31.5.13

Η επανάσταση των όπλων, "μικρά παιδιά, μεγάλα ψέματα"

Η είδηση: "Το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγου εκπυρσοκρότησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος".

Τι λοιπόν κι αν όλοι γνωρίζουν πως αν δεν πατήσεις καλά τη σκανδάλη (ξεπερνώντας σε κιλά το όριο της) η σφαίρα δεν φεύγει;;;

Τι κι αν ο όρος "εκπυρσοκρότησε το όπλο" είναι καθαρό ψέμα που βολεύει δικηγόρους κ.α. αυτό που απομένει στην χώρα αυτή είναι τα τρίκυκλα να βάζουν μπροστά από μόνα τους (αυτοεκκίνηση) και να πατούν πεζούς...

Τελικά το ψέμα είναι που φεύγει σαν σφαίρα και ταξιδεύει...

Φωτογραφία από την προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή 


Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία "το περιστατικό σημειώθηκε στις 14.50 στο counter της εταιρείας Aegean, με πτήση της οποίας ο βουλευτής θα ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, την ώρα που άδειαζε το όπλο για να το παραδώσει στους υπεύθυνους της εταιρείας, όπως ορίζεται από τη σχετική διαδικασία, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα χτύπησε στο έδαφος. Ο ίδιος ωστόσο ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας. Σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία το όπλο απασφαλίζεται, αδειάζεται, σφραγίζεται σε φάκελο και παραδίδεται στον πιλότο μέχρι την προσγείωση του αεροπλάνου. Κατόπιν το παραλαμβάνει ο ιδιοκτήτης του. Από το συμβάν ευτυχώς δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και ο βουλευτής στη συνέχεια επιβιβάστηκε στην πτήση 510 της Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη".

Υ.Γ. Το όπλο το αδειάζει ο κατέχον και το παραδίδει ανενεργό προς μεταφορά. Αν όπως ισχυρίζεται ο Βουλευτής το όπλο "εκπυρσοκρότησε" όχι στα δικά του χέρια αλλά σε άλλα, αρχικά σημαίνει σύμφωνα με τον ισχυρισμό του πως το έδωσε γεμάτο!!! και σίγουρα τότε θα πρέπει να του πάρουν την άδεια και το όπλο καθώς αντί για να το εχει για την προστασία του το δίνει σε άλλους, πλήρες με σφαίρες και φυσικό αποτέλεσμα να κινδυνεύει πρώτα ο ίδιος και κατά δεύτερον κι όλοι εμείς καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις και την κατάσταση του κάθε αγνώστου...

30.5.13

Μάιος 2013

Τα ολόφρεσκα μπάζα δεν χορταριασαν, είναι μ.α. (μετά Άνοιξης), τα π.α. (προ Άνοιξης) χορταριάσαν κανονικά. ¨οπως κάθε χρόνο...

29.5.13

Το εμβόλιο κατά της γρίπης Α συνδέεται με την εμφάνιση ναρκοληψίας

Μια νέα έρευνα Φινλανδών επιστημόνων επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο Pandemrix που χρησιμοποιήθηκε ευρέως το 2009 για να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη πανδημία της γρίπης Α (Η1Ν1), πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο να εμφανίσουν ναρκοληψία οι ενήλικοι.


Παλαιότερες έρευνες είχαν ήδη δείξει ότι υπήρχε σχέση μεταξύ του εμβολίου αυτού και της εμφάνισης της σπάνιας νόσου στα παιδιά. Η ναρκοληψία είναι μια νευρολογική διαταραχή του ύπνου, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και συχνά, ανεξέλεγκτα επεισόδια ύπνου. Οι πάσχοντες μπορεί επίσης να εμφανίσουν επεισόδια απώλειας του μυϊκού τόνου (καταπληξία).

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ευζωίας της Φινλανδίας (THL) ναρκοληψία μπορεί να εμφανίσουν και οι ενήλικοι ηλικίας από 20 έως 64 ετών που είχαν εμβολιαστεί με το Pandemrix. «Ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 3 έως 5 φορές, σε σύγκριση με τα άτομα που δεν εμβολιάστηκαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το THL. Πάντως ο κίνδυνος είναι έξι φορές μικρότερος από αυτόν που διατρέχουν τα παιδιά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μια γαλλική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος να εμφανίσουν ναρκοληψία, αλλά τόνιζε ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες ώστε να επιβεβαιωθεί ότι το εμβόλιο σχετίζεται με την ασθένεια.

Μετά τις εκστρατείες εμβολιασμού με το Pandemrix παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων ναρκοληψίας στη Φινλανδία και τη Σουηδία. Ασθένησαν συνολικά 200 Σουηδοί και 79 Φινλανδοί ηλικίας από 4 έως 19 ετών. Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών αποφάσισαν να αποζημιώσουν τους ασθενείς και ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθεί αν σχετίζεται το εμβόλιο με την ασθένεια αυτή.

πηγή "η Καθημερινή"

ένα βιβλίο δε τους πήρες μια φορά...

…"Φεύγουν λεφτά σε φροντιστήρια κι Αγγλικά για να περάσει η κοπελιά, τουλάχιστον, σ' ανώτατη σχολή και καλά. Ξορκίζεις την αμορφωσιά, όμως για δώρο ούτε ένα βιβλίο δε τους πήρες μια φορά"...

28.5.13

Το καλύτερο Ναζί

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ - 328 - Το καλύτερο Ναζί

μία υπέροχη βόλτα στην Αττική που καταστρέφουμε

Κάνε μία υπέροχη βόλτα στην Αττική που καταστρέφουμε, με κλικ εδώ...

27.5.13

Στα Τρίκαλα ρε;;;

Δείτε και ακούστε την συμπεριφορά τις υβρείς και τις απειλές στο πεζόδρομο των Τρικάλων, κοντά στον "φανοστάτη", κατά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη πόλη. Ο Αλέξης για πολλούς Κορυδαλλιώτες δεν είναι αγνωστός μιας και στις μεγάλες μαθητικές εκδηλώσεις του 1991 που οδήγησαν στην παραίτηση του τότε Υπουργού παιδείας κ. Κοντογιανόπουλος ήταν στην κεφαλή των μαθητών. Στο εξώφυλλο του περιοδικού ΜΕΤΡΟ μαζί ο Κορυδαλλιώτης τότε πρόεδρος του ΕΠΛ Κορυδαλλού Παντελής Πασπαλάς μαζί με τον Αλέξη και την Πρόεδρο του ΕΠΛ Νέας Φιλαδέλφιας που εξανάγγασαν σε παραίτηση τον Υπουργό Παιδείας!


Αριστερά η κλασσική και πολύ γνώριμη εικόνα από το φανοστάτη στη πλατεία στα Τρίκαλα με τα κεφάλια του Άρη Βελουχιώτη και του Τζαβέλα. Δίχως τσίπα, ψευδεπίγραφα κα αλοιώνοντας κάθε αλήθεια και ιστορικότητα, πολλές φορές κάπιοι φροντίζουν να χρησιμοποιούν και να παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη εικόνα ως απόδειξη θηριωδίας από τον Άρη Βελουχιώτη και τον ΕΛΑΣ κατά άλλων Ελλήνων...

κι επειδή την έχουμε δει και ως εικόνα του Μελιγαλά, έχουμε μία ερώτηση; Στο Μελιγαλά δόθηκε μία σφοδρή και μεγάλη μάχη τριών ημερών με στρατό 1.000 ανδρών από τη μία και 1.200 από την άλλη, δίχως Γερμανούς στις 13 έως 15 Σεπτεμβρίου 1944. Επίσης είναι γνωστό ότι ο Μελιγαλάς οχηρώθηκε από τους Γερμανούς πολύ καλά για το φόβο της D-DAY, εδώ να σημειώσουμε πως η Αθήνα απελευθερώθηκε ένα μήνα μετά, στις 12 Οκτωβρίου 1944 από τους Γερμανούς. Οπότε έχουμε πως ο ένας στρατός ήταν ο γνωστός ΕΛΑΣ με πολλές μάχες κατά των Γερμανών, την ανατίναξη του Γοργοπόταμου μαζί και με τον ΕΔΕΣ και πολλά άλλα. Δείτε παρακάτω για τους "εθνικόφρονες" όπως τους αποκαλεί ο ίδιος Βουλευτής κ. Κασιδιάρης... Ποιοί λοιπόν μπορούσαν να είναι ο έτερος στρατός "εθνικόφρονες" 1.000 ατόμων; Πως και πότε δημιουργήθηκε αφού ως και δύο μέρες πριν που αποχώρησαν οι Γερμανοί δεν είχμε δει καμιά μάχη τοςυ ή κάτι άλλο κατά των Γερμανών; Πως δημιουργήθηκε και από ποιούς οπλίσθηκε; Σημείωση πως ο εμφύλιος ξεκίνησε μήνες μετά, με τα Δεκαμβριανά του 1944... Ποιούς, λοιπόν τιμά κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή στη Μάχη του Μελιγαλά;
 Εδώ η ίδια εικόνα δίχως τις ψευδεπίγραφες πληροφορίες που εύκολα βάζουν κάποιοι...

Υ.Γ.Ένας φανοστάτης στα Τρίκαλα με μεγάλη ιστορία...

Θανάσης Βέγγος

Η πόλη μας έχει την τιμή να έχει το όνμα του στο αμφιθέατρο της.

24.5.13

Φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού, συνεχίζει Βοτανικό κήπο Διομήδους

Φωτιά στο όρος Αιγάλεω λίγο πριν τις 22:00.

Η φωτιά ξεκίνησε στο Σχιστό Κορυδαλλού κοντά στο Πυροφυλάκιο του ΠΕΣΥΔΑΠ για να φύγει προς το Βοτανικό κήπο Διομήδους στο Δαφνί με τη βοήθεια του δυνατού Νοτιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε έγκαιρα από τη πρώτη στιγμή με περισσότερα από δέκα οχήματα και τουλάχιατον δύο μηχανές της ΕΛΑΣ.

 Ο καθηστερημένος Δήμος Κορυδαλλού έφτασε με ένα τζιπ και μία υδροφόρα κατόπιν όλων των προαναφερόμενων οχημάτων τα οποία με ευκολία κατάφεραν κι έφτασαν από κάθε άκρη του Πειραιά έως εδώ πριν καν ξυπνίσει ο "σπιτονοικοκύρης" της πόλης...

Ειρωνεία: Χθες υπήρξε σύσκεψη στο Δήμο για την πυροπροστασία όπου ο κομπασμός και ανοησία περίσσεψε όπως πάντα, και να τα αποτελέσματα... ακόμη δεν έχουν καθαρίσει τίποτε και όλα είναι στο έλεος της τύχης...

Υ.Γ. Επιπλέον δείγμα οργάνωσης του Δήμου, είναι πως τα οχήματα του πήγαν "Τέρμα Δερβενακίων" είδαν ησυχία και μετά έσπευσαν στο "Τέρμα Αθ. Διάκου" που ήταν και η φωτιά... ε! να ρωτήσω κάτι, μήπως στα Δερβανάκια πολέμησε κι ο Αθ. Διάκος κι έτσι έψαχναν την Αθ. Διάκου στη Δερβανακίων;;;

update.  ευτυχώς τελικά η φωτιά έκαψε τον χώρο γύρω από το πυροφυλάκιο και μόνο και δεν πέρασε το συρματόπλεγμα για το του ορίου του Βοτανικού κήπου.

Φανάρι παγίδα... Αισχύλου & Δερβενακίων

από το korydallos-gr.blogspot.gr
 Τα φανάρια στην Αισχύλου από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού βγαίνοντας στην κεντρική οδό Δερβενακίων δεν ανάβουν καθόλου (ούτε Πράσινο, ούτε Κόκκινο, ούτε Πορτοκαλί) εδώ και ημέρες και για πολοστή φορά. Αυτή τη φορά όμως ανάβουν και λειτουργούν στις υπόλοιπες τρεις πλευρές τις διασταύρωσης...
500 μέτρα πιο κάτω στην Οδυσσέως με την Δερβενακίων και πάλι τα φανάρια έχουν τεθεί εκτός εδώ και πολύ καιρό αλλά  δεν φαίνεται ούτε και δείχνει να ενδιαφέρεται κανείς γι αυτό.

Υ.Γ. στην δεύτερη διασταύρωση έχει συμβεί και θανατηφόρο δυστύχημα πέρα των πολλών ατυχημάτων στο πρόσφατο παρελθόν.

που το πάνε;


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 8.30 ΜΜ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΝΘΥΜΙΟΝ ΣΜΥΡΝΗΣ».

Mουσική παράσταση από το ΚΕ.Θ.Ε.Α- ΔΙΑΒΑΣΗ στην οποία τα τραγούδια της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας διαδέχονται αυτοβιογραφικά κείμενα της τραγουδίστριας Αγγέλας Παπάζογλου για τη ζωή στη Σμύρνη πριν την καταστροφή και στην Ελλάδα μετά το τραγικό ιστορικό γεγονός.

Την Κυριακή 26 Μαϊου στις 20:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος" με είσοδο ελεύθερη.

Τα τραγούδια αποδίδονται από 7μελή ορχήστρα, τα κείμενα διαβάζουν 6 ηθοποιοί και τους χορούς παρουσιάζει 12μελής χορευτική ομάδα.

Η Σμύρνη ζωντανεύει εμπρός μας, όχι φλεγόμενη και χαμένη, μα χαρούμενη και αρχόντισσα. πηγή: korydallos-gr

23.5.13

Νέα χαρτονομίσματα του ΕΥΡΩ

Τώρα τον Μάϊο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο χαρτονόμισμα από την νέα σειρά με το όνομα "ΕΥΡΩΠΗ" τραπεζογραμματίων  ΕΥΡΩ και είναι αυτό των 5 ΕΥΡΩ.

Έχει περισσότερα και καλύτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας ενώ πλέον πάνω του το 'ΕΥΡΩ' αναγράφεται εκτός από τα Λατινικά και Ελληνικά και στα Κυριλλικά για τις χώρες Ανατολικού μπλόκ.

Δείτε με κλικ τη σύγκριση των τραπεζογραμματίων των 5 ΕΥΡΩ (πρώτη σειρά και νέα σειρά «Ευρώπη»).

Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΖΕΙ

Με κλικ εδώ, διαβάστε το "Ο ρόλος των παρακρατικών οργανώσεων στη δολοφονία Λαμπράκη" της Στέλλας Νιώτη.

22.5.13

Γυμνάσου στον Κορυδαλλό...

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κσιμάτης με το επιτελείο βουλιάζουν την πόλη στα μπάζα μέρα με τη μέρα αλλά και νύχτα. 

Το Αθλητικό (ή ίσως πιο σωστά Αλήτικο) Κέντρο Κορυδαλλού στο Σχιστό είναι πλέον μία τεράστια χωμερερή πληρωμένη με δεκάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ του ελληνικού λαού και οι Κορυδαλλιώτες χάνουν υγεία, περιβάλλον και βόλες....


Η λύση στα προβλήματα που όχι δεν λύνει αλλά δημιουργεί η Διοίκηση του κ. Κασιμάτη με το Αθλητισμό έρχετε από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού.


Πρόγραμμα "Γυμνάσου στον Κορυδαλλό" σε ένα χώρο φυλασσόμενο και προφυλαγμένο  όπως το σοφρωνιστικό κατάστημα κράτησης της πόλης μας δίπλα στα σχολεία όπου τους τελευταίους μήνες πέρα από μαχαίρια,σουβλιά, ρόπαλα, λοστούς, κινητά κ.α. βρέθηκαν σάκοι του μποξ, αρκετά βαράκια εκγύμνασης αλλά και μία ασπίδα.

Το τσίπουρο βρεθηκε σε άλλη πτέρυγα...

Υπερχρεώσεις και κοροιδία από τον ΟΤΕ στην πόλη μας

Ο ΟΤΕ στον Κορυδαλλό είτε δεν μπορεί είτε δεν τον ενδιαφέρει κι έτσι βρίσκει την ευκολία να υπερχρεώνει πάρα πολλά  από τα νοικοκυριά της πόλης μας.

Ο ΟΤΕ ενώ υπογράφει συμβόλαια για ταχύτητες 24mbps δεν μπορεί να τα υποστηρίξει κι έτσι η ταχύτητα "χαρίζει" στους πελάτες του είναι υποπολαπλάσια της τάξης του 1 έως 4mbps, και πολύ σπάνια κάτι παραπάνω.

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ όμως εκδίδει ακριβούς λογαριασμούς με τιμολόγιση στα 24mbps και προβάλει πολλά αντιφατικά και κ.α. με τα οποία θέματα χρονοτριβεί και λαμβάνει χρήματα έτσι επί πολλούς μήνες για παροχές που ενώ υποχρεούται να τις παρέχει δεν το κάνει.

Μόνο μόλις ο πελάτης ζητήσει να πάει σε άλλη εταιρία ο ΟΤΕ θυμάται πως είναι σωστό να πληρώνεται για όσα παρέχει κι όχι για όσα φανταστικά τάζει και έτσι αφού έχει καρπωθεί χρήμα που δεν έπρεπε και δεν του ανήκει (νοιμικοί κύκλοι, αυτό το λένε υπεξέραιση, ενώ άλλοι κλοπή) αφού ποτε δεν προσφερε την αντίστοιχη ανταποδοτική προσφορά, προτείνει πλέον μείωση τιμολογίου και έτσι επιθυμεί να συνεχίσει το παιχνίδι του...

20.5.13

Κορυδαλλός: η πόλη κάτω από τα ΜΠΑΖΑ!!!

Το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού θα ήταν το μεγαλύτερο έργο στον Νομό Πειραιά τα τελευταία χρόνια αλλά κατέληξε ως μία ανοικτή χωματερή 115 στρεμμάτων με μπάζα και σκουπίδια. Ξεκίνησε ως απαλλοτρίωση ύψους κοντά στα 3.500.000€ αλλά μετά την παρέμβαση- κατασκευή αυθαίρετου ΚΥΤ από την ΔΕΗ στην περιοχή το τίμημα αυτό εκτινάχθηκε στα στα 17.000.000 με 18.000.000€....  
 Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης τι έχει να μας πει που το έργο ήδη έχει χαθεί κάτω από τα τελευταία και πάρα πολλά μπάζα;;;
Ο χώρος προορίζεται-ονταν για το "Αθλητικό Κέντρο Σχιστού Κορυδαλλού" η σύμβαση όμως διαλύθηκε και το έργο βρίσκεται στον αέρα πριν από το 2010 και  όπως μας ενημέρωσε ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κορυδαλού κ. Φίλης Μ. "Δυστυχώς είχαμε μια αρνητική εξέλιξη, αφού η σύμβαση που είχε υπογραφεί από την ΓΓΑ με τον εργολάβο δεν έλαβε υπόψη της τη μεταφορά και την απόθεση τεραστίων όγκων μπαζών που ανεξέλεγκτα έχουν εναποθέσει εκεί επί σειρά ετών οι καταπατητές".

 Υ.Γ. για πια μπάζα μιλούσε ο κ. Φίλης για αυτά που καθημερινά ρίχνουν από τοτε και μετά τα φορτηγά και βλέπουμε φρεσκα φρέσκα στις εικόνες με φωτογραφίες λήψης από την ίδια την οδό της οικίας του;;; ή μήπως για κάτι άλλο;;; Τι συμβαίνει στον Κορυδαλλό;;;

ρατσισμός - στείρωση - ευθανασία - εξόντωση

η προβολή ξεκινάει στις 18.30, pasamontana

τα πράγματα είναι απλά, αν δεν λύνονται κόβονται...

17.5.13

Τι Γυρεύεις Μες Στην Κίνα;

Απο τον Ωμονυμο δίσκο του Μανώλη Ρασούλη "Τι Γυρεύεις Μες Στην Κίνα Τσάκι Τσάν;" από τα Ημισκούμπρια...

Συμναυλία, Ιερισσός Χαλκιδική

Σαββατο 25 Μαίου 2013, μία συναυλία στην Ιερισσό Χαλκιδικής για μία εξόρυξη που δε θα γίνει στις Σκουριές, ποτέ...

Ανοιχτό για το κοινό το Μουσείο Μάνδρας Μπλόκου Κοκκινιάς

Ανοιχτό για το κοινό το Μουσείο Μάνδρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Το Σαββατο 18 Μαϊου, στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Μάνδρας Μπλόκου Κοκκινιάς θα είναι ανοιχτό για το κοινό 09:30-13:30. Πρόκειται για τον πλέον ιστορικό χώρο της Νίκαιας, τον τόπο όπου μαρτύρησε κι άφησε τη στερνή του πνοή πλήθος αγωνιστών/δημοτών (αντρών και γυναικών) στο ιστορικό Μπλόκο της Κοκκινιάς, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1944, στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

Το κτιριακό συγκρότημα της Μάντρας της Κοκκινιάς, που βρίσκεται επί των οδών Κιλικίας και Ηλιουπόλεως, αποτελείται από τρεις ενότητες: τo κτίριο που στεγάζεται σήμερα το“Μουσείο Εθνικής Αντίστασης” με τις φωτογραφίες των εκτελεσμένων, τον περιβάλλοντα χώρο (κήπο) κι ένα μονόκλιτο κέλυφος κτιρίου χωρίς στέγη, όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται επιλεγμένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως κουαρτέτα εγχόρδων, ποιητικές βραδιές κι άλλες εκδηλώσεις τέχνης και μνήμης, οι οποίες συνάδουν με την ιερότητα του θυσιαστικού χώρου.

Όλα αυτά όμως σύμφωνα με το περσινό πρόγραμμα, για φέτος καλέστε τους στο τηλέφωνο, ωστέ να επισκεφθείτε τη Μάντρα του Μπλόκου με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, σήμερα στο 2104278159 , 2104278188 ή απευθυνθείτε στο 2104936680.

ΣΩΣΤΕ το ΝΕΡΟ, "Κυριακή 19 Μαΐου στις 19:00" στη Μεσοποταμία.


Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 19.00, στην πλατεία Μεταμόρφωσης, την κεντρική πλατεία του Μοσχάτου, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με μέλη του SAVEGREEKWATER για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Στην αρχή της συζήτησης θα γίνει προβολή του 10λεπτου γερμανικού "Μόνιτορ", με πληροφορίες για τον ρόλο της Κομισιόν στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και της 7λεπτης "No means No" παραγωγής worldgrapher.comhttp://worldgrapher.com, σε συνεργασία με το SAVEGREEKWATER, που θα λειτουργήσουν ως έναυσμα για τη συζήτηση. Πιθανή και η συμμετοχή εκπροσώπου της Ε.ΥΔ.Α.Π.

16.5.13

Σαν θαύμα: Αποκαλύπτεται σύνθημα του '90 σε άδειο εμπορικό του κέντρου...

Ξεθώριασε η θρυλούμενη ανάπτυξη και αποκαλύπτεται το σύνθημα του 1990 κάτω από τη μπογιά. Το άδειο εμπορικό γωνιακό κατάστημα βρίσκεται στο Κέντρο της Αθήνας και δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς γράφει, ακόμη κι αν δεν έχει αποκαλυφθεί όλο ακόμη...

Σε ρυθμούς ρεκόρ μπαζώνουν τα πάντα στο Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού.

Το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού θα ήταν το μεγαλύτερο έργο στον Νομό Πειραιά τα τελευταία χρόνια αλλά κατέληξε ως μία ανοικτή χωματερή 115 στρεμμάτων με μπάζα και σκουπίδια. Ξεκίνησε ως απαλλοτρίωση ύψους κοντά στα 3.500.000€ αλλά μετά την παρέμβαση- κατασκευή αυθαίρετου ΚΥΤ από την ΔΕΗ στην περιοχή το τίμημα αυτό εκτινάχθηκε στα στα 17.000.000 με 18.000.000€.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης τι έχει να μας πει που το έργο ήδη έχει χαθεί κάτω από τα πρώτα μπάζα;;;

Χειρότερο όλων είναι ότι ο Δήμος παρεβρίσκοταν κι αυτός σε νυχτερινές εργασίες απόθεσης και μεταφοράς μπαζών!!!

Αλλά, επίσης ο Δήμος Κορυδαλλού διοργάνωσε την καύση χημικών, ελαστικών, μωνόσεων, πλαστικών κ.α. για να τα εξαφανίσει και χωρίς κανένα όριο, έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Κι όλο αυτό το διαφήμισε και το προέβαλε ως άσκηση!!!




15.5.13

δυο γραμμές και δυο σταθμά;;;

Διαγράμιση χωρισμού ενοικιασμένου και κοινόχηστου χώρου στον Κορυδαλλό...

Σε λιγοτερο από ένα μήνα και οι γραμμές έγιναν δύο...

14.5.13

χάθηκε από το internet η ελληνοφρένεια!!!

Εξαφανήσθηκε από το internet η ελληνοφρένεια!!!

http://www.ellinofreneia.net

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πως μπορεί να προέκυψε δεν γνωρίζουμε. Πάντως στο παρελθόν χάθηκε όταν ήταν φιλόξενούμενοι σε γκρουπ ενημέρωσης ΣΚΑΙ ενώ τώρα η ιστοσελίδα αποτελέι δική τους δημιουργία και ευθύνη...

Σοκ στον Κορυδαλλό!!! για την θέαση του blog τους παρουσιάζουν κόλους και τσόντες ως άλλα των άλλων....

Το "Σοκ στον Κορυδαλλό!!!" προκλήθηκε καθώς για να αυξήσουν την θέαση (επισκεψημότητα) blog που προσπαθεί να παρουσιάστει ως τοπικό αλλά ανεφέρεται σε άλλη μακρινή χώρα ως άλλα των άλλων για τον Κορυδαλλό....
Συγκεκριμένα γράφουν απο το korydalosnews.blogspot.com: "Σοκ στον Κορυδαλό! Μαθητές χουφτώνουν καθηγήτρια" και συνεχίζουν "Οι μαθητές βιντεοσκοπούν τη καθηγήτρια τους την ώρα που τη…χουφτώνουν…

Η καθηγήτρια η οποία φαίνεται να το επιτρέπει, ύστερα από το σάλο που ξέσπασε απομακρύνθηκε από τη θέση της..." η οποία προώθηση γίνεται μέσω fb και κάνοντας κλικ σε πάει στο πονηρό blog όπου θα πρέπι να κάνεις υποχρεωτικά like για να δεις το άτεχνα κρυμμένο σεξιστικό και άσχετο με τον Κορυδαλλό θέμα καθώς επίσης και δεκάδες καταχωρημένες προωθήσεις πορνείας.

Το θέμα με τον τίτλο "Σοκ στον Κορυδαλλό", άσχετο με τον Κορυδαλλό και την πόλη μας...

Υ.Γ. να θυμάστε πως αύριο τέτοια blog θα αλλάξουν και θα έχουν πρώτη μούρη ράσα και νοικοκυραίους...

10.5.13

Για τη γιορτή της μητέρας, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη...

9.5.13

Επέτειος...

Υπεραστικοί: "Του Αδόλφου τα εγγόνια"

Συνάντηση Chaplin και Einstein...!!!

- Αυτό που θαυμάζω στη τέχνη σας είπε ο Albert Einstein είναι η παγκοσμιότητα της. Δεν λέτε μία λέξη και όμως.... όλος ο κόσμος σας καταλαβαίνει.

- είναι αλήθεια απαντάει ο Chaplin. αλλά η δόξα σας είναι ακόμα πιο μεγάλη... Όλος ο κόσμος σας θαυμάζει και κανένας δεν σας καταλαβαίνει....

7.5.13

Γλέζος στη Die Welt: Κλείνω τα 91- Δεν έχω καιρό ούτε για ψέματα, ούτε για μισές αλήθειες

Ένα συγκλονιστκό άρθρο του Μανόλη Γλέζου για την Die Welt δημοσίευση η Γερμανική εφημερίδα στις 3 Μαίου. Στο άρθρο του μεταξύ άλλων ο Μανόλης Γλέζος αναφέρεται στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο κλείνω τα 91. Αρχίζω να γράφω αυτό το κείμενο 72 χρόνια ακριβώς από τη μέρα που είδα τους Γερμανούς, πάνοπλους, με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, να μπαίνουν στην Αθήνα. Ήταν 27 Απριλίου του 1941. Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες της εφημερίδας ήταν τότε αγέννητοι. Όμως εγώ ήμουν ήδη 19 χρόνων.

Δεν έχω καιρό, λοιπόν, ούτε για ψέματα ούτε για μισές αλήθειες. Θα ήθελα να σας είχα κοντά μου, έναν-έναν, να σας μιλήσω γι’ αυτά που έζησα, που άκουσα, που είδα. Θα αρκεστώ, ωστόσο, να μοιραστώ από εδώ, μαζί σας , μόνο κάποια από αυτά. Μετά, ίσως μπορούμε να κοιταχτούμε αναμεταξύ μας με διαφορετικό βλέμμα…

Α. Η Μάχη της Κρήτης. Για τη Μάχη της Κρήτης έχουν γράψει πολλοί. Είναι εύκολο να βρείτε σε βιβλία Ιστορίας τι έγινε. Θα διαβάσετε για άντρες, γυναίκες και παιδιά που, με τσουγκράνες και ραβδιά για όπλα, υπερασπίστηκαν τη γη τους και τη γη των προγόνων τους. Απέναντί τους είχαν τον καλύτερο στρατό του κόσμου, τη Βέρμαχτ. Και ο ουρανός έβρεχε αδιάκοπα αλεξιπτωτιστές… Όταν η Μάχη τέλειωσε, ο στρατός είχε νικήσει. Μα οι γυναίκες των ηττημένων που είχαν χάσει παιδιά, αδέρφια, πατεράδες ή συζύγους, κατέβηκαν στο γιαλό, σκαρφάλωσαν στα βουνά και, όπου βρήκαν νεκρό σώμα εχθρού, το τίμησαν: το έπλυναν και το έθαψαν, όπως του έπρεπε. Ο νεκρός δεν ήταν πια εχθρός. Ήταν ο άταφος αδελφός. Κι αυτές ήταν οι εγγονές της Αντιγόνης, που έκαναν το χρέος τους απέναντι στους νεκρούς. Την ίδια ώρα, οι νικητές έμπαιναν στην Κάνδανο. Στην περιοχή γύρω από το χωριό είχαν χάσει 27 άντρες. Και τότε, ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ, πήραν μια πρωτοφανή ‒ακόμα και για καιρό πολέμου‒ απόφαση: Σκότωσαν όσους από τους κατοίκους βρήκαν και ξεθεμελίωσαν το χωριό. Φεύγοντας, περήφανοι για το έργο τους, άφησαν και σχετικές πινακίδες! Αναζητήστε τις στο διαδίκτυο…

Β. Καισαριανή, 10 Μάη 1944. Οι Ναζί εκτελούν τον 19χρονο αδελφό μου. Αν είχε ζήσει, θα γινόταν δάσκαλος. Μαζί του εκτελούν άλλους ογδόντα έναν άντρες και δέκα γυναίκες. Στον ίδιο τόπο, εννιά μέρες νωρίτερα, τη μέρα της Πρωτομαγιάς, είχαν εκτελέσει διακόσιους ακόμα Έλληνες πατριώτες.

Γ. Αμέσως μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, ξεκίνησα αγώνα για να επιστρέψει η Γερμανία στην Ελλάδα όσα της όφειλε. Τα γνωρίζετε. Πρόκειται για το αναγκαστικό δάνειο, τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές της χώρας και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Μάλιστα, το 1995, είχα την ευκαιρία να εκθέσω το όλο ζήτημα στο γερμανικό λαό, τόσο μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας DieZeit, όσο και σε μια αλησμόνητη εκδήλωση στο Ανόβερο. Αν το πέρασμα των χρόνων ακύρωνε αρχές και αξίες, αν μετέβαλλε το ΗΘΟΣ των ανθρώπων, τότε οι τραγωδίες του Σοφοκλή, του Αισχύλου ή του Ευριπίδη δεν θα έλεγαν σήμερα τίποτα σε κανέναν. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν μπαγιατεύουν, που δεν παραγράφονται, που δεν γερνούν καν. Και το δίκαιο είναι ένα από αυτά.

Αν σήμερα, με όλο το βάρος των 90 χρόνων μου, συνεχίζω αυτόν τον αγώνα, είναι γιατί θεωρώ δίκαιο και για τη Γερμανία και για την Ελλάδα να επιστρέψει η πρώτη όσα οφείλει στη δεύτερη. Και προσέξτε κάτι. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω για ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Εμείς, που χάσαμε αγαπημένους ανθρώπους, δεν νιώθουμε μίσος για τον γερμανικό λαό και δεν επιζητούμε εκδίκηση. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το κάνουμε. Όσοι βγήκαμε ζωντανοί από τον πόλεμο, είχαμε χρέος να ζήσουμε και για λογαριασμό των νεκρών μας.

Να αγαπήσουμε για κείνους, να χορέψουμε για κείνους, να κολυμπήσουμε στη θάλασσα για κείνους. Μάθαμε, έτσι, να εκτιμάμε και να αγαπάμε τη ζωή. Και το μίσος σε εμποδίζει να αγαπήσεις τη ζωή. Στα χρόνια μετά τον πόλεμο, γνώρισα πολλούς Γερμανούς. Χαίρομαι βαθιά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να τους συναντήσω και οι συζητήσεις μαζί τους είναι πάντα καλή τροφή για σκέψη. Όλοι αυτοί, αφού άκουσαν με προσοχή τα επιχειρήματά μου, συμφώνησαν για το δίκαιο των αιτημάτων της Ελλάδας. Έτσι, στάθηκαν επανειλημμένα στο πλευρό μου, βοηθώντας με να επικοινωνήσω με τον γερμανικό λαό. Αλλά δεν αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τη στάση τους.

Αισθάνομαι φιλία για τους ίδιους. Κι αυτό είναι πολύ πιο πολύτιμο, πολύ πιο ακατάλυτο, πολύ πιο ανθρώπινο, πολύ πιο ισότιμο. Κάθε σπιθαμή ευρωπαϊκού εδάφους είναι ποτισμένη με αίμα. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τις θεωρίες των ανωτέρων φυλών και των εθνικών κρατών. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της αλληλοκατανόησης. Και η αναγνώριση των όσων η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα εξυπηρετεί απολύτως αυτήν την Ευρώπη.

Αυτή η Ευρώπη, άλλωστε, θα άρεσε και στον Σίλλερ και στον Γκαίτε και στον Μπρεχτ…

2.5.13

το πάρτυ δεν τελείωσε, τώρα είναι που έχει πάρει φωτιά!!!

Υ.Γ. και με αυτή τη φωτιά θα πάμε για αρνάκι στη σούβλα...

1.5.13

Πρωτομαγιά 2011, σα να μην πέρασε μία μέρα...

Πρωτομαγιά στο Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού Υ.Γ. τα χάλια αυτά σήμερα είανι κατά πολύ χειρότερα από την εικόνα του 2011...

To Μάη λαλούν οι πέρδικες-Δόμνα Σαμίου

ο Μάης έχει μυστικά - Παντελής Θαλασσινός

Πρωτομαγιά 2009, τέσσερα χρόνια μετά, σα να μην πέρασε μία μέρα...

Ανθισμένος Κορυδαλλός με φόντο έργα "ανθρώπων". Το παράνομο κτίριο της ΔΕΗ και μία από τις νέες μάντρες μέσα στην δασική έκταση...Ο αθλητικός χώρος των "πρώην λατομείων"Τα πεύκα δεν πρόφτασαν πρωτομαγιά στον Κορυδαλλό, τα έφαγαν . . .Όσο ο άνθρωπος καταστρέφει κι ασχημαίνει τον τόπο του περισσότερο από όσο η φύση διορθώνει, τόσο υποβαθμίζει την ζωή του, τη περιουσία του και το μέλλον του. Υ.Γ. Τώρα 2013, η ίδια (η ανάρτηση του 2009) χυδαία και βρώμικη κατάσταση συνεχίζει ως πάνω...