5.1.12

Κορυδαλλός vs Βόρεια Κορέα

γράφει ο Θοδωρής Διάκος "Εφραινόμαστε"

Όλο αυτό που συμβαίνει με τον Εφραίμ τις τελευταίες μέρες είναι ΚΑΘΑΡΑ προβοκάτσια για να κλονίσουν τη πίστη του κόσμου, τέτοιες άγιες μέρες. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Τα ηρωικά μας αδέρφια, λοιπόν, προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που έχει αποδείξει ο χρόνος. Το φέισμπουκ.

Άρα έφτιαξαν μια ομάδα: "Συμπαραστεκόμαστε ΟΛΟΙ στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ". ΟΛΟΙ. Αν δεν συμπαρασταθείς εσύ, θα πας στη κόλαση και θα σε κοιτάμε από πάνω. Να δω μετά πόσο θα σ’ αρέσει.

Τώρα, μιλάμε για σοβαρά πράγματα, αυτή δεν είναι μια απλή σελίδα στο φέισμπουκ που φτιάχνει ο καθένας γιατί του ήρθε περίοδος. Αυτή είναι μια οργανωμένη κοινότητα, με σκοπό να ενημερώνει για ένα συγκεκριμένο θέμα και να γίνεται υγιής συζήτηση πάνω στην υπόθεση. Σωστά;

«Τα προσβλητικά και υβριστικά μηνύματα διαγράφονται!!! Λογικό και δημοκρατικό. Δε μας ενοχλούν οι αντίθετες απόψεις! Άλλωστε δε σας προσκαλέσαμε!!!»

Εκκλησιαστικός φασισμός much;

«Βασικά όλοι αυτοί που πιστεύουν οτι ο Γέροντας εφραίμ είναι ένοχος […] ο μεγαλύτερος λόγος είναι ότι δεν πιστεύουν στον θεό και φυσικό είναι να μην δέχονται τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει σχέση με αυτόν» λέει αποκάτω ένας ακόμα. Και μετά έχουμε και τους πιο ενθουσιώδεις: «καλη λευτερια στην πατριδα μας αδερφια και στο γεροντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11».

Εκείνοι οι πεταμένοι έξω από τον Κορυδαλλό με το madness mantra ("ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!") συναγωνίζονται τους καημένους στη Βόρεια Κορέα. Κι αυτοί τουλάχιστον έκλαιγαν τον Κιμ.

Προσπαθώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου και να μην γράψω ρηχά πράγματα για το πώς κάθε γυναίκα στο γκρουπ μοιάζει με σαραντάχρονη παρθένα. Αντ’ αυτού, ας δούμε λίγο το υλικό που προμοτάρει η κοινότητα. "Τι χρειάζεται από εμάς ο Γέροντας Εφραίμ". Λιτό. Πέντε παράγραφοι ότι ο Εφραίμ είναι θύμα και πως οι κατήγοροί του είναι άθεοι και εβραίοι, και στο τέλος η συμβουλή: κάθε βράδυ, μια συγκεκριμένη ώρα, ας πούμε δέκα με δέκα και τέταρτο, να προσευχόμαστε όλοι για τον Εφραίμ. Αν έχεις κομποσκοίνι, επανέλαβε την φράση "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον τον Γέροντα Εφραίμ και τη συνοδεία του". Αν δεν έχεις κομποσκοίνι, καταρχάς να πας να αγοράσεις γελοίε, και βολέψου διαβάζοντας τους χαιρετισμούς της Παναγίας, ό,τι κι αν καταφέρεις μ’ αυτό.

Κάτι τέτοιο είχε κάνει κι ο Γκραντ Μόρρισον στα 90’s για να αυξήσει τις πωλήσεις του κόμικ του, έβαλε τους φαν να αυνανίζονται την ίδια στιγμή.