29.10.12

σε πανικό...

Ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε 2059 ονόματα Ελλήνων κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στις ελβετικές τράπεζες. Η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το γνήσιο αντίγραφο της λίστας εξαφανίστηκε.

«Αντί να συλλάβουν τους κλέφτες και τους Υπουργούς που παραβιάζουν το νόμο, θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια» σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twiiter.

Η λίστα προέρχεται από στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από έναν εργαζόμενο της τράπεζας HSBC στην Ελβετία. . Είχε δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση το 2010 από την πλέον επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης της λίστας δήλωσε πως δεν ήξερε τι απέγινε η γνήσια εκδοχή της «λίστας Λαγκάρντ» Ο νυν Υπουργός Οικονομίας δήλωσε την περασμένη Τετάρτη πως είχε ζητήσει από τη Γαλλία να του στείλει ένα αντίγραφο.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα – προϊόν των εκλογών του Ιουνίου είχε αρχικά αποκλείσει να χρησιμοποιήσει τα ντοκουμένα που αποκτήθηκαν παράνομα ενάντια στους φοροφυγάδες.

Υ.Γ.1 Τη στιγμή που στην χώρα τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχουν μούγκα στη στρούγκα τα Ευρωπαικά ΜΜΕ ενημερώνουν με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και δεν μαθαίνονται. Τα ανωτέρω από τη Liberation.

Υ.Γ.2 το HOTDOG έχει πέσει, άγνωστο σε εμάς αν είναι από τρομακτική επισκεψημότητα 'ή από δάκτυλο...