31.7.13

αυτή είναι η εικόνα που μας κρύβουν από τον Κορυδαλλό...

Εικόνα απο την 20 ιουλίου 2013 και τη χωματερη 115 στρεμματων στο δήθεν "Αθλητικό Κέντρο Σχιστό Κορυδαλλού" ή καλύτερα Αλήτικο Κέντρο...

Έβαλαν φωτιά κι έκαψαν σκουπίδια (τα μπάζα δεν καίγονται...)

Το λευκό μικρό τζιπ αριστερά απο το όχημα της ΠΥ είναι του ΠΕΣΥΔΑΠ αλλά δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση από τον κατά συνήθως λαλήλαστο και πανταχού παρών σύνδεσμο!!!

Η ΠΥ βρήκε κλειδωμένες πόρτες (ανοίγουν στα γρήγορα για να μπαίνουν τα σκουπίδια και τα μπάζα) αλλά δεν ανοίξαν  καθόλου γρήγορα για να σβήσει η φωτιά... ανακοίνωση πάλι δεν είδαμε....

Προς Δήμαρχο Κορυδαλλού και κομπανία, το πανάκριβο site του Δήμου έκανε μούγκα για άλλη μία φορά, αλλά κάτι παλιόπαιδα έβγαλαν φωτογραφίες με όσα μας κρύβεις  (είναι στην original μορφή με exif αρχείο για επαλήθευση γνησιότητας για όποιον νομίζει) ενώ υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες που θα αναρτηθούν κι αυτές....

Υ.Γ. βρώμισε ολόκληρη η πόλη και όλοι σας μούγκα;;;

26.7.13

Φωτιά στη χωματερή του Κορυδαλλού

Το Σαββάτο 20 Ιουλίου 2013 με το που έπεσε το βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά μεγάλης έκστασης στην χωματερή του Κορυδαλλού, εκεί που έπρεπε να βρίσκεται το αθλητικό κέντρο Κορυδαλλού...

Έτσι λοιπόν όλος ο Κορυδαλλός πνίγηκε στη βρώμα, από τον Άγιο Στυλιανό έως Την Πλατεία Ελευθερίας και την Μέμου, αλλά όλοι νόμιζαν πως μπήκε φωτιά σε κάποιο κάδο λίγο πιο πάνω!!!

Κι όμως καιγόταν η τεράστια χωματερή με τα μπάζα και τα σκουπίδια στα 115 στέμματα του Αθλητικού Κέντρου.

Κι όλοι μαζί μούγκα στη πόλη μας... ριόλια.

παραδίδεται στην κυκλοφορία η πλ. Ελευθερίας την Δευτέρα

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στη πλατεία Ελευθερίας που δεν τα βρήκαμε στο διαύγεια!!!

Οπότε και παραδίδεται στην κυκλοφορία η πλ. Ελευθερίας την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013. Σε ενα πογκρόμ δουλέματος είχε προηγηθεί επιστολή- διαμαρτυρία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την δίμηνη καθυστέρηση των έργων φάντασμα, με συνέπεια ο Δήμος, αν και δεν είχε την ευθύνη, να γίνεται αποδέκτης των δικαιολογημένων διαμαρτυριών των πολιτών.

 Ταυτόχρονα με την πλ. Ελευθερίας αίρονται και οι τροποποιήσεις της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, ενώ αποκαθίσταται και η λειτουργία των στάσεων των λεωφορειακών γραμμών ΟΑΣΑ 806, 830, 810, 831, 750.

 Παράλληλα, έως την ολοκλήρωση κατασκευής του Σταθμού Μετρό στην πλ. Ελευθερίας με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και από τις δύο πλευρές της περιμετρικής οδού της πλ. Ελευθερίας , στο μεγαλύτερο μέρος της οδού Αθηνάς και επί της οδού Δ. Διαμαντίδη, από πλ. Ελευθερίας έως την οδό Σουρή.

 Η απόφαση του ΟΑΣΑ Η απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής

 Υ.Γ.Οπότε ο σταθμός κατασκευάστηκε έτσι;;;; και η πλατεία μπήκε - μίκρυνε στο πλύσιμο;;;

25.7.13

κι εδώ μούγκα;;;

Όλοι μαζί μούγκα;;;

Τι έγινε στην πόλη και μας το κρύβουν;;

24.7.13

μούγκα στη στρούγκα;

Τίποτε από του Προφήτη Ηλία στα Δελτία του Δήμου Κορυδαλλού;;;;

23.7.13

κάτι μυρίζει; μήπως βρωμάει;;;

Αυτά είναι τα Δελτία Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από 16 Ιουλίου 2013 έως 22 Ιουλίου 2013

19.7.13

«Ζητούνται ναζί με “πολιτικά” για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ»

Στο unfollow που κυκλοφορεί

«Ζητούνται ναζί με “πολιτικά” για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ» ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

«Ο Σαμαράς, ο Βορίδης, οι σημιτικοί και η νέα αφήγηση της κρίσης» ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου

«Η ΕΡΤ, οι “συμβολικές” απολύσεις και η φάρσα των μεταρρυθμίσεων» ρεπορτάζ της Ντίνας Ιωακειμίδου

«Success story χωρίς happy end» άρθρο του Γιώργου Κατρούγκαλου

«Χρυσαυγίτες: οι νέο-χίτες των εφοπλιστών, τραπεζιτών και βιομηχάνων» ρεπορτάζ του Νίκου Μπογιόπουλου

«Ο νεοφιλελευθερισμός της μαντίλας» χρονικό του Άρη Χατζηστεφάνου, φωτογραφίες από την αποστολή της Στεφανίας Μιζάρα

«Πόλεμος Κόκκαλη- Μελισσανίδη με διαιτητή τον Σαμαρά» ρεπορτάζ του Κώστα Γυφτοδήμου και του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

«Η άρνηση του Ολοκαυτώματος δεν είναι “προνόμιο” μόνο της Χρυσής Αυγής» ρεπορτάζ του Spy- Jungle Report

«Η αρπαγή των ελληνικών υδρογονανθράκων» ρεπορτάζ του Αυγουστίνου Ζενάκου και του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

«Οικονομική ή οικολογική κρίση; (Μέρος Α’)» ρεπορτάζ της Νέλλης Ψαρρού

«Η τρομερή επιμονή· κι ο τρόπος της» άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου Διαβάστε στο UNFOLLOW 19:

18.7.13

η άλλη όψη της Μυκόνου...

Απλοί πολίτες και κάτοικοι της Μυκόνου κυοφορήσαμε την ιδέα της δημιουργίας μιας επιχείρησης για την ανακύκλωση στο νησί, της οποίας τα όποια κέρδη θα επέστρεφαν αποκλειστικά στην κοινωνία.

Η ιδέα αυτή πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Και θα θέλαμε να την μοιραστούμε καταρχήν με τα μέλη της ΠΡΩΣΥΝΑΤ επειδή πιστεύουμε πως το δίκτυο και οι άνθρωποί του έβαλαν ένα λιθαράκι ώστε αυτή να είναι τώρα πραγματικότητα.

Ο χρόνιος προβληματισμός μας για την σχεδόν ανύπαρκτη ανακύκλωση στο νησί μας, την άθλια κατάσταση του ΧΥΤΑ Μυκόνου και την πιο άθλια αδιαφορία των ανεύθυνων τοπικών αρχόντων, μάς οδήγησε στο να προσπαθήσουμε ώστε να πραγματοποιήσουμε την ιδέα μας... όλο το κείμενο εδώ....

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» έκαναν την παρακάτω δήλωση σε σχέση με το ποσοστό της στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: « Η «Αριστερή Πλατφόρμα» θεωρεί πολύ θετικό το ποσοστό που συγκέντρωσε η λίστα της στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό αυτό καταδεικνύει εμπιστοσύνη προς την «Αριστερή Πλατφόρμα» και επιβεβαιώνει τη μεγάλη και ανοδική απήχηση που συναντούν οι θέσεις και οι εναλλακτικές προτάσεις της όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλη την Αριστερά και τον κόσμο της και ευρύτερα στην κοινωνία.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» βεβαιώνει ότι μετά το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη από καλύτερες θέσεις να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την ενότητα και την ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για τη συνεργασία και συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων, κατευθύνσεις που συνιστούν την εγγύηση για την προοδευτική ανατροπή στη χώρα και μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία, στηριγμένη στους μεγάλους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ανοίγοντας νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς ορίζοντες».

17.7.13

Κάποιοι από αυτούς, είπαν πως η ΕΡΤ τους μποϊκόταρε...

Δείτε τώρα πλάνο που βγάλαν στο αέρα τα αγαπημένα τους κανάλια...

οι Περαματάρηδες στην ΕΡΤ

16.7.13

Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο στον Πειραιά σε
"Προστατευμένη περιοχή από κακές καιρικές συνθήκες"

Μια πρόταση για να αλλάξει πρόσωπο ο Πειραιάς αλλα και για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στη διακίνηση επιβατών δέχτηκε πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος της πόλης. Άλλωστε οι συνθήκες και το σημείο που βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι ευνοϊκές.

Η πρόταση αφορούσε την δημιουργία Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στον Δήμο Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΣΕΦ που έγινε από την εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. /Hellenic Seaplanes S.A στον Δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο και σε στελέχη του Δήμου.
Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε μετά από μελέτη και έρευνα των ειδικών της εταιρείας η οποία χαρακτηρίζεται ιδανική για τους εξής λόγους:
- Εφάπτονται στην περιοχή του ΣΕΦ κεντρικοί οδικοί άξονες για εύκολη πρόσβαση
- Σταθμός του Τρένου & Τραμ στην ευρύτερη περιοχή
- Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΣΕΦ (υποστηρικτικοί χώροι, στάθμευση κλπ.)
- Η δυνατότητα επέκτασης εγκαταστάσεων και τέλος είναι - Προστατευμένη περιοχή από κακές καιρικές συνθήκες.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης χαρακτήρισαν εξαιρετική την προοπτική δημιουργίας του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στον Δήμο Πειραιά και δήλωσαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την επένδυση. Στην συνέχεια αναλύθηκε εκτενώς η πρόταση από τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της εταιρείας και δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις επί των διαδικασιών και της επένδυσης καθώς και όλες οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν με το Λιμάνι και την κρουαζιέρα. Στόχος των ανθρώπων της εταιρίας είναι «η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού». Τέλος, τα οφέλη για τον Δήμο Πειραιά θα είναι πολλά, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ενώ στην περιοχή θα ανοίξουν χώροι εστίασης.

Υ.Γ. Αυτό το "Προστατευμένη περιοχή από κακές καιρικές συνθήκες" τι το θέλατε;

Το βίντεο από τον Αγιασμό των υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο τον είδατε;;;

Δήμαρχε το βίντεο είναι και από Λακωνία μεριά λήψη, έ;

15.7.13

ΦΡΑΞΙΑ

Γενική Απεργία, Τρίτη 16/7/13

Γενική Απεργία στη καρδιά του Ιουλίου, Τρίτη 16/7/13, λίγα χρόνια πριν ούτε για ανέκδοτο δεν έκανε...

Αυτό για τα ΜΜΕ που τα προβάλλουν όλα μέλι γάλα...

12.7.13

Δήμαρχος της πόλης του και των πολιτών ο Ιωακειμίδης!!!

Διαβαστε όσα ακολουθούν και βγάλτε τα συμπαρασματα σας:
 

ο κ. Τσάκος στο κατάστημα του
Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη επιχειρεί ο πρόεδρος της Ενωσης Καταστημάτων Εστιατορίων, Ψαροταβερνών & Συναφών Επαγγελμάτων Πειραιά και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Σωματείων του Πειραιά Ιωάννης Τσάκος να επισημάνει την άτυχη επιλογή του πρώτου για εστίαση προς όλους με 2.5 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως τούτες τις δύσκολες ώρες που ο καθένας χάνει την δουλειά του, την επιχείρηση του και φτάνει στο έσχατο σημείο να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, η Ενωση επικροτεί παρόμοιες πρωτοβουλίες προσφέροντας φαγητό όταν τους ζητηθεί, όμως, ο τρόπος του δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη δημιουργεί έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που δεν έχει προηγούμενο, κυρίως στα εστιατόρια της περιοχής (ολόκληρη η επιστολή και η ανάρτηση του Χαλκηδόνα).

Υ.Γ.1 έχουν υπάρξει και πιθανόν να συνεχίζει η κατάσταση αυτή; Η Πειραική χερσόνησος να μένει δίχως λεωφορεία καθώς χρησιμοποιείται η παραλιακή οδός για πάρκινγκ συγκεκριμένων καταστημάτων; και ως φυσικό ακόλουθο οι μη έχοντες ΙΧ παρά τη φτώχεια τους αλλά ακόμη και άρωστοι μετά κι από χημειοθεραπείες να διανύουν με τα πόδια μεγάλες αποστάσεις χιλιομέτρων για να μην ενοχληθούν οι πελάτες;;; Κι επίσης παίζει τα συγκεκριμένα μαγαζιά να έχουν προσφέρει δωρεαν εκδηλώσεις για όλους σχεδόν τους υποψήφιους;;;
Τελειώσαμε με το πρώτο αρώτημα μας αλλά πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει στα συμπεράσματα μας να διαβάσουμε για τη περιοχή που είχε (το παλιό του) αλλά και το σημερινό του κατάστημα ο κ. Τσάκος:

Θέμα: Σχετικά με τα Τείχη του Πειραιά

Από την οχύρωση του Πειραιά που άρχισε επί Θεμιστοκλέους (από το 493 π.Χ. ως το 477 π.Χ.) ίχνη βρέθηκαν στην οδό «Ακτή Θεμιστοκλέους», μακριά από την ακτογραμμή. Το σημαντικότερο, πάντως, σωζόμενο τμήμα των τειχών είναι το τμήμα που συμπλήρωσε ο Κόνων (μετά το 394 π.Χ.).

Από το 1960 άρχισαν επιχωματώσεις, οικίσκοι και κατάληψη του χώρου των Τειχών του Πειραιά, για την εξυπηρέτηση αναγκών κέντρων αναψυχής.Το 1968 ο Δήμος Πειραιά, θέλοντας να δημιουργήσει νέα λεωφόρο, άρχισε να «μπαζώνει» τα τείχη και το γκρεμό στην περιοχή της οδού «Ακτή Θεμιστοκλέους» (από τον αριθμό 68 ως τον 116). Το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) σταμάτησε τις εργασίες αυτές. Πάνω στα «μπάζα» μπήκαν, όμως, οπλισμένα σκυροδέματα, σιδηροκατασκευές, τέντες και τραπεζοκαθίσματα. Το ΥΠΠΟ ξεκίνησε, ακολούθως, μελέτες για να ξεκινήσουν αναστηλωτικές εργασίες και να αποτραπούν περαιτέρω «μπαζώματα», ενώ παράλληλα κάλυψε τις ενέργειες του Δήμου Πειραιά με το αιτιολογικό ότι τα «μπαζωμένα» τμήματα του τείχους ήταν ήσσονος σημασίας. Το 1970 ξεκίνησαν αναστηλωτικές εργασίες, για δυο χρόνια, από το ΥΠΠΟ. Η αναστήλωση αφορούσε σε 17 πύργους, από τους 27 ορατούς, από τη μάντρα Σχολής Δοκίμων ως την οδό Μητρώου. Τελικά αναστηλώθηκαν μόνο 13 και τμήματα μεταπυργίων, λόγω εξάντλησης των πιστώσεων. Η μορφή των πύργων αναδείχθηκε και η εικόνα τους «ζωντάνεψε». αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό αν συγκριθούν με αυτούς που δεν αναστηλώθηκαν. Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν τμήματα μεταπυργίων. Η διατήρηση προσθηκών σε χαμηλό ύψος εξασφάλισε τη συνέχεια του συνόλου. Από τη δεκαετία του ’80 το ΥΠΠΟ άρχισε να συντάσσει εξαντλητικά σχέδια αποτυπώσεως των τειχών. Ακολούθως συνέταξε μελέτη που έχει εγκριθεί με υπουργική απόφαση.Το 1982 εκδόθηκε απόφαση αποβολής καταπατητών και κατεδάφισης αυθαιρέτων, ενώ το μνημείο χαρακτηρίστηκε ιστορικό από την οικοδομική γραμμή της οδού «Ακτή Θεμιστοκλέους» ως τη θάλασσα. Έγινε αποχωμάτωση σε μήκος 2100 μ. και περιορισμός των «κέντρων» ανάντι της οδού «Ακτή Θεμιστοκλέους». Το 1985 διαπλατύνθηκε το πεζοδρόμιο, με γέφυρα, υπέρ το τείχος, για να μην το καλύψει.Ο Δήμος Πειραιά συνέχισε, πάντως, την επέκταση των παλιών «μπάζων» προς τη θάλασσα: Το 1989 μπήκαν νέα τραπεζοκαθίσματα και κατασκευάστηκαν ξύλινες σκάλες προς την παραλία, πάνω από τα τείχη, ενώ μπάζα και τραπεζοκαθίσματα μπήκαν και το 1992. Το 1998 ο δήμος Πειραιά προέβη σε φωτισμό των οχυρώσεων του Πειραιά.

Στις 12.10.2004, ύστερα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το ΥΠΠΟ αποφάσισε: 1. Να μην εγκρίνει «την ανάπτυξη (εν γένει) τραπεζοκαθισμάτων επί του κηρυγμένου χώρου του κονωνείου τείχους της Πειραϊκής» και 2. Να εγκρίνει: α) «την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων και των λοιπών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εντός και επί του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του κονωνείου τείχους στην Πειραϊκή».β) «την παροχή προθεσμίας ενός έτους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός του αρχαιολογικού χώρου του κονωνείου τείχους, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα (απομάκρυνση επιχειρήσεων), αναγνωρίζοντας την κοινωνική παράμετρο του θέματος».«Για την προστασία και ανάδειξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου» εγκρίθηκε ακόμα:«α) απομάκρυνση των επιχωματώσεων και την ανάδειξη του κονωνείου τείχους καθώς και β) σύνταξη μελέτης (με οικονομοτεχνική ανάλυση και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης) από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού…, εντός έτους, προκειμένου να αναδειχθεί συνολικά το κονώνειο τείχος της Πειραϊκής».

Στις 8-11-05 το Υπ. Πολιτισμού, ύστερα από ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, απέρριψε αίτημα για παράταση προθεσμίας απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων που βρίσκονται στις επιχώσεις του Κονωνείου τείχους. Στις 2-12-05 το Υπ. Πολιτισμού Παράλληλα αποφάσισε τη διενέργεια ανασκαφικών τομών, την τοπογράφηση της περιοχής, ενώ παράλληλα ενέκρινε προμελέτη αποχωμάτωσης και ανάδειξης του Κονωνείου τείχους.

Η επαφή των κατοίκων με τα τείχη της Πειραϊκής είναι αυξημένη, επειδή είναι παραθαλάσσια. Μετά το φωτισμό του 1998, τα τείχη έγιναν γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό. Μεγάλο μέρος κατοίκων του Πειραιά αισθάνεται δικαίως περήφανο και για το ένδοξο παρελθόν του. Το ίδιο αισθάνεται μεγάλο μέρος και των λοιπών Ελλήνων. Άλλωστε σε όλες τις εποχές η τύχη του Πειραιά, υπήρξε δεμένη με τις τύχες όχι μόνο της Αθήνας, αλλά όλης της Ελλάδας.Το ότι η συγκεκριμένη οχύρωση αφορά σε μια πόλη ζωντανή, όπως ο Πειραιάς, περιπλέκει τα πράγματα. Πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα προστασίας και συντήρησης, τίθεται θέμα ανάδειξης του τείχους και σύνδεσής του με την πόλη. Τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους προβληματισμοί απασχόλησαν τους ειδικούς στις αποκαταστάσεις μνημειακών συνόλων και διαμόρφωσαν νέες απόψεις και αντιλήψεις. Η διδακτικότητα πρέπει ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη σε τυχόν μελλοντική αναστήλωση. (Με τις εργασίες του 1970 κατακτήθηκε μέρος της διδακτικότητας, στα αναστηλωμένα τμήματα). Η διάθεση προσέγγισης παραθαλάσσιων περιοχών μπορεί να συνδυαστεί με την αντιληπτικότητα του μνημείου, πράγμα που θα είχε αμφίδρομη προσφορά στο ίδιο και τους επισκέπτες. Οι κάτοικοι του Πειραιά θα είχαν το μεγαλύτερο κέρδος από μια συνολική ανάδειξη της οχύρωσης. Ο χώρος μπορεί να συνδεθεί με λειτουργίες της πόλης, ως διάλειμμα καθημερινών υποχρεώσεων. Οι κάτοικοι μπορούν να «λειτουργούν» σε ένα μνημείο που τους φέρνει σε επαφή με τους πρόγονούς τους, αφού μοιράζονται διαχρονικά τον ίδιο χώρο.Η σχέση του τείχους με το άμεσο περιβάλλον πίσω από τον παραλιακό δρόμο είναι άνιση. Εκεί υπάρχουν πολυκατοικίες που υποβιβάζουν το «ρόλο» του μνημείου λόγω όγκου. Το «τείχος των πολυκατοικιών» έχει εκμηδενίσει το πάλαι ποτέ αποτρεπτικό μέγεθος του Κονωνείου τείχους. Η θέση του μνημείου ανάμεσα στον παραλιακό δρόμο και τη θάλασσα, του «δίνει μια ανάσα». Οι ευκάλυπτοι λειτουργούν ως «φόντο» ανάδειξης του μνημείου και κρύβουν τις πολυκατοικίες, όμως οι ρίζες τους καταστρέφουν τμήματα παρακείμενων τειχών. Μερικά δένδρα πρέπει να κοπούν και να γίνει πυκνή φύτευση μόνον του πεζοδρομίου έμπροσθεν των πολυκατοικιών. Ο περιπατητής επί του παραλιακού δρόμου βλέπει την εσωτερική πλευρά του τείχους. Πρέπει να του δοθεί δυνατότητα να προχωρήσει πάνω σε ένα πύργο, για να καταλάβει καλύτερα τη θέση του αμυνόμενου. Πάντως και σήμερα μπορεί κανείς να ατενίζει ό,τι και ο αρχαίος φρουρός προς τη θάλασσα. Ενίσχυση αυτής της αίσθησης μπορεί να γίνει με αύξηση του ύψους, με αναστηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία. Η συνολική θέαση του μνημείου μπορεί να αντιμετωπιστεί με προοπτικά σχέδια σε επιλεγμένα σημεία.

Σήμερα η γνώση για την αντιμετώπιση μνημείων και συνόλων έχει εμπλουτιστεί ακόμα πιο πολύ χάρη στις δραστηριότητες διεθνών οργανισμών σχετικών με την προστασία, όπως το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών - ICOMOS, που είναι θεσμοθετημένος σύμβουλος της UNESCO, μη κυβερνητικός οργανισμός. Πλην του Χάρτη της Βενετίας (1964), η γνώση και οι δεσμεύσεις προχώρησαν με νέες θέσεις, όπως η σύμβαση της Γρανάδας (1985), που η Ελληνική Βουλή κύρωσε με νόμο, ο οποίος δεν εφαρμόζεται λόγω συντεχνιακών επιδιώξεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Το ΥΠΠΟ έχει δεσμευθεί, εν τούτοις, ότι θα κυρώσει με νόμο όλες τις σχετικές Διεθνείς Συμβάσεις και Διακηρύξεις. Το ελληνικό ICOMOS πιστεύει ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση της προστασίας, ανάδειξης και διατήρησης της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

Σε μια νέα επέμβαση πρέπει να αμβλυνθεί η σύγκρουση χρήσεων από μπετά και άλλες κατασκευές που δεν συνάδουν με την ανάδειξη των τειχών της Πειραϊκής, όπως και το γερμανικό bunker, έναντι της οδού «Ακτή Θεμιστοκλέους» 322. Τα τέσσερα γερμανικά πολυβολεία (δυο στα βράχια και δυο σε πύργους) δεν θα ενοχλούσαν, ως μάρτυρες της πρόσφατης ιστορίας. Πρέπει να αντικατασταθούν οι ξύλινες σκάλες και να διανοιγούν οι αρχαίες πυλίδες για την έξοδο προς τη θάλασσα. Μια ρεαλιστική πρόταση, πρέπει να λάβει σοβαρά τα κοινωνικά προβλήματα που θα λύσει ή θα δημιουργήσει. Θα πρέπει, πάντως, να συμπεριληφθούν και άλλες αρχαιότητες, όπως τα αρχαία παρά το Μουσείο. Άλλωστε, πρόσφατα, στον κάτω χώρο του Μουσείου κατασκευάστηκε στέγαστρο για την προστασία και προβολή αρχαιοτήτων. Σταδιακά θα πρέπει να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις του «Συλλόγου Αλιέων» στον όρμο «Σκαφάκι», αλλά και των συλλόγων «Πορφύρας» και «Φοίνικας». Πάνω απ’ όλα, όμως, προέχει η απομάκρυνση των μπάζων, πάνω στα οποία ακόμα λειτουργούν διάφορα κέντρα.

Για το Ελληνικό τμήμα του ICOMOS
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκος Αγριαντώνης Αθανάσιος Νακάσης

Υ.Γ.2 Τι απόψη έχετε για τα απόβλητα των ελαιουργίων;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη των ΕΛΠΕ Ελευσίνας

Δευτέρα 15 Ιουλίου, 8:00μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη των ΕΛΠΕ Ελευσίνας.

11.7.13

ο τζαμπας ΖΕΙ!!!


Ο κουμπάρος του Παντελή Καψή και η «ομάδα» της ΕΔΤ


Από τον Ναφτίλο: Με θέμα την «παράνομη, αντιθεσμική και προκλητική η ενέργεια της κυβέρνησης να εκπέμψει την “Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν συνέντευξη τύπου σήμερα Τετάρτη, 10/7, το απόγευμα στις 4.30 στο στούντιο Ε της Ραδιοφωνίας. Την ίδια ώρα -όπως γράφουν οι Τυπολογίες- κουμπάροι, φίλοι, εταιρείες και ολίγη από… ΔΗΜΑΡ αποτελούν την ομάδα που… δούλεψε για την “Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση”. Συγκεκριμένα: Ενας πρώην σκηνοθέτης της ΕΡΤ, ο οποίος εργαζόταν στο Ραδιομέγαρο ως ΠΕΘ (με παρελθόν στην ιδιωτική τηλεόραση), ένας συνταξιούχος τεχνικός από εταιρεία προμήθειας τεχνολογικού υλικού, ένα ανώτερο στέλεχος από το Ελληνικό.. Κέντρο Κινηματογράφου και ένας εργαζόμενος στο Κανάλι της Βουλής, συγκροτούν την “ομάδα” που έβγαλε στον αέρα την κάρτα της “Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης”. Υπάρχει ακόμη συνεργασία με στέλεχος που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ στην ΕΡΤ και είναι κουμπάρος του Παντελή Καψή, ενώ η εταιρεία παραγωγής που έκανε το δημιουργικό του σήματος, ανήκει σε άνθρωπο που σχετιζόταν, εμμέσως, με τα “Νέα” Στην εταιρεία παραγωγής που διέθεσε το στούντιο, μετέχουν ο ΔΟΛ και ο Πήγασος και η οικογένεια Ελματζιόγλου (δείτε αναλυτικά εδώ ποια είναι η εταιρεία)

10.7.13

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Ένα παιδί έχει ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ εξαιτίας σοβαρής θεραπείας στην οποία υποβάλλεται.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν και μπορούν, να δώσουν αίμα στα κατά τόπους νοσοκομεία και μονάδες αιμοδοσίας. Τα στοιχεία που χρειάζονται να δοθούν κατά την αιμοδοσία είναι τα εξής:

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΡΕΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

9.7.13

Σε ψηλό βουνό | Γιαννης Χαρούλης - ΑΓΑΠΗ ΡΕ +

Από την πρώτη συναυλία (Κατράκειο Νίκαια Ιούλιος 2013) της Κολεκτίβας Αγάπη ρε + ένός σούπερ γκρουπ, το οποίο σχηματίστηκε με σκοπό να μεταφέρει ένα μήνυμα αγάπης, ενότητας και αλληλεγγύης προς όσους δοκιμάζονται από την κρίση, αλλά και για να σταθεί απέναντι στον ρατσισμό και στους διχασμούς κάθε είδους.

Μάημ΄ Μάημ' - Νατάσσα Μποφίλιου

Από την εμφάνιση της Κολεκτίβας " ΑΓΑΠΗ ΡΕ +" που έγινε στο Κατράκειο Θέατρο, μπροστά σε 8.000 θεατές, της Νίκαιας στις 6 Ιουλίου 2013 σε μια συναυλία αγάπης, ενότητας και αλληλεγγύης προς όσους δοκιμάζονται από την κρίση, αλλά και για να σταθεί απέναντι στον ρατσισμό και στους διχασμούς κάθε είδους.

8.7.13

Τρίτη 9 Ιουλίου, ο Παντελής Θαλασσινός στον Πειραιά

Παντελής Θαλασσινός μαζί του η Νανά Μπινοπούλου Μια μουσική παράσταση με καινούρια τραγούδια, από το νέο του δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα (“10 τραγούδια της Ελπίδας”) διάσπαρτα, ανάμεσα σε κείνα που ξέρουμε ήδη και που τον έχουν καταξιώσει ως δημιουργό και ερμηνευτή.

Με τραγούδια που ζητάει η εποχή και η καρδιά μας, με τραγούδια της ελπίδας!

Η μουσική του Παντελή Θαλασσινού συνδέεται με το παρελθόν μ’ ένα, όχι και τόσο αδιόρατο νήμα, που εκτός των άλλων, συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του, κι αυτό … παρουσιάζει ενδιαφέρον. Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο την παρουσία τού Παντελή Θαλασσινού είναι η αυτόδηλη πιστοποίηση πως τα τραγούδια του έχουν καταγωγή. Αν και στα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία φάνηκε να είναι επηρεασμένος από τη δυτική νεανική μουσική με τις κιθάρες και τα γκρουπάκια - εποχή των «Λαθρεπιβατών» - αναθεώρησε αρκετά από τα στοιχεία εκείνα και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ανέτρεψε συνειδητά τα έως τότε δεδομένα, χαράζοντας μια πορεία διαφορετική με σημείο αιχμής το Αιγαίο πέλαγος και τα Ανατολικά παράλια που έγιναν η κινητήριος δύναμη του τραγουδιού του.

Μελωδική και χρωματική επιλογή, που εν πολλοίς στηρίχτηκε στα λησμονημένα από τη σύγχρονη τραγουδιστική βιομηχανία όργανα της ευρύτερης περιοχής, που πλέον δεν τα παίζουν οι γέροντες στα χωριά, αλλά τα νέα καταρτισμένα παιδιά στην Αθήνα ή και αλλού.

Σε συνδυασμό με την ανάλογη θεματογραφία των τραγουδιών του (στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα η πένα του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη, όπως και του Άκου Δασκαλόπουλου) θα μπορούσε να θεωρηθεί, εκτός των άλλων, συνθέτης που γράφει εύθυμους αλλά και μελαγχολικούς σκοπούς όπως αρμόζει στην «Άσπρη θάλασσα» με τα πανηγύρια του Αυγούστου, το θαλασσινό αγέρι και την «ερωτική αλμύρα».

Διατηρώντας το πνεύμα της φυγής και της αλλαγής, μετακινούμενος από τη Χίο (καταγωγή από πατέρα) στην Πάρο (όπως στην Αθήνα και στη Χίο έτσι και στην Πάρο διατήρησε μαγαζί με την ονομασία «Μυροβόλος»), τη Σέριφο (καταγωγή από μητέρα) και τον Πειραιά (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε), κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της παράδοσης χωρίς να γίνει παραδοσιακός και να το εντάξει στη σύγχρονη μουσική κατάσταση, μαζί με τις μελωδικές μπαλάντες και τα λαϊκά.

"Σβούρα" παραδοσιακός καφενές...

αστέρι, αστέρι... το περιστέρι!

Το παλιό "αθλητικό" σύνθημα για τους γείτονες, υπό μορφή χιούμορ....

5.7.13

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 9/07/2013 ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

Το παιδί ενός εργαζομένου στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ εξαιτίας σοβαρής θεραπείας στην οποία υποβάλλεται.

Όσοι επιθυμούν και μπορούν, να δώσουν αίμα στα κατά τόπους νοσοκομεία και μονάδες αιμοδοσίας, τα στοιχεία που χρειάζονται να δοθούν κατά την αιμοδοσία είναι τα εξής: ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΡΕΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 9/07/2013 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΟΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΣΟΛΩΜΟΥ 2-4) ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.
(Στη πλευρ'α των Γυναικείων Φυλακών, απέναντι από το παλιό 16΄ ΑΤ Πειραιά).

4.7.13

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΡΟΣ β΄

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΡΟΣ β Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

H αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προβάλλεται ως η ενδεδειγμένη απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Tο ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Β. Χαλκιδική, πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold.

Όμως, κάτοικοι της περιοχής που χρόνια αντιστέκονται στη δημιουργία ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες. «Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» είναι μια ακτινογραφία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σενάριο, Σκηνοθεσία, Αφήγηση: Γιώργος Αυγερόπουλος / Επιτόπια Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Γεωργία Ανάγνου / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Θεόφιλος Δαδής / Μοντάζ: Βασίλης Μάγκος, Άννα Πρόκου / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Τραγούδι: Σαβίνα Γιαννάτου /

Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ © 2011 - 2012 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Original shooting format: HD 1080p25 / Ήχος: Dolby Stereo / Γλώσσα: Ελληνικά¨ exandasdocumentaries.com

2.7.13

Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων

Δείτε έχει ενδιαφέρον Αποκαλύπτεται η διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα. Διαπλοκή εργολάβων, κυβερνήσεων και αυτοδιοικητικών παραγόντων.


Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των... από infowar
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είχε καταθέσει στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χαϊδαρίου, Πρόταση για τη Διαχείριση των απορριμμάτων [21/6/2011] που δεν συζητήθηκε και δεν αξιολογήθηκε.

Όσον αφορά την ταινία έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί αποκαλύπτεται η διαπλοκή, ωστόσο δεν προβάλλονται κατά τη γνώμη μας οι εναλλακτικές προτάσεις της ΠΡΩΣΥΝΑΤ τις οποίες και υιοθετεί ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

1.7.13

Τα Νοσοκομεία φεύγουν τα σκουπίδια έρχονται στη Δυτική Αττική!!!

Δείτε πως την ώρα που υποβαθμίζουν το Κρατικό της Νίκαιας (το σημαντικότερο Νοσοκομείο στη Β΄ Πειραιά κσι τη Δυτική Αττική) μας φέρνουν τα σκουπίδια της Μυκόνου εδώ αλλά και τι παίζει με την ανακύκλωση!!!