22.2.14

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΨΩΡΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ;;;


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες μέσα από το νοσοκομείο «Αγ.Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού, τις ανεβάζουν τα τελευταία στο Τwitter οι νοσηλευόμενοι απεργοί πείνας.

Οι κρατούμενοι, που πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 16 Φεβρουαρίου, θέλουν να προβάλλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύονται, κάνουν λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών όπως η ψώρα και η φυματίωση.

Στον Κορυδαλλό με παρέμβαση της Καίτης Κυλάκου τέθηκε "Ζήτημα Πολιτισμού και Αξιοπρέπειας" όλα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τα κάγκελα ενώ επίσης έθεσε στον Δήμαρχο κ. Στ. Κασιμάτη ζήτημα σύγκλισης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου: "H δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές Κορυδαλλού, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων, αποτελεί προσβολή για τον πολιτισμό και καταρρακώνει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Παρά τις διαρκείς διαμαρτυρίες των κρατουμένων, τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις συλλογικοτήτων, τις πολιτικές παρεμβάσεις-καταγγελίες και τις καθησυχαστικές υποσχέσεις των υπευθύνων, δυστυχώς το πρόβλημα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, που πρόσφατα έρχονται στο φώς με τις καταγγελίες κρατουμένων του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι αγωνίζονται πλέον για τη ζωή τους αξιοποιώντας το μοναδική δυνατότητα που τους έχει απομείνει, την αποχή από το συσσίτιο"".