13.11.13

Πρεμιέρα για το ''ΙΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ" με το έργο του ''Mr Sloan"

Με μια πρεμιέρα ξεκινά αυτή η εβδομάδα! Το ''ΙΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ" παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το έργο του Joe Orton ''Mr Sloan" σε σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου.

Ένα από τα πιο ανατρεπτικά έργα της δεκαετίας του 60 το Entertaining mr Sloane του Ορτον, κατάφερε ν' αποσπάσει τη συμπάθεια και το θαυμασμό του κοινού, αγγίζοντας δύσκολα θέματα, απ' αυτά που συνήθως διαδραματίζονται "εντός του σπιτιού" και δεν βλέπουν ποτέ το φως του ήλιου.

Η αραχνιασμένη ζωή της Κάθυ, ο δειλός πατέρας της ο Κεμπ, η εγωκεντρική προσωπικότητα του αδελφού της Έντι και ο προς φτηνή εξαγορά Σλόαν, κινούνται μέσα σ' ένα σπίτι χτισμένο στη μέση του σκουπιδότοπου της πόλης. Περικυκλωμένοι από τα σκουπίδια, γίνονται ίδιοι με αυτά. Η σύγχρονη εκδοχή του μύθου της Περσεφόνης, δεν πραγματοποιεί τον ίδιο αέναο κύκλο, από το σκοτάδι στο φως και αντίθετα. Στο κόσμο του κυρίου Σλόαν, ο κύκλος ξεκινά και καταλήγει στο σκοτάδι χωρίς να περάσει ούτε για μια στιγμή από το φως.

Το έργο είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 15.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Αντώνης Παπαδόπουλος
Χορογραφίες: Βαγγέλης Βρυσάκης
Ήχος- Φως: Λουλούδης Χατζής
Μακιγιάζ: Ζωή Γάσπαρη

Ηθοποιοί:
Μαρία Αμερικάνου (Κάθυ)
Στέλιος Βέργος (Κεμπ)
Σίμος Σταυρόπουλος (Σλόαν)
Κυριάκος Ψαρράκος (Έντι)
Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:00 το βράδυ, στο θέατρο "Γκαράζ" στο Πνευματικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (Γρ.Λαμπράκη και Καρυταίνης).