3.10.12

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου από τον Δήμο Κορυδαλλού σχετικά με τον Αποστόλη.

Με αφορμή καλοπροαίρετες, οφείλουμε να γνωρίσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο τα παρακάτω: η περίπτωση του Απόστολου είναι γνωστή στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού από τη «γέννησή» της. Για τον σκοπό αυτό έχει εκπονηθεί ένα θεραπευτικό σχέδιο που προέβλεπε την σταδιακή επανένταξη του Απόστολου στο κοινωνικό σύνολο και την ουσιαστική αποκατάσταση όλων των προβλημάτων σωματικής και ψυχικής υγείας που τον ταλαιπωρούν, σχέδιο που είναι σε πλήρη γνώση και με την έγκριση της οικογένειας. Παρά το ότι είμαστε αντίθετοι στην δημοσιοποίηση στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να απαντήσουμε σε αυτά τα δημοσιεύματα. Πολύ περισσότερο, όταν τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτά είναι αναληθή, ψευδή, παραποιημένα και αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων.

Ο Αποστόλης δεν έχει διωχθεί από το σπίτι του γιατί είναι άνεργος, ούτε έχει μολυνθεί από ποντίκια. Και σίγουρα αυτό που επείγει τώρα δεν είναι η αισθητική αποκατάσταση του προσώπου του αλλά η εξασφάλιση της επιβίωσής του. Ο Αποστόλης παραιτήθηκε από την δουλειά του πριν 4 χρόνια από δική του επιλογή, εξαιτίας «άλλων σοβαρών καταστάσεων» δηλ. εξαρτήσεων που ευθύνονται και για τις μολύνσεις και τους ακρωτηριασμούς στο πρόσωπό του. Πριν από ενάμιση χρόνο αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι του. Έκτοτε κοιμάται στο δρόμο. Κατά την διάρκεια του χειμώνα με παρέμβαση του Δήμου φιλοξενήθηκε σε κλειστό χώρο του Πνευματικού Κέντρου για να προστατευτεί από το κρύο και κινδυνεύσει η ζωή του. Εδώ και 9 περίπου μήνες το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου μας με το επιστημονικό του προσωπικό έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει και να στηρίξει τον Αποστόλη. Εκτός από την διαμονή, του διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, περισσότερο ή λιγότερο να μην εξασφαλίσαμε καθημερινή σίτιση και περίθαλψη, βρήκαμε και του προτείναμε λύσεις για να μπορεί να έχει μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση (προγράμματα ΟΑΕΔ, επίδομα και σύνταξη πρόνοιας, έκδοση βιβλιαρίου υγείας κλπ) αλλά ο ίδιος δεν έχει δείξει να ενδιαφέρεται για τίποτα από όλα αυτά. Εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του, τον τελευταίο μήνα, αναγκάστηκε να νοσηλευτεί 2 φορές στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Παρά τις εκκλήσεις των γιατρών και της οικογένειάς του να παραμείνει για νοσηλεία, ο Αποστόλης υπέγραψε και έφυγε με δική του ευθύνη. Είναι κατανοητό πιστεύουμε σε όλους ότι η περίπτωση του Αποστόλη είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί συντονισμένους και υπεύθυνους χειρισμούς. Απαιτεί επίσης την κατανόηση, τον σεβασμό στον ίδιο και στην οικογένειά του, που περνά έναν απίστευτο Γολγοθά, και την ευαισθησία όλων μας.

Κάνουμε λοιπόν έκκληση να σταματήσουν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις κάποιων και να κατέβουν άμεσα όλες οι αναρτήσεις από τα blogs και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. κλίματος συνεργασίας μεταξύ του Αποστόλη και των αρμόδιων υπηρεσιών. Ο Δήμος Κορυδαλλού και η διεύθυνση κοινωνικών υπηρεσιών, θα δεχτούν με χαρά κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογείται η έναρξή τους. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλοι και όλες οι απόψεις. Κάθε καινούρια πρόταση , κάθε νέα ιδέα, είναι καλοδεχούμενες. Ας είναι η περίπτωση του Απόστολου η ευκαιρία για να ενημερωθεί και κινητοποιηθεί κάθε ενδιαφερόμενος και ευαισθητοποιημένος πολίτης.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει και πραγματικά ενδιαφέρεται παρακαλούμε να επικοινωνήσει μόνο με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τον υπεύθυνο κοινωνικό λειτουργό στο τηλέφωνο: 210- 4963917, e-mail: koinonikes@korydallos.gr. Διεύθυνση: Ξενοφώντος και Πελοπίδα 2ος όροφος πλ. Μέμου. Τέτοιες συμπεριφορές, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διατάραξη του

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου