6.4.13

Ένωση Συλλόγων Γονέων: «Αφού οι Φυλακές μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο, κάνουμε ποδηλατοδρομία!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ: ΣΟΚ, η επίθεση στις φυλακές Τρικάλων δίνει άλλοθι στις ήδη υπο κατασκευή νέες φυλακές στον Κορυδαλλό.


Με μια πολύμορφη πολιτιστική και αθλητική δράση την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού και οι μαθητές των σχολείων της πόλης εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στην πόλη.

«Αφού μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο, κάνουμε ποδηλατοδρομία!» είναι το σύνθημα της δράσης που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου και περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία γύρω από τις φυλακές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί (Γρ. Λαμπράκη απέναντι από το Δημαρχείο), ενώ η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας θα γίνει στις 11 π.μ.

Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Γρηγορίου Λαμπράκη, Άγγελου Σικελιανού, Αριστάρχου, Σολωμού, οδός χωρίς όνομα μεταξύ 3ου Λυκείου και κλειστού γυμναστηρίου, Πλαταιών, Γρηγορίου Λαμπράκη , Σολωμού και κατάληξη στην είσοδο των φυλακών.

Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές: Συναυλία από μαθητές του 3ου Λυκείου Έκθεση φωτογραφίας «ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ» από μαθητές λυκείων. Εργαστήρι ζωγραφικής και φιλικός αγώνας σκάκι από τους μαθητές. Αγώνας handball στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου. Έκδοση εφημερίδας τοίχου (συνεντεύξεις μαθητών πως βλέπουν την πόλη τους μέσα από τις φυλακές.

Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία των φυλακών δίπλα στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης σημαίνει αβεβαιότητα, φόβος και ανασφάλεια εξαιτίας των αποδράσεων και της αστυνομοκρατίας.

Υ.Γ. με δεδομένο τις εξεγέρσεις και τις αποδράσεις των τελευταίων ημέρων αλλά και τα παμπλολα και συνεχή ευρύματα σε όπλα και και εξαρτήματα απόδρασης, συγκεκριμένα χθες:

Στην ήπια Β΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού εντόπισαν πλήθος αυτοσχέδιων όπλων και άλλων εργαλείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για απόδραση.

24 αυτοσχέδια σουβλιά
23 αυτοσχέδια μαχαίρια
76 αυτοσχέδια ρόπαλα & σίδερα
35 αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα
1 αυτοσχέδιο ασπίδα
3 αυτοσχέδια σίδερα – γάντζοι τυλιγμένα με ουρά από σεντόνι περίπου 4 μέτρων
1 αυτοσχέδιο γκλοπ
6 κινητά τηλέφωνα
2 φορτιστές

Οι αριθμοί για την "ασφυξία" στις φυλακές μιλούν από μόνοι τους καθώς το 2003 οι κρατούμενοι ήταν 8.418, το 2008 ήταν 11.645, ενώ υπολογίζεται πως το 2013 θα είναι περίπου 14.000.

Κάποιοι συγκεκριμένοι οδηγούν νέους και παιδιά στις συγκεκριμένες φυλακές, εμείς αντιλαμβανόμαστε πως για την προβολή τους κάποιοι δεν διστάζουν σε τίποτε, αλλά ίσως δεν πειράζει και πολύ, μπορεέι έτσι, ίσως και πάλι να πάρει μαγαλύτερο ντόρο η όλη κατάσταση, έτσι;