16.7.13

Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο στον Πειραιά σε
"Προστατευμένη περιοχή από κακές καιρικές συνθήκες"

Μια πρόταση για να αλλάξει πρόσωπο ο Πειραιάς αλλα και για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στη διακίνηση επιβατών δέχτηκε πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος της πόλης. Άλλωστε οι συνθήκες και το σημείο που βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι ευνοϊκές.

Η πρόταση αφορούσε την δημιουργία Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στον Δήμο Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΣΕΦ που έγινε από την εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. /Hellenic Seaplanes S.A στον Δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο και σε στελέχη του Δήμου.
Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε μετά από μελέτη και έρευνα των ειδικών της εταιρείας η οποία χαρακτηρίζεται ιδανική για τους εξής λόγους:
- Εφάπτονται στην περιοχή του ΣΕΦ κεντρικοί οδικοί άξονες για εύκολη πρόσβαση
- Σταθμός του Τρένου & Τραμ στην ευρύτερη περιοχή
- Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΣΕΦ (υποστηρικτικοί χώροι, στάθμευση κλπ.)
- Η δυνατότητα επέκτασης εγκαταστάσεων και τέλος είναι - Προστατευμένη περιοχή από κακές καιρικές συνθήκες.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης χαρακτήρισαν εξαιρετική την προοπτική δημιουργίας του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στον Δήμο Πειραιά και δήλωσαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την επένδυση. Στην συνέχεια αναλύθηκε εκτενώς η πρόταση από τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της εταιρείας και δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις επί των διαδικασιών και της επένδυσης καθώς και όλες οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν με το Λιμάνι και την κρουαζιέρα. Στόχος των ανθρώπων της εταιρίας είναι «η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού». Τέλος, τα οφέλη για τον Δήμο Πειραιά θα είναι πολλά, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ενώ στην περιοχή θα ανοίξουν χώροι εστίασης.

Υ.Γ. Αυτό το "Προστατευμένη περιοχή από κακές καιρικές συνθήκες" τι το θέλατε;

Το βίντεο από τον Αγιασμό των υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο τον είδατε;;;

Δήμαρχε το βίντεο είναι και από Λακωνία μεριά λήψη, έ;