31.12.12

Πρωτοχρονιά, φυλακές Κορυδαλλού 2011

Πρωτοχρονιά, Φυλακές 2010

Κορυδαλλός ή Βαρβαρότητα;

Κορυδαλλός ή Βαρβαρότητα;

Ο Κορυδαλλός (φυλακές) θα αποτελέσει κολαστήριο ή βάλσαμο εν τέλη για τους γνωστούς έγκληστους του;

Η απάντηση άγνωστη. Αρχικά δείχνει για κόλαση που κανείς δεν θέλει να ζήσει.

Όμως έτσι όπως κλιμακώνονται τα πράγματα, έξω, δεν είναι καθόλου μακριά οι μέρες που ο Κορυδαλλός θα αποτελεί μεγάλη ασφάλεια (ή έστω θα νομίζουν) για κάποιους...

Μπορεί το μέσα να γίνει καλύτερο από το έξω;

Υ.Γ. ο Κορυδαλλός διώχνει τους εφιάλτες;

Πρωτοχρονιά 2009

30.12.12

Άρχη κάλαντα κι αρχή του χρόνου κι αρχή του χρόνου

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.      Σφάζουν τους άλλους

Κερκυραϊκά κάλαντα πρωτοχρονιάς

Κερκυραϊκά κάλαντα πρωτοχρονιάς

29.12.12

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1941

Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου... επί Γερμανικής κατοχής...

Κανείς δεν θα περίμενε πως θα έδειχνε διαφορετικά συναισθήματα για όσους πεινούν ή πιστεύουν στην εθνική ανεξαρτησία.

ΑΕΡΑ!!! (με κλικ δείτε εφημερίδες, φωτογραφίες της επόχής και άλλα πολλά...)

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Δωδεκανήσου

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Δωδεκανήσου

28.12.12

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Ικαρίας

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Ικαρίας από τη Γλυκερία και την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου στην εκπομπή "Στην υγειά μας".

27.12.12

καμένη γη

καμένη γη...

Κρητικά Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

Αντώνης Μαρτσάκης "Κρητικά Κάλαντα Πρωτοχρονιάς"

26.12.12

Η Κορυδαλλιώτισσα ιστορικός Μάρθα Πύλια (ΔΠΘ) δεν είναι πια μαζί μας.

Επιμέλεια: Μάρθα Πύλια
Εκδόσεις: Βιβλιόραμα
σελίδες: 144

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Πρόλογος
Άλκης Ρήγος, Το φιλελληνικό κίνημα του τότε και οι αναφορές του στο σήμερα

Μάρθα Πύλια, Κοινωνικός αποκλεισμός και επανάσταση

Αγγελική Κωνσταντακοπούλου, Εκκλησία και Έθνος στα Βαλκάνια. Ιστορική αντινομία ή κοινωνική σύγκρουση;

Δημήτρης Δημηρούλης, Όψεις του «ελληνικού» στην αναζήτηση εθνικής ταυτότητας. Το παράδειγμα της ποίησης (Σολωμός, Ελύτης, Εγγονόπουλος)

Βαγγέλης Τζούκας, Το «Νέο ’21»: Προσλήψεις της Ελληνικής Επανάστασης από το ΕΑΜ

Κώστας Δουζίνας, Απ’ το ’21 στο ’12. Διαδρομές ελευθερίας και αντίστασης

Κώστας Βούλγαρης, Η «εθνική αφήγηση του 1821», η ιστορία της λογοτεχνίας και η αριστερά

Μανόλης Βουρλιώτης, Η επανάσταση στην Κρήτη (1825-1830). Ένα ανέκδοτο χειρόγραφο

Κώστας Χριστόπουλος, Το τέλος της βαυαρικής επιρροής στη νεοελληνική τέχνη

Παναγιώτης Στάθης, Η οθωμανική περίοδος και το Εικοσιένα στον ελληνικό κινηματογράφο

Επίμετρο Κώστας Βάρναλης, Ο Σολωμός χωρίς μεταφυσική (αποσπάσματα)

Σχέδια του Γιάννη Κολιού

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ανήσυχοι όπως όλοι μας από την κρίση, αλλά αντίθετοι με τις εθνοκεντρικές γενικεύσεις που τη συσκοτίζουν, επιχειρήσαμε, με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, για όγδοη συνεχή χρονιά από τις σελίδες των «Αναγνώσεων», του ενθέτου κριτικής βιβλίου, τεχνών και επιστημών της Κυριακάτικης Αυγής, να προσεγγίσουμε μερικές όψεις της εθνικής μας συγκρότησης και των αναπαραστάσεών της, αξιοποιώντας τις φωνές των πηγών και των προσλήψεων, τις ρωγμές τους και τις πληροφορίες τους, επικαιροποιώντας κάποιες λιγότερο δημοφιλείς αφηγήσεις τους, ανασυνθέτοντας, εν τέλει, άλλες εξίσου συγκεκριμένες, ενδεχόμενες ερμηνείες.

Τα κείμενα που αναδημοσιεύονται εδώ, επιχειρούν να ξαναδιαβάσουν την εθνεγερσία του 1821, μέσα στην τρέχουσα, τραγική συγκυρία του 2012, δηλαδή τη συγκυρία της χρεωκοπίας και των μνημονίων. Όμως, δεν ανιχνεύουν καθησυχαστικές αντιστοιχίες, γιατί αυτό και μόνο θα παραχάρασσε τόσο τη σημερινή όσο και την τότε επαναστατική συγκυρία∙ αλλά και δεν ομνύουν στην κυρίαρχη εθνική αφήγηση, γιατί αυτό και μόνο θα συνιστούσε μια βαθιά καθεστωτική επιλογή, δηλαδή μια απόλυτα παρασιτική διαδικασία.

Τα κείμενα που ακολουθούν διακινδυνεύουν, με την αναδιάταξη των επιχειρημάτων και την αξιοποίηση των πρόσφατων επιστημονικών κεκτημένων, να φωτίσουν μερικές ψηφίδες της Ιστορίας, της Ιστορίας της Τέχνης και της Ιστορίας της Λογοτεχνίας, και επομένως, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, και της δικής μας ιδεολογίας, και γιατί όχι και της δικής μας ευθύνης απέναντι στην ιδεολογία και την ιστορία μας. Σήμερα, που ζούμε μια πρωτοφανή και παράδοξη υποχώρηση των νεωτερικών κεκτημένων, επανέρχεται επιτακτικά η εκ νέου απαίτησή τους.

Μετά τις κατακλυσμιαίες ανακατατάξεις που επέβαλε σε παγκόσμια κλίμακα η κατάρρευση των καθεστώτων του «υπαρκτού», μετά δηλαδή τη συνακόλουθη απόλυτη κυριαρχία των αγορών πάνω στους λαούς και στις μέχρι τώρα πειθήνιες ηγεσίες τους, επανέρχεται εκ νέου η απαίτηση για τα ίδια πολιτικά προτάγματα που έθεσε ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός και θεσμοθέτησαν δυο αιώνες διεκδικήσεων. Το γεγονός αυτό αποτελεί τη μόνη, αλλά εξαιρετικά ισχυρή, υπαρξιακή και νοηματική συνάφεια που συνδέει σαν αλυσίδα το τότε με το τώρα.

Μάρθα Πύλια

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα Χίου

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα Χίου

25.12.12

Άλλος για τον Κορυδαλλό

"Άλλος για τον Κορυδαλλό" ή αλλιώς "τα βαποράκια" ταινία του 1983 του Δάνη Κατρανίδη
Τα Βαπορακια - Αλλος για τον κορυδαλλο από Palaiokostas1

Τοπικά κάλαντα της Β πειραιά

κουραμπιέδες


24.12.12

Κατάργηση άδειας οδήγησης και Κ.Ο.Κ.

ΛΟΓΩ ΧΡΙΣΤΟΥΈΝΝΩΝ: Κατάργηση άδειας οδήγησης και Κ.Ο.Κ. Αποποινικοποίηση της χρήσης του Ι.Χ.
[Ο Ν. Δένδιας όπως τον είδε ο σκιτσογράφος του Βήματος προ πενταμήνου. Τι διείδε ο σκιτσογράφος και τον έκανε να οδηγεί χωρίς κράνος;]

Η ανάρτηση είναι από το Σύλλογο SOSΤΕ - ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ - με τον οποίο συνεργάζονται και ορισμένα από τα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. 

Με μια λογική που θυμίζει εποχές Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο εκάστοτε υπουργός Δημοσίας Τάξεως (νυν ΠΡΟ-ΠΟ) διατηρεί το προνόμιο να δίνει χάρη σε παραβάτες του Κ.Ο.Κ. τις παραμονές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των εκλογών. Αναρωτιέται κανείς τι θα συνέβαινε αν το ίδιο δικαίωμα είχαν, και το ασκούσαν όλοι οι υπουργοί. Αν πέρα από την καθιερωμένη επιλεκτική εφαρμογή των νόμων είχαμε και μια γενικευμένη κατάργηση των συνεπειών τους κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και εκλογές.

Οπωσδήποτε αυτή η ιδιότυπη “αμνηστία” συμβαδίζει απόλυτα με την ιδιότυπη πολιτική για την Οδική Ασφάλεια που ακολουθεί η χώρα μας και που την φέρνει στην Ευρωπαϊκή πρωτοπορία των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων απ αυτές. Στα πλαίσια σεβασμού της διαφορετικής άποψης δημοσιεύουμε παρακάτω κοινή ανακοίνωση που μας απεστάλη από τρεις οργανώσεις που χαιρετίζουν την υπουργική απόφαση.

Αίσιον και Ευτυχές το 2013….
-----------------------------------
[Ακούσατε, Ακούσατε Όσοι οδηγοί μηχανοκίνητων τροχοφόρων περάσατε διπλή διαχωριστική, κυκλοφορούσατε σε πεζόδρομο, μπήκατε ανάποδα σε μονόδρομο, προσπερνούσατε σε σημεία που απαγορεύεται, παρκάρατε πάνω σε ράμπες, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, οδηγούσατε χωρίς ζώνη ή χωρίς κράνος παραβιάσατε οποιοδήποτε άρθρο του Κ.Ο.Κ. και είχατε την σπάνια τύχη να συναντηθείτε με τροχονόμο και να ασχοληθεί κι αυτός μαζί σας, Κατά διαταγήν του πολυχρονεμένου μας υπουργού Προστασίας του Πωλητή Καλείσθε επειγόντως να παραλάβετε άδεια οδήγησης και πινακίδες.

Όπως κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα και εκλογές, η πατροπαράδοτη αμνήστευση των τροχαίων παραβάσεων θα συμβάλει και φέτος στη σύσφιξη των δεσμών αίματος και στην εμπέδωση του πνεύματος ασυδοσίας που διακρίνει την φυλή των εποχουμένων όλας τας εποχάς. -

Ας είναι μακρές οι ημέρες του κυρίου/συντρόχου Δένδια. Η πίστη εις την παράδοσιν της Έλληνικής Ορθοδόξου Οδηγήσεως ας είναι αυτές τις Αγιες Ημέρες που έρχονται παρήγορος φάρος πως δεν θα περάσουν τά σκοτεινά ανθελληνικά σχέδια των εντολέων της Παγκοσμιοποίησης για Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια.

21/12/2012 Επιτροπή για την κατάργηση του Κ.Ο.Κ. Πρωτοβουλία για την κατάργηση της άδειας οδήγησης. Μέτωπο για την αποποινικοποίηση της χρήσης του Ι.Χ.

Υ.Γ. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά το μέτρο είναι ελλειπές. Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

 • Μη καταβολή τέλους διοδίων (ειδεχθές έγκλημα –απόφαση δικαιολογημένη)
 • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων (Ζημία επενδυτών – δικαιολογημένη)

αλλά παντελώς αδικαιολόγητα η

• Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (πουσαι Καστανίδη…)
 • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης (πούσαι Χρυσοχοίδη….)
• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη (πούσαι Κουλούρη….)

Έχουμεν πίστιν ότι το Πάσχα η απόφασις θα είναι ολοκληρωμένη.

23.12.12

Καλά Χριστούγεννα

Καλά Χριστούγεννα...

21.12.12

κι αν δεν μπορείς, αυτό μπορείς...

Χρόνια Πολλά

ο χρυσός μας φερνει πιο κοντά...

Δύο από τα αρκετά μεγάλα πλατάνια της πλατείας Ελευθερίας στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου πλέον.  Τα κλαδιά τους κομμένα για τη μεταφύτεψη. Το καλοκαίρι αν δεν έχουν ξεραθέι τα δέντρα θα έχουν αγκαλιαστεί και μπερδέψει τα κλαδιά τους...

ο χρυσός μας φερνει πιο κοντά...

Ευλογημένος ο Μεσαίωνας!!!

Από την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και κάθε Κυριακή στις 9.15μμ "ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ" της ΙΡΙΝΑ ΜΠΟΪΚΟ "PEOPLE & PUPPETS' SVIT'' ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: Μια παράσταση για ενήλικο κοινό Jeanne D'Arc Η ιστορία ενός κοριτσιού που ήθελε να σώσει τον κόσμο.

Μοναδικός και πρωτότυπος συνδυασμός θεάτρου κούκλας με ηθοποιούς και τεχνική SAND ART (ζωγραφική με άμμο). Μία παράσταση, βασισμένη σε πολλαπλούς μύθους και αμέτρητες εκδοχές ζωής και θανάτου της Jeanne D'Arc σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ιρίνα Μπόικο.

Ευλογημένος ο Μεσαίωνας!!!

Σας αρέσει ο βασικός του νόμος; Να είσαι μέσος,αυτό σημαίνει να είσαι σαν τους άλλους, ανάμεσα στους ηλίθιους ηλίθιος, ανάμεσα στους προδότες προδότης, ανάμεσα στους εγκληματίες εγκληματίας, αλλιώς δεν θα μπορείς να επιβιώσεις και τη ζωή σου στην πυρά θα την τελειώσεις!

Τη Jeanne D'Arc την κάψανε στη Ρουέν. "Σε λυπάμαι,Ρουέν!" ήταν τα τελευταία λόγια της.

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μάκκας,Τίμος Γκέτσος, Ιρίνα Μπόικο, Τέρρυ Μήτρου , Αλίκη Πήτερσον Μουσική: Γιάννης Τζώρτζης, Αλίκη Πήτερσον,Τίμος Γκέτσος Σκηνικά, κατασκευές των κουκλών, φωτισμοί,SAND ART: Ιρίνα Μπόικο Ενδυματολογική επιμέλεια--κατασκευή κοστουμιών: Αδριανός Γεωργαντάς Επιμέλεια κειμένου: Έλλη Μποτονάκη, Αφροδίτη Μητσοπούλου

Διάρκεια: 80’ Από την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 9.15μμ Είσοδος με ελεύθερη εισφορά. @ χώρος τέχνης ασωμάτων Οδός Αγ.Ασωμάτων 6, Θησείο (Δίπλα στον ηλεκτρικό του Θησείο)
Πληροφορίες- κρατήσεις: 2118009838
www.xorostexnisasomaton.gr
www.irinaboiko.gr

20.12.12

Φάτε το Μαλάκα.

ΟΜΑΔΑ ΒΙΑΣ: φάτε το Μαλάκα

Αλληλέγγυο Ιατρείο για ΟΛΟΥΣ στον Κορυδαλλό για όλο τον Πειραιά.

Με μεγάλη συμμετοχή αλληλέγγυων γιατρών αλλά και άλλων πολιτών έγινε η πρώτη συγκέντρωση τους στο νέο χώρο που παραχωρήθηκε για το "αλληλέγγυο ιατρείο", από τον Δήμο Κορυδαλλού στην πλατεία Μέμου,  Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα γωνία.

Ο εκπρόσωπος του δήμου, Γιώργος Μακρυνός, (εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος), χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε την αλληλεγγύη του Δήμου στο "αλληλέγγυο ιατρείο", ενώ η δημοτική σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πάμε Αλλιώς" Καίτη Κυλάκου που παρευρέθηκε, στον σύντομο χαιρετισμό της δήλωσε πως αυτή και μέλη της κίνησης "Πάμε Αλλιώς" θα στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια όπου χρειαστεί.

Στην συγκέντρωση αναλύθηκε εκτενώς η αντίστοιχη εμπειρία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού το οποίο έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας του και ως πρότυπο, εκφράστηκε η επιθυμία να γίνει κάτι ανάλογο και στο Πειραιά. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για την οργάνωση, το στήσιμο του ιατρείου, και άλλα πρακτικά ζητήματα, ενώ θα ακολουθήσει και κάποια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σύσκεψης.
 Με όρεξη λοιπόν και καλούς οιωνούς ξεκινά η αλληλεγγύη για όλους σε θέματα υγείας που φιλοδοξεί να καλύψει ιατρικές ανάγκες συνανθρώπων μας που τις έχουν ανάγκη και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά, στην περιοχή των δήμων της Β΄Πειραιά. Αλληλεγγύη για όλους, λοιπόν και στο Πειραιά.

Αλληλέγγυο Ιατρείο, Οδοντιατρείο και Φαρμακείο που θα στεγάζεται στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Κορυδαλλού Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα γωνία, στη πλατεία Μέμου, με αυτόνομη λειτουργία.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αλληλεγγύη για όλους. Κανείς μόνος του στη κρίση.

19.12.12

To Goalaki Piou [Ποδοσφαιρικό Πουλάκι Τσίου]

Βότσαλο: Δίκτυο αλληλέγγυας οικονομίας Κορυδαλλού

Το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού Βότσαλο, δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να κάνουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια πράξη στην πόλη μας.
 Η ανάγκη προέκυψε μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι το υπάρχον μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και ο τρόπος ζωής που προτείνει οδηγεί σε αδιέξοδο, μετατρέπει τον άνθρωπο σε παθητικό καταναλωτή και αλλοτριώνει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το Δίκτυο Βότσαλο δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να ανταλλάξουν υπηρεσίες και προϊόντα για να καλύψουν μέρος των καθημερινών αναγκών τους χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος. Πρόκειται για μία κοινότητα που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων και λειτουργεί, παρακάμπτοντας το νόμισμα, με εθελοντικές παροχές μεταξύ των μελών της, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην χώρα μας οι αχρήματες ανταλλαγές αποτελούν εδώ και χρόνια καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους αφού ήδη λειτουργούν με επιτυχία 29 παρόμοια δίκτυα. Δείχνουμε στην πράξη πως ένας διαφορετικός τρόπος ζωής είναι δυνατόν να υπάρξει.

Ονειρευόμαστε μια κοινωνία που οι σχέσεις δεν θα βασίζονται στην εκμετάλλευση και την αδικία, αλλά στην αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, την προσφορά, την ανταλλαγή, την ισότητα. Μια κοινωνία ανθρώπινη. Γι’ αυτό επινοήσαμε το “Βότσαλο”, το οποίο θα χρησιμοποιούμε εφεξής ως μονάδα για τις αχρήματες ανταλλαγές μας.

 Για παράδειγμα: Χρειάζεστε μαθήματα αγγλικών; φύλαξη για τα παιδιά σας ή την επισκευή του αυτοκινήτου σας; Γράφεστε στο δίκτυο και καταχωρείτε την αγγελία σας.

Προσφέρετε χειροποίητα αρτοσκευάσματα; ράβετε; βάφετε σπίτια; Δημοσιεύστε τις προσφορές σας που σίγουρα κάποιοι χρειάζονται και αποκτήστε κάτι άλλο που χρειάζεστε εσείς! H συμμετοχή είναι η δύναμη του δικτύου.

Βοηθήστε να διαδοθεί και ελάτε να δουλέψουμε μαζί γιατί όταν ο παλιός κόσμος καταρρέει, είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε έναν νέο καλύτερο!

Η αυτάρκεια είναι στο χέρι μας!

Απεργία ΜΜΜ Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Συγκεκριμένα σήμερα, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, δε θα κινηθούν καθόλου: - ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Στάση εργασίας απο τις 5.00 το πρωί εως τις 9.00 το πρωί θα κάνουν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ (τρένα).

Για αύριο, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, δε θα κινηθούν καθόλου: - ΜΕΤΡΟ - ΤΡΑΜ - ΗΣΑΠ (τρένα) - ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Λόγω της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών, τα δρομολόγια του μετρό θα πραγματοποιούνται μέχρι τον σταθμό "Δουκίσσης Πλακεντίας".

Κανονικά και τις δύο ημέρες θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

18.12.12

Bazaar στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στο Σχιστό


2ήμερο εκδηλώσεων

Το Σαββατοκύριακο 22-23/12 θα πραγματοποιηθεί 2ήμερο εκδηλώσεων στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Pasamontana.

Το Δίκτυο Βότσαλο οργανώνει σεμινάριο παρασκευής ψωμιού, παρουσίαση του δικτύου καθώς και συζήτηση για την αστική καλλιέργεια!

Σας περιμένουμε όλους στο Pasamontana (Δημητρακοπούλου 23)!

17.12.12

Bazaar

To Bazaar πήρε παράταση και θα διαρκέσει έως 18 Δεκαμβρίου 2012...

Love Rentis

Από τους Φασιανούς στον Κορυδαλλό...

Και για πες μου ωρέ γείτονα;

2.000.000.000ΕΥΡΩ δανείζονται εύκολα στον κανένα και ποιους και πόσους φίλους χρειάζεται κανείς γι αυτό;

BAZAAR ΑΓΑΠΗΣ για το ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ

14.12.12

Βαδίζουμε στους δρόμους της Αντίστασης

Πάουλ Ραντόμσκι, ως διοικητής των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Σύρετς στην Πολωνία διακρίθηκε για την σκληρότητά του. Μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Γερμανίας, στη συνέχεια κατατάχτηκε στην SS.

«Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» Μίλαν Κούντερα.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 1:30 μ.μ. ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει στην Αντιφασιστική Διαδήλωση-Πορεία στο Χαϊδάρι Καραϊσκάκη - Πλατεία Ηρώων [ΕΔΩ]

ΟΧΙ στο «φασισμό» της καθημερινότητας ΝΑΙ στην Κοινωνική Βιοποικιλότητα ΟΧΙ στους νεοναζί και στον εθνικισμό ΝΑΙ στη συνεργασία των λαών.

Οι χιλιάδες αντιφασίστες, κρατούμενοι και εκτελεσμένοι στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το ΜΠΛΟΚ15, να γίνουν εφιάλτες στους φασίστες.

Στο Χαϊδάρι έχουμε τους αντιφασιστικούς δρόμους: Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, Ναπολέων Σουκατζίδη, Αντώνη Φλούντζη, Λέλας Καραγιάννη…

Βαδίζουμε σ’ αυτούς τους δρόμους της Αντίστασης, ενάντια στους επιγόνους του φασισμού και του ναζισμού.

13.12.12

Συντέλληνες!!!

Το Πόθεν και το αίσχος

Του Κώστα Βαξεβάνη
 Η ιστορία θα επαναληφθεί για μία ακόμη φορά. Το πόθεν έσχες των ελλήνων βουλευτών θα δημοσιοποιηθεί για έναν μήνα στο ακριβοπληρωμένο site της Βουλής και στη συνέχεια θα κατέβει, για να αποτελέσει απλώς ηλεκτρονική «χαρτούρα» χωρίς σημασία.

Όσοι προλάβουν μέχρι τότε να ξεναγηθούν στα περιουσιακά στοιχεία των ελλήνων βουλευτών, είναι εύκολο να διακρίνουν μια ομάδα βουλευτών με εντυπωσιακά οικονομικά στοιχεία. Καταθέσεις, δεκάδες ακίνητα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια. Οι περισσότεροι ως γνωστόν, δηλώνουν απλώς… προικισμένοι.

Έχω ξαναγράψει πως το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι το σημείο της Ελλάδας, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων με καλή προίκα. Ας μην παίζουμε όμως με τις λέξεις και ας δούμε την ουσία. Η ύπαρξη εκατομμυριούχων βουλευτών, θέτει δύο θέματα. Το ένα ας το ονομάσουμε πολιτικό. Είναι δυνατόν, ένας πολιτικός, ας πούμε ο Βενιζέλος ο οποίος είναι επί πολλά χρόνια εκατομμυριούχος, (δισεκατομμυριούχος αν μιλήσουμε με δραχμές), με καταθέσεις αλλά και αμοιβαία κεφάλαια Τραπεζών, να πάρει ποτέ κάποιο μέτρο ενάντια στις επενδύσεις του; Να πάρει μέτρα ενάντια στους τραπεζίτες οι οποίες έχουν κατακλέψει τους πολίτες αλλά και τις ίδιες τους τις Τράπεζες, διαταράσσοντας τη λειτουργία τους; Είναι δυνατόν στο ερώτημα αν πρέπει να κλείσει μια Τράπεζα επειδή δεν πληροί τους όρους λειτουργίας, να απαντήσει θετικά αν αυτή διαχειρίζεται τα εκατομμύρια του; Ας απαντήσει ο καθένας όπως θέλει στο ερώτημα αυτό.

Ο κύριος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών έχει απαντήσει ήδη. Έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις με την πολιτική του αλλά όχι Τράπεζες. Το δεύτερο θέμα είναι νομιμότητας. Οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση Πόθεν Έσχες. Ουσιαστικά πρόκειται για δήλωση «Έσχες», για καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων. Όχι για προέλευση, για «πόθεν» δηλαδή αυτών των στοιχείων. Ο κάθε βουλευτής δηλώνει αυτό που θέλει ή έστω αυτό που έχει, αλλά κανένας δεν θα ελέγξει ούτε αν είναι αληθινά τα στοιχεία, ούτε πώς προήλθαν. Αν ξαναπάμε στο παράδειγμα του κυρίου Βενιζέλου, πέρα από την πληθώρα των περιουσιακών στοιχείων, ο εκατομμυριούχος-προικισμένος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει κάποια περίεργα λάθη στο φετινό πόθεν έσχες. Στα αμοιβαία κεφάλαια που δηλώνει, οι αριθμοί είναι οι ίδιοι με πέρυσι, αλλά έχει μεταφερθεί μια υποδιαστολή, εμφανίζοντας τον αριθμό των κεφαλαίων ως και 1000 φορές μικρότερο.(δείτε εδώ). Να υποθέσουμε ότι ο λογιστής του άρχιζε να βάζει άλλοτε τελείες και άλλοτε κόμματα; Ας το υποθέσουμε. Παραμένει το ερώτημα, ποιος τα ελέγχει όλα αυτά;

Δεκάδες βουλευτές μπήκαν με ένα κοστούμι στη Βουλή και τώρα έχουν τον προσωπικό τους ράφτη. Και τον μάγειρα και τον σοφέρ και πολλά άλλα. Βουλευτές πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως υπάλληλοι εφοριών, έχουν τεράστιες ακίνητες περιουσίες. Άλλοι έχουν παρουσιάσει εντυπωσιακή άνοδο των οικογενειακών τους εισοδημάτων από τότε που έγιναν βουλευτές. Η κατάθεση του πόθεν έσχες είναι μια υποκριτική λειτουργία που δίνει άλλοθι στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς. Δεν υπήρξε ποτέ κανένας έλεγχος δειγματοληπτικά ή στις οφθαλμοφανώς προκλητικές περιπτώσεις πλουτισμού βουλευτών, ώστε να πει κάποιος πως είναι ένας θεσμός για να προστατευτούν και η πολιτική και οι πολίτες.

Η αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ έδειξε πως ο Γιώργος Βουλγαράκης, επί χρόνια βουλευτής και υπουργός, είχε κοινό λογαριασμό στην HSBC με μια offshore Λιβεριανή εταιρεία. Ο λογαριασμός αυτός ήταν αδήλωτος στο πόθεν έσχες. Από τη Βουλή πέρασαν Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος και άλλοι πολλοί. Όλοι τους ήταν «κύριοι» στο πόθεν έσχες. 

Χρειάζονται και άλλες αποδείξεις για το πόσο υποκριτική είναι αυτή η διαδικασία; Αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα θέλει να αποδείξει πως είναι πιο τίμιο από τους «τίμιους» που τώρα είναι στα κελιά του Κορυδαλλού, ας αποφασίσει τώρα τον δειγματοληπτικό έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών. Ας σταματήσει να παίζει με τα χαρτιά και την ολιγοήμερη προβολή τους στο site. Ας ξεκινήσει λοιπόν με τους εκατομμυριούχους της Βουλής. Πώς απέκτησαν περιουσίες; Όχι κατά δήλωσή τους, αλλά μετά από έρευνα.

Επίσης σημαντικό είναι πως οι κρινόμενοι βουλευτές (ειδικά κάποιοι σαν τον Βενιζέλο) πρέπει να αποδεικνύουν αυτό που λένε. Δεν ισχύει κανένα τεκμήριο αληθείας στη δήλωσή τους. Εξάλλου πρέπει να σταματήσουν τον κλεφτοπόλεμο. Αν ερωτώνται από δημοσιογράφους για το πόθεν έσχες, είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν επίσημα και όχι να ψιθυρολογούν δεξιά και αριστερά (δεξιά κυρίως) πως αυτός που τους ρωτά έχει εμμονές μαζί τους.

Τα ίδια έλεγε και ο Άκης λίγο πριν πέσει από την σουίτα του Four Seasons στο κελί της φυλακής. Ακόμη και αν δικαιολογήσουν όμως τις περιουσίες τους, παραμένει αυτό που περιέγραφε ο Μπρέχτ: «οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους, για τις μεγάλες εποχές που θα “ρθουν».

Στο πλευρό του μαχητικού αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Στο πλευρό του μαχητικού αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα σχέδια του κράτους και των χρυσοθήρων για την εγκατάσταση χρυσωρυχείου στα δάση του όρους Κάκκαβος που θα αφανίσει τη φύση και τα χωριά της περιοχής. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 7:30 μ.μ.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση της Τρίτης 4 Δεκέμβρη 2012 στο Πολυτεχνείο

πηγή: pasamontana

12.12.12

αεροπλάτανος...

Ο Δήμος Κορυδαλλού για άλλη μία φορά έκανε το θαύμα του:
Μεταφύτεψε τα πλατάνια της πλατείας Ελευθερίας (τι οικολογική συνέπεια!) ξόδεψε πιθανόν πολύ περισσότερο χρήμα γι αυτό που έκανε από το να έβαζε νέα δέντρα.

Και τα φύτεψε με τις ρίζες στον αέρα!!!

Αέρα πατέρα, δηλαδή...

Κυριακές "χωρίς μεσάζοντες"

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ από 09.00 έως 14.30 στο χώρο του Δημοτικού πάρκινγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών, πίσω από τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού):

ΡΥΖΙ από τη Μονοκκλησιά Σερρών. σε συσκευασίες των 5 κιλών:
Ρύζι τύπου Kαρολίνα 5 € (1 € το κιλό),
Ρύζι τύπου Αμερικής “bonnet” 4,50 € (0,90 € το κιλό)

ΤΥΡΙ παραγωγής τυροκομείου Αίγαγρος από το Λατζιμά Ρεθύμνου Κρήτης. Το τυροκομείο διαθέτει ISO 22000, έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΦΕΤ με κωδικό ΕΛΟΓΑΚ και παράγει τυρί από αιγοπρόβειο γάλα. Θα διατεθούν σε συσκευασίες VACUUM:
Γραβιέρα. Από φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο και γίδινο γάλα της περιοχής του Ψηλορείτη Σε αεροστεγή συσκευασία vacuum από ένα κιλό έως ολόκληρα τεμάχια -Τιμή 9,5 €/κιλό Ημ/νια λήξης: 1 έτος από την ημερομηνία παραγωγής
Λευκό τυρί (ΦΕΤΑ) Αίγαγρος -Τυροκομικά Κρήτης. Από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής του Μυλοποτάμου. Τιμή 15 €/2,5 κιλά Ημ/νια λήξης: 1 έτος από την ημερομηνία παραγωγής
Κεφαλοτύρι. Από φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο και γίδινο γάλα της περιοχής του Ψηλορείτη. Σε αεροστεγή συσκευασία vacuum από ένα κιλό έως ολόκληρα τεμάχια -Τιμή 9,5 €/κιλό Ημ/νια λήξης: 1 έτος από την ημερομηνία παραγωγής
Ανθότυρος ξερός. Από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Προσφέρεται σε τεμάχια σε συσκευασία vacuum - Τιμή 8,5 €/κιλό Ημ/νια λήξης: 1 έτος από την ημερομηνία παραγωγής
Ανθότυρος Νωπός (Μυζήθρα). Μαλακό φρέσκο τυρί το οποίο παρασκευάζεται από την προσθήκη φρέσκου αιγοπρόβειου γάλακτος στο τυρόγαλα, μετά την τυροκόμηση της γραβιέρας Τεμάχια σε συσκευασία vacuum. Τιμή 5 €/κιλό Ημ/νια λήξης: 1 μήνας από την ημερομηνία παραγωγής

11.12.12

Μαύρες – Κόκκινες Σελίδες 2012
Συνάντηση εκδόσεων ανατρεπτικού περιεχομένου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7:30 Abel Paz: Ταξίδι στο Παρελθόν, Εκδόσεις Κουρσάλ, Βιβλιοπαρουσίαση

18:30 Εκδόσεις εντός των τειχών: Αυτοπαρουσίαση των εκδόσεων Ασύμμετρη Απειλή

19:00 “Η Εργατική Αυτονομία και η πρόσληψή της στο ελληνικό ανταγωνιστικό κίνημα”, σκέψεις προς συζήτηση από τις Εκδόσεις για μια Ελευθεριακή Κουλτούρα

20:00 Max Hoelz… στην Κόκκινη Σημαία, Η Επανάσταση στη Γερμανία 1918-1921, Δαίμων του Τυπογραφείου Errico Malatesta, Δημοκρατία, φασισμός, Αναρχία, Ελευθεριακή Κουλτούρα

Arditi del Popo lo: ο πρώτος ένοπλος αγώνας ενάντια στο φασισμό, 1921-1922, Ευτοπία Βιβλιοπαρουσιάσεις – Συζήτηση

Ο μαχητικός αντιφασισμός τον Μεσοπόλεμο και η προβολή του στο σήμερα

Το lifestyle της κόκας

10.12.12

“Βόμβα» Δημάρχων : αδυνατούμε να δώσουμε μισθούς”

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης είχε μιλήσει για 14 δήμους που θα προχωρούσαν σε στάση πληρωμών και είχε προβλέψει ότι τον Οκτώβριο είναι, πιθανόν, λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης, να φτάσουν τους... 100 (εδώ).

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής είχε κάνει λόγο, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, για στάση πληρωμών από τους μισούς δήμους της χώρας. Έπειτα από έρευνα, η ιστοσελίδα παρουσίασε 95 δήμους που κινδύνευαν με «default» έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας των δήμων αποφεύχθηκε με διάφορες εμβαλωματικές λύσεις όπως, για παράδειγμα, τα 35 εκατ. των δόσεων των ΠΟΕ. Σήμερα, όμως το ενδεχόμενο αυτό επανέρχεται με τη μορφή «βόμβας» από τα πιο επίσημα χείλη και μάλιστα και για τους 325 δήμους της χώρας. Με (εξαιρετικά επείγουσα) επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και κοινοποίηση στον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προειδοποιεί αν δε καταβληθούν τα... υποσχεθέντα 308 εκατ. ευρώ, οι δήμοι θα «περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».

Αναλυτικότερα: Με επιστολή που απέστειλε, σήμερα, και έχει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (την κοινοποιεί στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη) του ζητεί να τηρήσει όλα όσα έχουν συμφωνήσει στις διάφορες συναντήσεις τους, τόσο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 19 Νοεμβρίου όσο και στην κοινή συνεδρίαση των Μόνιμων Επιτροπών Θεσμών και Οικονομικών της Βουλής.

«Δεσμευθήκατε», του λέει, «ότι εντός του έτους θα αποδοθούν στους Δήμους το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ 2012 ύψους 199 εκ. € και το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων 2012 ύψους 109 εκ. €, δέσμευση την οποία επανέλαβε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Έκτακτο Συνέδριό μας της 3ης Δεκεμβρίου 2012». Ωστόσο, «μέχρι σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους Δήμους η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ ύψους 150 εκ. € και η τρίτη δόση των παρακρατηθέντων ύψους 35 εκ. €, παρά το ότι οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν στις 21 και 19 Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχα».

«Είναι προφανές», καταλήγει, «ότι εάν οι υπηρεσίες σας συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα τηρηθεί η δέσμευσή σας, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».

το είδαμε: ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ

Λυπάμαι, αλλά...

8.12.12

Κυριακές "χωρίς μεσάζοντες"

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ από 09.00 έως 14.30 στο χώρο του Δημοτικού πάρκινγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών, πίσω από τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού):

ΦΑΣΟΛΙΑ Ποικιλίας Χορόζι, Χαρακτηρίζονται από λεπτή φλούδα, μετρίου μεγέθους, πολύ βραστερά. Παραγωγός: Σφυρίδη Αφροδίτη. Τόπος Παραγωγής: Καλλιθέα Βοιωτίας (εκτός επιβαρημένων περιοχών). Ημερομηνία παραγωγής: Οκτώβριος 2012. Τιμή: 1,8 € το κιλό (σε συσκευασία 2,8 κιλών, 5 €).

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ξερά, κόκκινα. Παραγωγός: Σφυρίδη Αφροδίτη. Τιμή: 0,20 € το κιλό (σε συσκευασία 5 κιλών, 1 €)

ΜΕΛΙ από τις περιοχές Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας από τον παραγωγό Αργύρη Δημακόπουλο από το Κουτσοπόδι, Δήμου Μυκηνών, Άργους. Πιστοποιημένη με ISO 22000 η συσκευασία, ελεγμένο από τη Γεωπονική Σχολή για τετρακυκλίνες.
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 6 € η συσκευασία του ενός κιλού
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 11,5 € η συσκευασία των δύο κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 17 € η συσκευασία των τριών κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 28 € η συσκευασία των πέντε κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 7 € η συσκευασία του ενός κιλού
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 13,5 € η συσκευασία των δύο κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 20 € η συσκευασία των τριών κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 33 € η συσκευασία των πέντε κιλών

7.12.12

Γιάννης Μπαλάφας «20 χρόνια χρειάστηκαν»


Σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα «20 χρόνια χρειάστηκαν» στις 19.00 στο Σινέ Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος 13), Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Σία Αναγνωστοπούλου, με συντονιστή τον Νίκο Κιάου.

Το ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Μητροπολίτη Νικαίας

Πλήρη έλεγχο στην περιουσία του μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για «μεγάλη ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, έπαυλη με πισίνα και ακριβά αυτοκίνητα» που διαθέτουν ο ίδιος ο ιερωμένος και μέλη της οικογένειάς του.

Ο μητροπολίτης, που αρνείται τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την περιουσία του, εμφανίζεται να διαθέτει τουλάχιστον οκτώ ακίνητα μαζί με την οικογένειά του.

Τον οικονομικό έλεγχο για την υπόθεση του μητροπολίτη θα διενεργήσει με εντολή Πεπόνη το ΣΔΟΕ.

Υ.Γ. φωτογραφία από παλαιότερες αναρτήσεις με τον Μητροπολήτη Αλέξιο μπροστά από την Ι.Μ. Αγίων Πατέρων που έκτισε πάνω στο όρος Αιγάλεω .

6.12.12

Οι βέβηλοι έφυγαν. Με τη παλιά του λαμπρότητα ο φετεινός εορτασμός


Επιτέλους, εορτασμός του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά όπως πρέπει. Σε έναν από τους ομορφότερους ναούς  της χώρας κι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία του Πειραιά - έργο και αυτό του Λαζαρίμου, του δημιουργού του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.


Η γενική κινητοποίηση πολιτών, ανθρώπων της Τέχνης, δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αρχαιολόγων και πολλών άλλων εξαναγκάσε τη Μητρόπολη Πειραιά να ξηλώσει το παράνομο προκάτ εκκλησάκι - παγκάρι που αυθαίρετα είχε εγκαταστήσει στο δημόσιο ελεύθερο χώρο μπροστά στο Ναό του Αγίου Νικολάου, για να μαζεύει τον οβολό των περαστικών.

Το διαβόητο "ιερό αυθαίρετο" αποξηλώθηκε την Παρασκευή 9/11/12 με τη βοήθεια δύο μεγάλων γερανών του ΟΛΠ και φορτώθηκε για αλλού...

Μετά τη μεγάλη αυτή νίκη των πολιτών και της πόλης του Πειραιά επί της Μητρόπολης Πειραιά που συλλαμβάνεται αυθαιρετούσα και παρανομούσα σε βάρος δημόσιου ελεύθερου χώρου επί σειρά ετών, ανοίγει ο δρόμος και για την απόδοση στην πόλη τόσο του χώρου του διατηρητέου θερινού κινηματογράφου ΦΑΝΤΑΖΙΟ - που η Μητρόπολη διεκδικεί αυθαίρετα χωρίς να παρουσιάζει τίτλους ιδιοκτησίας - όσο και των πλατειών γύρω από τους Ναούς Αγ. Σπυρίδωνα, Αγ. Τριάδας, Αγ.Βασιλείου κ.ά. τις οποίες η Μητρόπολη έχει καταπατήσει και μετατρέψει παράνομα σε ιδιωτικά πάρκινγκ για τους ημετέρους τη στιγμή που οι πλατείες αυτές έχουν σχεδιασθεί και κατοχυρωθεί ως δημόσιοι ελεύθεροι χώροι για αποκλειστική χρήση των πεζών...

5.12.12

πετάει πετάει το αυθαίρετο!!!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, σε έντονο θρησκευτικό αίσθημα δήλωσε πριν λίγες μέρες:  "Ναούς δεν γκρεμίζω!".

Κι όμως το αυθαίρετο της φωτογραφίας έκανε φτερά...

Λέτε να είδε τα του, πρώην Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη και τις επενδύσεις που έγιναν στη γεννέτηρα του στη Λακωνία και να το ξανασκέφτηκε ή μήπως κάποιοι κλέψανε το κακόγουτσο αυτό ναϊδιο;

Κυριακές "χωρίς μεσάζοντες"

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ από 09.00 έως 14.30 στο χώρο του Δημοτικού πάρκινγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών, πίσω από τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού):

ΦΑΣΟΛΙΑ Ποικιλίας Χορόζι, Χαρακτηρίζονται από λεπτή φλούδα, μετρίου μεγέθους, πολύ βραστερά. Παραγωγός: Σφυρίδη Αφροδίτη. Τόπος Παραγωγής: Καλλιθέα Βοιωτίας (εκτός επιβαρημένων περιοχών). Ημερομηνία παραγωγής: Οκτώβριος 2012. Τιμή: 1,8 € το κιλό (σε συσκευασία 2,8 κιλών, 5 €).

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ξερά, κόκκινα. Παραγωγός: Σφυρίδη Αφροδίτη. Τιμή: 0,20 € το κιλό (σε συσκευασία 5 κιλών, 1 €)

ΜΕΛΙ από τις περιοχές Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας από τον παραγωγό Αργύρη Δημακόπουλο από το Κουτσοπόδι, Δήμου Μυκηνών, Άργους. Πιστοποιημένη με ISO 22000 η συσκευασία, ελεγμένο από τη Γεωπονική Σχολή για τετρακυκλίνες.
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 6 € η συσκευασία του ενός κιλού
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 11,5 € η συσκευασία των δύο κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 17 € η συσκευασία των τριών κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους 28 € η συσκευασία των πέντε κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 7 € η συσκευασία του ενός κιλού
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 13,5 € η συσκευασία των δύο κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 20 € η συσκευασία των τριών κιλών
Τιμή για μέλι Ανθέων, Δάσους με ΘΥΜΑΡΙ 33 € η συσκευασία των πέντε κιλών

4.12.12

Δεν το βάζουμε κάτω!

Δεν το βάζουμε κάτω, γιατί…
Σε κάθε χτύπημα που δέχεται η παιδεία, ξεφυτρώνει ένα σχολείο αλληλεγγύης. Με κάθε επίθεση που γίνεται στον χώρο της υγείας, δημιουργείται ένα κοινωνικό ιατρείο. Σε κάθε προσπάθεια να χτυπήσουν τη ζωή μας, ξεπηδούν ομάδες αλληλεγγύης, κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογικές κουζίνες, δίκτυα ανταλλαγής και τράπεζες χρόνου. Θέλουν να καταστρέψουν την παραγωγή μας και δημιουργούμε συλλογικές καλλιέργειες-περιβόλια, ακόμα και στο κέντρο των πόλεων. Κερδοσκοπούν σε βάρος μας και τους λέμε πως το κίνημα «χωρίς μεσάζοντες» δυναμώνει!
Δεν το βάζουμε κάτω, γιατί…
Σε κάθε χτύπημα τους, έχουμε τον τρόπο κι απαντάμε.
Ήρθε η ώρα να περάσουμε κι εμείς στην επίθεση, με όπλο την αλληλεγγύη μας!
Δεν έχουμε ανάγκη ούτε αυτούς ούτε τα μνημόνια τους. Διαλέγουμε τον δρόμο της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης, της οργάνωσης και της αξιοπρέπειας!
Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 7:00μμ, στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο
«ΣΒΟΥΡΑ»
(Π. Τσαλδάρη 123 & Καισαρείας, Νίκαια, 1ος όροφος)
Συζητάμε για:
-την «Αλληλεγγύη για όλους» με τον Νίκο Γιαννόπουλου
(μέλος της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη για όλους»)
-το «Σχολείο Αλληλεγγύης Νίκαιας» με την Ελένη Παπαδοπούλου,
(Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Νίκαιας-Ρέντη)
-τη διανομή τροφίμων «Χωρίς Μεσάζοντες» με την Χρυσούλα Ψιμούλη,
(μέλος της Κίνησης Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Κατοίκων Φυλής)
την ημέρα της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται συσκευασμένα τρόφιμα

Άθλια καύσιμα σε υπερβολικές τιμές και κλοπή στην ποσότητα...

Τα καύσιμα που μοσχοπουλούν τα περισσότερα πρατήρια είναι τουλάχιστον άθλια. Εκτός της περιορισμένης απόδωσης κινητήρα και της κλοπής στην ποσότητα που εφαρμόζουν ακόμη και πάρα πολλά από τα ακριβά πρατήρια τώρα φτάσαμε στο "φαινόμενο" η ποιότητα να είναι τόσο άθλια ώστε να κινδυνεύουν και οι κινητήρες των οχημάτω, (ειδικά των diesel με χμηλή κατανάλωση).

Η καλύτερη λύση για να διαπιστώνει κάποιος την ποιότητα των καυσίμων είναι με ένα ντεσιμπελόμετρο!!! κι αυτό διότι όσο χειρότερο είναι το πετρέλαιο τόσο αυξάνει ο θόρυβος του κινητήρα και φυσικά μειώνεται και η απόδωση...

Συγκεκριμένα ένα όχημα με τρικύλινδρο diesel κινητήρα, με την ίδια ποσότητα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες κάνει με ναυτιλιακό πετρελαιο 560χλμ, με θέρμανσης 620χλμ και με κίνησης (σωστό που καταφέρνουν να βγάζουν τέτοιο όλα τα διυλιστήρια!!!) 850χλμ!!!

Αντίστοιχα ένα όχημα με τετρακύλινδρο diesel κινητήρα έχει μικρότερες αποκλήσεις...

Τρομερή είναι και η διαπίστωση όσων έχουν  diesel οχήματα πως από τον Σεπτέμβρη έως τώρα τώρα τα αμάξια τους παρουσιάζουν και πάνω από 30% αύξηση στην κατανάλωση καυσίμων μιας και βγηκε ξανά στην αγορά το θέρμανσης....

Στην ουσία πάντως με την κλοπή να φτάνει το 20% στην μάνικα παράλληλα που έχει εξαληφθεί από την αγορά το καθαρό  dιesel κίνησης  φτάνουν τους πολίτες - αγοραστές να πληρώνουν ουσιαστικά 2,00ΕΥΡΩ το λίτρο αντί του 1,40 που νομίζουν, επίσης το κράτος να μην εισπράτει σχεδόν τίποτε κι ο κίνδυνος για ζημιά στην αντλία πετρελαίου και το σύστημα τροφοδοσίας να είναι παρόν και δαπανηρός...

3.12.12

μετά ρακοποσίας

Οι EKΔOΣEIΣ ΠATAKH και ο Μίμης Ανδρουλάκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Όπλων Kρίσις Νεκρικοί Διάλογοι για την Αριστερά

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στον χώρο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Με τον συγγραφέα συνομιλούν:
ο Δημήτρης Κρεμαστινός καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, βουλευτής
ο Δημήτρης Μπουραντάς καθηγητής Πανεπιστημίου, συγγραφέας, επικεφαλής της «Κοινωνίας Αξιών»
ο Γιάννης Σμαραγδής – σκηνοθέτης

ΣXOΛIO: Γιάνης Βαρουφάκης καθηγητής Πανεπιστημίου, συγγραφέας

Τη συζήτηση συντονίζει η Μαρία Σαράφογλου – δημοσιογράφος Μια θερμή βραδιά για την ευρύτερη προοδευτική παράταξη μετά ρακοποσίας.

EΘNIKOΣ ΓYMNAΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ Bασ. Όλγας 6 & Aρδηττού, Aθήνα (είσοδος από Aρδηττού) ΠPOΣBAΣH με μετρό: Στάση Ακρόπολη με τραμ: Στάση Κολυμβητήριο με αυτοκίνητο: πάρκινγκ από Αρδηττού Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες: 210.76.49.495

Πανάκριβο το λάδι που διέθεσε ο Δήμος Κορυδαλλού

Στις 4/11/2012, ένα μήνα πριν αναλύσαμε πως μας φαινόταν και εξωφρενικά ακριβό αλλά και λίγο απαράδεκτο να δωθεί περσινό λάδι για φετινό στα 14 ΕΥΡΩ τα 5lt!!!

Ακολουθεί προχθεσινή σχετική ανάρτηση του ELIKA-MARATHIAS:

Ποια ειναι η χαμηλοτερη τιμη που μπορει να δοθει για περσυνο λαδι ποσο μπορει να πεσει η τιμη του περσυνου λαδιου.

Ε Ν Α ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ.

(Σημειωση . η ποιοτητα του ανωτερω λαδιου ηταν 0,4 οξεα οταν βγηκε στο εργοστασιο και ηταν φυλαγμενο σε ανοξειδωτα βαρελια)

=================================================
Οι εμποροι κανουν καλα την δουλεια τους το ερωτημα ειναι\ εμεις τι κανουμε, ηδη η τιμη του φετεινου λαδιου επεσε στα 2,40 και να δουμε που θα σταματησει.

=================================================
Αν δεν αλλαξουμε εμεις μυαλα και να ενωθουμε ωστε να βρουμε καινουργιους τροπους-δρομους στην πωληση του λαδιου ειμαστε αξιοι της τυχης μας

Υ.Γ.1 Οπότε πάμε στο 5 ΕΥΡΩ τα 5 lt για περσινό λάδι
            και στα 12 ΕΥΡΩ τα 5lt  για το φετινό.
Υ.Γ.2 Όπου "ΕΜΠΟΡΟΙ" του  blog ELIKA-MARATHIAS να βάλουμε εμείς Δήμος Κορυδαλλού;

Για τους εργολάβους σκουπιδιών ο λόγος...


Το αντίπαλο στρατόπεδο άνοιξε τα χαρτιά του. Εμείς τι κάνουμε;

Καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες για την έναρξη της δημοπράτησης των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων της Αττικής, με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, καταγράφουμε τα κείμενα που σχετίζονται με αυτές, από τα πιο απλά, στα πιο σύνθετα και επεξηγηματικά.

Το αντίπαλο στρατόπεδο (κυβέρνηση και εργολάβοι) άνοιξε τα χαρτιά του. Τώρα, οφείλουν να έρθουν στο προσκήνιο τα όπλα της κοινωνίας. Υπάρχουν; ·

Στο κομμάτι της τεκμηρίωσης υπάρχει μια πλούσια επιχειρηματολογία, που αποδομεί, πλήρως, τα υφιστάμενα σχέδια και, ταυτόχρονα, ένα πειστικό εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης, αυτό της αποκεντρωμένης διαχείρισης με κοινωνική συμμετοχή. · Μένει να αποδειχτεί, στην πράξη, σε ποιο βαθμό οι τοπικές κοινωνίες και οι συλλογικότητές τους, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι θεσμικοί αυτοδιοικητικοί, αν έχουν κάνει «κτήμα» τους αυτό το οπλοστάσιο και αν έχουν τη διάθεση να αντιπαρατεθούν δυναμικά και μαζικά.

Η «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων», όσο υπάρχει, δίνει τη δική μας μάχη και στα δύο επίπεδα. Αυτό θα κάνει και τώρα, που «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι». Ελπίζουμε η προσπάθεια που έχει γίνει και οι αγώνες, στα Α. Λιόσια – Φυλή παλιότερα, στο Γραμματικό και στην Κερατέα πιο πρόσφατα, να μην «πάνε στράφι».


φωτογραφία: Παράνομη Χωματερή 100m από 5 Σχολεία!!!

1.12.12

Κυριακές "χωρίς μεσάζοντες"

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ από 09.00 έως 14.30 στο χώρο του Δημοτικού πάρκινγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών, πίσω από τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού):

ΦΑΚΗ καλλιεργημένη στη Νίκαια Λάρισας από τον παραγωγό Καραλαριώτη Θανάση. Τιμή (για φετινή εσοδεία 2012) 1,40 € το κιλό σε συσκευασία των 3,57 κιλών) 5 €
Τιμή (για περσινή εσοδεία 2011) 1,25 € το κιλό σε συσκευασία των 4 κιλών) 5 €

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ καλλιεργημένα στην Κύμη Ευβοίας ποικιλίας ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ φρέσκα από τους παραγωγούς Ευαγ. Και Χαρ. Μαρμάρου. Τιμή: 4,5 € το κιλό

ΣΤΑΦΙΔΑ σουλτανίνα, ξανθή, κορυφαίας διατροφικής αξίας από το δήμο Μίνωα-Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης. Τιμή: 4,5 € το κιλό

Χρόνης Μίσσιος - Εκπομπή "Προσωπικά" - μέρος 6 από 6