εκεί τα μεσάνυχστα της 24 προς 25/10/11 εκδηλώθηκε φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο το βρισκόταν δίπλα σε φορτηγό όχημα του Δήμου Νικαίας.

Όμως ενώ η φωτιά έλαβε χώρα ανωτέρω Δημόσια περιφραγμένη έκταση στον Κορυδαλλό βούηξε ο τόπος, τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο πως "αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης κατασχεμένων οχημάτων, στην οδό Ποταμού 28, στον Άνω Κορυδαλλό είτε στο Σχιστό Κορυδαλλού" με εξαίρεση κάποιες ιστοσελίδες αλλά και την ιστοσελίδα της Π.Υ..

Ως σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού ο Δήμος Κορυδαλλού αλλά και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά δεν έχουν αντιδράσει στην όπως φαίνεται οργανωμένη κατάσταση ν απαρουσιαστεί η Δημόσια έκτσαση των 115 στρεμμάτων στον Άνω Κορυδαλλό ως "ιδιωτική έκταση φύλαξης κατασχεμένων οχήμάτων"...

Υ.Γ.1 Στα συμβάντα της Π.Υ. δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν!!!

Υ.Γ.2 Το φορτηγό της φοτογραφιας του Δήμου Νίκαιας είναι κατεσχεμένο;

Υ.Γ.3 Αυτό το καμμένο λεοφωρείο θα μάθουμε πως κάηκε μέσα γκαράζ του Δήμου;