5.6.13

Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον στη Χωματερή - Αθλητικό Κέντρο του Κορυδαλλού

Από το korydallos-gr.blogspot.gr
Τα Παλιά Λατομεία είναι Ιδιοκτησία των Πολιτών. Συγκέντρωση την Παγκόγσμια Ημέρα για το Περιβάλλοντος, 5η ιουνίου 2013 στις 19:00.
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5/6/2013, η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» μαζί με την Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλός «16χρονη Πόλη» και τη συλλογικότητα Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του όρους Αιγάλεω αναλαμβάνουν κοινή δράση για το θέμα των Παλιών Λατομείων στον Άνω Κορυδαλλό και καλούν την Τετάρτη, 5-6-2013 και ώρα 7 μμ, στο χώρο έξω από τα Παλαιά Λατομεία του Άνω Κορυδαλλού (οδοί: Ποταμού και Οδυσσέως , Στάση: Οδυσσέως, Γραμμές: 806, 807, 809, 810 & 814), σε επίσκεψη του δημόσιου χώρου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανοικτή χωματερή των 115 στρεμμάτων με μπάζα, σκουπίδια και απόβλητα στο χώρο των Παλαιών Λατομείων, στους πρόποδες του Όρους Αιγάλεω, κοντά σε σχολεία και κατοικίες.

Κάνουμε ανοικτή τοπική παρέμβαση με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος τη μη αξιοποίησης μέχρι και σήμερα του χώρου των Παλιών Λατομείων παρά τις επί χρόνια εξαγγελίες και δεσμεύσεις τόσο των Δημοτικών Αρχών της πόλης όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων που θα δώσουν ανάσα στην πόλη μας. Για την ανάδειξη της υπάρχουσας κατάστασης στο χώρο που δυστυχώς θυμίζει χωματερή και χώρο εγκαταλελειμμένο.

Θεωρούμε ότι σήμερα που η χώρα και οι πολίτες της βιώνουν την πιο βάναυση οικονομική μεταπολεμική κρίση, που τεράστια κομμάτια της κοινωνίας πλήττονται δραματικά και περιθωριοποιούνται, οι αγώνες για το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, ήταν, είναι και θα είναι άμεση προτεραιότητα.

Η υπέρβαση της κρίσης που βιώνουμε συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον που ζούμε με τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που έχουν ανάγκη οι γειτονιές μας, με την τόνωση της απασχόλησης. Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε βήματα αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα και συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής μας.

16ΧΡΟΝΗ Πόλη