27.9.13

οι γαμπροί του Δήμου...

Η ταινία αφορά το "Οι γαμπροί της Ζαχάρως" αλλά θα βρειτε αρκετά κοινά με τους γαμπρούς ανα την Ελλάδα...

Δημοτικές εκλογές 2002. Σ' ένα μικρό χωριό της Ηλείας, τη Ζαχάρω, ένας από τους υποψήφιους δήμαρχους υπόσχεται στους ψηφοφόρους του πως θα τους φέρει... γυναίκες!

Πώς παλιότερα οι υποψήφιοι υποσχόταν πως θα φέρουν... θάλασσα σε ορεινές περιοχές; ή πως θα μετατρέψουν επτά οικοδομικά μπλοκ του Κορυδαλλού σε Λας Βέγκας;;;

Κάπως έτσι! Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, πετυχαίνοντας διάνα, εκλέγεται! Το θέμα είναι: πού θα βρει τις γυναίκες που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του; Η Ζαχάρω των 12.000 κατοίκων, είναι γεμάτη εργένηδες. Οι γυναίκες πηγαίνουν στις πόλεις για να βρουν δουλειά και να παντρευτούν, οι άντρες παραδοσιακά μένουν στο χωριό, καλλιεργώντας τη γη που έχουν κληρονομήσει. Ο δήμαρχος στρέφει το βλέμμα του προς τα... ανατολικά.

Οι γαμπροί της Ζαχάρως χαράζουν πορεία προς τη ρωσική πόλη Κλιν. Επιλέγονται τρεις άντρες: ο Νώντας, ο Ευθύμης και ο Κώστας. Οι τρεις τους, όπως και ο δήμαρχος, δεν έχουν φύγει ποτέ απ' το χωριό τους, μιλάνε μόνο ελληνικά και δεν έχουν ιδέα για το τι θα συναντήσουν στο ταξίδι. Παρ' όλα αυτά, προετοιμάζονται πυρετωδώς: αγοράζουν καινούρια ρούχα, πηγαίνουν στον μπαρμπέρη, κάνουν γυμναστική, μαθαίνουν να λένε στα ρωσικά το «σ' αγαπώ».

Ο Νώντας, ο Ευθύμης και ο Κώστας είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τον Δήμαρχο και να γυρίσουν από την Ρωσία νικητές...

Συνεχίζεται...