3.12.12

Για τους εργολάβους σκουπιδιών ο λόγος...


Το αντίπαλο στρατόπεδο άνοιξε τα χαρτιά του. Εμείς τι κάνουμε;

Καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες για την έναρξη της δημοπράτησης των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων της Αττικής, με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, καταγράφουμε τα κείμενα που σχετίζονται με αυτές, από τα πιο απλά, στα πιο σύνθετα και επεξηγηματικά.

Το αντίπαλο στρατόπεδο (κυβέρνηση και εργολάβοι) άνοιξε τα χαρτιά του. Τώρα, οφείλουν να έρθουν στο προσκήνιο τα όπλα της κοινωνίας. Υπάρχουν; ·

Στο κομμάτι της τεκμηρίωσης υπάρχει μια πλούσια επιχειρηματολογία, που αποδομεί, πλήρως, τα υφιστάμενα σχέδια και, ταυτόχρονα, ένα πειστικό εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης, αυτό της αποκεντρωμένης διαχείρισης με κοινωνική συμμετοχή. · Μένει να αποδειχτεί, στην πράξη, σε ποιο βαθμό οι τοπικές κοινωνίες και οι συλλογικότητές τους, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι θεσμικοί αυτοδιοικητικοί, αν έχουν κάνει «κτήμα» τους αυτό το οπλοστάσιο και αν έχουν τη διάθεση να αντιπαρατεθούν δυναμικά και μαζικά.

Η «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων», όσο υπάρχει, δίνει τη δική μας μάχη και στα δύο επίπεδα. Αυτό θα κάνει και τώρα, που «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι». Ελπίζουμε η προσπάθεια που έχει γίνει και οι αγώνες, στα Α. Λιόσια – Φυλή παλιότερα, στο Γραμματικό και στην Κερατέα πιο πρόσφατα, να μην «πάνε στράφι».


φωτογραφία: Παράνομη Χωματερή 100m από 5 Σχολεία!!!