29.2.12

Χρεωκοπεί η Ελλάδα για να μην χρεωκοπήσει το τραπεζικό σύστημα…

Μόλις τελειώσουν οι πανηγυρισμοί για την συμφωνία του δήθεν κουρέματος του Ελληνικού χρέους (αφαιρούνται 100 δις κ προστίθενται 130…) τότε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την άτακτη χρεωκοπία. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε πάντα την αλήθεια.

Όλοι οι οικονομολόγοι και οι επενδυτές είναι πλέον σίγουροι ότι το προσεχές διάστημα το χρέος θα καταστεί μη βιώσιμο και θα επέλθει η χρεωκοπία. Τα γεγονότα έχουν ως εξής : Μέχρι σήμερα όλες οι ξεπουλημένες στους παγκόσμιους τοκογλύφους κυβερνήσεις, αρχής γενομένης από την Αμερικάνικη και μη εξαιρουμένης της εκάστοτε Ελληνικής, όταν μια τράπεζα αντιμετώπιζε προβλήματα έβαζε το χέρι βαθιά στην τσέπη του φορολογούμενου πολίτη της και τη βοηθούσε να τα ξεπεράσει (με το αζημίωτο βέβαια για τους πολιτικούς κ όχι για τους πολίτες…) Έτσι η Αμερική έχει βρεθεί αυτή τη στιγμή με χρέος κάποια τρις δολάρια και η Ελλαδίτσα με μερικές εκατοντάδες δις. ευρώ.

Επί 35 χρόνια λοιπόν το σύστημα στη χώρα μας λειτουργούσε με τις τράπεζες να υπέρ-δανείζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις εισπράττοντας μυθικά κέρδη που αποταμίευαν με τη σειρά τους στο εξωτερικό, ώστε να συνεχίζουν να παίρνουν από το κράτος επιδοτήσεις και από την άλλη το πολιτικό σύστημα να διασπαθίζει δισεκατομμύρια δημόσιας περιουσίας σε μίζες (βλέπε κατασκευαστές, εξοπλιστικά, φαρμακευτικές εταιρείες, κομματικά στελέχη σε δημόσιες υπηρεσίες με μισθούς προέδρου Αμερικής και η λίστα δεν έχει τελειωμό…)

Αυτός ο συνδυασμός οδηγούσε σε συνεχή δανεισμό του κράτους με υψηλό επιτόκιο λόγο της χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας με το αποτέλεσμα να είναι πλέον η αναπόφευκτη κατάσταση που θα βιώσουμε όλοι πολύ σύντομα.

Βέβαια να τονίσουμε εδώ ότι το τραπεζικό σύστημα δε θα ζημιωθεί καθόλου γιατί έχει προλάβει να διασφαλιστεί αγοράζοντας ασφάλιστρα κινδύνου (cds) σε εξευτελιστικές τιμές. Ίσα ίσα θα έχει κ τεράστια κέρδη. Αυτοί που θα πληρώσουν την νύφη θα είναι οι επόμενοι λαοί, που ήδη έχουν μπει στο μάτι των διεθνών τοκογλύφων και πλησιάζει η σειρά τους όταν ξεμπερδέψουν με μας.

Στη συνέχεια για εμάς θα μπει σε εφαρμογή το επόμενο σχέδιο των παγκόσμιων εξουσιαστών που όπως έχουμε τονίσει έχει δυο σκέλη:

1. Αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου

2. Κινεζοποίηση του μεροκάματου για να φέρουν τα εργοστάσια τους και να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι τους.
Με την Χρυσή Αυγή στην επόμενη Βουλή και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έξω από αυτήν τα σχέδια τους και οι υπογραφές τους θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει…Στα σκουπίδια της Ιστορίας!

Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Μέλος Κ.Ε. Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Αφιέρωμα Le Μonde στον Μανώλη Γλέζο

Με τίτλο: «Ο προφήτης της Νάξου» και υπότιτλο «89 ετών, ο Μανώλης Γλέζος παραμένει μια φιγούρα της Αντίστασης», η εφημερίδα Λε Μοντ έχει ολοσέλιδο αφιέρωμα σε αυτόν «που κατέβασε τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη και προσπαθεί σήμερα να ακουστεί η φωνή του ελληνικού λαού».

Ο ανταποκριτής της Μοντ στην Αθήνα Αλέν Σαλ (Alain Salles) περιγράφει με ιδιαίτερα θερμά σχόλια την προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου. Παραθέτει παράλληλα, ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από τη ζωή και τους αγώνες του, την υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη, τις καταδίκες σε θάνατο, τις φυλακίσεις.

Αναφέρει επίσης και κάποια λιγότερο γνωστά στοιχεία, όπως το ότι ο Στρατηγός ντε Γκολ, το 1949, μετά από την καταδίκη του Μανώλη Γλέζου σε θάνατο, είχε ζητήσει μέσω του γαλλικού ραδιοφώνου να μην εκτελεστεί η ποινή σε εκείνον που υπήρξε ο πρώτος αντιστασιακός του Πολέμου.

Σχολιάζοντας την έκκληση ντε Γκολ, ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε ότι πρώτος αντιστασιακός δεν ήταν ο ίδιος αλλά ο Μαθιός Πόταγας στις 2 Μαΐου του 1941, ο οποίος στην ηλικία των 17 χρόνων στάθηκε μπροστά από μια γερμανική φάλαγγα ζητώντας να σταματήσει, οπότε του συνέθλιψαν το κεφάλι με πέτρες.

Επίσης, στην είσοδο του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό, είναι αναρτημένη η εικόνα του αδελφού του που δολοφονήθηκε σε ηλικία 19 χρόνων από τους Γερμανούς.

Στο ίδιο αφιέρωμα επισημαίνεται πως, μολονότι ο Μανώλης Γλέζος αγωνίζεται για να επιστρέψει η Γερμανία το δάνειο που δέσμευσε από την Ελλάδα στην Κατοχή, τάσσεται ενάντια σε κάθε είδους αντιγερμανισμό, ο οποίος είναι της «μόδας» τελευταία στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται επίσης, οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου περί άμεσης δημοκρατίας, την οποία εφαρμόζει επί 12 χρόνια στο χωριό Απείρανθος στη Νάξο. Δώσαμε στη Δύση την «Πολιτεία» από την οποία προέρχονται οι λέξεις πολίτης και πολιτισμός, και για αντάλλαγμα πήραμε την «Police» (Αστυνομία) είπε ο Μ. Γλέζος «χαμογελώντας πονηρά».

πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=124798&catid=3

28.2.12

Αρης Βελουχιωτης "Το διλημμα"

η επανάσταση της πατάτας...

1.110 οικογένειες ζήτησαν άλλους 75 τόνους μέσα σε είκοσι ώρες.
Η απήχηση και η επιτυχία της πρωτοβουλίας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας να αγοράσει απευθείας από τον παραγωγό 24 τόνους πατάτας, πετυχαίνοντας την καλύτερη τιμή σε σύγκριση με την αγορά, έφερε άμεσα μεγαλύτερη παραγγελία για το επόμενο Σάββατο.

Περίπου 1.110 οικογένειες από την Κατερίνη παρήγγειλαν σε 20 ώρες άλλους 75 τόνους πατάτες που για να μεταφερθούν απαιτούνται τρία φορτηγά και η παράδοση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο.

Μάλιστα, οι παραγωγοί από τους οποίους παραγγέλθηκαν οι νέες ποσότητες ευχαριστούν τους εθελοντές της Κατερίνης και χαρίζουν 2 τόνους πατάτες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Ήδη όπως μας πληροφορεί η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, στη Βέροια οργανώνεται αντίστοιχη δράση με 24 τόνους πατάτες από την "Οικολογική Ομάδα Βέροιας"

Τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας», σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισαν, μέχρι την 15η Μαρτίου, την πρώτη διάθεση πατάτας και στην πόλη της Βέροιας με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται επίσης πολύ κοντά για να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.

Αντίστοιχες δράσεις που μένει να υλοποιηθούν και θα αρχίσει η προετοιμασία τους είναι η μαζική αγορά νέων προϊόντων κατ ευθείαν από τους παραγωγούς, όπως λάδι, ρύζι, όσπρια και μακαρόνια.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΘελοντική Ομάδα Δράσης αναφέρει ότι "χρειάστηκαν μόλις 20 ώρες για να παραδώσουν οι 1.110 οικογένειες τις παραγγελίες τους μέσω διαδικτύου και από την Τρίτη, άλλοι δύο παραγωγοί από το Νευροκόπι θα αρχίσουν να συσκευάζουν τα 3.500 τσουβάλια πατάτες που πρόκειται να πουληθούν το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στην Κατερίνη.

Οι προτάσεις που έχουν δεχτεί οι κατερινιώτες εθελοντές ανέρχονται σε εκατοντάδες. «Θα χρειαστούμε σίγουρα 10-15 ημέρες για να τις αξιολογήσουμε, να τις ταξινομήσουμε και στο τέλος να ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα για την οργάνωση ενός πανελλαδικού δικτύου» δηλώνουν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, τα οποία τις τελευταίες ημέρες δεν προλαβαίνουν να σηκώνουν τα τηλέφωνα. Πάντως, οι κατηγορίες των ερωτημάτων είναι δύο: «Είμαστε απλοί πολίτες: Πως μπορούμε να το οργανώσουμε στην πόλη μας;» και «Είμαι παραγωγός και έχω αδιάθετη σοδειά: Πως μπορώ να σας διαθέσω τα προϊόντα μου;».

Οι περισσότερες από τις παραπάνω επιστολές τελειώνουν με την ίδια πρόταση-παράκληση: «Συνεχίστε έτσι! Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε τις προσπάθειές σας.»

Οι τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι για να ευχαριστήσουν τους Πιεριείς που στηρίζουν τα προϊόντα τους, θα διαθέσουν δωρεάν 2 τόνους πατάτες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

25.2.12

ΤΣΑΜΠΟΥΝΟΠΑΤΙΝΑΔΑ...


τσαμπούνες σε μεθυστικό πληθυντικό, κάτι του Καβάφη, ένας χορός για τρεις, στίχοι του Γιώργη Μαρκόπουλου, ένα παιδί παίζει τουμπάκι δίπλα στη θάλασσα, μια τσαμπουνοπατινάδα που θαρρείς πως δεν θα σταματήσει ...κάτω στο γυαλό αλλά θα συνεχίζει βαδίζοντας πάνω στα κύματα :) η Παγκυκλαδική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών της Άνδρου στις τηλεοπτικές "ΦΩΤΑΨΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΧΘΗΣ" (κάθε Σάββατο 18:30-19:30, 902 TV, έρευνα/σκηνοθεσία Αλέξανδρος ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ, παραγωγή "ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ")

24.2.12

ΑΠΟΚΡΙΕΣ & ΤΣΑΜΠΟΥΝΟΠΑΤΙΝΑΔΑ


Τσαμπουνοπατινάδα από φίλους του διαδικτυακού φόρουμ των ΛΑΪΚΩΝ ΑΕΡΟΦΩΝΩΝ και του ΜΕΛΜΟΚΕ στο κέντρο της Αθήνας... "ΦΩΤΑΨΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΧΘΗΣ"

Korydallos Asylum Arena


Τα εγκαίνια και η παρουσίαση του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου της Superκλίκας, Korydallos Asylum Arena. Ενα υπερσύγχρονο γήπεδο που θα φιλοξενήσει και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Για ακούσατε τι θα σας πω


Ένα αποκριάτικο τραγούδι από την συλλογή Αποκριάτικα της Δόμνας Σαμίου Απολαύστε το με ένα ευτράπελο βίντεο φωτογραφιών!

Νέο Γυμναστήριο Δήμου Κορυδαλλού


Παρουσίαση του νέου ιδιόκτητου γυμναστηρίου του Δήμου Κορυδαλλού
(Κουντουριώτου 25 - Κορυδαλλός)

23.2.12

Ο Ρίτσος διαβάζει την ''Ρωμιοσύνη'' στο Πολυτεχνείο (1974)


Ο Γιάννης Ρίτσος διαβάζει την ''Ρωμιοσύνη'' στο Πολυτεχνειο στην επέτειο ενος χρόνου απο τα γεγονότα της εξέγερσης (1974)

Απο το ντοκιμαντερ - χρονικό της μεταπολίτευσης, από τη φοιτητική εξέγερση του 1973 μέχρι τον Αύγουστο του 1975 του Νίκου Καβουκίδη με τίτλο «Μαρτυρίες»


..Σώπα, όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες.
Aυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.
Kάτου απ' το χώμα, μες στα σταυρωμένα χέρια τους
κρατάνε της καμπάνας το σκοινί - περμένουνε την ώρα, δεν
κοιμούνται,
περμένουν να σημάνουν την ανάσταση. Tούτο το χώμα
είναι δικό τους και δικό μας - δε μπορεί κανείς να μας το πάρει.

πολύ της μόδας είναι ο firefox,,,

Για όσους θέλουν να μας μοιάσουν καλό είναι πρώτα να ακολουθήσουν τις επιταγές τηε μόδας και το χτένισμα firefox να το κάνουν στην πίσω πλευρά της κεφαλής κι όχι στην επάνω.

τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε...

κάτι περίεργο παίζει στην πόλη μας...

η δεξιά του κ. Κασιμάτη που τον ανέδειξε και τον στήριξε ως χθες τώρα προσπαθεί με το αριστερό να γράψει...

απίστευτες δορυφορικές εικόνες υπάρχουν σε μεγάλο διαδυκτιακό τόπο και δείχνουν κάτι που μοιάζει με λαθρεμπόριο καυσίμων σε πολύ συγκεκριμένη κι ελεγχόμενη περιοχή...

κάποιοι τύποι έχουν πιάσει τα υψώματα (όπως λέμε, χέζε ψηλά κι αγνάντευε...) της πόλης με κάτι τηλεφακούς να!!!

τα μπάζα στο Αθλητικό Κέντρο της πόλης πάνε κι έρχονται καθημερινά όπως και οι επώνυμες και μη καταγγελίες περί αυτού, όπως και οι τηλεφακοί...

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, οπότε γιατί συγκεντρώνουν (όποιοι κι αν είναι) αυτά τα στοιχεία κάποιοι;;;

22.2.12

άλογα στο όρος Αιγάλεω, πάνω από το λιμάνι του Πειραιά


άλογα στο όρος Αιγάλεω, πάνω από το λιμάνι του Πειραιά...

Χαλβάς στον Πειραιά

Ο Πειραιάς είναι φημισμένος για τον χαλβά του από σουσσάμι. Πάρα πολλοί άνθρωποι σχηματίζουν απίστευτες ούρες για να τον προμηθευτούν. Σας παρουσιάζουμε τις καταπληκτικές χαλβαδοποιίες τις περιοχής μία προς μία αλλά σας εφιστούμε και την προσοχή στις απίστευτες παραπλανήσεις που παίζουν στην αγορά του πειραιώτικου χαλβά!!!

Χαλβας Κωνσταντινουπολίτικος
Δημήτριος Εμμ. Κρητικός
Νταλιάνη 10, Π.Κοκκινιά, 2104926326

Χαλβάς Δραπετσώνας
Κοσμίδη - Γαβρίλη
Αγ. Δημητρίου 1, Δραπετσώνα, 2104616448

Χαλβάς Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Ψηλορείτη 4, Αγία Βαρβάρα, 2105444722

Χαλβάς Αγ. Διονυσίου
Χαλβαδοποιία Στεφάνου
Κω 12, Πειραιάς, 2104203125

Πειραϊκός Χαλβάς
Ουρανία Δ. Κάτσαρη
Θηβών 19, Πειραιάς, 2104201981

Υ.Γ. Η σειρά αναγραφής είναι κατόπιν γαστρογευστικής δοκιμής το 2011, ότι βλέπεις το φάγαμε για τις ανάγκες της ανάρτησης!!! Δεν έμεινε τίποτα...

τσιπουράδικο ¨Σέμελη¨

Θέλουμε
να είναι ζεστό και
φιλόξενο
Γι αυτό το δουλέψαμε με
άγαπη και μεράκι.

Θέλουμε
τα αρώματα και τους
μύθους του πηλίου
Γι αυτό φέραμε
τ'αποστάγματά του.

Θέλουμε
ποικιλία και αφθονία
στην απόλαυση
Γι αυτό ετοιμάσαμε
60 γεύσεις

Θέλουμε
κάτι απο την ευθυμία και
το κέφι των παλιών θεών
Γι αυτό το ονομάσαμε
ΣΕΜΕΛΗ


Το τσιπουράδικο ¨Σέμελη¨ βρίσκεται στον Κορυδαλλό οδός Σερρών 67 από το 1993, ζει και υπάρχει απο την αγάπη σας και την προτιμισή σας...

Ψυχαγωγία, ποιοτικά και γευστικά πιάτα, εξυπηρέτηση, σωστές τιμές και πάνω από όλα ευχαριστημένοι πελάτες!!!

Τηλέφωνο: 2104953521 μετα τις 19:30, κινητό: 6989845727

21.2.12

Σε μία χώρα που βουλιάζει δεν ενδιαφέρονται ούτε να είναι αλλά ούτε καν να φαίνονται νόμιμοι...

Έτσι για να δούμε πως οι άρχοντες μας παρανομούν κατ εξακολούθηση και συνήθεια αδιαφορόντας για τα πάντα και τους παντες. Δεν ενδιαφέρονται ούτε να είναι νόμιμοι αλλά ούτε καν να φαίνονται έτσι... ακολουθεί η ανάρτηση "Διαφορές μεταξύ αλήθειας και πραγματικότητας στην Ελλάδα..." από την 19.11.09 και έχουμε φτάσει στο 2012 και το μόνο που άλλαξε είναι κατεβάσαν το σχετικό link από το egov!!!

Στις δύο φωτογραφίες που ακολουθούν είναι το ίδιο κρατικό όχημα. Η αριστερή είναι η αληθινή ενώ η δεξιά η πραγματική. Δηλαδή στην αριστερή τα πράγματα είναι ως έχουν σήμερα ακριβώς, ενώ στην δεξιά με λίγο photoshop όπως θα έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα αλλά δεν είναι...

Ξεπεράμε γρήγορα το παράνομμο παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο του Δημάρχου και φθάνουμε στην κόκκινη ρίγα πάχους 10 cm όπως και στα κόκκινα γραμματα με τίτλο "Δήμος Κορυδαλλού" που προβλέπονται από τον Νόμο αλλά δεν υπάρχουν... για τις πορτοκαλί πινακίδες ας μην μιλήσουμε καθόλου "(άρθρο7 §4 ι, αχ καημένο egov... κι εσύ στην Υπηρεσία της αδιαφάνειας...)".

Βέβαια αν ο Δήμος Κορυδαλλού είχε πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους τότε έμεις θα είμασταν κακοήθεις και εγκάθετοι αλλά έλα που δεν έχει και για μία ακόμη φορά ο Δήμος Κορυδαλλού και συγκεκριμένα εδώ, ο ίδιος, ο Δήμαρχος κυκλοφορεί κυριολεκτικά μέσα στην παρανομία... (1) & (2)

Υ.Γ. Κύριε Πρωθυπουργέ, πράγματι πολύ σωστή και καλή η διαβούλεψη στο διαδίκτυο για τα κρατικά οχήματα αλλά όσο αυτά δεν φέρουν τα νόμιμα διακριτικά και μοιάζουν με ιδιωτικά οχήματα θα μπορούν να παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων και πεζοδρόμια όπως και να πηγαίνουν στα σκυλάδικα και στα super markets ως αόρατα...

οι μαυραγορίτες στην Ελλάδα του 2012...

Αγορά Χρυσού,

Θαλάσσια Καταδυτικά Πάρκα,

ανεμογενήτριες

& τέλος "γιουρούσι" σε δάση, ελεύθερους χώρους, θάλασσα - ακτές και ενέργεια...

17.2.12

Έτσι στρίβουν οι Ιταλοί...

Αν είχε τσίπα θα είχε παραιτηθεί προ πολλού...

Αν είχε τσίπα ο βαισλικοθρεμένος Θα είχε παραπέμψει τους δεξιούς φίλους του αρχικά ή θα είχε παραιτηθεί προ πολλού...

Δείτε πως θάβουν 20.000.000,00 Ευρώ κάτω από τα μπάζα μαζί μία πόλη 100.000 χιλιάδων κατοίκων και το μέλλον το παιδιών της...

Δικαίωση του αγώνα των πολιτών για το άδικο, βάρβαρο και αντισυνταγματικό χαράτσι της ΔΕΗ

Από το ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ: Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους δημότες του Κορυδαλλού!!!
Η σημερινή προσωρινή διαταγή της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία απαγορεύει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους 1.165 δημότες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, είτε γιατί δεν μπορούσαν, είτε γιατί εκδήλωσαν την ανυπακοή τους σε ένα άδικο, αντισυνταγματικό και βάρβαρο χαράτσι συνιστά νίκη του κινήματος των πολιτών του Κορυδαλλού και των συλλογικοτήτων της πόλης που κρατούν αναμμένη την φλόγα της ελπίδας για μια δικαιότερη κοινωνία και αντιστέκονται στην εξαθλίωση της ζωής τους.Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» συμμετείχε και στήριξε έμπρακτα τους αγώνες αυτούς και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω στη πόλη και την κοινωνία και θεωρεί θετική την πρωτοβουλία του Δήμου Κορυδαλλού να συγκεντρώσει τους λογαριασμούς και να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια δια του Δικηγόρου του Δήμου και με την εθελοντική παράσταση των δικηγόρων Καίτης Κυλάκου, επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου του "Πάμε Αλλιώς" και της Βασ. Καλομπράτσου.

Συμπολίτες,Συμπολίτισσες ,
Συνεχίζουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας. Θα αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι, που λεηλατεί το εισόδημα που μας έχει απομείνει και πηγαίνει στη μαύρη τρύπα του χρέους, στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους-τραπεζίτες. Όλοι μαζί μπορούμε να καταργήσουμε το νόμο, να ανατρέψουμε τα χαράτσια της εξαθλίωσης και κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ που τα εφαρμόζουν.
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη! Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα, ανοιχτές σε όλους, με κάλεσμα προς όλους.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του!

Εκεί που το σύστημα και τα «παπαγαλάκια» του σπέρνουν την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση:ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ–ΣΥΖΗΤΑΜΕ–ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

Η μόλυνση των υπογείων υδάτων της Μεγαρίδας άρχισε να εμφανίζεται από το 2000 !

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ η τεχνική έκθεση με τίτλο «Ποιότηhttp://www.blogger.com/img/blank.gifτα επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της χώρας: περίοδος αναφοράς 2000-2008» η οποία συντάχθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν3199/2003 και παρουσιάζει την ποιότητα των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της χώρας, όπως αυτή προκύπτει από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων παρακολούθησης του Γενικού Χημείου του Κράτους της περιόδου 2006-2008 και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών της περιόδου 2000-2008.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει σημαντικά ελλείμματα, αφού όπως και η ίδια τονίζει:
υπήρξε αραιή πυκνότητα των σημείων μετρήσεων οι αναλυτικές μέθοδοι δεν ήταν ακόμα σύμφωνες με τα πρότυπα ποιότητας του περιβάλλοντος

Παρόλα αυτά σε πολλές από τις παραμέτρους που χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση της ποιότητας των υπογείων υδάτων, η περιοχή μας φαίνεται να βρίσκεται στο κόκκινο ήδη από το την περίοδο 2000-2008!

Δημοσιεύουμε σήμερα τους σχετικούς χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Άραγε οι προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις γνώριζαν κάτι για όλα αυτά; Ενημερώθηκαν ποτέ για τις μετρήσεις; Είναι προφανές ότι το καμπανάκι για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα των Μεγάρων είχε κτυπήσει αρκετά νωρίς.

Κάποιοι που όφειλαν να γνωρίζουν, είτε δεν το πήραν χαμπάρι είτε το αγνόησαν. Τα αποτελέσματα αυτής της δημοτικής πρακτικής αρχίζουμε να τα αντιλαμβανόμαστε πλέον απτά σήμερα, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την ανίχνευση του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου σε δείγματα νερού από τον Μεγαρικό κάμπο.

Το ζήτημα της ποιότητας των υπόγειων υδάτων της περιοχής είναι εξαιρετικά σοβαρό για το μέλλον της Μεγαρίδας. Οι υπεύθυνοι των προηγουμένων δημοτικών διοικήσεων για την παρακολούθηση και την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν φυσικά συγκεκριμένοι. Οφείλουν να απαντήσουν.

Η σημερινή δημοτική διοίκηση οφείλει να ανακοινώσει και να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης και την προάσπιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

πηγή: vourkari.blogspot.com

Γάτος Σπιρουνάτος

Στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος παιδικό, κινούμενα σχέδια (μεταγλωτισμένο), το "Γάτος Σπιρουνάτος "

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2 στις 12:15 & 16:00
& ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 στις 16:00

16.2.12

μετά τα αιγοπρόβατα κοπάδια με μοσχάρια στα προστατευόμενα βουνά της Αττικής!!!


Εικόνες από τα πυροβολεία στο όρος Αιγάλεω στον Κορυδαλλό.

Μοσχάρια που βόσκουν ότι πάει να βγει στο βουνό και ότι έχει φυτευτεί!!!

Είναι γνωστό πως σε αρκετά βουνά της Αττικής, η βόσκηση απαγορεύεται από τη στιγμή που οι περιοχές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. Κι όμως πρόβατα, γίδες, γουρούνια, μοσχάρια ακόμη και άλογα βγαίνουν στην κορυφή του όρος Αιγάλεω δίπλα σε στρατιβτική ελεγχόμενη περιοχή και καταστρέφουν τη φυσική αναγέννηση αλλά και κάθε άλλη ως τώρα προσπάθεια. Η γη στην Ανατολική πλευρά του όροςυς έχει γίνει πλέον τελείως άγονη.

Μάλον μετά θα έρθουν οι εργολάβοι για να περισσότερο τσιμέντο και να ολοκληρώσουν την καταστροφή. Η συγκεκριμένη ευνοϊκή αντιμετώπιση προς "κτηνοτρόφους" σε αναδασωτέα περιοχή είναι από τις πρώτες τακτικές των καταπατητών. Μετά από πυρκαγιά φέρνουν τα ζά για να καταστρέφουν τη φυσική αναγέννηση κάτι που το είδαμε συχνά στο Ποικίλο όρος στη Δυτική Αττική, στον Υμηττό και στην Πεντέλη.

Οι βοσκοί φτιάχνουν στάνες ακόμα και μέσα σε παλιές εγκαταστάσεις του στρατού για να μην μπορούν να επέμβουν τα δασαρχεία, ενώ κι αν η βόσκηση απαγορεύεται αυτό δεν σημαίνει πως έχει τηρείτε.

Την απαγόρευση της βόσκησης ορίζουν:
-Ο νόμος 2045 του 1999 από το υπουργείο Γεωργίας για την προστασία της βιοποικιλότητας
-Ο κώδικας ορθής γεωργικής πρακτικής του 2004 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
-Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την προστασία των δασικών εκτάσεων και το πράσινο ταμείο.
-Ειδικά το όρος Αιγάλεω στην κορυφή του είναι Β ζώνη προστασίας για την προστασία του, που απαγορεύει ρητά τη βόσκηση!
-Επίσης η βόσκηση απαγορεύεται στον κεντρικό πυρήνα των περιοχών Νατούρα και στους εθνικούς δρυμούς.
-Την ευθύνη για την εφαρμογή της νομοθεσίας έχουν τα δασαρχεία που οφείλουν να προχωρούν στην απαγόρευση της βόσκησης σε αναδασωτέες περιοχές και η αστυνομία που οφείλει να συλλαμβάνει τους παραβάτες. Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται και κάποιοι συνεχίσουν το… έργο τους.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΝΙΑ 2012

Φυλακές Χανίων

ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΝΙΩΝ

15.2.12

Ο ΑΡΤΙΣΤΑΣ / ΤΗΕ ΑRTISΤ

στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.
του Μισέλ Χαζαναβίσιους με τους Ζαν Ντιζαρντέν, Μπερενίς Μπεζό, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάλκολμ Μακντάουελ, Πενέλοπι Αν Μίλερ, Μίσι Πάιλ
-------------------------------------------------
Πέμπτη 16 έως Τρίτη 21 φεβρουαρίου 2012
Δύο προβολές: 20:40 & 22:30

ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΟΝ-ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΗ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
Τιμή Εκδρομής : 15Ευρώ
Ξεναγός: Έφη Καφετζιδάκη, Γιάννης Ιγγλέσης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Αναχώρηση 8:30π.μ. από την πλατεία Ομονοίας, έναντι του Hondos Center. Η μέρα θα αρχίσει με επίσκεψη στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου το οποίο θα ανοίξει ειδικά για εμάς. Το κτίσμα άλλοι λένε πως πρόκειται για έργο του Πολεοδόμου και Αρχιτέκτονα Σταματίου Κλεάνθη κτισμένο κατά παραγγελία της Δούκισσας της Πλακεντίας την οποία ο θρύλος ήθελε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κτήριο για τις μυστικές συναντήσεις της με το λήσταρχο Νταβέλη. Θα μας ξεναγήσει ο κύριος Γιάννης Ιγγλέσης αρχιτέκτων και γίνει προβολή για την Ιερά οδό η οποία περνάει από μπροστά. Αφού διασχίζουμε μια καταπράσινη διαδρομή θα κατευθυνθούμε σε ένα κτήριο που παλαιότερα έπαιζε τον ρόλο του ξενώνα του. Ο ζωγράφος Νικολάος Γύζης έχει καλύψει τους τοίχους και την οροφή της αίθουσας με την παράσταση των Τεσσάρων Εποχών.

Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το Αμφιάρειο το οποίο βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα νοτιοδυτικά της σκάλας Ωρωπού που τη διασχίζει ένα ποτάμι το οποίο οι αρχαίοι ονόμαζαν Χαράδρα. Το Αμφιάρειο ήταν το μεγαλύτερο στην αρχαία Ελλάδα ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους Αμφιαράου. Στην αριστερή όχθη βρίσκονται τα επίσημα οικοδομήματα, ο ναός, ο βωμός, η στοά, το θέατρο και στη δεξιά απλώνεται η κατοικίδια συνοικία. Στην κατοικίδια συνοικία, εκτός από γραφεία, καταστήματα και ξενοδοχεία, βρίσκονταν η αγορά και η Κλεψύδρα (υδραυλικό ρολόϊ).Φαγητό σε κοντινή ταβέρνα.

Απογευματινή βόλτα στη λίμνη Μπελέτσι. Στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας βρίσκεται κρυμμένος ένας αξεπέραστου κάλους επίγειος παράδεισος άγνωστος στους περισσότερους Αθηναίους. Επιστροφή στην Αθήνα. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6942551213, 6944965803

Το μεγάλο μπάμ;


Βόμβα σε δύο καφετέριες στο Χαϊδάρι. Το ENIGMA και το Cutty Shark καταστράφηκαν ολοσχερώς/ Για "επίδειξη δύναμης των ανθρώπων τη νύχτας" (Μπραβιλίκι) μιλάνε στο Χαϊδάρι. Πηγή - περισσότερα: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Y.Γ. όσο περισσότερο μία κατάσταση βγαίνει εκτός Νόμων και κανόνων τόσο πιο ελκυστική και προσφυλής γίνεται σε άτομα και καταστάσεις που ζουν και υπάρχουν εκεί, ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ...

Ζαπατιστική Αυτονομία, Σάββατο 18/2,


Παρά τη διαρκή κρατική και παρακρατική βία, παρά τα αντικειμενικά αλλά και τα "εξωτερικά" προβλήματα, 18 χρόνια μετά τη βίαιη είσοδο τους στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, οι Ζαπατίστας δοκιμάζουν και δοκιμάζονται, εμπνέουν και εμπνέονται, μαθαίνουν αλλά και προτείνουν:

Μια άλλη πολιτική που, σε ενότητα με το κοινωνικό, βασίζεται στην ισότιμη συλλογική συμμετοχή του καθένα και της καθεμίας, με αποκλειστική στήριξη στις δικές τους (δικές μας) δυνάμεις. Μια άλλη πρόταση οργάνωσης της κοινωνικής ζωής: οι χιλιάδες Ζαπατίστας, οι αυτόνομες και αυτοοργανωμένες κοινότητες τους το αποδεικνύουν.

Στην Ελλάδα της κρίσης, την ώρα της πιο βίαιης επίθεσης που δεχόμαστε από τη ντόπια και διεθνή οικονομική και πολιτική εξουσία, η φωνή και η εμπειρία του Ζαπατισμού οφείλει να γίνει και κτήμα των "από τα κάτω". Να ενημερωθούμε για τον αγώνα, να συζητήσουμε για τις προοπτικές, τις αντιστοιχίες, τις δυνατότητες, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη.

εκδήλωση - περισσότερα: pasamontana

14.2.12

ένα πορτέλο είμαστε...

Κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα έχει βάλει την φυλακή Κορυδαλλού όπου οι σοφρωνιστικοί είναι απλήρωτοι να κάνει υπερωρίες για να τον εξυπηρετει!!!

Ο λόγος για τον ηγούμενο Εφραίμ ο οποίος από την μια πλευρά δέχεται τις επισκέψεις δεκάδων πιστών και όχι συγγενών του (όπως ορίζει ο νόμος) κατά την διάρκεια του επίσημου επισκεπτηρίου του Κορυδαλλού και από την άλλη μετά το πέρας του επισκεπτηρίου δέχεται τις επισκέψεις μητροπολιτών, κληρικών και μοναχών της μονής Βατοπεδίου.

Όπως γράφει και ντενεκές του κορυδαλλού: Πολύ πολύ γουστόζικο βιντεάκι
απόσπασμα από συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma της Κύπρου λίγο πριν πάρει το δρόμο για τον Κορυδαλλό.

Όπως θα δείτε σήμερα στο Κουτί της Πανδώρας, στους λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος υπήρξε συνολική εισροή το 2007 και το 2008 ποσού 361 εκατ. ευρώ. Ο Εφραίμ εξηγεί: «Μαζεύαμε λεφτά γιατί βλέπαμε ότι έρχεται πείνα». Πολύ καλό!!!

το Σ' αγαπώ της υποχρέωσης


Θα μπορούσα να σου χαρίσω τις πιο όμορφες λέξεις...

Θα μπορούσα να σου αφιερώσω λόγια αγάπης και εντυπωσιακές πράξεις...

Θα μπορούσα να σου πω ότι σ’ αγαπώ, σήμερα ...

Αλλά θα σου φανεί παράξενο ....

Σήμερα θέλω να εξαφανιστώ

Είναι η μέρα του ψεύδους

Είναι η μέρα της υποχρέωσης

Δεν είναι η μέρα των ερωτευμένων

Είναι η μέρα της υποχρέωσης... να είσαι ερωτευμένος

Κι εγώ που είμαι συνέχεια ερωτευμένος

Την ημέρα, σήμερα, την αφήνω σε άλλους,

σε όσους αισθάνονται την υποχρέωση να πουν

σ’ αγαπώ.....♥

13.2.12

οι κουκουλοφόροι συνεχίζουν την καταστροφή της Αθήνας στα πρότυπα Καραμανλή;

Πάρρα πολλά νεοκλασσικά κτίρια παραδωθηκαν στις φλόγες χθες βράδυ κατά τις επιδρομές κουκουλοφόρων σε αντίθεση με συμβατικά κτίρια. Η τόσο στοχευμένη επιπλογή ως στόχων τα νεοκλασσικά κτίρια μοίαζει λες και το θέμα της χώρας είναι τελικά η υπάρξη ή όχι αυτών των πανέμορφων κτιρίων.

Επίσης οι κουκουλογόροι σύμφωνα με τα ΜΜΕ εμπόδισαν μάλιστα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση τους!!!

Τα νεοκλασσικά της Αθήνας είχαν ουσιαστικά γίνει στόχος και στο παρελθόν, επί Καραμανλή, με την περιβόητη ¨Αντιπαροχή¨ όπου εξαφανίσθηκαν κατά χιλιάδες και στην θέση τους ξεφύτρωσαν οι τσιμεντένιες τερατώδεις κατασκευές.

Αρκετοί παλιά μίλησαν για τις σχέσεις του ηγέτη με γνωστή τσιμεντοβιομηχανία, σήμερα;

12.2.12

ΑΙΣΧΟΣ, Φιλελλήνων και Βασιλίσσης Αμαλίας!!!




ο κόσμος είναι πολύς, οι αστυνομικές δυνάμεις ¨κρύβονται¨ πίσω από την Αγγκλικανική Εκκλησία Αθηνών στην Φιλελλήνων και Βασιλίσσης Αμαλίας. Ψεκάζουν τον κόσμο και κρύβονται, ο κόσμος διαλύεται και μόλις ξαναμαζεύτουν αυτοί τους ξαναψεκάζουν!!!

Αθήνα ΤΩΡΑ


Έχουν πνίξει την Αθήνα στα χημικά. Φωτογραφία 8:45 12/2/12 από το ύψος του Ζαππείου (στέγαστρο αρχαίων).

11.2.12

Συγνώμη κύριε ποιος είστε;


κι εσύ ποιός είσαι ρε;

Τι Σύνταγμα της χώρας άρθρο 120 θέτει πολύ ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις των Ελλήνων (παλαιότερα 114), εσένα ποιος σε έχει ψηφήσει και με ποια Συνταγματική διαδικασία είσαι εκεί που είσαι;

Υ.Γ. 2011, όταν τα ΜΜΕ αντικατέστησαν τα τανκς

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Την Κυριακή καλείται η βουλή των Ελλήνων να αποφασίσει για την ζωή ή τον θάνατο των Ελλήνων.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Την Κυριακή ψηφίζεται στη Βουλή το νέο μνημόνιο με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο. Όλοι εμείς πρέπει, θέλουμε και οφείλουμε να αντισταθούμε. Η παρουσία μας στο Σύνταγμα είναι η αρνητική μας ψήφος και η... προειδοποίηση για την οργή που θα ακολουθήσει.

Το μέλλον που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα δεν είναι το μέλλον μας. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

Υ.Γ. διαβάστε το 2011, όταν τα ΜΜΕ αντικατέστησαν τα τανκς

το Αφρολέξ πάει σύνεφο...

10.2.12

Κασιμάτης vs Χρυσοχοΐδης

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μαζί με το επιτελείο του βρισκόταν μαζί με τον Υπουργο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα επισόδεια που δημιουργήθηκαν στην πόλη τις προηγούμες ημέρες όπου η βία και τα ΜΑΤ κυριάρχησαν στα στενά του Κορυδαλλού;

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού στις τελευταίες εκλογές όχι απλά δήλωνε ανεξάρτητος αλλά έδωσε και ονομασία στον συνδυασμό του για να γραφεί πάνω στο ψηφοδέλτιο το "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση" ενώ είχε την ίδια στιγτο χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και την επίσημη στίριξη από δύο ακόμη κόμματα και από δύο ακόμα κομματικούς μηχανισμούς.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης λανσάρει ένα αντιμνημονιάκο προφίλ στους δημότες ενώ την ίδια στιγμή είναι ο εκλεκτός τους, τελικά Δήμαρχε στην πριβέ επίσκεψη του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήσουν παρών εσύ και οι συνεργάτες σου, γιατί σε ακούμε να βροντοφωνάζεις πολλες φορές για διάφορα ασημαντα πράγματα αλλά για την επέμβαση των ΜΑΤ στην πόλη την τελευταία φορά δεν ακούσαμε καθόλου την φωνούλα σου;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Έχουν βάλει την ζωή μας και την χώρα σε ένα μονοδρομο αλλά τη δική τους όπου γουστάρουν και όπως θέλουν. Το σποτ που ακολουθεί με καθημερινές εικόνες από την ζωή των Ελλήνων με το προφυτικό σχεδόν τίτλο "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" απαγορευτηκε από την ΕΡΤ μιας και "είναι μηνύματα τα οποία περιέχουν στοιχεία βίας και ενθαρύνουν συμπεριφορές επιζήμιες για την την υγεία και την ασφάλεια και θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια"... η ΕΡΤ με χρήματα δικά μας προάγει τον πολιτισμό με απαγορεύσεις!!!

Σκηνοθεσία Γιώργος Ζώης
Διέυθυνση Φωτογραφίας Νικόλας Ποττάκης
Camera Weisscam Ντάνιελ Πετσαλίδης
Μοντάζ/Μιξάζ/Special FX Τόλης Ρούσσας
Sound Design Γιώργος Μικρογιαννάκης
Μουσική Yianneis "The Sketch"
(N. Zades - L Filippou)
Διεύθυνση Παραγωγής Σάββας Χατζηπαυλίδης
Post Production House ABL
Δημιουργική Ομάδα Νίκος Πεχλιβανίδης Στέλλα Κουρέλη Νίκος Κολιγιάννης The Syndicate
Παραγωγός Πάκο Καράμπαμπας Αμάντα Λιβανού
Παραγωγή Top Cut

H The Syndicate και η Top Cut συνεργάστηκαν στην σύλληψη, παραγωγή και υλοποίηση της διαφημιστικής ταινίας "Pressure" για την 3η Athens Biennale με θεματικό τίτλο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Η ταινία, διάρκειας 25'' και σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζώη, θα παρουσιαστεί στα επίσημα εγκαίνια της Biennale το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 18.00 στη Διπλάρειο Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου, ενώ θα προβάλλεται στους χώρους της έκθεσης καθόλη την διάρκειά της καθώς και από τον χορηγό επικοινωνίας ΕΡΤ.

Η ταινία γυρίστηκε σε μία ημέρα στην Αθήνα και είναι μια ευγενική χορηγία των εταιριών The Syndicate, Top Cut, του post house ABL και φυσικά όλων των συντελεστών της.

μόλις με 6ΕΥΡΩ τα δύο άτομα στο Σινέ Παράδεισος


Κόψτε και παραδώστε το κουπόνι στο ταμείο του Σινέ Παράδεισος, έτσι θα απολαύσετε την ταινιά μόλις με 6ΕΥΡΩ τα δύο άτομα για το Σάββατο και την Κυριακή.

ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / WAR HORSE
στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.
του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους Έμιλι Γουάτσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Πίτερ Μιούλαν, Νιλς Άρεστρουπ, Τομ Χίντλεστον, Τζέρεμι Ιρβάιν, Τόμπι Κέμπελ
-------------------------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ 9-13/2 ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 18:40 & 21:10
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2 ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΙΣ 18:40

9.2.12

Ο καπετάν Ερμής (Βασίλης Πριόβολος) για τον Άρη

Μία κατάθεση μνήμης και ζωής από την ζωντανή ιστορία του τόπου μας απέναντι σε προδότες και κίβδηλους που προσπαθούν να καπηλευτούν την ιστορία.

Κεραυνούς εξαπόλυσε ο καπετάν Ερμής (Βασίλης Πριόβολος) κατά του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην πλατεία Λαού στη Λαμία για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου (και στρατιωτικού αρχηγού) του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη και του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη. Ο καπετάν Ερμής σε εκδήλωση που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στο Κορωπί για την ανακήρυξη της πόλης ως μαρτυρικής, χαρακτήρισε «αναίδεια και ανοσιούργημα αυτό που κάνει σήμερα το ΚΚΕ και θέτει θέμα συζήτησης για 2 ιστορικά πρόσωπα. Το Νίκο Ζαχαριάδη και τον Άρη Βελουχιώτη, δηλαδή το θύτη και το θύμα. Παράλληλα ο 95χρονος σήμερα καπετάνιος του ΕΛΑΣ επισήμανε στο kentrinews.gr ότι η σημερινής ηγεσία του ΚΚΕ «συντάσσεται με όσους επισώρευσαν τρομερά δεινά στη χώρα μας».

Ο καπετάν Ερμής (κατά κόσμο Βασίλης Πριόβολος) διετέλεσε διοικητής της 3ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου αλλά θεωρείται και από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στον Άρη Βελουχιώτη. Μέχρι σήμερα μάλιστα είναι ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης «Άρης Βελουχιώτης». Αποτελεί ζωντανή ιστορία του τόπου μας κάτι το οποίο του αναγνωρίζουν ακόμη και οι τότε αντίπαλοί του.

Παιδικό Σινεμά με 1,20€ το άτομο


Το σχολείο Πάει Σινεμά, όλα τα Σαββατοκύριακα από 28/1 ως 19/2 46 προβολές των καλύτερων παιδικών ταινιών μόνο με 1,20 € το άτομο στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος.

Δωρεάν είσοδο έχουν απεργοί της Χαλυβουργίας και του ALTER καθώς και οι άνεργοι που κατοικούν στο Δήμο Κορυδαλλού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2/2012
11:00 Ο Γουίνι το αρκουδάκι - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)
12:15 Ο Γουίνι το αρκουδάκι - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο
14:00 Η ιστορία του Ντεσπερό - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)
15:30 Kung Fu Panda 2 - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)
17:00 Οι περιπέτειες του Τεν Τεν - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2/2012
11:00 Ο Γουίνι το αρκουδάκι - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)
12:15 Μεγαλοφυής - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)
14:00 Εγώ ο απαισιότατος - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)
15:30 Kung Fu Panda 2 - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)
17:00 Οι περιπέτειες του Τεν Τεν - κιν.σχέδια (μεταγλωτισμένο)

ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ

Το κομμωτήριο Χατζηανδρέου και το Sexshopmania.gr σας προσκαλούν στο αποκριάτικο ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ που θα πραγματοποιηθεί 18 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 22,00 μμ.

Ελάτε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να φανταστούμε, να ονειρευτούμε και να μασκαρευτούμε!!!!!!!!!!!

Προσκλήσεις θα βρείτε στην είσοδο το βραδύ του πάρτη. Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ με 1 ποτό, δευτερο ποτό 6 ευρώ, τιμή απλής φιάλης 75 ευρώ ανά 5 άτομα.

8.2.12

gate 7, για τα αδέλφια που χαθήκανε νωρίς...


Καραϊσκάκη, 8/2/1981, 31 χρόνια μνήμης.

7.2.12

ΘΥΡΑ 7, (8/2/81)


Καραϊσκάκη, 8 Φεβρουαρίου 1981, Θύρα 7

Γιατί έτσι γουστάρουν...


ΔΟΥ Αργυρούπολης, έκλεισε, στις 27/1/2012 για την κοπή πίτας!!!
Που να μην έγραφε αυτό το Σύνταγμα-Κουρέλι περί ανεξιθρησκείας...

Υ.Γ. κι ύστερα λέμε πως δεν τηρούν το Σύνταγμα οι πολιτικοί, σωστά, καθώς παίζουμε όλοι την ίδια μπάλα...

6.2.12

Πυροσβεστικό Σώμα


Το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται παντού και κάθε στιγμή.
Είναι ιδιαίτερα περίεργη η μόδα με τους εθελοντές διασώστες που προέκυψε ανά την χώρα τα τελευταία χρόνια. Το καθεστώς λειτουργίας τους και οι χρηματοδοτήσεις τους αφήνουν πολλά περιθώρεια για σκέψεις... ενώ δεν είναι καθόλου λίγες αυτές οι οργανώσεις που διατηρούν κοινή διεύθυνση σαν τις εταιρίες φαντάσματα της Λιβερίας... χρησιμοποιούν παραπλανητικές διαφημίσεις και γενικά υπάρχουν μόνον στις γιορτές τα πανυγύρια και τις παρελάσεις.

Να σαν κάτι φασιστάκια που θέλουν να φορέσουν στολή...

Για 4η συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση πορεία στη Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου) - Σάββατο 4/2/2012


Για 4η συνεχόμεν χρονιά, φορείς της Δυτικής Αττικής και bloggers με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων (2/2/2012) πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στη Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου). Με δύο μεγάλα πανό που έγραφαν "Η ΛΙΜΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ", "ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ" οι συγκεντρωμένοι με πορεία επί της Λ.Αθηνών κατευθύνθηκαν προς το Δυτικό τμήμα της Λίμνης και συμβολικά αποκαθήλωσαν ένα τμήμα της διαφημιστικής πινακίδας που βρίσκεται στο λόφο.
Ως γνωστό η Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου) έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος με το ΦΕΚ 5/Β/8-1-1974 και ως εκ τούτου απαγορεύονται οι διαφημίσεις.

Αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων επέδωσε στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου ψήφισμα για τη ρύπανση της Λίμνης.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πρόγραμμα παρεμβάσεων σε πολιτικό, κινηματικό, επιστημονικό επίπεδο.

Δείτε ΕΔΩ σχετική παρουσίαση από το Real.gr

(Περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια από τα blogs των φορέων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, πορεία: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, Βουρκάρι, ΑΙΓΙΑΛΟΣ, Χαϊδάρι SOS, Λίμνη Κουμουνδούρου, Κορυδαλλός, ECOELEUSIS, Φίλοι του Πυριτιδοποιείου).

πηγή: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

3.2.12

Πόσα λεφτά και που πήγαν;;;

Αυτό είναι ποδηλατόδρομος στην πράσινη διαρομή της οδού Αγίου Γεωργίου όπως θρυλείται από τον Δήμαρχο κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη και τον Δήμο επειδή πολύ απλά έχυσαν μερικά λίτρα κόκκινης μπογιάς ανεύ οτιδήποτε άλλου στο οδόστρωμα!!!

Τίποτα από όσα προβλέπονται και απαιτούνται περί επιπέδων, διαχωρισμών, σημάνσεων, διευκολύνσεων κτλ ποδηλατόδρομων, πεζοδρομίων και οδών δεν ισχυεί εδώ. Μόνο κόκκινη μπογια και σταυθμευμένα οχήματα.

Όμως αυτή κατάστση θυμίζει πολύ την παράνομη και καταστροφική πρακτική που ακολούθησαν και συνεχίζουν πολλά καμάρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πασπαλίζουν κάτι τόσο όσο να βγεί μία ανόητη φωτογραφία που θα μπει στο φάκελλο και κατα κάποιο τρόπο θα δώσει υπόσταση περάτωσης έργου για κάτι που ουδέποτε δεν έγινε...

Δήμαρχε το ερώτημα είανι απλό:
Υπήρξε μελέτη έργου και χρηματοδότηση για ποδηλατόδρομο;

Αν όχι γιατί σπατάλησες χρηματα για μπογιές;

Αν ναι που πήγαν τα χρήματα του ποδηλατόδρομου, ή είναι γαι εσένα οι μπογιές ποδηλατόδορμος;

Υ.Γ. οι Οικολόγοι Πράσινοι που είχαν στολίσει προεκλογικά το περίπτερο του κ. Κασιμάτη με ένα ποδήλατο έχουν δει την ταινία ¨Μούγκα στην στρούγγα¨ (αλλιώς η σιωπή των αμνών);

2.2.12

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Λίμνη Κουμουνδούρου Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:00π.μ


Να σώσουμε την Λίμνη Κουμουνδούρου
από την ρύπανση των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ

Ο αγώνας για την σωτηρία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Λίμνης Κουμουνδούρου από την ρύπανση των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου είναι αδιάκοπος, καθημερινός. Οι ευνοϊκές προβλέψεις για την Λίμνη του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας είναι το πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνεχούς δράσης μας για την Λίμνη σε όλα τα επίπεδα. Απαιτούμε την οριστικοποίηση των ρυθμίσεων αυτών και δεν εφησυχάζουμε αφού κανένα σχέδιο εξάλειψης των πηγών ρύπανσης της Λίμνης δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Το φετινό επετειακό ραντεβού μας στην Λίμνη,
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων,
τo Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 11:00π.μ.
θα συνδυαστεί με δράσεις προστασίας
του περιβάλλοντος χώρου του υγροτόπου.

Τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου είναι ο κύριος και διαχρονικός ρυπαντής της Λίμνης Κουμουνδούρου. Πλήθος δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και ερευνών ενοχοποιούν το διυλιστήριο για την συνεχή εκροή πετρελαιοειδών προς την Λίμνη. Οι διαρροές των δεξαμενών εισχωρούν στα υπόγεια νερά τα οποία εκρέουν στην Λίμνη.
Το ευαίσθητο οικοσύστημα της Λίμνης Κουμουνδούρου συχνά οδηγείται σε οριακές καταστάσεις (νεκρά ψάρια, ακόμα και ανάφλεξη περιοχής της λίμνης στο παρελθόν).
Τα ΕΛΠΕ ουδέποτε αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στο ρυπαντικό φορτίο της Λίμνης! Το 2009, μάλιστα, με επίσημη δήλωσή τους, απέκλειαν οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην ρύπανση της Λίμνης με πετρελαιοειδή !
Η αδιάκοπη πίεσή μας προς τις αρχές συνεχίζεται (κινητοποιήσεις κάθε έτος την ημέρα των Υγροτόπων, στις 2 Φεβρουαρίου, συνεχής παρακολούθηση της λίμνης από ενεργούς πολίτες και καταγγελία των κάθε λογής αυθαιρεσιών και συμβάντων) ενώ η κρατική προστασία απουσιάζει.
Η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής πολιτικής προστασίας της Λίμνης θα δικαιολογούσε την εκπόνηση, για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού , από Πανεπιστημιακά ή άλλα επιστημονικά ιδρύματα και σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρεία, ολοκληρωμένων προγραμμάτων και δράσεων για την εξάλειψη των αιτιών ρύπανσης της Λίμνης, την ανάταξη του οικοσυστήματος αλλά και την ανάδειξή της με ταυτόχρονη ενεργοποίηση της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» για τον κύριο υπόχρεο, δηλ. τα ΕΛΠΕ.
Αντίθετα, η χρηματοδότηση από τα ΕΛΠΕ - και μάλιστα υπό μορφή αγαθοεργίας - έρευνας του ΕΛΚΕΘΕ για την λίμνη Κουμουνδούρου, αποσκοπεί στην αθώωση του υπόχρεου ρυπαντή, στην ανάδειξή του σε ευγενικό (!) χορηγό, και στην εκχώρηση στην εταιρεία δικαιωμάτων διαχείρισης της λίμνης και άσκησης ελεγχόμενης και προσανατολισμένης ενημέρωσης για την κατάστασή της!
Αποτελεί πρόκληση ότι το όλο εγχείρημα τίθεται υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, το οποίο μάλιστα το θεωρεί «επιδεικτικό έργο προπομπό για τη συνεργασία της πολιτείας και των αξιόπιστων Ινστιτούτων της με τον ευαίσθητο περιβαλλοντικά επιχειρηματικό κόσμο»! Τέλος για το εγχείρημα κηρύσσεται μάλλον σε άγνοια το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γ΄ ΕΠΚΑ παρότι η Λίμνη εκτός από οικοσύστημα είναι και κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος!
Ήδη, στο σχετικό site του «έργου» αποκρύπτεται η σημερινή κατάσταση της λίμνης με τα πετρελαιοειδή να αναβλύζουν στο βορειοανατολικό της μέρος και να γίνονται αντιληπτά δια γυμνού οφθαλμού. Αποκρύπτονται τα πλωτά φράγματα και οι αντλίες στο σημείο εκροής των πετρελαιοειδών. Σε μια κραυγαλέα πράξη αυτολογοκρισίας του ΕΛΚΕΘΕ δε δημοσιεύεται ούτε η πλέον πρόσφατη (2006) μελέτη που πραγματοποίησε το ίδιο το Κέντρο για λογαριασμό του Δήμου Ασπροπύργου με σκοπό να διερευνηθεί ο θάνατος σημαντικού αριθμού ψαριών στη Λίμνη τον Ιούλιο του 2006, ενώ ο χρηματοδότης του έργου κρύβεται επιμελώς μέσα στην «Ομάδα Έργου» και παραπλανητικά καταχωρείται στο πρωτοσέλιδο του site ως …εξωτερικός σύνδεσμος. Τέλος, οι ανυποψίαστοι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα παραπληροφορηθούν ότι η δεύτερη Λίμνη του συστήματος των Ρειτών, η αφιερωμένη στην Δήμητρα, που μπαζώθηκε από τα Διυλιστήρια, «αποξηράνθηκε » μάλλον μόνη της…

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη εγκαταστήσει δικούς τους σταθμούς μέτρησης της ρύπανσης στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο και στην Λίμνη Κουμουνδούρου, μέσω των οποίων επιχειρούν να ελέγξουν την πληροφόρηση του κοινού για το είδος και το μέγεθος του ρυπαντικού φορτίου στο οποίο συμμετέχουν με τις ατμοσφαιρικές εκπομπές και τις διαρροές των δύο ρυπογόνων διυλιστηρίων. Εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων στο να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε τέτοιες αναξιόπιστες πρακτικές.
Σταθερά προσηλωμένοι στην υπεράσπιση του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Λίμνης Κουμουνδούρου και παρά τις δυσμενείς «μνημονιακές» συνθήκες που βιώνουμε, απαιτούμε από την πολιτεία:
• Την λήψη άμεσων – ανεξαρτήτως κόστους- μέτρων για την εξάλειψη της ρύπανσης του υπόγειου υδροφορέα με πετρελαιοειδή κατάλοιπα από τις λειτουργίες του διυλιστηρίου Ασπροπύργου. Τα κατάλοιπα αυτά αποτελούν την βασική πηγή ρύπανσης της Λίμνης. Να τεθεί τριετές χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου που θα βαρύνει οικονομικά αποκλειστικά τον ρυπαίνοντα, δηλ. τα ΕΛΠΕ, στα πλαίσια της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει για την αποκατάσταση των βλαβών που δημιουργεί» .
• Να εγκαταλειφθεί κάθε σχεδιασμός για τη δημιουργία συγκοινωνιακών κόμβων πέριξ της Λίμνης που θα συρρικνώσουν τα όριά της και θα υποβαθμίσουν αισθητικά το οικοσύστημά της.
• Να δεσμευτούν τα ανενεργά κτίσματα στο δυτικό άκρο της Λίμνης για τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
• Να αναδειχθεί η οικολογική και η ιστορική αξία της Λίμνης. Παρά τη ρύπανση και το εχθρικό περιβάλλον, συνεχίζει να είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Αττικής με το μεγαλύτερο αριθμό υδρόβιων πουλιών. Φιλοξενεί περίπου 80 είδη πουλιών κι ανάμεσά τους την βαλτόπαπια που έχει χαρακτηριστεί ως τρωτό είδος και περιλαμβάνεται στο κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών. Στα νερά της ζει το επίσης προστατευόμενο είδος ψαριού Aphanius fasciatus (ζαμπαρόλα ή γούργος). Από το 2009 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των σημαντικών υγροτόπων της Αττικής από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

-Σας περιμένουμε στο μόνιμο ραντεβού,
στην είσοδο της Λίμνης Κουμουνδούρου,
το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:00 το πρωί.

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - Το εξώδικο του Εφραίμ στον Μπαξεβάνη

Οι υγρότοποι της «Άγριας Δύσης» Πέμπτη 2/2/ 2012, 8:00μ.μ.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων (2/2/2012) φορείς της Δυτικής Αθήνας και bloggers για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνουμε εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, με θέμα τη Λίμνη Κουμουνδούρου και το Βουρκάρι Μεγάρων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση, συζήτηση για τους υγροτόπους της «Άγριας Δύσης».

Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος:

Σπύρος Ψύχας (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία) – Οι υγρότοποι της Αττικής και δυνατότητες παρέμβασης

Στέργιος Τσαρτακλέας - Βουρκάρι Μεγάρων

Γιώργος Κόκκινος (Διαρκής Κίνηση) – Ο υγρότοπος της Λίμνης Κουμουνδούρου υπό συνεχή απειλή

Συντονίζει ο Κώστας Φωτεινάκης (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου)

[Χώρος: ΙΣΤΟΣ (παλαιό Δημαρχείο Χαϊδαρίου) – Κουμουνδούρου και Νικομηδείας, δίπλα από την εκκλησία Κοίμηση της Θεοτόκου (Παναγίτσα)]

ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ & BLOGGERS
http://limnik.blogspot.com/, http://xaidari.blogspot.com/, http://vourkari.blogspot.com/, http://xpolis.blogspot.com/ http://egialos.blogspot.com/ http://aegaleo-mountain.blogspot.com

Mail Επικοινωνίας:
diakinxaid@gmail.com, xpolis@gmail.com, vourkari@gmail.com

Νέα ληστεία ετοιμάζουν υπέρ των τραπεζών!!!

από το 30plus-gr
Νέα ληστεία ετοιμάζουν υπέρ των τραπεζών!!! Εκτός από τα 40 δις ευρώ που τους έδωσαν από το 2008 μέχρι σήμερα.. ετοιμάζονται να τους και άλλα 35 δίς ευρώ από τα 130 του νέου δανείου!!! και όλα αυτά από την τσέπη μας!!! Και ενώ το δημόσιο θα "αναχρηματοδοτήσει" .. δεν θα κρατικοποιηθούν, θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία των μετόχων τους και εμείς θα πληρώνουμε και τους ξένους που μας δάνεισαν.. και θα μας τα παίρνουν οι τράπεζες μέσο των προσωπικών δανείων του κάθε πολίτη με τα ληστρικά επιτόκια…και όλα αυτά για το "σώσιμο της πατρίδας"!!! Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα… Η δανειακή σύμβαση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ!!!!!!