13.10.13

Τόσο ευήθεια στις μέρες μας;

Η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού Αλεξάνδρα Κρούπη παραιτήθηκε τέλος Σεπτεμβρίου.

Έως και σήμερα, σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, δε υπάρχει από τον Δήμαρχο της πόλης αποδοχή της παραίτησης της αλλά ούτε και καμία σχετική ανακοίνωση στο κατά άλλα πανάκριβο σίτε του Δήμου (καλύτερα "μας" καθώς εμείς είμαστε που πληρώσαμε 346.000,00 ΕΥΡΩ).

Όλα από την πλευρά του Δήμου δείχνουν λοιπόν πως η κα Κρούπη συνεχίζει να είναι στη θέση της αλλά αύριο Δευτέρα 14/10/13 υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο (Αρ. Πρωτ.42307/10-10-13) για "Λήψη Απόφασης για την εκλογή Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου".

Οπότε όλα δείχνουν σύμφωνα με την "λογική" του Δήμου μας πως η κα Κρούπη μπορεί να είναι ξανά υποψήφια και να επανακαταλάβει η ίδια την θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όμως από την άλλη βάση της παραίτησης που δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή, προχωρά η αντικατάστασή της από Αντιπρόεδρος αλλά καθώς παραμενει ακόμη Δημοτική Σύμβουλος μπορεί να εκλεγεί και πάλι στην ίδια θέση και τη πρέλευση 30 ημερών από την παραίτηση της να απολέσει την ιδιοτητα του Δημοτικού Συμβούλου δίχως εκ νέου παραίτηση...

Οπότε δυναται να είναι η πρώτη Αντιπρόεδρος ΔΣ δίχως να είναι Δημοτική Σύμβουλος!!!


Εδώ πρόκειται για κάτι πολύ ιδιαίτερο, απίστευτο θα λέγαμε.

Τόσο ευήθεια στις μέρες μας ή υπάρχει κάποιο πονηρό ή και βρώμικο τέχνασμα από πίσω από όλα αυτά;
 
Ας απαντήσουν οι σχεδιαστές τους...

Υ.Γ Συνήθως, όταν κάποιος παραιτείται πρέπει πρώτα να αντικατασταθεί κι ακολούθως συγκροτείται το σώμα (ολόκληρο κι όχι ακρωτηριασμένο) και για να συνεδριάσει και για να κάνει τις επιλογες του,  εδώ όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές εκ νέου....