27.9.12

3η Συνάντηση Αποφοίτων ΕΠΛ Κορυδαλλου

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο κανονικά 29-9-2012 όπως έχει καθιερωθεί να συναντιόμαστε το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. 
Στην περσινή συνάντηση τα έξοδα μας <<ξέφυγαν>> λίγο. Έτσι φέτος η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς live συγκροτήματα κλπ. , με μουσική cd και μηχανήματα που θα φέρουν όσοι μπορούν από τα σπίτια τους χωρίς κόστος, επομένως ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΦΟΡΑ.

Θα γίνει εκ νέου επαφή με το κυλικείο όπως και τις άλλες χρονιές να μας παράσχει σε χαμηλές τιμές αναψυκτικά, μπύρες κρασί κλπ..

Είναι απαραίτητο από τώρα όλοι μας να ενεργοποιηθούμε για να το μάθουν όλο και περισσότεροι παλιοί συμμαθητές μας..

Καλώς να (ξανα) βρεθούμε………….

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ


Με αφορμή τη σύλληψη του 27 χρονου για βλασφημία Στην Ελλάδα ισχύει ο νόμος «περί βλασφημίας». Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 συνεκλήθη 27-χρονος επειδή έκανε σάτιρα μέσα από σελίδα στο Facebook στον γέροντα Παϊσιο. Έναν μοναχό που του πρόσδωσαν αυθαίρετα ιδιότητες αγίου. Η σελίδα ονομαζόταν «γέρων Παστίτσιος» σε αντιδιαστολή με το «γέρων Παϊσιος». Η ελεύθερη έκφραση, η άποψη και η σάτιρα στην Ελλάδα διώκεται. #FreeGeronPastitsios

On Monday, September 24, 2012 (yes 2012!) a Greek man was arrested for making a Facebook page that lampooned the Eastern Orthodox monk Elder Paisios, a religious figure to whom some have arbitrarily attributed saintly properties. The authorities charged the man with "malicious blasphemy," because he had named his page "Elder Pastitsios" a reference to the popular Greek pasta dish, and he page parodied the monk and his work in the vein of Pastafarianism, a lighthearted, satirical movement that promotes irreligion. This is where freedom of expression, opinion and satire stand in Greece today. #FreeGeronPastitsios

25.9.12

ΑΠΕΡΓΙΑ (ΓΕΝΙΚΗ) 26/9/12


Είναι σκέτη ΝΤΡΟΠΗ, οι περισσότεροι Δημάρχοι της Ελλάδας

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι του 1957 (Αρχείο Γ. Τουντουλίδη) και απεικονίζει το πρώτο δημαρχιακό αυτοκίνητο του Δήμου Νικαίας.

Αν και ασπρόμαυρη η φωτογραφία φαίνετα ξεκάθαρα η "κρατική" κόκκινη ρίγα γύρω από το όχημα... Για Δημάρχους με πληθυσμό κάτω από 200.000 κατοίκους προβλέπεται κόκκινη ρίγα και πορτοκαλί πινακίδες...

Πόσους Δημάρχους έχετε δει να έχουν δημαρχιακό όχημα νόμιμό;;; Ελάχστους.

Δημόσια περιουσία και την κυκλοφορούν όπως γουστάρουν και θέλουν, μπορούν έτσι να πηγαίνουν σε σκυλάδιακα σε διακοπές για ψώνια κι όπου αλλού και δεν υπάρχει διαφάνεια...

Μεγάλο ζήτημα εδώ πως η Νομαρχίες έβγαλαν συμβατικές πινακίδες για δημαρχιακά αυτοκίνητα σε Δήμους κάτω των 200.000 ατόμων;;;

Απλά Δήμοι και Νομαρχίες εκάναν και συνεχίσουν να κάνουν οτι γουσταρουν στην χώρα αυτή...
Απλά να θυμίσουμε ότι για να πάει Έλληνας στην Αμερική χρειαζόταν βίζα μόνον για όσο καιρό τα διαβατήρια τα είχε η εκάστοτε Νομαρχία!!! Και τα παπαγαλάκια της tv τα βάζαν
με τις ΗΠΑ για το χάλι μας...

Και κάθε τρεις και λίγο χανόντουσαν έντυπα και έντυπα... ως κι η Ελβετία έπιανε Ρώσους και Αλβανούς κακοποιούς με αληθινά Ελληνικά Διαβατήρια που φέραν Ελληνικά στοιχεία και με τη φάτσα και τα χαρακτιριστικά των εγκληματιών που τα χτησιμοποιούσαν...

Αν κάνεις το ένα, εύκολα κάνεις και το άλλο και τα πάντα...

24.9.12

Αντιρατσιστικόν διάλειμα, ολόγον δευτέρων...

η μία κυρία είναι Ευρωπαία- Λευκή ενώ η έτερη ολίγον Λατίνα-Μαύρη...

elladιstan

Χθες υπήρξε πορεία με "έκτροπα" στην Αθηνα από τους Μουσουλμάνους για τα σκίτσα του Προφύτη τους, εδώ στον Κορυδαλλό παράλληλα είχαμε και κάποιο θεματάκι στις φυλακές όπου πάλι έκλεισαν οι δρόμοι κόπηκε η πόλη στα δύο αλλά δεν βαριέσαι αδελφέ η νέα φυλακή φτιάχνεται με πολλά μπετά και σχεδόν σίγουρα με προσμίξεις χημικών (ας πούμε Γκανάι) ώστε να μας μείνει στην πόλη για καμιά εκατοστάδα επόι δύο χρόνια τουλάχιστον....

Πάντως η διαφορά πολιτισμού φαίνεται σε τέτοια θέμτα, όπως η ταινόα ή τα σκίστα, ενώ εμείς εδώ οι "απόγονοι" του Σωκράτη και του Εφιάλτη (όχι του κατασκευασμένου, του Αθγναίου Στρατηγού) έχουμε άλλο ήθος και επίπεδο, θα λέγαμε έχουμε 3.000 πολιτισμένο πολιτισμό...

Διαβάσε τι συνέβει παράλληλα χθες αναφορικά με τη σύλληψη διαχειριστή της Σελίδας "Γέροντας Παστίτισος/Elder Pastitsios":

Σύμφωνα με το νόμο (Ποινικό Κώδικα):

Άρθρο 198: ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό. «2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.»

Άρθρο 199: ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΑΘΥΒΡΙΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Άρθρο 200: ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ, ΤΕΛΕΣΗ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ 1. Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μιαν ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μέσα σε εκκλησία ή σε τόπο ορισμένο για θρησκευτική συνάθροιση ανεκτή κατά το πολίτευμα, ενεργεί υβριστικά ανάρμοστες πράξεις.

Άρθρο 201: ΠΕΡΙΫΒΡΙΣΗ ΝΕΚΡΟΥ, ΤΕΛΕΣΗ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ Όποιος αφαιρεί αυθαίρετα* νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του, από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν ή ενεργεί πράξεις υβριστικά ανάρμοστες σχετικές με αυτά ή με τάφο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Από τις διατάξεις αυτές προκύπτει ότι: α) Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 198 διότι: Στην παρ.1 γίνεται αναφορά σε όποιον βρίζει τον Θεό. Ο Παίσιος όμως , απ' όσο ξέρω, δεν είναι ο Θεός.... Στην παρ. 2 αναφέρεται η έλλειψη σεβασμού προς τα Θεία... Όμως, αφού ο Παίσος δεν ήταν επίσημο πρόσωπο της Εκκλησίας αλλά ένας μοναχός-θρήσκος, δεν είναι "Θεία".... β) Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 199, διότι ο Παίσιος δεν ήταν η Εκκλησία ή άλλη ανεκτή θρησκεία, αλλά και επειδή το χιούμορ δεν αποτελεί, σε καμμία περίπτωση, "δημόσια και κακόβουλα καθύβριση " γ) Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 200 διότι καμμία πράξη της σελίδας δεν εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος αυτού (είναι, δηλαδή, εντελώς άσχετο). δ) Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 201 διότι πρόκειται για κατ' έγκληση διωκόμενο έγκλημα, δηλαδή πρέπει να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης μόνο όποιος έχει έννομο συμφέρον (στενοί συγγενείς κλπ.). 'Αλλωστε η ποινική δίωξη ΔΕΝ ασκήθηκε με το άρθρο αυτό, αλλά με τα 198 και 199.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μήπως οι δικαστές και οι εισαγγελείς είναι μονόφθαλμοι; Μήπως τα χρυσά σκατά έχουν περισσότερη δύναμη απ' ό,τι κάποιοι φαντάζονται; Μήπως η Ελλάδα είναι μια χώρα ανορθολογισμού, μια κοινωνία εκφασιζόμενη, ένα μπάσταρδο μεταξύ ευρωπαϊκού νεοφιλελεύθερου μονεταρισμού και ανατολίτικης θεοκρατίας; Ε;

Υ.Γ. Με το ηλεκτρικό ρεύμα που κλέβει η εκκλησία εδώ στον Κορυδαλλό από τα δημοτικά ρολόγια που πληρώνουμε οι κορυδαλλιώτες όλοι και μόλις το δημοσιεύσαμε ο Δήμος Κορυδαλλού έβαλε νέα λουκέτα στα συγκεκριμένα ρολόγια για να μην μπορούμε να καταγράψουμε άλλο κι επιπλέον των στοιχείων που έχουμε τη συγκεκριμένη κλοπή  δεν υπάρχει Π.Κ.;;;;

21.9.12

τιμή μου και καμάρι μου


ο Σωτήτης Μουστάκας κατάγονταν από το χωριό Κάτω Πλάτρες Λεμεσού και ήταν το τελευταίο παιδί πολυμελούς οικογένειας (είχε άλλα επτά αδέρφια).

Σε ηλικία 15 χρονών, συμμετείχε ενεργά στον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, όπου μοίραζε φυλλάδια και έγραφε συνθήματα στους τοίχους.

Συνελήφθη από τους Άγγλους και φυλακίστηκε για περίοδο εφτά μηνών. Μόλις αποφυλακίστηκε τελείωσε το σχολείο και το 1958 αναχώρησε για την Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιία, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του.

πως να σηκώσουμε τα βάρη;

Το "Πάμε Αλλιώς" κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού

20.9.12

ΠΡΟΣΟΧΗ: δρομείς επί της Ιερά Οδού

Το 30o ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ξεκινά την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:00 το πρωί από το θέατρο Ηρώδου Αττικού κάτω από την Ακρόπολη στην Αθήνα και μέσω της Ιερά Οδού και άλλων πολλών δρομων κατευθύνεται στα χνάρια του Φειδιππίδη προς την Σπάρτη όπου στο άγαλμα του Λεωνίδα θα πέσει την επομένη Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου η αυλαία.

Πηγή: ΛΑΚΩΝΙΑ


19.9.12

Δωρεάν μαστογραφία σε ανασφάλιστες & άπορες γυναίκες

Ο Δήμος Κορυδαλλού, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», συνεργάζονται για την παροχή δωρεάν μαστογραφιών σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Οι άπορες και ανασφάλιστες συμπολίτισσές μας, εξαναγκάζονται να παραμελούν την υγεία τους με επιπτώσεις πολλές φορές μη αναστρέψιμες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες 40-69 ετών (με προτεραιότητα σε όσες έχουν θετικό οικογενειακό ιστορικό).

Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού. Οι εγγραφές γίνονται στα Δημοτικά Ιατρεία, από 13 έως 30 Σεπτεμβρίου.

 Πληροφορίες: Γραφείο Αγωγής & Προαγωγής Υγείας της Δ/σης Κοινωνικών Υπηρεσιών, κ. Σπύρος Κουταβάς. Πληροφορίες: 2104954814, ώρες 9.00-14.00.

πηγή: korydallos-gr

18.9.12

Απεργία ΜΜΜ Πέμπτη 20 Σεπτέμβριου 2012

Οι ενώσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ), δηλαδή:
το ΜΕΤΡΟ,
ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ)
& το ΤΡΑΜ
βάζουν χειρόφρενο στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη, με 24ωρη Απεργία.

ο Κορυδαλλός εμπναίει...

η πρώτη γκιλοτίνα στον Δήμο Κορυδαλλού!!!

Να σου μία γκιλοτίνα!!!

Η φωτογραφία είναι από την είσοδο, δίπλα στην Δημοτική Αστυνομία Κορυδαλλού...

Γκιλοτίνα, χμμμ μία γκιλοτίνα στον Δήμο Κορυδαλλού...

17.9.12

SOS


Ο Αποστόλης είναι 28 ετών και άνεργος. Κοιμάται έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού και περιφέρεται στην Πλατεία Ελευθερίας και την οδό Ταξιαρχών.

Τον έδιωξαν από το σπίτι του διότι ήταν άνεργος. Έχει μολυνθεί, πιθανόν από ποντίκι, και έχει υποστεί σήψη με αποτέλεμα να διαβρένεται το δέρμα του και να υποχωρεί.

Νοσοκομεία δεν τον δέχονται γιατί δεν έχει ασφάλεια όμως κατόπιν πίεσης- απαίτησης κτλ του Μ.Κ. έκανε τρεις ημέρες θεραπεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο και γλίτωσε το πόδι που θα του έκοβαν.

 Ξενώνας δεν τον δέχεται διότι φοβούνται μην μολυνθούν. Σιτίζεται από περαστικούς και την εκκλησία.

Συνεχίζει θεραπεία αλλά χρειάζεται ένας πλαστικός χειρούργος να προσφερθεί να βοηθήσει τον Αποστόλη για να μπορέσει να συνεχίζει την ζωή του σαν κανονικός άνθρωπος...

Όποιος μπορεί να να βοηθήσει ας επικοιννήσει στο κινητό 6937198995

14.9.12

Φτιάχνουν νέα φυλακή υπερυψίστης ασφαλείας στον Κορυδαλλό

Μέσα στις γυναικέιες φυλακές Κορυδαλλού κατασκευάζουν νέες φυλακές υπερυψίστης ασφαλείας.
Μάλιστα στο πλαίσιο ασφαλείας των νέων φυλακών αλλά και παραπλάνησης του Κορυδαλλιώτικου λαού δημιουργείται ζώνη ασφαλείας στη νότια πλευρά η οποία προωθείται σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού ως παραχώρηση- φιέστα των γυναικείων φυλακών στον Δήμο!!!

Υ.Γ.1 (από το 2006, αρμόδιος Υπουργός) οι φυλακές Κορυδαλλού σε φυλακές υποδίκων και σταδιακά αυτές να απομακρυνθούν πλήρως από την περιοχή... «Στα παχιά λόγια των προηγούμενων κυβερνήσεων για μετεγκατάσταση φυλακών, το υπουργείο μας σήμερα κάνει έργα», κατέληξε.

Υ.Γ2 κι εδώ το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου κ. Κασιμάτη το 2008 το οποίο εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του αλλά τελικά ως πολύ συμαντικό στοιχείο κάποιο πουλάκι το είχε καρατήσει σε ps...

13.9.12

Υδραυλικός 693.899.0399 Σύγχρονες Λύσεις

Άμεση Βοήθεια 24Ωρο ΒΛΑΒΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ Καζανάκια, Βρύσες, Υδραυλική Ανακαίνιση Κατοικίας, Αντικατάσταση παλαιών σωλήνων, Τοποθέτηση Αντικατάσταση Ειδών υγιεινής, Θερμοσίφωνες, Ηλιακά, Οικονομική χρήση νερού, Καλοριφέρ Μπόιλερ, Συνέπεια, Αξιοπιστία, ΑΜΕΣΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

12.9.12

ο Δήμαρχος έχυσε αλλά δεν πέτυχε

Δίχως πετυχυσιά η ενέργεια του Δημάρχου να χύσει πάνω στην άσφαλτο ερυθρίζον μπογιά αντί για το έργο της πράσινης διαδρομής με ποδηλατόδρομο στην οδό Αγίου Γεωργίου.

Τελικά στα χρήματα που δαπανηθήκαν για το έργο ήταν να χύσουν απλά κοκκινη μπογια στην άσφαλτο ή να φτιάξουν ένα σωστό ποδηλατόδρομο;

11.9.12

καλή σχολική χρονιά

Για δώστε μας μία εξήγηση για την εικόνα αυτή...

10.9.12

Πυθία cafe

Στο Πυθία Cafe ξεκινάμε την μέρα μας με όμορφη παρέα, κουβεντούλα, πίνοντας καλό καφέ και άλλα ροφήματα συνοδευμένα από διάφορα γλυκίσματα..... Και όταν φτάνει πια το βραδάκι η μέρα μας κλείνει πίνοντας καλό κρασί, ποτό ή τσιπουράκι συνοδεία μοναδικών μεζέδων.

Έτσι κάνουμε στο σπίτι μας και τώρα το ανοίξαμε και για όλους εσάς. Σας περιμένουμε να τα απολαυσετε στο ζεστό και φιλικό περιβάλλον μας, και στη μοναδικότητά του χώρου μας που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας, τη μουσική του που θα σας ταξιδέψει και τη ποιότητα που προσφέρουμε σε όλα μας τα είδη. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το χώρο μας ... Τα υπόλοιπα τα αφήνετε σε εμάς.

διεύθυνση: Αγ. Βαρβάρας & Καβάλας 13 Κορυδαλλός
τηλ : +30 210 4957259
e-mail : info@pythia-cafe.gr

7.9.12

Ο Άγιος Μητροπολίτης Κονίτσης και το ξεπάτωμα κομμουνιστών με βόμβες ναπαλμ!!!

Προσέχτε στο 4:56 την αναφορά του Αγίου Μητροπολίτη Κονίτση στους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας για το ξεπάτωμα των κομμουνιστών στον Γράμμο.

Και γιατί; Διότι εκτός του πυροβολικού και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιήσε βόμβες ΝΑΠΑΛΜ εναντίον Ελλήνων κι έτσι έκαψαν τους πολεμιστές που κέρδισαν τους Γερμανούς κατ΄ατον Β' Π.Π. Δείτε εδώ μία σχετική αναφορά- ντοκουμέντο. 

Ακολουθεί, Άγιε, ένα βίντεο με τον Πατέρα Ανυπόμονο ο οποίος πολέμησε γεναία απέναντι στους Ναζί και υπάρχει μία ερώτηση, εσύ που είσουν;

Επίσης, ακολουθεί τραγούδι για "Μεγάλα Μαύρα Ράσα". Τέλος, μιας και είσαι και τσαμπουκάς και λαλίστατος, πες και σε εμας, το βίντεο που ακολουθεί με την εικόνα του Χίτλερ και τους Γερμανούς στο Άγιο Όρος έιναι μοντάζ ή ψεύτικο;