18.2.14

«Λαϊκή Συσπείρωση» Υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού Ελευθερία Παπουτσιδάκη

Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στον Κορυδαλλό.

Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση της υποψήφιας δημάρχου Κορυδαλλού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευθερίας Παπουτσιδάκη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, καλώντας σε συστράτευση για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Μπροστά στην τριπλή εκλογική μάχη ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους μαζικά να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για τη Λαϊκή Εξουσία.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μπροστά μας δύο δρόμοι υπάρχουν: Ο ένας είναι αυτός που τώρα βαδίζουμε με τις δραματικές συνέπειες για το λαό. Με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να βλέπουν το μεροκάματο να μειώνεται ή να μην καταβάλλεται καθόλου, με το πενιχρό εισόδημα να εξανεμίζεται σε φόρους, χαράτσια, τόκους και πανωτόκια. Είναι ο δρόμος που με διάφορες παραλλαγές υπερασπίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και κοροϊδεύουν το λαό ότι με την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του κεφαλαίου θα έχει κι αυτός μερίδιο. Αυτόν το δρόμο υποστηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και άλλα κόμματα που τώρα δημιουργούνται και διεκδικούν την ψήφο μας. Τον ίδιο δρόμο υπηρετούν και ομάδες ή σχήματα όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το "Σχέδιο Β" του Αλαβάνου με τη θέση για έξοδο από το ευρώ ή την ΕΕ, αλλά με την καπιταλιστική εξουσία άθικτη. Όλες αυτές οι παραλλαγές διαχείρισης της κρίσης έχουν ως προϋπόθεση να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη, η εργατική τάξη και ο λαός να είναι υπάκουος, πειθαρχημένος, υποστηρικτής των επιλογών τους.

Ο άλλος δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, με τις επιλογές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ο δρόμος που με την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των ανέργων, του λαού και της νεολαίας θα βάλει εμπόδια στην πολιτική της βαρβαρότητας, θα αποκρούει αντιλαϊκές αποφάσεις, θα διεκδικεί και θα αποσπά κατακτήσεις, αλλά και θα συγκεντρώνει δυνάμεις για να διεκδικήσει ο λαός την εξουσία, για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Να πάρει δηλαδή στα χέρια του όλα τα εργαλεία που είναι αναγκαία για να σχεδιάσει, να οργανώσει την οικονομία στη βάση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών. Είναι ο δρόμος που προϋποθέτει η εργατική τάξη και ο λαός να παραμερίσουν αυταπάτες για ανθρώπινη διαχείριση του καπιταλισμού, καλυτέρευση της ΕΕ, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προϋποθέτει ένα ισχυρό ΚΚΕ με γερά πόδια στα εργοστάσια, στα καράβια, στα πολυκαταστήματα, στις φτωχογειτονιές, στη νεολαία, αλλά και στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, την περιφέρεια και τους δήμους.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, με ενιαίο κριτήριο, θα δυναμώσει την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, θα βοηθήσει να μπουν νέες δυνάμεις στην πάλη, ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού. Πρέπει να βγουν συμπεράσματα από τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Το ΚΚΕ από 8,5% πήγε 4,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στο 28%. Αυτό δεν ανησύχησε την άρχουσα τάξη, την ΕΕ. Αποδυνάμωσε τους αγώνες του λαού. Τα μονοπώλια, η ΕΕ όχι μόνο δεν ανησυχούν, αλλά τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους από αυτή την εξέλιξη.

Η μαζική αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην περιφέρεια και τους δήμους θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα ισχυροποιήσει τη λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή του λαού μαχητικά στον αγώνα για ριζικές συνολικές αλλαγές και στο επίπεδο της εξουσίας. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή ήταν κατηγορηματικά αντίθετο στην ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ, αντίθετο στην ΕΕ και το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ. Προειδοποίησε το λαό για τις συνέπειες. Και τώρα προειδοποιούμε την εργατική τάξη να μην παγιδευτεί σε νέες αυταπάτες».

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά σημείωσε ότι «στην προσπάθεια για ενίσχυση του ΚΚΕ δεν περισσεύει κανένας εργάτης, κανένας νέος, κανένας αγωνιστής!».

πηγή: 902.gr