13.2.13

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: ΠΡΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2/2013 16.00 – 20.00 & ΤΡΙΤΗ 19/2/2013 9.00 – 13.30. ΚΤΙΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 5 & ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΠΛ. ΜΕΜΟΥ

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πρωτοβουλία σωτήρια, καθοριστική για την ανθρώπινη ζωή, μία πράξη προσφοράς σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Δίνοντας αίμα, προσφέρουμε ζωή, ενεργοποιούμε την κινητήρια δύναμή της, κάνουμε μία πράξη ελπίδας κι όχι μία κίνηση φιλανθρωπίας.

Γιατί το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται, μόνο προσφέρεται. Ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από την μετάγγιση αίματος. Είναι οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά και οι πάσχοντες από αιματολογικές ασθένειες.

Στον Δήμο Κορυδαλλού λειτουργεί Τράπεζα Αίματος, η οποία είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει όλους τους Κορυδαλλιώτες και τους συγγενείς τους σε περίπτωση ανάγκης, αρκεί να την στηρίξουμε όλοι μας.

Για την ενίσχυση της οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνουν μια ακόμα αιμοδοσία την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, 9 το πρωί έως 1.30 το μεσημέρι, στο ισόγειο του κτιρίου των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, πλ. Μέμου.

Αξίζει όλοι να θυμόμαστε ότι:
• Για να σωθεί ένας βαριά τραυματισμένος με εσωτερική αιμορραγία χρειάζονται 20-50 αιμοδότες.
• Για να σωθεί μια μητέρα με ρήξη μήτρας κατά τον τοκετό χρειάζονται 10- 15 αιμοδότες.
• Για να σωθεί ένας άρρωστος με ακατάσχετη γαστρορραγία χρειάζονται 10- 15 αιμοδότες.
• Για να σωθεί ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία χρειάζονται 12- 36 αιμοδότες. πηγή: korydallos-gr.blogspot.gr