30.3.12

Βαγγέλη, θυμάσε τη Φιλανδία;

Η Ομιλία της κ. Παναρίτη του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.. Ή θα χρεοκοπήσουμε τώρα ή σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα..

να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να δημιουργούμε συλλογικότητες και να μην εθελοτυφλούμε

Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Γρηγόρης Κοταλακίδης και είμαι Δημότης Κορυδαλλού.

Προχθές 27 Μαρτίου και ώρα 11: 30 δίπλα από το σπίτι μου, στην οδό Γιάνναρη ξέσπασε φωτιά σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο (πρώην ξυλουργείο).

Επί χρόνια σε αυτό το χώρο ζούσε ο Γιάννης, ένας άστεγος της πόλης μας.O Γιάννης ζούσε ανάμεσά μας, καθόταν στο περίπτερο της γειτονιάς, μιλούσε με τους ανθρώπους, ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Ήταν ευαίσθητος, το τελευταίο βράδυ ήταν στο καφενείο και κάποιος τον κοροίδεψε. Αυτό τον ενόχλησε πολύ και έφυγε πικραμένος. Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός μετά από την πυρκαγιά.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι ένα ξυλουργείο στον Κορυδαλλό παραδόθηκε στις φλόγες και εντοπίστηκε νεκρός ένας 45 χρονος άνδρας.

Αποκρύπτουν όμως με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, αυτό των αστέγων ,που στη χώρα μας ολοένα και περισσότερο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Διερωτώμαι ποια είναι η πολιτική του Δήμου Κορυδαλλού σε αυτό το ζήτημα και εάν είχε γίνει κοινωνική έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις συνθήκες διαβίωσης του συμπολίτη μας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή με άδικο τρόπο.

Στη μνήμη του Γιάννη έγραψα αυτήν την επιστολή, το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω, γιατί αυτή τη στιγμή υπηρετώ σε σχολείο της περιφέρειας, και δεν μπορώ να συμμετέχω πιο ενεργά. Αυτήν την εποχή της κρίσης πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να δημιουργούμε συλλογικότητες και να μην εθελοτυφλούμε στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Γρηγόρης Κοταλακίδης
Κοινωνιολόγος

29.3.12

Κορυδαλλός 2012...

μία πόλη μπάζα και χώματα...

Μπαμ και μπουμ στις φυλακές (ή και πιο δίπλα)

Τα ξημερώματα σημειώθηκε μικρής ισχύος έκρηξη στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, στη συμβολή οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άντρας ηλικίας περίπου 30 ετών καταδιώχθηκε και συνελήφθη την στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη ακούστηκε στις 02.30 από τον http://www.blogger.com/img/blank.gifαhttp://www.blogger.com/img/blank.gifκάλυπτο χώρο που βρίσκεται πίσω από το αστυνομικό Τμήμα και γειτνιάζει με πολυκατοικία. Προκλήθηκαν μόνο ζημιές.

Υ.Γ. Τι είναι πιο σοβαρό για σήμερα τα ξημερώματα και θυμιθείτε με τι θα σας βομβαρδίσουν τα ΜΜΕ σήμερα. Ο θάνατος του ποδηλατή στην Ποσειδώνος & Αγίου Δημητρίου ή μία στρακαστρούκα σε ένα ΑΤ στο οποίο κόβουν τα πεύκα δίπλα του και δεν βλέπει ή ακόμη χειρότερα που η δημόσια έκταση του Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού (κόστους για τους πολίτες έως σήμερα περίπου 20.000.000€) έχει γίνει περιφραγμένη χωματερή με κλειδιά και ιδιοκτήτες;

28.3.12

όλα για την καρέκλα...

Σε άθλια χάλια βρίσκεται η πόλη του Κορυδαλλού κι αυτοί νοιάζονται μόνον για την καρέκλα...

απόντες...

Οδός Δεκάτη Τρίτη στο Καραβά στον Άνω Κορυδαλλό με θέα το LA (Lekanopedio Attikis) αλλά και σκουπίδια που είναι εδώ και πολύ καιρό πεταμένα στον δρόμο και το πεζοδρόμιο αλλά κανείς δεν νοιάζεται ούτε ενδιαφέρεται για να τα μαζέψει..

Απόντες από την πόλη, παρόντες στην είσπραξη Δημοτικών τελών...

27.3.12

Η ανεπίστροφη βαλβίδα των εκλογών, το Πίρι Ρέϊς και το πιστόλι πάνω στο τραπέζι...

Η εκλογές μοιάζουν με μία ανεπίστροφη βαλβίδα που εκτονώνει τον θυμό της ελληνικής κοινωνίας. Όσο δουλεύει τόσο μας δουλευουν με τις εκλογές...

Το βαρκόσκαρο Πίρι Πέϊς που πάντα εξυπηρετούσε κάποια ξένη κυβέρνηση για να ασκήσει πίεση στους δικούς μας και την κοινή γνώμη σήμερα δείχνει σαν να βολταρει και να δουλεύει για τους δικούς μας...

Με τόσα πσιτολιά γύρω του ο Καρατζαφέρης...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ / THIS MUST BE THE PLACE

στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ / THIS MUST BE THE PLACE
του Πάολο Σορεντίνο με τους Σον Πεν, Ιβ Χιούσον, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζουντ Χιρς, Χάιντζ Λίβεν, Κέρι Κόντον, Όλγουιν Φουέρε, Σίμον Ντιλάνει, Τζόις Βαν Πάτεν, Λίρον Λίβο, Χάρι Ντιν Στάντον
-------------------------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-23/3: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 18:30 - 20:30 - 22:30
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 24-25/3: ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 20:30 - 22:30
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ 26-27/3: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 18:30 - 20:30 - 22:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3: ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 18:30 - 21:00

26.3.12

Μαθητές με δάκρυα στα μάτια ψάλλουν τον ΕθνικόΎμνο

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μαθητές της πόλης που με δάκρυα στα μάτια ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο! Σκηνές που έχασε ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος της ΚΕΔΕ...

Έκτακτον πολιτικόν ανακοινωθέν

Όταν δείτε τι είναι πολλά από αυτά που υπέγραψε εργατικός και μεθοδικός Υφυπουρός Άδωνις στο μεσοδιάστημα από την αποχώρηση από το ΛΑΟΣ έως την αποχώριση από το Υπουργείο, τότε οι υπόλοιποι θα είναι απλά γατάκια στα μάτια σας...

25.3.12

ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.

25η Μάρτη 2012: Θα έρθουν πάλι με στεφάνια και τύμπανα και παρελάσεις.

Όλο το ασκέρι των υπουργών, υπό την προεδρία μάλιστα του διορισμένου-προσκυνημένου στις τράπεζες πρωθυπουργού Παπαδήμου, οι βουλευτές και οι δημαρχαίοι. Θα εκφωνήσουν τον πανηγυρικό της ημέρας: πόσα έκαναν και πόσα κάνουν για το «καλό» μας, για τη «σωτηρία» μας. Θα ακούσουμε εμβατήρια στρατιωτικά, ύμνους και εκκλήσεις για «εθνική ενότητα». Ναι, πάνω από όλα «εθνική ομοψυχία» και «καρτερία»! Η «εθνική επέτειος», σύμφωνα με τους εξουσιαστές και καταπατητές της ζωής μας, τους υπουργούς, τους πολιτειακούς παράγοντες και παραγοντίσκους, τους δεσποτάδες και τους προπαγανδιστές δημοσιογράφους, είναι η πιο έγκυρη και έγκαιρη υπενθύμιση για όλους εμάς: όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε αυτούς που απειλούν τη χώρα μας.

Όμως, δεν είμαστε «όλοι ένα» -αυτό το ξέρουμε καλά: δεν είναι το ίδιο οι τραπεζίτες και οι άνεργοι, οι απολυμένοι και οι βιομήχανοι, οι διαδηλωτές και οι κρατικές δυνάμεις βίας και καταστολής. Δεν είμαστε το ίδιο, με τους Μπόμπολες, τους τραπεζίτες, τους Αλαφούζους και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. Πώς είναι δυνατόν να συμπράξουμε με όλους αυτούς που μας ληστεύουν, μας εξοντώνουν και μας κουνούν απειλητικά το χέρι ή το ρόπαλο. Μας δουλεύουν; Πώς είναι δυνατόν όλοι μαζί, χέρι χέρι, να αγωνιστούμε για το «καλό» του τόπου μας ; Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως κάθε φορά που η εξουσία αναφέρεται στη σωτηρία της χώρας, δεν εννοεί να σώσει εμάς φυσικά, αλλά τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και όλους τους λακέδες τους. Όμως ως εδώ και μη παρέκει!

Όσο κι αν προσπάθησαν να μας αλώσουν το κεφάλι, τη σκέψη και τη συνείδησή μας ξέρουμε πως δύο ήταν τα Εικοσιένα. Το ένα του λαού και των πιο προοδευτικών ανθρώπων εκείνου του καιρού, το άλλο των κοτζαμπάσηδων και των πολιτικάντηδων. Το πρώτο ποτέ δεν δικαιώθηκε. Τη θέση των Τούρκων μπέηδων, αγάδων και πασάδων την πήραν αυτοί που είχαν γίνει το ίδιο, όπως και οι Τούρκοι κατακτητές: ληστές και εκμεταλλευτές του μόχθου, μαζί, πάντα μαζί με τους ξένους δανειστές και τις «μεγάλες δυνάμεις». Το δεύτερο Εικοσιένα των αστών, να φτιάξουν ένα κράτος, πέτυχε εν μέρει, όσο και αν απείχε από τα ιδανικά της Γαλλικής Επανάστασης. Μάλλον οι αστοί ξεχάσανε την επανάστασή τους, για την ακρίβεια την «ξεχνάγανε» ακόμη και την ίδια στιγμή που την κάνανε ! Έτσι φτιάξανε ένα κράτος, τάχα αστικό, αλλά πάντα εξαρτημένο και υποτελές στις ορέξεις των ξένων και ντόπιων κυρίαρχων δυνάμεων.

Και αν σήμερα δεν μοιάζουν οι αγάδες και οι μπέηδες με τους επίτροπους και τη Μέργκελ και η Ιερή Συμμαχία με την τρόικα, τους τραπεζίτες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και όλο αυτό το ασκέρι τους, κι αν δεν υπάρχουν σήμερα κοινά στοιχεία των κοτζαμπάσηδων και προεστών, Φαναριωτών και δεσποτάδων με τους ραγιάδες και προσκυνημένους σαν τον Παπαδήμο, τον ΓΑΠ, τον Αντωνάκη, τον κωλοτούμπα Καρατζαφέρη και όλο το συνάφι τους, χωρίς φυσικά να εξαιρούνται ντόπιοι τραπεζίτες και βιομήχανοι, και αν δεν έχουν τόσες ομοιότητες οι άγριοι γενίτσαροι με τους μπάτσους και τις δυνάμεις καταστολής και θανάτου των διαδηλωτών, τότε κοιμόμαστε τον ύπνο του αδίκου !!!

Να φύγουν τρόικα, ΔΝΤ, τραπεζίτες. Να πέσει η χούντα των τραπεζών. Να ξεκουμπιστεί η σύγχρονη Ιερή Συμμαχία του κεφαλαίου και οι κάθε λογής ραγιάδες.

Είναι ανεπιθύμητοι οι σύγχρονοι προεστοί και κοτζαμπάσηδες, υπουργοί και δήμαρχοι, οι προσκυνημένοι Παπαδήμοι και οι νενέκοι τους.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι γέροι, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι «ελεύθεροι» και οι φυλακισμένοι, θα χρειαστεί να συνεχίσουμε τη δική μας επανάσταση, για να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια. Μια επανάσταση πολύ πιο ριζική από εκείνες των αστών, που δεν θα σημάνει την αντικατάσταση της μιας εκμεταλλευτικής μειοψηφίας από μια άλλη.

Ας ξεκινήσουμε ανατρέποντας όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ
Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει τον κόπο κανείς να γεννηθεί, είναι η λευτεριά, και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύσουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει αν όχι η επανάσταση;
Γιάννης Σκαρίμπας, από την Ανοιχτή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρέλαση δίχως πολίτες στο Σύνταγμα...

Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρέλαση δίχως πολίτες στο Σύνταγμα... νομίζω πως και τότε τον Πρωθυπουργό της Ελλαδας δεν τον είχε ψηφίσει κανένας Έλληνας;

24.3.12

Γατάκια, θέλετε παρελάσεις;

Μαθητική παρέλαση

Μαθητική παρέλαση από την μακρινή Γιαπωνία, όπως λέμε Κινεζία...

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ;

Φανταζόταν αγαπητοί κάποιος πριν μερικά χρόνια ή και μήνες ότι θα γίνονταν οι φυλακές Κορυδαλλού τόπος συρροής αρχιερέων, ιερέων, μοναχών και ευλαβών λαϊκών;

Μέσα σε τρεις μήνες επισκέφθηκαν τις φυλακές Κορυδαλλού περισσότεροι αρχιερείς από ότι επισκέφθηκαν το Άγιον όρος δεν ξέρω σε πόσα χρόνια. Μεταφέρθηκε νοερά μέρος του Αγίου όρους στην Αθήνα. Με την καταναγκαστική φυλάκιση του γέροντα Εφραίμ στο μυαλό μου έγινε διακτίνιση κομματιού της μονής Βατοπαιδίου και κατ΄ επέκτασιν του Αγίου όρους στις φυλακές Κορυδαλλού. Να με συγχωρέσει η Παναγία αλλά δεν υπερβάλλω καθόλου. Οι φυλακές Κορυδαλλού δεν ξέρουν τι έχουν μέσα τους. Μάλλον το υποψιάζονται μετά από αυτήν την συνάθροιση επισκεπτών.

Ποιος να είναι αυτός ο π.Εφραίμ που εκατοντάδες τον επισκέπτονται; είναι ο απατεώνας, ο φιλάργυρος, ο καλοπερασάκιας, ο φιλόδοξος, ο νέος Ρασπούτιν, ο δολοπλόκος, ο καταφερτζής, ο πανούργος, ο παμπόνηρος; Μα αν είναι έτσι γιατί τόσο ενδιαφέρον από τους πλείστους αρχιερείς της Ελλάδος, από τόσους άλλους τους εξωτερικού. Εγώ ξέρω ότι όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Μήπως εννοείτε κύριοι ότι όλοι οι αρχιερείς είναι απατεώνες, φιλάργυροι…; Παράξενο μου φαίνεται. Δεν νομίζω. Και πάλι μόνο οι άλλοι που δεν τον επισκέφτηκαν είναι οι καλοί; γιατί αυτοί ξέρουν τι κουμάσι είναι ο Εφραίμ. Και πάλι μήπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Βολοκολαμσκ Ιλαρίων, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο Κύκκου και Τυλληρίας, ο Ταμασού, ο Μαγαδασκάρης, ο Θανζακού , ο Ναζιανζού, ο Αμαθούντος, ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο Προικοννήσου, ο Πειραιώς, ο Θεσσαλονίκης, ο Βεροίας, ο Γλυφάδος, ο Καστορίας, ο Ελευθερουπόλεως, ο Δράμας, ο Νεαπόλεως, ο Εδέσσης, ο Κέρκυρας, ο Σενάκι και Τσκοροτσκυ, ο Κυρηνείας, ο Λήδρας, ο βοηθός Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Ναυπάκτου, ο Ιερισσού, ο Πατρών , ο Καλαβρύτων, ο Σαμταβισκ και Γκόρι, ο Μαυροβουνίου, ο Σπάρτης, ο Διδυμοτείχου, ο Αλεξανδρουπόλεως, ο Πριγκηποννήσων , ο Ξάνθης, Φθιώτιδος, ο Σιατίστης, ο Αιτωλίας, ο Σάμου, ο Αντινόης, ο Λαρίσης, ο Γόρτυνος, ο Νευροκοπίου, ο Δρυινουπόλεως, ο Κιλκίς, ο Καλύμνου, ο Φιλίππων, ο Αιτωλίας, ο Αργολίδος, ο Δημητριάδος και ένα άλλο σωρό Ελλήνων και ξένων αρχιερέων που δεν είχα το χρόνο να βρω στο διαδίκτυο, μήπως λέω τους μάγεψε ο Εφραίμ; Και βάλε και τον Πατριάρχη Μόσχας και τον Πατριάρχη Γεωργίας που αν τολμήσουν να τον επισκεφθούν θα γίνει διπλωματικό επεισόδιο γι΄ αυτό και στέλνουν άλλους. Άσε τους αγνώστους σε εμάς ιερείς, αρχιμανδρίτες, μοναχούς, μοναχές και τους εκατοντάδες κόσμου που επισκέφθηκαν τον Γέροντα. Άσε τους καθηγητές Πανεπιστημίων, ιατρούς, δικηγόρους, της Φιλοσοφικής, Γεωπονικής .Και βάλε και τους άλλους χιλιάδες που θα ήθελαν να τον επισκεφθούν αλλά αδυνατούν. Όλοι αυτοί και εγώ μαζί είμαστε εξαπατημένοι; Εμείς είμαστε οι βλάκες και οι άλλοι οι έξυπνοι που κατάλαβαν ότι ο Γέροντας Εφραίμ είναι απατεώνας; Όπως και αυτοί και εμείς έχουμε ένα δείκτη ευφυΐας, είμαστε και δικηγόροι και καθηγητές σχολείων και καθηγητές πανεπιστημίων και ιατροί και ό,τι φανταστείς είμαστε.

Πόσο πια να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, τόσα τα κόβει ο νους μας , πώς να βγάλουμε λεφτά , πώς να τα πολλαπλασιάσουμε, πώς να φτιάξουμε εταιρείες, κτήρια, πώς να γίνουμε μεγάλοι επιστήμονες. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ακόμα και αν δεν ξέρουμε την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου, ότι το να τον επισκέπτονται καθημερινά τόσο σημαντικοί άνθρωποι, η ελίτ ας πούμε έτσι κοσμικά, της πνευματικής πλευράς της κοινωνίας κάτι σημαίνει. Είναι εξόφθαλμο, είναι προφανές. Υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσος κόσμος στις φυλακές, υπήρξε ποτέ άλλοτε τόση συρροή κληρικών; Και να ξέρετε μπορεί να είναι κληρικοί αλλά δεν είναι δεδομένη η συμπαράσταση μεταξύ τους. Και αν έβλεπαν κάτι στραβό δεν θα σιωπούσαν. Φυσικά υπάρχουν και δυο τρεις ιεράρχες που κατηγόρησαν τον γέροντα αλλά πάντοτε αυτά θα υπάρχουν.
Ξέρω ότι έγινε το άρθρο κουραστικό με την παράθεση όλων αυτών των ονομάτων και που πιστέψτε με ότι ο αριθμός τους είναι υπερ-πολλαπλάσιος αλλά μόνο έτσι μπορεί να δώσουμε την έκταση του κόσμου που συμπαρίσταται στον γέροντα.

Και κάτι τελευταίο. Αν τα τηλεοπτικά κανάλια στήνονταν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού,(όπως όταν υπάρχουν εκλογές έξω από τα επιτελεία των κομμάτων) άλλη είδηση δεν θα δείχνανε εκτός από το «επισκέφθηκε τον γέροντα Εφραίμ ο τάδε μητροπολίτης, ο τάδε καθηγητής Πανεπιστημίου , ο τάδε ηγούμενος..» . Αλλά δυστυχώς αυτό δεν πουλάει. Δεν πειράζει όμως, πάντοτε τα έργα του Θεού γίνονται εν κρυπτώ ενώ του αντιθέτου διατυμπανίζονται σε όλη την υφήλιο.

Καλή Ανάσταση, Νέαρχος Παναγή
Ορθοδοντικός, Λεμεσός

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

23.3.12

Αυτό το κεφάλαιο του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με επίλογο

Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά μάλλον κλείνει το βιβλίο. Για πρώτη φορά το ερώτημα δεν είναι τι λέει αυτό το κεφάλαιο αλλά πόσοι θα το διαβάσουν. Στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, το κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα τα περισσότερα χρόνια της Μεταπολίτευσης, δεν συρρικνώνεται μόνο στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, αλλά ποσοστοποιεί την πολιτική του αμηχανία.

Μερικά από τα ιστορικά του στελέχη δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν ούτε τον απαραίτητο αριθμό για να κατέβουν υποψήφιοι πρόεδροι. Έτσι το ΠΑΣΟΚ για τον ένα ή άλλο λόγο εκπροσωπείται σήμερα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχει δηλαδή άνθρωπος στο ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει κάτι διαφορετικό από αυτό που εκφράζει η αλαζονική, νεοφιλελεύθερη ,αυτάρεσκη ματιά του Βενιζέλου; Και να υπάρχει δεν τον εμπιστεύονται. Δεν είναι αυτό που χρειάζονται.

Το ποιός είναι ο Βενιζέλος, τι εκπροσωπεί ηθικά και πολιτικά το ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ καλύτερα από μένα. Ξέρουν και την πρακτική του και τα επίθετα που του αποδίδουν. Ο Βενιζέλος είναι η ιστορία του πολιτικού μας συστήματος. Και το ομοίωμά του. Αν τρομάζετε, έχετε απόλυτο
δίκιο.

Ο Λοβέρδος αφέθηκε στα πληθωρικά χέρια του, ο Χρυσοχοίδης του έπλεξε το εγκώμιο και ο Πάγκαλος του χάρισε την ανοχή του. Όσο περνάνε οι μέρες, θα γίνει ο κομματικός ήρωας, ο αρχηγός που δεν έχουν. Ο λόγος είναι απλός. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σώσει κανέναν. Παλεύει να σωθεί το ίδιο. Όλοι αυτοί που μεγάλωσαν στην πολιτική του κρεβατοκάμαρα ήταν είτε εξαρτημένοι πολιτικά είτε διεφθαρμένοι από την εξουσία, για να ονειρευτούν ένα άλλο ΠΑΣΟΚ ή μια άλλη κοινωνία. Στην καθημερινότητά τους δεν ζούσαν μέσα στην κοινωνία, αλλά η κοινωνία ζούσε από αυτούς. Μόνο που αυτός ο κύκλος έκλεισε

Έτσι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία σημασία οι πολιτικές θέσεις ή οι ιδεολογικές διαφορές. Όλα είναι προσωπικά και προσβλέπουν στην επιβίωση. Ο Βενιζέλος φαίνεται να είναι αρκετά αδίστακτος για να την υποσχεθεί την ώρα που το έχουν ανάγκη. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα εκπαιδευμένο κόμμα. Αντανακλαστικά κινείται εκεί που πέφτει το προσωπικό βάρος .Γεννήθηκε και μεγάλωσε με προσωπολατρεία. Και όπως συμβαίνει πάντα σε καθεστώτα προσωπολατρείας, στο τέλος κατασπαράσσουν αυτόν που λάτρεψαν. Εκτός αν προλάβει να πεθάνει.
Γαντζωμένο από το σακάκι του Βενιζέλου, με την ίδια ευκολία που λάτρεψε την fit κινησιολογία του Γιώργου, το κόμμα του Αντρέα Παπανδρέου προσπαθεί κάτι να γράψει. Και μάλλον είναι ο επίλογος. Είναι κρίμα μόνο που αποδεικνύεται πως σε αυτό το ΠΑΣΟΚ, ταιριάζει τελικώς ο Βενιζέλος

πηγή: κουτί της Πανδώρας

22.3.12

Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων

Ανοικτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κύριε Βενιζέλο,
Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.

Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι περισσότερο έτοιμοι να εξαπατηθούν από το να αγανακτήσουν. Παρακολουθώ με σαρκασμό ανθρώπους που με έπαιρναν τηλέφωνο μετά τις δύο επιστολές μου για να μου προσθέσουν μια ακόμη πλευρά για τον τρόπο που πολιτευτήκατε, (περιέγραφαν όσα κάνατε «νομοθετικά τερατουργήματα») τώρα να κάνουν δηλώσεις υποστήριξής σας. Αγωνιούν σχεδόν να αναλάβουν το δύσκολο έργο να σας σηκώσουν στα χέρια για να σας οδηγήσουν ως το θρόνο της κομματικής ηγεσίας. «Αυτή είναι η πολιτική» θα σκεφτούν πολλοί. «Όχι, δεν είναι αυτή η πολιτική» σκέφτομαι και γι’ αυτό σας γράφω. Η πολιτική χωρίς ηθική είναι η ηθική των τυράννων. Η χώρα αυτή αξίζει κάτι παραπάνω.
Ας αρχίσουμε λοιπόν και πάλι από τα εύκολα. Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού. Η παραμονή σας στο υπουργείο σφράγισε αυτό που τότε φάνταζε μεγάλο επίτευγμα: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν πως ήταν ένα μεγάλο φαγοπότι. Με «έργα», απευθείας αναθέσεις και τηλεοπτική εθνική υπερηφάνεια. Τα σκουπίδια που ψάχνουν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας, είναι εκείνα τα αποφάγια. Δεν έγινε ποτέ κανένας δημόσιος απολογισμός για το πόσα δισεκατομμύρια στοίχησαν οι Ολυμπιακοί. Βλέπουμε μόνο πόσο μας στοιχίζουν σήμερα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κόστος, αλλά και σε εκείνη την εικόνα του «τεμπέλη έλληνα» που φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου. Δεν είναι τεμπέλης ο Έλληνας. Κανένας λαός δεν είναι τεμπέλικος. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις σας δηλαδή, απλώς έδιναν δισεκατομμύρια για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες, επενδύσεις SIEMENS,υποβρύχια που έγερναν, «εκσυγχρονιστικά» έργα σε τιμές πολλαπλάσιες των πραγματικών. Και κάποια μέλη τους έπαιρναν μίζες και ανέβαιναν θέση στην πολιτική επετηρίδα του ευρωπαϊκού κατεστημένου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα μας.

Το 2003 ήσασταν επίσης υπουργός Πολιτισμού. Τον Απρίλιο του 2003 υπογράψατε υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αποχαρακτηρίζονταν από Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία, δύο βιομηχανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Τα εργοστάσια ΦΙΞ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και τα δύο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με μεγάλη αξία γης. Οι ιδιοκτήτες τους δηλαδή, οι οποίοι είχαν ήδη αποζημιωθεί για τους χαρακτηρισμούς, θα γίνονταν σκανδαλωδώς πιο πλούσιοι. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι ιδιοκτήτες του ΑΛΛΑΤΙΝΗ είχαν πάρει δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή και δόμησης για 110.000 τετραγωνικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά εσείς αποχαρακτηρίσατε τμήματα του μνημείου για να οικοδομήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία 5 εξαόροφες οικοδομές,1 πενταόροφη,1 μονοκατοικία και 400 θέσεις πάρκινγκ.

Παρά την αντίδραση των κατοίκων, στο πλευρό σας είχε σταθεί όλο το πολιτικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης (να σας θυμίσω πως η πλειονότητά του σήμερα έχει καταδικαστεί ή αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες). Δύο χρόνια μετά, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε πως οι αποχαρακτηρισμοί είναι παράνομοι. Επικαλέστηκε μάλιστα το άρθρο 24 του Συντάγματος (πώς σας διέφυγε, συνταγματολόγε αυτό;) με βάση το οποίο, ο συντελεστής δόμησης 4,2 για τα έργα αυτά ήταν πέρα από κάθε έννοια ισότητας, καθώς στην περιοχή ο πραγματικός συντελεστής ήταν μόλις 2,2. Τα έργα ευτυχώς δεν έγιναν. Το 2006, ο Γιώργος Βουλγαράκης ως υπουργός Πολιτισμού αποχαρακτήρισε και πάλι με υπουργική απόφαση το βιομηχανικό μνημείο ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έκρινε παράνομη την υπουργική απόφαση. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, κάποιος λόγος θα υπάρχει, τον οποίο αγνοούμε, που έχετε εστιάσει την προσοχή σας τόσες κυβερνήσεις, και κυρίως εσείς, σε ένα οικοδομικό τετράγωνο της Θεσσαλονίκης που μπορεί σε μία νύχτα να γίνει χρυσορυχείο.
Στο σχέδιο νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» του ΥΠΕΚΑ, το οποίο βεβαίως εσείς υπογράφετε, και συγκεκριμένα στο άρθρο 10 ζ αναφέρεται: «Σε περίπτωση οικοπέδων τουλάχιστον 2.000 τ.μ με απόδοση σε κοινή δημόσια χρήση του 100% του ακάλυπτου παρέχεται το εξής κίνητρο: Αύξηση της επιτρεπόμενης δόμησης του προκύπτοντος οικοπέδου κατά 35% με προσθήκη καθ’ ύψος 30% επιπλέον του επιτρεπόμενου της περιοχής». Συμπτωματικά, το οικόπεδο ΑΛΛΑΤΙΝΗ είναι 2600 τετραγωνικά. Το κώλυμα στην οικοδόμησή του δεν ήταν τόσο ο αποχαρακτηρισμός, όσο η αντισυνταγματική ρύθμιση για τον μεγάλο συντελεστή. Και τώρα ξαφνικά αυτό ρυθμίζεται με νόμο. Η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει αυτό που τόσο πολύ θέλατε διακομματικά. Φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν πολλά ακόμη οικόπεδα πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέσα σε πόλεις, για τα οποία κάνετε ολόκληρη ρύθμιση. Αν υπάρχουν, καλό θα είναι να τα ανακοινώσετε για να δούμε ποιοι επιτέλους ευνοούνται.
Και ας πάμε τώρα στα πιο δύσκολα.

Σας παρακολούθησα λίγο πριν την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου να κάνετε δηλώσεις, ότι αναζητάτε 250 εκατομμύρια τα οποία αν δεν βρίσκονταν έπρεπε να κόψουμε τις επικουρικές. Θα σας πω λοιπόν πού ήταν τα 250 εκατομμύρια που δηλώνατε πως ψάχνατε, όπως και πολλά ακόμη που εσείς ο ίδιος χαρίσατε. Όχι βέβαια στους συνταξιούχους. Διατελέσατε και υπουργός Άμυνας. Την περίοδο εκείνη γνωρίζατε πάρα πολύ καλά και από την ενημέρωση υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και δικαστικών αυτό που γνώριζε όλη η Ελλάδα από δημοσιεύματα. Η προμήθεια 4 γερμανικών υποβρυχίων S-214 και η επισκευή 4 ακόμη S-209 ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο με μίζες στο οποίο εμπλέκονταν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του υπουργείου και του Πολεμικού Ναυτικού. Η Ελλάδα αποφάσισε και πάλι στο όνομα της εθνικής ανάγκης να προμηθευτεί υποβρύχια που υπήρχαν μόνο στα σχέδια σε τιμές διπλάσιες των πραγματικών. Δηλαδή χρηματοδοτήσαμε το ερευνητικό πρόγραμμα της Γερμανικής HDW,προπληρώσαμε τα υποβρύχια και τελικώς δεν παραλάβαμε παρά ένα από αυτά το οποίο και έγερνε: Το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» το οποίο αρνήθηκαν να παραλάβουν όλοι οι υπουργοί Άμυνας πριν από εσάς.
Οι γερμανικές Αρχές ερευνώντας το σκάνδαλο, αποκάλυψαν πως μια ομάδα Ελλήνων (και πολιτικών) έπαιρνε μίζες προκειμένου να γίνει αυτή η προμήθεια. Οι μίζες δίνονταν στους επίορκους μέσα από τον πρόγραμμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Δηλαδή η γερμανική εταιρεία εμφανιζόταν να δίνει χρήματα σε ελληνικές εταιρείες για να κατασκευάσουν τμήματα του υποβρυχίου, αλλά αυτά πήγαιναν σε μίζες. Επίσης η γερμανική HDW είχε αναλάβει να αγοράσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έναντι ευτελούς ποσού, για να μπορέσουν οι μιζαδόροι να εμφανίσουν πως αγοράζουν τα υποβρύχια για να σωθούν τα Ναυπηγεία και να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι.

Στην Ελλάδα οι εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα η οποία οδηγεί στο σκαμνί 30 άτομα. Ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του Σωματείου οι οποίοι έπαιρναν μίζες για να κάνουν συμβατά τα δικαιώματα των εργαζομένων με τα συμφέροντα όσων χρηματίζονταν. Επίσης το ΣΔΟΕ, όπως καλά γνωρίζετε, σας γνωστοποίησε ένα πόρισμα που επιβεβαίωνε πλήρως τις φήμες. Σε αυτό το πόρισμα αποκαλύπτεται πως η γερμανική εταιρεία HDW δεν πραγματοποίησε τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που θα επέστρεφαν στην Ελλάδα 500 εκατομμύρια ευρώ. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε πως μεγάλες εταιρείες που εμφανίζονταν ότι εισπράττουν χρήματα από την γερμανική εταιρεία για να κάνουν τμήματα των υποβρυχίων δεν το έκαναν. Πού πήγαιναν τα λεφτά; Σε μίζες, όπως έλεγαν οι γερμανικές δικαστικές Αρχές;
Γνωρίζατε ακόμη και την τραγελαφική διαπίστωση του πορίσματος ότι η Γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ναυπηγείων εμφάνιζε μεγάλες φορολογικές παραβάσεις και εικονικά τιμολόγια (ναι, οι Γερμανοί που μας κατηγορούν για διαφθορά). Σε ένα από αυτά τα τιμολόγια εμφανίζονται να δίνονται ποσά για «την προώθηση των εταιρικών συμφερόντων των Ελληνικών Ναυπηγείων στη Βολιβία». Μόνο που η Βολιβία δεν έχει θάλασσα για να έχουν τα Ναυπηγεία εταιρικά συμφέροντα.

Με βάση την δικαστική έρευνα σε Γερμανία και Ελλάδα, η χώρα μας μπορούσε να προσβάλει τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, να απαιτήσει ρήτρα και αποζημιώσεις. Δεν το κάνατε. Παραλάβατε το υποβρύχιο που έγερνε και δεν παραλάμβανε κανένας υπουργός Άμυνας, αλλά κάνατε κάτι ακόμη χειρότερο. Πάλι με το πρόσχημα πως πρέπει να σωθούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία. Προκειμένου να «σωθούν» λοιπόν και να αγοραστεί τμήμα των Ναυπηγείων από επενδυτές του Ντουμπάι (το 30% παρέμεινε στους Γερμανούς), με τον νόμο 3885/2010 υπογράψατε μια συμφωνία παραίτησης. Την ώρα που η χώρα διαπραγματευόταν με τους Γερμανούς εσείς υπογράψατε πως το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά των δικαιωμάτων του να εγείρει αξιώσεις που απορρέουν από τις ζημιογόνες για την περιουσία του συμβάσεις για τα υποβρύχια. Επίσης παραδίδονται «καθαρά» τα Ναυπηγεία στη νέα ιδιοκτησία, παρά το ότι ξέρατε πως υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, εικονικά τιμολόγια και άλλα πολλά. Και προχωρήσατε. Αποφασίσατε να αγοράσετε σε καιρό κρίσης επιπλέον δύο από τα σκανδαλώδη υποβρύχια με 515 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη πληρώσει το 96% των χρημάτων χωρίς να τα έχουμε παραλάβει. Δεν έχετε θέσει στη σύμβαση ούτε καν τον όρο πως θα πληρώσουμε αφού τα παραλάβουμε. Εκταμιεύετε και ποσά για να πληρωθούν. Εσείς λοιπόν ξέρετε που ήταν τα λεφτά που δήθεν ψάχνατε. Θέλετε λοιπόν τώρα να απαντήσετε γιατί χαρίσατε στους Γερμανούς πάνω από 1 δις;

Και μια που μιλάμε για την «εξυπηρέτηση» των εργαζομένων να σας θυμίσω μία ακόμη υπόθεση καρμπόν, που πάλι χαρίσατε για να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι. Διατελέσατε υπουργός Ανάπτυξης. Το 1998,η καναδική εταιρεία η οποία εκμεταλλευόταν τα πετρέλαια Πρίνου-Καβάλας, σας γνωστοποίησε πως αποχωρεί από την Ελλάδα γιατί έληγε η σύμβαση εξόρυξης. Η εταιρεία με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις έπρεπε να αποκαταστήσει το περιβάλλον. Αυτό στοίχιζε 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δική σας δήλωση στη Βουλή. Αποφασίσατε για να μην απολυθούν οι 258 εργαζόμενοι, να συνεχιστεί η άντληση. Δεν την ανέλαβαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ούτε κάνατε διεθνή διαγωνισμό για να αναλάβει κάποια εταιρεία. Κάνατε ανάθεση σε μία εταιρεία που δημιουργήθηκε, την KAVALA OIL. Σε αυτή είχαν ποσοστό 67% ιδιώτες και 33% οι εργαζόμενοι. Δώσατε και 5 εκ δολάρια προκαταβολή στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία. Τη χρηματοδοτήσατε. Το θέμα εμφανίστηκε στην Καβάλα ως σωτηρία και εσείς ως ευεργέτης.

Στη σύμβαση που υπογράψατε κάνατε και το επίσης ανεξήγητο μετά από όλες τις χάρες στην εταιρεία. Απαλλάξατε την εταιρεία από τα έξοδα αποκατάστασης του περιβάλλοντος και ξηλώματος των εγκαταστάσεων μετά το τέλος της άντλησης. Δηλαδή θα βγάλουν το πετρέλαιο και θα φεσώσουν το ελληνικό Δημόσιο με ένα κόστος που το 1999 ήταν 700 εκατομμύρια δολάρια. Ούτε η προηγούμενη εταιρεία τα πλήρωσε, ούτε η επόμενη θα πληρώσει. Θα τα δώσει ο ελληνικός λαός. Ο «τεμπέλης» των γερμανικών εφημερίδων που τρώει τα λεφτά. Και όλα αυτά για να «σώσετε» 258 εργαζόμενους. Με τόσα που έχετε χαρίσει στις εταιρείες οι εργαζόμενοι αυτοί θα ζούσαν χωρίς να δουλεύουν μαζί με πολλούς ακόμη στην περιοχή. Περιμένω να πείτε γιατί αυτή η εμμονή σας να θεωρείτε τα συμφέροντα των εταιρειών, συμφέροντα της Ελλάδας.

Όλα αυτά τα περνάτε ως νόμους στην ελληνική Βουλή. Είσαστε γνώστης της νομικής και ξέρετε πως να διαχέετε την ευθύνη. Δεν μιλώ μόνο για την πολιτική.
Ίσως αυτή την επιστολή να την γράφω γι’ αυτούς τους πολιτικούς τελικώς. Δεν πιστεύω πως είναι όλοι διεφθαρμένοι. Μπορούν να καταλάβουν και να τολμήσουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Την γράφω και για εκείνους τους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ που θα δώσουν 2 ευρώ για να σας ψηφίσουν για αρχηγό πιστεύοντας πως είσαστε ο καταλληλότερος για να επιβιώσει το κόμμα. Δεν ξέρω γιατί σας θεωρεί ο καθένας απ’ αυτούς καταλληλότερο, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν εννοούν με το «καταλληλότερος» την πολιτική, όπως την θέλουν.
Αυτοσκοπός δεν είναι η ύπαρξη των κομμάτων, αλλά της χώρας. Αυτής που θέλετε να λέτε ότι σώσατε, όπως τα Ναυπηγεία και τα Πετρέλαια Καβάλας. Άντε και το ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Είτε το θέλετε είτε όχι, έχετε παραδοθεί στην Ιστορία. Το άγχος σας να επιβεβαιώσετε το όνομα «Βενιζέλος» ως ιστορικό όνομα για δεύτερη φορά έχει επιτευχθεί. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, λένε οι ιστορικοί, πως για να φτάσει στην Μικρασιατική Καταστροφή υπηρέτησε τουλάχιστον κάποιο όραμα. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ιστορικός του μέλλοντος που θα σας πιστώσει στο μέλλον οποιαδήποτε όραμα ως άλλοθι για την ολική καταστροφή που οδηγείτε τη χώρα
ΥΓ Για όλους εσάς στο ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσετε τον Βενιζέλο για να σώσει το κόμμα, αναρωτηθείτε μήπως μιλάτε πλέον για ένα κόμμα το οποίο ταιριάζει μόνο στο Βενιζέλο.

Για 5 κακουργήματα ο Λαυρεντιάδης – Μέτρα για να μη φύγει στο εξωτερικό

Τελικά, μετά από πολύμηνες έρευνες, η Δικαιοσύνη ζητεί να απαγγελθούν 5 κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ ταυτοχρόνως ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε τη λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγει στο εξωτερικό και θα προσέλθει ενώπιον των αρχών αρχικά για να απολογηθεί και στη συνέχεια να δικαστεί.

Η επίμαχη υπόθεση αφορά στα δάνεια – μαϊμού ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η υπό τη δική διοίκηση Proton Bank σε στενούς συνεργάτες και φίλους του προκειμένου να εξαγοραστούν εταιρείες που ο ίδιος πούλησε. Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών της Τράπεζας της Ελλάδας πολλά από τα χρήματα αυτά κατέληξαν πίσω σε αυτόν και διοχετεύτηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό.

Μαζί του αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες και σε άλλα 27 πρόσωπα που φέρονται είτε ως συνεργάτες του στην Proton είτε ως αποδέκτες των δανείων – μαϊμού.

Ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην παραγγελία του το σύνολο του επίμαχου ποσού, που φτάνει τα 701 εκατομμύρια ευρώ, καθώς ζητά να μην αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα 50 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην τράπεζα.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απιστίας.

Ο κ. Πεπόνης ζητά επίσης να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, ενώ τονίζει την ανάγκη λήψης νόμιμων μέτρων για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορούμενων ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν το σύνολο των καταθέσεων και των θυρίδων του κ. Λαυρεντιάδη στην Ελλάδα καθώς και 3 τραπεζικοί του λογαριασμοί στη Ελβετία, ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνεχίζεται το παγκόσμιο τραπεζικό σαφάρι προκειμένου να ανακαλυφθούν και να δεσμευθούν και άλλοι λογαριασμοί του επιχειρηματία στο εξωτερικό προκειμένου να διασφαλιστούν τα ποσά που φέρεται να έχει ζημιώσει την Proton.

Με την εξέλιξη αυτή κλείνει μια πρώτη μεγάλη φάση του σκανδάλου Λαυρεντιάδη και από εδώ και πέρα θα αρχίσει το σίριαλ που αφορά στην ενδεχόμενη προφυλάκισή του αφού φυσικά εξασφαλιστεί η φυσική του παρουσία στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να απολογηθεί. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι τέτοια, επισύρουν ακόμη και ποινή ισόβιας κάθειρξης, που διακαστικοί παράγοντες θεωρούν βέβαιη την προφυλάκισή του, για λόγους ισονομίας και εντυπώσεων, επιλούμενοι και την περίπτωση του ηγούμενου Εφραίμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης απέφυγε κατά την πολύμηνη διάρκεια που οι αρχές διερευνούσαν προκαταρκτικά την υπόθεση να παρουσιαστεί και μέσω των δικηγόρων του ζητούσε συνεχείς αναβολές στην προσπάθειά του να κλείσει εξωδικαστικά τις υποθέσεις όπως του έδινε το δικαίωμα ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Αυγούστου, εφόσον προηγουμένως επέστρεφε το σύνολο του ποσού που είχε αφαιρεθεί από την Proton Bank.

H στάση αφενός της τράπεζας που ζητούσε την καταβολή των χρημάτων εδώ και τώρα και αφετέρου η κωλυσιεργία του επιχειρηματία οδήγησαν τον εισαγγελέα στην άσκηση δίωξης που αχρηστεύει και τη διάταξη περί αμνηστίας του, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Αθήνα & Πειραιά, τέλος τα φάρμακα, σε ασφαλισμένους

Νέο γύρο κινητοποιήσεων αρχίζουν οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου από την 1η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά (ΦΣΑ και ΦΣΠ, αντιστοίχως), διακόπτουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση προς όλους τους ασφαλισμένους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή χρεών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που αφορούν το έτος 2011.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα προσκομίζουν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποζημιωθούν.

Σημειώνεται ότι ήδη οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά χορηγούν φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους των εξής ασφαλιστικών φορέων: Εμπορική Τράπεζα, Ταμείο Δικηγόρων Επαρχίας, Οίκος Ναύτου, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ.

Με την απόφαση για άρση της πίστωσης και για τον ΕΟΠΥΥ τον ερχόμενο μήνα η δυσλειτουργία στην προμήθεια των φαρμάκων θα επεκταθεί και στους 9,2 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όπου εντάσσονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ.

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των δύο Φαρμακευτικών Συλλόγων του Λεκανοπεδίου, διευκρινίζουν ότι προχωρά η εξόφληση των οφειλών του τρέχοντος έτους (έχει γίνει η αποπληρωμή του Ιανουαρίου και έχει προγραμματιστεί η αποπληρωμή του Φεβρουαρίου την ερχόμενη Δευτέρα) αλλά υπάρχει εμπλοκή με τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων του 2011 που αγγίζουν τα 135 εκατ. ευρώ.

«Οι οφειλές του προηγούμενου έτους οι οποίες έχουν νομοθετηθεί, θα πληρώνονταν τμηματικά από τον Ιανουάριο μέχρι τέλος Μαρτίου 2012, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα Ευρώ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ΦΣΑ και ΦΣΠ, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ορίζει άμεση εξόφληση μέχρι το τέλος Μαρτίου όλων των χρεών των ταμείων που αποτελούν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, κατά τους φαρμακοποιούς διαγράφεται «ζοφερό το μέλλον που επιφυλάσσουν για τον ΕΟΠΥΥ τα ασφαλιστικά ταμεία που από 1/4/2012, θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, κουβαλώντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ». Για τον λόγο αυτό ζητούν να μη γίνει ενσωμάτωση στον ΕΟΠΥΥ των συγκεκριμένων ασφαλιστικών ταμείων πριν αυτά εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές τους.

πηγή: tsantiri.gr φωτογραφία: Κρούπης Ηλίας

21.3.12

Πάμε "εκλογές", ΦΕΚ που τις αστυνομικοστρατιωτικοκρατούν και εκτός το Εθνικό Τυπογραφείο.gr


Το ΦΕΚ 57 Α' του 2012 ρυθμίζει κάθε λεπτομέρεια για τις επερχόμενες εκλογές ενώ απαγορεύει και κάθε άδεια Δημοσίους, Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς Υπαλλήλους. Δηλαδή πό εκέι που κάποτε ο Στρατός και μετά η Αστυνομία φυλάγαν τις εκλογές, τώρα όλοι με δύναμη 100%!!!

Βέβαια την ίδια στιγμή που απαγορεύει την άδεια σε Αστυνομικούς- Στρατιωτικούς, που σημαίνει πως ακόμη και σε ρεπό δεν μπορούν να μετακινηθούν πέρα της πόλης Υπηρεσίας τους, κι αυτό είναι περιορισμός της ατομικής ελευθερίας, δεν τους αποζημιώνει με κανένα τρόπο γι όλα αυτά...

Όπως μας συνήθισαν από παλαιότερα, λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, είναι που οργιάζουν οι φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι προσλήψεις από την πίσω πόρτα κτλ που σε συνδιασμό που ξαφνικά το site του Εθνικού Τυπογραφείου δεν λειτουργεί ως προς την ανεύρεση ΦΕΚ, μας κάνει να περιμένουμε εκλογές ...

Τυχαίο, δεν νομίζω...

έγινε κι αυτό...

Την Κυριακή που μας πέρασε στο Κερατσίνι, στο γιομάτο πεζοδρόμιο σε παραδοσιακό καφενείο, σύνορα με Δραπετσώνα. Περνά μια γειτόνισα και λέει "εγώ δεν πήγα αλλά στην πλατεία πάνω στο Δημαρχείο γίνεται χαμός από κόσμο!!!" κι αναρωτιέται φωναχτά το αφεντικό "σοβαρά, τόσοι πολοί για να ψηφίσουν τον Βενιζέλο;" και να πάρει την απάντηση που έκανε όλο τον κόσμο να γελά αταμάτητα "καλέ πατάτες μοιράζουν, 30κιλά 5 Ευρώ".

Και από όσο είπαν και οι θαμώνες, κι αυτοί από καιρό με την εκκλησια στην Δραπετσώνα έχουν πάρει 30κιλά με 5ΕΥΡΩ. Εδώ στον Κορυδαλλό όμως αγοράζουμε πατάτες με 6 ΕΥΡΩ τα 20 κιλά δηλαδή όσο πουλάνε και οι εμπόροι (συγκεκριμένα 0.33) το κάθε κιλό χωριστά και διαλεγμένο...

και βγάζουμε και φωτογραφίες και μοστράρουμε που από τα 0.17 ΕΥΡΩ το κιλό την πατάτα στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα εδώ στον Κορυδαλλό την έχουμε στα 0.30 ΕΥΡΩ το κιλό...

ΜΙΚΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Είμαστε μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού από την Ε’ Τάξη. Αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το μικρό άρθρο γιατί μας απασχολεί ένα μεγάλο πρόβλημα:

Το σχολείο μας δε διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους. Εδώ και πολλά χρόνια οι μαθητές του 8ου δημοτικού κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες με πολλά μειονεκτήματα: είναι μικρές, δεν αερίζονται καλά, δε διαθέτουν ράφια ή βιβλιοθήκες κ.ά.

Πέρασαν δύο χρόνια όταν μια ξαφνική χαρά ήρθε να μας οπλίσει με ελπίδες και υπομονή για επίλυση του προβλήματός μας: Ξεκίνησε η ανέγερση μιας νέας πτέρυγας που θα διέθετε αίθουσες διδασκαλίας, γυμναστήριο, χημείο, βιβλιοθήκη αλλά και γραφεία για τους δασκάλους. Είπαμε: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που κόπηκαν τόσα δέντρα! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που καταστράφηκε το μεγάλο μας γήπεδο μπάσκετ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που η αυλή μας μετατράπηκε σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο!

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που έχουμε τόσο θόρυβο και σκόνη ακόμη και την ώρα του μαθήματος! Πιστεύαμε πως το αποτέλεσμα θα μας δικαίωνε και όλα όσα περνούσαμε θα ήταν παρελθόν μόλις θα μπαίναμε στο νέο κτήριο. Το όνειρό μας όμως για ένα σύγχρονο κτήριο διαψεύστηκε:
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Τα ξύλινα καδρόνια κρέμονται - σαπισμένα πια – πάνω από τα κεφάλια μας. Τα οικοδομικά υλικά – υλικά του ονείρου μας – τα φέρνει ο αέρας στο μικρό μας προαύλιο ακόμη κι όταν έχουμε διάλειμμα. Δυο φορές τα πολύτιμα αλλά εύφλεκτα υλικά του εργοταξίου πήραν φωτιά και αρκετές φορές η άσχημη μυρωδιά από τα συγκεντρωμένα σκουπίδια κάνει το διάλειμμά μας αφόρητο.

Και … σε όλα τα παραπάνω που αποτελούν πρόβλημα για την ασφάλεια και την υγιεινή μας, έρχεται να προστεθεί η έλλειψη χώρου. Είχαμε το πιο μεγάλο και όμορφο προαύλιο απ’ όλα τα σχολεία του Κορυδαλλού και τώρα … οι μαθητές δύο σχολείων αυλίζονται σ’ ένα μικρό χώρο με κίνδυνο να χτυπήσουν, κάνουν μάθημα γυμναστικής στο χώρο μπάσκετ έξω από το σχολείο και όταν σηκώνουν τα μάτια στον ουρανό βλέπουν καδρόνια, μπετά και σάπιες λαμαρίνες! Επειδή πιστεύουμε πως το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο εμάς , τους μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων ούτε μόνο τους γονείς και τους δασκάλους μας αλλά όλους τους δημότες του Κορυδαλλού…

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε΄1 τμήματος,
8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

20.3.12

Στην Ελλάδα!!!

Το τραγούδι toy TUS "στην Ελλάδα" λέει για ...λαδωμένη αστυνομία... ...ξεπλένουν βρώμικο χρήμα... κ.α.Τυχαίο που γυρίσματα από το video clip έχουν γίνει στα πυροβολεία;

"Ο Τζακ και η μαγικη φασολιά" στον Κορυδαλλό.

Ο Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό και η Ομάδα Μαρμελάδα παρουσιάζουν: "Ο Τζακ και η μαγικη φασολιά". Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά 3-8 χρονών

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/4 ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17:00 & 18:30
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/4 ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 11:30 - 17:00 & 18:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4 ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17:00 & 18:30
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4 ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 11:30 - 17:00 & 18:30

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ: 7 € ΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

"Ο Τζακ και η μαγική φασολιά” είναι διασκευή του γνωστού κι αγαπημένου ομώνυμου παραμυθιού. Ο Τζακ είναι ένα παιδί που αγαπάει την περιπέτεια και τα μαγικά. Ζει με τη μητέρα του και την αγελάδα τους Νταίζη, σ’ ένα φτωχικό αγροτόσπιτο. Ώσπου κάποια μέρα η μητέρα του τον στέλνει στο παζάρι να πουλήσει την αγελάδα τους... Εκεί ο Τζακ θα συναντήσει έναν παράξενο ανθρωπάκο που αντί για χρήματα, θα του δώσει μαγικά φασόλια!

Το αγόρι θα μπει σ’ ένα σωρό απίθανες περιπέτειες, μέχρι ν’ αποδείξει αν μπορεί να τα βγάλει πέρα... Θα καταφέρει άραγε ο Τζακ να νικήσει όλα τα εμπόδια; Πρόκειται για ένα έργο δράσης και περιπέτειας, με έντονο το κωμικό στοιχείο. Η παράσταση συνδυάζει τη τεχνική του σωματικού θεάτρου με αυτήν της αφήγησης. Παράλληλα, η ηχητική & μουσική επένδυση πραγματοποιείται από ζωντανά μουσικά όργανα επί σκηνής.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Σκηνοθεσία: Mαρίνα Βήλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φλώρα Σπύρου
Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Χασάνι, Φοίβος Συμεωνίδης, Μαρίνα Βήλλου
Bιολί, φυσικοί ήχοι: Αντώνης Αθανασόπουλος
Σκηνικά: Νεκτάριος Διονυσάτος, Μάριος Ηλιάκης
Μουσική: Δημήτρης Βαλσάμος
Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ
Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου
Artwork: Γιάννης Τραγάκης

19.3.12

Οι κλέφτες, κόβουν και ράβουν;

Ας δούμε την τελευταία κι εξαιρετική διαφήμιση της wind με την τράπεζα και τους κλέφτες όπου σύμφωνα με το korydallos-gr.blogspot.com πρωταγωνιστεί ο Κορυδαλλιώτης ηθοποιπός και σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης.
Αυτό το video είναι όπως προβλήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και το βλέπαμε στην τηλεόραση. Όμως όλα δείχνουν πως οι τραπεζίτες ζήτησαν και προφανώς επέβάλλαν την απόσυρσή του μιας και η σκηνή που όταν ο ήρωας που υποδύεται τον κλέφτη που έχει μπουκάρει στην τράπεζα δίνει διαταγές και λέει, «Όλοι κάτω εκτός από τους κλέφτες» και ο φακός δείχνει τον διευθυντή της τράπεζας να σηκώνεται όρθιος! (έτσι λοιπόν το αρχικό βίντεο αποσύρθηκε ακόμη και από το κανάλι youtube της WINDnetwork) πλέον δεν υπάρχει πουθενα αλλά αντίθετα προστέθηκαν και σκηνές κουκουρούκου κι έτσι στην EXTENDED VERSION δεν έχουμε μόνο λίγα δέκατα παραπάνω αλλά και μία σκηνή που εξαφανίσθηκε από την αρχική!!!

Ακολουθεί το βίντεο έτσι όπως έγινε πλέον και υπάρχει από το κανάλι youtube της WINDnetwork ώστε να μην θίγονται οι...

Πελάτες μου!!!

25η Μαρτίου 2012 (ο δεκάλογος της καλής παρέλασης)

Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, οι Δήμοι βάζουν από νωρίς παράνομους λαθρομετανάστες να μαζέψουν τα νεράτζια, τα σχολεία τους γονείς να υπογράψουν Υ.Δ. ότι έχουν την ευθύνη της συμμετοχής του τέκνου στο exteme sport της παρέλασης και η Ελληνική Αστυνομία τραβά τα βυζά της καθώς έχει να κάνει πλέον από την μία με έναν λαό που βράζει κυριολεκτικά και με το δίκιο του ο οποίος όμως ως γνωστό αντέχει ζυγό στον τράχηλο του (μόνο για τετρακόσια χρόνια μετά επαναστατεί, οπότε από το 1821 συν 400 χρόνια η επόμενη επανάσταση πάει για το 2221 περίπου) και είδος, πολιτικών ας πούμε, σαν την Διαμαντοπούλου (μιας κι έπιασε τα μέρη μας, λιμάνι πλέον) που στην πρώτη της επίσκεψη στο μεγάλο λιμάνι έκανε την καλύτερη εντύπωση μιας κι έχει και την απαίτηση όταν την βλέπουν να σηκώνονται και ίσως να θέλει ενδόμυχα να κάνουμε και μετάνειες και τον σταυρό μας!!!

Αχ, κυρία μου εδώ είναι λιμάνι και Πειραιάς δεν είμαστε καραγκούνηδες που μείναμε στον κάμπο με τους Πέρσες και μετά παρέα με τους Γερμανούς όταν ο Άρης έκανε πόλεμο με τους Έλληνες στ αψηλά.

1. Η σημαιοφόρος πρέπει να είναι παρθένα και κυρίως άσχημη (για να μην έχει πολλές πιθανότητες να χάσει την παρθενιά της). Είναι μοναδική ευκαιρία γι’αυτήν, να δει σκληρό πράγμα (κοντάρι σημαίας) ανάμεσα στα πόδια της.
2. Να μην υπάρχουν Αλβανίδες στις παρελάσεις μας. Οι Ελληνίδες πήγαν ποτέ να γδυθούν στις δικές τους;
3. Να παρελαύνει και το πρακτορείο μοντέλων του Χάρη Σιανίδη. Σημαιοφόρος να είναι η κοπέλα η οποία προωθήθηκε τις πιο πολλές φορές από τον γνωστό σχεδιαστή.
4. Η θέση των βετεράνων να μην είναι τόσο πολύ πίσω. Οι περισσότεροι έχουν μυωπία και δυσκολεύονται να δουν τα κωλαράκια των μαθητριών.
5. Να σταματήσουν να πετάν F-16 πάνω από τις στρατιωτικές παρελάσεις. Τα πουλιά των μαθητών πετάν πλέον ψηλότερα, λόγω στύσης.
6. Οι «καλύτερες» μαθήτριες να καταλήγουν γλάστρες στο Θέμο. Σίγουρα κάποιος, κάπου, κάποτε θα έχει καμαρώσει τη Δέσποινα Καμπούρη σε παρέλαση.
7. Πρέπει να καταλάβουν οι στρατιώτες πως το «Ένα στ’ αριστερό» αφορά το πόδι και όχι το αρχίδι.
8. Να μην παρασέρνονται οι μαθήτριες όταν ο κόσμος τις πετάει λουλούδια και αρχίσουν να τραγουδούν όλο το ρεπερτόριο της Νατάσας Θεοδωρίδου.
9. Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται το καλοκαίρι. Τα (λίγα έστω) ρούχα είναι ενοχλητικά.
10. Τα τιμώμενα πρόσωπα να μην είναι οι υπουργοί Άμυνας και Παιδείας, αλλά ο Τουρισμού.
ΥΓ: Δείτε εδώ το post της 28ης Οκτωβρίου κι εδώ το post – άποψη για τους ξένους σημαιοφόρους.

Εδώ το Νο1 blog για να ξεπεράσετε το HANGOVER

18.3.12

Επεισόδια στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλλό


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας από το tsantiri.gr, επεισόδια σημειώθηκαν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλλό.

Περισσότερες πληροφορίες ακόμα δεν έχουμε, όπως ποιοι συνεπλάκησαν, αλλά είναι γνωστό ότι στο προάστιο του Πειραιά, η Αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, που έχει «σπάσει» από τις δημοτικές εκλογές, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους εναπομείναντες κομματικοδίαιτους μνημονιακούς της περιοχής.

Ενώ σύμφωνα με το tsantiri.gr κατά την διάρκεια της εσωκομματικής ψηφοφορίας του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη προερχόμενα από την Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Κορυδαλλού, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει οδηγήσει την χώρα, το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ένταση προκλήθηκε όταν έκανε την εμφάνιση της η αστυνομία, με αποτέλεσμα να προσαχθεί ένας διαδηλωτής.

Λίγη ώρα μετά, ο προσαχθέντας αφέθηκε ελεύθερος.

Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ!



17.3.12

ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ


ο Αλέξης Τσίπρας αύριο 18 Μαρτίου 2012, στις 11:00, στον πολυχώρο "Μάνος Λοίζος", θηβών 245 απέναντι από τα village cinemas.

16.3.12

"Τα καινούρια Ρούχα του Βασιλιά"

Ο Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό και η Μαγική Αυλαία παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση για παιδιά: "Τα καινούρια Ρούχα του Βασιλιά"

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/3 / ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17:00 & 18:30
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/3 / ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 11:30 - 17:00 & 18:30

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ: 7 € ΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Μετά από 18 χρόνια επιτυχημένης θεατρικής πορείας στο χώρο του παιδικού θεάματος και με συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες η Μαγική Αυλαία θα σας αγκαλιάσει για πρώτη φορά στην πόλη σας με το αριστουργηματικό έργο του Χ.Κ. Άντερσεν, “Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά”.

Έργο αριστοτεχνικά γραμμένο από ένα σπουδαίο συγγραφέα του παιδικού θεάτρου με άρτιο θεατρικά λόγο και με μηνύματα που αφορούν τον πλούτο, την αλαζονεία, την έπαρση, την εγωπάθεια και τον ναρκισσισμό και που βρίσκουν αντίκρισμα, περισσότερο από ποτέ στην σημερινή κοινωνία και στην ελληνική οικογένεια λόγο των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Ελεύθερη διασκευή και Σκηνοθεσία: Χάρης Γεωργιάδης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λιοντής
Κοστούμια: Βεστιάριο Μαγικής Αυλαίας

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Γιάννης Χριστοφάνης Βασιλιάς
Κωνσταντίνος Τσεντούρος Υπουργός Μόδας
Αλεξάνδρα Πιττέρη Υφάντρα
Φωτεινή Θωμοπούλου Μοδίστρα
Σπυριδώνα Κρανιώτη Υπηρέτρια

Από τη λήθη της μνήμης...

Ακριβώς τρία χρόνια πριν 16 Μαρτίου 2009... η ανάρτηση με τίτλο "ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!" για τις φυλακές Κορυδαλλού και να σου λοιπόν, τώρα, Δημαρχέ που την προηγούμενη βδομάδα γκρεμίσαν το τελευταίο κτίριο από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού (όχι από όλα, αλλά ένα από τα άχρηστα κτίρια ίσαα ίσα για να μας δουλέψετε γαζί (ή μαζί). Τελικά Δήμαρχε ξέρεις ή δεν ξέρεις αριθμιτική; (με κλικ στα πράσινα γράμματα θα δείτε δημιουργική αριθμιτική!!!) γιατί εμείς εδώ και τρία χρόνια σου μηνύσαμε πως δεν μας γουστάρει να μας δουεύουν σαν να είμαστε ζώα, ντάξει, αυτά αν θες στο κοπάδι σου κι όχι στους κορυδαλλιώτες..

Δήμαρχε που πήγαν τα πανό για την απομάκρυνση των φυλακών;
Ξέρεις εσύ εκείνα τα ντροπαλά τα ανυπόγραφα τα δήθεν . . .
Δεν πέρασαν δύο μέρες από το ανοικτό δημοτικό συμβούλιο και τα ανυπόγραφα πανό εξαφανίστηκαν. Μην πεταχτεί πάλι κανένα μ@λ@κ@ς και ψάχνει για συνομωσίες και αντάρτικο γιατί τα πανό ήταν κρεμασμένα στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της χώρας και πέντε μέτρα από το έδαφος κι από τον σκοπό. Γέκε;Τελικά μπορεί να θέλεις, αλλά και δεν θέλεις να φανεί πως θέλεις; ή μήπως δεν θέλεις, αλλά θέλεις να φανεί πως θέλεις;

Τα καρύδια να στα στείλουμε με courier ή με ΕΛΤΑ;

SHAME

Στον Κορυδαλλό στο Σινέ Παράδεισος "SHAME" του Στιβ Μακουίν με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Κάρι Μάλιγκαν, Τζέιμς Μπαντζ Ντέιλ, Χάνα Γουέιρ, Νικόλ Μπεχαρί, Ελίζαμπεθ Μασούτσι, Λούσι Γουόλτερς.



Παρασκευή 16 Μαρτίου, 3 προβολές: 18:45- 20:30 & 22:15
Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Μαρτίου, 2 προβολές: 20:30 & 22:15
Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Μαρτίου, 3 προβολές: 18:45- 20:30 & 22:15
Τετάρτη 21 Μαρτίου, 2 προβολές: 18:45 & 21:00

15.3.12

Μία παρέα με συνέπεια στο καταστροφικό της έργο...

Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού 2012
Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού, η ταμπέλα (18.000.000 + 4.679.080 = ΧΩΜΑΤΕΡΗ)
Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού 2010
Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού 2009

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ) 2012

Οι ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ ερμηνεύουν το τραγούδι " ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ " σε μουσική και στίχους του Φώτη Μήλιου. Ήλθε η ώρα, να καταλάβουμε επιτέλους, τον λόγο για τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια της λεγομένης " Μεταπολίτευσης ", οι κυβερνώντες της Ελλάδος, κατάφεραν να μας εξευτελίσουν και σαν χώρα και σαν λαό. Επιτέλεσαν τέλεια το έργο τους, για το οποίο κλήθηκαν από τα ξένα και ντόπια αφεντικά τους. Και ο λόγος αυτός εμπεριέχεται σε 3 λέξεις: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ Ακολουθούν οι στίχοι:


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

2012 Ελλάδα
Απ' το μνημόνιο πάθαμε ζαλάδα
Χειροπέδες βάλαν στον λαό
Την Μέρκελ κάναμε αφεντικό

Μας πουλάνε και μας αγοράζουν
Και υποθήκη την ζωή μας βάζουν
Περιουσίες, όλα μας τ' αρπάζουν
Μα κάποιος θα το σταματήσει αυτό

Δ.Ν.Τ. -- P.S.I. -- ΤΡΟΪΚΑ -- ΜΕΡΚΕΛ και ΡΟΜΠΑΪ
ΆI ΣΙΧΤΙΡ -- SIE GEHEN WEG -- GO AWAY KAI MHN ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ

Ανεργία, άστεγοι και πείνα
Χιλιάδες μες στους δρόμους κάθε μήνα
Αγανακτισμένοι στην Αθήνα
Και σ' όλη την Ελλάδα πανικός

Δ.Ν.Τ. -- P.S.I. -- ΤΡΟΪΚΑ -- ΜΕΡΚΕΛ και ΡΟΜΠΑΪ
ΆI ΣΙΧΤΙΡ -- SIE GEHEN WEG -- GO AWAY KAI MHN ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ

Αυτή εδώ η χώρα σας έδωσε το φως
Εσείς, πριν, δεν γνωρίζατε τι είναι πολιτισμός
Σας δίδαξε τα γράμματα και την φιλοσοφία
Κι όλες τις επιστήμες για να ζείτε σε αρμονία
Μα δεν την εκτιμήσατε, δεν μάθατε πολλά
Γιατί εσείς πιστεύετε μόνο στον Μαμωνά
Πετρέλαιο, αέριο, χρυσός η συνταγή
Κι από αυτά γεμάτη είν΄ η δική μας γη

Χμ!!! Πονηρούληδες!!!!
Ώστε θέλετε τα ορυκτά μας ε;
Ελάτε να μας τα πάρετε!
Θα πάρετε το...

Το '40 ας θυμηθούμε τώρα
Που 'χατε καταστρέψει αυτή την χώρα
Πόσα είπαμε ότι μας χρωστάτε;
Σε εσάς θα έρθει τώρα ο πανικός

Δ.Ν.Τ. -- P.S.I. -- ΤΡΟΪΚΑ -- ΜΕΡΚΕΛ και ΡΟΜΠΑΪ
ΆI ΣΙΧΤΙΡ -- SIE GEHEN WEG -- GO AWAY KAI MHN ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ
Δ.Ν.Τ. -- P.S.I. -- ΤΡΟΪΚΑ -- ΜΕΡΚΕΛ και ΡΟΜΠΑΪ
ΆI ΣΙΧΤΙΡ -- SIE GEHEN WEG -- GO AWAY KAI MHN ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ

14.3.12

Διάθεση ελαιόλαδου από τη Μεσσηνιακή Μάνη

Ο Δήμος Κορυδαλλού προχωρά στην διάθεση ελαιόλαδου από τη Μεσσηνιακή Μάνη κατόπιν παραγγελίας. Το Λάδι προέρχεται από τον Αγροτικό συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας, έχει ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους (0 έως 0,2 οξύτητα) και θα διατίθεται σε συσκευασίες των 5 lit προς 14 € (2,80 € το lit). Στην τιμή περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού την Τετάρτη 28 Μαρτίου 09.00-18.00 στον χώρο του Δημοτικού πάρκινγκ - Γρ. Λαμπράκη & Πλαταιών (Φυλακές) με είσοδο από Γρ. Λαμπράκη.

Εδώ κλικ για παραγγελία.

όταν κλέβεις αυτόυς που στήριξαν την Ελλάδα και νομοσχεδείς το ακαταδίωκτο για όσους "εξαφανίζουν" τα χρήματα από τις τράπεζες...

«Είμαι αγανακτισμένος με την κοροϊδία τους. Δεν αντέχω άλλο. Μας κλέβουν συνεχώς. Μου κόβουν την σύνταξη, την οποία έβγαλα με αίμα και ιδρώτα. Καταστρέφουν ολόκληρες γενιές Ελλήνων». Με αυτά τα λόγια, ο συνταξιούχος ναυτικός και μέλος του ΠΑΣΟΚ, κ. Νικόλαος Λεμονής εξηγεί τα αίτια που τον ώθησαν στο να «γιαουρτώσει» τον Ε. Βενιζέλο, κατά την διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Συνέντευξη στον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΧΙΟΝΗ από το TSANTIRI.GR

Ο κ. Λεμονής, ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, καθώς το ένα του άκρο είναι τεχνητό, «συγκεντρώνει» όλη την αξιοπρέπεια και την οργή που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα πολίτη αυτή την περίοδο. Βετεράνος της ζωής πια, δηλώνει εξοργισμένος με όλους αυτούς που ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό. Νιώθει εξαπατημένος και προδομένος και από το ίδιο του το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ.

«Μόνο την καρέκλα θέλουν». «Τόσο καιρό έκλεβαν τον κοσμάκι και τώρα με ποιο δικαίωμα έρχονται να μας ζητήσουν την ψήφο μας; Αυτοί κατέστρεψαν όχι μόνο εμένα, αλλά και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου», μας εξομολογείται συγκινημένος ο κ. Νικόλας.
«Η τριανδρία του κακού, όπως ονομάζω εγώ τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο και τον Κουτρουμάνη, μαζί με όλο το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ μας λεηλάτησαν στην κυριολεξία. Όλοι αυτοί είναι κοντοβράκηδες… δεν φοράνε παντελόνια… πρέπει να τα βγάλουν» υπερθεματίζει κάνοντας παράλληλα έκκληση στον ελληνικό λαό να καταψηφίσει τα δύο μεγάλο κόμματα.
«Μας έχουν κάνει ζητιάνους, μας έχουν καταστρέψει την αξιοπρέπεια μας. Μόνο την καρέκλα θέλουν και από εκεί και πέρα δεν τους νοιάζει ο κοσμάκης».

«Πρέπει να φύγει η λαίλαπα που κατέστρεψε την Ελλάδα». Από μικρό παιδί, ο κ. Νικόλας ήταν πολιτικοποιημένος. Πολέμιος της Χούντας, συνελήφθηκε αρκετές φορές από την αστυνομία. Αργότερα, υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Αντρέα Παπανδρέου. «Θέλω το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κεντροαριστερό κόμμα, όπως ήταν επί Αντρέα Παπανδρέου. Τώρα το κόμμα έχει πάρει την κατρακύλα. Η αρχή έγινε από τον Σημίτη. Ο Σημίτης κατέστρεψε την χώρα. Έκλεψε τα πάντα»
Επίσης, διατείνεται ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει μια νέα αρχή. «Με νέες αρχές και κεντροαριστερή ιδεολογία πρέπει να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Αλλιώς είναι προτιμότερο να διαλυθεί εντελώς. Πρέπει να φύγει αυτή η λαίλαπα που κατέστρεψε την Ελλάδα. Ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Μέλος της κυβέρνησης ήταν τόσο καιρό. Αυτός έκοψε τις συντάξεις, αύξησε τις τιμές των προϊόντων. Αυτός είναι υπαίτιος για πολλά δεινά».
Επιπρόσθετα, τονίζει την απουσία δημοκρατίας εντός του κόμματος. «Δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής δεν έχει δικαίωμα γνώμης, καθώς εξαναγκάζεται να συμμορφώνεται με την κομματική γραμμή. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κτήμα κανενός, δεν κληρονομείται από κανέναν». , συνέχισε ο αγανακτισμένος συνταξιούχος.

«Όχι μόνο γιαούρτι, αλλά χαράκωμα τους αξίζει». Ενθυμούμενος την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο, μας αφηγείται πως «ο Βενιζέλος φοβήθηκε μήπως του έβγαζα όπλο. Καθώς έψαχνα στην τσάντα μου το γιαούρτι, είχε κιτρινίσει ολόκληρος. Είχε μείνει ασάλευτος για ορισμένα λεπτά». Τον ρωτήσαμε αν θα του επιτιθόταν ξανά σε περίπτωση που του δινόταν η ευκαιρία. «Βεβαίως και θα το ξαναέκανα και όχι μόνο στον Βενιζέλο, αλλά σε κάθε έναν που συνέβαλε στην εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη. Όχι μόνο γιαούρτι, αλλά χαράκωμα τους αξίζει. Αυτοί μου δίνουν το δικαίωμα να τους ρίξω το γιαούρτι. Αυτοί με ανάγκασαν»

«Θα κάνω μάχη κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». «Είμαι έτοιμος να κάνω μάχη εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προκειμένου να μην σκλαβώσουν και κοροϊδέψουν τον λαό ξανά. Ο λαός πρέπει να τους μαυρίσει με την ψήφο του. Η χώρα χρειάζεται κάποιον δυναμικό, που να μπορεί να πει όχι στους Ευρωπαίους. Αυτός ο κάποιος μόνο από την Αριστερά μπορεί να προέρχεται»
Όσον αφορά τον κ. Βενιζέλο τον χαρακτήρισε θρασύδειλο, ενώ σκληρή ήταν και η γλώσσα που χρησιμοποίησε για τον Σαμαρά. «Ο Σαμαράς μας παίζει παιχνίδι, θέλει να υφαρπάξει την ψήφο μας. Έχει ήδη υπογράψει την υποτέλεια του λαού. Μην το παίζει αθώα περιστερά».
«Απορώ», συνεχίζει, «με αυτούς που πάνε και τους χειροκροτούν. Ποιος μπορεί να τους εμπιστευθεί; Ποιος να τους πιστέψει ότι μπορούν να σώσουν την χώρα; Μαύρο και στους δύο. Αυτό τους χρειάζεται».

«Είμαστε σκουλήκια για αυτούς». «Για αυτούς είμαστε σκουλήκια. Αλλά τα σκουλήκια θα πρέπει να τους φάνε. Θα άφηναν τον πατέρα τους και την μάνα τους χωρίς ρεύμα, μες τον χειμώνα. Θα τους άφηναν να ζήσουν με 400ευρώ;»

Επίσης, απαντά σε όσους τον χαρακτήρισαν «προβληματικό άτομο». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών άφησαν να εννοηθεί πως ο κ. Νικόλαος είναι ένα προβληματικό άτομο. Ό ίδιος εξοργισμένος με τα ψεύδη τους, απαντά πως «Φυσικά και δεν είμαι τρελός. Ας έρθουν να συζητήσουν μαζί μου και μετά να μου το πουν. Με την ίδια λογική και όλοι όσοι αποδοκιμάζουν κατά καιρούς τους πολιτικούς είναι τρελοί; Αν ήταν άνδρες να έρθουν να μου το πουν στα ίσια. Ας έρθουν εδώ και θα δούμε ποιοι είναι τρελοί τελικά».

13.3.12

Λένα Κιτσοπούλου: «Αυτήν τη στιγμή, όπως ξέρετε, έχουμε χούντα, οπότε...»

Η Λένα Κιτσοπούλου μιλά στο Lifo.gr για τις χούντες στην εποχή των πιθηκανθρώπων και τους μη κανονικούς. Εκείνους που δεν παλεύουν ν΄αποδείξουν πως είναι σημαντικοί. Που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην απραξία. Που δεν υποδύονται τους ευτυχείς. Που δε φθονούν το διπλανό τους. Που συνομιλώντας με τους νεκρούς, έρχονται κοντά στους ζωντανούς. Που αποδεχομένοι τον θάνατο, έρχονται κοντά στο μεγάλο σχέδιο. Τη ζωή. Ανάμεσα στις ερωτήσεις παρατίθενται αποσπάσματα από τα βιβλία της Κιτσοπούλου «Νυχτερίδες» (Κέδρος) και «Μεγάλοι Δρόμοι» (Μεταίχμιο).

Στη λεκάνη της πραγματικότητας

«...αυτές τις μπούρδες λέω τώρα και στον γιο μου, όταν τον βάζω πάνω στη λεκάνη [...] κι έτσι λέμε για την τρύπα που πηγαίνει στη λίμνη και αρχίζουμε ολόκληρη ιστορία που δεν έχει τελειωμό. Τον τύπο με το κόκκινο τζόκεϊ τον λένε Μαρκ και ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κωπηλασία, η γυναίκα του είναι η Σούζαν και μένουνε στο κόκκινο σπιτάκι και [...] όση ώρα ο Μαρκ προπονείται, η Σούζαν ετοιμάζει το πρωινό με αυγά, κρουασάν και τυρογαριδάκια».(«Η τρύπα», Νυχτερίδες)

Πώς μπορεί να ξεφύγει κανείς απ' την «τρύπα» της πραγματικότητας; Δε γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθημερινά το ν' αποδράσεις, έστω και για λίγο;

Υπάρχουν τρόποι να ξεφύγεις. Υπάρχουν τα ναρκωτικά. Υπάρχει το αλκοόλ. Υπάρχει όμως και τρόπος να φτιάξεις την δική σου πραγματικότητα και είναι πολύ απλός. Κάνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που η κοινωνία θεωρεί «κανονικό». Δεν ακολουθείς τη μόδα, δεν εντάσσεσαι σε ομάδες που αποτελούνται από περισσότερα από τρία με τέσσερα άτομα, δεν διαβάζεις τα ζώδια, δεν βλέπεις τηλεόραση, δεν πιστεύεις ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απολαμβάνεις το δικαίωμά σου στην απραξία, δεν παλεύεις να αποδείξεις ότι είσαι κάτι σημαντικό, τέτοια πράγματα.

Με ποιον τρόπο ξεφεύγετε εσείς από αυτήν;

Διαλέγω να κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν ηλικία. Διαλέγω να κάνω μία δουλειά μέσω της οποίας συνομιλείς με τους πεθαμένους. Όσο μπορώ, παλεύω να ευχαριστώ τον εαυτό μου. Δεν τα καταφέρνω πάντα και πολλές φορές πέφτω στα τάρταρα.

Οι θείες, φωτεινά ζαχαροπλαστεία

«Οι θείοι και οι θείες παίρνουν σχήμα ξανά στο βάθος του δρόμου καθώς πλησιάζουν προς το μέρος μας. Σαν φωτεινά ζαχαροπλαστεία. Ποια θα στρώσει αύριο φύλλο, ποια θα κάνει γεμιστά. “Σήμερα θα σφάξω κόκορα”. “Γίναν και τα σύκα”». («Νυχτερίδες», Νυχτερίδες)

Πόσο πολύτιμες είναι για έναν άνθρωπο οι εικόνες, οι αναμνήσεις των θείων, της γειτονιάς, του χωριού; Ή το αντίστροφο. Τι χάνει αυτός που δε μεγαλώνει σήμερα με τέτοιες εικόνες;

Γενικά, η παιδική ηλικία είναι καταφύγιο και πλούτος. Εισχωρεί η ζωή αφιλτράριστη μέσα στο σώμα. Γι' αυτό και είναι άτυχος αυτός που κακοποιείται στα παιδικά του χρόνια. Το χωριό και οι εικόνες της παλιάς Ελλάδας έχουν το καλό της απλότητας και της αφέλειας, αυτής της έλλειψης πανικού και της ήπιας αντιμετώπισης του θανάτου. Αυτές οι κοινωνίες είχανε μια πιο κανονική θέση μέσα στη φύση, τα πόδια των ανθρώπων πατούσανε στο χώμα, τα μάτια τους βλέπανε ορίζοντα και καιρικά φαινόμενα, οι αισθήσεις τους αναγνωρίζανε τους ανέμους, η φύση ήτανε πολύ μεγαλύτερη από αυτούς και αυτό ασυνείδητα τους γαλήνευε.

Αυτό το πράγμα ο έρωτας...

«Φιληθείτε, ζώα, αφήστε με να σας κοιτάζω μέχρι να καταλάβω τι σκατά μου συμβαίνει, να δω τουλάχιστον πίσω από το τζάμι πόσο αντέχει αυτό το πράγμα, πόσο αντέχει στο φόβο του θανάτου, πότε σταματάει το φιλί. [...]Ο ένας πίνει από το στόμα του άλλου, τα κολλημένα σώματα δεν καταλαβαίνουν από βροχές...Τόση δύναμη έχουν, όλο το υπόλοιπο είναι μια αγκαλιά που αντιστέκεται στη βαρύτητα». («Έρωτας στην άσφαλτο», Μεγάλοι Δρόμοι)

Πόσο αντέχει «αυτό το πράγμα» ο έρωτας; Πότε σταματάει το φιλί;

Ο έρωτας αντέχει μέχρι να εκπληρωθεί. Ο έρωτας είναι ένα εγωιστικό, προσωπικό αυτοφτιάξιμο που τρέφεται από το αδιέξοδο και την αδρεναλίνη της κατάκτησης. Ο έρωτας είναι ένας πόλεμος με το όχι. Μόλις το όχι γίνει ναι, μάλλον τελειώνει και ο έρωτας.

Η χαρά κι η απόλαυση του διπλανού μπορούν να μετατρέψουν έναν άνθρωπο σε μισάνθρωπο;

Δυστυχώς, η πλειοψηφία πάσχει από αυτήν την αρρώστια. Είχανε ρωτήσει τον Σωκράτη ποιο είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Και είχε πει: «Ας άφηνε ο θεός όλα τα κακά πάνω στον άνθρωπο, αλλά να του έπαιρνε τη ζήλια». Προσωπικά, η χαρά του διπλανού μου με σώζει, την εκλαμβάνω ως δώρο.

...κι αυτός ο καταναγκασμός η ευτυχία

«Δεν είναι καταθλιπτικοί όλοι αυτοί οι ανθρώπινοι οργανισμοί που ασυνείδητα έχουν αντιληφθεί πόσο καταθλιπτικοί είναι και τρέχουν με αλματώδη ταχύτητα μακριά από τον εαυτό τους και βαφτίζονται ισορροπημένοι άνθρωποι; Κι είμαι καταθλιπτικός εγώ, που αποφάσισα να μην τρέξω μακριά κι απλώς έκατσα οκλαδόν μέσα στη μέση, περιμένοντας να δω τι θα γίνει;».
....
«Ο έρωτας δεν είναι σύμπτωμα κατάθλιψης; Η μεταμφίεση του προβλήματός μου σε φτερωτό έρωτα με τόξο και βέλος, η μεταμφίεση της μαλακίας του εγκεφάλου μου σε αγωνία και νοιάξιμο για το αν κάποιο άλλο πρόσωπο είναι καλά, για το αν έφαγε, αν κοιμήθηκε, αν χάρηκε, αν ξεκουράστηκε, αν έκλασε, αν με κοίταξε, αν με αγαπάει ακόμα ή μήπως του έφυγε η αγάπη, δεν είναι κατάθλιψη;», («Ο καταθλάς», Μεγάλοι δρόμοι)

Δεν είναι ένας καταναγκασμός κι η ευτυχία; Το να αρνείσαι -ακόμη και στον εαυτό σου- πως δεν είσαι καλά;

Φυσικά και είναι καταναγκασμός. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να είναι ευτυχισμένος. Ίσως η μόνη πραγματική ευτυχία να είναι η γνώση, η οποία εμπεριέχει και την δυστυχία.

Τι σημαίνει για σας ισορροπία;

Το να μην έχω απαντήσεις. Να μην κατασκευάζω τσιτάτα. Να μην ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος. Να μπορώ να ηττηθώ. Να πεθάνω απορώντας.

Είναι στ' αλήθεια ο έρωτας ένα σύμπτωμα κατάθλιψης;

Είναι κάτι σαν το μεθύσι. Πως λέμε, σήμερα θέλω να γίνω λιώμα. Μια ανάγκη για φευγιό.

Χθες άνθρωπος, σήμερα χνούδι

«...και σωριάστηκε η άμοιρη η θεία μου κάτω στο χώμα, αιμόφυρτη και κατακρεουργημένη, και πέθανε εκείνο το καλοκαίρι του '89. Την έθαψα στο νεκροταφείο του χωριού μας και αμέσως μετά παραιτήθηκα από άνθρωπος. Τους βαρέθηκα, με κουράσανε οι ελπίδες τους. Παραιτήθηκα κι έγινα χνούδι. Σε χαλί. Παρέμεινα στο χωριό γιατί το αγαπούσα το χωριό μου αλλά ως χνούδι». («Άνοιξη εξ αίματος», Μεγάλοι δρόμοι)

Πότε παραιτείται κανείς απ' τον εαυτό του;

Όταν πεθαίνει μάλλον. Και είναι και πολλοί αυτοί που έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν.

Να πεθαίνεις. Κάθε μέρα. Με κάποιον τρόπο.

«Αυτοκτόνησε με πολύ ήρεμο τρόπο. Φόρεσε μια ρόμπα, ένα ζευγάρι παντόφλες, έφτιαξε έναν ελληνικό καφέ μέτριο, τον ακούμπησε στο κομοδίνο δίπλα από το μαξιλάρι του, ακριβώς κάτω από το πορτατίφ, και κατέβασε όλα τα χάπια, ένα ένα, με μικρές γουλιές ελληνικού καφέ». («Άβυσσος», Νυχτερίδες)

Το να ζεις στην Ελλάδα του '12 δε μοιάζει με το να πεθαίνεις, μ' έναν τρόπο, κάθε μέρα;

Έτσι κι αλλιώς πεθαίνεις μ’ έναν τρόπο, κάθε μέρα. Πόσο μάλλον σε μία χώρα η οποία σου τρώει το όνειρο. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα, συνέβαινε ανέκαθεν σε αυτή τη χώρα από τότε τουλάχιστον που θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου. Η Ελλάδα σαν χώρα μισεί την πρόοδο, μισεί τα νιάτα. Ό,τι καλό έχω καταφέρει στη ζωή μου το οφείλω στο σπίτι που γεννήθηκα και στην προσωπική μου προσπάθεια να «σπουδάζω» αυτά που αγαπάω. Το σύστημα παιδείας στην Ελλάδα είναι ικανό μόνο να δημιουργεί άρρωστους και ανελεύθερους ανθρώπους. Αυτήν τη στιγμή, όπως ξέρετε, έχουμε χούντα, οπότε για την Ελλάδα του '12 δεν έχω κάποιο άλλο πολιτικό σχόλιο.

Πότε απελπίζεται ο άνθρωπος;

Όταν περιμένει κάτι έξωθεν να τον σώσει. Όταν πιστεύει σε έννοιες όπως «η γκαντεμιά». Όταν πιστεύει σε κόμματα, σε θρησκείες, σε πρίγκηπες με άσπρα άλογα, σε πατρίδες, σε οικογένειες και σε πράσινα άλογα.

Αντίο Μόναχο

«Τέλος πια αυτή η έλλειψη του μπλε, του γαλάζιου, η έλλειψη ψαρόβαρκας από το οπτικό μου πεδίο [...] Θέλω φωνές, βρισίδια, ταξιτζήδες τρελαμένους, κλέφτες, βρώμικες μασχάλες, ανοιχτά παράθυρα με τίγκα τα ντάπα ντούπα, χαλασμένες εξατμίσεις, καυσαέριο, χαλίκι, καύσωνα, σουβλάκια, κοψίδια...[...] Θέλω αργόσχολα καφενεία και φραπόγαλα, θέλω να βάλω τα πόδια μου πάνω σε πλαστικές καρέκλες και να βρίσω, να σιχτιρίσω. Τέρμα οι σπουδές στο Μόναχο». («Στον σταθμό του Μονάχου», Μεγάλοι δρόμοι)

Εξακολουθεί να ισχύει αυτή η περιγραφή της ελληνικής «φάρας» ή βλέπετε να 'χει αλλάξει κάτι;

Νομίζω ότι έχει λίγο αλλάξει προς το χειρότερο. Παλιότερα νομίζω ότι είχε τουλάχιστον μία πιο καθαρή αισθητική, μια πιο αυθεντική κακογουστιά. Τώρα είναι ίδιο το κουκούτσι, αλλά το περίβλημα έχει μιμηθεί την παγκόσμια κακογουστιά και το αποτέλεσμα είναι αποκρουστικό.

Η εποχή των πιθήκων

«..αν ποτέ πεθάνω, πάρε τη Γιούλα, να σε πάρει, λέει, κάτω στην Αθήνα, μη ζητιανέψεις ποτέ, είπε η Μαριγώ, θα σε κλέβουνε που ΄σαι τυφλός, στη Γιούλα να πας, ακούς, γαμώ τη φάρα σου». («Ο γιος μου ο γύφτος», Νυχτερίδες)

Τι σκέφτεστε βλέποντας όλους αυτούς τους αβοήθητους ανθρώπους στους δρόμους της πόλης, της κάθε πόλης;

Σκέφτομαι πόσο έρμαιο είναι ο άνθρωπος της κάθε εξουσίας που τον εκμεταλλεύεται. Σκέφτομαι πόσο τέρας είναι η εξουσία. Σκέφτομαι ότι την ώρα που κάποιος ψάχνει μέσα στα σκουπίδια, κάποιος άλλος τρίβει τα χέρια του. Σκέφτομαι ότι βρισκόμαστε στο 2012 και η πρόοδος από την εποχή του πιθηκανθρώπου είναι μηδαμινή.

Αθλητικά ντοκουμέντα...

12.3.12

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ - Δεν βαράμε ξαπλωμένους

MILLION LIKE BABY

του Νίκου Κατράκη στο θέατρο “Ροές
Πρεμιέρα Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το έργο πραγματεύεται την επικοινωνία των ανθρώπων μέσα από το διαδίκτυο και τις σχέσεις που εκεί αναπτύσσονται. Την ερωτική προσέγγιση που δεν έχει πάντα την αναμενόμενη κατάληξη. Θίγει και θέματα όπως η ξενοφοβία και ο ρατσισμός εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Πάνω απ’όλα όμως καταδυκνείει την αλλοτροίωση και την αποξένωση του σύγχρονου ατόμου απ΄ ότι θεωρήθηκε μέχρι τώρα παραδοσιακός τρόπος ζωής. Τα μηνήματα του έργου περνούν με απλό και εύληπτο τρόπο χωρίς καμμία διάθεση κυρήγματος.

Στο έργο παρακολουθούμε τις παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών που γνωρίζονται μέσα από το chat προσπαθώντας να νικήσουν την μοναξιά τους. Υπάρχουν όμως ταξικά και φυλετικά ..κωλύματα. Κάποιοι θα τα ξεπεράσουν ..κάποιοι όχι.

Ταυτόχρονα βλέπουμε και την προσπάθεια ενός ατόμου (Million Like Baby) να σπάσει το φράγμα της ανωνυμίας του και να γίνει star στο διαδίκτυο. Επιχειρώντας το όμως καταφεύγει σε ακραίες μεθόδους και βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην μοναξιά και την απόγνωση. Ώσπου επιχειρεί μία ηρωική έξοδο!

Εκτός από πρόζα η παράσταση περιλαμβάνει και πρωτότυπες χορογραφίες καθώς και προβολή σε video wall και την συνδρομή άλλων μέσων της τεχνολογίας. Θα παίζεται στο θέατρο «ΡΟΕΣ» Ιάκχου 16 Γκάζι (έξοδος Τεχνόπολις Γκάζι, μετρό Κεραμεικού) από 16 Μαρτίου 2012

Παίζουν: Έφη Παπαθεοδώρου, Νίκος Κατράκης, Δήμητρα Λημνιού, Άννα Τσώλια, Στράτος Λύκος.
Video –Φωτογραφίες: Δημήτρης Αναστασίου

Κείμενο –Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Κατράκης
Χορογραφίες: Νίκος Κατράκης – Στράτος Λύκος
Υλοποίηση χορογραφιών –Κινησιολογική επιμέλεια: Στράτος Λύκος
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Τσιώλης
Δημόσιες Σχέσεις: Ζέτα Καραγιάννη
Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Γιώργος Κάλτσας

Παραστάσεις:
Παρασκευή: 21:15
Σάββατο: 21:15
Κυριακή: 20:00

Εισιτήρια: 13 ευρώ το κανονικό, 9 ευρώ το φοιτητικό και για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας δωρεάν.

Διάρκεια: 75'

Πληροφορίες & κρατήσεις: +30. 210.34.74.312 (5:30μμ-10μμ καθημερινά)
Website θεάτρου “Ροές”: http://www.theatroroes.gr/

11.3.12

δόμνα σαμίου, θα ζει για πάντα στις ελλάδες της!


η δόμνα σαμίου γεννήθηκε στην καισαριανή το 1928 από γονείς μικρασιάτες. έφυγε χθες 10 μαρτίου 2012. η προσφορά της στην ελληνική παράδοση είναι απίστευτη. αφιερώτηκε στη διάσωση και διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και κατά συνέπεια στη διάσωση και διάδοση της ελλάδας.
με κλικ εδώ γνωρίστε τον απίθανο ιστοχώρο που φιλοξενεί το έργο της δόμνας σαμίου.
ένα μεγάλο ευχαριστώ στην δόμνα σαμίου που σε πείσμα κομπλεξικών, ημιμαθών, βυζαντινόπληκτων & χριστιανοσαφίστων και παρά την απειλή φυλάκισης για όσα έκανε δεν κώλωσε και διέσωσε ελληνικά δημοτικά τραγούδια με τις ρίζες τους να χάνονται στις γιορτές του αρχαίου ελληνικού θεού διονύσου. η παράδοση σε αυτή τη χώρα ξεκινά πολύ πριν από κάποιους . . .

υ.γ. γράμματα μικρά μπροστά σε τόσο μεγάλο Άνθρωπο.

10.3.12

Κρίση...ε και;


Μια ταινία μικρού μήκους από το δημοτικό του Φουρφουρά, για τον διαγωνισμό Αγωγής τηλεόρασης. Θέμα μας η κρίση μέσα από τα μάτια παιδιών και δασκάλων.

9.3.12

όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά και η πατάτα του κ Κασιμάτη!!!

Την στιγμή που στον Πειραιά από μέρες φτάνουν πατάτες με 5ΕΥΡΩ το σακί 20 κιλών (0,25 το κιλό αλλά και χαμηλότερα) ενώ η τιμή στα συνοικιακά μανάβικα η τιμή κατέβηκε στα 39 λεπτά και κάτω για το κάθε διαλεγμένο κιλό. Ο ουραγός Δήμαρχος με τον καταχρεωμένο Δήμο μας βγάζει το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί και φυσικά κοτσάρει και το όνομα του, ως μαύρη διαφήμιση, στο δελτίο για να μην χάσουμε τον συνηρμό...

Δελτίο τύπου:

Με πατάτες και ρύζι από τους παραγωγούς ο Δήμος Κορυδαλλού στο κίνημα κατά των μεσαζόντων. Τη διάθεση στους δημότες πατάτας και ρυζιού απευθείας από παραγωγούς και σε χαμηλές τιμές ξεκινά ο Δήμος Κορυδαλλού στην προσπάθεια να μπει φραγμός στην αισχροκέρδεια των μεσαζόντων.

Συγκεκριμένα θα διατεθούν: Πατάτες Νευροκοπίου από παραγωγούς από τα Λευκόγεια Νευροκοπίου Δράμας σε συσκευασίες των 20 κιλών προς 6 ευρώ (0.30 € το κιλό).
Ρύζι από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Σερρών «Ο Ορυζόμυλος» σε συσκευασίες των 5 κιλών. Οι ποικιλίες είναι ρύζι καρολίνα 0,95 € το κιλό, ρύζι γλασσέ 0,85 € το κιλό, μπονέ 0,75 € το κιλό.

«Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματος τους. Οι οικογένειες με έναν και περισσότερους άνεργους αυξάνονται δραματικά, ενώ οι τιμές σε βασικά αγαθά εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη. Η αγορά κατακλύζεται από εισαγόμενα προϊόντα την ίδια ώρα που η ελληνική αγροτική παραγωγή μένει αδιάθετη. Το γεγονός ότι η κοινωνία των πολιτών άνοιξε τον δρόμο φέρνοντας κοντά παραγωγούς και καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και ως αυτοδιοίκηση έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε ανάλογες προσπάθειες στηρίζοντας και τους πολίτες- καταναλωτές, αλλά και τους έλληνες παραγωγούς» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.korydallos.gr καθώς και στο Δημαρχείο Γρ. Λαμπράκη 231 ( 3ος όροφος) από την Πέμπτη 8 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 15 Μαρτίου εργάσιμες ημέρες 9.00 έως 18.00.

Για τις ημερομηνίες παραλαβής των προϊόντων θα υπάρξει ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.

Για να καταχωρήσετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά πατήστε το κουμπί Add New Record που φαίνεται κάτω. Μετά την καταχώρηση της παραγγελίας σας, θα σας αποσταλλεί μέσα σε 48 ώρες, ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης (στο e-mail που έχετε καταχωρήσει ).

Αν θέλετε να υποβάλλετε την αίτησή σας χειρόγραφα πατήστε εδώ για παραγγελία πατάτας και εδώ για ρύζι.

Η τέλεια παρεξήγηση

όταν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συναντα τους Active Member...

Στημένες Δουλειές για τα δικά τους παιδιά;

Μία προκήρυξη-διαγωνισμού με θέμα "ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΩΜΗΝΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΝΗΠΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012" αναρτάται αυθημερών στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού (εικόνα 2).

Όμως μια πρόσληψη-διορισμός με θέμα "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΚΕΚΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥ-ΣΟΧ 1/2012" αναρτάται μετά δύο μήνες και φυσικά εφόσον έχει δωθεί η θέση!!! (εικόνα 1).

Ας δούμε και την λεξηπλοκότητα που δημιουργεί ο εθισμένος στην παρατυπία Δήμος Κορυδαλλού σχετικά με την δημοσιοποίηση της "προκηρυξης" οπουδήποτε αλλού εκτός του πανάκριβου και εκ της μη χρήσης του παντελώς άχρηστου site του Δήμου:

*ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Δημοσίευση της ανακοίνωσης
Περίληψη της παρούσας ανακοίνωσης, η οποία πρέπει να περιέχει υποχρεωτικά τα όρια ηλικίας και όλα τα στοιχεία του άρθρου 21 παρ. 8 του Ν. 2190/1994 (όπως ισχύει), να δημοσιευθεί σε δύο (2) ημερήσιες ή εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες του νομού Αττικής, εφόσον εκδίδονται. Σε περίπτωση που εκδίδεται μία εφημερίδα (ημερήσια ή εβδομαδιαία) η δημοσίευση θα γίνει στην εφημερίδα αυτή δύο (2) φορές.

Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης [μαζί με το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)»] να γίνει στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου Κορυδαλλού στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία. Θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης στο φορέα (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 9 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει), το οποίο θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ είτε στο e-mail: sox.ota@asep.gr είτε στο fax: 210 6420953.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 233, Κορυδαλλός 6ος όροφος, υπόψιν κα Χατζηαντωνίου Διονυσίας (τηλ. επικοινωνίας: 2104990453).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.*

Αυτά, όλα, τα υπογράφει "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"
στημενες δουλειες

8.3.12

ΓΥΝΑΙΚΑ

πορεία Αντίστασης την Κυριακή στον Κορυδαλλό


Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, στις 10:30, πλατεία Ελευθερίας.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού
Κάθε Δευτέρα, 7.30 μ.μ. Β' ΚΑΠΗ Κορυδαλλού
Δ.Διαμαντίδη 43 (απέναντι από την πλατεία Βενιζέλου)