30.12.11

οι καλύτερες ευχές μας ολόψυχα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


οι καλύτερες ευχές μας ολόψυχα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δείτε τα ΚΑΛΑΝΤΑ της Ελλάδας εδώ.

29.12.11

Κορυδαλλός "εφραιμιάδα 2011-2012"


Προοτικές αγιοποίησης, έ!, λάθος αξιοποίησης στα πλαίσια "εφραιμιάδα 2011-2012" για τα 115 στρέμματα γης του Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού που έχει κοστίσει πάνω από 20.000.000,00 ΕΥΡΩ και είναι μία καθημερινά τροφοδοτούμενη με μπάζα χωματερή στην καρδιά της πόλης!!!

28.12.11

Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς έξω απ' τις φυλακές Κορυδαλλού


Οι φωνές μας δεν θα πάψουν να υψώνονται και να περνούν μέσα απ' τους τοίχους και τα κάγκελα της φυλακής, να ενώνονται με τις φωνές αυτών που βρίσκονται στα κολαστήρια του κράτους και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Θα δυναμώνουν μέχρι αυτοί οι τοίχοι να γκρεμιστούν.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ έξω απ' τις φυλακές Κορυδαλλού
ακριβής τοποθεσία: στο πάρκο επί της Γρ. Λαμπράκη
επικοινωνία : http://safa.espiv.net
πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...

Αλλος Για Τον Κορυδαλλό (Κάλαντα)


Απόσπασμα απο την ταινία "Αλλος Για Τον Κορυδαλλό-Τα Βαποράκια"(1983), εδώ τα επίκαιρα κάλαντα.

ιστορικές εικόνες από το Άγιον Όρος

27.12.11

H ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

O ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ (Μ)

του Φριτς Λανγκ με τους Πίτερ Λόρε, Έλεν Γουίντμαν, Ινγκε Λάντγκουτ, Ότο Βερνίκε, Τέοντορ Λόος

Στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.

Τετάρτη 28/12/11 στις 21:00

βαφτίζουν οικολογικές τις τζιπούρες του κολωνακίου για να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο...

Απίστευτο, με δικαιολογία δήθεν "πράσινο δακτυλίο" το ΥΠΕΚΑ αποκλείει από την ελέυθερη κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας σε μικρά αυτοκίνητα λίγων ετών με χαμηλούς ρύπους ενώ την ίδια στιγμή κάνει χώρο κι επιτρέπει με την ίδια νομοθεσία την ελεύθερη κυκλοφορία σε υβριδικά τεράστια τζιπ και ενεργοβόρα υβριδικά οχήματα τα οποία εκπέμπουν υπερδιπλάσιους ρύπους από τα κοινά οχήματα.

Το τζιπ της εικόνας που ακολουθεί είναι ένα από τα οχήματα που φωτογραφίζει η "πράσινη" ρύθμιση Παπακωνσταντίνου και θα μπορεί να κυκλοφορεί στο κέντρο (υβριδικό όχημα euro4 με 383g/Km) και το οποίο ρυπαίνει τεσσεράμισι φορές πιο πολύ από ένα πχ smart cdi του 2001 με 90g/Km στο οποίο η ίδια ρύθμιση δεν του επιτρέπει να κυκλοφορεί...
Το 2009 είχε γίνει αντίστοιχη πρόσπαθεια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά επειδή οι βουλευτές κατάλαβαν ότι θα πήγαιναν με τα ποδάρια στην Βουλή είπαν δεν βαριέσαι κι εσύ κι ο πράσινος δακτύλιος... μιας και δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στην Βουλή με τα προβεβλημένα "καθαρά" και υβριδικά βουλευτικά Lexus καθώς ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 140g/km ρύπων που έθετε και η τότε τροπολογία ως όριο για τον πράσινο δακτύλιο...

Όσο ακόμη υπάρχουν ζωντανοί αγωνιστές το ΚΚΕ ας μη μιλά...

Κεραυνούς εξαπόλυσε ο καπετάν Ερμής (Βασίλης Πριόβολος) κατά του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην πλατεία Λαού στη Λαμία για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου (και στρατιωτικού αρχηγού) του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη και του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη.

Ο καπετάν Ερμής σε εκδήλωση που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στο Κορωπί για την ανακήρυξη της πόλης ως μαρτυρικής, χαρακτήρισε «αναίδεια και ανοσιούργημα αυτό που κάνει σήμερα το ΚΚΕ και θέτει θέμα συζήτησης για 2 ιστορικά πρόσωπα.

Το Νίκο Ζαχαριάδη και τον Άρη Βελουχιώτη, δηλαδή το θύτη και το θύμα.

Παράλληλα ο 95χρονος σήμερα καπετάνιος του ΕΛΑΣ επισήμανε στο kentrinews.gr ότι η σημερινής ηγεσία του ΚΚΕ «συντάσσεται με όσους επισώρευσαν τρομερά δεινά στη χώρα μας».

Ο καπετάν Ερμής (κατά κόσμο Βασίλης Πριόβολος) διετέλεσε διοικητής της 3ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου αλλά θεωρείται και από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στον Άρη Βελουχιώτη. Μέχρι σήμερα μάλιστα είναι ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης «Άρης Βελουχιώτης». Αποτελεί ζωντανή ιστορία του τόπου μας κάτι το οποίο του αναγνωρίζουν ακόμη και οι τότε αντίπαλοί του.

Χρόνια πολλά σπό το Βουρκάρι


Χρόνια πολλά σπό το Βουρκάρι με δύναμη και αισιοδοξία!...

26.12.11

"ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"

Παρουσίαση του βιβλίου μου "ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" Εκδόσεις Lexitipon, με ομιλητές τους κ.κ : Αλέξη Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχοντία Παπαδοπούλου, Ιστορικό- Ερευνήτρια σε Μικρασιατικά Θέματα, Δημήτρη Παντέλα, Ιδρυτή και Διευθυντή του mikrasiatis.gr και Γιάννη Κανατσέλη, εκδότη της εφημερίδας "Φωνή των Πειραιωτών"

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα βασισμένο σε ανέκδοτες αφηγήσεις μικρασιατών για τη δημιουργία του κεφαλοχωρίου Μελί, στα Καράμπουρνα της Μικρασιατικής Ερυθραίας

Την παρουσίαση οργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων.

24.12.11

σώπα δάσκαλε, το μέλλον γράφουν οι παρέες και τα παιδιά


Ο Καραγκιόζης που όλοι αγαπήσαμε παρέα με παιδικές φατσούλες σε μία ταινία έγινε στα πλαίσια προγράμματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας 2011 περνάει τα δικά του μηνύματα!!

Για αυτά τα παιδιά αξίζει να αγωνιζόμαστε…. Τα Χριστούγεννα ήρθαν… «γεμίστε» χαμόγελα και πάμε μπροστά!!

23.12.11

Καλά Χριστούγεννα... με λιγότερα τροχαία και περισσότερα μέτρα για την οδική ασφάλεια...


Προσέχουμε όλες τις ημέρες του χρόνου... Τα Χριστούγεννα ακόμα περισσότερο.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Πανελλήνιου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη Μουσική Εκδήλωση Μνήμης και Αγάπης γι΄ αυτούς που λείπουν, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στο Μαρούσι.

πηγή: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Στο κοινωνικό καφενείο του Σαββάτου


Το αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 19.00 μέχρι τις 24.00 για χαλαρή συνάντηση και επικοινωνία χωρίς τους εμπορικούς καταναγκασμούς των μαγαζιών της lifestyle διασκέδασης. Ό,τι πίνουμε και τρώμε δεν έχει καμία τιμή και τα έξοδα καλύπτονται από την ελεύθερη συνεισφορά. Περισσότερα εδώ.

22.12.11

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Ελευθερίας

Επειδή Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σημαίνουν και κάλαντα και παράδοση οι μαθητές της Θεατρικής Αγωγής του Δήμου Κορυδαλλού θα καλαντίσουν και θα χαρίσουν ευχές αλλά και θα μας διηγηθούν ιστορίες με Καλικάντζαρους, την Παραμονή των Χριστουγέννων 24/12/2011. Το ξεκίνημα γίνεται από το Πνευματικό Κέντρο στις 11:00 και τραγουδιστική πορεία από την Ταξιαρχών ως την Πλατεία Ελευθερίας όπου και θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο: «Έρχονται οι Καλικάντζαροι».

Ενώ λίγη από τη μαγεία και το εορταστικό κλίμα των ημερών υπόσχονται να χαρίσουν στα παιδιά οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Κορυδαλλού στην πλατεία Ελευθερίας την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου από τις 11.00 το πρωί ως τις 15:00. Τους μικρούς δημότες περιμένουν ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ και μάγοι για να τους διασκεδάσουν με θεατρικά παιχνίδια και παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, απλά μαθήματα ζαχαροπλαστικής, αλλά και μουσική, συναυλίες κ.α.

Κάλαντα Μακεδονίας

Η ταινία των Χριστουγέννων

MONEYBALL

του Μπένετ Μίλερ με τους Μπραντ Πιτ, Τζόνα Χιλ, Ρόμπιν Ράιτ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρόμπιν Ράιτ στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.

Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23/12/11
& Κυριακή 25 έως και Τρίτη 27/12/11
δύο προβολές: 20:00 & 22:30

(Το Σάββατο 24/12 δε θα πραγματοποιηθεί προβολή)

Χρόνια πολλά από τον Δήμο Κορυδαλλού


ο Δήμαρχος, το Δημοτικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Κορυδαλλού εύχονται οι φετινές γιορτές να είναι γεμάτες υγεία και αγάπη και το 2012 μί ακαλή χρονιά για όλους.

21.12.11

"ΕΚΤΑΚΤΟΝ": Όχι άλλη διαύγεια!!!

τόση διαύγεια έχουμε να δούμε από όταν άνοιξαν οι ουρανοί...

Σήμερα, ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Δεκεμβρίου 2011, ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού με τρία θέματα:

Τα δύο πρώτα είναι να πάρουν πίσω τις πρόσφατες αποφάσεις 285/11 & 286/11 τις οποίες όμως δεν θα μάθετε ποιες είναι, μιας και δεν αναρτήθηκαν ποτέ στην ιστοσελίδα του Δήμου!!! Πάντως αυτό το πράγμα, την μία να φηφίζουν για να κάνουν κάτι και την επομένη να ξαναψηφίζουν για να το πάρουν πίσω δεν δείχνει ούτε καθαρά μυαλά ούτε σταθερότητα χαρακτήρα, έτσι;

Το Τρίτο, το καλύτερο έκτακτο, είναι ένα δανειάκι ακόμη!!! Δεν πέρασαν τρεις από την ανακοίνωση του Δήμου "Δημοτικά τέλη: Μηδέν αυξήσεις το 2012" και να σου που η διοίκηση κασιμάτη τσιμπάει να ακόμη δάνειο στις πλάτες μας... Διότι σήμερα θα εκταμιεύσουν το μπαγιόκο αλλά όταν θα ρθει η ώρα της αποπληρωμής του αυτοί δεν θ αείναι εδώ, και μεις οι κορυδαλλιώτες θα κληθούμε να πληρώσουμε και το κασέρι και τους τόκους του...

Αναλυτικά σύμφωνα με το έγραφο του Δήμου Κορυδαλλού τα έκτακτα θέματα:
1) Λήψη απόφασης για την ανάκληση της αριθμ.: 285/11 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
2) Λήψη απόφασης για την ανάκληση της αριθμ.: 286/11 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
3) Λήψη απόφασης για την αποδοχή όρων της δανειακής σύμβασης, όπως συμπληρώθηκαν και αναμορφώθηκαν κατά την υπ’ αριθμ.: 3426/15.12.11 Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, για την λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου.

Τόσα λεφτά και τα πρώην λατομεία δεν γίνινονται Αθλητικό Κέντρο αλλά χωματερή, τα λεφτά της πόλης που διάτανο που πάνε;

Χρόνια Πολλά


η Μερόπη Κατσάνου Κουτσοδόντη
& ο Δημοτικός Συνδιασμός “Κορυδαλλός 16ΧΡΟΝΗ πόλη”
εύχονται σε όλους Καλά Χριστούγεννα
& ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος

Αφήστε κάτω την σημαία!!! (put the flag down slowly)

Όσο πιο χαμηλά πέφτουμε τόσο πιο ψηλά θα υψώνουμε λάβαρα...

Εικόνες από πορεία στον Κορυδαλλό!!! την συνοδεύουν τρία περιπολικά της ΕΛΑΣ με πλήρωμα έξι αστυνομικούς και τρεις ακόμη πεζούς, σύνολο εννέα αστυνομικοί και τρία σκυλιά (σαν τα περιπολόσκυλα στον στρατό).

Από την άλλη οι μετέχοντες στην πορεία είναι όλοι και όλοι 11, ο ένας με μηχανή (η δεύτερη μηχανή είναι εκγλωβισμένη) και τρεις σημαίες...

Ευχές από τον Γιώργο Ανατολάκη

H TAINIA THΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (DER BLAUE ENGEL)

του Γιόζεφ Φον Στέρνμπεργκ με τους Εμίλ Τζάνινγκς, Μάρλεν Ντίτριχ, Κουρτ Γκέρον

Στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.

Τετάρτη 21/12/11 στις 21:00

Πρόσληψη 18 βρεφονηπιαγωγών από τον Δήμο Κορυδαλλού

Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα για την κάλυψη αναγκών του ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ» (Υποβολή αιτήσεων έως και 27/12/2011), με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Παροχή αγωγής και ημερήσιας φροντίδας νηπίων» συνολικής διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως και 31/7/2012. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά τόπο εκτέλεσης.

18 άτομα με Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

όλη η ανακοίνωση εδώ

"Ο Βασίλης κι ο Αι Βασίλης", παρουσίαση παιδικού βιβλίου


Ο Δήμος Κορυδαλλού και οι Εκδόσεις Παρρησία έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της ΕΛένης Λιντζαροπούλου "Ο Βασίλης κι ο Αι ΒΑσίλης" σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα "Πλειάδες" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης, 3ος όροφος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι....τα παιδιά.

κάλαντα της Σίφνου


Ο ιερέας κ. Γ. Ψαραύτης διδάκει τα παραδοσιακά κάλαντα στη χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου

20.12.11

11.900.000.000 δρχ από το 1998 για το φάντασμα της Θηβών...

Φωτογραφία από το κτίριο φάντασμα, επί 14 χρόνια, της οδού ΘΗΒΩΝ (Θηβών 196-198 στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη).
ΥΠΕΧΩΔΕ 1998: "Το Κτίριο αυτό αγοράστηκε από την ΚΕΔ αντί του ποσού των 11 δις 900 εκατ. δραχμών, πρόκειται να ανακατασκευαστεί από τον πωλητή και θα παραδοθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ «με το κλειδί στο χέρι» εντός 18 περίπου μηνών σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές της προκήρυξης.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΚΕΔ διαμόρφωσαν ένα συγκεκριμένο Πρόγραμμα χρηματοδότησης, που μπορεί να εφαρμοστεί και για άλλα Υπουργεία η Δημόσιους Οργανισμούς.

Αναλυτικά θα διατεθούν:
5 δις δρχ. δηλαδή το 42% του συνολικού ποσού από μακροχρόνιο δάνειο από την Εθνική Τράπεζα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η εξυπηρέτηση του οποίου αντικαθιστά το κόστος μισθωμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ για 12 χρόνια.

4,1 δις δρχ. δηλαδή το 34% από πόρους του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΕΤΕΡΠΣ).

2 δις δρχ. δηλαδή το 17% του συνολικού ποσού από διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

800.000.000 δρχ. δηλαδή το 0,7% από δάνειο της Εθνικής Τράπεζας προς την ΚΕΔ για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ."

Το κτήριο ανακατασκευάστηκε από τηνν γνωστή ΤΕΡΝΑ (θυγατρική της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ)

Σήμερα 14 χρόνια μετά μαθαίνουμε πως στο αχρείαστο κτίριο της θηβών θα γίνει απόπειρα να βρεθεί το Υπουργείο οικονομικών...

Υ.Γ. 11.900.000.000 δρχ = 35.000.000,00 Ευρώ

Κάλαντα της Αμοργού

19.12.11

Εκθεση "ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ"...

Εκθεση "ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ"... χειροποίητα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα , με πολύ φαντασία , τέχνη και δημιουργικότητα! Εκεί θα βρίσκονται και τα "Φιλοσοφιαλίδια" για να τα γνωρίσετε από κοντά.

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ... 5μμ - 9μμ... Στην Χουζουρλού (Ρόδου 31, πρώην Στ. Καζαντζίδη, Κορυδαλλός τηλ.2104974413)

2012

16.12.11

ΕΠΑΜ Κορυδαλλού

Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ;

Αν χρειαζόταν να πει κανείς με λίγα λόγια το τι είναι και τι θέλει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) θα έλεγε ότι απηχεί την προσπάθεια να συγκροτηθεί η ευρύτερη δυνατή κοινωνικοπολιτική συμμαχία του ίδιου του λαού, η οποία να υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και κομματικής ταυτότητας στις γραμμές του στη βάση ορισμένων άμεσων στόχων ανατροπής της σημερινής κατάστασης και ανοίγματος του δρόμου για μια ριζικά διαφορετική πορεία του τόπου.

Το ΕΠΑΜ έχει σαν σκοπό να πάρει πίσω ότι έχει στερήσει από τον εργαζόμενο λαό και τη
χώρα το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που έχει επιβάλει η τρόικα και η ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.

Να καθίσει στο σκαμνί τους δήμιους του ελληνικού λαού, τους υπεύθυνους της σημερινής χρεοκοπίας και τους σύγχρονους δωσίλογους. Να επιβάλει τη μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και το σταμάτημα της πληρωμής του εδώ και τώρα. Να απαλλάξει τη χώρα από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να αποκτήσει ο λαός τον έλεγχο της οικονομίας του. Να εθνικοποιήσει τις κορυφές του πιστωτικού συστήματος, τις υποδομές και τους βασικούς οικονομικούς μοχλούς της χώρας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Τέλος να επιβάλει την δημοκρατία με κατοχύρωση της αυθεντικής λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

συνέχεια στο blog του ΕΠΑΜ Κορυδαλλού

15.12.11

Ο Δήμαρχος δεν ξέρει αριθμητική;

Στον Κορυδαλλό υπάρχουν ως γνωρίζουμε δύο σοφρονιστικά καταστήματα, το αντρικό στα ανατολικά και το γυναικών στα δυτικά. Το ανηλίκων έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Δήμαρχος κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μιλάει και λέει: "Πραγματικότητα γίνεται η παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της έκτασης των Γυναικείων Φυλακών στον Δήμο Κορυδαλλού.

Το δυτικό σοφρονιστικό κατάστημα (γυναικείο) καταλαμβάνει έκταση 24στρεμμάτων, κι εδώ αρχίζουν οι αριθμοί. Ο Δήμαρχος λοιπόν "μιλάει" για 10 στρέμματα και τα αποκαλεί "παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της έκτασης". Όμως το μισό του 24 είναι το 12 κι όχι το 10, οπότε για να έχεουν βάση τα λεγόμενα του Δημάρχου θα έπρεπε η έκταση να είναι άνω των δώδεκα στρεμμάτων.

Ψιλοπράγματα θα πει κάνεις τι δέκα τι δώδεκα;

Και τώρα ρωτάμε στα ίσια: Δήμαρχε υπάρχει περίπτωση το 10 που μας λες να είναι 5,5; Δηλαδή το άνω του 12 να έγινε 10 και αυτό να μας κάνει 5,5... ρωτάμε γιατί όπως είπε και ο δίος ο Δήμαρχος στις 13/12/11 για τις φυλακές "Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί".

Τέλος η φωτογραφία που μοίρασε ο Δήμος σχετικά δεν δείχνει γκρέμμισμα αλλά φρέσκα μπετά και καλουπώματα για νέα μπετά...δεν είνια ικανοί ούτε μία σωστή εικόνα να βάλουν...

Ήταν, ήταν δυο πεύκα, αχ καρδουλα μου...


Δύο φρεσκοκομμένα πέυκα, ακόμη, στον Δήμο Κορυδαλλού...

Εν ζωή τα πεύκα βρίσκονταν στην οδό Ποταμού (στο τριγωνάκι) σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα στα νότια από την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού όπου σήμερα στις 20:30 είναι να λάβει χώρα δημοτικό συμβούλιο...

Για να δούμε λοιπόν, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης θα καταφέρουν να δουν τι συμβαίνει; Θα πουν και σε εμάς; Στους Δημότες ίσως;

Υ.Γ. Δίπλα στα δύο κομμένα πέυκα, τα οποία ήταν υγειέστατα, υπάρχει όρθιο κι ένα άλλο σχεδόν κατάξερο...

έχουν μετατρέψει σε μαριονέτες τους Δημοτικούς Σύμβουλους στον Κορυδαλλό!!!

Απίστευτο, σήμερα το βράδυ 15/12/11 στις 20:30 καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορυδαλλού για να λάβουν ή όχι απόφαση δήθεν "διαμόρφωσης πεζοδρομίου" στην οδό Δερβενακίων και στη φωτογραφία που ακολουθεί είναι η κατάσταση του πεζοδρομίου χθες 14/12/11!!!

Ποιός και με ποιόν τρόπο έχει προεξοφλήσει για σήμερα το βράδυ την κρίση των Δημοτικών Συμβούλων της πόλης μας και βρίσκονται οικοδομικά υλικά εκεί πριν καν γίνει συμβούλιο και λάβει όποια απόφαση το σώμα;

Επειδή τα φορτηγά πάνω στα πεζοδρόμια όπως και η κατάληψη τους με υλικά είναι ξεκάρα παράνομα, επειδή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι ούτε μαριονέτες κανενός αλλά ούτε ανδρείκελα συμφερόντων για να κλειθούν μετά εορτής να νομιμοεμφανίσουν τις συνήθειες σας σας καλούμε αν μη τι άλλο, σεβαστείτε τους ανθρώπους σας και τους θεσμούς που υπηρετείτε, σεβαστείτε το κάθε Κορυδαλλιώτη που σας εξέλεξε στο αξίωμα σας.

Υ.Γ.1 Είναι αλήθεια πως η περίεργη αυτή συμπεριφορά εξυπηρετεί επιθυμία και συμφέροντα πρώην Δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας σε άλλο Δήμο;
Υ.Γ.2 Η εικόνα του συγκεκριμένου πεζοδρομίου- γκαράζ φορτηγών έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα blogs της χώρας, πόσες παραβάσεις και πότε έχει βεβαιώσει η Δημοτική Αστυνομία;

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού: "Πάμε Αλλιώς" ή "Πας Καλά";


Παιδαριώδη και απαράδεκτη η κίνηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού Θεόδωρου Μερεντίτη να καλέσει στις 09/12/11 Δημοτικό Συμβούλιο για την Πέμπτη 15/12/11 και ώρα 20:30 την στιγμή που από την προηγουμένη 08/12/11 είχε ανακοινωθεί για την συγκεκριμένη μέρα και ίδια ώρα (20:00) η Συνέλευση της Ανοιχής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς".

Είναι θέμα μίας εσκεμμένης προπαρασκευαστικής πράξης για σκοτεινούς και συντεχνιακούς λόγους όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί ή είναι απλά δείγμα ανικανότητας; Μήπως να ναι και κάτι ακόμη ή και κάτι άλλο;

Σημείωση εδώ, πως η Συνέλευση του "Πάμε Αλλιώς" θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού και προφανώς η αίθουσα του παραχωρήθηκε στο Πάμε Αλλιώς από την διοίκηση του Δήμου... οπότε και γνώριζαν πολύ καλά από πριν στον Δήμο Κορυδαλλού την μέρα και την ώρα της συνέλευσης μάις από τις εκλεγμένες Δημοτικές Ομάδες και επέλεξαν αυτή την ώρα για το Δημοτικό Συμβούλιο!!!

ΝΤΡΟΠΗ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: προσαρμογή στρατηγικής και θεσμικών οργάνων

Οι οργανώσεις JEF και InetCosmos, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική – προσαρμογή στρατηγικής και θεσμικών οργάνων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 15η Δεκεμβρίου και ώρες από 15:30 μέχρι 19:00 στην αίθουσα των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Αμαλίας 8 & Ξενοφώντος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση και ανάδειξη των αναγκαίων αλλαγών, οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν, εν όψει των νέων διαμορφούμενων συνθηκών στο εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, τόσο στο πεδίο των στρατηγικών επιλογών, όσο και σε αυτό, των θεσμικών οργάνων σχεδιασμού πολιτικής και διαχειρίσεως των διεθνών υποθέσεων της χώρας.

Διευθύνει και συντονίζει: Φάνης Παπαθανασίου, δημοσιογράφος

Εισηγούνται: Βασίλης Γκίκας, δρ Νομικής-αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Σταμάτης Γεωργούλης – καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης
Σταύρος Λυγερός – δημοσιογράφος και αναλυτής

Παρεμβαίνουν και σχολιάζουν: Χρήστος Πρωτόπαππας – βουλευτής Β΄ Αθηνών – κοινοβ. εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Γεωργαντάς – υπεύθυνος τομέα εξωτ. πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σοφία Βούλτεψη – δημοσιογράφος, Μαρία-Πόπη Κοττάκη – επικοινωνιολόγος, εκπρόσωπος ΛΑ.ΟΣ., Αλέξανδρος Θεοδωράκος – Γραμματέας ΠΑ.Σ.Π/ΤΕΙ.

Θα επακολουθήσει συζήτηση με τους παρισταμένους. Η παρουσία και η παρέμβασή σας θα αποτελέσει για εμάς εξαιρετική τιμή και θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της.

14.12.11

Δελτίο κομμένων δέντρων βδομάδας: Δύο πέυκα & δύο ακακίες

Δελτίο κομμένων δέντρων βδομάδας στον Δήμο Κορυδαλλού: Δύο πέυκα & δύο ακακίες!!!

Το πρώτο που εντυπωσιάζει (αρνητικά) εδώ είναι πως και τα τέσσερα φρεσκοκομμένα δέντρα αυτής της βδομάδας βρίσκονται επί της οδού Ποταμού, όπου εκεί συνέρχεται και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας (ξανά αύριο Πέμπτη 15/12/11).

Μάλιστα τα δύο κομμένα πεύκα βρισκόντουσαν σε απόσταση διακόσια μέτρα νότια από την αίθουσα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου ενώ οι δύο κομμένες ακακίες σε απόσταση εκατόν πενήντα μέτρα βόρια της αίθουσας.

Για να δούμε, τελικά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας θα καταφέρουν να δουν τα κομμένα δέντρα με τα μάτια τους δίπλα στην αίθουσα του αυριανού συμβουλίου τους ή θα πρέπει αν μας επισκεφθούν τις επόμενες μέρες για να δουν από εδώ τι συμβαίνει στην πόλη;

Το δεύτερο που εντυπωσιάζει είναι πως εντεταλμένος σε θέματα πρασινού στον Κορυδαλλό είναι ο κ. Γουρδομιχάλης ο οποίος είναι παράλληλα και στον ΠΕΣΥΔΑΠ!!!
Αλλά τα δέντρα συνεχίζουν να χάνονται από την πόλη με τον ίδιο καταστροφικό ρυθμό που αυτό συνέβαινε και πριν, επί κ. Χουρσαλά, ενώ γενικά σε όλη την θητεία της διοίκησης Κασιμάτη στον Κορυδαλλό ο κανόνας είναι τα δέντρα να χάνονται...

Bazaar για "Το Χαμόγελο του Παιδιού"


Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 ένα μεγάλο Bazaar για "Το Χαμόγελο του Παιδιού". ΟΑΚΑ (κλειστό μπάσκετ) στις 17:00 με Δέσποινα Βανδή, Έλλη Κοκκίνου, Νίνο, Goin Through, Κώστας Μαρτάκης, Ήβη Αδάμου, ΝΕΒΜΑ, Ελισάβετ Σπανού...

Παραδοσιακά προιόντα από την ελληνική γη

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ από παραγωγό στα Φάρσαλα, φακές ψιλές Φαρσάλων βραστερές, φασόλια, ρεβύθια, μέλι, βασιλικός πολτός, γύρη, κηρήθρα, τσίπουρο, κρασί. Όλα παραγωγής μας. Παράδοση στο χώρο σας σε όλη την Αττική.

Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης
΄Αγιος Κωνσταντίνος Φαρσάλων
Δήμος Φαρσάλων Τ.Κ. 40300, Λάρισα
Τηλ. 6946225365
E-mail: info@kontogiannis.eu
xaralamposkontogiannis@gmail.com

13.12.11

κάποιοι να προσφερθούν ως υπεύθυνοι ώστε να τιμωρηθούν...

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε: "Θα διατάξω έρευνα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι", σε ότι αφορά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού προχθές με πρωταγωνιστές τους κρατούμενους και ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και επισκέπτες.

Εμείς κ. Υπουργέ θα είμαστε εδώ να να δούμε και να διαδώσουμε τα αποτελέσματα τις έρευνας σου αλλά επίσης θα καταδείξουμε τους διαχρονικά υπέυθυνους που μία πολη του λεκανοπεδίου Αττικής όπως ο Κορυδαλλός ζει υπό συνεχή απειλή έχοντας στην καρδιά τις μεγαλύτερες φυλακές τις χώρας.

Η συνύπαρξη 100.000 κατοίκων σε απόλυτη γειτνείαση με τα σοφρωνιστικά καταστήματα (δύο υπάρχουν ακόμη και σήμερα, μόνο το ανηλίκων έχει απομακρυνθει παρά τα διαχρονικά διαλαλούμενα, και των Υπουργών αλλλά και των Δημάρχων...) είναι πρόβλημα και για την πόλη και για την φυλακή.

Οπότε κ. Υπουργέ εμείς θα σου προτείναμε να δεις πως και γιατί δεν ολοκλήρωθηκαν τα σωφρονιστικά καταστήματα που είτε είχαν σχεδιαστεί είτε κτιζόντουσαν, πως και γιατί πάγωσε αυτή η καταάστση και πως γιατί πολιτικοί, Υπουργοί και Δημαρχοι μας έχουν επαναδιαβεβαιώσει πολάκις πως φεύγουν, έφυγαν κτλ αλλά τελικά οι φυλακές είναι ακόμη εδώ...

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ΠΑΓΟΣ
του Ρόμπερτ Κράμερ με τους Ρόμπερτ Κράμερκαι Λίο Μπρόντι.

Στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.

Τετάρτη 14/12/11 στις 21:00

Που θα πάτε χωρίς λεφτά...

Στη «χώρα του τίποτα» δεν υπάρχει κανείς άλλος παρά μόνο ο βασιλιάς και η κόρη του. Η απόλυτη σιωπή και αταραξία όμως είναι βαρετά για το μικρό κορίτσι. Θέλει να συμβεί κάτι διαφορετικό, επιζητά την συντροφιά και τους ανθρώπους. Ο βασιλιάς έχει τον τρόπο να διώχνει κάθε ίχνος ζωής, κάθε χρώμα, κάθε ήχο. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα φυλακίζει όλα σε κλουβιά που βάζει να τα επιτηρεί η κόρη του. Ώσπου με την βοήθεια ενός ξένου που εισβάλει στον άχρωμο κόσμο της η μικρή ανακαλύπτει πως ξεκλειδώνονται όλα τα κλουβιά..

Ένα έργο με πολλαπλές αναγνώσεις που μπορεί να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Η παράσταση έχει βασιστεί στο βραβευμένο έργο της Ναταλί Παπέν Η χώρα του Τίποτα, το οποίο παίχτηκε πολλές φορές στο εξωτερικό και παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρική δραστηριότητα των παιδιών με άξονα τις θεματικές του έργου: απαγόρευση, μοναξιά, ποινή, κραυγή, φιλία, διαφορά, πληρότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδι, θεατρικό αυτοσχεδιασμό, δραματοποίηση και δημιουργική σύνθεση των παιδιών ανάλογα με την ηλικία και των αριθμό των συμμετασχόντων.

Η παράσταση είναι δυνατόν να γίνεται σε σχολείο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς

Κάθε Κυριακή στις 11 η παράσταση είναι δωρεάν για όλους.

Θέατρο Κνωσός
Κνωσού 11 & Πατησίων 195
Τηλ:210-8677070, 8624463
Κιν:6973432760-6946404897

Απέδωσαν τον προβλεπόμενο Φ.Π.Α. οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. κατά τον εκτελωνισμό του θωρακισμένου αυτοκινήτου τους ;

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, επανήλθε στο θέμα των παρατυπιών του αυτοκινήτου των εκπροσώπων του Δ.Ν.Τ. στην χώρα μας και κατέθεσε την παρακάτω νέα Ερώτηση στην Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών:

Το δημόσιο αίσθημα προκαλεί η ασυλία που απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. απέναντι στην Ελληνική νομοθεσία και μάλιστα επί φορολογικών υποχρεώσεων. Σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 568/13-10-2011 Ερώτησής μου σχετικά με την έκδοση αθηναϊκών πινακίδων στο θωρακισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ – Land Cruiser ενώ αυτό απαγορευόταν, έρχονται να προστεθούν επί πλέον στοιχεία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε ως συμβατικό αυτοκίνητο και όχι ως θωρακισμένο, με συνέπεια το Κράτος να μην εισπράξει το αντίστοιχο ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, η TOYOTA δεν κατασκευάζει εργοστασιακά θωρακισμένα μοντέλα και δεν μπορεί να εκδώσει κανένα πιστοποιητικό για την αξία της θωράκισης. Κατά συνέπεια, η μετατροπή του Land Cruiser σε θωρακισμένο όχημα αναλήφθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ιδιοκτήτης του θωρακισμένου αυτοκινήτου, το Δ.Ν.Τ. δηλαδή, οφείλει κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα να προσκομίσει και το αντίστοιχο τιμολόγιο της εταιρείας που πραγματοποίησε τον θωρακισμό του οχήματος. Η διαδικασία αυτή όμως, δεν ακολουθήθηκε για το Land Cruiser, το οποίο εκτελωνίστηκε ως συμβατικό μοντέλο. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι εργασίες θωράκισης κοστίζουν τουλάχιστον 100.000 €, διαπιστώνει κανείς ότι το Ελληνικό Δημόσιο απώλεσε έσοδα από 23.000 ως και 92.000€. Το παραπάνω γεγονός είναι εξοργιστικό απέναντι στον Ελληνικό Λαό, όταν αυτοί που μας ζητάνε δημοσιονομική πειθαρχεία, περικοπή των εισοδημάτων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, είναι οι πρώτοι που διαφεύγουν των υποχρεώσεων τους.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
*Είναι αληθές το γεγονός ότι το ΤΟΥΟΤΑ – Land Cruiser του ΔΝΤ δεν εκτελωνίστηκε ως θωρακισμένο όχημα, αλλά ως ένα συμβατικό αυτοκίνητο;
*Ποιο είναι το επίπεδο θωράκισης που φέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Έχει αποδοθεί στο Κράτος ο προβλεπόμενος ΦΠΑ για το επίπεδο θωράκισης και ποιος είναι αυτός;
*Εάν δεν έχει αποδοθεί, σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε έστω και τώρα για να τον εισπράξετε και να τηρήσετε τις νόμιμες διαδικασίες;
*Το συγκεκριμένο όχημα, λόγω του εκτός εργοστασίου θωρακισμό του, φέρει έγκριση τύπου για την υπαγωγή του στον αντίστοιχο συντελεστή τέλους ταξινόμησης; Εάν όχι θεωρείται νόμιμη η ταξινόμηση του;
*Αποτελεί ή όχι πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες το παράλογο οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. που η παρουσία τους στην Πατρίδα μας στοχεύει στην εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας να καταφεύγουν σε μεθόδους αποφυγής απόδοσης του Φ.Π.Α.;

Ο Ερωτών Βουλευτής:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.
Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 2104945982, 2104945986 Fax: 2104945987
Email: g.anatolakis@parliament.gr

12.12.11

κόβονται πέυκα, φυτεύονται e-mails...


Ακολουθεί αυτούσια ανάρτηση Ο κύριος Γουρδομιχάλης φυτεύει e-mail στο tenekedoupoli

Δεν μπόρεσε να φυτέψει δένδρο στην οδό Αθηνάς, φυτεύω το email του... και θα το ποτίσω με σχολιασμό τις επόμενες μέρες διότι τώρα νιώθω μια νυχτερινή κούραση (Ακολουθεί "ΚΌΠΙ" από το ηλεκτρονικό μήνυμα που ήρθε στο tenekedoupoli πριν από 2 ώρες περίπου)

προς "mirmigofolia@gmail.com"
ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2011 10:02 μ.μ.
θέμα Δίκαιη κριτική για τη καθυστέρηση
υπεγράφη-από yahoo.gr

απόκρυψη λεπτομερειών 10:02 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)

Είναι δίκαιη η κριτική σας για τη καθυστέρηση αντικατάστασης του πεύκου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτή τη περίοδο..
Μια ματιά όμως στις δημοτικές δεντροστοιχίες, που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, αποδεικνύει ότι υπερασπίζουμε το πράσινο της πόλης με συνέπεια και παίρνουμε μέτρα σε βάρος όσων το καταστρέφουν χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το "πολιτικό" κόστος.

Γρηγόρης Κ. Γουρδομιχάλης

Προηγήθηκε η ανάρτηση με τίτλο Καλά Χριστούγεννα από το (πρώην) πεύκο στον τοπικό ...υπερυπουργό υδάτων και πευκών!

Υ.Γ. τι κριμά που ο κ. Γουρδομιχάλης δεν διαβάζει και το korydallos.blogspot να μας φυτέψει κι εμάς κανένα mail... στο πρόσφτατο "ελληνάκο, είσαι μόνο για να σε εμπαίζουν..." ίσως βεβαία δεν τον αφορά γιατί σε εκείνο το κόψιμο δέντρων δεν ήταν υπέυθυνος οπότε ας κάνει ζέσταμα να μας πει καμιά ιστοριούλα για τα δύο πεύκα που κόψανε αυτές τις μέρες...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ "Πάμε Αλλιώς"

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η Δημοτική Κίνηση "Πάμε Αλλιώς" σας καλεί τη Πέμπτη 15/12/2011 στις 8.00 μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού, 3ος όροφος ( Γρηγορίου Λαμπράκη και Καρυταίνης 1.

Επικοινωνία: κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7μμ -10μμ στο Ανοιχτό Δημοτικό Στέκι, Αγίου Γεωργίου 45, Κορ/λός και στα τηλέφωνα : 6944860542,210-4964500,210-4949070

11.12.11

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Τσεσμέ Μικράς Ασίας


New Year's Carols from the Greeks of Çeşme, Asia Minor.

Αρχιμηνιά κερά κι αρχιχρονιά, κι αρχή καλός μας χρόνος
κι εκεί που βγήκε κερά μου ο Χριστός, τριώ χρονών παιδάκι
όλο τον κόσμο κερά μου γύρισε, σαν το καλογεράκι

Κι εκεί που περιπάτησε, χρυσή μηλίτσα βγήκε
και μες τα φύλλα κερά μου της μηλιάς, δυό μήλα χρυσομήλα
οποιός τα πάρει κερά μου χρύσωσε, ο ήλιος της ημέρας
το φεγγαράκι κερά μου της νυκτός, που βγαίνει την εσπέρα

Σ' αυτά τα σπίτια κερά μου τα ψηλά, τα μαρμαροχτισμένα
που 'ναι οι πέτρες κερά μου μάλαμα, το χώμα με ασήμι
και μεσ' τη μέση κερά μου του σπιτιού, κοιμάται Άγιος Βασίλης

Ποιος είναι άξιος κερά μου και αρκετός, να πα τον εξυπνήσει
εγώ είμαι άξιος κερά μου και αρκετός, να πα τον εξυπνήσω
δω μου και μήλα κερά μου δώδεκα, κυδώνια δεκαπέντε
και μια φασκιά κερά μου απ' το νερό, να πα τον εξυπνήσω

Ξύπνα αφέντη, αφέντη τσ' αφεντιάς, και μη πολυκοιμάσαι
γιατί ο ύπνος κερά μου ο πολύς, μαραίνει και χαλάσε
σ' αυτό το σπίτι κερά μου που 'ρθαμε, τα ράφια είναι ξυλένια
του χρόνου σα ξανάρθωμε, να 'ναι μαλαματένια

Για σφάξε τε κερά τον πετεινό, σφάξε τε και τη κότα
δω μας και μας κερά τον κόπο μας, να πάμε σ' άλλη πόρτα.

Παιδική Χορωδία του Μικτού Γυμνασίου «Εστίας Νέας Σμύρνης»
Στέφανος Βαρτάνης Βιολί
Μαθιός Βεντούρης Λαούτο

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ: Περπερούνα, Δόμνα Σαμίου

9.12.11

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων» σας προσκαλεί στη συνάντηση συλλογικοτήτων της Αττικής με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων και θέμα:
“υπάρχει λύση για τα σκουπίδια – η κοινωνία θα την επιβάλλει”. Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011, 11.00 – 18.00, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), Πατησίων 76

Σε μια περίοδο, που:
· τα απεχθή οικονομικά μέτρα και τα διαδοχικά μνημόνια υποδεικνύουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σαν προνομιακό πεδίο δραστηριοποίησης των μεγάλων οικονομικών ομίλων
· η διαχρονική κυβερνητική ανοχή και πριμοδότηση των εργολαβικών συμφερόντων έρχεται να συναντηθεί με έναν αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό τύπο διαχείρισης, σε πλήρη διάσταση με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον,

η ανάγκη να μιλήσουμε δημόσια για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, να αναζητήσουμε κοινή γλώσσα και να συγκροτήσουμε το πιο πλατύ μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Βάζουμε στο τραπέζι των συζητήσεων τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργολάβων, τα βασικά στοιχεία του θεσμικού πλαισίου, τα ορθολογικά μοντέλα και τη λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης, σαν της μόνης λύσης απέναντι στην κρίση του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων. Διερευνούμε, παράλληλα, το ρόλο της κοινωνίας, αναδεικνύουμε τις αντιστάσεις και τις πρωτοβουλίες, δίνουμε το λόγο στα ζωντανά κινήματα των πολιτών και αναζητούμε τις αναγκαίες συνθέσεις.

Με τη συνάντηση αυτή φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε σε μια προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης και συσπείρωσης δυνάμεων στο «μέτωπο» της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

Ενότητα 1 (11.00 - 14.00)
Η υφιστάμενη κατάσταση και η εναλλακτική λύση

Παρεμβάσεις:

• Η κρίση του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική - οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και εργολάβων και η υφιστάμενη κατάσταση (Βαγγελιώ Σωτηροπούλου)
• Αποκεντρωμένη διαχείριση: η μόνη λύση απέναντι στην κρίση του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων (Βαγγέλης Στογιάννης)
• Ορθολογικά μοντέλα διαχείρισης - τα ψιλά γράμματα (Δημήτρης Δαμάσκος)
• Η νέα οδηγία 2008/98 για τα απόβλητα: μια ευκαιρία για την “Ευρωπαϊκή κοινωνία της ανακύκλωσης”; (Γιώργος Μπάλιας)

Ακολουθεί συζήτηση και η ενότητα ολοκληρώνεται με τη διερεύνηση της δυνατότητας να υιοθετηθεί μια πρόταση συναντίληψης.

Διάλειμμα (14.00 – 15.00)

Ενότητα 2 (15.00 - 18.00)
Ο ρόλος της κοινωνίας, αντιστάσεις - πρωτοβουλίες - μέτωπα

Παρεμβάσεις:
• Δημόσιος χαρακτήρας: μοναδικός δρόμος για χαμηλό κόστος και διαχείριση φιλική στο περιβάλλον (εκπρόσωπος ΠΟΕ ΟΤΑ)
• Ο ρόλος των δήμων στην εφαρμογή μιας εναλλακτικής διαχείρισης, δυνατότητες και δυσκολίες (Τάκης Κωστάκης, αντιδήμαρχος δήμου Ν. Ιωνίας)
• Θέσεις και εμπειρίες επιτροπών αγώνα και συλλογικοτήτων

Ακολουθεί συζήτηση και η ενότητα ολοκληρώνεται με προτάσεις συντονισμού και κοινών δράσεων.

Δείτε ακόμη:
Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Αιγιαλός

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

WINX 3
Η ΜΑΓΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
(WINX 3: MAGIC ANDVENTURE)


του Ιγκίνιο Στράφι. Pροβολή σε 2-D, η ταινία προβάλλεται μεταγλωτισμένη στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.

Σαββάτο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011
με μία απογευματινή παράσταση στις 18:00

8.12.11

Πειραιάς: Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2011 πρωτοχρονιας 2012


Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στον πειραιά κατά την εορταστική περίοδο Χριστούγεννα 2011, Πρωτοχρονιά 2012 ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ).

Αναλυτικά έχει ως εξής:
Πέμπτη 15/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Παρασκευή 16/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Σάββατο 17/12, 9.00 π.μ. - 6.00 μ.μ
Κυριακή 18/12, 10.00 π.μ. -6.00 μ.μ.
Δευτέρα 19/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Τρίτη 20/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Τετάρτη 21/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Πέμπτη 22/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Παρασκευή 23/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Σάββατο 24/12 (Παραμονή Χριστουγέννων), 9.00 π.μ. - 6.00 μ.μ.
Κυριακή 25/12 (Χριστούγεννα), ΚΛΕΙΣΤΑ
Δευτέρα 26/12, ΚΛΕΙΣΤΑ
Τρίτη 27/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Τετάρτη 28/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Πέμπτη 29/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Παρασκευή 30/12, 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Σάββατο 31/12 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς), 9.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.
Κυριακή 1/1, ΚΛΕΙΣΤΑ
Δευτέρα 2/1, ΚΛΕΙΣΤΑ
Από την Τρίτη 3/1/2012, επανέρχεται το χειμερινό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα του Πειραιά.

φωτογραφία: Christmas Tree I - Korydallos

Με ένα θαύμα θα σωθούμε

Αποκάλυψη που και πως έμαθαν τι λέξη "ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΗΣ" στο ΛΑΟΣ

Οι άνθρωποι του ΛΑΟΣ γνωρισαν την λέξη "Σπουδαρχίδης" μέσα από το Spudarxidis's Channel που αναρτούσε βίντεο που αφορούσαν στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη. Μάλιστα από τις 21 Μαίου του 2010 έχει αναρτηθεί εκεί το βίντεο "Φανατικός αναγνώστης μας ο μπουμπούκος"...
Το στιγμιότυπο είναι από την σημερινή (Παρασκευή 21 Μαΐου 2010) εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη στο «Τηλεάστυ»: Ο Γραμματέας του Λάος Άδωνις Γεωργιάδης ομολογεί ότι είδε από εμάς το βίντεο της εκπομπής του απόστρατου συνταγματάρχη Αντώνη Μυλωνάκη (10.32 μ.μ. Τετάρτης 19 Μαΐου 2010) στο «Blue-Sky», όπου ένας εξαγριωμένος ψηφοφόρος του Λάος του είπε να βάλει τον Αριστοτέλη στον κώλο του!

Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης...

Γέλιο μέχρι δακρύων προσφέρουν πλέον οι εκπομπές του απόστρατου συνταγματάρχη Αντώνη Μυλωνάκη στο κανάλι «Blue-Sky»: Οργισμένοι οπαδοί του Λάος βγαίνουν συνεχώς στο τηλέφωνο και βρίζουν με όλη την δύναμη της ψυχής τους τον κωλοτούμπα Γιώργο Καραγκιοζοφέρη, επειδή τους εξαπάτησε με τον πλέον ελεεινό τρόπο. Δείτε ένα απολαυστικό τηλεφώνημα αγανακτισμένου οπαδού του Λάος, που έλαβε χώρα στις 10.32 το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2010, ο οποίος - εκτός από τον κωλοτούμπα - επιτίθεται και στον Άδωνι Γεωργιάδη (1:22 του βίντεο), τον οποίον κυριολεκτικά εξευτελίζει!..
Στο 0:30 του βίντεο, ο τηλεθεατής αποκαλεί «κωλοτούμπα» τον Αρχηγό του Λάος, και ο δυστυχής Μυλωνάκης κοντεύει να πάθει συγκοπή καρδίας, δεδομένου ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθηνών με το μπουρδελοκόμμα του Καρατζαφέρη στις τελευταίες εκλογές.
Είναι τέτοια η οργή των εξαπατημένων οπαδών του Λάος, που στο τέλος θα φάνε άγριο ξύλο ο κωλοτούμπας και οι βουλευτές του, αν διανοηθούν να κυκλοφορήσουν χωρίς αστυνομική συνοδεία στον δρόμο...

Σινέ Παράδεισος

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ
(ΤΗΕ ΗΕLP)

του Τέιτ Τέιλορ με τους: Βαϊόλα Ντέιβις, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Έμα Στόουν στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.

Πέμπτη 8 έως Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011
προβολές 20:00 και 22:30

7.12.11

Το χρήμα ρέει στον Κορυδαλλό άφθονο, τα πεύκα κόβονται...

Υ.Γ. πως και γιατί κόπηκε ένα ακόμη πεύκο στον Κορυδαλλό; 24ωρες έχετε να απαντήσετε μετά ξεβράκωμα...

Marry Christmas

Ποιός ήπιε τους καταρράκτες του Νιαγάρα κ. Δήμαρχε;

Ακολουθεί ανάρτηση απο το ντενεκέ του Κορυδαλλού
Για μιά ακόμα φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού, ασχολείται με την έγκριση ρυθμίσεων οφειλών ΕΥΔΑΠ.

Δάνεια επί δανείων και νέοι διακανονισμοί επί ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ ο λογαριασμός εξακολουθεί διαρκώς να ανεβαίνει... και πρέπει να είναι ίσαμε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Γύρω από το κεντρικό γεγονός της μεγάλης πτώχευσης της χώρας βρίσκονται πολλοί μικροί αρουραίοι και κακο-νυκοκυραίοι.

Η οργή του κόσμου επικεντρώθηκε (λογικά?) στο υψηλό επίπεδο διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα, πρωταγωνιστικά πρόσωπα της πυραμίδας εξουσίας να μην μπορούν ούτε καφεδάκι στην πλατεία να απολαύσουν, αφού βρέχει από παντού είδη περιβολιού και γαλακτοκομικά που λερώνουν κωλαριστά πουκάμισα και κλούβια αυγουλάκια τα οποία συνήθως βρωμάνε και άσχημα.

Ως εδώ όλα γνωστά, προσέξτε τώρα, για να μη μας διαφύγει μια άλλη εκδοχή:

Είναι μια χοντροκομμένη και πρόχειρη εκ των υστέρων - μικροπολιτική προσπάθεια ορισμένων, αρκετών σε όλη τη χώρα, επί δεκαετίες κατ΄επάγγελμα στελεχών - διαχειριστών τοπικής και περιφερειακής εξουσίας και παραγόντων του πελατειακού συστήματος, να εξαιρέσουν τον εαυτό τους από το κάδρο των ευθυνών, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, με περισσή υποκρισία, και απόλυτη καιροσκοπία. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ.

Προκαλούν μια αίσθηση παρόμοια με εκείνη που δημιουργούν ορισμένου τύπου θρασύδειλα γυμνασιόπαιδα, τα οποία αφού κάνουν την σκανδαλιά τους, την ώρα της αποκάλυψης και της επερχόμενης ομαδικής τιμωρίας προσπαθούν να σωθούν ψελλίζοντας: "Δεν ήμουν εγώ κύριε Γυμνασιάρχα" Και δεν έχουν καμιά διάθεση να υπερασπιστούν τις πράξεις τους, αρκεί να εξαιρεθούν από την ποινή.

Οι προσπάθειες αποστασιοποίησης της παλιάς (και παλαιωμένης) γαλαζοπράσινης δημοτικής ομάδας εξουσίας από τον προηγούμενο εαυτό της και οι ανούσιες, γενικόλογες λαϊκιστικές κορώνες και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως "πλυντήριο αμαρτιών".

ΥΓ. Ίσως όλα αυτά να εξηγούν το μεγάλο χρέος ΕΥΔΑΠ (για το ιστορικό κλικ εδώ). Το νερό το ξοδεύουν για το πλυντήριο!!!

Όμως δεν φτάνει ούτε ο Νιαγάρας ολόκληρος να τους καταβρέχει 20 χρόνια...

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ
(BRINGING UP BABY )

του Χάουαρντ Χοκς με τους Κάθριν Χέμπορν, Κάρι Γκραντ, Τσαρλς Ράγκλς. Τζορτζ Ίρβινγκ στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.

Σήμερα Τετάρτη 7/12/11 στις 21:00

Καλές γιορτές


Ο ρυθμός των γιορτών αρχίζει...

6.12.11

από δάνειο σε δάνειο για αυτά που ξαναδανείστηκαν;;;

Σήμερα Τετάρτη έχει Δημοτικό Συμβούλιο κι ένα από τα θέματα είναι και νέα δανειακή συμβαση για τις οφειλες στην ΕΥΔΑΠ!;!;!; Αν το φαιδρό ακριβοπληρομένο site του Δήμου σας κάνει την χάρη θα μπείτε να διαβάσετε τα θεματα...

Ακολουθεί η καραεπικαιρη ανάρτηση με τίττλο "Που΄ ναι τα 1.600.000,00 ΕΥΡΩ κ. Κασιμάτη;" (24/6/10).

Ένα χρόνο πριν μάθαμε (όχι απο τον Δήμο) για σύναψη δανείου ύψους 1.600.000 ευρώ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μετά από απόφαση του δημοτικού συμβούλιου του Δήμου Κορυδαλλού για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους €1.673.051,97 από λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.Σύμφωνα με το άρθρο 176 παρ. 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όμως:
«Με την απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου που αφορά τη σύναψη του δανείου και η οποία λαμβάνεται, υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 4, με απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, πρέπει να καθορίζονται ο σκοπός, οι όροι του και η τοκοχρεωλυτική δόση.»

Πουθενά, στην ως άνω απόφαση δεν αναφέρονται οι όροι του δανειακού συμβολαίου ή η τοκοχρεωλυτική δόση.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο 176, παρ. 10:
«Όποιοι παραβαίνουν τις διατάξεις των παραγράφων 2, 3, 4 και 6 διώκονται για παράβαση του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα και παραλλήλως ευθύνονται κατά τις διατάξεις του άρθρου 141.»

Έχουν σωρευτικά δηλαδή ποινική ευθύνη και διώκονται για παράβαση καθήκοντος (ΠΚ 259), αλλά και αστική ευθύνη (άρθρ. 141, Ν. 3463/2006) αλλά και πειθαρχική ευθύνη (άρθρ. 142, Ν.3463/2006).

Χθες μάθαμε πως εγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβουλίο καθώς η ΕΥΔΑΠ δέσμευσε τα χρήματα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου για οφειλή €1.900.000,00!!!

Τελικά Δήμαρχε, τα λεφτά τι εχουν γίνει; που βρίσκονται τα €1.600.000,00 που αποφάσισε το Δημοτικο Συμβούλιο να δανιστεί πέρσι τον Αύγουστο για την ΕΥΔΑΠ; Διότι είναι πρωφανές ότι η ΕΥΔΑΠ ούτε αυτά τα χρήματα έλαβε, αλλά ούτε κι άλλα αφού σε λιγότερο από έναν χρόνο αυξήθηκε το ποσό οφειλής του Δήμου Κορυδαλλού προς την ΕΥΔΑΠ αρκετά...

Υ.Γ. Πάντως εμείς ρίχνουμε και στις επόμενες εκλογές δαγκωτό ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

ελληνάκο, είσαι μόνο για να σε εμπαίζουν...

Τελικά ελληνάκο είσαι πολύ καλός για να σε εμπαίζουν και να σε κοροιδεύουν... στο Κορυδαλλό εδώ και έξι χρόνια ο Δήμος έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου και λογικής καταστροφή του περιβάλλοντος κόβοντας συνεχώς τα δέντρα που υπάρχουν στην πόλη.

13 μήνες πριν έκοψε κι ένα δέντρο ακριβώς μπροστά στο Δημαρχείο Κορυδαλλού και ποιοί λέτε να ορμήσαν να συγκαλύψουν την παρανομία αυτή; Οι "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ"!!! καθώς στην ανάρτηση μας με τίτλο "Οικολόγοι πράσινοι βάζουν πλάτη σε παράνομη κοπή δέντρου;" έβγαλαν Δελτίο Τύπου και ανακοινώσεις με φωτογραφίες πάντού όπου διαλαλούσαν (και αντί των Νόμων, αυτοί δώσαν άφεση στον παρανομούντα Δήμο για τις κοπές δέντρων...) πως καλώς κόπηκε το δέντρο αυτό αλλά και πως χαρίσαν μάλιστα και μία μουριά για να φυτευεί στην θέση του κομμένου!!!
Τελικά, κύριοι του Δήμου Κορυδαλλού την μουριά με την οποία βγάζατε και αναμνηστικές φωτογραφίες και για την οποία μελάνι, χαρτί και Hz πολλά δαπανήθηκαν στα δελτία και τις καταχωρήσεις σας που την βάλατε γιατί το δέντρο δεν φυτεύτηκε όπως εσείς λέγατε.

Η θέση σήμερα, 13 μήνες μετά συνεχίζει να είναι κενή και άδεια όπως έχετε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο καταφέρει για δεκάδες πεύκα και εκατοντάδες δέντρα στον κορυδαλλό.

Αφιέρωση: Άσπρα μούρα μάυρα μούρα που ναι το δέντρο ρε μουρμούρια;

5.12.11

Αρχαιοελληνική Τραγωδία στο 2011

Ξεκίνησε ως μία οικογενειακή επιχείριση όπου ο αδελφός ως ιδιοκτητές μαζί με την αδελφή του και τον συζηγός της έκαναν τα πρώτα τους βήματα.

Οι επιχειριματικές ικανότητες τον αδελφού κατέδειξαν από την πρώτη στιγμή το λαμπρό μέλλον...

Λίγο μετά ο χωρισμός της αδελφής με τον σύζηγο της ήταν αναπόφευκτος.

Οι δύο άντρες έγιναν πλέον ζευγάρι κι έτσι ο πρώην άντρας της αδελφής του κατείχε θέση διευθυντή στην γιγαντομένη πλέον επιχείριση.

Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο χαρισματικός αδελφός επέλεξε νέο συντροφο στην ζωή του.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπόρεσε ούτε να δεχθεί ούτε και να ξεχάσει ο πρώην σύντροφος του και γαμπρός του κι έτσι από την θέση του διευθυντή σε συνεργασία με μία γυναίκα εκ του λογιστηρίου φρόντισε για μία φρενήρη καταστροφική κούρσα για τις επιχειρίσεις του πρωην φίλου του...

Η απόλυτη άνοδος και η σαν αρχαιοελληνική τραγωδία κατάληξη.

Πέρα από όσα λέγονται κι ακούγονται μία παλιά καλή φίλη του φροντίζει πλέον γι αυτόν...

"Η θυσία" στον Κορυδαλλό

Tην Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» παρουσίαση του βιβλίου "Η θυσία" της Λάκαινας συγγραφέως - δημοσιογράφου Ελένης Σαραντίτη.

Περασμένα μεσάνυχτα, με το αυγουστιάτικο φεγγάρι σχεδόν ολόγιομο. 480 π.Χ. Ο μελλοθάνατος Σπαρτιάτης βασιλιάς και αρχιστράτηγος των ελληνικών δυνάμεων... συνέχεια στο korydallos-gr.blogspot.com

Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» Δήμου Κορυδαλλού,
Γρηγόρη Λαμπράκη 231 & Ταξιαρχών & Καρυταίνης 4 στον 3ο όροφο,
Κορυδαλλός, τηλ.: 210 4990410

ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΤΤΙΚΗ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΥΛΗΣ


ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΥΛΗΣ
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011
Τιμή Εκδρομής: 15Ευρώ. Ξεναγός: Έφη Καφετζιδάκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Μόλις 3 χλμ πριν το Μενίδι υπάρχει ένας μοναδικά καλοσυντηρημένος Μυκηναϊκός θολωτός τάφος ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα "θολωτός τάφος του Μενιδίου". Ο τάφος ήταν ασύλητος και βρέθηκαν μοναδικά κτερίσματα μεταξύ των οποίων και μια λύρα Απόλλωνος. Αποτελείται απο τρία κομμάτια. Το διάδρομο (27 περίπου μέτρων και 3 πλάτος), το στόμιο (είσοδος) και το θάλαμο. Επίσης εντυπωσιακή είναι η κλείδα στο θάλαμο. Η κλείδα είναι μια πέτρα στην κορυφή και συγκρατεί τα τοιχώματα του θόλου. Οποιος δει αυτό το υπέροχο θέαμα δε μπορεί παρά να σταθεί με δέος μπροστά στις γνώσεις των αρχαίων Μυκηναίων.

Στο Μουσείο που θα επισκεφθούμε σε ένα έναν ισόγειο χώρο παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά ευρήματα των αρχαίων Αχαρνών, ενός από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους δήμους της Αττικής. Κι αυτά είναι αγάλματα, επιτύμβιες στήλες, επιγραφές, ο σήμα κατατεθέν της αρχαιολογικής αυτής συλλογής είναι ένα αγγείο: ο μεγάλος ερυθρόμορφος κρατήρας, που αποδίδεται στον Ζωγράφο της Φλωρεντίας και φέρει παράσταση νεαρού ακοντιστή, νικητή στο πένταθλο, την ώρα της βράβευσής του από δύο Νίκες. Εν συνεχεία θα παρουσιάσουμε ένα θεατρικό δρώμενο από τους «Αχαρνείς».

Επίσκεψη στο φρούριο της Φυλής 4ου αι. π. Χ., εντασσόταν στο ενιαίο αμυντικό σύστημα που οργάνωσαν οι Αθηναίοι μετά την ήττα τους στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Φαγητό στην Χασιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6942551213, 6944965803

4.12.11

ο Λάκης γαβαλάς επιστρέφει στο Κορυδαλλό;

Ο Κορυδαλλιώτης Λάκης Γαβαλάς αναστατώνει γι αλλη μία φορά τα ΜΜΕ καθώς συνελήφθη, τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, για χρέη προς το Δημόσιο από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του ΣΔΟΕ.

Αφέθηκε ελέυθερος με περιοριστικούς όρους και μένει να δούμε αν θα γυρίσει ή όχι τελικά στον Κορυδαλλό από όπου ξεκίνησε.

3.12.11

Σήμερα κι αύριο

Σήμερα 3 κι αύριο 4 Δεκεμβρίου και ώρες 11.30 - 20.00 και 11.00 - 17.00 αντίστοιχα,
το ξεblogάρισμα (είναι μια παρέα ανθρώπων που τους έχει ενώσει η προσπάθεια να στηρίξουν έμπρακτα τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη και τα μωρά που ζουν στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Υπάρχει πάντα η ανάγκη για εθελοντική προσφορά από νέα μέλη. Για αυτό όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στο στήσιμο του μπαζάρ ή όσοι έχουν να προσφέρουν είδη προς πώληση όπως: βιβλία, κοσμήματα, ρούχα, παιχνίδια, αντικείμενα διακόσμησης κ.τ.λ. ας επικοινωνήσουν με το xeblogarisma@gmail.com) σας περιμένει στο 4ο Χριστουγεννιάτικο bazaar του, που θα λάβει χώρα στο Cabaret voltaire, Μαραθώνος 30, στο Μεταξουργείο.

Η παρέα μας, σε πείσμα των καιρών, θα υποδεχτεί ξανά όλους τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειας, στο ζεστό περιβάλλον του Cabaret voltaire, για κουβέντα, ανταλλαγή, και αγορές σε συμβολικές τιμές, των ειδών που τίθενται προς πώληση. Βιβλία, ρούχα, είδη δώρου, κοσμήματα, παιχνίδια, παραδοσιακά προϊόντα που τα μέλη μας με φροντίδα έφτιαξαν, όπως μανιάτικο αγουρέλαιο, σπιτικοί τραχανάδες, λικέρ, μαρμελάδες κ.ά. Παράλληλα περιμένουμε την συνδρομή του κόσμου και στα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται τα μωρά, οι άπορες γυναίκες των φυλακών και οι κοπέλες που φοιτούν στο σχολείο 2ης ευκαιρίας.
Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι ΔΕΝ συλλέγουμε πλέον ρούχα. Τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε είναι:

-Πάνες, παιδικά αφρόλουτρα, κρέμες περιποίησης, μωρομάντηλα
-Σετ φαγητού, μπιμπερό, θερμός, θηλές, πιπίλες
-Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου και σαπούνια
-Πετσέτες και σεντόνια
-Καροτσάκια για μωρά, ριλάξ, βραστήρες, μπανάκια και γιογιό
-Τηλεκάρτες ΟΤΕ
-Τσιγάρα
-Εκπαιδευτικά παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και άμμο θαλάσσης για τον εξωτερικό παιδότοπο
-Ξενόγλωσσα λεξικά και βιβλία βαλκανικών γλωσσών
-Βιβλία σύγχρονης λογοτεχνίας -κυρίως νέοι τίτλοι- και ψυχολογίας
-Βιβλιοθήκες μελαμίνης τοίχου και ντέξιον για τα βιβλία
- Σόμπες αλογόνου, καλοριφέρ, μικρά αερόθερμα, ανεμιστήρες.
-Ηλεκτρικά σίδερα και σιδερώστρες
-Εκτυπωτές και Η/Υ
-Ψυγεία και καταψύκτες
-Πλαστικά τραπέζια και καρέκλες
-Χαρτί Α4, στυλό, blanco, είδη ζωγραφικής, υγρή κόλλα, σελοτέιπ, συρραπτικά
-Επιτραπέζια παιχνίδια