15.2.12

ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΟΝ-ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΗ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
Τιμή Εκδρομής : 15Ευρώ
Ξεναγός: Έφη Καφετζιδάκη, Γιάννης Ιγγλέσης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Αναχώρηση 8:30π.μ. από την πλατεία Ομονοίας, έναντι του Hondos Center. Η μέρα θα αρχίσει με επίσκεψη στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου το οποίο θα ανοίξει ειδικά για εμάς. Το κτίσμα άλλοι λένε πως πρόκειται για έργο του Πολεοδόμου και Αρχιτέκτονα Σταματίου Κλεάνθη κτισμένο κατά παραγγελία της Δούκισσας της Πλακεντίας την οποία ο θρύλος ήθελε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κτήριο για τις μυστικές συναντήσεις της με το λήσταρχο Νταβέλη. Θα μας ξεναγήσει ο κύριος Γιάννης Ιγγλέσης αρχιτέκτων και γίνει προβολή για την Ιερά οδό η οποία περνάει από μπροστά. Αφού διασχίζουμε μια καταπράσινη διαδρομή θα κατευθυνθούμε σε ένα κτήριο που παλαιότερα έπαιζε τον ρόλο του ξενώνα του. Ο ζωγράφος Νικολάος Γύζης έχει καλύψει τους τοίχους και την οροφή της αίθουσας με την παράσταση των Τεσσάρων Εποχών.

Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το Αμφιάρειο το οποίο βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα νοτιοδυτικά της σκάλας Ωρωπού που τη διασχίζει ένα ποτάμι το οποίο οι αρχαίοι ονόμαζαν Χαράδρα. Το Αμφιάρειο ήταν το μεγαλύτερο στην αρχαία Ελλάδα ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους Αμφιαράου. Στην αριστερή όχθη βρίσκονται τα επίσημα οικοδομήματα, ο ναός, ο βωμός, η στοά, το θέατρο και στη δεξιά απλώνεται η κατοικίδια συνοικία. Στην κατοικίδια συνοικία, εκτός από γραφεία, καταστήματα και ξενοδοχεία, βρίσκονταν η αγορά και η Κλεψύδρα (υδραυλικό ρολόϊ).Φαγητό σε κοντινή ταβέρνα.

Απογευματινή βόλτα στη λίμνη Μπελέτσι. Στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας βρίσκεται κρυμμένος ένας αξεπέραστου κάλους επίγειος παράδεισος άγνωστος στους περισσότερους Αθηναίους. Επιστροφή στην Αθήνα. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6942551213, 6944965803