31.1.14

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» διευρύνεται και συναντιέται με αριστερές ζωντανές αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αριστερά επιστρέφει στο Δήμο Κορυδαλλού μετά από είκοσι χρόνια. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της νίκης και της ανατροπής. Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» διευρύνεται και συναντιέται με αριστερές ζωντανές αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης.

Λίγο πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014 η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» με υποψήφια Δήμαρχο την Καίτη Κυλάκου βρίσκεται σε θέση μάχης για να ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες όλων αυτών που αντιστέκονται, διεκδικούν και οραματίζονται μια ζωή με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, δικαιώματα και δημοκρατία . Όλων αυτών που καθημερινά παντού και εδώ στον Κορυδαλλό κάνουν δική τους υπόθεση την ανατροπή των μνημονίων, των πολιτικών και των φορέων τους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Για να επιστρέψει μετά από είκοσι χρόνια η Αριστερά στο Δήμο.

Το «Πάμε Αλλιώς» όχι μόνο εκφράζει τις αγωνίες, τα αιτήματα και τους αγώνες των πολιτών στα δημοτικά όργανα και στην κοινωνία, αλλά και με συνέπεια στέκεται μέσα από τις αυτόνομες δομές αλληλεγγύης στο πλευρό όλο και περισσότερο ανθρώπων που η ανεργία, η φτώχεια, τα χαράτσια, οι διακοπές ΔΕΗ, οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις, η αποδόμηση του συστήματος υγείας καθημερινά καταστρέφουν την ζωή τους.

Το «Πάμε Αλλιώς», ως αριστερή, ριζοσπαστική και οικολογική δημοτική κίνηση, μέσα από πολυετή δράση, με παρουσία και συνέπεια στην κοινωνία και το Δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού, συναντήθηκε με κινήσεις ενεργών πολιτών, που δεν υπακούουν στις σκοπιμότητες της τοπικής διαπλοκής, που προτάσσουν το αίτημα της διάσωσης των ελεύθερων χώρων, που αντιτάσσονται στο δήμο - επιχείρηση, ενώ ταυτοχρόνως αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση όχι ως έναν κομματικό - κρατικό ιμάντα εξουσίας, αλλά ως ένα πεδίο έκφρασης της λαϊκής ενότητας, συμμετοχής του πολίτη, ως έναν θεσμό που ζωογονείται από τα κάτω.

Μπαίνοντας στη τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014, η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς»διευρύνεται και συναντιέται με αριστερές ζωντανές αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης από τον παραδοσιακό χώρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Με συλλογικότητες και πρόσωπα που έχουν καταθέσει το μεράκι τους και την ανιδιοτέλεια τους στα δημοτικά πράγματα του Κορυδαλλού τα τελευταία χρόνια.

Στον αγώνα που βρίσκεται μπροστά μας για μια μεγάλη αλλαγή στη πόλη, για ριζική ανατροπή της δημοτικής πολιτικής· κάθε μέρα γινόμαστε όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι.

Σήμερα νιώθουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε δημόσια ότι με το «Πάμε Αλλιώς» συμπαρατάσσονται : Ο Αποστόλης Συρίγος, επικεφαλής της Δημοκρατικής Ενότητας το 2002 και το 2006 και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου την δημοτική περίοδο 1982 μέχρι 1990 μαζί με στελέχη και ενεργούς πολίτες της παράταξής του, σηματοδοτώντας την ενότητα στη πράξη με τις δυνάμεις της αριστεράς. Ο ιδρυτικός πυρήνας και κορμός της δημοτικής κίνησης «Κορυδαλλός 16χρονη πόλη» και το σύνολο των στελεχών που πλαισίωσαν την κίνηση, μεταξύ δε αυτών και ο Ηλίας Κρούπης , δημοτικός σύμβουλος.

Συμπαρατάσσονται όμως καθημερινά και δεκάδες πολίτες. Εργαζόμενοι, νέοι, επιστήμονες , επαγγελματίες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο. Κάνουμε την αρχή και ξεκινάμε ανοιχτά και δυνατά στις 6 Φεβρουαρίου 2014 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 μμ στην αίθουσα ΠΛΕΙΑΔΕΣ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού (Καρυταίνης και Ταξιαρχών,3ος όροφος) , όπου θα δημοσιοποιήσουμε την επικαιροποιημένη διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης και καλούμε κάθε Κορυδαλλιώτη δημοκράτη να είναι εκεί να ξεκινήσουμε μαζί.

Τιμούμε τους πολιτικούς συμμάχους μας σε αυτήν την αριστερή ενωτική προσπάθεια στο Δήμο Κορυδαλλού, τιμούμε τους αγώνες δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών στις γειτονιές του Κορυδαλλού, τιμούμε τις δυνάμεις της Νεολαίας μας, όλους και όλες που με έμπνευση και αφοσίωση έδωσαν, δίνουν και θα δώσουν την ψυχή τους σε αυτή τη νικηφόρα μάχη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της νίκης και της ανατροπής.

Ιανουάριος 2014
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς»
Επικοινωνία : 6944509625,6974626660 , pamealliws.korydallos@gmail.com