29.4.13

Πρωτομαγιά 2013, κάποιοι χαλάνε την κερκόπορτα....

Την κερκόπορτα της κυβέρνησης για την Πρωτομαγιά χαλάνε η ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, η ΟΤΟ, οι Ναυτικοί και το ΜΕΤΡΟ.

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά την Πρωτομαγιά σε 24ωρη Απεργία και κινητοποιήσεις με επίσης  αφορμή την επικείμενη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 1η Μάη και ώρα 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ, προχωρά κι αυτή, την Πρωτομαγιά σε 24ωρη Απεργία και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η OTOE σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πρωτομαγιά,  Τετάρτη 1 Μαΐου 2013,  με αφορμή και την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας τους. Ενώ αν δεν υπάρξει θετική απάντηση από την πλευρά των Τραπεζιτών κατά την συνεδρίαση τους σήμερα, το απόγευμα η ΟΤΟΕ θα αποφασίσει για κλιμάκωση ενεργιών με νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 2 Μαΐου.

Υ.Γ. κάποιοι δώσαν αργία τετραήμερο  για να ξεπουλήσαουν την πρωτομαγιά...

Απεργία ΜΕΤΡΟ, Μεγ. Τετάρτη 1/5/13, Πρωτομαγιά 2013

Με σύνθημα:

"η 1η του Μάη είναι απεργία, δεν είναι αργία" 

το Μετρό θα βρίσκεται σε απεργεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00.

Απεργία οι ναυτικοί στα πλοία την Μ. Τεταρτη , Πρωτομαγιά 2013

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) ανακοίνωσαν 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου, από 00:01 έως 24:00.

Εξαίρεση, η Κέρκυρα όπου ανακοινθηκε στάση εργασίας στα πρωινά δρομολόγια 08:00 με 12:00.

φωτογραφία: piraeus-port

θαυμάστε τους!!!

ο ορισμός της ισονομίας αι της δικαιοσύνης, από την ανάποδη...

28.4.13

Τουρνουά αλληλεγγύης σήμερα

Ο Αετός Κορυδαλλού και ο ΑΟ Κορυδαλλός διοργανώνουν σήμερα, Κυριακή 27 Απριλίου, το 1ο τουρνουά αλληλεγγύης στο ΔΑΚ Κορυδαλλού. Η αθλητική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 4.00 μ.μ. και θα πάρουν μέρος η εθνική αστέγων, η μικτή παλαιμάχων Πειραιά, οι πρώτες ομάδες, οι ακαδημίες και οι παλαίμαχοι των δύο ομάδων.

Αντικειμενικός σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη και φαρμάκων για το αλληλέγγυο ιατρείο του Πειραιά. "Μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα προσπαθούμε να αναδείξουμε τον κοινωνικό ρόλο του ποδοσφαίρου, αντιστεκόμαστε στην κρίση με το μοναδικό όπλο που έχουμε: την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Ελπίζουμε η συμμετοχή να μας υποχρεώσει να κάνουμε το συγκεκριμένο τουρνουά θεσμό. Κάντε... γέμισμα! Να βάλουμε ΓΚΟΛ στη φτώχεια!" αναφέρουν στη σχετική πρόσκληση οι διοργανωτές.

26.4.13

Σεμεδάκι

 Ποιος είπε πως το σεμεδάκι δεν είναι στη μόδα;

Χούντα…2013 [22-04-2013]

Τα μέλη της κυβέρνησης δεν είναι συνταγματάρχες, ταξίαρχοι και πολύ περισσότερο στρατηγοί. Είναι στην κυβέρνηση μετά από εκλογές και όχι μετά από την κάθοδο των τανκς. Έχουμε κόμματα, εφημερίδες. Έχουμε τις βασικές ελευθερίες, λόγου, έκφρασης, συνάθροισης (αν και αυτό συζητείται…). Η χώρα δεν είναι απομονωμένη. Δεν έχουμε Μακρόνησο. Για την ακρίβεια την έχουμε, αλλά άδεια… Δεν έχουμε ΕΑΤ-ΕΣΑ. Η τηλεόραση είναι έγχρωμη και το σήμα του έθνους δεν είναι ένα πουλί.

Ναι τέτοια Χούντα, δεν έχουμε. Η παραπάνω διευκρίνιση κρίνεται ως αναγκαία, επειδή κάθε φορά που συγκρίνεται η σημερινή κατάσταση με Χούντα, εγείρονται ενστάσεις και αντιδράσεις, του στυλ, «μα τι λέτε, τότε είχαμε τον στρατό στα πράγματα, τότε είχαμε εξορίες, φυλακίσεις, περιορισμούς κλπ». Ναι σωστά, τότε είχαμε όλα αυτά και άλλα τόσα. Να το ξαναπούμε λοιπόν, τέτοια χούντα δεν έχουμε. Δεν υπήρχε περίπτωση να έχουμε τέτοια χούντα, το 2013.

Στρατιωτική χούντα όπως αυτή της περιόδου 1967- 1974, δεν έχουμε. Έχουμε όμως μια άλλη Χούντα. Ιδιότυπη, συγκαλυμμένη και εκλεγμένη. Πως προκύπτει Χούντα, εν μέσω «Δημοκρατίας»; Από τα εξής γεγονότα.

Η ενημέρωση του λαού, δεν γίνεται από ένα κρατικό κανάλι και 5 εφημερίδες ελεγχόμενες από την λογοκρισία. Η ενημέρωση γίνεται από πολλά κανάλια και πολλές εφημερίδες. Κινείται όμως μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, με αυστηρά όρια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αρκετά επιτρέπονται. Όποιος βγει από αυτό, συνήθως «τρώγεται», με αριστοτεχνικές μεθόδους. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει να βυσσοδομείς κατά των αναλώσιμων πρωθυπουργών, βουλευτών, υπουργών, αλλά απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά, να σχολιάσεις πράξεις εκδοτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, καναλαρχών, κρατικοδίαιτων συμφερόντων. Πόσο μάλλον να αποκαλύψεις θέματα σχετικά με την διαπλοκή κράτους- επιχειρήσεων. Εκτός αυτού η life style αντίληψη της πολιτικής, η παραπολιτική ματιά και η προσωποκεντρική οπτική των θεμάτων περιορίζει το εύρος των πληροφοριών και συσκοτίζει την επικαιρότητα. Επιπλέον οι άνθρωποι που παρελαύνουν από τα μικρόφωνα τηλεοράσεων και ραδιοφώνων, δεν είναι περισσότεροι από 100- 150, αναμασώντας απόψεις του ίδιου ιδεολογικού προσανατολισμού, από έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων. Προπαγάνδα χουντικής αντίληψης, σε αμπαλάζ «πολυφωνίας»!

Η συνάθροιση του λαού, για θέματα διεκδικήσεων, είναι τυπικώς ελεύθερη, αν και παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της «δημοκρατίας», νε την περιορίσει, σε μια λωρίδα, σε μια πλατεία, σε μια μέρα, με επιχειρήματα του τύπου, «διαδηλώνουν μειοψηφίες». Παρά την φιλότιμη προσπάθειά τους, οι συγκεντρώσεις διεξάγονται ακόμη. Αλλά δεν διεξάγονται κανονικά. Πόσες από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, ολοκληρώθηκαν ομαλά και έστειλαν το μήνυμα που ήθελαν οι διαδηλωτές να σταλεί. Ελάχιστες. Εκτός αυτού, η αδιαφορία της εξουσίας για την «λαϊκή οργή», η προκλητική αγνόηση των χιλιάδων διαμαρτυρόμενων, οδηγεί σε νέκρωση έναν βασικό κανόνα δημοκρατίας, που λέει: Οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, αφουγκράζονται τις διαθέσεις του λαού και με κάποιο τρόπο ισορροπούν τις αποφάσεις τους, ώστε να εκτονώνεται το βαρύ κλίμα. Αυτό στην «ελληνική δημοκρατία», της κρίσης δεν γίνεται. Ο λαός διαδηλώνει, διαμαρτύρεται και οι κυβερνήσεις συνεχίζουν απτόητες το έργο τους, αγνοώντας τις λαϊκές διαθέσεις.

Οι νυχτερινές επισκέψεις στις Σκουριές και στην Κερατέα, αστυνομικών δυνάμεων, σπάζοντας πόρτες, δεν συνιστούν στοιχείο δημοκρατικής διαδικασίας. Οι αύξηση της κρατικής καταστολής και αυθαιρεσίας οργάνων της τάξης, με μπουνιές κλωτσιές κατά πολιτών, με τόνους χημικών, με ανελέητο κυνηγητό, δεν είναι δημοκρατία. Οι προληπτικές προσαγωγές, με αστείες αφορμές, δεν είναι δημοκρατία. τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, οι μηχανισμοί παρακολούθησης κατά δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, οι στημένες επιθέσεις λάσπης, δεν είναι δημοκρατία. όταν παραβιάζονται άρθρα του Συντάγματος, όχι με ραδιοφωνικά ανακοινωθέντα, αλλά με τροπολογίες και πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή ακόμα και δια της διολισθήσεως… Η ανεργία δεν είναι Δημοκρατία. Ούτε η έλλειψη υγείας και παιδείας. Η ανασφάλεια, η αγωνία για την καθημερινότητα δεν είναι δημοκρατία. οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, οι προσλήψεις μέσω μη κυβερνητικών εταιρειών δεν είναι δημοκρατία.

Όλα τα παραπάνω είναι Χούντα. Κυρίως και επειδή συμβαίνουν σε καθεστώς που φέρει τον τίτλο δημοκρατία, κυρίως και επειδή συμβαίνουν το έτος 2013. Επειδή οι κοινωνίες, σύμφωνα με όσα μας λένε, έχουν καταφέρει στον 21ο αιώνα, να διεκπεραιώνουν αλλιώς τις διαφορές τους και επειδή το κράτος υπάρχει για να εγγυάται ελευθερίες, δικαιώματα, κατακτήσεις.

Η δημοκρατία πρέπει και οφείλει να είναι καθαρή δημοκρατία, σωστή δημοκρατία, τυπική δημοκρατία. Στην δικτατορία είναι δεδομένο ότι θα μπουκάρουν στο σπίτι σου τη νύχτα, στην δημοκρατία είναι ανεπίτρεπτο. Στην δικτατορία απαγορεύονται οι διαφορετικές και μειοψηφούσες φωνές, στην δημοκρατία επιβάλλονται.

Η δημοκρατία, δεν μπορεί να είναι ολίγον έγκυος. Ή είναι δημοκρατία, ή δεν είναι.

ΥΓ1. Εννοείται δεν τρέφω αυταπάτες, για την αστική δημοκρατία. Δεν πιστεύω πως είναι το πολίτευμα που εξασφαλίζει ελευθερία για όλους. Το αντίθετο, πιστεύω πως είναι το πολίτευμα που εξασφαλίζει ελευθερίες για τους λίγους και ψευδαίσθηση ελευθερίας για τους πολλούς. Το θέμα και το νόημα του παραπάνω πονήματος, είναι ότι στην Ευρώπη του 2013, ο άρρωστος καπιταλισμός δεν μπορεί πια να προσφέρει τις μέτριες υπηρεσίες που πρόσφερε κάποτε.

ΥΓ2. Επίσης εννοείται, ότι δεν το έχουν σε τίποτα, όταν κριθεί απαραίτητο, να γίνει το πέρασμα, από την «Δημοκρατική Χούντα», στην αυθεντική. Το κουμπί υπάρχει. Είναι θέμα χρόνου και συνθηκών να το γυρίσει κάποιος.

ΥΓ3. Όπως και να έχει, ο στόχος παραμένει. Μια πραγματική, λαϊκή ουσιαστική Δημοκρατία, των ανθρώπων και των ουσιαστικών αξιών, με ελευθερία, ίσες ευκαιρίες και δικαιοσύνη.

Θύμιος Κ.

25.4.13

Βαϊμάρη 2013 του Νίκου Καραγέωργου

άρωμα της Μεσογείου

Φωτογραφία-Βίντεο Άγγελος Καλοδούκας σε μια βραδιά γεμάτη με το άρωμα της Μεσογείου, της Άνοιξης και του Έρωτα στη συναυλία του 105,5 στο Κόκκινο με τους Encardia

24.4.13

ένας κόσμος αλλιώς

Μια ταινία για την Ικαρία: ένας κόσμος αλλιώς.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Little Land του Νίκου Νταγιαντά

εικόνες του Πειραιά

Ένα ταξίδι στις εικόνες του Πειραιά

23.4.13

Σχολή χορού Raisis Dance School

Η Σχολή χορού Raisis Dance School βρίσκεται στον Κορυδαλλό, στη οδό Σερρών 60. Έχει τμήματα όπως Oriental, Zumba, Pole Dancing, Yoga, Pilates και πρόσφατα προστέθηκε το τμήμα Yoga for kids. Επικοινωνία στο τηλέφωνο 2104957388

22.4.13

Φεύγει το ΙΚΑ από τον Κορυδαλλό!

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ Κορυδαλλού (Σερρών 36, παλαιά ΔΟΥ {για όταν είχαμε...}), ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2013 στις 11:00 πμ

20.4.13

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ για την Περιβαλλοντική αποκατάσταση κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο


Προς : Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
Λεωφ. Κηφισίας 1-3, 115 23 - Αθήνα

ΘΕΜΑ: Περιβαλλοντική αποκατάσταση κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου – Ασπροπύργου, στο Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο.

Η διάνοιξη της εμπορικής σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου – Ασπροπύργου, μήκους 21 χιλ, δημιούργησε σοβαρά τραύματα στο φυσικό περιβάλλον και στο τοπίο του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλο. Ανοίχτηκαν δρόμοι για τη διέλευση βαρέων οχημάτων, κόπηκαν δένδρα, «κουρεύτηκε» χαμηλή βλάστηση, «βεβηλώθηκε» το τοπίο με τις κοιλαδογέφυρες κ.λπ. Δείτε μόνο ένα από τα ρεπορτάζ που κάναμε κατά τη διάρκεια της κατασκευής, 2009 . Το έργο εγκαινιάστηκε στις 28/2/2013 και το ερωτήματα που σας απευθύνουμε είναι:

1. Γνωρίζετε αν έχει ήδη ξεκινήσει η περιβαλλοντική αποκατάσταση σύμφωνα α) με την Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. ΚΥΑ 106787/24-3-2000/ΥΠΕΧΩΔΕ/ΓΔΠ/ΕΥΠΕ/Τμήμα Α β) με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου του θέματος που υποβλήθηκε στην ΕΥΠΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ με ΑΠ 107084/29-6-1999

2. Από την προηγούμενη ερώτηση (1) εκτιμούμε ότι η ΕΥΠΕ, που έχει εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι ο φορέας που θα έπρεπε να ελέγξει αν θα γίνει και με ποιο τρόπο η περιβαλλοντική αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Αν όντως η υπηρεσία είναι αρμόδια για τον έλεγχο της Περιβαλλοντικής αποκατάστασης σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά για τα αποτελέσματα ή για τις μελλοντικές σας ενέργειες.

3. (συνέχεια από το 2) Σε περίπτωση που η ΕΥΠΕ δεν είναι η αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποια άλλη υπηρεσία είναι υπεύθυνη ή και συνυπεύθυνη. [Στη συνέχεια καταθέσαμε διάφορα έγγραφα, νόμους, αλληλογραφία σχετικά με το θέμα και καταλήξαμε]

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Σοφία Δημητρίου Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. 
Κώστας Φωτεινάκης Πρόεδρος των Φίλων της Φύσης

19.4.13

ΣΕ ΣΑΣ ΤΟ GOOGLE ΔΟΥΛΕΥΕΙ?


τι λέει, ο Σαχλαμαράς!!!


Σεμινάριο Παρασκευής Φυσικού Σαπουνιού

Γνώση- Αυτάρκεια- Αυτομόρφωση! Σάββατο 20/04 στις 5:00 μ.μ. στο χώρο του passamontana από το votsalo.

18.4.13

φράουλες Μανωλάδας, ο "κόκκινος χρυσός"

Θες να τις φας;

ΔΗΚΕΠΑ: Ζήτημα ζωής ή θανάτου

To τρίτο κατά σειρά κρούσμα απόπειρας αυτοκτονίας από εργαζόμενο στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας (ΔΗΚΕΠΑ), τη δημοτική επιχείρηση που προήλθε από τη συγχώνευση των τεσσάρων κοινωφελών επιχειρήσεων του δήμου μας τον Ιούνιο του 2011 και που μόλις δυο χρόνια μετά πνέει τα λοίσθια.

Εν τάχει να αναφέρουμε τα γεγονότα, καθώς έχουν είναι ήδη γνωστά. Ότι η απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε στο δημοτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Ο εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, σε μια στιγμή απελπισίας έκοψε τις φλέβες του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των εργαζομένων του ΚΕΚ. Διασώστες του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο, καθώς επίσης άνδρες από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου και εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου.

Στο απονενοημένο αυτό διάβημα που δεν είναι το μόνο στους κόλπους της επιχείρησης, δήλωσε ότι προέβη λόγω της πλήρους αδιαφορίας, πολιτικής ανευθυνότητας και διοικητικής αναποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής. Παρά την έκκληση για καταβολή των δεδουλευμένων του και τις επανειλημμένες προσπάθειες για εξεύρεση λύσης μέσω της δημοσιοποίησης του προβλήματος, ο άτυχος εργαζόμενος δεν βρήκε ανταπόκριση από τη διοίκηση της ΔΗΚΕΠΑ, ενώ καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του από δημοτικό σύμβουλο.

Κατά την εκτίμηση μας, ο εκτροχιασμός της επιχείρησης ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένος καθώς ένα μήνα μετά την σύστασή της, ο τότε πρόεδρός της υπέβαλε την παραίτησή του στο δήμαρχο Λουκά Τζανή, υπογράφοντας μια επιστολή - κόλαφο, στην οποία έκανε λόγο για «αδιαφανείς διαδικασίες και αθρόες προσλήψεις προσωπικού» στην τέως δημοτική επιχείρηση αθλητισμού του Δήμου Κερατσινίου και χαρακτήριζε συμβούλους του δημάρχου ως «ρουφιάνους, τσάτσους και αυλικούς», προφανώς θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποσοβήσει και τυχόν δικές του ευθύνες.

Η εν λόγω επιστολή ήρθε προς επίρρωση των καταγγελιών της αντιπολίτευσης περί παράνομων προσλήψεων, καθώς επίσης καταγγελιών περί των «κατ’ ευφημισμόν» εθελοντών, οι οποίοι παρότι δεν είχε διασαφηνιστεί το πλαίσιο της εθελοντικής τους προσφοράς, εντάχθηκαν σε διοικητικές υπηρεσίες της επιχείρησης, αλλά και του δήμου, εγείροντας υποψίες για παράνομες αμοιβές. Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε διοικητικό αλαλούμ και πολιτική βαβέλ.

Τον Αύγουστο του 2011, συνέβη η πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας από εργαζόμενη στην επιχείρηση, η οποία είχε προσληφθεί ως άτομο με ειδικές ανάγκες. Παρότι είχε ενημερώσει τον τότε πρόεδρο και γιατρό για το οικονομικό της αδιέξοδο αλλά και τα προβλήματα υγείας της, οι προειδοποιήσεις της δεν λήφθηκαν σοβαρά υπ’ όψιν.

Υπήρξε παραίτηση και αντικατάσταση του προέδρου που ακολουθήθηκε από έναν κύκλο έκρυθμων συνεδριάσεων δημοτικού και διοικητικού συμβουλίου, φραστικές επιθέσεις, ακόμη και ξυλοδαρμό μέλους του διοικητικού συμβουλίου από τον μετέπειτα πρόεδρο της επιχείρησης, που είχε ως αποτέλεσμα μηνυτήρια αναφορά.

Έκτοτε ακολούθησαν κινητοποιήσεις (καταλήψεις, πορείες, εκδηλώσεις, συνεδριάσεις), επισχέσεις εργασίας και σωρεία καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ η επιχείρηση οδηγήθηκε σταδιακά στην πλήρη αποδιάρθρωση, έχοντας αφενός οδυνηρές επιπτώσεις στην πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα του δήμου, αφετέρου καταδικάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της σε απαξίωση και απόγνωση. Οικονομικοί εισαγγελείς, το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης αλλά και η επιθεώρηση εργασίας έχουν λάβει γνώση του προβλήματος, ενώ οι βουλευτές της περιοχής Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ), Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Τζένη Βαμβακά (ΣΥΡΙΖΑ) έχουν υποβάλει σχετικές ερωτήσεις για το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΚΕΠΑ απασχολεί 5 υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, περίπου 40 υπαλλήλους ΑΜΕΑ με προγράμματα του ΟΑΕΔ, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά μακροχρόνια ζητήματα υγείας, αλλά και περί τους 100 καθηγητές των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων, οι οποίοι επαναπροσλήφθηκαν μόλις τον τελευταίο μήνα, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από πέρυσι.

Θεωρούμε ότι η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί έστω και τώρα στο πλήρες αδιέξοδο της επιχείρησης, θέτοντας οριστικά τέρμα στην «ομηρία» των εργαζομένων, την απαξίωση δημοτικών θεσμών αλλά και την αποδιοργάνωση των πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες της πόλης μας, σε μια περίοδο που τις χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ, είναι η αναγκαστική λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης, με ταυτόχρονη μεταφορά δράσεων και προσωπικού στο Δήμο.

Εν όψει δε των αποχωρήσεων 14.000 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εξαγγελθεί για το τρέχον και το επόμενο έτος και το 2014, που είναι πολύ πιθανόν να περιλαμβάνουν και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι και αποτελεσματικοί, έστω και την ύστατη στιγμή.

Θλίψη στον Πειραιά για τον αδόκητο θάνατο του Γ. Κασιμάτη

Ο αδόκητο θάνατος του Πρόεδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και προφιλούς Πειραιώτη, Γεωργίου Κασιμάτη, γέμισε με θλίψη το μεγάλο λιμάνι και τις γειτονιές του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

A’ Αντιπρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραια είναι ο κ. Δ. Μαθιός.

17.4.13

Ξυπνήστε - Πάνος Τζαβέλας

Απο το δισκο του 1975
"Πάνος Τζαβέλλας - Τραγούδια από το αντάρτικο λημέρι του"
 Στίχοι και Μουσική: Πάνος Τζαβέλας

"Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο" ντοκιμαντέρ | ασπρόμαυρο / έγχρωμο | HD | 2013

ντοκιμαντέρ | ασπρόμαυρο / έγχρωμο | HD | 2013
Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2012, στην Ελλάδα της οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης και πιο συγκεκριμένα κάπου ανάμεσα στον "πυρετό" δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο B.D. Foxmoor (Active Member) μαζί με το Low Bap μπουλούκι “Kramahoperrata 2012”, αγνοώντας το κλίμα των ημερών και 40 περίπου χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του μεγάλου εκείνου τσίρκου, στήνουν "Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο" για να μοιραστούν τη δικιά τους καταγραφή από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, χρεώνοντας στη χειρότερη γενιά -τη γενιά της μεταπολίτευσης- τα "αγδίκιωτα φταιξίματα".

Το “χειροποίητο” αυτό ντοκιμαντέρ των Χρήστου Πανάγου και Κώστα Μακρινού, καταγράφει το οδοιπορικό του βλάσφημου αυτού τσίρκου σε Ελλάδα και Κύπρο.
"Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο" - προβολή του ντοκιμαντέρ & συζήτηση με τους δημιουργούς, Passamontana, Κυριακή 21η Απριλίου...

16.4.13

ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 19.30 ΜΑΝΤΡΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας)

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Νίκαιας καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Οικονόμου

ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ (εκδόσεις ΠΟΛΙΣ)

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων του την περιπέτεια της γραφής.

Επιλεγμένα διηγήματα διαβάζει η ηθοποιός Ματίνα Ντούσκου.

Μελωδίες από τον Κύκλο τραγουδιών για την Ελένη του Μάνου Χατζιδάκι. (σε διασκευή για δυο κιθάρες Ν. Χατζηελευθερίου). Παίζουν οι μουσικοί του Ωδείου Νίκος Χατζηελευθερίου Ειρήνη Κώνστα.

Επιμέλεια/συντονισμός/παρουσίαση Ειρήνη Ρηνιώτη

Ζωές στο σκοτάδι

Εικόνες, πορτραίτο, από ανθρώπους που ζουν στο σκοτάδι δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και δεν από είναι μακριά... όπως πάντα νομίζουμε.

Είναι εικόνες από τη Β΄ Πειραιά, τη γειτονιά μας, δηλαδή... έρχεται σε λίγο καιρό ολόκληρο το ντοκυματέρ.

15.4.13

Σε βλέπω, με ακους;

Starbucks: Δέκα χρόνια λειτουργίας. 244 εκατομμύρια τζίρος. Ούτε ένα ευρώ φόρος!

Τα δέκα χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιορτάζει η Starbucks και με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του καταστήματός της στην οδό Κοραή 4, στις 17 Απριλίου, κερνάει όλους ένα “απολαυστικό tall Cappuccino ή Freddo”, όπως αναφέρει στις διαφημίσεις που κατέκλυσαν τον κυριακάτικο Τύπο.

Σπεύσατε στο κατάστημα της Κοραή 4 λοιπόν, για να εκμεταλλευθείτε την προσφορά! Αφού επί δέκα χρόνια η εταιρία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο, τουλάχιστον ας μας προσφέρει έναν καφέ!

Δέκα χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα συμπληρώνει η Starbucks! (*). 244 εκατομμύρια ευρώ τζίρο για την περίοδο 2003-2011 (δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ο ισολογισμός για το 2012), 174,2 εκατομμύρια μικτά κέρδη, αλλά ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος!

Ναι, σωστά το διαβάζετε! Από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, η εταιρία εμφανίζει ζημιές. Πόσες είναι η ζημιές στα χρόνια που λειτουργεί; Συνολικά έφθασαν στα 53,1 εκατομμύρια (για την περίοδο 2003-2011).

(Δείτε πίνακα με τα βασικά οικονομικά μεγέθη της περιόδου)

Μα, καλά, αφού η δουλειά αυτή είναι ...ζημιογόνα, αφού επί 10 χρόνια τώρα δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ούτε ένα ευρώ κέρδος, γιατί κάθονται στην Ελλάδα και λειτουργούν 36 καταστήματα;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό θα μπορούσε να δώσει μόνο το Υπουργείο Οικονομικών, του οποίου οι υπηρεσίες, το 2011, έλεγξαν -επί τέλους- τις διαχειριστικές χρήσεις έως και το 2008. Αλλά κατά τα φαινόμενα, τα βρήκαν όλα “εντάξει”, αφού -όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για το έτος 2011, δεν επιβλήθηκε κάποιος αναδρομικός φόρος.

Αν δε μπορέσει να απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών, ή έως ότου απαντήσει αυτό (**), τότε μπορούμε απλά να κάνουμε υποθέσεις, στις οποίες οδηγούμαστε από την ανάγνωση άρθρων για τη ...θεάρεστη δράση της εταιρίας Starbucks στη Μεγάλη Βρετανία (δείτε σχετικό άρθρο). (Διαβάστε επίσης: Πώς φοροδιαφεύγουν Starbucks, Amazon, Google και άλλες πολυεθνικές, Νόμιμη φοροδιαφυγή πολυεθνικών και το αφιέρωμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters “Special Report: How Starbucks avoids UK taxes).

Δηλαδή, μας λένε τα άρθρα ότι, από το 1998 που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Βρετανία, η εταιρία Starbucks, έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 3 δισεκατομμυρίων λιρών και πλήρωσε φόρους μόλις 8,6 εκατομμύρια και αυτά πιθανότατα κατά λάθος, επειδή ένας ελεγκτής δε δέχθηκε την αφαίρεση κάποιων ποσών που παρουσιάζονταν ως δαπάνες.

Και πού πάνε τα κέρδη; Μέσα από ένα σύνθετο μηχανισμό μεταβιβάσεων από τοπικό επίπεδο στην κεντρική διοίκηση, αλλά και μέσα από χρεώσεις για τέλη ευρεσιτεχνίας στην αμερικανική μητρική εταιρία και αγορές κόκκων καφέ από τη θυγατρική της στην Ολλανδία, ένα μεγάλο μέρος των κερδών της οδηγούνται στην Ολλανδία, όπου η φορολογία επί των επιχειρήσεων είναι σημαντικά χαμηλότερη, ενώ ένα άλλο τμήμα των κερδών χάνεται σε χρεώσεις από θυγατρική της στην Ελβετία.

Βέβαια, θα υποστηρίξει κάποιος ότι, στην Ελλάδα, τα Starbucks λειτουργούνται από την “Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ”, στην οποία η αμερικανική Starbucks, έως το τέλος του 2012 συμμετείχε με 18% (ανεπιβεβαίωτη πληροφορία), ενώ το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο ανήκε στην Marinopoulos Holdings (με έδρα το Λουξεμβούργο) και στη Marinopoulos Coffee Participations με έδρα την Κύπρο (στα τέλη του 2012, η Starbucks πώλησε το ποσοστό της στη Marinopouls Holdins του Λουξεμβούργου). Και συνεπώς, δε μπορεί να εφαρμόζει εδώ τις πρακτικές που εφάρμοζε στη Μεγ. Βρετανία και ενδεχόμενα και σε άλλες χώρες.

Αυτό όμως θα πρέπει να το απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών... Το οποίο και ερωτούμε εάν μπήκε ποτέ στον κόπο να προβληματισθεί πώς μία εταιρία (παγκοσμίου μεγέθους) έρχεται στην Ελλάδα να πουλήσει καφέ και τελικά στα δέκα χρόνια που λειτουργεί δε μπόρεσε να βγάλει ούτε ένα ευρώ κέρδος; Προβληματίστηκε άραγε ποτέ; Ή, έστω και μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Βρετανία, έκανε κάποιον έκτακτο έλεγχο; Αναρωτήθηκε ποιός ήταν ο ρόλος της εταιρίας Starbucks - Marinopoulos SEE BV με έδρα την Ολλανδία;

Τα ΜΜΕ βοούν από τις πρακτικές που χρησιμοποιούν διάφορες πολυεθνικές για να μην πληρώνουν κέρδη: τριγωνικές συναλλαγές, υπερτιμολογήσεις, αυξημένα roylties και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Γίνεται κάποιος έλεγχος στις εδώ θυγατρικές ή συνεργαζόμενες εταιρίες των πολυεθνικών;

Αλήθεια, όταν στο Υπουργείο Οικονομικών βλέπουν μία εταιρία να διάγει τον 5ο ή τον 6ο, ή τον ...10ο χρόνο λειτουργίας της, χωρίς να έχει βγάλει ποτέ ένα ευρώ κέρδος, προβληματίζονται; Στις περιπτώσεις αυτές δεν ανήκει μόνο η ελληνική Starbucks (Μαρινόπουλος Καφέ ΑΕΕ). Θα μπορούσαμε να κατονομάσουμε δεκάδες ακόμη εταιρίες που λειτουργούν χωρίς να μπορούν να εμφανίσουν ούτε ένα ευρώ κέρδος...

Γνωρίζει το Υπουργείο Οικονομικών ότι, στη Γαλλία, όταν μία εταιρία (ιδίως νέα) εμφανίσει ζημιά για 3 συνεχή χρόνια, τότε αυτόματα ελέγχεται εξονυχιστικά;

Δεν υποστηρίζουμε ότι έγινε κάτι “στραβό” με τη λειτουργία των Starbucks στην Ελλάδα. Όμως, μπορούμε να πάρουμε τέτοιες περιπτώσεις ως παραδείγματα, για να προβληματιζόμαστε; Και κυρίως, για να προβληματίζεται το Υπουργείο Οικονομικών; Εκτός εάν τελικά, εξαντλούν την ενεργητικότητά τους στο πώς θα φορολογήσουν και πώς θα γονατίσουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες...

(*) Η Μαρινόπουλος Καφέ ΑΕΕ, η εταιρία που λειτουργεί στην Ελλάδα τα Καταστήματα Starbucks ιδρύθηκε στις 2/4/2002. Όμως, λειτούργησε τα καταστήματά της, από το 2003.

(**) Εντός της εβδομάδας, ο Σύλλογος θα υποβάλλει σχετικό ερώτημα προς τον Υπουργό των Οικονομικών, μέσω αναφοράς του προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Συγχώνευση Starbucks - Επιτροπή Ανταγωνισμού - Απόφαση 557/VII/2012
Δείτε τους ισολογισμούς της Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ, για την περίοδο 2002-2011:
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2003a
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2003b
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2004
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2005a
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2005b
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2006
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2007
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2008
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2009
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2010
Starbucks - Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ - Ισολογισμός - 2011

πηγή: forologoumenos.gr  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η 
"Εταιρεία Καφέ Μαρινόπουλος Α.Ε.Ε.- Starbucks"

Σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων, σχετικά με την τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων της Εταιρείας Καφέ Μαρινόπουλος Α.Ε.Ε.- Starbucks, σας γνωρίζουμε ότι: Η Εταιρεία Καφέ Μαρινόπουλος Α.Ε.Ε. - Starbucks, στα δέκα χρόνια λειτουργίας της στην Ελληνική αγορά, έχει ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις προς το Ελληνικό κράτος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της, έχει καταβάλει, ως όφειλε, τους φόρους που αντιστοιχούν σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της στην Ελλάδα και συνεχίζει τη δραστηριότητα της με σεβασμό στην Ελληνική φορολογική νομοθεσία και συνέπεια προς όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βασιλική Κατσουλάκου
Publicis Consultants| Athens 210 2711721

12.4.13

Ανώμαλα λεμονάκια


Ανώμαλα λεμονάκια από τον Κορυδαλλό...

11.4.13

Νόμοι για τις εταιρίες και αδιαφορία για το κράτος;

Υποχρεωτική ασφάλιση σε όποιο όχημα κατέχει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας άσχετα φυσικά αν βρίσκεται και είναι σφαλισμένο στην αλλοδαπή, αν δεν είναι σε κυκλοφορία και βρισκεται φυλλασόμενο και ακίνητο σε ιδιωτικό χώρο...

Κατά τα άλλα έχουμε ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες της ΕΕ...

Κι όλα αυτά γιατί τα ζαγάρια που χαϊδεύαν την ΑΣΠΙΣ κ.α. που καταχραστήκαν στο γράμμα-παράθυρο του Νόμου τους περιουσίες ελλήνων αντί για τις αποζημιώσεις που προβλέπονταν από τα συμβόλαια τους...

Τελικά ξέρετε τι θα πάρετε κι έσεις και οι φίλοι σας;

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ στη ΔΟΥ από οχήματα που απλά κάποιοι πληρώναν τα Τέλη Κυκλοφορίας δίχως χρήση...

Υ.Γ.1 η τραγική και απαράδεκτη ΔΟΥ Νίκαιας-Κορυδαλλού με θράσος προώθει τους πολίτες που θέλουν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας στο Υπουργείο Συγκοινωνιών!!! Δηλαδη για να μην κάνουν τη δουλειά τους προσπαθούν να στέλνουν το κόσμο να διαγράψει τα οχήματα τους για πάντα και να γίνουν απλά παλιοσίδερα...


Υ.Γ.2 και τι ειρωνεία να λαμβάνουν επίδομα Η/Υ και να λένε πως δεν γνωρίζουν από Η/Υ ακι πως δεν έχουν e-mail ενώ επίσης δεν αναγνωρίζουν ηλεκτρονική αλληλογραφία ούτε μπορούν αυτά που λένε με τόσο στόμφο προφορικά να τα εγραφοποιήσουν...

10.4.13

Σχέδιο ALFA ROMEO vs Αθηνά

Ο 24χρονος Αλέξανδρος μόλις τελείωσε τις σπουδές στo TEI Κοζάνηw, πήγε για master στο Τορίνο (Fabrica Italiana Automobilo Torino) στο σχεδιασμό αυτοκινήτου και στο πλαίσιο της συνεργασίας της σχολής του με αυτοκινητοβιομηχανίες, η Alfa Romeo (MILANO, θυγατρική της FIAT) επέλεξε ανάμεσα σε 20 σχέδια το δικό του για το νέο της μοντέλο.

9.4.13

Das Crime...

Κι όμως αν προχωρήσουν τα νέα μέτρα, που διαρρέουν, για επιπλέον φόρο στα πετρελαιοκίνητα κτλ αυτοκίνητα για πάνω από τα 1.200cc υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα... καθώς, ενώ η πετρελαιοκίνηση είναι καθαρή υπόθεση υπεροχής του Νότου της Ευρώπης από τη δεκαετία του 90, εδώ... στο Νότο επιλέγονται κερκόπορτες...
Ιταλοί και Γάλλοι βρίσκονται τόσο μπροστά στους πετρελαιοκινητήρες, που καλό θα ήταν πριν ανοίξουν το στοματάκι τους κάποιοι να δουν πρώτα από ποιοι φορούν κινητήρες (τους παλαιούς τους, μάλιστα!)   diesel από τους μεσόγειους; Φυαικά Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Renault & Peugeot αλλά και οι: Mercedes, Volvo, Ford, Suzuki, Nissan, Opel,  Chevrolet, Dacia κ.α.
Τώρα, αν το ελληνικό κράτος προχωρήσει στην ρύθμιση που ακούγεται, ουσιατικά προκρίνει για λογαριαμό μας τον έναν μέτριο κινητήρα χαμηλού κιβυσμού (και μοναδικό, εξαίρεση εδώ ο πολύ καλός και πολύ μικρός 799cc) της βόρειας Ευρώπης. 

Πόσο τυχαίο να είναι πως το  γράμμα, αυτό, του Νόμου προκρίνει ουσιαστικά πάλι το συγκεκριμένο group της Βόρειας Ευρώπης το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει οφεληθεί αντίστοιχα τα μεγίστα στην αγορά των ΤΑΧΙ;

Πόσο τυχαίο να είναι πως η Νομοθεσία ωθούσε τα ΤΑΧΙ σε αγορά μεγάλομεσαίου κινητηρα παλαιάς τεχνολογίας (και φυσικά δεν υπολογίζαν ποτέ ρύπους σε αυτά τα οχήματα για...) και μάλιστα σε καρότσα πάρα πολύ παλιά διανθισμένη από τον ειδικό τύπο (ΜΜΕ) με φαμάρες και πολλά λόγια κτλ...  καθ΄ςω με την αγορ΄ατου εξασφαλίζαν 12 έτη κυκλοφορίας ως ΤΑΧΙ ενώ ένα σύχρονο, ασφαλές (με 5 αστέρια), οικονομικότερο (σε καύσιμα) και οικολογικότερο κατα πολύ Μεσογειακό 1.600cc diesel  έπρεπε να αποσυρθεί στα 6 έτη;;;  

Παιχνίδια εταιριών πίσω από Νόμους;;;

ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της μαίας κ. Βικτώριας Μοσχάκη, προέδρου του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης»

 Μαρία-Μυρτώ Γρίβα
Στις 22 Οκτωβρίου 2009, εγώ και ο πρώην σύζυγός μου βιώσαμε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τη γέννηση της κόρης μας στο πιο ανθρώπινο περιβάλλον που μπορούσαμε να επιλέξουμε, το σπίτι μας.

Στις 11 Ιουνίου 2013, θα δικαστούμε μαζί με άλλους 77 γονείς, γιατρούς και μαίες. Είμαστε κατηγορούμενοι όχι για τον τόπο που επιλέξαμε να γεννήσουμε τα παιδιά μας, αλλά για το ότι «μολύναμε το περιβάλλον» επειδή δεν παραδώσαμε τους «επικίνδυνους και μολυσματικούς» πλακούντες μας σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα διαχείρισης και «θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» (!)

Μέχρι σήμερα και παρά τα πολλά ανυπόστατα δημοσιεύματα δεν δώσαμε μια δημόσια απάντηση, για έναν και μόνο λόγο: δεν είμαστε σωματείο ή σύλλογος ή μέτοχοι σε ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους πλακούντες για την παρασκευή ακριβών καλλυντικών, καλλιέργεια βλαστοκυττάρων, κ.α.

Είμαστε όλοι άνθρωποι που παλεύουμε να επιβιώσουμε οικονομικά και να φροντίσουμε της οικογένειές μας και δεν υπήρχε η πολυτέλεια χρόνου για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Από εδώ και πέρα όμως οι απαντήσεις μας θα είναι δημόσιες.

Εγώ αποφάσισα σήμερα να κοινοποιήσω την δική μου ιστορία, υπό το βάρος της ηθικής ευθύνης και της συναισθηματικής φόρτισης, όταν έμαθα ότι μεταξύ των συγκατηγορουμένων μου δύο δεν βρίσκονται πια στην ζωή. Η μία ήταν εξαιρετική συνάδελφος και ο άλλος πατέρας τριών παιδιών. «Έμεινε» πίσω η γυναίκα του, μητέρα τριών παιδιών να είναι και κατηγορούμενη μαζί μας.

Τα γεγονότα:
1) Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέξει τον τόπο και τον τρόπο που θα γεννήσει.
2) Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέξει ποιος και πόσοι θα συμμετέχουν στην σ’ αυτή τη διαδικασία.
3) Ο πλακούντας είναι το όργανο που κρατάει το έμβρυο στη ζωή κατά την διάρκεια της κύησης. Είναι αυτό το μαγικό «κάτι» που μας κάνει ένα με τα κυοφορούμενα παιδιά μας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ. Εάν ο πλακούντας, που είναι ένα με το έμβρυο στην ενδομήτρια ζωή, είναι επικίνδυνος και μολυσματικός, τότε και τα μωρά που φέρνουμε στον κόσμο είναι επικίνδυνα και μολυσματικά. Σε ποιόν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα έπρεπε να τα έχουμε «παραδώσει» για διαχείριση;

4) Εάν κάθε σύλλογος, αρχή ή άλλος φορέας είναι τόσο ευαισθητοποιημένος για το δικαίωμα της γυναίκας να γεννάει όπως επιλέγει, θα έπρεπε από χρόνια να έχει πάρει δημόσια θέση για το υψηλό ποσοστό καισαρικών και περινεοτομών στην Ελλάδα.

5) Κάθε υποψήφια μητέρα που επιλέγει να γεννήσει σπίτι της, το επιλέγει από σεβασμό και αγάπη στο σώμα της, στο μωρό της και το περιβάλλον. Και αυτή η επιλογή από μόνη της είναι έμπρακτη απόδειξη ότι δεν θα έκανε οτιδήποτε που να βλάπτει τον εαυτό της, το μωρό της ή το περιβάλλον

6) Σε όλη την Ευρώπη, οι υποψήφιες μητέρες έχουν δικαίωμα όχι μόνο στο να επιλέξουν τον τόπο που θα γεννήσουν, αλλά και το πώς θα διαχειριστούν αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται πλακούντας.

7) Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα θαύμα που απαιτεί σεβασμό και που το διαχειρίζονται οι δύο άνθρωποι που το δημιούργησαν, οι γονείς. Κανένας σύλλογος δεν νομιμοποιείται να καθορίζει τις επιλογές μας

8) Ο «Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος μας και τώρα δια στόματος της Προέδρου του κ. Βικτώριας Μοσχάκη, ισχυρίζεται ότι θα μας προστατέψει. ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ κάθε «προστασία» από εκείνους που υπήρξαν η αφορμή για να υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα (για τη νομιμότητα της οποίας θα αποφανθεί η δικαιοσύνη) και έκαναν ότι ήταν δυνατόν από περήφανη μητέρα της κόρης μου να γίνω κατηγορούμενη για… "μόλυνση του περιβάλλοντος".

9) Σε μια ΕΥΝΟΝΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ προστασία στους πολίτες παρέχεται από το Σύνταγμα, τους Νόμους, τη Δικαιοσύνη και το σεβασμό της Κοινής Λογικής (και όχι από διάφορους αυτόκλητους «προστάτες» που υφίστανται ως συνδικαλιστικά και συντεχνιακά όργανα).

10) Τη δίκη μου δεν την αντιμετωπίζω ως "κατηγορούμενη", αλλά ως ενεργός πολίτης που παλεύει, για να μπορεί η κόρη μου (όταν έρθει η σειρά της) να αποφασίζει αυτή και μόνο αυτή για το πού και πώς θα φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή και πώς θα διαχειριστεί το δικό της πλακούντα.

Υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης και της ηθικής ευθύνης στους δυο εκλιπόντες συγκατηγορούμενους μου, τη γυναικολόγο ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ και τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ, πατέρα τριών παιδιών, με την δημόσια δέσμευση να δώσω και την δική τους μάχη για έναν καλύτερο και ελεύθερο κόσμο

Με τιμή
Η 79η "κατηγορούμενη"
Μαρία- Μυρτώ Γρίβα
Ειδική Παθολόγος

Τραγκαλιά με φασισμό

70 χρόνια μετά στο Αιγάλεω Όρος...

Το βουνό έχει και μνήμη και παρελθόν... Γερμανικό κράνος του Β΄ΠΠ που άλλαξε στρατόπεδο και φορέθηκε από Έλληνες του ΕΛΑΣ, 70 χρόνια μετά στο Αιγάλεω Όρος...

8.4.13

Tonight we dine in hell

Συνάντηση με τον Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης

Αντιπροσωπεία της «Αλλιώτικης Πόλης», πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 3 Απριλίου, συνάντηση με τον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο μας, κ. Λάλο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση μας γύρω από τον θεσμό και η λειτουργία του στην πόλη μας. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε και την πρόθεση του κ. Λάλου να παραιτηθεί από την θέση του, λόγω της πλήρους απαξίωσης του θεσμού συνολικά, αλλά και ειδικά στην περίπτωση του δήμου μας δια της μεθόδου της σιγής γύρω από την ύπαρξη του. Καμιά απολύτως προσπάθεια δεν κατεβλήθη από την δημοτική αρχή να γίνει γνωστός ο νεοεισαχθέντας με τον «Καλλικράτη» θεσμός, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους δημότες που έχουν οποιαδήποτε διαφορά με τον οργανισμό του δήμου, πριν καταλήξουν πιθανόν σε δικαστικές επιλύσεις των διαφορών αυτών.

Με τον τρόπο αυτό, ο θεσμός παραμένει στο παρασκήνιο και όσοι πληροφορούνται την ύπαρξη του, την θεωρούν προέκταση της δημοτικής αρχής. Γι αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των προσφυγών δημοτών προς τον συμπαραστάτη, αφορούν αιτήματα που δεν ανάγονται στην αρμοδιότητα του ή και έχουν ρουσφετολογικό χαρακτήρα. Είχαμε επισημάνει, με άρθρο της Μαρίας Ηλιοπούλου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι «… Ένας ευρωπαϊκός θεσμός η τύχη του οποίου είναι αμφίβολη στη σημερινή προβληματική Ελληνική πραγματικότητα, καθώς η λογική θέσπισής του είναι να λειτουργήσει ως θεσμός εσωτερικής διαβούλευσης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Δήμου, για την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, την διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων καθώς και την αποσυμφόρηση του Δημάρχου και των άλλων αιρετών οργάνων του δήμου από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών…» γιατί «…Ο προβλημάτων των πολιτών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκεί μικροπολιτική.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Λάλος, από τους 180 περίπου δήμους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου για την εκλογή συμπαραστάτη, μόλις 25 κατόρθωσαν να εκλέξουν. Αλλά και οι περισσότεροι από τους εκλεγέντες συμπαραστάτες, του συμπαραστάτη του δήμου μας συμπεριλαμβανομένου, δεν είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και την αρωγή των δημοτικών αρχών στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Η προβολή και ενημέρωση για τις αρμοδιότητες του, η προβολή και ενημέρωση για το έργο του, ώστε να αντιληφθούν οι δημότες την αλλιώτικη δυνατότητα που έχουν, υπήρξε ανύπαρκτη καθιστώντας και τον ίδιο υπόλογο έναντι ενός κοινού που αγνοεί και τον θεωρεί, άλλη μια μισθοδοτούμενη θέση.

Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους ευθιξίας που οδηγούν τον κ. Λάλο στην απόφαση παραίτησης, πιστεύουμε όμως ότι ο θεσμός δεν πρέπει να καταργηθεί, όπως προτείνει η ένωση δημάρχων με το πενιχρό επιχείρημα της οικονομίας πόρων. (Μόλις 17 από τους συμπαραστάτες μισθοδοτούνται και σε αυτούς η μισθοδοσία τους είναι εξισωμένη με αυτήν του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή στο 40% της δημαρχιακής αποζημίωσης, κατώτερη από αυτήν των αντιδημάρχων και σαφώς κατώτερη από αυτήν των «συμβούλων του δημάρχου» την αύξηση του αριθμού των οποίων απαιτούν οι δήμαρχοι). Ο πραγματικός λόγος είναι σαφώς η δυνατότητα του συμπαραστάτη να επιλύει διαφορές εις βάρος των επιλογών της κάθε δημοτικής αρχής.

Για μας, εξακολουθεί να είναι σημείο αιχμής. Εξακολουθεί «Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη να είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί στο πλαίσιο της δημοκρατικής διακυβέρνησης η οποία οδηγεί στην αναβαθμισμένη συμμετοχή του πολίτη, στη διαφανή άσκηση της εξουσίας και στην υποχρεωτική λογοδοσία όπου ασκείται δημόσια»

6.4.13

Ένωση Συλλόγων Γονέων: «Αφού οι Φυλακές μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο, κάνουμε ποδηλατοδρομία!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ: ΣΟΚ, η επίθεση στις φυλακές Τρικάλων δίνει άλλοθι στις ήδη υπο κατασκευή νέες φυλακές στον Κορυδαλλό.


Με μια πολύμορφη πολιτιστική και αθλητική δράση την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού και οι μαθητές των σχολείων της πόλης εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στην πόλη.

«Αφού μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο, κάνουμε ποδηλατοδρομία!» είναι το σύνθημα της δράσης που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου και περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία γύρω από τις φυλακές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί (Γρ. Λαμπράκη απέναντι από το Δημαρχείο), ενώ η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας θα γίνει στις 11 π.μ.

Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Γρηγορίου Λαμπράκη, Άγγελου Σικελιανού, Αριστάρχου, Σολωμού, οδός χωρίς όνομα μεταξύ 3ου Λυκείου και κλειστού γυμναστηρίου, Πλαταιών, Γρηγορίου Λαμπράκη , Σολωμού και κατάληξη στην είσοδο των φυλακών.

Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές: Συναυλία από μαθητές του 3ου Λυκείου Έκθεση φωτογραφίας «ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ» από μαθητές λυκείων. Εργαστήρι ζωγραφικής και φιλικός αγώνας σκάκι από τους μαθητές. Αγώνας handball στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου. Έκδοση εφημερίδας τοίχου (συνεντεύξεις μαθητών πως βλέπουν την πόλη τους μέσα από τις φυλακές.

Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία των φυλακών δίπλα στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης σημαίνει αβεβαιότητα, φόβος και ανασφάλεια εξαιτίας των αποδράσεων και της αστυνομοκρατίας.

Υ.Γ. με δεδομένο τις εξεγέρσεις και τις αποδράσεις των τελευταίων ημέρων αλλά και τα παμπλολα και συνεχή ευρύματα σε όπλα και και εξαρτήματα απόδρασης, συγκεκριμένα χθες:

Στην ήπια Β΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού εντόπισαν πλήθος αυτοσχέδιων όπλων και άλλων εργαλείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για απόδραση.

24 αυτοσχέδια σουβλιά
23 αυτοσχέδια μαχαίρια
76 αυτοσχέδια ρόπαλα & σίδερα
35 αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα
1 αυτοσχέδιο ασπίδα
3 αυτοσχέδια σίδερα – γάντζοι τυλιγμένα με ουρά από σεντόνι περίπου 4 μέτρων
1 αυτοσχέδιο γκλοπ
6 κινητά τηλέφωνα
2 φορτιστές

Οι αριθμοί για την "ασφυξία" στις φυλακές μιλούν από μόνοι τους καθώς το 2003 οι κρατούμενοι ήταν 8.418, το 2008 ήταν 11.645, ενώ υπολογίζεται πως το 2013 θα είναι περίπου 14.000.

Κάποιοι συγκεκριμένοι οδηγούν νέους και παιδιά στις συγκεκριμένες φυλακές, εμείς αντιλαμβανόμαστε πως για την προβολή τους κάποιοι δεν διστάζουν σε τίποτε, αλλά ίσως δεν πειράζει και πολύ, μπορεέι έτσι, ίσως και πάλι να πάρει μαγαλύτερο ντόρο η όλη κατάσταση, έτσι;

5.4.13

Πολυτεχνείο, ΕΠΛ Κορυδαλλού 1988

Από τη Νίκαια στου Γιατρούς του Κόσμου...


Η Λιάνα Μαίλη,Πρόεδρος απο χθες των Γιατρών του Κόσμου!!!.

Η Λιάνα της ανιδιοτελούς προσφοράς, η σπουδαία επιστημόνισσα, η γλυκειά παιδίατρος των παιδιών στη Νίκαια και τη Β΄ Πειραιά.

Κόρη προσφύγων από την Κοκκινιά από την οποία πόλη της δεν μετακινήθηκε ούτε προς τα Βόρεια... ούτε και προς τα Νότια...

Η Λιάνα των αγώνων από τα φοιτητικά χρόνια εως τώρα, Γυναίκα, Σύζυγος και Μητέρα, η πρόθυμη συμμέτοχος σε κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης τώρα από άλλη θέση σε νέα καθήκοντα.

Φίλοι, γείτονες, συμαθητές και συμφοιτητές, της Λιάνας νιώθουν περήφανα και στέλνουν συγχαρητήρια και ευχές να την ακολουθούν για να συνεχίσει το άξιο έργο των προκατόχων της και να το προχωρήσει...

4.4.13

Μη το λες, Ηλία, μη το λες παιδί μου...

ο Γκέμπελ κάνει πάρτυ...

“Το Μάτριξ είναι ο κόσμος που σου σκεπασε τα μάτια , για να σε τυφλώσει από την αλήθεια”

Ο κόσμος μας αποτελεί μια ψευδαίσθηση, μια “εικονική πραγματικότητα”. Αξίες που έχουν υιοθετηθεί στη ζωή μας, όπως ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δεν είναι παρά έννοιες που αποκτούν όποιο πρακτικό νόημα επιζητούν κάποιοι λίγοι ισχυροί, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά να κατευθύνουν την κοινή γνώμη παρουσιάζοντάς μας ένα “ιδανικό κόσμο”.

Πως ερμηνεύονται όλα αυτά στην σημερινή επόχη της κρίσης;

Σας καλούμε στην διάλεξη του Δημήτρη Ουλή, με θέμα “Καλώς ήρθατε στην Ερημο του Πραγματικού: Ξαναδιαβάζοντας το Matrix στην Ελλάδα της κρίσης”.

Ο Δημήτρης Ουλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., Φιλοσοφία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Σπούδασε επίσης ακορντεόν, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Ασχολήθηκε ενεργά με το χώρο της ενοριακής κατήχησης και δίδαξε τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Ο Έρωτας και η Νεοπλατωνίνη: μια θεολογία της Σωματικής Επαφής (Αθήνα: Εξάντας 2001) και Unplugged: Αυτοβιογραφικές σημειώσεις ενός Εφέδρου Λοχία (Αθήνα: Θρησκειολογία – Ιερά/Βέβηλα 2006). Εκτός από άρθρα του, θεολογικού, ανθρωπολογικού και πολιτικού προβληματισμού, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, έχει συμμετάσχει με μελέτες, βιβλιοκριτικές και δοκίμιά του σε διάφορα λεξικά, επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Σάββατο, 6 Απριλίου, 7:00μμ

70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Τιμώντας τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κορυδαλλού και οι ΟΒ Κορυδαλλού της ΚΝΕ προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού.

 «Μέσα από αφηγήσεις, δρώμενα, ιστορικό υλικό, μαρτυρίες και τραγούδι πιάνουμε το νήμα από την ηρωική εκείνη εποχή φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας.

Ζωντανεύουμε το πνεύμα, το ήθος, και την αγωνιστική ανάταση των μελών που εντάχθηκαν στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης και δημιούργησαν το μεγάλο έπος της.

Θυμόμαστε - Τιμάμε - Συνεχίζουμε»!

3.4.13

Αυτό είναι πρόβα;

Άκου τι λέει:

"Το αίτημα της οριστικής απομάκρυνσης των Φυλακών, δεν μας κάνει να ξεχνάμε τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί".

Δεν μπορεί να είναι απλά επίσκεψη στη φυλακή, άλλωστε ίσως και να μην υπάρχουν φυλακές στο Κορυδαλλό (δείτε με κλικ εδώ) μάλλον πρόβα γίνεται, αλλά γιατί;

α. Πρόβα για εγκαίνια της νέας φυλακής στον Κορυδαλλό;
β. Πρόβα για την εκχώρηση των φυλακών στο Δήμο;
γ. Πρόβα, άλλη;...

2.4.13

Προβολή της ταινίας "Το πέρασμα του Μίλερ"

Πέμπτη 4 Απρίλη στις 9μμ  στο αυτοοργανωμένο σινεμά χωρίς εισιτήρια και διαφημίσεις

Καταγγελία εργαζόμενου στο ΠΑΣΟΚ

Η πρόσληψη μου στο ΠΑΣΟΚ ως υπάλληλος γραφείου έγινε το Δεκέμβριο του 2009. Τρεις μήνες αργότερα και μετά την αιφνιδιαστική -και χωρίς καμία νομιμοποίηση- νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά στροφή που επέλεξε το κόμμα, συνυπέγραψα κείμενο με άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο οποίο δηλώσαμε ότι θα δώσουμε την μάχη από τα κάτω για την ανατροπή αυτών των επιλογών, με συμμαχίες είτε μέσα στο κόμμα είτε έξω από αυτό στην κοινωνία, όπως οφείλαμε να κάνουμε.

Το Φλεβάρη του 2010 γράφω κείμενο με τίτλο "Βάλτε πλαφόν στα καύσιμα και όχι στα όνειρα μας", το οποίο δημοσιεύω στο προσωπικό μου blog και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να δεχτώ επίπληξη με εντολή του τότε γραμματέα Σ. Ξυνίδη και παρότρυνση να παραιτηθώ της σύμβασής μου ή να σταματήσω δράσεις εντός και εκτός του διαδικτύου που εναντιώνονται στις επιλογές της κυβέρνησης.

Η απάντηση μου ήταν ότι παραιτούμαι από κάθε κομματική ιδιότητα, (που κατείχα από το 2007 κυρίως) αλλά όχι από την σύμβαση μου, την οποία αν ήθελαν θα έπρεπε να καταγγείλουν εκείνοι και να προβούν στην απόλυση μου, ενώ παράλληλα εντάχθηκα αμέσως σε οριζόντιες αντιεραρχικές δομές και συνελεύσεις αντίστασης γειτονιάς και συμμετείχα σε όλες τις απεργιακές κινητοποίησεις .

Από τον Ιανουάριο του 2012 και μετά τη στάση πληρωμών που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους είμαι σε επίσχεση εργασίας μέχρι και σήμερα, αφού 3 μήνες νωρίτερα είχα δηλώσει ότι δεν θα προσβάλω τυχόν απόλυση μου, αλλά δεν παραιτούμαι της σύμβασης, πράξη που θα μου στερούσε το επίδομα ανεργίας. Αυτή μου η πρόθεση δε βρήκε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τον πλήρη οικονομικό μου εγκλωβισμό, μα όχι και την απομόνωση μου από τα κινήματα αντίστασης.
Μετά από 14 μήνες εξαθλίωσης το ΠΑΣΟΚ καταβάλει μέρος τον δεδουλευμένων και καλεί όσους εργαζόμενους θέλουν να δηλώσουν ότι επιθυμούν συναινετικές απολύσεις, ενώ παράλληλα εξαγγέλλει αλλαγή των συμβάσεων σε εκ περιτροπή εργασίας… και κάπου εδώ ξεκινά ο εκβιασμός.
Μέσω του Διευθυντή κυρίου Σαλαγιάννη μου ανακοινώνουν ότι για να με απολύσουν και να πάω στο ταμείο ανεργίας, θα πρέπει να δεχτώ "κούρεμα" 80% των οφειλούμενων μισθών, της αποζημίωσης και ότι άλλο προβλέπεται από το νόμο.
Στην συνέχεια δε η "προσφορά" ανέβηκε. Από το συνολικό οφειλούμενο ποσό των 4.800 ευρώ να πάρω τα 1.500. Στην ερώτηση μου "και τι είμαι κύριε Σαλαγιάννη…χαρτέμπορος ή προμηθευτής;" απάντηση δεν πήρα.
Αντιπρότεινα την μείωση του ποσού από 4.800 σε 4.000, και προς διευκόλυνση τους 1.500 με την απόλυση και 5 δόσεις των 500 ευρώ ανά τρίμηνο, την οποία ούτε καν σκέφτηκε και μου απάντησε αρνητικά.
Το ότι θα είμαι υπερήφανος ως άνεργος, από ότι "όμηρος" στους χειρότερους γύπες της εργατικής τάξης, και επιθυμώ εδώ και τόσο καιρό την απεμπλοκή μου, δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθώ και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων μου, όσα τέλος πάντων απέμειναν από την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση τους εδώ και 3 χρόνια.
Μπαίνοντας λοιπόν στον 15ο μήνα επίσχεσης εργασίας, και αφού έχω ακολουθήσει την δικαστική οδό με αγωγή που έχει οριστεί δικάσιμο για τις 27-9-2013, καθώς και την προγραμματισμένη ενημέρωση της επιθεώρησης εργασίας πάντα σε συνεργασία με τον δικηγόρο μου κύριο Παλαιολόγο Παλαιολόγου, τους δηλώνω ότι δεν πρόκειται ο εκβιασμός τους να περάσει. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει με κάθε τρόπο να διεκδικεί ότι του ανήκει, και αυτό θα πράξω αν και σε μένα έτυχε να έχω απέναντι μου το αφεντικό των αφεντικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ μέσω του Διευθυντή του δείχνει να έχει χαράξει νέα ήθη ακόμα και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αφού επί λέξη μου είπαν: "Όταν ο εργαζόμενος είναι σε επίσχεση, ζει σε βάρος των υπολοίπων εργαζομένων που δουλεύουν", και ότι "το να ζητώ αυτά που μου ανήκουν είναι ανήθικο". Υπάρχει όμως και μια φράση του που απαλύνει την "τραυματισμένη συνείδηση μου". Με χαρά άκουσα να μου λέει "Εσύ εδώ και 14 μήνες δεν έχεις προσφέρει τίποτα εδώ μέσα". Το ότι ντρέπομαι για τον εργοδότη μου δεν θα με σταμάταγε από το να τον καταγγείλω δημόσια. Κλείνοντας θα ήθελα πω ότι άσχετα με όλα όσα έχω περιγράψει, αναγνωρίζω την λάθος καταρχήν πολιτική επιλογή μου να βρεθώ στον συγκεκριμένο χώρο, έχοντας την αυταπάτη ότι μια χούφτα σοσιαλιστών θα μπορούσε να τραβήξει το χειρόφρενο και να σταματήσει από μέσα, το τρένο που κατευθυνόταν επάνω στον κόσμο της εργασίας. Θεωρώ μέγα σφάλμα από μέλη και υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ που δεν αντέδρασαν εκείνο τον Φλεβάρη (2010) ακαριαία νομίζοντας ότι τα "μέτρα" είναι για τους "άλλους". Ήμουν από αυτούς που τους φώναζα…"μην ντρέπεστε…σας υπέκλεψαν την ψήφο… βγείτε και πολεμήστε τους στο δρόμο…" Τα λάθη όμως πληρώνονται, και το τίμημα για μένα είναι μια "κηλίδα" στην ηθική μου από το ολέθριο σφάλμα να παραβλέψω την παρακάτω φράση:

«...Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία. Ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα...».

Μ. Μπακούνιν

Παντελής Πασπαλας
Εργαζόμενος στο ΠΑΣΟΚ
(σε επίσχεση εργασίας)

Έξι λάθη και δύο προτάσεις για τη συζητούμενη “Τραπεζική Ένωση” (Banking Union)

Προς τον Υπουργό Οικονομικών: κ. Γιάννη Στουρνάρα

Θέμα: Έξι λάθη και δύο προτάσεις για τη συζητούμενη “Τραπεζική Ένωση” (Banking Union)

H Κυπριακή περιπέτεια αποκάλυψε το “εγκεφαλικό” στην οικονομική σκέψη της ευρωκρατίας και τον πολιτικό ερασιτεχνισμό της με αποτέλεσμα κάθε κυβέρνηση να ερμηνεύει όπως θέλει την “Τραπεζική Ένωση” και να αποκοιμίζεται με γλυκά όνειρα εν μέσω κρίσης τα οποία σχεδόν πάντα καταλήγουν σε εφιάλτες. Η μέχρι στιγμής συζήτηση για “τραπεζική ένωση”

Πρώτο, δεν υπολογίζει ότι η υπερσυγκεντρωτική εποπτεία με ισοπεδωτική ομοιομορφία των πιστωτικών ιδρυμάτων, στο βαθμό που αγνοεί την ενότητα των κανόνων μέσα στη διαφορετικότητα, θα ενισχύσει τον συγχρονισμό των πιστωτικών κρίσεων μεταξύ διαφορετικών τραπεζών και διαφορετικών χωρών, θα κάνει εντονότερα τα “πάνω” και “κάτω” του πιστωτικού κύκλου (bigger booms - bigger crashes), θα αναπαράγει σε μεγαλύτερη κλίμακα τις γενετικές ατέλειες του κοινού νομίσματος - “όλα τα πόδια σ’ ένα καλαπόδι”- θα τροφοδοτήσει νέα ασύμμετρα σοκ και συνεπώς θα υπονομεύσει το κοινό νόμισμα. Κλασική περίπτωση του Νόμου Αντιστροφής του Νοήματος.

Δεύτερο, παραβλέπει τα προβλήματα ρευστότητας των χωρών οφειλετών στην περιφέρεια αλλά και τα όρια των πιστωτριών χωρών αφού η Γερμανία ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί με τη δεδομένη αντιπληθωριστική πολιτική της ΕΚΤ να εγγυηθεί υποχρεώσεις των τραπεζών του Νότου της Ευρωζώνης τρεις φορές και πάνω από το ΑΕΠ της όπως και γενικότερα καταθέσεις της Ευρωζώνης διπλάσιες των ετήσιων εσόδων των κυβερνήσεων.

Tρίτο, η γαλλογερμανική συμπαιγνία στο ζήτημα της “τραπεζικής ένωσης” φροντίζει κυρίως για τις τράπεζες πρωταθλητές τους και τη δορυφοροποίηση - απορρόφηση των τραπεζών των μικρότερων χωρών πέρα από το ότι εύλογα επιχειρεί να περιορίσει το ρόλο του City του Λονδίνου ως κυρίαρχου χρηματοπιστωτικού κέντρου στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστική η συμπεριφορά της Τρόικα στην Ελλάδα που δυσχεραίνει την ομαλή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με μη ομολογημένο στόχο τον αφελληνισμό των τραπεζών μέσω ένταξής τους και πώλησής τους από το ΤΧΣ.

Τέταρτο, η αναγκαία αλλά μέχρι στιγμής αβέβαιη αποσύνδεση του τραπεζικού χρέους από το δημόσιο στην περίπτωση αυτή συνοδεύεται αντικειμενικά από την απώλεια “ιθαγένειας” και την αποσύνδεση του μανάτζμεντ των τραπεζών των αδύναμων χωρών από τις συνθήκες εσωτερικής συσσώρευσης του κεφαλαίου και παραγνωρίζει τα έντονα για το προβλέψιμο μέλλον εθνικά χαρακτηριστικά της συνάρτησης: αποταμίευση - κατανάλωση - επένδυση - απασχόληση - αγορά κατοικίας - δανεισμός.

Πέμπτο, καμία δέσμευση δεν μπορεί να παρθεί τοις μετρητοίς ότι οι Κυβερνήσεις ειδικά των ισχυρών χωρών θα αντικαταστήσουν γενικά τη διάσωση των τραπεζών μέσω των φορολογουμένων (bailout) με εκείνη της εσωτερικής κατανομής των βαρών με σειρά προτεραιότητας: μέτοχοι - junior (ανασφάλιστοι) ομολογιούχοι - senior (ασφαλισμένοι) ομολογιούχοι - ανασφάλιστοι καταθέτες.

Έκτο, η λεγόμενη “τραπεζική ένωση” αγνοεί τις ενδογενείς αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος που παράγουν τις περιοδικές πιστωτικές κρίσεις(boom-bust cycles), υπερτιμά το ρόλο των αναγκαίων και μη ρυθμίσεων και παραβλέπει ότι οι ίδιες οι καθιερωμένες ρυθμίσεις εντείνουν τον πιστωτικό κύκλο, δεν δρουν αντικυκλικά καθώς ρίχνουν “λάδι” στη “φωτιά” και “πάγο” στην “παγωνιά”, με πιστωτική υπερεπέκταση στη μέθη του boom και συρρίκνωση της πίστης στον πανικό του bust, τους ξεφουσκώματος και της ύφεσης.

Στη συγκεκριμένη φάση του φαύλου κύκλου ύφεσης - ανεργίας - υπερχρέωσης η θωράκιση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος περνά κύρια από τη γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη μ’ ένα νέο διευρυμένο ρόλο της ΕΚΤ και ένα νέο ιστορικό συμβιβασμό Βορρά - Νότου με μεγαλύτερη αμοιβαιότητα πιστωτών - οφειλετών. Διαφορετικά αν συνεχιστούν οι τάσεις προς “χαμένη δεκαετία” όσο κι αν σφίγγουν οι κεντρικές ρυθμίσεις εκ των άνω, η Ευρωζώνη από τα “κάτω” θα αποδιαρθρώνεται, θα μειώνεται η έλξη του ευρώ ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος όπως σφόδρα επιθυμεί ο αγγλοσαξονικός άξονας(δολάριο - αγγλική λίρα) και θα επανεμφανιστεί η επικίνδυνη φυγή του ευρώ από χώρες όπου πρόκειται να υποτιμηθεί αν διαλυθεί η Ευρωζώνη προς χώρες όπου πρόκειται να ανατιμηθεί με ολέθριες συνέπειες και για τις τελευταίες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

- Προτίθεται να φέρει στη Βουλή για συζήτηση το πλαίσιο και τους όρους της σχεδιαζόμενης “τραπεζικής ενοποίησης” καθώς και τις προτάσεις για την “Ευρωπαϊκή Εγγύηση Καταθέσεων” και τους τρόπους χρηματοοικονομικής της κάλυψης έστω με προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα της αμερικανικής FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) με ανάλογη αύξηση του ορίου εγγύησης (250.000 δολάρια στις ΗΠΑ) και έξι διακριτές κατ’ άτομο δυνατότητες ασφαλιστικής εξασφάλισης των καταθέσεων (6×250,000=1,500,000 δολάρια); Θα υπάρξει σαφής διάκριση αποταμιευτικών και συνταξιοδοτικών λογαριασμών ανεξαρτήτως μεγέθους από τις κερδοσκοπικές επενδύσεις και θα δοθούν πρόσθετες εγγυήσεις στις εξαιρετικές περιπτώσεις μετατροπής ανασφάλιστων “καταθέσεων - επενδύσεων” σε ειδικές μετοχές με καθορισμό “δαπέδου” στην ενδεχόμενη πτώση τους;

- Υποστηρίζει τη μετεξέλιξη του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (EMF) με ανοιχτή γραμμή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνδυασμό με τη δυνατότητά της να δημιουργεί “νέο” χρήμα δεσμευμένο αποκλειστικά στην αγορά “αναπτυξιακών ομολόγων ειδικού σκοπού” για διαρθρωτικές επενδύσεις σε υποδομές - δίκτυα - καινοτομία και για την αναδιάρθρωση - ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών στα όρια του ελεγχόμενου ανεκτού πληθωρισμού ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των πιστωτριών χωρών;

Ο ερωτών Βουλευτής, Δημήτριος Ανδρουλάκης

1.4.13

Δημοτική Σχολή Μελισσοκομίας
στον Κορυδαλλό, και το μέλι σε άπορους

Το Υπουργείο Πολιτσμού προσέφερε και φιλοξενεί στον χώρο για το "Αθλητικό Κεντρο Κορυδαλλού" στο Σχιστό τη "Δημοτική Σχολή Μελισσοκομίας" του Δήμου Κορυδαλλού.
Χθες έφτασε η μέρα του πρώτου τρύγου με εξαιρετικά αποτελέσματα από μέλι πεύκου και ανθέων ενώ η επόμενη σοδειά όλοι περιμένουν πως θα είναι από το εύγευστο και διαυγές χρυσό μέλι Αττικής από θυμάρι καθώς το όρος Αιγάλεω είναι γεμάτο με θυμάρι κι όλοι περιμένουν την άνθηση του!!!
Πέρα από τα δωρεάν μαθήματα  της "Δημοτικής Σχολής Μελισσοκομίας"  όλη η παραγωγή από το μέλι θα  προσφερθεί σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας ενώ οι επιχωματώσεις των τελευταίων ετών με ειδικά και σπάνια φερτά υλικά υπό Δημοτική επίβλεψη στο χώρο έχουν δημιουργήσει ένα κοκτέιλ βλάστησης που θα δώσει πικάντικες και πολύ ιδιαίτερες γεύσεις στην παραγωγή μας.

Πληροφορίες: 210 49 90 400
Γρηγορίου Λαμπράκη 231, T.K.18110

Πάμε τσάρκα στου Κορυδαλλού τη μάντρα...

Φωτογραφία από τις κάμερες ασφαλείας και το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου  παραλαμβάνουν κρατούμενοι, "ανενόχλητοι",  μέσα στη μαύρη νυχτα το "πράμα".

Μετά από ελέγχους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να ανακαλύψουν μόλις ένα όπλο, δυο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.
 Όπως φαίνεται στη σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύονται, κρατούμενος βγαίνει από το κελί του, προχωράει λίγα μέτρα, παραλαμβάνει κάποιο αντικείμενο, επιστρέφει στο παράθυρο, πετάει μέσα το αντικείμενο και ξαναμπαίνει στο κελί του.

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα ΜΜΕ ακούμε απίθανες παιδικές ιστορίες αλλά έμείς θα κάνουμε μόνο μία ερώτηση:

Αν οι φυλακές βρισκόνταν εκτός της πόλης, εδώ του Κορυδαλλού, αυτό που είδαμε από τις κάμερες ασφαλείας να συμβαίνει πόσο εύκολο θα ήταν να συμβεί;

Η δική μας απάντηση είναι: Απλά καθόλου αλλά επειδή καλασνίκωφ δεν πετιέται πάνω από μάντρες ύψους 5 μέτρα, αλλά και να πεταχτεί, πέφτοντας ο θόρυβος ξυπνά ελέφαντα... ας αναλογιστούμε τι σκοπό έχει τώρα, μετά το θάνατο της κοπέλας στα Ισθμια,  αυτή ακριβώς  η δημοσίευση ποιους εξυπηρετει κι αν καλύπτει άλλους...

Έ! και πού είσαι, Φυλακή Υπερυψίστης Ασφαλείας που αποφάσισαν, μετά την τελευταία απόδραση και καλά και το διαλάλησαν από τα ΜΜΕ τους  την προηγούμενη βδομάδα,  βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια υπό κατασκευή στον Κορυδαλλό... τυχαιο; δεν ξέρω...